Omakannasta

vandendun

Niin, mielipiteeni, kun tänään katselin diagnooseja eri lääkäreiltä, vahvistui.

Mielipide sittä, että elämme Orwellilaisessa kyttäysmaailmassa.

Mitä ihmettä eri alan lääkäri jaarittelee diagnoosissa toisen alan erikoislääkärin tekemisistä.

Keskittyisi omien hoitojensa ja toimenpiteidensä selvittelyyn.

Kyllä ketuttaa koko systeemi. Panen kaikki kiellot, mitä pystyn. Epäilen, että silti kytätään.

On kumma maa tämä Suomi.

Miksi farmaseutin pitää katsoa läpi miltei kaikki reseptini, jos menen hakemaan jotakin reseptilääkettä.

Kaikki muut reseptilääkkeet oli katsottu paitsi Burana ja joju yskänlääke. Tarkistin tämän omakannasta.

Harmittaa tavattomasti!

39

2865

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mökinnukkeli
    • Tietosuojafriikki

      Näkeekö Omakannasta tosiaan kaiken, mitä farmaseutti (tai joku muu vieras) on katsonut?

      • sisarhento1

        En ymmärrä mikä potilastiedoissa kiehtoo, niin etovaa luettavaa saa hakea. En avaisi yhtään sairauskertomusta, jos ei olisi työssäni pakko.


      • huohhuoh123

        Farmaseutti nyt ei epikriisejä näe


      • jälki_jää
        huohhuoh123 kirjoitti:

        Farmaseutti nyt ei epikriisejä näe

        Näkyy kyllä, jos apteekissa on katsottu reseptiä.
        Kysyin kerran yhdestä lääkkeestä apteekissa, minkä olin aiemmin hakenut toisesta apteekista. Reseptien tarkastelutiedoissa näkyi, että ko. reseptiä oli tarkasteltu toisessa apteekissa.
        Eli jos jossain apteekissa kytätään reseptejä, jää siitä jälki. Hyvä niin.


    • Tekemiset

      > Mitä ihmettä eri alan lääkäri jaarittelee diagnoosissa toisen alan erikoislääkärin tekemisistä...

      Sehän olisi kovin toivattavaa, että toinenkin lääkäri katsoisi tehtyjä diagnooseja.
      Jos vielä korjaisi mahdolliset aikaisemmin virheet ja "tumpuloinnit". Mutta sehän on jo kovin harvinaista herkkua!

    • yksvaan2

      Laita vaan kaikki kiellot, että kun makaat henkitoreissasi jossain kaukana kotoa, niin saat ehkä lääkettä jolle olet allerginen tai yhteisvaikutus vaarallinen...
      Sit oot varmaan tyytyväinen kun olet salannut tietosi!

      • Kaukanakotoa

        Entä jos makaat henkitoreissa jossain kaukana kotoa, ja aikaisempi lääkäri on "tumpuloinut" tutkimukset, eivätkä kirjaukset pidä paikkaansa.

        Kuinka homma silloin etenee?


      • SatuiTarinoi

        Tämän minäkin haluaisin tietää, jos terveydenhuollon 'ammattilaisten' kirjaukset omakantaan ovat sitä sun tätä ja kaukana totuudesta, niin miten homma etenee, jos makaat henkitoreissasi???


    • liikaa_valtaa

      Ja lääkäreiden kirjoitukst ja vastuu tulkinnoistaan ja oletuksistaan on vastuutonta ja käsittämätöntä.

      Kaikki heikkoitsetuntoiset lääkärit käyttää valtaansa runoilemalla Kantaan ties mitä, mitä ei ole edes sanottu. Käsittämätöntä soopaa, ja se vaikuttaa potilaan asiointiin seuraavilla kerroilla.

      Potilaan oikeusturva on koetuksella. Lääkärit eivät ole jumalia vaan ihmisiä. Pidetään jalat maassa.

      • SEPUSTELIJA_ITSEKIN

        Vaikka yrittää hyväntahtoisesti ja luottavaisesti suhtautua lääkäreiden ja "hoitajien" ammattitaitoon, niin koetukelle joutuu luottamus.

        Kun lukee esim hoitajien jaarituksia, joita heidän on pakko sinne kirjata, niin hurjalle tunttuu. Sinne kirjataan kiireessä ja pakon edessä edes jotain mitä siellä koulussa "opittiin"...Nuoret, elämää kokemattomat tytöt/pojat antavat neuvoja ja ohjeita vanhemmille potilaille hyvin tärkeinä ja fiinein sanankääntein :)

        On toki alalle sopivia nuoriakin ihmisiä, eihän iälleen mitään voi.
        Osasta ei koskaan tulee ammattitaitoista, tai sitten vaan uraudutaan niihin vanhoihin käytäntöihin ja konemaisesti suoritetaan ne välttämättömät tehtävät. Työympäristön ilmapiiri jos on muokkautunut huonoksi, ei siinä kauan jaksa sisar-hento-valkoista esittää. Joka alallahan on vääriä ihmisiä väärissä tehtävissä.

        Senkin ajan voisi hyvin käyttää potilastyöhön. Helpompaa on tietysti siellä lasikopissa naputella kun uupuneena ja työhönsä pettyneenä kohdata potilaita kasvotusten. Potilashan saattaa jopa tietää omista asioistaan jotain , olla vaikka alan ammattilainen :D. Eivät kaikki ole samanlaisia valkotakkikammoisia nynneröitä jotka tyytyvät vaan hiljaa ottamaan vastaan kaiken mitä "ylhäältä annetaa"
        Sitten ne "diagnoosit" seuraa potilasta ja vaikeuttaa usein kohtalokkainkin seurauksin tulevia hoitoja. Seuraava "ammattilainen" lukee tekstejä jne. Siinäpä on sitten potilas raukka liemessä kun yritää oikoa näitä...sepustuksia.


      • USKO_MENNYT

        Niin totta.
        Suorastaan loukkaavia väittämiä ja oletuksia teksteissä. Potilasta ei edes tavattu ja sitten ei kun diagnoosia värkkäämään. Huh, pelottavaa!


      • Tintto

        Niin juuri, joudun nyt itse korjaamaan, siis tekemään soittoja yms. että kantaan tehtyjä merkintöjä korjattaisiin, koska tuli valitettavan pitkäaikainen sairaus. Uskomatonta mitä merkintöjä useimmiten terveydenhoitajat, tai sairaanhoitajat sinne tekevät. Lääkäreiden lauseet ovat enemmän paikkaansapitäviä. He eivät niinkään laita sinne turhia tietoja tai omia tulkintoja kuten sairaanhoitajat. Lääkäreiden virheet etupäässä asiavirheitä. Mutta juuri nuo asenteelliset merkinnät, miksi sellaisi sinne pitää laittaa. Todella ammattitaidotonta laittaa omaan kantaan huomautuksia ihmisten ulkonäöstä tai omista tulkinnoista potilaan suhteen esim. puhelinkeskustelun perusteella. Olen pitkällä työkyvyttömyysajalla fyysisen sairauden takia ja sen tarkoituksena tuskin on se että korjataan oma kanta merkintöjä!!!!! Koulutusta sairaanhoitajille tai parempi seula minkälaisia henkilöitä koulutukseen otetaan. Ei mitään juoruämmiä please!!!!!!


    • dfgfhdfghgj

      Huh huh! En ole vielä uskaltanut käydä katsomassa omia tietojani. Kuulin koko asiasta vasta, kun se oli ollut käytössä jo ties kuinka kauan. Haluaisin mennä sinne ja laittaa estoja, jos mahdollista, ja korjata virheitä, jos mahdollista, mutta kynnys on korkea. Tuntuu etukäteen rasittavalta ajatella, miltä tuntuu ja mitä tehdä, jos siellä tosiaan on asiat sekaisin. Luettuani tätä ketjua taidan lopulta koota rohkeuteni ja käydä siellä. Olisin halunnut tietää asiasta etukäteen, jotta olisin voinut käydä sivuilla heti ja laittaa ruksit tarpeen mukaan (tai mitä siellä nyt voi tehdä, että rajoittaisi tautiensa julkisuutta edes hiukan).

