Kierukastako painonnousua?

Ehkäisy

Minulla on ollut Mirena kierukka nyt 1,5 vuotta ja painoa on tullut lisää tasaiseen tahtiin. Olen yrittänyt myös pudottaa painoa, mutta turvotus on ja pysyy. Voisiko syynä olla tuo mirena kierukka. En nyt uskaltaisi olla vielä ilman ehkäisyä kun ikää on 45-vuotta ja kun olen avioliitossa niin ei viitsisi kortsuakaan käyttää. Onko kenelläkään muulla ollut tälläistä painonnousua kierukan aikana?

14

14852

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mirena_

      Tuntuisi sillä jotain vaikutusta olevan. Mirena laitettiin mulle vajaa vuosi sitten, ja sen jälkeen paino on tuntunut nousevan herkästi ilman, että elämäntavat olisivat juuri muuttuneet. Olen 47-vuotias, ja gynen mukaan ehkäisy on vielä ehdottomasti tarpeen. Toisaalta olen päässyt Mirenan kanssa eroon runsaista vuodoista ja pahoista kuukautiskivuista, joten ehkä tässä muutaman lisäkilon vielä kestää. Ja mulla ne eivät siis tunnu turvotuksena (joka oli PMS-oireena ennen kierukkaa vallan tuttu oire), vaan ihan rehellisenä painon nousemisena.

    • Mirenaton15vjälkeen

      Siinä yli 40-v on muutenkin herkkä saamaan ylipainoa, ihan hormonaalisista syistä. Aineenvaihdunta hidastuu iän myötä. Eli aina vain saa olla tarkempi syömisen ja liikkumisen kanssa.

    • Ummitustäti

      Minulle laitettiin tammikuussa Mirena ja vuosin koko ajan holvaamalla huhtikuuhun asti. Paino nousi nelisen kiloa. Vatsa pömpötti. Kävin neuvolassa välillä tarkistuttamassa kierukan ja langat näkyivät. Välillä vuoti niin paljon, että söin tabletteja sekä rautatbl myös. Kohdussa todettiin useita myoomia ja nyt kierukka poistettiin ja pääsen kohdun poistoon. Ikää 46 v.

    • Vuositakana

      Itselle tulee kesällä ensimmäinen vuosi täynnä. Paino nousi ensin vajaat viitisen kiloa, jonka jälkeen on alkanut nyt taas tippumaan. Oletan että palaan taas lähtötilanteeseen kohtapuoliin. Eli omalla kohdalla voisin sanoa että voi johtua kierukasta, mutta jos odottelee tarpeeksi niin tilanne palautuu kyllä. Minulla tosin on vähän taipumusta sahata painon kanssa, en vieläkään tiedä mistä johtuu. Kaikin puolin olen muuten tyytyväinen Mirenaan, kyllähän se välillä saattaa tuntua päivän tai pari epämukavalle, mutta huomattavasti pienempi vaiva kuin kerran kuussa tulevat kuukautiset sekä pillereistä tms. aiheutuvat muut oireet.

      Itse olen 27 -vuotias synnyttämätön nainen.

    • Anonyymi

      Mulle laitettiin mirena runsaiden kuukautisten vuoksi vajaa vuosi sitten.
      Sen jälkee tuli jos jonkinmoisia oireita:

      1. 4kk rusehtavaa vuotoa, rinnat oli tosi arat ja seksihalut isommat kuin ennen.
      2. parin kk:n päästä PAINO lähti nousuun (vuodessa 8kk, vaikka fyysinen työ ja lenkkeilen) Ruokavalio kutakuinkin ennallaan.
      3. n 3kk laiton jälkeen ITKUISUUTTA, ilman syytä. Purskahtelen itkuun milloin ja missä vain. Samoin koko keho tuntuu olevan aivan tukossa, NIVELKIVUT, PÄÄNSÄRKY/kasvosärky viikottaista. Samoin ALASELKÄKIPU.
      4. N 5kk KUUKAUTISET JÄI POIS, tilalle tullut MASENNUS, AHDISTUS. On niin paha olla, eikä tiedä syytä miksi.
      (myös tuli ero mielialaheittojen takia, sekä seksihalut kadonneet ihan kokonaan, en edes kiihotu, vaikka haluaisin.
      5. N.10kk unettomuus jatkuva väsymys, ahdistus ja eristäytyminen ihmisistä. Käyn enää vain kaupassa. Mirenan vaikutuksista tuli naistenhuoneella liuta oireista, joita ihmiset saaneet siitä. Täsmää täysin omiini. Tämä oli herätys, että en ehkä olekaan tullu hulluks, vaan tähän onkin syy. MIRENA
      Nyt olen varannut kynegologin ja toivoin että se otetaan pois, mutta koska seuraavaksi tehdään limakalvon tuhoaminen novasurella, niin eivät suostuneet ottamaan mirenaa pois, ennen kuin 2kk päästä kun tehdään novasure. on kuulemma hyötyä, että annetaan sen olla siihen asti.


      En voi suositella kenellekkään mirenaa.Lukeekaa ainakin huolella mitä sivuvaikutuksia voi tulla, sillä LÄÄKÄRI VALEHTELEE, ETTÄ EI TULE SIVUVAIKUTUKSIA

      • lääkärin tehtävä on myydä lääkkeitä


      • Anonyymi

        Ja höpö höpö ei lääkärit valehtele


    • teillä myös vanhemmiten aineenvaihdunta hidastuu joten sitä pitäisi osata kompensoida syömällä vähemmän ja liikkumalla enemmän ;)

      • Anonyymi

        Minulla on jo toinen Mirena menossa,olen 54v.ja ajattelin pitää tätä kierukkaa mahdollisimman kauan,7-8v,koska se on viimeiseni.Painoa on tosiaan tullut,mutta muuten on sopinut erittäin hyvin,ei ole ollut vuotoja12 vuoteen.


    • Anonyymi

      1,6 v Mirenan laitosta. Olen 46 v painoni on noussut 6 kg. Olen ollut aina sitä mieltä että olet mitä syöt... Mutta nyt olen tehnyt ruokavalion muutosta ja ollut karkkilakossa ( sokeriholisti ) 1 kk. Tuntuu ettei paino tahdo millään lähteä putoomaan.. Turvonnut olo. Lenkkeilen koirieni kanssa 5-6 päivänä viikossa 4-5 km. Sitten pienempiä lenkkejä.. Syön paljon marjoja ja kasviksia. Nyt kun olen taas menossa naistentautien erikoislääkärille olen ruvennut kypsyttelemään ajatusta kierukan ...vettiin otosta..Vain muutaman housut enää sopii vyötäröltä jalkaani..Muita oireita oli alkuun hiusten rasvoittumine ( jäänyt pois) kuukautiset on nyt unelmat mut olen niin kauhean kiukkuuntunut/ ärsyyntynyt joka asiasta nykyään, vai voiko mennä jo vaihdevuosien piikkiin .??

    • Anonyymi

      9 kg 12 kk omg pois vaa

    • Anonyymi

      Mielenkiintoista olisi tietää onko paino laskenut poiston jälkeen? :)

    • Anonyymi

      Onko paino pudonnut kierukan poiston jälkeen jollekin ?

    • Anonyymi

      Mä otin mirenan tammikuussa. En mä tietysti varma voi olla sen vaikutuksista mutta minulle tuli mielestäni yksi raskausaikana kokemani oire takaisin: tuskan hiki kun lapset huusi. Sellainen hädän tunne ja sen myötä konkreettinen hiki että on kiire auttaa vaikka toinen kiukkuaan vain huutaa. Mun vauvat ei siis enää oo vauvoja vaan hetkittäin niitä uhmakiukkuja jo.

      Yöllä nukun huonommin kuin ennen ja olen väsyneempi. Jotain positiivista (tai sitten ei) : Ehkäisynä toimi täydellisesti kun ei olis vähempää voinut seksi kiinnostaa!

      Oon lihonut kuin pullataikina mirenan oton jälkeen. Painoin noin 66 tai 67 kg ennen mirenaa , mutta painan nyt 70 tai 71 kg. En ole raskauksia lukuunottamatta ikinä näin paljoa painanut ja kevään mittaan joka suupalaa aloin tarkkailla, silti paino vaan nousi. Liikun aamusta iltaan oikeastaan koko ajan lasten kanssa arkiliikuntaa mutta myös juoksen, tosin lisäpaino ja väsynyt olo on tehnyt siitä vaikeampaa.

      Katotaan miten muuttuu tilanne, otin mirenan tänään itse pois kun hermo meni oloon ja peilikuvaan. Viimeisenä mielialan laskijana oli kun tammikuussa viimeksi minut nähnyt ystäväni kysyi minulta olenko raskaana. Eli tää pullataikina näkyy muillekin. Nyt lähti tosiaan Mirena veks eikä ollu vaikee ottaa itse pois ainakaa minulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1799
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1132
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe