Pelko ja ahdistus..

heiverö

Olen jo monena yönä nähnyt unia, joissa olen ollut todella ahdistunut ja yleensä aamulla herätessä olen havahtunut hirveään oloon kuin joitain tuntemuksia olisi purkautunut ja unissa tavallaan ollaan puitu niitä ongelmia ja kipuja mitä minulla on ollut. Olen tosi elämässäkin yrittänyt avata sydäntä vaivaasista asioista, mutta uniini ne vieläkin tulevat yhä uudelleen.

Eli kuinka paha tilanteeni on kun heräilenkin näihin "oloihin"..? Voiko näkemiinsä uniin vaikuttaa. Esiinnyn myös suurimmassa osassa uniani allapäin olevana (tummana ja masentuneena)... Hauskaa niissä kuitenkin on ollut se, että aina joku on ollut minua lohduttamassa/ auttamassa tai minä olen ollut auttamassa jotain muuta.. Näin lyhyesti, mutta toivottavasti joku voisi jotenkin avittaa tässä ongelmassa.?:)

8

1137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miten haluaisit uniisi vaikuttaa?

      Olen itse vuosikymmeniä tutkiskellut ja yrittänyt ohjailla uniani. En ole siihen oikeastaan ikinä rehellisesti kyennyt.

      Ymmärrän, että sinulla on huoli ja murhe ja olet itsekin ymmärtänyt, että unet vain heijastavat niitä.

      Mielemme ei lopeta toimintaa kun nukahdamme, se toimii ja miettii edelleen samoja asioita kuin teimme valveilla ollessammekin. Tietoisuuteen tästä työstä välittyy kuvia, joita unennäkijä ei välttämättä ymmärrä ja osaa yhdistää todellisuuteen.

      Seikka, että esiinnyt unissasi pitkälti tummanpuhuvana hahmona on tietysti jollain tavalla huolestuttavaa. Merkit voisivat kertoa masennuksesta ja jopa itsetuhoisista ajatuksista.

      Seikka, että etsit apua ja tulkintaa täältä, voisi myöskin viitata masennukseen ja itsetuhoisiin ajatuksiin.

      Sanon kaikella myötätunnolla, ota yhteyttä mielenterveystoimistoon. Koeta jaksaa.

    • Unienviesti

      Edellä olevassa vastauksessa jo asiaa tuotiin esiin. Ehkä et ole itse tiedostanut omaa masennustasi tai niitä vaikeita asioita elämässäsi, joita sitten unesi tuovat esille.
      Ehkä sinun kannattaa tietoisesti tutkia elämääsi, mitkä asiat ovat elämässäsi hyvin ja joihin olet tyytyväinen ja mitkä asiat ovat sinulle niitä, jotka tuottavat murhetta ja mielipahaa - anna tunteillesi lupa tulla esiin myös valveilla. Yritä nimetä tunteitasi ja mielialojasi ja jos mahdollista puhu jollekin luotettavalle ystävälle tai sielunhoitajalle elämäsi murheista ja kivuista ja niistä tunteista, joita nuo vaikeat asiat nostavat esille. Tunteille on hyvä antaa nimi, jolloin ne eivät enää tule uniisi häiritsemään sinua.
      Nukutko yleensä hyvin, saatko riittävästi unta - sekin asia kannattaa tiedostaa ja hakea siihen apua, jos on tarvetta. Mitä unelmia elämäsi suhteen sinulla on ja mitä toivot elämältäsi, sitäkin kannatta tietoisesti ajatella.

      Mikäli unesi jatkuvat ja edelleen heräät ahdistuneena, mene kertomaan niistä asiantuntijalle mielenterveystoimistoon.

      • heiverö

        Olen kyllä käynyt jo psykologin juttusilla pariin otteeseenkin. Untakin olen saanut riittävästi, mutta unen laatu on ollut heikkoa, heräilyä ja sen sellaista. Olen myös ehkä vähän liiankin tietoinen mitä ympärilläni tapahtuu, erityisesti mitä lähimmäisilleni kuuluu jne.. En haluaisi olla huolehtia, mutta jotenkin heidänkin asiansa kiertää päässäni samanlailla kuin omani.. Suoraan sanottuna tällähetkellä elämässäni ei ole ketään jolle voisin avautua aivan täysin kaikesta..
        Elämässäni on kyllä tapahtunut kaikenlaista, ja sen myötä unetkin on muuttunu just tollasiksi mielenkiintosiksi..Olen myös uneksinut paljon enneunia, joihin on olut vaikeaa tottua..


    • Läheisten asiat vaivaavat mieltä useimmilla meistä.

      Joskus näiden asioiden aiheuttama huoli ja ahdistus ei pysy niissä rajoissa kuin se yleensä tekee. Tällöin on mahdollista, että ahdistuksen aihe onkin tosiasiassa jossain muualla ja jopa syntynyt itsestään.

      Ihmisen mieli ei aina tarvitse ulkopuolista ärsykettä tunnetilojen aikaansaamiseksi. Voi olla mahdollista, että päässä pyörivät ajatukset ja koetut tunteet eivät ole enää normaalissa suhteessa toisiinsa.

      Ehdotan, että jatkat edelleen psykologin luona käymistä ja kokeilet, mitä lääkitystä hän ehdottaakin.

      Enneunistasi kuulisin mielelläni lisää. Ovatko ne konkreettisia vaiko aavistuksia tulevasta? Selittyvätkö ne vasta tapahtumien jälkeen vai näetkö tulevaisuutta silmiesi edessä sellaisena kuin se tulee tapahtumaan?

    • unienviesti

      Voisit myös ajatella, että menet siulunhoitajan luo puhumaan ja kertomaan huolistasi. On tärkeää, että ihmisellä olisi joku, jonka kanssa puhua. Voisin itsekin kuunnella huoliasi, jos asut lähellä Lahtea.

      • heiverö

        Toissa yönä taas sammallainen uni jossa olin pääpainuksissa ja istuin vastapäätä jotain mieshenkilöä ja mies katsoi minua vakavasti ja kuin olisi vastannut minulle, että sanoissa on voimaa...

        Vähän sellasia hämyjä ne on ollu, sellasia symbolisia, mutta jälkeenpäin ajatellen nii aika tarkkoja ne on ollu..:D


    • unienviesti

      Tuo ehkä on kuva siitä tilanteesta, jossa saa keskustelun avulla apua. Siunausta sinulle ja koko elämääsi.

    • Ymmärrän kertomasi perusteella, että koet, kuin sinulle saneltaisiin asioita. Voin vain olla pahoillani, jos olen vaikuttanut auktoriteetilta.
      Minulla ei ole vaikutusta siihen, mitä kukaan näkee, taikka mitä heidän näkemänsä tarkoittaa.
      Tulkitsen muiden unia kuten omiani.
      En yleensä kerro omista unistani, ne ovat outoja, koska kiinnitän huomioni outoihin asioihin. Unet salaavat asioita.
      En tiedä oletko valmis kertomaani, mutta kerron sen kuitenkin.
      Olet vanha nainen, ja kunnioitan teitä sen vuoksi. Tummana ja allapäin esiintyminen kertoo kuolemasta. odotat sitä. Tiedät itsekin sen.
      Et tarvitse lohduttajaa mitä maallisiin tulee, voit opettaa minua milloin tahansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      108
      1743
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      170
      1123
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1087
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      158
      905
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      82
      802
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      769
    7. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      714
    8. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      690
    9. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      44
      661
    10. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      656
    Aihe