MIKÄ KUMMAN PARANTAJA?

ihmettelen

NETTIÄ SELATESSA törmää joskus kummallisuuksiin. Nykyinen äärikarismaattisuus tuntuu suorastaan syleilevän aikoinaan New Agen esille tuomia ihmeellisyyksiä.

Helsingissä kesäkuussa pidettävää "Parantumisen polut" -retriittiä vetää Jaria Tapia & Tanya Bereza. Jari ja Tanya ovat kuulemma Image Code terapeutteja, joka ei tietenkään sano asiaan vihkiytymättömälle juuri mitään. Lukijaa kummastuttaa kuitenkin, että samat Jari ja Tanya esitellään Jyväskylän Vapaakirkon sivuilla seurakunnan "rukouslähetteinä" nimellä Jari ja Tanya Koivu.
Pienellä vaivalla selvisi sekin, että bereza tarkoittaa todellakin koivua.

Nämä Vapaakirkon lähetit lupaavat keskittyä retriitissä "erilaiseen paranemiseen, jossa jokainen osallistuja saa avaimia ja työkaluja oman sydämen ja sielun parantamiseen." Eräänä aiheena retriitin luennoilla on tutustuminen kehon alkuaineiden värähtelytaajuuksiin.

Omilla kotisivuillaan (http://www.openskyglobal.com) parantaja Jari Koivu rohkaisee: "Älä ole huolissasi. Sinun ei tarvitse olla uskonnollinen kokeaksesi paranemisen. Rentoudu vain ja anna parantamisen harjoittajien tehdä yhteistyötä Hengen energian kanssa. ... me teemme yhteistyötä Jumalan (Theos) kanssa, joka on valta ja parantamisen energia on kaikista suurin."

Koivu kertoo käyttävänsä palvelussaan Ruach-kortteja, joiden kuvat tulevat muinaisesta hepreasta ja muinaiskelttiläisyydestä. Kortit ovat "pelkästään positiivisia ja niillä on valta vapauttaa siunaus elämääsi."

Saarnoissaan Jari Koivu kertoo liikkuvansa new agelaisten maailmassa johdattaakseen näitä Jeesuksen tuntemiseen - oikeaan uskoon. Näyttää kuitenkin siltä, että mies itse on enmmänkin kääntymässä New Age -uskoon ja tuo tullessaan näitä oppeja myös kristillisyyteen.

Muuttaako Jari ja Tanya Koivu nimensä Helsingin retriittiä järjestäessään siksi, että he haluavat peittää todelliset motiivinsa New Agea harjoittavilta? Vai peittävätkö he identiteettinsä siksi, että heidän kummallinen oppinsa herättää suuria kysymyksiä seurakunnissa - kenties myös heidän tukijoissaan?

http://www.newretreats.com/helsinki-retriitti.html

27

783

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Sakarim

   Hyvin olet huomioinut.
   Itse olen seurannut Koivun pariskunnan touhuja jo pidempään. Alkujaan sain vinkin Jari Koivusta Mika Jantuselta TV seiskassa, missä Ojares häntä haastatteli. Mika mainitsi siinä Koivun ystävänään ja aloin tutkia, että kukas nyt sitten tämä on.
   Jari Koivu täyttää hyvin ne tunnusmerkit eksyttäjästä ja eksyjästä mistä Raamattu mainitsee. Jaria kiinnostaa vain ihmeet ja yliluonnollisuudet, mutta Jeesuksen risti ei kuulu hänen sanomaansa. Saarna.netissä on muutama Jari Koivun saarna ja sieltä asia käy hyvin selville. Esim. seuraavassa linkki ja siinä kohta 40 min. eteenpäin, missä Jari puhuu rististä vain välietappina ihmeisiin...

   http://datauni.pp.fi/public_html/jklvapaasrk/20120329_Varustamo_Koivu_Jari.mp3

   Jyväskylän Vapaaseurakuntahan aikanaan toi Torontolaisuuden Suomeen, että sikäli ei ole ihme, että homma on vieläkin heillä sekaisin.

