Äitienpäivä kiusallista aikaa J.todistajille

YksiÄiti

Tämä aika on Todistajille vaikea. Se tuo jotain raskasta päivänvaloon ja tarkastelun alle. Äitienpäivän (tai isänpäivän) viettäminen olisi Jehovan todistajille sangen kiusallinen juttu, koska korostuisi miten monet äidit (ja isät), lapset sekä lapsenlapset ja isovanhemmat ovat täysin erossa toisistaan järjestön karttamisrangaistumenettelyn takia.

Liikkeen virallisten julkaisuissa esiintulevien opetusten mukaanhan kaikki yhteydenpito eronneitten/erotettujen lähisukulaistenkin välillä tulee katkaista, mikäli he eivät asu enää saman katon alla. Vain pakolliset asiat (esimerkkinä julkaisuissa mainittu perunkirjoitukset) voi yhdessä hoitaa. Julkisuudessa liikkeen tiedottajat Veikko Leinonen on yritänyt antaa asiasta vääristeltyä kuvaa. Syyn kyllä ymmärtää, koska karttamisrangaistusjärjestelmä antaa liikkeestä hyvin julman kuvan...mikä tietenkin pitääkin paikkansa. Julmaahan tuollainen rakkaiden lähisukulaisten erottaminen toisistaan on.

Äitienpäivän aikaan minä ajattelen myös niitä äitejä, lapsia ja lapsenlapsia, jotka ovat Jehovan todistajaliikkeen uhreja joko kartettuina tai karttajina. Kumpikin satuttaa kovasti. Äidinrakkaus ei hevillä kuole, mutta Jehovan todistajien liike hämää, harhauttaa sekä painostaa niin kovasti, että moni äiti kokee olevansa pakotettu toimimaan vastoin luontaista äidinrakkauttaan. Samoin moni lapsi karttaa vanhempiaan vastoin luontaista rakkauttaan vanhempiinsa. Toivon mahdollisimman monen vielä vapautuvan tästä luonnottomasta piinasta.

36

1496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älkää.totelko.vtseuraa

      Karttaminen on aivan sairas järjestely ja tuntuu pahalta monien Jehovan todistajienkin mielestä, mutta he katsovat, että heillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin noudattaa Vartiotorniseuran ohjeita. Onhan kyseessä kuitenkin "Jumalan viestintäkanava", vaikka se usein erehtyykin, ja karttamisesta kieltäytyvä löytää äkkiä itsensä kartettujen tai ainakin heikkouskoiseksi leimattujen joukosta.

      Toivon Jehovan todistajien vilpittömille rivijäsenille rohkeutta käyttää omia aivoja ja sydäntä. Karttaminen on "vailla luonnollista kiintymystä", UM-käännöstä mukaillen.

      • Tuuleen.puhuttu

        Tämä karttaminen oman puhtaana pitämisen takia tuntuu nii epäkristilliseltä, että jopa sen vuoksi voidaan sanoa, että jehovantodistajuus ei ole kristinopin mukaista.
        Raamattu selkeästi ilmoittaa, että Jumalalla on okeus rangaista jakostaa, jos katsoo sen tarpeeliseksi, mutta ihmisen osa on käämntää toinen poski. "Kosto on minun, sanoo Herra".
        Ja kristinusko korostaa, että Jumala on rakkaus, ja jokaiselle kuuluu armo, jonka vain Jumala antaa, kysymättä ihmisen mielipidettä. Armoa ei voi ansaita hyvillä töillä ja farsealaisella hyvien töittensä luettelemisella, se on aina lahja.
        Jumalan huomaamatta ei yksikään lintu putoa eikä hiuskarvakaan katkea, joten on ihan turhaa maallisten uskovaisten pelätä ja karttaa kanssaimisiään, sillä yksikään ei ole synnitön, vaikka asuisitynnyrissä ikänsä.
        "Rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi"
        "Tee toisille kuten haluaisit itsellesi tehtävän".
        Jehovantodistajat eivät ole näitä lauseita lukeneet eivätkä ainakaan ymmärtäneet.


      • Vapaa.kahleista

        Niin, "Jumalan viestintäkanava". Kukaan ei ole pystynyt osoittamaan, että he tosiaan olisivat oikeasti tällainen kanava. Päinvastaista todistetta on sen sijaan esitetty runsaasti. Heidän omat julkaisunsa tekevät heistä väärän profeetan. Jälkikäteen tehdyt selittelyt eivät muuta profeetaksi julistautumista ja vääriä ennustuksia muuksi. Älkää kuulko väärää profeettaa!