      Lääkäri kysyi minulta, sopiiko minulle, jos hän soittaa testien tuloksista. Pyysin mieluummin kirjettä (kai se sama näkyy siellä kannassa?). Siinä hän mainitsee, että minulla olisi ollut eräs oire jo puoli vuotta, vaikka kerroin, että kahden kuukauden jälkeen luontaisterapia paransi sen täysin (julkinen sairaala ei tarjoutunut auttamaan, antoi vain särkylääkereseptejä ja nukahtamislääkkeitä). Ei maininnut asiaa, joka mielestäni on romahtaneen terveyteni tärkein syy. Eikä tiennyt silloin siellä käydessäni, näenkö netistä noiden testien tulokset. Siksi pyysin sitä kirjettä. Tänään soitin toisista kokeista ajanvaraukseen ja he mainitsivat termin 'kirjeaika'. Onkohan heillä tapana velottaa siitä kirjeestäkin joku maksu? En tietysti olisi sitä pyytänyt, jos muistiinpanot näkee netistäkin. Tai olisiko niin, että jos siitä ei lupaa maksaa, lääkäri ei kirjoita mitään muistiinpanoja? Ei kai sentään.

      En tiedä muuta maata, missä ihmisellä ei olisi juuri lainkaan vapauksia, jossa ihminen olisi vain jonkinlainen työjuhta, karjaa, jota omistajan tulee tarkkailuttaa ja seurata ja kontrolloida. Ja paremmissa maissa julkinen sairaanhoito on ilmaista. Olen tavannut paria yksilöä lukuunottamatta vain upeita lääkäreitä ja hoitajia täällä, mutta systeemi itse on mätä. Suomessa ei ylläpidetä terveyttä, eikä edes hoideta sairautta, ei poisteta sen syitä, vaan turrutetaan kipulääkkeillä, jotka sitten aiheuttavat omat oireensa. Sairausteollisuus on Suomessakin valtava bisnes, ja kenenkäs taskusta se raha tulee? Maksamme osan veroina ja köyhimmät ja kipeimmät lisäksi käyntimaksuina ja matka- ja lääkekuluina.

    • dfgsfghghfj

      Tekosyynä on, että tämä seuranta ja valvonta on kansalaisen terveyden hoidon kannalta tärkeää, on suurin valhe. Jos tuossa systeemissä potilas kuviteltaisiin edes luku-, kirjoitus- ja ajattelutaitoiseksi, hänen omille kommenteilleen ja korjauksilleen olisi varattu vähintään tasa-arvoinen mahdollisuus kuin hänen oireidensa kanssa räpeltäville tohtoreille. Kävin nyt ensimmäisen kerran kanta.fi:ssä ja vaikka en varsinaisia suuria munauksia siellä havainnut, niin ylimielistä asennetta ja mielivaltaisia diagnooseja ja pieniä asiavirheitä senkin edestä.

      Olin kuulemma 'kipulääkityslinjalla', kun pyysin vaivaani, jota he eivät suostuneet parantamaan, edes kipulääkettä, jotta pystyisin nukkumaan öisin. Minulle sitten kuulemma selitettiin, että kipulääkitys on lyhytkestoista ja että pitäisi sen sijaan hoitaa syitä, eli kipua. Mistä lahtien kipu on ollut 'syy', eikä taudin syy, kuten unettomuuskin? En ollut kuulemma kivun vuoksi halukas menemään tiettyyn terapiaan, vaikka totuus oli, että siihen oli lähetteen kirjoittanut idiootein lääkärintapainen, jonka koskaan olen tavannut, eikä se olisi vaivaani auttanut. Enhän sentään alkanut soimata huonoakaan lääkäriä työtoverilleen. Olin kuulemma 'ahdistunut' maailmantilanteen johdosta. Hän ei luultavasti edes tajunnut, miten maailma makaa, mutta tuo hänen mielikuvituksellinen väitteensä saattaa vielä kummitella menneisyydestä, jos joku haluaa tehdä minusta kliinisesti hullun tai muuten vähätellä sanomisiani. Olin unettomuuden ja väsymyksen (joka johtui siitä, että en vaivan takia voinut syödä juuri mitään) vuoksi pyörtymäisilläni ja puhe ei soljunut normaaliin tapaan, eikä ajatuskaan. Naama oli kuin melkein vainajalla. Mutta nuori, ystävällisesti käyttäytynyt lääkäri tulkitsi sen näin: "hätäisen oloinen ja antaa itsestään aran vaikutelman". Ei iso asia, mutta ärsyttää epätarkkuudellaan. Yleensä huomataan paremmin liikakin suorapuheisuuteni ja terävyyteni kuin arkuus, jota kenties sitäkin on, mutta ei ole olennainen osa minua. Sama tohtorinna myös väitti, että halusin itse kotikonstein parantaa vaivaani, vaikka olin nimenomaan tullut pyytämään apua, kun omat neuvot eivät tuoneet tulosta. Pari kuukautta kärsittyäni sain sitten tehokkaan avun colonics terapiasta. Lääkärille kerroin siitä myöhemmin, mutta hän ei siitä mainitse, vaan väittää, että vaivaa on jatkunut puoli vuotta ja edelleen jatkuu ja siksi halusi lähettää minut ultraan, jota olin neljä kuukautta aikaisemmin pyytänyt ja jota en nyt mielestäni tarvinnut, kun vaiva oli siltä osin parantunut (kävin häntä tapaamassa muusta syystä).

      Verrattuna monen muun kokemuksiin, nämä ovat pikkuasioita, mutta koska kyse on heidän teoriassaan minun terveydestäni ja minun terveyteni kuuluu vain minulle, heidän pitäisi varata paikka noilla verkkosivuilla, jossa kansalainen voi vaatia korjauksia tuollaisiin. Sen pitäisi olla itsestäänselvyys! Vai onko sellainen mahdollisuus, mutta en itse ole huomannut sitä?

      • dfsgfghfgj

        Korjaus: "Mistä lahtien kipu on ollut 'syy', eikä taudin syy, kuten unettomuuskin?" piti tietysti olla "Mistä lahtien kipu on ollut 'syy', eikä taudin oire, kuten unettomuuskin?"


    • äänittelijä

      Jos jaksaa vielä tähänkin epäkohtaan keskittryä, ja tärkeä asiahan se on, niin voisi äänittää käyntinsä ja sitten verrata, mitä sanottiin ja miten lääkäri sen tulkitsee ja kirjaa. Nuo sanatarkat vertailut voisi sitten laittaa nettiin muillekin luettavaksi. Itse aion tehdä sen tästä lähtien. Ilman selittelyjäkin nuo erot kertovat tarinansa hyvin.

    • kirjoitusvirheitä

      Aivan järjetön määrä Kannassa on kirjoitusvirheitä!
      Ihan oikeastiko lääkärit itse nuo nykyään kirjoittavat?

    • asiat_sekaisin

      Aivan järjettömällä tavalla Kannassa asiat alkavat elämään omaa elämäänsä.
      Yksi lääkäri kirjoitta jotain, minkä toinen tulkitsee omalla tavallaan ja lisää vähän. Seuraava taas lukee asian ja ymmärtää sen tavallaan. Ja lopulta alkuperäisestä asiasta ei ole jäljellä kuin hitunen. Helposti asiat kääntyvät ihan päälaelleen ja väärään suuntaan. Tämä kaikki potilasta näkemättä ja kuulematta.
      Virheet saattavat lähteä kertymään jo ihan yhdestä sanasta.
      Potilaalla pitäisi ehdottomasti olla oikeus lukea ja korjata hänestä kirjoitetut tiedot.

      • Anonyymi

        Entä jos käynnin merkinnät puuttuu kokonaan?


    • fdgdgdhgh

      Omaa tekstiä voi laittaa hoitotahto-kohtaan. Jos laitatte, muistakaa, että kaikki, mitä sinne lähetätte, pysyy siellä.

      Jos tämä systeemi olisi kansalaisen kannalta suunniteltu, olisi ilman muuta jokaisen lääkärinlausunnon jälkeen mahdollisuus potilaan kirjoittaa omat kommenttinsa ja korjauksensa. Ja hänen kerrottuaan esimerkiksi selvästä virheestä, lääkärin pitäisi pystyä korjaamaan virheensä, jottei se jää sinne ikuisesti sotkemaan hänen hoitojaan.

      Ketä kanta.fi palvelee? Ei kansalaista ainakaan.

      • hoitotahdon_muutos

        Eikö muka hoitotahtoa voi muuttaa? Poistaa?
        Olen tuota pohtinut pitäisikö tuohon jotain laittaa.
        Muistan kuulleeni (radiosta) juttua, missä kerrottiin, että aniharva on hoitotahtoaan ilmaissut.
        Kuinkahan hyvin hoitotahtoa ylipäätään noudatetaan? Esim. elvytystilanteissa?


