4d vs 2d jenkki

4dihankelpo

Miksi jenkkiautoilijoille ja vähän muillekkin on niin helvatan tärkeetä että autossa on kaksi ovea ?

Nykyään useimmat kuitenkin haluaa neliovisen auton (jos se ei ole jenkki). Itse ostin 4d jenkin -70 vuosimallia pirteellä isolohkolla ja aina kuulee ihme kitinää taksimallista tai ylimääräisistä ovista.
Pahimmat vinkujat ei tiedä jenkkiautoista juuri mitään, eikä edes kyytiin olla ikinä päässeet.
Nämä tietäjät kuitenkin jauhaa sitä 2dht mantraa vaahto suussa. Lehtiä/nettiä selailevat lähinnä.

Minä pärjään kyllä 4d sedanilla, en ole kaivannut yhtään 2d mallia. Autoani on valmistettu vain kys. vuonna ja eroaa selvästi muista vuosimalleista.

Tästä ovi jutusta on vissiin tullut joku uskonto vai miten lie?

5

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viis.ovista

      Mikä vammasen purkaus tämä nyt oli.

    • TiedätKyllä

      Tuota noin,eiköhän se pitkälti johdu siitä että ne 2 oviset HT ja avomallit ovat mallistoidensa hienoimpia edustajia katsella ja se taas ruokkii näitä osavalmistajia tekemään vain niihin sisustan kuin korinosia,muihin malleihin ei tehdä olipa sitten farmaria,neliovitolppaa tai vaikka 4DHT malli kyseessä.
      Kukaanhan ei estä harrastamasta myös näitä malleja ja esim edustusautoissa 4DHT on mielestäni jopa tyylikkäämpi kuin vähempioviset.
      Niinhän se tahtoo olla että oli kyse euro,japski tai jenkkiautosta,ne "urheilulliset"korimallit on niitä joilla jotain myyntiarvoa ja "kannattaa" satsata moisen omistamiseen entisöintiin/rakentamiseen paremmin kuin neliovitolppaan.
      Suomessa myöskin nuo mallistojensa tavoitelluimmat koriimallit olleet aina ennen lähinnä unelmia joita ei mahdollista saavuttaa,paitsi nyt jo paremmin.
      Riippuu tietty mitä haluaa noin niinkuin merkki mallilta kuin vm,osa jo hirmukalliita!!
      Eiköhän Cadillac-Imperial-New Yorker-Lincoln jne tason autot kelpaa myös neliovisina ja tolpattomina oikein hyvin,ne tolppamallit jää valitettavasti varaosakäyttöön merkki kuin merkki(olipa auto miten hieno tahansa tai valmistusmäärä mitätön) tai romikseen-uusiometalliksi.
      Aika on tämmöinen eikä muutosta näköpiirissä mutta mikä estää olemasta erilainen harrastaja??

      • nahkahousut

        "erilainen harrastaja" ? Puhutko sitä kieltä mitä vain meidänlaisemme ymmärtävät? Wink wink ;)


    • TiedätKyllä

      Mitähän tuolla tarkoitit?
      Jos tarkoitit sitä että neliovinen sedan voi olla yhtälailla harrasteauto kuin vähempiovinen tolpaton/katoton, niin kyllä voi.
      Jos kysyit voiko neliovinen sedan olla yhtä mielenkiintoinen kuin vähempiovinen/katoton,niin kyllä voi.
      Jos tuumit mikä siinä neliovisessa tolpallisessa kuin tolpattomassakin 4 ovisessa on "huonoa"niin uustuotanto-osaa niihin ei tehdä,arvostus on mitä on eli monikaan ei viitsi panostaa aikaansa&rahojaan niihin ENÄÄ koska ennen oli pakko kun muuta ei pahemmin ollut!
      Nyt on eikä valinnanvara lopu joten 4d yhä huonommassa kurssissa!!
      Farmarit ovat nouseva ryhmä ja esim Ruotsissa kovassa nousussa,mieluusti tietty HT Farkkuja.
      Hyvää noissa "halveksituissa"korimalleissa on halpa osto kuin myyntihintakin,jopa erittäin hienokuntoisen sedanin löydät vaikka Jenkeistä pilahintaan vaikka niiden valmistusmäärät olleet ehkä mitättömät muihin verrattuna kuin hinta aikoinaan voinut olla kovakin.
      Parhaiten hienon kärryn ja hyvät kaupat saat aikansa loistoautosta tolpalla tai tolpattomana neliveräjäisenä,ei se auto siitä hunone tai kyyditkään.
      Valitettavasti täällä harraste jenkkiautopuolella ei tunneta Sport tai Sport Sedan ym typeriä merkintöjä SAMASSA mittakaavassa kuin tuntuu olevan euroautoissa ja onhan noita 4d sedan coupejakin=)
      Yleensä mallistoissa ollut ihan oikeita coupeja ja sport malleja 2 ovisina ,ei tarvinnut samasta 4d pappakorista teipein "tuunata".
      Mikäli haluaa siis hienon auton halvemmalla niin 4d ihan jees,arvostusta tai arvon-nousuakaan sillä ei saa ja yleensä ihmettelyä enempikin valinnastasi niinpä jossain vaiheessa omistaja haluaa sittenkin sen tolpattoman tai katottoman jos rahkeet riittää,niin se vain on!
      Rahat jotka tuohon olet jo siihen mennessä laittanut ovat tavallaan menneet silloin hukkaan=(

    • Urmas.K

      Kyllähän tuon kaikki "tietävät"jos vaan haluavat "tietää" ilman täältä muka kyselemällä "tyhmiä".
      Suomi on ollut maa missä 2 ja 4 ovisetkin HT tai avot ovat olleet kortilla ja alan miehet tiesivät suht tarkkaan missä ne majailivat milloinkin ja lähinnä tippa linssissä haaveiltiin moisen omistamisesta jonkun tolppasedanin sijaan jotka nekin olivat yleensä loppuunajettuja vanhoja romuja kohtuuhintaan tai jonkun herrasmiehen hyväkuntoinen ex-auto joka olikin sitten kallis kuin mikä ovimäärästään huolimatta eli ota tai jätä.

      Liekö sitten ihme että aikakauden, jolloin piti omin käsin ovia vähennellä tai säälittävästi korejakin vaihdella,jälkeen ne vanhat harrastajat saivat viimein käsiinsä Amerikan Herkkua niinkuin muutkin USA auto harrastajat maailmalla,jäivät nämä pappamallit monille kuin "vääräksi rahaksi ja painajaisiksi" vanhoista ajoista jolloin rahat oli pakko laittaa moisiin kun muihin ei ollut varaa suurimmalla osalla.

      Nyttemmin nämä korinvaihtoautot,ovien vähentelyn uhrit ja rakennellut sedanit ovat enempi ongelmajätettä tai varaosakäyttöön esim aitoihin yksilöihin soveltuvia.
      Näihin kun vielä lisätään hirveät lava Camarot/Firebirdit ym itsevärkätyt pick upit ja nuo tehokkaasti tuhotut puupenkkifarmarit niin hohhoijaa,on romumiehillä tavaraa.
      Kyllähän maailmalla systeemit on silleen että ovimäärä ja korimalli oltava kohdillaan ja sieltä halutummasta päästä jos meinaat rakennella entisöidä,miksi laittaa aikaa tai rahojaan muihin ellei sitten kulje omia polkujaan valtavirrasta poiketen ja löydä vaikka tosi hienoa orkkiskuntoista yksilöä joka kyllä kannattaa taltioida poikkeavana keräilykohteena.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe