Vanha Jenkkiauto haaveissa.

TakaovetLisävarusteena

Joskus ennen ajanlaskun alkua ollut edellinen,siis nuorena ja vanha suola ruvennut janottamaan nyt vanhuusiällä,muutamia kysymyksiä olisi mielessä ja asiallisia vastauksia toivotaan=)
Muistan kun laivalasteittain tuotiin uustuontina upeita "California"autoja 1980-90 luvuilla ja toki niitä muistakin osavaltioista hienoja kuin huonojakin tuli mutta ei ne mitään tolppasedaneja kutosella kumminkaan olleet.
Mihin ne on kaikki kadonneet kun ei ainakaan liikenteessä näe eikä myynnissäkään siihen malliin kuin lukumäärä velvoittaisi?
Lama-aikana niitä oli naurettavan halvalla myynnissä....
Mieli tekisi jotain 60-luvun vauhtiperäistä tai linjakasta keskikokoista,eikä mitään järjettömiin nyttemmin hintoihin kohonnutta mallia jossa ruostekkin hinnoitellaan pörssissä.
Tottahan joku "Klassikko malli"kiva ehkä olisi,mutta enempi tahtoisi semmoisen harvemmin nähdyn mallin jossa on mielenkiintoa eikä ihan yleinen Suomessa kumminkaan.
Semmoinen väliinputoajamalli,unohdettu tai vasta suosiotaan nostamassa tyylinen.
Tekniikaksi pikkulohkokasi oivallinen ja automaatti,isolohkokin toki mutten pidä sitä tavoitteena kunhan yksilöksi löytyy enempi hyväkorinen ja ehjä "löytö"eikä ikuisuuspalapeliä tallin nurkkaan "harrasteeksi"ja mustaksi aukoksi vähille rahoille.
Osia löytynee näihin harvinaisempiinkin massatuotettuihin tehdasmalleihin Ebaysta ja USA:sta,niin listoja-sisustaa-nippeleitä kuin tekniikkakin kunhan kärsivällinen=)
Ideoita ajatuksia kokemuksia?
Kiitos!

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tutkiMyyntimarkkinoita

      Ideat ja kiinnostuksen kohde pitää löytyä sinulta itseltä, jokaisella on omansa, ostettavia autoja löytyy netistä jokaiseen makuun. Jos ei löydy, jätä jatko ajatuksen asteelle hautumaan, jos on kypsyäkseen, tai sitten ei.

    • Ex-hienojanykyäänromuja

      Tuo on ihan hyvä neuvo,toki niitä vinkkejä voi antaa aloittajalle jos ns omia ajatuksia löytyy=)
      Nettiä selailemalla tahtoo pää seota jo alkuvaiheessa ja kirjat,lehdet siihen päälle...
      Rahakin monesti ratkaisee,missä sopivaa tarjolla tai toisin sanottuna:Miten toimit tai tarkistat mielenkiintoisen ajopelin joka kaukana kotikonnuilta,vaikkapa Jenkeissä tai Ruotsissa?
      Tavallisella ihmisellä kun ei varaa eestaas lennellä katsomaan omin silmin ja kielikään ei ehkä ihan hanskassa tällä tasolla toimimiseen rahdin hommaamiseen.
      Joo,löytyyhän niitä jobbareita jotka käy katsomassa puolestasi kunhan maksat ja hommaavat rahdinkin,kynnys tuohon kuitenkin on monilla isohko eli vaihtoehdoiksi jää tyytyä monesti romuun tai ylihintaiseen kotimaan tarjontaan....voi tietty ostaa näitä 80-90 luvun muovimalleja Camaro-Firebird tai päätyä Bemariin helppona ratkaisuna.
      Tämä vanhempi kalusto on hankalahkoa kun tarjonta täällä nykyään surkeaa hinta-laatu suhteeltaan,yrittävät rahastaa ja hienot yksilöt hirmuhintaisia lähes malli mikä tahansa,jopa täys/puoliromukasoista yritetään kullan hintaa.

      • 40vuotta_jenkkejä

        Toi on kyllä aivan "bull shitt" ajattelua , että saat jenkeistä puolihintaan Suomen hinta tasosta . Kyllä se hinta on tänä päivänä kun huomioit auton kunnon ja kaikki tuontikulut rehellisesti etkä yritä pettää itseäsi, täysin kilpailukykyinen Suomessa jenkki hintaan nähden. Useimmat autot ovat Suomessa niin halvassa hinnassa että et saa samaan rahaan jenkeistä , pitää huomioida valuutta kurssi $-€ on melkein yksi yhteen nykypäivänä ja molemmissa päissä tulee kaiken maailman satama, pakkaus, purku, ym. kuluja merirahdin lisäksi , sen päälle tulli ALV autonhinnan ja rahti kulujen päälle . Suomessa pääset tutkimaan auton helposti ja näet mitä olet ostamassa. Kyllä se 2-3 tonnin hintainen jenkki on aivan "paska" kunnoltaan ja hinta on vähintään kolminkertainen ennen kuin olet sen kotipihaan saanut jenkeistä. Kyllä kaikki vähänkin harvinaisemmat ja halutummat mallit ovat jenkeissä niin kovassa arvossa jos kunto on hyvä , että suomi poika on ukkona kuin lumi-ukko . Kun seuraat ebuy hintoja saat aivan väärän kuvan hinta tasosta , usein siinä on laitettu joku lähtöhinta tai ei hintaa ollenkaan ja hinta alkaa muodostua tarjousten mukaan ja kun myynnin sulkeutuminen lähestyy alkaa hinta kohota viime hetkessä aivan uusiin lukemiin ja silti voi vielä olla että hintavaraus ei ylity ja kauppa jää toteutumatta .


    • EläHöpsi

      Niinkuin tuossa itse sanoitkin jo:Kaikki vähänkin harvinaisemmat ja halutummat mallit,kyllä joo ,voi pitääkkin paikkansa ja en kiistä tai yhdykkään mielipiteeseen kun riippuu tapauksesta.
      Nythän aloittaja ei kuitenkaan etsinyt ko malleja ollenkaan ja juuri siitä syystä että halusi jotain erilaista ja malleja jotka eivät vielä nostaneet hintojaan sielläkään päin.
      Mikäli siis haluat mallin joita ei pahemmin Suomessa näy,ei niitä kait Suomesta voi ostaa saati että valinnanvaraa on pikkuisen enempi tuolla "rapakon takana"ja jos vielä "älyää"ostaa kuivista osavaltioista auton joka ei lunta,suolaa saati vettäkään nähnyt niin jää nuo peltityötkin muille.
      Toki sieltäkin "pommin"löytää,joko täyslahon tai puoli,saati näitä "kanaverkolla" pakkelilla tuunattuja ellei tiedä mitä ostaa,siksi olisikin hyvä että vaikka joku maksettu ulkopuolinen kävisi tsekkaamassa ennen ostamista ja pettymistä=säästää pitkän pennin ja suosittelen ellet itse halua/pääse/pysty mennä tarkastamaan.
      Mitään isolohkoisia matching muskeleita suosikkilistoilta ei takuulla kannata enää sieltä ostaa "säästömielessä"ja tarvii tietää mitä ostaa=tämä bisnes on myös huijareiden/ID väärentäjien suosiossa!
      Pikkulohkoisia perusversioita kylläkin,ei orkkistekniikkaisia myöskin,puhumattakaan vähemmän haluttavista/tunnetuista malleista niin 3 suuren kuin AMC tuotteiden joista voi löytää tosiharvinaisuuden helmen pikkurahaan!
      Mitä valinnanvaraa täällä on esim AMC tuotteille?
      American romuja joissa 4 ovea,6sylinteriä ja manuaalikarahkalla, jopa 2 ovinen vastaava tuurilla,mutta kaikki ruosteisia eikä kovin kiinnostaviakaan.
      Marlin ehkä,jos hyvä vaan löytyy=Jenkeistä löytyy ja halvalla hyvinkin erikoisia yksilöitä.
      Rebel/Ambassador=Täältä moisia edes löydy ja nekin 4d suurin osa..ja romuja ilman valinnanvapautta.
      Jenkeistä löytyy näitäkin "kilohintaan"HT/Avoina!!
      Näitten 3 suuren vähemmän himoituista malleista tai niiden himotuimpien alaversioista puhumattakaan!!!
      Jos haluat ostaa ylihintaisen ruosteromun(Suomessa tehotuhotun ex-uustuontihelmen) tai hirmukalliin helmen:Nettiautoon mars!
      Toki sitä on helppo mennä koputtelemaan ja renkaita potkimaan jos se pääkriteeri eikä muuhun uskalla...
      Kovin halvalla ei suuria voi odottaa ikinä ja rahdit ym kyllä kantaa kortensa kekoon jos arvostaa sitä harvinaisuutta,alkuperäisyyttä ja korin kiiltotavaran kuntoakin ilman täällä vietettyä huutolaiselämää!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3067
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      545
      2922
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2105
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1952
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1761
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1502
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1247
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1198
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1162
    Aihe