      • dfdsgsfggh
        hoitotahdon_muutos kirjoitti:

        Eikö muka hoitotahtoa voi muuttaa? Poistaa?
        Olen tuota pohtinut pitäisikö tuohon jotain laittaa.
        Muistan kuulleeni (radiosta) juttua, missä kerrottiin, että aniharva on hoitotahtoaan ilmaissut.
        Kuinkahan hyvin hoitotahtoa ylipäätään noudatetaan? Esim. elvytystilanteissa?

        Hoitotahtonsa voi kumota uudemmalla hoitotahdolla, mutta vanha taitaa jäädä sinne edelleen. Olen käynyt kanta.fi:ssä vain kerran, enkä ole yrittänyt poistaa hoitotahtoa, mutta oletan, että sitä ei voi poistaa. Jos joku tietää muuta, kertokaapa.


      • dfdsgdfsgfgfj
        dfdsgsfggh kirjoitti:

        Hoitotahtonsa voi kumota uudemmalla hoitotahdolla, mutta vanha taitaa jäädä sinne edelleen. Olen käynyt kanta.fi:ssä vain kerran, enkä ole yrittänyt poistaa hoitotahtoa, mutta oletan, että sitä ei voi poistaa. Jos joku tietää muuta, kertokaapa.

        Olit oikeassa, hoitotahdon_muutos, kyllä sitä voi editoida, eikä vanha versio jää kummittelemaan. No, ainakin se on hyvä. Kävin myös elintenluovutuskohdassa. Siellä on paikka vapaalle tekstille, mutta siihen ei voinut kirjoittaa. Ja onko sillä mitään merkitystäkään, kun pienen präntin mukaan lääkärijumalat päättävät lopulta ihan itse, kansalaisen itsensä tai hänen omaistensa tahdosta huolimatta. Kun sairas ja kuoleva eivät ole ihmisiä, vaan sairauskoneiston toimenpiteiden kohteita ja raatoja, joille pitäisi löytää hyötykäyttöä.


    • epäasiallistakohtelua

      Mun mies otti aikoinaan,kymmenisen vuotta sitten paljon alkoholia,ja käytti a-klinikan ja terveydenhuollpn palveluita.Ne näkyy yhä kannassa,mitä mielialalääkkeitä on aikoinaan määrätty,ja hänet on selvästi luokiteltu riskipotilaaksi,jolla on mielenterveysongelmia.Ihmettelen kovasti tätä,ja suorastaan suutuin,että miksi sinne on noin vanhoja asioita laitettu,itseni kohdalla ei näy noin vanhoja tapahtumia.Voisikohan näitä saada poistettua kun pyytäisi jostain ylempää,vaikuttaa siihen ettei oteta tosissaan nykyään kun menee lääkäriin,vaikka on ollut juomatta vuosia.

      • vaikea-potilas

        Oli tosian hurjaa lukea "KROONINEN ALKOHOLISTI". En edes kerran vuoderssa ota minkäänlaista alkoholia. Oli muuta vakavaa sairautta ja siinä yhteydessä pääasiaksi muotoui tuollaiseksi diagnoosiksi. Muut taudit edelleen hoitamatta. Kun soitan varatakseni aikaa esim. ihottumaan, ensimmäinen kysymys:MITENKÄS SEN ALKOHOLIN KANSSA!!! Pitäisi tehdä oikaisuvaatimus, mutta mistä sellaisen sananikkarin löydän, joka osaa tätä sairaanhoitajien/lääkrien suosimaa tekoakateemista kieltä :D.


      • Uteliasko

        Täällä varmaan alan asiantuntijoita sen verran paikalla, että kertoisitteko, mitä "ammattilaiset" ensin näkevät kun avaavat terveystiedot.


      • gjhjgjgh
        vaikea-potilas kirjoitti:

        Oli tosian hurjaa lukea "KROONINEN ALKOHOLISTI". En edes kerran vuoderssa ota minkäänlaista alkoholia. Oli muuta vakavaa sairautta ja siinä yhteydessä pääasiaksi muotoui tuollaiseksi diagnoosiksi. Muut taudit edelleen hoitamatta. Kun soitan varatakseni aikaa esim. ihottumaan, ensimmäinen kysymys:MITENKÄS SEN ALKOHOLIN KANSSA!!! Pitäisi tehdä oikaisuvaatimus, mutta mistä sellaisen sananikkarin löydän, joka osaa tätä sairaanhoitajien/lääkrien suosimaa tekoakateemista kieltä :D.

        Ehkä lääkärit ymmärtävät äärimmilleen yksinkertaistetun viestin, vaikka: Potilas täysin raitis vuodesta se-ja-se.

        Tuossakin on kyllä vihjaus, että joskus ei ole ollut raitis. Olisiko parempi vain pysyä nykytodellisuudessa ja sanoa: Potilas ei käytä alkoholia.


      • epäasiallistakohtelua
        vaikea-potilas kirjoitti:

        Oli tosian hurjaa lukea "KROONINEN ALKOHOLISTI". En edes kerran vuoderssa ota minkäänlaista alkoholia. Oli muuta vakavaa sairautta ja siinä yhteydessä pääasiaksi muotoui tuollaiseksi diagnoosiksi. Muut taudit edelleen hoitamatta. Kun soitan varatakseni aikaa esim. ihottumaan, ensimmäinen kysymys:MITENKÄS SEN ALKOHOLIN KANSSA!!! Pitäisi tehdä oikaisuvaatimus, mutta mistä sellaisen sananikkarin löydän, joka osaa tätä sairaanhoitajien/lääkrien suosimaa tekoakateemista kieltä :D.

        Ja mikä hupasinta,mirtsapiinistä on yhäkkin sähköinen resepti näkysällä vaikka se määrättiin v.2004 minulle,kokeilin sitä mutta se ei sopinut joten lopetin sen käytön.Siihen aikaan ei edes ollut sähköistä reseptiä saatavilla.Että miksi se yhä on siellä?


    • näin_maailmalla

      Ei terveystietoja saa paljastaa/jakaa vakavissakaan tapauksissa.
      >>
      Germanwingsin turma:
      Miten Lubitz onnistui kätkemään mielenterveysongelmansa?

      BEA :n mukaan onnettomuustutkijat olisivat myös halunneet keskustella Lubitzia hoitaneiden lääkäreiden kanssa yrittääkseen ymmärtää miehen teon. Lääkärit kuitenkin kieltäytyivät vedoten potilastietojen luottamuksellisuuteen. Myöskään Lubitzin perhe ei halunnut keskustella tutkijoiden kanssa, kirjoittaa The Guardian.
      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016031421266171_ul.shtml
      >>

      • gfhfghdk

        Joillakin psyykenlääkkeillä tosiaan on vakavia itsetuhoisia vaikutuksia. Jos hänelle oli määrätty sellaisia rohtoja, toki niistä ei haluttu puhua. Toisaalta, entä jos pohtisimme tuollaista tapahtumaa tältäkin kannalta:

        Hallitsijamme haluavat kaikkien kansalaisten sairaustiedot työnantajien käyttöön ja mieluiten varmaan julkisiksi kenelle vain. Ja halutaan saada ihmiset ajattelemaan, että mielenterveysongelmaiset ovat 'vaarallisia', eikä heitä oikeastaan saisi ottaa töihin, pareminkin sulkea mielisairaalaan tai orjuuttavaan ilmaistyöhön, 'kuntoutukseen'. Kansa halutaan saada vaatimaan yhä orwellilaisempaa valvontaa. Voisin kuvitella, että tämä tapaus on voitu junailla siihen suuntaan.


    • tekosairasx

      Lääkärien tietokanta pitäisi voida pyyhkiä pois, kuten Googlen tiedotkin. Nyt tapahtuu oikeusmurha. Jos kerran on joutunut psykiatriseen hoitoon, olet leimautunut loppuiäksi. Korkeintaan saa jotain tulehduskipulääkettä, kun lääkärit katsovat papereistaan, että hulluhan se siinä. Kumma, kun taas tulee tänne häiritsemään arvauskeskuksen rutiineja.

    • PotilasEiTiedä

      Jos vasen nilkkani tulevaisuudessa murtuu ja kerron lääkärille, että murtui aikaisemminkin ja he kipsasivat sen, hän 'tarkistaa' asian potilas-'tiedoista', ja kirjoittaa jotain seuraavanlaista, kai: 'Potilas väittää aikaisemmin kipsatun nilkan murtuneen taas. Ehkä unohtaa, että edellinen murtuma oli oikeassa nilkassa.' Koska silloinen lääkäri kirjoitti oikea, vaikka tutki nilkan ja näki sen olevan vasen. Eivätkö lääkärit erota oikeaa vasemmasta, vai onko heistä sama, kumman laittaa; onhan onnistumistodennäköisyys kuitenkin vähintään 50%!

    • kiire_ja_stressi-tulee

      Varmaan monikin on lukenut sairaanhoitajien! riipustuksia Kanta.fi:ssä.
      On uskomatonta miten joku muutaman vuoden alalla ollut "hoitaja" tai suoraan koulun penkiltä tullut voi teksteillään vaikuttaa potilaan(ihmisen) koko loppueämän hoitoihin. Samaa tekstiä raapustetaan eri sairauksista kärsiville ihmisille.
      Helpolla pääsee kun pakko jotain sinne runoilla. Täysin turhia "huomioita" ja tulkintoja potilaasta. Vääriä, asiattomia ja suorastaan loukkavia.
      Leikkaa-liitä systeemillä :)

      • HelpotuksenHuokailuja

        Minulle vasta äsken joku selitti, ettei ne lääkärit välttämättä potilaskertomuksia kirjoita. Toivon niin sen vuoksi, että eräs potilaskertomus oli niin asiaton. Nuori lääkärityttö oli kuitenkin ollut erityisen miellyttävä ihminen, joka iästään huolimatta puhui minulle sairaalle mummorassulle kuin ihminen toiselle. Ehkä hoitaja oli hänelle kateellinen ja toivoi potilaan reagoivan potilaskertomukseen juuri kuten minäkin tein. Hän oli vaan niin viehättävä ja osaava ja ystävällinen. Voin kuvitella, että hän saattaa siksi herättää kaunaa ikäisissään naisissa. Tai ehkä se tosiaan oli kirjoittajan tyyli.


    • Niintyhmää

      Hakeuduin lääkäriin kun epäilin korkeata verenpainetta. Sovittiin itsenäisesä seurannasta paperilappuun parin viikon ajaksi. Tein käsketyn ja lääkäri kirjasi omakantaan väärin ettei ollut korkeata verenpainetta. Paitsi että meni 10 yksikköä liian Matalaa. Ei lääkiystä. Lapussani on oikein ja en älynnyt kopioida..

    • Anonyymi

      voiko perusturvapalvelujen registeriä kieltäää näyttämästä omatietokannasta?

    • Anonyymi

      Yllättävän paljon on sattumasta kiinni, miten potilasta ja hänen vaivojaan tulkitaan ja vielä toinen asia, mitä hänen potilastietoihinsa päätyy. Kenenkään ei pitäisi kuvitella, että lääketieteen piirissä työskentelevät ovat virheettömiä tai edes järkeviä.

      Lääkäreitä ja muita omakanta -kirjoittajia on joka lähtöön. Nuorilla voi olla turpea käsitys osaamisestaan, mutta todellisuudessa riittävää kokemusta ja ammattitaitoa ei vielä ole. Osa on yksinkertaisesti väärällä alalla, eikä mikään määrä työvuosia muuta asiaa muuksi.

      On lekureita ja hoitsuja, joilla on vaikeita asennevammoja, jotka näkyvät ja kuuluvat suhtautumisessa asiakkaisiin.

      Kokenut lääkäri ei anna liikaa painoarvoa potilastietojen kirjauksille, vaan arvioi tilannetta itse mahdollisimman pitkälle. Parhaat osaavat myös haistaa, jos potilastiedoissa ei kaikki täsmää.

      Olen kroonisen vaivan takia erikoissairaanhoidon seurannassa. Taannoin tutkimuksen tehnyt lääkäri ei kasvokkain maininnut olennaista löydöstä, vaan luin asiasta omakannasta, johon puolestaan tarvitsemani lääkitys on kirjattu väärin.

      Omakantaan vaikuttavat myös tekniset ongelmat, kuten kaikkiin muihinkin järjestelmiin. Omista tiedoistani näyttää puuttuvan niin anafylaktisen shokin kuin lievempienkin allergisten reaktioiden aiheuttajat, eikä tietoihin saa lisäyksiä omasta pyynnöstä. Että se siitä, jos joudut tajuttomana sairaalaan, etkä voi kertoa, mille olet allerginen.

    • Anonyymi

      Kerran kun menet alkoholin takia lekurille ja se kirjataan kantaan, niin se on sitten siinä. Et saa enää jatkossa mitään palveluita mistään, joka paikassa sanotaan että mene juoppo kotiin.

      Pitäisi ihan lailla kieltää aivan sairaat tietokantahommat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5015
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1422
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      967
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      219
      750
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe