”Minä hoidan haavasi terveiksi''

Sro

Minä hoidan haavasi terveiksi, parannan sinun vammasi, sanoo Herra, parannan sinut, Siion, sinut, jota kutsutaan nimellä ”Hylätty vaimo”, sinut, josta kukaan ei välitä.
Jer. 30:17

On satoja syitä, miksi petytään elämään ja ihmisiin. Jätetyksi tulemisen kokemus tai suoranainen hylkääminen haavoittavat sydäntä syvältä ja nostavat epäonnistumisen tunteet pintaan. Jeremian kirjan kuva hylätystä vaimosta on raju. Hylätty leski oli arvoton, halveksittu ja hänen oli vaikeaa saada elantoaan säädyllisellä tavalla. Monet ajautuivat siksi prostituutioon, toiset antoivat lopullisesti periksi. Sinä, joka koet olevasi kuin hylätty vaimo, ihminen, josta kukaan ei välitä, kuule mitä Jumala sinulle sanoo: ”Minä hoidan haavasi terveiksi, parannan sinun vammasi.” Hän antaa sinulle sinun arvosi takaisin, hän sanoo, että olet hänelle rakas, olet hänen omin käsin suunnittelemansa. Yhtäkään Jumalan luomaa, hänelle rakasta ihmistä ei ole lopullisesti hylätty. Ketään häntä kaipaavaa ei jätetä yksin, vaikka hetken siltä saattaisi tuntua. Jumala vihaa hylkäämistä ja jää lähellesi vaikka kaikki muut menisivät pois. Hän ei lähde.
Juha Vähäsarja.

27

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eikätoistaole

      "Jesaja 41

      8 Mutta sinä Israel, minun palvelijani, sinä Jaakob, jonka minä olen valinnut, Aabrahamin, minun ystäväni, siemen,

      9 jonka minä olen ottanut maan ääristä ja kutsunut maan kaukaisimmilta periltä, jolle minä sanoin: "Sinä olet minun palvelijani, sinut minä olen valinnut enkä sinua halpana pitänyt",

      10 Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi; älä arkana pälyile, sillä minä olen sinun Jumalasi; minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vanhurskauteni oikealla kädellä.".

      "Jesaja 45

      1 Näin sanoo Herra voidellulleen Koorekselle, jonka oikeaan käteen minä olen tarttunut kukistaakseni kansat hänen edestään ja riisuakseni kuninkaitten kupeilta vyöt, että ovet hänen edessään avautuisivat eivätkä portit sulkeutuisi:

      2 Minä käyn sinun edelläsi ja tasoitan kukkulat, minä murran vaskiovet ja rikon rautasalvat.

      3 Minä annan sinulle aarteet pimeän peitosta, kalleudet kätköistänsä, tietääksesi, että minä, Herra, olen se, joka sinut nimeltä kutsuin, minä, Israelin Jumala.

      4 Palvelijani Jaakobin ja valittuni Israelin tähden minä kutsuin sinut nimeltä ja annoin sinulle kunnianimen, vaikka sinä et minua tuntenut.

      5 Minä olen Herra, eikä toista ole, paitsi minua ei ole yhtään jumalaa. Minä vyötän sinut, vaikka sinä et minua tunne,

      6 jotta tiedettäisiin auringon noususta sen laskemille asti, että paitsi minua ei ole yhtäkään: minä olen Herra, eikä toista ole,

      7 minä, joka teen valkeuden ja luon pimeyden, joka tuotan onnen ja luon onnettomuuden; minä, Herra, teen kaiken tämän.".

    • MiksiOlenMaanpäällä

      Kiitos alun rohkaisusta.
      Kun yhteiskuntta kaikella tapaa tekee selväksi ettei keski-iän loppupuolella elävä työtön akateemisestikin koulutettu ole minkään arvoinen. Kun ammattitaito millään alalla ei tuo
      työtä vaan valitaan nuoret, kauniit ja rohkeat.
      Kun joutuu vuosikymmeniksi sosiaalituelle eikä voi osallistua minkäänlaiseen matkailuun että joskus näkisi jotain kaunista. Ei omista ystäviä seurakunnassa tai missään muuallakaan.
      Sukulaiset, ne pari hassua, asuvat kaukana. Ei toivo enää muuta kuin että saisi jo muuttaa taivaan kotiin.
      Siinä on hieman pitempi ajanjakso jonka puitteissa on oppinut ettei omista ihmisarvoa eikä sijaa maanpäällä. Ei enää osaa keksiä edes rukouspyyntöä jonka toiset pitäisivät sen verran tärkeänä että viitsisivät rukoilla.

      Mutta Herra on luvannut ettei hylkää.

      • SiunatenSinua

        Pitkään uskossa olleena olen nähnyt, että pitkänkin piinan jälkeen joskus tajuaa, että piinalla oli Jumalan tarkoitus. Näkyy paljon myöhemmin.
        Herra puhui tuskaani valitellessa, että minä en anna enempää kuin sinä kestät.
        Ehkä joskus saan tietää, että miksi tämäkin vaihe on miunulle tarpeellista. Luonteeni muokkaukseen ja Herran suunnitelmaan elämässäni. Niin kai se menee.
        Pitää tulla tyhjäksi 'minusta'.
        En enää minä, vaan Kristus minussa.


      • JeesusElää

        Ymmärrän, kiitos. Mutta kaikki lohduttajat puhuu "ajan jaksosta" joka olisi kestettävissä ja rajallinen. Itse koen että tätä on kestänyt koko elämä.
        Tietysti välillä on helpompaa kun unohtaa, mutta unohdushetken jälkeen toteaa "olen samassa tilanteessa kuin jo 30 vuotta".
        Minä en ole mikään "sankari" johon sopisi ajatus "koetusta sen verran kuin kestät".
        Minä en kestä. Jos toivon uskovanakin (Jeesusta rakastavana) joka päivä poispääsyä, niin mielestäni se ei ole kestämistä aan koettelee ainoastaan lopputtomasti luottamista Jumalaan.

        Viime yönä näin painajaista jossa kaikki tuttavani katosivat. Pelkäsin että jäin tempauksesta. En tiedä mitä tuollainen voi varoittaa tai tarkoittaa mutta aina epäilen
        syitä siihen miksi Jumala ei kuule henkilökohtaisia pyyntöjäni.
        Jos rukoilen muiden puolesta niin näen vastaukset usein nopeasti mutta
        "itseään hän ei voi auttaa".
        Siksi etsin jotakuta edes yhtä uskovaa joka viitsisi rukoilla niin että ne rukoukset puolestani kuultaisiin......
        Sitä vuosikymmenien etsintääni jatkaen kiitän, siunauksestasi.


      • SiunatenSinua

        Etpä arvaakaan kuinka hyvin tiedän, mistä puhut.
        Sain minä sentään muutaman ensimmäisen vuoden, jotka kannattelee vieläkin.
        Samaa olen ihmetellyt ja kysellyt, mutta sitten minulle annetaan ymmärtää, että meillä on uskovilla on iäisyys, jota varten myös olemme valmennuksessa.
        Ei kai siellä taivaassa ja iäisyydessä olla kuin tarkoitusta varten. Olen ymmärtänyt, että meidät karsitaan, koetellaan iäisyyttä varten.
        Esim. näin.

        22 Niin tapahtui, että köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Aabrahamin helmaan. Ja rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin.
        23 Ja kun hän nosti silmänsä tuonelassa, vaivoissa ollessaan, näki hän kaukana Aabrahamin ja Lasaruksen hänen helmassaan.
        24 Ja hän huusi sanoen: 'Isä Aabraham, armahda minua ja lähetä Lasarus kastamaan sormensa pää veteen ja jäähdyttämään minun kieltäni, sillä minulla on kova tuska tässä liekissä!'
        25 Mutta Aabraham sanoi: 'Poikani, muista, että sinä eläessäsi sait hyväsi, ja Lasarus samoin sai pahaa; mutta nyt hän täällä saa lohdutusta, sinä taas kärsit tuskaa.
        26 Ja kaiken tämän lisäksi on meidän välillemme ja teidän vahvistettu suuri juopa, että ne, jotka tahtovat mennä täältä teidän luoksenne, eivät voisi, eivätkä ne, jotka siellä ovat, pääsisi yli meidän luoksemme.'


      • JeesusElää

        Huomasin että olin hieman itsekeskeinen.
        Muistan sinua rukouksissa. Emme varmaan ole ainoita joilla on rankkaa eikä
        riittävästi tuloja jotta voisi syödä terveellisesti.
        Kurjia on maanpäällä aina ollut. Sitä vain kapinoi kun joutuu siihen osaan
        "hyvinvointi" Suomessa.
        Pitää nöyrtyä äänestämään miljonäärejä vaikka ei ne koskaan tule kurjan elämää parantamaan.
        Jeesus siunatkoon sinua.


      • SiunatenSinua

        Rauhaa ja Jumalan armoa Jeesukselta Kristukselta, meidän Herraltamme.
        Kiitos rukouksesta, sitä me tarvitsemme.
        Ehkä sitten tavataan taivaassa.
        Saattaa olla piankin, että toinen otetaan ja toinen jätetään, kuten Raamattu kertoo.
        Jeesus noutaa omansa ja hänellä on palkka mukanansa omilleen.
        Sinne saakka uskon ja rukouksen voimassa hyvä ystävä Herrassa.


      • näkymätön-ninni

        Oli ihana lukea näitä viestejänne "SiunatenSinua" ja "JeesusElää"!!! Meidän Herramme Jeesus Kristus runsaasti siunatkoon teitä!!!

        Tuli mieleen tähän teidän keskusteluun liittyen tuo aloitus, jonka Rosenius on aikanaan kirjoittanut. Kuuluen näin:

        Ottakaa vastaan pelastuksen kypärä. Ef. 6:17.

        Rinnakkaiskohdasta 1 Tess. 5:8:sta näemme mitä pelastuksen kypärä on. »Olkoon kypäränämme pelastuksen toivo.» Kypäränämme on siis pelastuksen toivo, varma ja elävä iankaikkisen autuuden toivo. Kypärä eli sotalakki oli entisajan sotilaitten metallinen päähine, joka niin muodoin suojasi sangen tärkeätä ruumiinosaa. Yksi ainoa miekan isku päähän saattoi aiheuttaa kuoleman tai tehdä sotilaan kykenemättömäksi jatkamaan taistelua.

        Yhtä tärkeä on myös hengellinen kypärämme. Ota pois autuuden toivo, niin kaikki hengellinen voima on poissa. Silloin Jumalan sanalla ei ole mitään merkitystä, ihminen näkee nyt vain sen mikä silmäin edessä on, eikä enää kelpaa työhön eikä jaksa kärsiä. Mutta samoin kuin metallisuojus sotilaan päässä vaikutti, että sotilas kaksinkertaisella rohkeudella syöksyi taisteluun pelkäämättä miekan iskuja. Samoin vaikuttaa luja ja elävä pelastuksen toivo, ettei niin paljon välitetä siitä, mikä saattaa kohdata meitä täällä ajassa. Me vain yksinkertaisesti etsimme Herran mielisuosiota, koska me tiedämme, että taistelun päätyttyä odottavat meitä niin ihanat asiat, että kaikki kärsimykset niiden rinnalla ovat tyhjänarvoiset.

        Jotta pelastuksen toivo voisi meille tulla sellaiseksi kypäräksi ja voimaksi taistelussa, vaaditaan siihen muutakin kuin sanoja ja kauniita ajatuksia. Siihen tarvitaan syvää tutkistelua ja todellista uskoa. Niin kauan kuin aurinko vielä paistaa, ja kaikki käy hyvin ja onnistuu, silloin on helppo puhua ja laulaa taivaankin autuudesta, mutta samalla kaikkein vähimmin tarvitaan sitä lohdutusta.

        Mutta valmistaudu siihen, että tulevat toiset ajat, nim. pahat, pimeät päivät, jolloin koko maailma tulee sinulle ahtaaksi, jolloin sydämesi on särkymäisillään sanomattomista tuskista, niin että tahtoisit »kaivaa kuoleman esiin sen salatuista kammioista», kun koko elämäsi onni on tuhottu etkä soisi eläväsikään.

        Tutki siis tarkoin tätä kohtaa. Tutki vakavasti, onko meillä mitään todellista ja varmaa toivon perustusta. Rukoile Jumalalta hänen Pyhää Henkeänsä, että saisit sen syvästi sisimpääsi kirjoitetuksi, niin että se tulee koko elämäsi johtavaksi pääajatukseksi. Varma ja luja autuuden toivo antaa sieluusi oikean elämän viisauden kaikissa elämäntilanteissa, horjumattoman lohdutuksen kaikissa murheissa, jumalallisen rauhan ja voiman kaikissa taisteluissa ja koetuksissa.

        Mutta tätä ei kuka tahansa käsitä. Se ei voi maistua muulta kuin haalealta vedeltä niitten suussa, jotka tahtovat saada kaiken hyvänsä täällä, ja jotka ovat tämän maailman lapsia. »Taivas! - mitä? - taivas? Ei, puhukaa meille jotakin terveydestä ja maallisesta ilosta!», näin he sanovat. »Puhukaa meille jotakin ruuasta, vaatteista, kunniasta, huveista. Taivas - taivas, se kai tulee aikanaan. Sitä me emme nyt tarvitse.»
        Mutta niittenkin joukossa, jotka ovat alkaneet etsiä sitä, mikä ylhäällä on, ja jotka ovat Jumalan liitossa, on monta, jotka eivät vielä ollenkaan tunne autuuden toivon arvoa ja voimaa. Tällaisia ovat ne, jotka eivät vielä ole itsestään kuolleita, maalliseen elämään nähden pettyneitä, haavoittuneita, masentuneita ja väsyneitä, vaan joilla vielä on kaikkinaisia kauniita suunnitelmia ja toiveita tähän elämään nähden.

        Mutta valmistaudu siihen, että mikäli tahdot tulla valmistetuksi taivasta varten, tulee toisia aikoja, jolloin sinä et koko Raamatusta löydä suloisempia sanoja kuin ne, jotka käsittelevät autuasta lähtöä.

        Niin totta kuin olet Kristuksen oma, on sinun vanha ihmisesi oltava ristiinnaulittu himoinensa ja haluinensa. Ja ristiinnaulittu elämä on tuskallista, kituvaa elämää, yhtämittaista kuolemaa. Mitä iloa voidaan valmistaa sille, joka riippuu ristillä? Niin, ehkä hän Jumalan armosta voi nauttia hetkellistä lievitystä ja lepoa kuten silloin, kun enkeli lähetettiin Getsemaneen vahvistamaan Jeesusta.

        Mutta tämän lievityksen lopettavat pian jotkut uudet iskut, särky, kärsimys, kyyneleet ja huudot. Mitä kauemmin me kristittyinä elämme, sitä todemmiksi toteamme apostolin sanat: »Jos olemme panneet toivomme Kristukseen ainoastaan tämän elämän ajaksi, niin olemme kaikkia muita ihmisiä surkuteltavammat.» Kuta kauemmin elämme sitä paremmin käsitämme vanhan Raamatun sanat koko tästä elämästä: »Kun se paras on ollut, on se tuska ja vaiva ollut.»

        Ihmiselämä on surkea asia äidin kohdusta alkaen hautaan asti. Täällä on aina surua, pelkoa, odotusta ja viimein kuolema. Se saavuttaa sen, jolla on paljon kunniaa yhtä hyvin kuin sen, joka on halvin maan päällä. Täällä on aina vihaa, kiivautta, vaivaa, rauhattomuutta ja kuolonvaaraa. jatkuu...


      • näkymätön-ninni

        Autuuden toivoasi vahvistaa siis suuresti se, kun hyvin mietit, että ihmisen syvä, sanomaton autuuden kaipuu ei koskaan voi täällä maan päällä tulla tyydytetyksi, että koko tämä elämä on vain suurta petosta. Kun Israelin rikkain ja onnellisin kuningas pitkän ja ihanan elämänsä aikana lakkaamatta oli etsinyt onnea kaikesta, mitä maan päällä saattoi olla, tuli hän lopulta siihen masentavaan kokemukseen, että kaikki oli petosta, kaikki turhuutta.

        Maailma ei voi tehdä kuolematonta sielua onnelliseksi. Se, joka saa eniten sen onnea ja iloa, saa aina myös sydämen, joka ei voi nauttia siitä. Ja päälle päätteeksi tulee vielä surullinen ajatus, että kaikki on pian lopussa.


      • näkymätön-ninni

        Ajatelkaamme tätä rakas veli/sisar? Jeesuksessa Kristuksessa! Mitä me olemme...
        Näin sanoo Paavali:

        te olette pyhien kansalaisia ja Jumalan perhettä,

        apostolien ja profeettain perustukselle rakennettuja, kulmakivenä itse Kristus Jeesus,

        jossa koko rakennus liittyy yhteen ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herrassa;

        ja hänessä tekin yhdessä muitten kanssa rakennutte Jumalan asumukseksi Hengessä.


      • näkymätön-ninni

        Kiitos paljon siunauksesta! Tuli kyynel silmänurkkaan... Kiitos!

        Siunausta tarvitaan ja rukousta toistemme puolesta! Olette rakkaita Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa!

        Armo olkoon kaikkien kanssa, jotka rakastavat meidän Herraamme Jeesusta Kristusta-katoamattomuudessa!!!


    • näkymätön-ninni

      1. Tessalonikalaiskirje 5

      1 Mutta aikakausista ja määrähetkistä ei teille, veljet, ole tarvis kirjoittaa;


      2 sillä itse te varsin hyvin tiedätte, että Herran päivä tulee niinkuin varas yöllä.


      3 Kun he sanovat: "Nyt on rauha, ei hätää mitään", silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon.


      4 Mutta te, veljet, ette ole pimeydessä, niin että se päivä voisi yllättää teidät niinkuin varas;


      5 sillä kaikki te olette valkeuden lapsia ja päivän lapsia; me emme ole yön emmekä pimeyden lapsia.


      6 Älkäämme siis nukkuko niinkuin muut, vaan valvokaamme ja olkaamme raittiit.


      7 Sillä ne, jotka nukkuvat, ne yöllä nukkuvat, ja jotka juovat itsensä juovuksiin, ne yöllä juovuksissa ovat.


      8 Mutta me, jotka olemme päivän lapsia, olkaamme raittiit, ja olkoon pukunamme uskon ja rakkauden haarniska ja kypärinämme pelastuksen toivo.


      9 Sillä ei Jumala ole määrännyt meitä vihaan, vaan saamaan pelastuksen Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta,


      10 joka on kuollut meidän edestämme, että me, valvoimmepa tai nukuimme, eläisimme yhdessä hänen kanssaan.


      11 Sentähden kehoittakaa toisianne ja rakentakaa toinen toistanne, niinkuin teettekin.


      12 Mutta me pyydämme teitä, veljet, antamaan tunnustuksenne niille, jotka tekevät työtä teidän keskuudessanne ja ovat teidän johtajanne Herrassa ja neuvovat teitä,


      13 sekä pitämään heitä erinomaisen rakkaina heidän työnsä tähden. Eläkää rauhassa keskenänne.


      14 Me kehoitamme teitä, veljet: nuhdelkaa kurittomia, rohkaiskaa alakuloisia, holhotkaa heikkoja, olkaa pitkämieliset kaikkia kohtaan.


      15 Katsokaa, ettei kukaan kosta kenellekään pahaa pahalla, vaan pyrkikää aina tekemään hyvää toinen toisellenne ja kaikille.


      16 Olkaa aina iloiset.


      17 Rukoilkaa lakkaamatta.


      18 Kiittäkää joka tilassa. Sillä se on Jumalan tahto teihin nähden Kristuksessa Jeesuksessa.


      19 Henkeä älkää sammuttako,


      20 profetoimista älkää halveksuko,


      21 mutta koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on;


      22 karttakaa kaikenkaltaista pahaa.


      23 Mutta itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonansa, ja säilyköön koko teidän henkenne ja sielunne ja ruumiinne nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen.


      24 Hän, joka teitä kutsuu, on uskollinen, ja hän on sen myös tekevä.


      25 Veljet, rukoilkaa meidän edestämme.


      26 Tervehtikää kaikkia veljiä pyhällä suunannolla.


      27 Minä vannotan teitä Herran kautta, että luetatte tämän kirjeen kaikille veljille.


      28 Meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armo olkoon teidän kanssanne.

    • näkymätön-ninni

      Efesolaiskirje 6

      10 Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa.


      11 Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.


      12 Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.


      13 Sentähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä.


      14 Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, ja olkoon pukunanne vanhurskauden haarniska,


      15 ja kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumille.


      16 Kaikessa ottakaa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet,


      17 ja ottakaa vastaan pelastuksen kypäri ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana.


      18 Ja tehkää tämä kaikella rukouksella ja anomisella, rukoillen joka aika Hengessä ja sitä varten valvoen kaikessa kestäväisyydessä ja anomisessa kaikkien pyhien puolesta;


      19 ja minunkin puolestani, että minulle, kun suuni avaan, annettaisiin oikeat sanat rohkeasti julistaakseni evankeliumin salaisuutta,


      20 jonka tähden minä olen lähettiläänä kahleissa, että minä siitä rohkeasti puhuisin, niinkuin minun puhua tulee.


      21 Mutta että tekin tietäisitte tilani, kuinka minun on, niin on Tykikus, rakas veljeni ja uskollinen palvelija Herrassa, antava teille siitä kaikesta tiedon.


      22 Minä lähetän hänet teidän tykönne juuri sitä varten, että saisitte tietää meidän tilamme ja että hän lohduttaisi teidän sydämiänne.


      23 Rauha veljille ja rakkaus, uskon kanssa, Isältä Jumalalta ja Herralta Jeesukselta Kristukselta!


      24 Armo olkoon kaikkien kanssa, jotka rakastavat meidän Herraamme Jeesusta Kristusta-katoamattomuudessa

      • Siunaten

        Kiitos Ninni, sinä Jumalan palvelija. Olet Raamattusi lukenut.


      • näkymätön-ninni

        Kiitetään yhdessä Herraa Jeesusta Kristusta, että hän meitä ohjaa ja johtaa.

        Väärin on ottaa itse kiitosta vastaan, kun tiedän etten minä ole mitään. Siitä olen kiitollinen että Herra antaa minullekkin välillä näitä ymmärryksen väläyksiä! Sitä hiljaista hengen huminaa!!! :)


      • näkymätön-ninni

        1. Kuninkaiden kirja 19

        11 Hän sanoi: "Mene ulos ja asetu vuorelle Herran eteen". Ja katso, Herra kulki ohitse, ja suuri ja raju myrsky, joka halkoi vuoret ja särki kalliot, kävi Herran edellä; mutta ei Herra ollut myrskyssä. Myrskyn jälkeen tuli maanjäristys; mutta ei Herra ollut maanjäristyksessä.


        12 Maanjäristyksen jälkeen tuli tulta; mutta ei Herra ollut tulessa. Tulen jälkeen tuli hiljainen tuulen hyminä.


        13 Kun Elia sen kuuli, peitti hän kasvonsa vaipallansa, meni ulos ja asettui luolan suulle. Ja katso, hänelle puhui ääni ja sanoi: "Mitä sinä täällä teet, Elia?"

        Pyhän Hengen voimakkain puhe kuiskataan hiljaa sydämelle. Maailmassa kuunnellaan tarkimmin sellaisia, joilla on suurin ääni tai vahvin tahto. Maailman voima alistaa ja pakottaa, käskee väärään ja kieltää oikean.

        Jotta Herran hiljainen puhe tulisi kuulluksi, täytyy tosin rajumyrskyn usein ravistella elämää ja omien voimien kulua loppuun. Kun myrsky, rajuilma ja polttavan tulen liekit ovat koetelleet eikä Herraa ole niistä löytynyt, on aika hiljentyä kuuntelemaan.

        Pään painuessa tulee Herra lähelle kuin vieno tuulen henkäys ja sanoo tuskin kuultavasti: "Sinä olet minun, eikä kukaan ryöstä sinua minun käsistäni." Sielu tyyntyy, rauha täyttää mielen. Peitän kasvoni, sillä Herra on puhunut ja olen saanut armon kuulla sen. (Päivittäishartaus kirjan teksti: lupaus kantaa: Juha Vähäsarja)

        Siunausta teille kaikille rakkaat veljet ja sisaret Jeesuksessa Kristuksessa!!!


      • hiljaistahyminää

        Hiljainen tuulen hyminä...


    • JeesusElää

      Kiitoksia Ninni ja muut. Ihanaa rohkaisua tässä sain lukea.
      Kyllä nykyään jotenkin elämä on niin raskasta vaikka varsinaisia suuria ongelmia ei olisikaan.
      "Älkää pelätkö kun tänä vuonna tulee tuo sanoma ja toisena vuonna toinen sanoma....."
      taas kuultiin uudesta rahanlahjoitusehdotuksesta uutisista. Rahaa riittää ulkomaille mutta ei Suomen työttömille.
      Mutta Jumalan Sana, puhdas, ihana ,lohduttava ja rohkaiseva tuntuu vain entistä ihanammalta.
      Sillä siinä on todellinen kestävä toivon perusta ja itsensä Jumalan lupaukset!

      • näkymätön-ninni

        "Mutta Jumalan Sana, puhdas, ihana ,lohduttava ja rohkaiseva tuntuu vain entistä ihanammalta.

        Sillä siinä on todellinen kestävä toivon perusta ja itsensä Jumalan lupaukset!"
        Kiitos! :)
        Aamen!


      • Siunaten

        Jumalan armoa ja siunausta teille rakkaat lukijat.


      • näkymätön-ninni

    • Mukavaa! Välillä tää palsta muuttuu sielunvihollisen raivohulluksi kaatikseksi ja yhtäkkiä taas täällä on niin mukavia ja sulosia kunnon Kristittyjä kirjottelemassa hyvällä sydämellä.
      Kiitos Herralle teistä kaikista ja suurenmoista siunausta teille.

      • Ma-at

        KIITOS JARMO minäkin annan kunnian Suurelle Jumalalle!


      • Ma-at kirjoitti:

        KIITOS JARMO minäkin annan kunnian Suurelle Jumalalle!

        Jep! Saamme yhdessä iloita Herrassa, koska meillä on sama pomo :D


      • Ma-at

        Niin minäkin arvelisin, Minun herrani ei vietä koko päiväänsä vihassa, hänen Kostonsa väistyy hetkessä, MITÄÄN ei jää jäljelle...


      • RaotanVähänSalaisuutta

        Jarmo. kirjoitat: Mukavaa! Välillä tää palsta...
        Se sielunvihollisen raivohullu kaatis... ei muutu itsestään hyvällä sydämellä kirjoitteleviksi kristityiksi.
        Ei ole koskaan muuttunutkaan.
        On tehty työtä Herran palveluksessa jo vuosia palstalla. Rukousta ja huutoa, että Jeesus auta.
        On purnattu ja päätetty lopettaa, mutta kun ei Herralta lupaa heru siihenkään niin ei auta kuin jatkaa. Tässä vastaus eiliseen rukoukseen.
        '' Kestä vielä vähän aikaa ja muista se sota-asu kun sota on käynnissä. Minä autan sinua. Heitä huolesi minun päälleni, minä olen sinun kanssasi.''

        Rukoilkaa, sillä Herran silmä valvoo tätäkin palstaa.
        Ihan totta. Herra haluaa tänne uskovien viestintää. Hän ei kunniaansa jaa kenellekään.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      34
      3101
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      1925
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      191
      1473
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      127
      1386
    5. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1074
    6. 127
      974
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      242
      852
    8. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      839
    9. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      66
      721
    10. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      81
      652
    Aihe