10 käskyä ja Kuolema

Kun ihminen käy vanhaksi ja on jo lähellä kuolemaa tai vaikka nuorempi ihminen kokee jonkin onnettomuuden tai sairastuu vakavasti ja tietää kohta kuolevansa, niin ei hän ajattele, että
"Kuinkahan hyvin täytin 10 käskyä"....

EI, vaan hän ajattelee lähimmäisiään ja miettii, että kuinka paljon hän on saanut rakastaa ja olla rakastettu !

Loppupelistä elämän tärkeimmät asiat kirkastuu !

41

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Se.On.Niin.Totta

      Jopa pakanat ymmärtävät rakkauden. Omatunto kun kolkuttelee jollei sitä sumenna kaiken maailman eksytyksillä. Elämä ilman lähimmäisenrakkautta on pelkkää vihaa.

      • emmeainakaanme

        Joo, nimenomaan, miten olemme toisia kohdelleet ja jos ei omat tekomme ole mitään pahoja tai oikeita (esim. ajatustason), niinn sen mukaan meidät pitäisi tuomita, eikä millään IDIOOTTIMAISELLA ylihammurabismilla, johon Jumalakin Jeesuksensa kanssa Heille itselleen antaa luvan, olla ylikiduttavia, tunteettomia ylisadisteja, kuten ovat olleet todella vuosikymmenen ajan. Esim., jos ei minullakaan ole muuta kuin yksi tietoinen ajatustason rikos, missä kukaan ei ollut oikeasti vaarassa, niin sellaisista Jumala ja Jeesus ovat ylikiduttavina sietämättömän syljettävällä armottomuudella kohdelleet meitä täällä, vaikka itse ovat näihin AJATUSTASON RIKOKSIIN(=VALEISIIN ja perättömiin näkyihin syyttömästä ja VÄÄRYYKSIINSÄ) jatkuvasti ja kaikkein törkeimmällä tavalla juuri nämä koko ajan, jatkuvasti tapahtuvat VALEpaskanäytöt avuttomasta, syyttömästä, johon ei oikeasti edes kuuluneet sellaiset syytökset, joihin hänet oli väitetty Valtiaiden kautta. Itse Valtiaat ovat jatkuvasti, oikein kansanmurhan verran ja mitalla täällä AJATUSTASON RIKOKSIA PAHIMPIA, TÖRKEIMPIÄ, VAARALLISIMPIA tehneet kuin me ainakaan, täällä syyttömät uhrit. Jouduimme täysin PsykopaattiJumalan ja Saatanallisesti toimineen Jeesuksen ylikiduttamisen ylihammurabismilla ja yli sietokyvyn menevällä ylisadismilla kohdelluiksi juuri niin hirveällä tavalla, ja jatkuvasti koko 7,5 kk:n ajan, joka päivä, yötä päivää. Sitä ennen vuosikymmenen jatkuva lievempi, mutta yhtä lailla erittäin vaarallinen Heidän kohtelunsa meille. Vain oikein toimimalla, siis mikä on Ihmisoikeuksienkin mukaan oikein, lähimmäisen rakkauden mukaan oikein, kaiken oikein toimimalla, eikä tee oikeita rikoksia, niin silloin ei edes PsykopaattiJumala (no mitäs muuta se kuin valheitansa uskoo) voi tulla millään oikeudella meille enää mitään pahaa tekemään. Mikään ei tietysti estä PsykopaattiJumalaa Saatanallisen tahdon omaavan Jeesuksen kanssa tulemasta vaikka tuhoamaan koko planeetan, ihan vaan sen takia, että EI HEIDÄN OMAT ASIANSA tulisi ilmi. Kosto on hirmuinen PsykopaattiJumalalla ja Saatanan Jeesuksella.


    • pyhpyh

      Vanha ihminen ajattelee Jumalaa vielä vähemmän kuin nuori, joka on Jumalan jo hylännyt. Sitähän tuokin vain on. Ihminen pettää itseään kuolinvuoteellaankin.

      Meidät tuomitaan 10 käskyn mukaan, ei minkään "voi kun mulla on niin kivoja muistoja" mukaan.

      • totuusfriikkiEiKirj

        Meidät tuomitaan sen mukaan, miten olemme Jeesuksen vähimpiä veljiä kohdelleet, Matt.25 kuvaus tuomiopäivästä.


      • totuusfriikkiEiKirj kirjoitti:

        Meidät tuomitaan sen mukaan, miten olemme Jeesuksen vähimpiä veljiä kohdelleet, Matt.25 kuvaus tuomiopäivästä.

        Oikein osuva kommentti sinulla... :)

        Vrt Matt 25:31 Mutta kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan ja kaikki enkelit hänen kanssaan, silloin hän istuu kirkkautensa valtaistuimelle.
        25:32 Ja hänen eteensä kootaan kaikki kansat, ja hän erottaa toiset toisista, niinkuin paimen erottaa lampaat vuohista.
        25:33 Ja hän asettaa lampaat oikealle puolelleen, mutta vuohet vasemmalle.
        25:34 Silloin Kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: 'Tulkaa, minun Isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti.
        25:35 Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda; minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne;
        25:36 minä olin alaston, ja te vaatetitte minut; minä sairastin, ja te kävitte minua katsomassa; minä olin vankeudessa, ja te tulitte minun tyköni.'
        25:37 Silloin vanhurskaat vastaavat hänelle sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä ja ruokimme sinua, tai janoisena ja annoimme sinulle juoda?
        25:38 Ja milloin me näimme sinut outona ja otimme sinut huoneeseemme, tai alastonna ja vaatetimme sinut?
        25:39 Ja milloin me näimme sinun sairastavan tai olevan vankeudessa ja tulimme sinun tykösi?'
        25:40 Niin Kuningas vastaa ja sanoo heille: 'Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle'.
        25:41 Sitten hän myös sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun tyköäni, te kirotut, siihen iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä.
        25:42 Sillä minun oli nälkä, ja te ette antaneet minulle syödä; minun oli jano, ja te ette antaneet minulle juoda;
        25:43 minä olin outo, ja te ette ottaneet minua huoneeseenne; minä olin alaston, ja te ette vaatettaneet minua; sairaana ja vankeudessa, ja te ette käyneet minua katsomassa.'
        25:44 Silloin hekin vastaavat sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä tai janoisena tai outona tai alastonna tai sairaana tai vankeudessa, emmekä sinua palvelleet?'
        25:45 Silloin hän vastaa heille ja sanoo: 'Totisesti minä sanon teille: kaiken, minkä olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä vähimmistä, sen te olette jättäneet tekemättä minulle'.
        25:46 Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."


      • Pyhpyh kirjoittaa: " Vanha ihminen ajattelee Jumalaa vielä vähemmän kuin nuori, joka on Jumalan jo hylännyt. Sitähän tuokin vain on. Ihminen pettää itseään kuolinvuoteellaankin.
        Meidät tuomitaan 10 käskyn mukaan, ei minkään "voi kun mulla on niin kivoja muistoja" mukaan.
        __________________________________

        Legalistiselle PyhPyhille voisin vastata vaikka näillä Hebrealaiskirjeen sanoilla:
        ..." pitäkää huoli siitä, ettei kukaan jää osattomaksi Jumalan ARMOSTA, "ettei mikään katkeruuden juuri pääse kasvamaan ja tekemään häiriötä", ja monet sen kautta tule saastutetuiksi,"...


        Vrt. Hebr 12:1 Sentähden, kun meillä on näin suuri pilvi todistajia ympärillämme, pankaamme mekin pois kaikki, mikä meitä painaa, ja synti, joka niin helposti meidät kietoo, ja juoskaamme kestävinä edessämme olevassa kilvoituksessa,
        12:2 silmät luotuina uskon alkajaan ja täyttäjään, Jeesukseen, joka hänelle tarjona olevan ilon sijasta kärsi ristin, häpeästä välittämättä, ja istui Jumalan valtaistuimen oikealle puolelle.
        12:3 Ajatelkaa häntä, joka syntisiltä on saanut kärsiä sellaista vastustusta itseänsä kohtaan, ettette väsyisi ja menettäisi toivoanne.
        12:4 Ette vielä ole verille asti tehneet vastarintaa, taistellessanne syntiä vastaan,
        12:5 ja te olette unhottaneet kehoituksen, joka puhuu teille niinkuin lapsille: "Poikani, älä pidä halpana Herran kuritusta, äläkä menetä toivoasi, kun hän sinua nuhtelee;
        12:6 sillä jota Herra rakastaa, sitä hän kurittaa; ja hän ruoskii jokaista lasta, jonka hän ottaa huomaansa".
        12:7 Kuritukseksenne te kärsitte; Jumala kohtelee teitä niinkuin lapsia. Sillä mikä on se lapsi, jota isä ei kurita?
        12:8 Mutta jos te olette ilman kuritusta, josta kaikki ovat osallisiksi tulleet, silloinhan te olette äpäriä ettekä lapsia.
        12:9 Ja vielä: meillä oli ruumiilliset isämme kurittajina, ja heitä me kavahdimme; emmekö paljoa ennemmin olisi alamaiset henkien Isälle, että eläisimme?
        12:10 Sillä nuo kurittivat meitä vain muutamia päiviä varten, oman ymmärryksensä mukaan, mutta tämä kurittaa meitä tosi parhaaksemme, että me pääsisimme osallisiksi hänen pyhyydestään.
        12:11 Mikään kuritus ei tosin sillä kertaa näytä olevan iloksi, vaan murheeksi, mutta jälkeenpäin se antaa vanhurskauden rauhanhedelmän niille, jotka sen kautta ovat harjoitetut.
        12:12 Sentähden: "Ojentakaa hervonneet kätenne ja rauenneet polvenne";
        12:13 ja: "tehkää polut suoriksi jaloillenne", ettei ontuvan jalka nyrjähtäisi, vaan ennemmin parantuisi.
        12:14 Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa;
        12:15 ja pitäkää huoli siitä, ettei kukaan jää osattomaksi Jumalan armosta, "ettei mikään katkeruuden juuri pääse kasvamaan ja tekemään häiriötä", ja monet sen kautta tule saastutetuiksi,"


      • Ps. Pyhille: Legalistisen jumalakuvan mukainen jumala on tekojen vartija, joka vaatii lain kirjaimellista täyttämistä.


      • NäinSeOn
        totuusfriikkiEiKirj kirjoitti:

        Meidät tuomitaan sen mukaan, miten olemme Jeesuksen vähimpiä veljiä kohdelleet, Matt.25 kuvaus tuomiopäivästä.

        Meidät on lunastettu - ja Jeesus on kärsinyt sen tuomion jonka laki määrää sen rikkojalle - siis ei voida sanoa että meitä ei tuomittaisi lain mukaan - nyt vain meillä on sijaiskärsijä joka kantoi meidän tekojemme seuraukset. Mutta jokainen tuomitaan ....

        Room. 2 :
        Sen tähden sinä, oi ihminen, et voi millään itseäsi puolustaa, olitpa kuka hyvänsä, joka tuomitset. Sillä mistä toista tuomitset, siihen sinä itsesi syypääksi tuomitset, koska sinä, joka tuomitset, teet samoja tekoja. Ja me tiedämme, että Jumalan tuomio on totuuden mukainen niille, jotka senkaltaista tekevät.

        Vai luuletko, ihminen, sinä, joka tuomitset niitä, jotka senkaltaisia tekevät, ja itse samoja teet, että sinä vältät Jumalan tuomion?

        Vai halveksitko hänen hyvyytensä ja kärsivällisyytensä ja pitkämielisyytensä runsautta, etkä tiedä, että Jumalan hyvyys vetää sinua parannukseen?

        Kovuudellasi ja sydämesi katumattomuudella sinä kartutat päällesi vihaa vihan ja Jumalan vanhurskaan tuomion ilmestymisen päiväksi, hänen, "joka antaa kullekin hänen tekojensa mukaan":
        niille, jotka hyvässä työssä kestävinä etsivät kirkkautta ja kunniaa ja katoamattomuutta, iankaikkisen elämän,
        mutta niiden osaksi, jotka ovat itsekkäitä eivätkä tottele totuutta, vaan tottelevat vääryyttä, tulee viha ja kiivastus.
        Tuska ja ahdistus jokaisen ihmisen sielulle, joka pahaa tekee, juutalaisen ensin, sitten myös kreikkalaisen; mutta kirkkaus ja kunnia ja rauha jokaiselle, joka tekee sitä, mikä hyvä on, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle!

        Sillä Jumala ei katso henkilöön.
        Sillä kaikki, jotka ilman lakia ovat syntiä tehneet, ne myös ilman lakia hukkuvat, ja kaikki, jotka lain alaisina ovat syntiä tehneet, ne lain mukaan tuomitaan; sillä eivät lain kuulijat ole vanhurskaita Jumalan edessä, vaan lain noudattajat vanhurskautetaan.

        Sillä kun pakanat, joilla ei lakia ole, luonnostansa tekevät, mitä laki vaatii, niin he, vaikka heillä ei lakia ole, ovat itse itsellensä laki ja osoittavat, että lain teot ovat kirjoitetut heidän sydämiinsä, kun heidän omatuntonsa myötä-todistaa ja heidän ajatuksensa keskenään syyttävät tai myös puolustavat heitä sinä päivänä, jona Jumala on tuomitseva ihmisten salaisuudet Kristuksen Jeesuksen kautta, minun evankeliumini mukaan.


    • rajaltaPuhuttelua

      Aloitus viestii kirjoittajan omaa ongelmaa, jota kiertää.

      Toteaa jo armonkansalaisena, uskoen Jumalan tahdon tarkoitusperät ajassa, sekä syyn vaeltaa siinä.

      Niin, kirjoitan jatkoajalla, siis elämänjatkoajalla, levosta käsin.
      Miksi jatkoajalla, koska jo viime syksynä sanottiin kesksussairaalassa, tutkien 4- vuotta taikaista elämääni jatkavan leikkauksen tuloksia.
      Enempää emme voi tehdä, tilanne on se, että kun seuraavan kerran tulee sinulle puristava tunne rintaan, se on amen.

      Eli telttanarut on irti, ei juttumiesten ajatusta, että olisin kiinni jossain kirkkokunnassa, en ole, ne eivät minua pelasta. Vain tämä Sijaiseni pelastaa.

      Mutta sanaan palatakseni. Kopittelija, olet ajatuksinesi hukassa, sekä pidättäydyt ihmisten kirjoituksiin ja oppeihin.
      Jos et usko Sanaa ja sanaan, esim. Jumalan tahdosta, sinulla on Sana luettavana, ongelmissa olet, sillä nyt seisoskelet VAIN "hyvän ja pahantiedonpuun" hedelmiä napsimassa ja toteat, "nämä on hyviä". - uskonnäköisiä.

      Se vain rakkaus - Kristuksessa ja hänen seuraamisessa puuttuu - ja ehkä sen mukana kaikki.

      Elämänpuu - Kristus - sanoo itse langenneelle: "Mene" - siis siinä ollaan parannuksen paikalla. Mitä sitten? "Mutta älä enää syntiä tee".
      Siis sitä laittomuutta, vastoin Jumalan tahtoa elämistä.

      Siis se tämänpäivän meno, mitä se on?

      Suun tunnustus kertoo paljon ihmisestä. Kertoo mitä hän rakastaa ja ketä.

      Kuinka on riisuutuminen ihmisten kahleista ja mielipiteistä, johtattaen itsensä Jeesuksen askeliin. Se oma kruunu, kenen valtaistuimella se on?
      Mihin on oksastettu ja mitä "öljyä" on lampussa! Kestääkö se Kristuksen paluuseen asti, se on omantunnon kysymys, ei sitä tarvitse esittää tänne, vaan Herralle.

      Kenen valtakunnan tahtoelämä on sydämessä, kun Jeesusta seurataan. Mikä kokonaisuuden merkitykset ovat niin mittaamattomat, ettei niihen ala "eskonpuumerkkiä" panemaan? Siinä sitä pohtimista, kun näitä puitten hedelmiä valitaan.

      Vanhaanliittoon on merkittynä Sanaan muistiin paljon nähtävyyttä JumalanKansan epäuskosta - johonkin, siis Jumalan Sanaan.
      Sillä oli kantavuus - luvattuun pääsemisestä- !

      Uskollisuus ja Sana, sillä käydään taisteluun P.erkelettä vastaan.
      Uskonnollinen kristillisyys, siinä aika pitkälle on rauha maassa, koska rienaaja - joka tietenkin Jumalan edessä on syyttäjänä, lepää, eihän uskonnollisuudessa ole vaaraa.
      Hehän eivät pääse perille, koska JO kieltävät Jumalan rakkauden mitat ja käskyjen kasvattavan, sekä ohjaavan paimensauvan. He eivät vaella Hengessä, vaan hengessä.

      Rukouskammiosta ei lähde Uskonsoturi, vaan oppisoturi, ja siitä ei ole vaaraa, vaan hieman kärjistäen, puhalletaan hiileen, että kantaisi tämän vastustajan hedelmää yltäkyllin.

      Se vain johtaa siihen, että taivaassa ei ole tunnettua nimeä, mutta ihmisten keskellä kyllä.

      Niin, tällaiset terveiset, sainhan tavata tässä alkuvuonna puolisoni kanssa persoonasi oikein tässä elämässä.

      Ota Herran samahenkisyys elämään ja jätä oppikiistat pois. Lue sitä Sanaa ja opi sieltä, sekä usko se, sillä sen mukaan sinut mitataan kerran tämän elämän jälkeen.

      Minä olen lähdössä, sillä vielä sain tämänpäivän. Iltaani en tiedä, mutta tässä ja nyt hetken. Olen todella rajaa ylittämässä, heittäneenä kruununi Hänen Valtaistuimelle,
      tieäen Lunastajani elävän ja Hänen Valtakunnassaan vaikuttavat lait, ne ovat katoamattomia, alkaen JO täällä ajassa, koska ne OVAT jo uskomassa olevien sydämessä.

      • rajaltaPuhuttelua kirjoittaa : "Aloitus viestii kirjoittajan omaa ongelmaa, jota kiertää."
        __________________________

        Jo ensimmäinen virkkeesi alkaa minusta aika negatiivisessä ja halventavassa merkityksessä... Miksiköhän...
        Muutenkin kirjoituksesi on sekavaa en oikein ymmärtänyt mitä yrität tällä viestiä...
        Sanot että olet nähnyt minut jossain "livenä" ... itse en tiedosta tapahtunutta mutta minähän en esiinnykään täällä "anonyyminä" mutta mihin sekin nyt sitten liityy...

        Itselläni ei ole kyllä tietääkseni tässä ole erikoisia ongelmia paitsi että nyt kohta
        54- vuotiaana saatankin tulla taas isäksi mikä sinänsä on vähän ajatuksia herättänyt... ( 1Moos. 33:5)
        ...Täytyy toivoa vaan parasta ja antaa asia "Herran haltuun"...

        Kaikkea hyvää sinullekin toivotan kuitenkin ja myös että niitä kauniita kesäpäiviä vaimosi rinnalla vielä riittää... Läheisten hyvästeleminen on aina tärkeä asia...


      • Oppia-Ikä-Kaikki
        Kopittelija007 kirjoitti:

        rajaltaPuhuttelua kirjoittaa : "Aloitus viestii kirjoittajan omaa ongelmaa, jota kiertää."
        __________________________

        Jo ensimmäinen virkkeesi alkaa minusta aika negatiivisessä ja halventavassa merkityksessä... Miksiköhän...
        Muutenkin kirjoituksesi on sekavaa en oikein ymmärtänyt mitä yrität tällä viestiä...
        Sanot että olet nähnyt minut jossain "livenä" ... itse en tiedosta tapahtunutta mutta minähän en esiinnykään täällä "anonyyminä" mutta mihin sekin nyt sitten liityy...

        Itselläni ei ole kyllä tietääkseni tässä ole erikoisia ongelmia paitsi että nyt kohta
        54- vuotiaana saatankin tulla taas isäksi mikä sinänsä on vähän ajatuksia herättänyt... ( 1Moos. 33:5)
        ...Täytyy toivoa vaan parasta ja antaa asia "Herran haltuun"...

        Kaikkea hyvää sinullekin toivotan kuitenkin ja myös että niitä kauniita kesäpäiviä vaimosi rinnalla vielä riittää... Läheisten hyvästeleminen on aina tärkeä asia...

        Jaa-a Koittelija007 - kun sinulle kertoo totuuden, otat itseesi :( Jos sen sijan ajattelisit mitä sinulle tuossakin kirjoitettiin ja rauhoittuisit niin siitä olisi sinulla paljon hyötyä ..


      • Oppia-Ikä-Kaikki kirjoitti:

        Jaa-a Koittelija007 - kun sinulle kertoo totuuden, otat itseesi :( Jos sen sijan ajattelisit mitä sinulle tuossakin kirjoitettiin ja rauhoittuisit niin siitä olisi sinulla paljon hyötyä ..

        Minä olen ihan rauhallinen mutta en silti ymmärrä mitä tässä nyt minulle yritetään opillisesti sanoa... Sen kyllä ymmärrän että jonkun mielestä olen opillisesti väärässä mutta mitään raamatullisia perusteita en näe missään... :O


      • vastauksiin

        Sanalla "sokeus, sokea ja kuuro" sisältää paljon vastausta, sokea ei näe, kuuro ei kuule. Siitä puhuttiin myös raamatussa.
        Ajan tietäjät - olivat sokeita ja kuuroja - mille? He eivät tunteneet sanaa, vaikka olivat tuntevinaan.


    • Eivät.he.välitä

      "Meidät tuomitaan sen mukaan, miten olemme Jeesuksen vähimpiä veljiä kohdelleet, Matt.25 kuvaus tuomiopäivästä."
      Tämän pohjalta adventistipastorit Suomessa saavat kovat kuoleman tuomiot. Tosin he tietävät, että eivät joudu pahoista teoistaan ja ahneudestaan tuomiolle, koska pastorit tietävät, että Raamattu on vain satukirja, jolla voi hyvin rahastaa idiootteja, kuten mm. Wahlroos asian toi esille.
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015050919654966_uu.shtml

      • Sellainen uhka heillä voipi olla tosiaan - itse en pidä Raamattua satukirjana, en tosin myöskään täydellisenä enkä virheettömänä. Raamatun arvo ei riipu sen ajatellusta erehtymättömyydestä yms. Ei kai puhelinluettelokaan menetä arvoaan kokonaan, jos siellä on jokin puhelinnumero, joka ei ole käytössä tai on muuten virheellinen.


    • mitähän-

      Kuinka hyvin vanhuutta lähestyvä kopittelija on täyttänyt rakkauden lähimmäistään kohtaan? Onko jotain jäänyt täyttämättä, vai surkuteletko, että et ole saanut ihmisiltä tarpeeksi rakkautta?

      • Hah voi noita puheita... :D
        Ja ei tässä vielä niin vanhoja olla... ikä on vain numeroita, sanotaan ...
        Tälläkin viikolla olen juossut 5 pv peräkkäin 12km lenkin kävelemättä... että ihan ok... kohta melkein pääkaupungissa asti ... ;D
        (Jer 17:7-9)


      • mitähän-
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Hah voi noita puheita... :D
        Ja ei tässä vielä niin vanhoja olla... ikä on vain numeroita, sanotaan ...
        Tälläkin viikolla olen juossut 5 pv peräkkäin 12km lenkin kävelemättä... että ihan ok... kohta melkein pääkaupungissa asti ... ;D
        (Jer 17:7-9)

        Eli, että vielä et ole täyttänyt rakkautta lähimmäisiä kohtaan, vaan keskityt juoksemaan, että joskus sen täyttäisit, ehkä sitten vanhana? Vanhana mietit et kerkesitkö täyttämään sen rakasta lähimmäistä, vai oliko elämä pelkää juoksua?


      • mitähän- kirjoitti:

        Eli, että vielä et ole täyttänyt rakkautta lähimmäisiä kohtaan, vaan keskityt juoksemaan, että joskus sen täyttäisit, ehkä sitten vanhana? Vanhana mietit et kerkesitkö täyttämään sen rakasta lähimmäistä, vai oliko elämä pelkää juoksua?

        "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi !" Eli myös itseä tulee rakastaa että voi rakastaa myös toisia ja jo vuosia kahden lapsen yksinhuoltajana kyllä tiedän mitä on pitää toisistakin huolta ja myös Pyhän hengen temppelistä (ruumiista)kannattaa pitää huolta ja kuntoilla !
        Ja muutenkin nauttia elämästä Jumalan lapsena ja olla iloinen...
        Se on ihan oikein ! :)

        1 Tess 5:16 Olkaa aina iloiset.


    • Olsko kyseessä jokin itsepäinen virus? Vai mikä teitä Jumalan antamien käskyjen vastustajia oikein vaivaa? Yritä nyt kerran vielä - jos vaikka tällä tajuaisit. YRITÄ, älä selitä vaan YRITÄ ymmärtää.

      Näin se on:
      Jeesus TÄYTTI Jumalan lain - ymmärrätkö? Jeesus PITI Jumalan lain - viimeistä piirtoa myöten. Ei se tarkoita että Jeesus olisi poistanut Jumalan lain - ymmärrätkö ? Jeesus piti sen koska sinä minä ja vaikka Bushmanni ei sitä kykene pitämään - Jeesus piti sen ja Jumalan laki on todellinen se joka sen täydellisesti (viimeistä piirua myöten) pitää - on ilman syntiä ja siksi iankaikkisen elämän ansainnut. Ymmärrätkö? Näin laki todistaa että Jeesus joka todella piti kaiken Jumalan lain - on ilman syntiä ja se Jeesuksen antama lunastus ihmisten synneistä on oikea ja luotettava. Ymmärrätkö?
      Ei Jeesus poistanut lakia - vaan piti sen. Jumalan laki on ikuinen iankaikkisen elämän laki - siitä huolimatta että sinä me emme sitä pysty ihmisen vajavaisuutemme tähden pitämään - ei meidän vajavaisuutemme poista Jumalan laista piiruakaan millään tavalla.
      Jumalan laki on täydellisyyden laki siksi sen pitäjä on ilman syntiä - ja koska synnissä ei koskaan ole iankaikkista elämää ja koska jokainen ihminen on syntinen on jokainen ihminen ilman iankaikkista elämää. Ei Jumalan laissa ole mitään vikaa, vaan ihmisessä, ei se ole Jumalan laki joka tekee ihmisestä syntisen, vaan ihmisen teot. Se jossa Jumala on - ei tee syntiä - eikä siis riko lakia.
      Nyt Jeesus piti lain ja lunasti meidät - kuolemasta ==> elämään .. laittomuudesta ==> laillisuuteen .. ja on luvannut johdattaa omansa iankaikkiseen elämään - siis tehdä heistäkin "Jumalan lain piirulleen pitäjiä".
      Se joka uskoo ja haluaa saa lupauksen mukaan olla mukana niiden joukossa jotka saavat iankaikkisen elämän (saavat olla mukana siinä ensimmäisessä ylösnousemuksessa) ja parantua ja saada sen mitä Raamattu lupaa.
      Sitä parannuksen 1000 vuoden aikaa jolloin Jeesus hallitsee viikkosapatti kuvaa, se on seitsemäs 1000 vuosi Raamatun ajanlaskussa.

      Miksi ihmiset pilkkaavat Jumalan lakia ja ovat poistamassa sitä ja miksi he pilkkaavat Herran sapattia ?

      Mietihän sitä.

      alex

      • Alex kirjoittaa: " Miksi ihmiset pilkkaavat Jumalan lakia ja ovat poistamassa sitä ja miksi he pilkkaavat Herran sapattia ?
        Mietihän sitä.
        alex
        __________________________________________

        Alexilta on tainnut jäädä ymmärtämättä lain todellinen tarkoitus... :O

        "Lain kautta tulee synnin tunto." ( Room 3:20)
        " Ette ole enää lain alla, vaan armon alla." (Room 6:14)
        " Kristus on lain loppu." ( Room 10:4)
        " Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen (Pyhä Henki) pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt." ( 1 Joh 3:9)

        Vrt. http://otakoppi.webnode.fi/news/mita-tama-on-kristus-on-lain-loppu-/


      • JaahaTaas
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Alex kirjoittaa: " Miksi ihmiset pilkkaavat Jumalan lakia ja ovat poistamassa sitä ja miksi he pilkkaavat Herran sapattia ?
        Mietihän sitä.
        alex
        __________________________________________

        Alexilta on tainnut jäädä ymmärtämättä lain todellinen tarkoitus... :O

        "Lain kautta tulee synnin tunto." ( Room 3:20)
        " Ette ole enää lain alla, vaan armon alla." (Room 6:14)
        " Kristus on lain loppu." ( Room 10:4)
        " Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen (Pyhä Henki) pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt." ( 1 Joh 3:9)

        Vrt. http://otakoppi.webnode.fi/news/mita-tama-on-kristus-on-lain-loppu-/

        Jos luet ja ymmärrät mitä alex kirjoitti niin et sitten enää kirjoittele tällaisia perättömiä - te jotka vastustatte selvää asiaa - olette sokaisseet itse sen itseltänne. Ei alex kirjoittanut mitään sellaista mistä häntä arvostelet.

        On valhe että Jeesus olisi POISTANUT Jumalan lain - sinä et vain ymmärrä mitä puhut. Jeesus täytti lain - ja lain osoittama synti ei enää voi tuomita sitä ihmistä joka on pannut turvansa Jeesukseen "LAINPITÄJÄÄN".


      • Siis sinäkään "Jaaha Taas" nimimerkki et ymmärrä lain tarkoitusta...


    • Exadventistiparka

      Tuo mitä toit aloituksessa esiin on varmasti totta monien ihmisten kohdalla. Mutta se mitä toit jälkeen esille, puhuttelee minusta vielä enemmän: eli mitkä asiat "painavat" Jeesuksen mielestä erotettaessa vuohia lampaista.
      Onko se sapatin pitäminen vai pedonmerkki ? Ei. Onko se tappaminen tai tappamatta jättäminen ? Ei. Onko se valehtelu tai valehtelematta jättäminen ? Ei. Katsotaanpa mitkä asiat johtavat taivaaseen Matt 25:
      "35 Sillä minun oli nälkä, ja te ANNOITTE MINULLE SYÖDÄ; minun oli jano, ja te ANNOITTE MINULLE JUODA; minä olin outo, ja te OTITTE MINUT HUONEESEENNE; 36 minä olin alaston, ja te VAATETITTE MINUT; minä sairastin, ja te KÄVITTE MINUA KATSOMASSA; minä olin vankeudessa, ja te TULITTE MINUN TYKÖNI.'
      Toisaalta, myös käy ilmi että samojen asioiden TEKEMÄTTÄ JÄTTÄMINEN oli syy miksi Jeesus lähetti nuo muut pois.
      Nuo jakeiden 35 ja 36 asiat eivät ole käskyjen noudattamista. Yksikään 10 käskystä ei näitä vaadi. Varsinkin on hyvä huomioida, että jos sapatin noudattaminen olisi tässä ollut tärkein käsky, niin miksei Jeesus tai UT kertaakaan siitä edes puhu ?
      Saman asianhan näimme kun Jeesukselta kysyttiin mikä on lain tärkein käsky, tai 10 käskyä tarkkaan noudattavat kysyivät Jeesukselta mitä pitäisi tehdä iankaikkisen elämän periäkseen. Jeesuksen vastaus oli aina sama: RAKKAUS.
      Room 13:10 "Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sentähden on rakkaus lain täyttämys."

      • Exadventistiparka kirjoittaa:
        Jeesuksen vastaus oli aina sama: RAKKAUS.
        Room 13:10 "Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sentähden on rakkaus lain täyttämys."
        _________________________________________

        Mark 7:6. Mutta hän sanoi heille:Oikein Esaias on ennustanut teistä, ulkokullatuista, niinkuin kirjoitettu on: 'Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta heidän sydämensä on minusta kaukana

        Jes. 29:13 Ja Herra sanoi: Koska tämä kansa lähestyy minua suullaan ja kunnioittaa minua huulillaan, mutta pitää sydämensä minusta kaukana, ja koska heidän jumalanpelkonsa on vain opittuja ihmiskäskyjä.


      • Olet sin Eap ymmärtämätön ja itsepäinen .. johtunee siitä että olet sotajalalla adventistien kanssa. Asettelet Jumalan lakia ikään kuin se olisi sinun asiasi ja puhut sapatista ymmärtämättömästi.

        Jumalan laki on IKUINEN - se on aina ollut ja tulee aina olemaankin Jeesus sanoi

        Matt. 5:17
        Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.

        Luuk. 16:17
        Mutta ennemmin taivas ja maa katoavat, kuin yksikään lain piirto häviää.

        Ja nytkö Kopittelija on lopettanut Jumalan lain - voi että .. ja miksi tämä itsepäinen sokeus - Juu - koska ollaan riidoissa adventistien kanssa ..

        Voi voi

        alex


      • Alex kirjoittaa: "Ja nytkö Kopittelija on lopettanut Jumalan lain - voi että .. "
        ________________________________

        Sinä Alex olet kyllä ihan pihalla kuin lumiukko tässä lain merkitys asiassa... Ikävä kyllä...


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Alex kirjoittaa: "Ja nytkö Kopittelija on lopettanut Jumalan lain - voi että .. "
        ________________________________

        Sinä Alex olet kyllä ihan pihalla kuin lumiukko tässä lain merkitys asiassa... Ikävä kyllä...

        "Lain kautta tulee synnin tunto." ( Room 3:20)


      • Oikeita huomioita nimimerkiltä Exadventistiparka, olen samalla linjalla kanssasi.

        Rakkaus Jeesuksen vähimpiä veljiä kohtaan on paljon syvempää ja pitemmälle menevämpää kuin dekalogin käskyjen ulkokohtainen pitäminen olemalla esim tappamatta tai varastamatta.

        Uudessa testamentissa Kristus ja Hänen apostolinsa eivät ikinä opeta sapatin olevan velvoittava käsky pakanauskoville ja pakanakansoille ylipäätään eikä ketään tuomita tuomiopäivänä kadotukseen sapatin noudattamatta jättämisestä, vaan lähimmäisenrakkauden tekojen perusteella - ja sen mukaan oliko uskoa Kristukseen ja nimi elämänkirjassa.


      • Exadventistiparka
        alex.kasi kirjoitti:

        Olet sin Eap ymmärtämätön ja itsepäinen .. johtunee siitä että olet sotajalalla adventistien kanssa. Asettelet Jumalan lakia ikään kuin se olisi sinun asiasi ja puhut sapatista ymmärtämättömästi.

        Jumalan laki on IKUINEN - se on aina ollut ja tulee aina olemaankin Jeesus sanoi

        Matt. 5:17
        Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.

        Luuk. 16:17
        Mutta ennemmin taivas ja maa katoavat, kuin yksikään lain piirto häviää.

        Ja nytkö Kopittelija on lopettanut Jumalan lain - voi että .. ja miksi tämä itsepäinen sokeus - Juu - koska ollaan riidoissa adventistien kanssa ..

        Voi voi

        alex

        Alex, Jumalan laki on ikuinen. Mutta et ota huomioon sitä, mikä oli esimerkiksi Aabrahamille annettu "laki" ? Siinä ei ollut kymmentä käskyä... eikä sapattiakaan. Jotenkin kummassa Aabrahan kuitenkin luettiin vanhurskaaksi. Hänet luettiin vanhurskaaksi USKOSTA.
        Israelille taas annettiin laki. Se annettiin, ja sitä antaessa tehtiin aivan selväksi, että tämä annettu laki kaikkine yli 600 kohtineen oli Israelille. Myöskin, sapatin Jumala antoi Israelille merkiksi liitostaan Israelin kanssa.
        Nooan aikanakaan tuo Israelin laki ei ollut vielä annettu. Jotenkin kummassa, Jumala osasi kuitenkin valita Nooan: 1 Moos 6:9 "...Nooa oli aikalaistensa keskuudessa hurskas ja nuhteeton mies ja vaelsi Jumalan yhteydessä.". Ei lakia, ei sapattia... mutta Nooa vaelsi Jumalan yhteydessä. Miksi Nooa pelastui ?
        Hepr 11:7 "Uskon kautta rakensi Nooa, saatuaan ilmoituksen siitä, mikä ei vielä näkynyt, pyhässä pelossa arkin perhekuntansa pelastukseksi; ja uskonsa kautta hän tuomitsi maailman, ja hänestä tuli sen vanhurskauden perillinen, joka uskosta tulee."
        Ja uskon kautta Jumala katsoi hänet vanhurskaksi.
        Tuo Israelille annettu ikuinen laki on meille uuden liiton kristityile kasvattaja, mutta sen kautta tai sitä noudattamalla emme pelastu, vaan ainoastaan uskon kautta.
        "Ja nytkö Kopittelija on lopettanut Jumalan lain - voi että .. ja miksi tämä itsepäinen sokeus - Juu - koska ollaan riidoissa adventistien kanssa .."
        Ei Kopittelija sitä ole lopettanut, kuten ei Jeesuskaan. Kopittelija korostaa siitä samaa asiaa, mitä Jeesus laista korosti: Rakkauden kaksoiskäsky on lain täyttämys.
        Ei laista ole piirtokaan hävinnyt. Mutta Paavalin sanoma on kirjaimellinen ja selvä: me emme ole lain alla, orjia, vaan Jumalan lapsia, vapaita.
        Lue VT:tä, niin ymmärrät mitä on vanha liitto ja siihen annettu laki (Israelille). Lue UT:tä, niin ymmärrät mikä on uusi liitto, ja Jeesuksen selkeä sana meille; ja ymmärrät myös pelastummeko lain teoista vai yksin armosta.


      • totuusfriikki7678

        "Komppaan" (eikös se tarkoita, että kannattaa, tukee) tekstiäsi laista ja sapatista.


      • Exadventistiparka kirjoitti:

        Alex, Jumalan laki on ikuinen. Mutta et ota huomioon sitä, mikä oli esimerkiksi Aabrahamille annettu "laki" ? Siinä ei ollut kymmentä käskyä... eikä sapattiakaan. Jotenkin kummassa Aabrahan kuitenkin luettiin vanhurskaaksi. Hänet luettiin vanhurskaaksi USKOSTA.
        Israelille taas annettiin laki. Se annettiin, ja sitä antaessa tehtiin aivan selväksi, että tämä annettu laki kaikkine yli 600 kohtineen oli Israelille. Myöskin, sapatin Jumala antoi Israelille merkiksi liitostaan Israelin kanssa.
        Nooan aikanakaan tuo Israelin laki ei ollut vielä annettu. Jotenkin kummassa, Jumala osasi kuitenkin valita Nooan: 1 Moos 6:9 "...Nooa oli aikalaistensa keskuudessa hurskas ja nuhteeton mies ja vaelsi Jumalan yhteydessä.". Ei lakia, ei sapattia... mutta Nooa vaelsi Jumalan yhteydessä. Miksi Nooa pelastui ?
        Hepr 11:7 "Uskon kautta rakensi Nooa, saatuaan ilmoituksen siitä, mikä ei vielä näkynyt, pyhässä pelossa arkin perhekuntansa pelastukseksi; ja uskonsa kautta hän tuomitsi maailman, ja hänestä tuli sen vanhurskauden perillinen, joka uskosta tulee."
        Ja uskon kautta Jumala katsoi hänet vanhurskaksi.
        Tuo Israelille annettu ikuinen laki on meille uuden liiton kristityile kasvattaja, mutta sen kautta tai sitä noudattamalla emme pelastu, vaan ainoastaan uskon kautta.
        "Ja nytkö Kopittelija on lopettanut Jumalan lain - voi että .. ja miksi tämä itsepäinen sokeus - Juu - koska ollaan riidoissa adventistien kanssa .."
        Ei Kopittelija sitä ole lopettanut, kuten ei Jeesuskaan. Kopittelija korostaa siitä samaa asiaa, mitä Jeesus laista korosti: Rakkauden kaksoiskäsky on lain täyttämys.
        Ei laista ole piirtokaan hävinnyt. Mutta Paavalin sanoma on kirjaimellinen ja selvä: me emme ole lain alla, orjia, vaan Jumalan lapsia, vapaita.
        Lue VT:tä, niin ymmärrät mitä on vanha liitto ja siihen annettu laki (Israelille). Lue UT:tä, niin ymmärrät mikä on uusi liitto, ja Jeesuksen selkeä sana meille; ja ymmärrät myös pelastummeko lain teoista vai yksin armosta.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/12123906


      • JUMALAN 10/2 KÄSKYÄ

        JOHDANTO:

        Matt 22:34 "Mutta kun fariseukset kuulivat, että hän oli tukkinut saddukeuksilta suun, kokoontuivat he yhteen;

        22:35 ja eräs heistä, joka oli lainoppinut, kysyi häneltä kiusaten:

        22:36 "Opettaja, mikä on suurin käsky laissa?"

        22:37 Niin Jeesus sanoi hänelle: "'Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi'.

        22:38 Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky.

        22:39 Toinen, tämän vertainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'.

        22:40 Näissä kahdessa käskyssä riippuu kaikki laki ja profeetat."

        _______________________________

        JA VERTAA... KYMMENEN KÄSKYÄ

        1.Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia.

        2. Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä

        3. Pyhitä lepopäivä.

        4. Kunnioita isääsi ja äitiäsi.

        5. Älä tapa.

        6. Älä tee aviorikosta.

        7. Älä varasta.

        8. Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.

        9. Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta.

        10. Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.

        ELI NÄMÄ JO AMMOIN MOOSEKSELLE ANNETUT KÄSKYT JA NIISTÄ ENSIMMÄISET

        JEESUS RAJASI KOHDISTUVAN JUMALAAN

        JA KAIKKI JÄLKIMMÄISET KOSKEMAAN SAMAA ASIAA ELI

        "RAKASTA LÄHIMMÄISTÄSI NIIN KUIN ITSEÄSI " !

        ELI KAIKKI LAKI JA PROFEETAT ON LUETTAVISSA

        KAHTEEN KÄSKYYN !

        JA HUOMAA MYÖS: "Rakasta LÄHIMMÄISTÄSI niin kuin itseäsi !" on periaatteessa aivan sama asia kuin myös ns. "KULTAINEN SÄÄNTÖ":

        "Kaikki, mitä te tahdotte ihmisten teille tekevän, tehkää myös te samoin heille" - Matteus 7:12

        ja vielä kertaan

        1) ENSIMMÄINEN KÄSKY:

        5 Moos 6:5 "Ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi."

        http://biblehub.com/lexicon/deuteronomy/6-5.htm



        JA

        2) TOINEN KÄSKY:

        Matt 22:39 Toinen, tämän vertainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'. !

        JEESUS SIIS TÄYDENSI KYMMENEN KÄSKYÄ RAJATEN NE KAHTEEN !



        KUN SINÄ SIIS RAKASTAT LÄHIMMÄISTÄSI NIIN SILLOIN SINÄ TÄYTÄT

        NÄMÄ LOPUTKIN KÄSKYT...ET VELVOITTEESTA... VAAN RAKKAUDESTA ! ♥

        Kunnioitat isääsi ja äitiäsi.

        Et tapa.

        Et tee aviorikosta.

        Et varasta.

        Et lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.

        Et tavoittele lähimmäisesi omaisuutta.

        Et tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.

        Jokainen joka siis rakastaa lähimmäistään ei halua näitä edellä

        mainittuja asioita tehdä... eikä myöskään että hänelle tehtäisiin näin ! ♥

        "NÄISSÄ KAHDESSA KÄSKYSSÄ RIIPPUU KAIKKI LAKI JA PROFEETAT" !

        T: (*J*)

        https://www.youtube.com/watch?v=X7B4EQX7C9I


      • näinhänseOli
        Kopittelija007 kirjoitti:

        "Lain kautta tulee synnin tunto." ( Room 3:20)

        Siis tarkoitat, että sen lainkautta tulee synnintunto, minkä itse määrittelet!

        Ei senkautta, jonka Jumala määrittelee.


    • Humanistisesti

      Välttämättömyyden tajuaminen ohjaa elämään ja rakastamaan. Jo nuorena ja aikuisena. Elämänkatsomustietoa jo nuorille.

