Hengästyminen tyhjästä

zappe

Muutamien viime päivien aikana olen huomannut, että usein olen lievästi hengästynyt vaikken tekisikään mitään. Vaikka ihan vaan istun aloillani ja luen kirjaa. Hengästyminen kuulostaa ehkä liian rajulta ilmaisulta, lähinnä sellainen, että tuntuu ettei saa ihan tarpeeksi happea. Hengitykseen täytyy välillä keskittyä, ja tekee koko ajan mieli avata ikkunaa ja hengitellä sieltä (vaikkei se mitään ole hyödyttänytkään). Ja tosiaan ei mikään juoksuhikihengästys, vaan semmonen TOSI lievä, joka vähän häiritsee. Toisaalta hengästyn nykyään ehkä muutenkin suht helposti pienestäkin liikunnasta.
Olen siis nuori aikuinen, syön terveellisesti ja nukun riittävästi. Liikkuminen säännöllisen epäsäännöllisesti, yleensä ehkä pari kertaa viikkoon jotain (vähän kausittain). Nykyään vähän vähemmän kun tuntuu väsyneeltä niin usein (ja mulla jostain syystä sen kaikkien hehkuttaman liikunnan jälkeisen hyvänolon tilalla aina kauhea uupumus, siksi en esimerkiksi aamulla tykkää liikkua vaan mieluummin iltasella).
Onko kellään mitään hajua mistä tämmönen vois johtua tai mihin tää liittyy? Tai mikä auttaisi?

5

104

  Vastaukset

  • täälläkin tuo oire on ollut. Oleskelet huoneistossa, jossa on liian vähän happea, eli koneellisen ilmastoinnin aiheuttamassa huonossa sisäilmassa. Tuo tarve aukaista ikkuna on merkki siitä.

   Minulla oli monia vuosia tarve työpaikallani saada nopeasti ikkuna auki. Aluksi toimin täysin automaattisesti näin tietämättäni miksi. Sitten alkoi tulla hengitysoireita ja sellainen tunne että kaatuu pian pyörtyneenä maahan. Sitten jouduin töissä oleskelemaan useissa eri paikoissa ja hengitysoireet pahenivat äkkiä. Kävi ilmi, että nuo talot olivat hometaloja jotka laukaisivat pahat oireet. Öisin sain pahoja hyperventilaatiokohtauksia, ja aamuisi oli uloshengitya aivan tukossa ja päässä humisi ja kädet hikoilivat ja pyörrytti. Pienikin hengästyminen ja ylämäen käveleminen vei voimat.

   Myös tuossa ensimmäisesä työpaikan talossa en pystynyt enää olemaan ilman että ikkuna täytyi laittaa yhtenään auki. Jos joku sulki sen tietämättänikin, tuli tukehtumisen tunne ja tarve aukaista se uudestaan jolloin olo helpottui. Olin sairastunut vakavasti sisäilmaongelmaan. Nyt olen ollut reilun vuoden poissa noista hometaloista ja oloni on kohentunut todella paljon. Valtava yskä ja liman tulo on vaivannut, mutta pidän sitä hyvänä, koska se on merkki keuhkojen ja kaiken saasteen pikkuhiljaisesta poistumisesta keuhkoista ja niiden puhdistumisesta. Nyt jaksan jo kävellä hengästymättä eikä sydän ja rytmihäiriöitä enää tule. Kaikki öiset kohtaukset ovat poistuneet. Olen myös saanut sumutettavaa lääkettä joka auttaa.

   Kerron tämän kokemukseni jotta se voisi auttaa jotain tiedostamaan noita samankaltaisia oireita joita alkuperäinen kertoi ja joita on itselläni ollut. Yleensä julkiset rakennukset ja virastot ovat koneellisesti ilmastoituja ja saastuneita, mutta myös tavalliset kerrostalot ja rivitalot ym. yksityiskodit. Korvausilmaa ei tule tarpeeksi ja ilmastointi vetää seinistä ja materiaaleista kaikki kemikaalit ilmaan hengitettäväksi. Pitäkää ikkunaa aukia mahdollisimman paljon, se auttaa.

  • Käy ulkona tai pidä ikkunoita auki

   • Eiköhän tuo kirjoittaja ole käynyt tämän 5 vuoden aikana jo useinkin ulkona ja pitänyt ikkunoitakin avoinna kun ei enää palannut kommentoimaan palstalle.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. MARTINA,anna jo Sofian olla rauhassa!

   Martina jätä jo Sofia rauhaan.Stefan ja Sofia ovat yhdessä ja koita jo hyväksyä se!On lapsellista olla mustasukkainen Sofialle.Stefan ei tule jättämä
   226
   3882
  2. Japanilaiset eivät loukkaannu Geisha suklaasta

   hysteeriset vihervasemmistolaiset loukkaantuivat heidän sijastaan. Tubettaja tarttui Fazerin Geisha-kohuun: Keskustelkaa meidän japanilaisten kanssa
   Maailman menoa
   161
   3566
  3. Martinako tämän sopan keitti itse?

   Luin että Martina oli vaihtanut päivää sovitusta silloin, eilen kun Isabellaa kuvattiin Hangossa. Isben ei pitänyt tulla sinä päivänä sinne kun Sofia
   Kotimaiset julkkisjuorut
   111
   1305
  4. Onnea Sofia! Stefan jätti Eiran asunnon vuokrat maksamatta!

   Stefanilta karhuttiin yli 33 000 e vuokrasaatavia Helsingin käräjäoikeudessa, kertovat mediat. Tämä on julkista tietoa.
   172
   1121