Auton pesuaineet hankaliin kohteisiin?

hankalaalikaa

Esim. jarrupölystä musta peltivanne, sopiiko jarrukliineri tähän hyvin jos haluaa saada jarrupölyn pois ja vanteessa voi olla kuraakin? Mielellään yhdellä aineella jos saisi kaiken paskan pois, ei huvittaisi montaa kertaa hinkata samaa vannetta, korkeintaan pesu ja sitten vaha perään.
Piki- ja metallitahrat auton kyljestä? Liuottimella?
Toinen on sisätilan kumimatot, pinttynyttä kuraa hankalan pienissä ruutumaisissa koloissa, lähtisiköhän nuo vaikka fairylla ja tiskiharjalla? Ei huvittaisi kyllä rueta jollain hammasharjalla millintarkasti hinkkaamaan sata pientä ruutua per matto...

Sitten jos katsoo tehokkaalla lampulla maalipintaa niin näkyy hiuksenhienoa naarmua pesukoneen ja lumiharjan jäljiltä, lähtisiköhän nämä edes enimmäkseen autovahalla tai hieman uudistavalla autovahalla muutaman vuoden vanhasta perusvalkoisesta maalipinnasta? Voiko samalla hieman uudistavalla vahalla yrittää hinkata muovisia ajo- ja takavalojen laseja myös kirkkaammaksi?

5

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pesu

      Vanteista jarrupöly ja muu lika pois vannepesuaineella, tai moottorinpesuaine käy varmaan myös. Liuotinpesuaine käy varmaan myös.
      Normaalit pikitahrat lähtee normaalilla liotinpesulla. Jos ei normaalilla liuotinpesulla tunnu irtoavan, niin voit kokeilla samaa ainetta laimentamattimana rärillä, tai nimenomaan pikitahroille tarkoitettua ainetta. Jos peset auton liutinpesulla, tai tällä pien irroittimella pitää se vahata.
      Fairy ja tiskiharja käy hyvin matoille, muista laimentaa fairyä valmiikis, ja liiasta fairystä ei ole hyötyä.
      Vaha peittää hiusnaarmuja. Hiuva vaha hiukan vähentää hiusnaarmuja, mutta pois niitä et saa kuin myllyttämällä. Muovisten "lasien" kiillotukseen vaha ei sovellu, vaan siihen on omat aineet, tai menetelmät.

      • hankalaalikaa

        Kiitos. Voitko antaa esimerkkejä muovisten lasien kiillotkseen sopivista aineista?
        Entä muoviset pyöränkapselit? Etukapseleissa on ruskeaa todennäköisesti jarrupölyä joka ei tunnu lähtevän millään? Vahingoittaako jarrukliineri tai liuotinpesuaine muovikapseleita?
        Lueskelin pesukinnas.comia mutta siellä vilisee niin paljon lyhenteitä joille en löydä selitystä että puolet jää ymmärtämättä.
        Mitä tarkoittaa esim. auton "savettaminen"?


    • hyväJAhalpa

      koitappas sillä 3.litran astiassa olevaa n.3euron nestesaippuaa mitä myydään kaikissa halpakaupoissa ( käy myös suihku/käsisaippuaksi) , kyllä lähtee ja tullee puhtaaksi. ämpäriin desi tuota ja vot :). Autokin on niin puhdas tuon jälkeen että autonpesuaineet ei vedävertoja mitenkään.

    • Pesuaineista

      Wurth Pineline Tehopesu, Solmaster AS40, Motonet Tehopesu, Korrek Liuotinpesuvaha sopivat hyvin tarvittaessa vaikeammankin lian pesuun. Jotkut näistä pesuaineista saattavat laimentamattomana vahingoittaa maalipintaa. Paras pesutulos esimerkiksi vanteita tai jarrulevyä pestessä saadaan kun pesuaine liuos levitetään kuivalle vanteelle tai jarrulevylle. Nämä pesuaineet eivät saa kuivua pestävälle pinnalle. Kumimattoja voi myös pestä kunhan käyttää todella mietoa liuosta. Purkeissa/kanistereissa tietysti on ohjeet laimentamista ja käyttöä varten.

    • 54erg4e5

      Tiskiharjaa tai pesusieni on jossain paikoissa kuten vanteissa jopa parempikin kuten niissä autonmatoissakin. Tiskiharja on niin kova että se ei osu aina likaan eikä pääse kaikkiin sopukoihin, toiseksi kun se on niin kuva niin aiheuttaa jo vahinkoakin jopa. Pesusienet on niin halpoja, pesee ensin uudella sienellä ne matot ja sitten vanteet, liuotinpesu käy molempiin..

      Tosi tiukkoihin likoihin käy vaikka puhdistava autovahakin, yleensä sillä jo lähtee mitä vaan, jos sillä ei lähde niin pitää ollakkin aika tujut aineet seuraavaksi, bensaa yms liuotinta.. Puhdistava autovaha on hyvä, samalla puhdistaa ja vahaa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe