Pronssiottelut jää pois kokonaan?

kibapo9

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pasaessi

      Vitun Kummola!!!!! AINA TÄTÄ PASKAAA!!!!

    • ftyu

      Pronssipelin pelaamiseen ainoa syy on rahastus, on kyse sitten jalkapallosta tai jääkiekosta. Jos IIHF laskee, että pronssipeli on nykyään persenettoa, ei pronssipeliä pelata.

    • niinpä_niin

      Itse ymmärrän kolmen parhan joukkueen palkitsemisen paremmin silloin, jos niistä sijoista pelataan sarjamuotoisesti. Esimerkiksi jääkiekon MM-kisoissa siis niin, että tyyliin neljä parasta maata pelaisivat keskenään vaikkapa yksinkertaisen sarjan. Toisaalta siinäkin ovat omat ongelmansa, joten ei välttämättä onnistu. Käytössä olevan playoff-formaatin ollessa käytössä kannatan mallia, jossa vain finaalin voittaja palkitaan. Näin ollen finaalin hävinnyttä joukkuetta ei palkittaisi kyseisestä suorituksesta. Vastaavasti jos tiput välierissä, miksi sinulla pitäisi enää olla mahdollisuutta saada palkintoa siitäkään suorituksesta?

    • niinpä_niin

      Toisaalta jos jääkiekon MM-kisoissa haluttaisiin palkita kolme parasta maata, voitaisiin harkita seuraavanlaista formaattia:

      Alkusarja pelataan kuten on vuodesta 2012 alkaen pelattu. Molemmista lohkoista neljä parasta pääsevät turnauksen playoff-kierrokselle. Lohkojen voittajat kohtaavat oman lohkonsa neloset ja kakkoset oman lohkonsa kolmosen. Kunkin otteluparin sisäisesti pelataan yksi ottelua, joiden voittajat pääsevät neljän joukkueen mitalikarsintaan.

      Mitalikarsinta pelataan siis neljän maan kesken. Joukkueet pelaavat kerran toisesta lohkosta mukaan tulleita maita vastaan. Omasta lohkosta tullutta maata vastaan ei pelata, mutta joukkueiden keskinäinen kohtaaminen alkusarjassa vaikuttaa myös mitalikarsinnan sarjataulukkoon. Pelattavia otteluita per maa olisi siis kaksi, mutta sarjataulukkoon vaikuttavia otteluita on yhteensä kolme. Tämän sarjan voittaja pääsee suoraan finaaliin, kun taas maat sijoilta 2-3 karsivat toisesta finaalipaikasta.

      Finaalikarsinnassa kaksi maata pelaavat keskenään yhden ottelun. Niin sanottu kotijoukkue on maa, joka sijoittui mitalikarsinnassa paremmin. Ottelun voittaja pääsee finaaliin, hävinnyt sijoittuu pronssille.

      Myös finaalissa pelataan yksi ottelu. Niin sanottu kotijoukkue on maa, joka voitti mitalikarsinnan. Ottelun voittaja palkitaan kultamitalein, hävinnyt pronssimitalein.

      En tiedä, kuinka selkeä kertomus tämä oli. Mutta kuitenkin olisi yksi malli, mikäli kolme parasta maata halutaan jääkiekon MM-kisoissa palkita.

      • niinpä_niin

        Tietysti tuo finaalin hävinnyt joukkue palittaisiin hopeamitalein, tiedä mikä ajatuskatko tuli kun eilen tuli ehtoommalla kirjoiteltua. Mutta tosiaan finaalin voittajalle siis kultaa, toiselle finalistille hopeaa ja finaalikarsintaan jääneelle pronssia.


    • niinpä_niin

      Ainakin Wikipediaan on nyt merkattu, että pronssiottelu kuitenkin pelattaisiin myös ensi vuoden jääkiekon MM-kisoissa. Tässä se taas huomattiin. Pelkkää pölinää vain nuo Kalervo Kummolan puheet. Jokunen vuosi takaperin olisi pitänyt puolivälieristäkin luopua, mutta edelleen niitäkin pelataan. Nyt ei sitten päästy eroon pronssiottelusta. Mutta no, saapahan IIHF enemmän rahaa lajin kehittämiseen. Tai sitten kyseisen liiton päättäjien taskuihin. Tai mihin lie.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      415
      1740
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      176
      1370
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1368
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1285
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1036
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      910
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      881
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    10. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      114
      859
    Aihe