      • Läksin
        Vapaa.kahleista kirjoitti:

        Niin, "Jumalan viestintäkanava". Kukaan ei ole pystynyt osoittamaan, että he tosiaan olisivat oikeasti tällainen kanava. Päinvastaista todistetta on sen sijaan esitetty runsaasti. Heidän omat julkaisunsa tekevät heistä väärän profeetan. Jälkikäteen tehdyt selittelyt eivät muuta profeetaksi julistautumista ja vääriä ennustuksia muuksi. Älkää kuulko väärää profeettaa!

        Juuri tämän itsekin havaitsin Raamatusta, kun vielä kuuluin järjestöön. Löysin kohtia, joissa Jeesus varoitti seuraamasta Vääriä profeettoja ja huomasin Jehovan todistajien erityisen hyvin täyttävän Väärän profeetan tunnusmerkit. Huomasin olleeni eksytyksen vallassa.


    • lahkopahuus

      karttaminen on sen mittaluokan pahuutta että järjestön johto pitäisi saattaa pitkään vankeuteen ihmisten huijaamisesta ja aivopesemisestä. järjestö on tuhonnut monen ihmisen elämän ja ajanut monet itsemurhiin saakka. siksi iloitsen aina kun media tuo esille jehovan todistajien uskonnon edesottamuksia ja ihmisoikeuksien loukkaamisia.

      tietoa pitää saada ihmisille paljon ettei kukaan haksahda tähän lahkoon. siitä irtaantuminen voi olla todella mahdoton prosessi. ihmisen mieli saadaan solmuun ja pestyä kuten todistajat on meille osoittaneet.

    • hoitoapulainen

      *Vailla luonnollista kiintymystä *
      tuntuu olevan valtaväestökin.
      Monikohan Vanha Äiti jää taas sunnuntaina kyynelsilmin
      miettimään,
      miksei lapset käyneet --taaskaan--..edes Äitienpäivänä....
      Vanhainkodisssa hoitajana ollessa kummastelin
      kun samassa kaupungissa asuvat Lapset ei ehtineen Vanhuksiaan käydä katsomassa,
      kamalan kiireistä elämää viettävät ihmiset nykyisin?
      Se Äiti ehti hoitaa viisi lasta,
      ei ollut automaattisesti pyykin kuivaavia pesukoneita
      kuten nykyisin lapsillaan on,
      hoiti ja huolsi ja kyseli läksyt...
      nyt ei hyvinmenestynyt jälkeläinen,
      yksikään niistä viidestä , *ehdi*
      vanhaa äitimuoriaan tapaamaan,
      kovin outoa.
      Kyse sentään perusluterilaisesta Äidistä ja perusluterilaisista lapsista.
      Nykytekniikan aikakaudella voisi kyllä vaikka
      soittaa vanhainkodin toimistoon ja sanoa että
      laittakaas se Skype tietokoneeseen toimimaan ja
      kärrätkää Äitimuori toimistoon
      niin minä hänelle Naamakkain juttelen...
      Ei löydy edes siihen aikaa?

      • tuossaonero

        Valtaväestöllä ei kuitenkaan ole järjestön asettamaa velvollisuutta karttaa.


      • JotainReiluutta

        Jehovan todistajat elävät ja kirjoittavat usein kaksilla punnuksilla. He haluavat unohtaa, että on olemassa sekä nimi-Jehovan todistajia että nimikristittyjä.

        Jehovan todistajatkin toilailevat usein esim alkoholin kanssa, ovat moraalittomia, ovat ilkeitä ja kylmiä, piittaamattomia, varastavat, käyttävät huumeita, jne. Kun tälläinen juttu havaitaan, mitäs muut todistajat sanovat: No, hän nyt on sellainen huonosti mukana oleva tai toimeton Jehovan todistaja. Tosissaan olevat Jehovan todistajat käyttäytyvät toisin. (Eivät kyllä aina, mutta varmaan välillä näin on.)

        On kyllä totta, että on olemassa nimi-Jehovan todistajia, jotka viis veisaavat j.todistajien opetuksista ja toimivat ainakin salaa miten lystäävät. (ja kun on tämä karttamisrangaistussysteemi, niin nimi-Jehovan todistajien suhteellinen määrä sen kuin kasvaa lahkossa. Ulos haluavat eivät kaikki läheskään lähde lahkosta, jottei lähisuku alkaisi karttaa.)

        No, tokihan on olemassa myös tosissaan olevia luterilaisia, jotka ottavat Raamatun opetukset tosissaan ja ovat uskossa. Sitten on nimikristittyjä, jotka viis veisaavat Raamatun opetuksista.

        Jehovan todistajat olettavat , että heidän tapauksessaan tarkkaillaan erityisesti aktiivisien J.todistajien elämää, niiden, jotka ovat tosissaan mukana. Sen sijaan J.todistajat haluavat tarkkailla usein erityisesti nimikristittyjen toilailuja ja leimaavat samalla ne Raamatun mukaankin elävät uskovaiset luterilaiset.

        Onko tälläinen nyt ihan reilua.


      • Kahdentulenvälissä

        Käyvätkö jehovantodistajat vapaaehtoistyössä hylättyjen vanhuksien luona hoitokodeissa? Missä heidän omat vanhansa ovat, vai eikö jt elä vanhaksi?

        Moni äiti on itse juhlinnan kohteena. On vaikea irrottautua omasta perheestä juuri äitienpäivänä ja lähteä tervehtimään mummia. Puhelinsoitto ja ehkäpä postikortti kyllä käyvät muistamisesta.


      • Anonyymi

        Mielestäni on tärkeää ja rakkaudellista, MUISTAA vaikka ihan yllättäen niin omaa ISÄÄ, kuin ÄITIÄ.


    • hyvveeäiteenpiäveetä

      Toivotaan nyt kuitenkin aloittajalle ja kaikille muillekin hyvää äitienpäivää niin huomiselle kuin loppuvuodellekin. Toivottavasti äitienpäivänne sisältää muutakin kuin katkeraa kirjoittelua tällä palstalla.

      • YksiÄiti

        Kiitos ja älä huoli: Meidän perheellämme on ihanat suunnitelmat huomiseksi. :) Lapset ovat tehneet itse kortteja ja lahjoja. Yksi aikoo kuulema antaa pihaltamme poimittuja valkovuokkoja ja yksi suunnitteli isin kanssa yhtä lahjaani. vanhin osaa jo olla salaperäinen. Nuorimmat lapset olivat niin innoissaan, etteivät malttaneet kaikkea pitää salassa. :D

        Tiedän, että syömme yhdessä herkkupöydässä ja osallistumme kotiseurakuntamme jumalanpalvelukseen. Esim viime vuonna siellä tilaisuuden yhteydessä oli äitienpäivän kunniaksi hengellisen annin lisäksi myös kaikille mahtava brunssijuhla-ateria, jota oli mukava yhdessä seurakunta nauttia.

        Huomisiin suunnitelmiin kuuluu myös ulkoiluretki ja yhteydenpitoa onneittelujen kera toisen isoäidin kanssa. Sen sijaan toiseen isoäitiin ei olekaan ollut enää aikoihin mitään yhteyttä tuon erottamisrangaistusmenetelmän takia. Eivät ole nämä J-todistajat olleet edes lapsenlapsiinsa yhteyksissä, meistä ex-Jt-vanhemmista puhumattakaan.

        Herää kysymys onko toisista ihmisistä välittäminen niin paljon , että haluaa varoitella vaaroista ja estää monta surua muilta (suruja ja tuskia, joita itse on joutunut kohtaamaan lahkon takia) katkeruutta vai rakkautta? Jeesus varoitti usein eri vaaroista, oliko se häneltä rakkaudellista vai katkeruutta? Sitä sopii miettiä. Onnellista, iloista ja rakkauden täyteistä äitienpäivää äideille, isoäideille ja perheille!


    • liput.tangoissa

      onhan se hyvä jos muistaa äitiään.
      edes kerran vuodessa.
      kun on liputuspäiväkin.
      ---liputuspäivä kyllä näkyi olevan tänäänkin--
      olenkos missannut yhden pv:n välistä?
      onko jo sunnuntai?

      • 148

        Eurooppa-päivä, kertoo netti liputuspäivistä. Ihmettelin kyllä itsekin samaa


      • mietitäänpä

        Jehovan todistajat viettävät hääpäiviä, mutta eivät vähättele sitä samaan tyyliin kirjoitelle esim. onhan se hyvä, jos muistaa puolisoaan ja parisuhdettaan edes kerran vuodessa.

        Kuitenkin vastaavan kaltaista ontuvaa perustetta he käyttävät kristittyjen ja muidenkin kerran vuodessa pidettävistä juhlista.

        Ja huom, tulipa mieleen, että lahkolaiset viettävät ns. Jeesuksen kuoleman muistojuhlaa vain kerran vuodessa. Eivätpä vähättele, että hyvä, jos muistamme Jeesusta sentään edes kerran vuodessa.

        Kristityt sen sijaan muuten viettävät Jeesuksen asettamaa ehtoollista useita kertoja vuodessa, yleensä vähintää kerran kuussa ja monissa kirkoissa lähes joka viikko.


      • Lippusalossa

        Jos olisit yhtään perillä nykpäivästä, tietäisit Eurooppa-päivän, mutta kun se on kielletty Amerikassa asti, niin mistä yksikään jt voi tietää liputuspäivistä.
        Yleissivistys nollilla, niin on paras todistaja.


    • vietäviisaasti

      Äitien päivän vietton luulisi olevan iloinen asia niille jotka sitä viettävät niin kuin ramada myös niillejotka sitä viettävät, miksi luopio setä luule, että äitienpäivä olisi kiusallista todistajille.
      Onko ramadan viettämättömyys sinulle kiusallista vai vietätkö sitäkin ?

      • LisääFaktojaPöytään

        Siis luetun ymmärtäminen hoi: Äitienpäivien viettäminen "OLISI" (kuten aloituksessa luki kolmannessa lauseessa) kiusallista Jehovan todistajille, koska karttamismenetelmän takia moni J.t. joutuu karttamaan äitiään ja moni äiti-J.t.taas karttamaan lapsiaan. Niinpä äitienpäivinä asia erityisesti korostuisi, joten helpompi ratkaisu lahkolle olla viettämättä tuota päivää. Tietty taas täysin mielikuvituksellisin perustein kuten juuri luimme aiemmasta ketjusta.

        Mutta joo: ONHAN tämä myöskin tosiaan silti jossain määrin kiusallista aikaa lahkolle kumminkin, vaikkeivät lahkolaiset äitienpäivää vietäkään. Äidit ja lapset ja heidän väliset suhteensa ovat nyt julkisuudessa ja muutenkin esillä ja monella lahkon uhrillekin, myös karttajauhreille, tulee nuo suhteet mieleen tai niitten puute, kun on painostettu rakkaita lapsia tai äitejä karttamaan.

        Äitienpäivän aikaan mediakin voi haastatella kartettuja äitejä tai lapsia. Varsin kiusallista lahkolle, mutta varsin valaisevaa koko Suomen kansalle!

        Mutta syksyllä vasta valaistusta onkin tulossa: Odottelen jo ihan täpinöissäni uutta kirjaa Jehovan todistajien karttamisrangaistusten aiheuttamista seurauksista. Se saa varmasti paljon julkisuutta ja tietous J.todistajien harjoittamasta henkisestä ja hengellisestä väkivallasta leviää yhä laajemmin. Se taas voi pelastaa monia joutumasta lahkon ansaan. Yhtään äitiä ja lasta ei lahko enää saisi erottaa!


      • äitiärakastava

        Ymmärrystä hoi ulkopuolisetko kertovat minkä todistajat kokevat kiusalliseksi ?
        Luulo ei ole tiedon väärtti.
        Luopio totuus on aina niin että he "luulevat" tietävänsä mitä todistajat ajattelevat ja väittävät sitä totuutena, mutta ei se nyt ihan niin ole kun he olivat jo alunperinkin isästä panettelijata, sillä heissä ei totuutta ollut siksi he joukkonsa pettivät luopumalla ja täällä todistavat vielä trolleilla sen todeksi minkä raamattu on heistä paljastanut.


      • 710

        Hyvää äitienpäivää vaan sullekin


    • Nuuskunen

      Saako lapsi edes antaa äidille kukkasia, jos on äitienpäivä? Mistä pieni lapsi sen voi tietää, mikä päivä milloinkin on? Mitä tapahtuu, jos lapsi vahingossa antaa kukkia äidilleen? Ja samaan aikaan sattuu olemaan äitienpäivä? Miten, jokin päivä voi olla sellainen, että ei voi pitää omasta äidistään?

      • tässäoisvinkkiä

        Lasta pitää nuhdella ja sanoa, että kaikkina muina päivinä saa antaa kukkia, mutta ei silloin, kun maailmalliset viettävät äitienpäivää. "Emmehän halua olla niin kuin maailmalliset, emmehän?". Voisivat tehdä jw.orgiin sellaisen videon, jossa käydään tuo keskustelu ja lapsi surumielisen näköisenä heittää kukat pois. Pilven takaa takaa aurinko, jolloin lapsi tietää, että Jehova sai hyvän mielen. Lapsi hymyilee ja pakkaa tavarat kenttäpalvelusta varten. "Haluan kertoa ihmisille, että paratiisissa voidaan äitejä muistaa ikuisesti joka päivä - ei vain äitienpäivänä!"


      • 20.1.5

        Äidistä saa pitää kaikkina päivinä. Hyvää äitienpäivää


      • Sinmpa
        tässäoisvinkkiä kirjoitti:

        Lasta pitää nuhdella ja sanoa, että kaikkina muina päivinä saa antaa kukkia, mutta ei silloin, kun maailmalliset viettävät äitienpäivää. "Emmehän halua olla niin kuin maailmalliset, emmehän?". Voisivat tehdä jw.orgiin sellaisen videon, jossa käydään tuo keskustelu ja lapsi surumielisen näköisenä heittää kukat pois. Pilven takaa takaa aurinko, jolloin lapsi tietää, että Jehova sai hyvän mielen. Lapsi hymyilee ja pakkaa tavarat kenttäpalvelusta varten. "Haluan kertoa ihmisille, että paratiisissa voidaan äitejä muistaa ikuisesti joka päivä - ei vain äitienpäivänä!"

        Onhan se aika iso ero, jos lapset saavat leikkiä kaikkina päivinä vuodessa. Tietenkin vain tietyn ajan päivästä. Ja osallistua sen ohella kotitöihin yms. lapsen kasvatukseen liittyvään. Kuin se, että on erityisiä "pelkopäiviä" vain sen tähden, että muiden ihmisten perinteisiin kuuluu, joitain tapoja, joita he noudattavat.
        Miksi jehovan todistajillle on niin tärkeää se mitä muut tekevät, että sen tähden pitää itse toimia niin, että se vaikuttaa lapsiin?


      • hyvinsurullista
        Sinmpa kirjoitti:

        Onhan se aika iso ero, jos lapset saavat leikkiä kaikkina päivinä vuodessa. Tietenkin vain tietyn ajan päivästä. Ja osallistua sen ohella kotitöihin yms. lapsen kasvatukseen liittyvään. Kuin se, että on erityisiä "pelkopäiviä" vain sen tähden, että muiden ihmisten perinteisiin kuuluu, joitain tapoja, joita he noudattavat.
        Miksi jehovan todistajillle on niin tärkeää se mitä muut tekevät, että sen tähden pitää itse toimia niin, että se vaikuttaa lapsiin?

        Sulla ei taida olla kovin hyvin asiat näin äitienpäivänä? Noh, onhan sulla toki lupa sitä viettää, vaikkei siitä paljon iloa näytä olevan.


    • Pusulenko

      Onhan se vastaveto sekin että rakastaa äitiä kaikkia muina päivinä - ja ikään kuin väittää, että koska ei osta vartiotornia, ei rakasta äitiä kuin tuona yhtenä päivänä.
      Kyllä äitiys ansaitsee arnonsa ja huomionosoittamisensa erityisenä asialle omistettuna merkkipäivänä.

      Saisivat lahkolaiset keskenään riidellä kuinka paljon oikeastaan äitejään rakastavatkaan kaikkina muina päivinä sitten.

      • kummastuttaa

        Mitens sun oma äitienpäiväs sujuu? Et vaikuta kovin iloiselta.


      • Pusulenko

        Mukava kuulla että ollaan samaa mieltä lahkosta ja katsotaan yhdessä että on merkillinen sotakoneisto kaikkea sinänsä kaunista ja huomionarvoista vastaan mitä yhteiskunnassa ilmenee. Siinä mielessä kaikkea, että esim. rappioalkoholistit saavat olla pelastusarmeijan, Hurstin ym laupeudentyön varassa, lahkolaiset eivät halua heistä kiinnostua, kuten muistakaan, joilla näyttäisi lahkon mielestä olevan vähän vartiotornirahaa ja huonot vartiotorninkaupusteluresurssitkin.


      • hyvääpäivänjatkoa
        Pusulenko kirjoitti:

        Mukava kuulla että ollaan samaa mieltä lahkosta ja katsotaan yhdessä että on merkillinen sotakoneisto kaikkea sinänsä kaunista ja huomionarvoista vastaan mitä yhteiskunnassa ilmenee. Siinä mielessä kaikkea, että esim. rappioalkoholistit saavat olla pelastusarmeijan, Hurstin ym laupeudentyön varassa, lahkolaiset eivät halua heistä kiinnostua, kuten muistakaan, joilla näyttäisi lahkon mielestä olevan vähän vartiotornirahaa ja huonot vartiotorninkaupusteluresurssitkin.

        Et vastannut kommenttiini mitään, mikä kertoo paljon. Onhan se aika surullista, että äitienpäiväsi menee tällä palstalla vihaa ja katkeruutta prukamassa. Minä jatkan nyt äitienpäivän viettoa ja palaan myöhemmin palstalle. En viitsi pilata päivääni lukemalla kitkeriä kommenttejasi.


      • Pusulenko

        Mutta eihän Pusulenko ole foorumiaihe, vaan lahko.
        Eikä se että, että ihminen toteaa lahkosta tosiasian, piirteen, luonteenomaisuuden, tee hänestä välttämättä yhtään mitään, vaan hän sama viettäjä kuin aikaisemminkin, kertoo viettämisistään mahdollisesti viettämispalstoilla sitten.

        Turunen kertoo puolestaan sitten lahkosta kirjassaan lahkon oman kirjallisuuden esitellen, olen lukenut juuri hiljattain alkaneella palstatuttavuudellani, mahtoi olla tuon Itämerityttären informaatiota vai kuka se taas olikaan.


      • alkaaollaohi
        Pusulenko kirjoitti:

        Mutta eihän Pusulenko ole foorumiaihe, vaan lahko.
        Eikä se että, että ihminen toteaa lahkosta tosiasian, piirteen, luonteenomaisuuden, tee hänestä välttämättä yhtään mitään, vaan hän sama viettäjä kuin aikaisemminkin, kertoo viettämisistään mahdollisesti viettämispalstoilla sitten.

        Turunen kertoo puolestaan sitten lahkosta kirjassaan lahkon oman kirjallisuuden esitellen, olen lukenut juuri hiljattain alkaneella palstatuttavuudellani, mahtoi olla tuon Itämerityttären informaatiota vai kuka se taas olikaan.

        No kyllähän se nyt jotain sinusta kertoo kun täällä vietät äitienpäiväsi valittaen siitä, etteivät todistajat saa viettää äitienpäivää. Toisaalta, on se hyvä että kaikki näkevät sinusta ettei se äitienpäivä nyt elämää kuitenkaan tee.


    • Eristäytyminen

      Eristäytyykö jehovat muista ihmisistä esim. äitienpäivänä? Tai joinain muina päivinä?

      • YksAnalyytikko

        Kyllä eristäytyy! Heidän opetustensa mukaan kaikki muut paitsi heidän uskontonsa jäsenet ovat ns maailmallisia ja S-aata-nan puolella. Niinpä nämä muut ovat käännytyskohteita, mutta mikäli eivät millään ota kääntyäkseen niin sitten heidän seurassaan ei pitäisi huvikseen viettää aikaa. Läheinen ystävä saa olla vain toisten "jehovaa palvovien ja rakastavien" kanssa eli heidän oppiensa mukaan vain toisten Jehovan todistajien kanssa. (Suurin osa tätä noudattaa , osa ei)

        Maailmallista seuraa pidetään huonona ja vapaa-aika tulisi viettää toisten todistajien seurassa. Kilpaurheiluun ja moniin muihinkaan harrastuksiin, joissa näkyy kunnianhimoista otetta ei tulisi mennä ja toinen syy on maailmallinen huono seura. Niinpä J.t-lapset eivät saisi esim liittyä palloilujoukkueisiin. Muutenkin nuorison pitäisi karttaa maailmallisten nuorten seuraa ja siis aikuistenkin. Jos näitä sääntöjä tottelee, ihmisellä ei ole mitään paljon aikaa vieviä harrastuksia ja ystävinä vain todistajia.

        Todistajanuoretkin jo siis eristäytyvät omaan kuplaansa, kenttäilevät yhdessä, pelaavat keskenään sählyä ja jalkapalloajne. Nuoret järjestävät Vartiotornin VIIVAJAISIA, mikä on hyvin kuvaava sana ja viittaa Vartiotornilehden yhdessä tutkimiseen ja siihen, että oikeat vastaukset alleviivataan lehdistä. Toki nuoret sitten myös syövät ja esim pelailevat yhdessä. Joukossa voi olla ns kiinnostuneita, jotka tutkivat Raamattua (lue järjestön oppeja ) Jehovan todistajien kanssa. Maailmallisia, joita ei J.t-uskonto innosta, ei kuulu kutsua joukkoon.

        Kun jo nuorena näin eristäydytään toisten J.t.liikkeen nuorten seuraan ja maailmallisten seurassa ei saisi olla, niin voi kuvitella miten rankaa järjestöstä eroaminen sitten on, kun koko entinen ystävä-ja sukulaispiiri alkaakin karttaa.

        Suurinta osaa yleisistä juhlapäivistä todistajat eivät vietä ja he eivät mene silloin edes ns maailmallisten sukulaistensa juhlapyhäkekkereille. Se on kuitenkin hassua, että tunnen monia Jehovan todistajia, jotka tekevät Uudenvuoden yönä pippalot ja tarjoavat tyypillistä Uudenvuoden purtavaa ja katsovat yhdessä ilotulituksia, mutta eivät sitten kuulema kuitenkaan mitenkään vietä Uutta vuotta.

        Samoin tiedän todistajia, jotka järjestävät maailmallisille sukulaisilleen ja itselleen joululomilla kekkerit täynnä tyypillisiä jouluruokia kuten kinkku, laatikoita, joulutorttuja, pipareita jne. Yhdellä kaverillani oli jopa kuusenkoristeita lasimaljassa joulun aikoihin "muuten vaan kun ovat kauniita". Varsinkin tämän kaverini touhuista tuli olo, että hän jotenkin haikaili kristikunnan juhlien perään ja teki sitten ulkoisesti vastaavia muistuttavia juhlia juuri vastaaviin aikoihin. Varsinkin Uutena vuonna monien muittenkin todistajien pippalot eivät juuri ns maailmallisten pippaloista eronneet. Mutta periaaatteessa siis, todistajat eivät vietä yleisiä juhlapyhiä.

        Koulussahan todistajanuoret eristäytyvät muualle joulujuhlista, ystävänpäivästä, Unisef-kävelytapahtumasta, Itsenäisyyspäiväjuhlista, vappujuhlista jne.

        Monet Jehovan todistajat eivät matkusta esim "maailmallisten" vanhempiensa tai sisarustensa tai lastensa luokse pääsiäisenä, joulun aikoihin, äitienpäivänä jne., koska nämä saattavat juhlia noita juhlapyhiä.

        Jehovan todistajat eristäytyvät erilleen yhteiskunnasta siten , etteivät he saa osallistua politiikkaan , eivät ehdokkaina tai edes äänestämällä.

        Työelämässä ja matalammissa kouluissa todistajat saavat käydä, mutta korkeakoulutusta pidetään pahana lahkon jäsenille ja kehotetaan luopumaan myös uranrakentamisista. Vaatimattomien töiden ja lyhyen koultuksen pitää riittää oppien mukaan. Näin pyritään eristämään todistajat älykköpiireistä, jottei tulisi huonoja ja ns riippumattomuuden henkisiä vaikutteita ja varmistamaan, että tulee uhrattua niin paljon, ettei raaski harkitakaan ovatko uhraukset olleet turhia ja liike väärässä. Lahkolle on tärkeää, että jäsenistöllä on paljon aikaa ovelta ovelle työhön ja kokouksiin ja maailmallinen seura jää minimiin.

        Jehovan todistajien rivijäsenet pyritään eristämään myös riippumattomasta ja sensuroimattomasta tiedosta koskien heidän järjestöään. Kriittistä materiaalia ei saisi lukea , ei varsinkaan ns luopioiden kirjoituksia.

        Henkisesti eristäytyminen muista on Jehovan todistajilla suurta, koska he ajattelevat kaikkia muita ihmisiä kuin liikkeensä jäseniä maailmallisina ja paholaisen puolella olevina, kirkon ja politiikan edustajia erityisen pahoina ja kaikkein pahimpina ihmisinä he pitävät järjestöstään lähteneitä ns. luopioita.

        Kaikenkaikkiaan voidaan sanoa, että J.t-lahko pyrkii eristämään jäsenensä muusta yhteiskunnasta ja muista ihmisistä hyvin tehokkaasti.


      • Yksikkö
        YksAnalyytikko kirjoitti:

        Kyllä eristäytyy! Heidän opetustensa mukaan kaikki muut paitsi heidän uskontonsa jäsenet ovat ns maailmallisia ja S-aata-nan puolella. Niinpä nämä muut ovat käännytyskohteita, mutta mikäli eivät millään ota kääntyäkseen niin sitten heidän seurassaan ei pitäisi huvikseen viettää aikaa. Läheinen ystävä saa olla vain toisten "jehovaa palvovien ja rakastavien" kanssa eli heidän oppiensa mukaan vain toisten Jehovan todistajien kanssa. (Suurin osa tätä noudattaa , osa ei)

        Maailmallista seuraa pidetään huonona ja vapaa-aika tulisi viettää toisten todistajien seurassa. Kilpaurheiluun ja moniin muihinkaan harrastuksiin, joissa näkyy kunnianhimoista otetta ei tulisi mennä ja toinen syy on maailmallinen huono seura. Niinpä J.t-lapset eivät saisi esim liittyä palloilujoukkueisiin. Muutenkin nuorison pitäisi karttaa maailmallisten nuorten seuraa ja siis aikuistenkin. Jos näitä sääntöjä tottelee, ihmisellä ei ole mitään paljon aikaa vieviä harrastuksia ja ystävinä vain todistajia.

        Todistajanuoretkin jo siis eristäytyvät omaan kuplaansa, kenttäilevät yhdessä, pelaavat keskenään sählyä ja jalkapalloajne. Nuoret järjestävät Vartiotornin VIIVAJAISIA, mikä on hyvin kuvaava sana ja viittaa Vartiotornilehden yhdessä tutkimiseen ja siihen, että oikeat vastaukset alleviivataan lehdistä. Toki nuoret sitten myös syövät ja esim pelailevat yhdessä. Joukossa voi olla ns kiinnostuneita, jotka tutkivat Raamattua (lue järjestön oppeja ) Jehovan todistajien kanssa. Maailmallisia, joita ei J.t-uskonto innosta, ei kuulu kutsua joukkoon.

        Kun jo nuorena näin eristäydytään toisten J.t.liikkeen nuorten seuraan ja maailmallisten seurassa ei saisi olla, niin voi kuvitella miten rankaa järjestöstä eroaminen sitten on, kun koko entinen ystävä-ja sukulaispiiri alkaakin karttaa.

        Suurinta osaa yleisistä juhlapäivistä todistajat eivät vietä ja he eivät mene silloin edes ns maailmallisten sukulaistensa juhlapyhäkekkereille. Se on kuitenkin hassua, että tunnen monia Jehovan todistajia, jotka tekevät Uudenvuoden yönä pippalot ja tarjoavat tyypillistä Uudenvuoden purtavaa ja katsovat yhdessä ilotulituksia, mutta eivät sitten kuulema kuitenkaan mitenkään vietä Uutta vuotta.

        Samoin tiedän todistajia, jotka järjestävät maailmallisille sukulaisilleen ja itselleen joululomilla kekkerit täynnä tyypillisiä jouluruokia kuten kinkku, laatikoita, joulutorttuja, pipareita jne. Yhdellä kaverillani oli jopa kuusenkoristeita lasimaljassa joulun aikoihin "muuten vaan kun ovat kauniita". Varsinkin tämän kaverini touhuista tuli olo, että hän jotenkin haikaili kristikunnan juhlien perään ja teki sitten ulkoisesti vastaavia muistuttavia juhlia juuri vastaaviin aikoihin. Varsinkin Uutena vuonna monien muittenkin todistajien pippalot eivät juuri ns maailmallisten pippaloista eronneet. Mutta periaaatteessa siis, todistajat eivät vietä yleisiä juhlapyhiä.

        Koulussahan todistajanuoret eristäytyvät muualle joulujuhlista, ystävänpäivästä, Unisef-kävelytapahtumasta, Itsenäisyyspäiväjuhlista, vappujuhlista jne.

        Monet Jehovan todistajat eivät matkusta esim "maailmallisten" vanhempiensa tai sisarustensa tai lastensa luokse pääsiäisenä, joulun aikoihin, äitienpäivänä jne., koska nämä saattavat juhlia noita juhlapyhiä.

        Jehovan todistajat eristäytyvät erilleen yhteiskunnasta siten , etteivät he saa osallistua politiikkaan , eivät ehdokkaina tai edes äänestämällä.

        Työelämässä ja matalammissa kouluissa todistajat saavat käydä, mutta korkeakoulutusta pidetään pahana lahkon jäsenille ja kehotetaan luopumaan myös uranrakentamisista. Vaatimattomien töiden ja lyhyen koultuksen pitää riittää oppien mukaan. Näin pyritään eristämään todistajat älykköpiireistä, jottei tulisi huonoja ja ns riippumattomuuden henkisiä vaikutteita ja varmistamaan, että tulee uhrattua niin paljon, ettei raaski harkitakaan ovatko uhraukset olleet turhia ja liike väärässä. Lahkolle on tärkeää, että jäsenistöllä on paljon aikaa ovelta ovelle työhön ja kokouksiin ja maailmallinen seura jää minimiin.

        Jehovan todistajien rivijäsenet pyritään eristämään myös riippumattomasta ja sensuroimattomasta tiedosta koskien heidän järjestöään. Kriittistä materiaalia ei saisi lukea , ei varsinkaan ns luopioiden kirjoituksia.

        Henkisesti eristäytyminen muista on Jehovan todistajilla suurta, koska he ajattelevat kaikkia muita ihmisiä kuin liikkeensä jäseniä maailmallisina ja paholaisen puolella olevina, kirkon ja politiikan edustajia erityisen pahoina ja kaikkein pahimpina ihmisinä he pitävät järjestöstään lähteneitä ns. luopioita.

        Kaikenkaikkiaan voidaan sanoa, että J.t-lahko pyrkii eristämään jäsenensä muusta yhteiskunnasta ja muista ihmisistä hyvin tehokkaasti.

        Aika hyvin esitetty asia. Laittaa kyllä miettimään. Ihan kuin kyse olisi jostain ihmisten kontrolloinnista. Varsinkin, kun eristetään opiskelusta, yhteiskunnallisten asioiden hoitamisesta, vapaasta mielipiteestä, tiedon analysoinnista jne. Tollaista on toki voinut internetistä lukea aiemminkin. Monesti niistä kertoo sellaiset ihmiset, jotka on ollut jossain rajapinnassa jehovantodistajiin.
        Se vain ihmetyttää, että esim. jehovissa on niin syvät tunnesiteet ihmisten välillä, että niitä kaivataan koko loppuikä. Ehkä sekin johtuu siitä, että ei ole laajaa sosiaalista verkostoa? Vaikka ihmiset toki monesti tahtovat olla tekemisissä, vaikkapa vanhempiensa kanssa.


    • HölkkäHeikki

      On vartiotorni sallinut todistajan mennä lenkkipolulle ulkoilemaan. Mutta samalla se muistutti että on otettava vartiotorneja mukaan, siellä on erilaisia jumppatelinepisteitä, jossa voi tyrkyttää pohjelihaksiaan venyttävälle lenkkeilijälle vartiotornin, jatkoi tornisanoma, lahkon pää-äänenkannattaja

    • Mutta kuten jeesus sanoi Emmauksen tien vierilepikossa: kaikkein tärkeintä on Peräilma. Saman totesi jo mooses Kaksoisvirtsojen maassa. Ja daniel leijonan luolassa Epytgissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11313
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3153
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      3004
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2197
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1958
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1805
    7. 93
      1795
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1794
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      19
      1768
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1647
    Aihe