    • kuolemaa_nähnyt

      """EI, vaan hän ajattelee lähimmäisiään ja miettii, että kuinka paljon hän on saanut rakastaa ja olla rakastettu !

      Loppupelistä elämän tärkeimmät asiat kirkastuu !"""

      Yksikään tuntemistani kuolleista ei ole miettinyt noin, joten väärä on lausuntosi!

      - Joku on sanonut, että olisi pitänyt nauttia elämästä enemmän...
      - joku on huollissaan jäljelle jäävistä lapsistaan, että miten pärjäävät, jos ja kun kuolen...
      - joku on huolissaan siitä, että pelastunko ja ottanut Jeesuksen vastaan viime metreillä, ei kaikki... (tunteneet rikkoneensa Jumalaa vastaan "10-käskyä").
      - useimmat ovat nukahtaneet pois ilman sen kummenpia komentteja..
      - jotkut ovat niin dementoituneita, että muistelevat vaan äitiään tai isäänsä, huudellen heitä auttamaan, vaikka he ovat olleet haudassa jo vuosikymmeniä..

      Kukaan ei ole kysellyt, että sainko tarpeeksi rakkautta tai rakastinko tarpeeksi toisia? Miksi?

      • Mitä sinä tekisit jos tietäisit että sinulla on elinaikaa 6 tuntia ?


      • kuolemaa_nähnyt
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Mitä sinä tekisit jos tietäisit että sinulla on elinaikaa 6 tuntia ?

        Kertoisin evankeliumia, rukoilisin läheisteni puolesta, että itseni. Pyytäsin anteeksi, jos olisin jotain vastaan rikkonut. Kirjoittaisin läheisilleni kirjeen, jos en voisi tavata heitä. Koko sydämestäni toivoisin, että voisin tavata läheiseni kerran taivaassa. Se olisi tärkein rukoukseni. Muut ihmiset eivät olisi sydäntäni lähellä enää siinä vaiheessa, kun läheiseni.

        En vähääkään välittäisi siitä onko minua rakastettu vai ei, tai loukattu, halveksittu tai kohdeltu väärin, tai kuinka paljon olen saanut rakastaa.

        Näin erilaisia me ihmiset olemme, kun kopittelija vaan miettisi kuka häntä on rakastanut ja kuinka paljon hän on rakastanut?


      • Exadventistiparka
        kuolemaa_nähnyt kirjoitti:

        Kertoisin evankeliumia, rukoilisin läheisteni puolesta, että itseni. Pyytäsin anteeksi, jos olisin jotain vastaan rikkonut. Kirjoittaisin läheisilleni kirjeen, jos en voisi tavata heitä. Koko sydämestäni toivoisin, että voisin tavata läheiseni kerran taivaassa. Se olisi tärkein rukoukseni. Muut ihmiset eivät olisi sydäntäni lähellä enää siinä vaiheessa, kun läheiseni.

        En vähääkään välittäisi siitä onko minua rakastettu vai ei, tai loukattu, halveksittu tai kohdeltu väärin, tai kuinka paljon olen saanut rakastaa.

        Näin erilaisia me ihmiset olemme, kun kopittelija vaan miettisi kuka häntä on rakastanut ja kuinka paljon hän on rakastanut?

        "Kertoisin evankeliumia, rukoilisin läheisteni puolesta, että itseni. Pyytäsin anteeksi, jos olisin jotain vastaan rikkonut. Kirjoittaisin läheisilleni kirjeen, jos en voisi tavata heitä. Koko sydämestäni toivoisin, että voisin tavata läheiseni kerran taivaassa. Se olisi tärkein rukoukseni. Muut ihmiset eivät olisi sydäntäni lähellä enää siinä vaiheessa, kun läheiseni."
        Juuri näin. Eli sitähän tuo kopittelijakin ajoi takaa, että rakkaus lähimmäisiin olisi tärkein asia, ja hätä toisten puolesta. Eli kuten kopittelija toi ilmi, 10 käskyä ei paljoa ajatuksiin nouse, vaan se tärkein, eli rakkaus.
        Jeesushan lisäsi tähän esittämääsi asiaan liittyen sen, ettei "lähimmäinen" ole vain läheiset, tai toiset seurakuntalaiset tms. vaan myös vihamiehet ovat lähimmäisiä. Siksi juuri 10 käskyn noudattaminen onkin "lasten leikkiä" verrattuna siihen että rakastaisimme vihamiehiämme...


      • Exadventistiparka kirjoitti:

        "Kertoisin evankeliumia, rukoilisin läheisteni puolesta, että itseni. Pyytäsin anteeksi, jos olisin jotain vastaan rikkonut. Kirjoittaisin läheisilleni kirjeen, jos en voisi tavata heitä. Koko sydämestäni toivoisin, että voisin tavata läheiseni kerran taivaassa. Se olisi tärkein rukoukseni. Muut ihmiset eivät olisi sydäntäni lähellä enää siinä vaiheessa, kun läheiseni."
        Juuri näin. Eli sitähän tuo kopittelijakin ajoi takaa, että rakkaus lähimmäisiin olisi tärkein asia, ja hätä toisten puolesta. Eli kuten kopittelija toi ilmi, 10 käskyä ei paljoa ajatuksiin nouse, vaan se tärkein, eli rakkaus.
        Jeesushan lisäsi tähän esittämääsi asiaan liittyen sen, ettei "lähimmäinen" ole vain läheiset, tai toiset seurakuntalaiset tms. vaan myös vihamiehet ovat lähimmäisiä. Siksi juuri 10 käskyn noudattaminen onkin "lasten leikkiä" verrattuna siihen että rakastaisimme vihamiehiämme...

        Aivan... adventistejakin kuuluu rakastaa ja olla aidosti huolissaan heidän omintakeisista epäraamatullisista tulkinnoistaan vaikka kuinka ne minutkin on aina tuominnutkin valhettelijaksi tai joksikin paholaisen eksyttämäksi...


      • YlistäisinRiemuitsisin
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Mitä sinä tekisit jos tietäisit että sinulla on elinaikaa 6 tuntia ?

        Ylistäisin Jumalaa, sillä aika päättyisi --täällä--. Vajavuus lakkaisi ja iankaikkisuus alkaisi Hänen paluunsa hetkellä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      127
      2801
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      460
      1984
    3. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      121
      1819
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      35
      1685
    5. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1539
    6. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1463
    7. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      361
      1438
    8. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      208
      1239
    9. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      53
      1169
    10. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      225
      1101
    Aihe