   Elämme hyvin sekavaa ja ahdistavaa aikaa Jumalan seurakunnissa. Se minkä seurakunnat torjuivat epäraittiina ja harhaoppeina vielä 90-luvulla on nykyään hämärtynyt ja kaikki karismaattisuus otetaan kritiikittömästi vastaan.

   Hyvin ajankohtainen opetus aiheesta on rovasti Olavi Peltolan opetus vuodelta 1993 siitä, millainen on antikristuksen henki ajassamme...

   http://rovasti.fi/puheet/Antikristus.mp3

   Jari ja Tanya ovat siis todellakin New Agen kyllästämiä. Heidän periaatteisiinsa kuuluu että he lähestyvät ihmisiä ihmeet edellä.
   He eivät kutsu itseään kristityiksi eikä heillä ole raamattua mukanaan, koska he haluavat omien sanojensa mukaan yllättää ihmiset.
   He kiertävät eri Rajatiedon Messuja ja kun eräs heidän New Age ystävänsä, ns "eikkari", totesi, että hän ei enää jaksa järjestää näitä messuja, niin Jari aivan kauhistui ja kehoitti jatkamaan.
   Nämä tiedot voi tarkistaa Jarin puheista saarna.netistä (jos kiinnostaa asiaan perehtyä).

   Filippiläiskirje:
   3:18 Sillä monet, joista usein olen sen teille sanonut ja nyt aivan itkien sanon, vaeltavat Kristuksen ristin vihollisina.

   En siis pidä näitä uuskarismaattisia eksyneitä uskovia vihollisinani vaan koen suurta ahdistusta heidän tähtensä ja haluaisin heidänkin kääntyvän ja pelastuvan.

   Mitä meillä karismaatikoilla sitten olisi enemmän, mihin eivät egyptin noidat ja tietäjätkin pystyisi...?

   https://www.youtube.com/watch?v=7m9zNppoQr8

   Oikea vastaushan on siinä esikoisessa, Jumalan Karitsassa, jonka veri vuodatettiin ristinpuun pihtipieliin meidän syntiemme tähden.
   Kiitos Jumalalle hänen sanomattomasta lahjastaan!

  • PetriJM

   Hei Ihmettelijä! Kiitos mielenkiintoisesta tiedosta. Haluaisin vain kysyä, että miten olet varmistanut että mainitsemasi openskyglobal-sivusto on Koivujen? En löytänyt sivustolta mitään vinkkiä keitä sen takaa löytyy.

   Myöskään helsinki-retriitti-sivu ei aukea ilman salasanoja.

   Jo vuosia olen huolestuneena seurannut joidenkin karismaattisten veljieni ja sisarieni linjauksia suhteessa "ihmeisiin ja merkkeihin". Herra meitä vääriltä virtauksilta suojelkoon.

   • Ihmettelen

    Hei PetriJM!

    Huomaan itsekin, että Open Sky Global on muuttanut yhteystietojaan.
    Nimien ja kuvien sijaan jäljellä on vain yksi puhelinnumero sivun alareunassa. Tuo puhelinnumero on kuitenkin osoitteeseen:

    057 Steeles Ave. W. # 608
    Toronto, ON M2R 3X1
    Canada

    Siinä osoitteessa sähköpostiin vastaa pariskunta jtkoivu@gmail.com.

    Helsinki-retriitti on kädonnut nettisivuilta sen jälkeen, kun tapahtuma on vanhentunut. Vastaavia retriittejä on kuitenkin luvassa Torontossa.
    Noista retriiteistä kertovilla sivuilla kyseiset opettajat esiintyvät omilla kasvoillaan, joskin nimellä Bereza = suom. Koivu.

    Edelleenkin ihmettelen


  • Sakarim

   Kyllä se openskycafe (global) Koivujen on. Vähän vaikea sitä on todentaa, mutta Jarin Saarnoissa hän mainitsee siitä ja jotakin googlaamallakin voi löytää kuten Kyproksen "rajatiedon messujen" näytteilleasettajien lista vuodelta 2011 (osasto numero 10)...
   http://www.cyprusspirit.com/n11_parts.html

   Helsinki retriitin tiedot on poistettu vastikään.
   Jotain pääset näkemään kun katselet saman sivuston tulevia retriittejä.
   http://www.newretreats.com/

   Jarin ajatusmaailma on sellainen, että "ne (tuntemukset) voi olla Pyhästä Hengestä. Ja usein vaikka ei oiskaan Pyhästä Hengestä, niin jos sä teet jotain hyvää niin siitäkin jää siunaus. Eiks nii?"

   Terve Kristillisyys kiinnostuu ja kiinnittyy Kristukseen, ei Pyhään Henkeen, ei ihmeisiin.
   Saatana julkeaa käyttää Jeesuksen nimeä, mutta se että JEESUS on Kristus (voideltu) on hänelle mahdottomuus.
   Maailmassa on monia jotka ovat olevinaan erityisiä Kristuksia (voideltuja).

   24:4 Silloin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä.
   24:5 Sillä monta tulee minun (Jeesuksen) nimessäni sanoen: 'Minä olen Kristus (voideltu/voitelussa)', ja he eksyttävät monta...

   24:23 Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko.
   24:24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.
   24:25 Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut.

   Jeesus on se Kristus, luvattu Messisas.
   Apostolien teoissa tämä on todettavissa...

   Apostolien teot:

   9:22 Mutta Saulus sai yhä enemmän voimaa ja saattoi Damaskossa asuvat juutalaiset ymmälle näyttäen toteen, että Jeesus on Kristus.

   17:3 selitti ne ja osoitti, että Kristuksen piti kärsimän ja nouseman kuolleista, ja sanoi: "Tämä Jeesus, jota minä teille julistan, on Kristus."

   18:5 Ja kun Silas ja Timoteus tulivat Makedoniasta, oli Paavali kokonaan antautunut sanan julistamiseen ja todisti juutalaisille, että Jeesus on Kristus.

   18:28 Sillä hän kumosi suurella voimalla julkisesti juutalaisten väitteet ja näytti kirjoituksista toteen, että Jeesus on Kristus.

   Ja vielä apostoli Johannes...

   2:18 Lapsukaiset, nyt on viimeinen aika. Ja niinkuin te olette kuulleet, että antikristus tulee, niin onkin nyt monta antikristusta ilmaantunut; siitä me tiedämme, että nyt on viimeinen aika.
   2:19 Meistä he ovat lähteneet, mutta he eivät olleet yhtä meidän kanssamme; sillä jos he olisivat olleet yhtä meidän kanssamme, niin he olisivat meidän kanssamme pysyneet; mutta heissä oli tuleva ilmi, että kaikki eivät ole yhtä meidän kanssamme.
   2:20 Teillä on voitelu Pyhältä, ja kaikilla teillä on tieto.
   2:21 En minä ole kirjoittanut teille sentähden, ettette totuutta tiedä, vaan sentähden, että te tiedätte sen ja ettei mikään valhe ole totuudesta.
   2:22 Kuka on valhettelija, ellei se, joka kieltää sen, että Jeesus on Kristus? Hän on antikristus, se, joka kieltää Isän ja Pojan.
   2:23 Kuka ikinä kieltää Pojan, hänellä ei ole Isääkään. Joka tunnustaa Pojan, hänellä on myös Isä.
   2:24 Minkä te olette alusta asti kuulleet, se pysyköön teissä. Jos teissä pysyy se, minkä olette alusta asti kuulleet, niin tekin pysytte Pojassa ja Isässä.
   2:25 Ja tämä on se lupaus, minkä hän on meille luvannut: iankaikkinen elämä.
   2:26 Tämän minä olen kirjoittanut teille niistä, jotka teitä eksyttävät.
   2:27 Mutta te - teissä pysyy se voitelu, jonka olette häneltä saaneet, ja te ette ole kenenkään opetuksen tarpeessa; vaan niinkuin hänen voitelunsa opettaa teitä kaikessa, niin se opetus on myös totta eikä ole valhetta; ja niinkuin se on opettanut teitä, niin pysykää hänessä.
   2:28 Ja nyt, lapsukaiset, pysykää hänessä, että meillä hänen ilmestyessään olisi turva eikä meitä häpeällä karkoitettaisi pois hänen tyköänsä hänen tulemuksessaan.
   2:29 Jos tiedätte, että hän on vanhurskas, niin te ymmärrätte, että myös jokainen, joka vanhurskauden tekee, on hänestä syntynyt

   Lopuksi Pietarin tunnustus...

   16:16 Simon Pietari vastasi ja sanoi: "Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika."

   Siunaavin terveisin...

  • ÄlkääEksykö

   Minne karismaattisuus tulee, sinne tulee ennemmin tai myöhemmin myös harha ja väärä henki. Siellä, missä tuntemukset ja aistimukset korotetaan korkeimmiksi tavoiteltaviksi hyveiksi, ja siellä, missä Pyhää Henkeä palvotaan, painetaan alas Jeesusta ja avataan tilaa Paholaiselle toimia. Raamatussa Pyhä Henki ei koskaan korota itseään, vaan Kristusta. Koskaan Hän ei vaadi ylistystä ja palvontaa osakseen, vaan ne kuuluvat Isälle ja Pojalle.

   • Sakarim

    Aika erikoista on muuten, että Raamatussa on vain kaksi paikkaa missä ylistetään Jeesusta, muuten ylistys kohdistetaan Isälle Jumalalle, Herralle jne... Ensimmäinen oli silloin kun Jeesus oli opettanut synagoogassa, niin kansa ylisti häntä:
    (Luukkaan evankeliumi 4:15 Ja hän opetti heidän synagoogissaan, ja kaikki ylistivät häntä.)

    Toinen oli sitten se kun Skeuaan pojat yrittivät ajaa henkeä joka karkasi heidän päälleen.
    (Apt.19:15-17 mutta paha henki vastasi heille sanoen: "Jeesuksen minä tunnen, ja Paavalin minä tiedän, mutta keitä te olette?"
    Ja se mies, jossa paha henki oli, karkasi heidän kimppuunsa, voitti heidät toisen toisensa perästä ja runteli heitä, niin että he alastomina ja haavoitettuina pakenivat siitä huoneesta.
    Ja tämän saivat tietää kaikki Efeson asukkaat, sekä juutalaiset että kreikkalaiset; ja heidät kaikki valtasi pelko, ja Herran Jeesuksen nimeä ylistettiin suuresti.)

    Uskon, että ei ole väärin kiittä ja ylistää Jeesusta siitä mitä hän on tehnyt, mutta asiaa sopii pohtia olisiko koko ylistyskulttuuri syytä keskittää enemmään kiitokseen Isää Jumalaa kohtaan siitä että Hän antoi poikansa uhrikuolemaan puolestamme.

    Loppujen lopuksi Jeesusta kiitetään suunnattomasti sitten perillä, mutta se ilmaistaan ylistyksenä teurastetulle karitsalle Ilmestyskirjan mukaan.

    Sehän nyt on tietenkin selvää, että Pyhää Henkeä ei raamattu opeta ylistämään, koskapa Pyhä Henki luo valokeilansa vain ja ainoastaan Kristukseen, ei itseensä.


  • Mohikaani_27

   Ei ainakaan Jeesus ole kyseessä ! Vaan on näitä omissanimissään tulevia noitahengellä varustettuja taikureita, ja niitä on ollut viimevuosina monen erimerkkisiä. Kun Jeesus sanoo, " On hyväksi, että minä menen pois, kun minä menen Isän luokse, lähetän minä teille Voiman, ja te tulette olemaan minun todistajiani." Voima, eli Pyhän Hengen kaste annetaan voimaksi nimenomaan todistaa Kristuksesta, usein jätetään mainitsematta voiman lisäksi se, miksi me voimme saada VOIMAN, on juuri KRISTUKSEN todistamiseen, ei voimaa taikuuteen ja ihmeihin, Konfassakin joku taas jätti asian tärkeimmän sanomatta, puhui vain voiman saamisesta, ja siitä onkin hyvä vääristää voiman saamisen tarkoitus ja miksi se annetaan !
   * Kun on todellinen voima, eli voitelu julistaa Kristusta Jeesusta, niin Sanan mukaan ihmeet ja merkit seuraa julistusta Jeesuskesta Kristuksesta, eikä niin, että julistetaan ensin ihmeitä, sillä verukkeella, että ihmiset uskosivat paremmin, kun kertoilee puoli aikaa kokouksesta muualla tapahtuneista ihmeistä! Eihän Sana niin opeta, vaan kun julistetaan evankeliumia VOIMASSA, niin sitä seuraa ihmeet ja merkit, usko syntyy sydämissä, jonka Jeesus vaikuttaa, eikä julistajan kertomat ihmeet, jotka useimmiten vaan korostavat puhujaa ja miten SUURI hän itse onkaan, kun sellaista ja tääläistä tapahtui siellä ja täällä, oman egon korostusta, Sana opettaa muuta !

  • KTSEiKirj

   Siellä missä häärää Ojares ja TeeVeeSeiska, siellä on perkele ja demonihenget.

   Olen tätä korostanut jo 10 vuotta. Alkaako viimein mennä lössille perille tämä yksinkertainen nyrkkisääntö?!

   • JUMALA.NÄKEE.JAKUULEE

    KTS...susta kirjotettu että olet sitätätä..hämmästyin kun tämä osui silmään! Nyrkkisääntöasiassa moni JeesUskova on jo samaa mieltä! sun puolestas varmaan on HerraJ kehottanut rukoilemaan..mitäs siihen sanot?


  • VainionNipa

   Kiitos että toitte jälleen esille uusia eksyttäjiä. En ollut kuullutkaan heistä aiemmin. On tämä kyllä surullista. Onko tuo pari esiintynyt joskus TV7:ssa?

  • OhNoVoiEi

   Voi ei mitä eksytystä ja New Age-meininkiä! Helmikuun alussa Koivut ovat pitämässä Vapaaseurakunta Arkilla Järvenpäässä kyseenalaisen kuuloista seminaaria.

   Lainaus helmikuun alkupuolella tulevasta Koivujen tilaisuudesta Arkilla (löytyy netistä tiedot):

   "Kanna valo maailmaan seminaari

   Onko Eurooppa hylännyt kristinuskon? Miten voimme vastata kasvavaan henkisyyden etsintään?

   Tämä seminaari käsittelee luovia keinoja tuoda Pyhän Hengen kosketus aikamme pimeyden keskelle."

   Kun miettii tuon pariskunnan New Age - taustoja, voi vain järkyttyneenä miettiä, mitähän nuo ns "LUOVAT KEINOT tuoda Pyhän Hengen kosketus tarkoittavatkaan... huh huh.

   • Zugur

    Lux=valo
    Fero=kantaa
    Lucifer, lux ferre, tarkoittaa latinaksi valonkantajaa


  • Kiitokset

   Hyvä, että näitten epäraamatullisesti toimivien opettajien ja puhujien taustoja tuodaan varoitukseksi esiin. Kiitos siitä!

  • tällaistatälläkerta

   Lisä mistä minä myös varoitan !

   Elokuussa 2008 muutin Kalifornian Redding’iin osallistuakseni yliluonnollisen palvelutyön Bethel-kouluun (Bethel School of Supernatural Ministry = BSSM). Valmistuin toukokuussa 2009… Melkein heti aloin kyseenalaistaa sitä outoa käytöstä, joka siellä on niin normaalia.

   Bethel’issä on monia sanontoja, joita käytetään päivittäin… ”Jumalalla on vain mukavaa sanottavaa”, ”Ei ole mitään niin korkeaa kuin Korkein”. Siellä oli kaikenlaista häiritsevää käytöstä (tarpeetonta huutelemista, nauramista jne.) koulutuntien ja jumalanpalvelusten aikana. Kun joku vieras puhuja tuli kouluun, oppilaat parveilivat eteen päästäkseen niin lähelle puhujaa kuin mahdollista. Meille opetettiin, että mikä tahansa haluamamme voitelu voitiin vastaanottaa yksinkertaisesti ”vaatimalla se” itsellemme. Oppilaat ryntäsivät lavalle ja pyhäkön etuosaan, jotta puhujat voisivat panna kätensä heidän päällensä.

   Puhujien joukossa olivat Bob Jones, Heidi Baker, Georgian ja Winnie Banov, Randy Clark, John ja Carol Arnott… Meillä oli myös säännölliset istunnot Bill Johnson’in, Beni Johnson’in… ja muiden Bethel’in pastorien kanssa. Juopunut käytös ja kyseenalaiset opetukset muutamilta, ellei kaikilta, näistä puhujista, oli ajoittain järkyttävää. Voin varmuudella sanoa, etten koskaan kertaakaan kuullut sanaa ”repentance” (parannus, katumus) missään opetuksessa.

   Muistan, että kun Banov’it tulivat, niin koko paikka oli täyttä kaaosta. Kun he koskettivat jotakuta, niin tuo henkilö nytkähteli väkivaltaisesti, tai kompasteli ikään kuin juovuksissa. Banov’it palvelevat ihmisiä kaatopaikoilla kaikkialla maailmassa… Se, mistä muistan heidän puhuneen, oli rakkaus, ilo, autuus ja uusi viini.

   Enkeleistä puhuttiin usein. Muistan itseasiassa, että Beni Johnson vei bussin Arizonan ja Uuden Meksikon poikki herättämään enkeleitä, jotka muka nukkuivat. (Eräs yleisistä sanonnoista: ”Wakey wakey”.) Kuulin usein ihmisten puhuvan kohtaamisistaan enkelien kanssa ja kuinka he vierailivat taivaassa. Eräs tuntemani nuori nainen sanoi, että saattoi nähdä enkeleitä kaikkialla. Hän puhui heille kaiken aikaa ja auttoi ystäviään tekemään samaa… Jumalasta tulee kuin joulupukki. Ilman aidon evankeliumin saarnaamista Herran pelko on kateissa.

   Eikö tuo Heidi Baker on tulossa suomeen ?

  • Bakerista

   Heidi Baker tulee nyt keväällä Suomeen Missiomaailman vieraaksi. "Nykyajan Äiti Teresa" on tittelinsä. Missiomaailman uutislehdestä luin artikkelin/todistuksen jonka oli kirjoittanut nuori nainen joka oli vapaaehtoistyöntekijänä Bakereilla (olikohan se Mosambikissa) ja silmiin pisti ilmaisu Jeesuksesta Kristuksesta "rakastajana".

  • saviseutulainen

   Kaksi kuukautta on kulunut tämän ketjun viimeisestä viestistä.
   Heidi Baker on käynyt ja tulokset on nähty.
   Hirvittävää kundaliinimagiaa, "uuden viinin" aiheuttamaa juopunutta toikkarointia, sekavaa sopertelua, hysteeristä kontrolloimatonta naurua.
   Nykyajan ( New Age ) Äiti Teresa viettelee ja lumoaa viattomia, hyväuskoisia nuoria ja varttuneempia, jo uskontiellä pitkäänkin taapertaneita, kristittyjä kauhistuttaville harhapoluille, jotka vievät lopulta niille eksyneet niin syvään luopumukseen ja eksytykseen, ettei sieltä ehkä ole enää paluuta takaisin.
   Näiden äärikarismaattisten eksyttäjien sokeuttamat suomalaiset kristityt vaikuttajat - mm. ( etten sanoisi etupäässä ) TV7/ Ojares & Co - ovat sokeudessaan ja hengellisessä ylpeydessään nostaneet itsensä täydellisesti kaiken raamatullisen henkien arvostelun ja koettelemisen yläpuolelle.
   Kaikki on kääntynyt ylösalaisin tässä Herran Jeesuksen lupaamassa lopunajan väkevässä eksytyksessä.
   Oikea ja raitis on muuttunut vääräksi ja paholaisen eksytykseksi.
   Varoittajat ovat vihollisen väkeä ( fariseuksia, P.H:n sammuttajia jne. )
   Äärikarismaattisuus kaikkine vastenmielisimpine manifestaatioineenkin on raitista hengen täyteistä kristillisyyttä.
   Benny Hinn ( mm. ) saa riehua kuin mielipuoli puvuntakkinsa kanssa ja kansaa lakoaa ympärillä kuin heinää. Hermes Falcao jr. laukoo suustaan FIRE, FIRE ... jo lattialla makaavien ylitse ( että varmasti siellä pysyvät ) ...
   Tätä voisi jatkaa vaikka kuinka, mutta olkoon.
   Käsittämätöntä vain on, etteivät monet varttuneetkaan uskovat suostu näkemään näissä käärmevoimateoissa minkäänlaista Raamatun Sanan vastaista toimintaa.
   Niin, ainoan oikean selityksen täytyy olla siinä, että hengellinen sokeutuminen on jo niin pitkällä, ettei vähäisintäkään koettelemisen ja henkien erottelemisen kykyä ole enää jäljellä.

   • SamaaMieltäOllaan

    Kiitos terävästä, ytimekkäästä textistä!


   • juttututtu

    Lainaus eräästä kirjoituksesta: "Karismaattisen kristillisyyden kannalta huolestuttavana on pidettävä tosiasiaa, että se käytännössä täysin kriikittömästi vastaanottaa " maltilliset" opettajat kuten John Bevere ja Marko Selkomaa - joiden opit kuitenkin jo pintapuolinen analyysi paljastaa Raamatun kannalta varsin ongelmallisiksi. Sen suhteen, että ymmärtää kritisoida jonkun Benny Hinnin ja Rodney Howard - Brownen paatunutta menestysteologiaa, ei nykyään ole juuri syytä onnitella itseään tarkkanäköisyydestä. Pikemminkin on hämmästeltävä, kuinka ei huomaa, että samat opit kulkevat muunneltuina ja verhottuina niidenkin seurakuntien kirjamyymälöihin, joille torontolaisuus on selkeä ylilyönti


   • pimeydenPalojätteeksi

    Epäuskovaisten juhannuskokkoon!


   • saviseutulainen
    juttututtu kirjoitti:

    Lainaus eräästä kirjoituksesta: "Karismaattisen kristillisyyden kannalta huolestuttavana on pidettävä tosiasiaa, että se käytännössä täysin kriikittömästi vastaanottaa " maltilliset" opettajat kuten John Bevere ja Marko Selkomaa - joiden opit kuitenkin jo pintapuolinen analyysi paljastaa Raamatun kannalta varsin ongelmallisiksi. Sen suhteen, että ymmärtää kritisoida jonkun Benny Hinnin ja Rodney Howard - Brownen paatunutta menestysteologiaa, ei nykyään ole juuri syytä onnitella itseään tarkkanäköisyydestä. Pikemminkin on hämmästeltävä, kuinka ei huomaa, että samat opit kulkevat muunneltuina ja verhottuina niidenkin seurakuntien kirjamyymälöihin, joille torontolaisuus on selkeä ylilyönti

    Oikeassa olet juttututtu,

    eipä tosiaan vaadi kummoistakaan tarkkanäköisyyttä - puhumattakaan että siitä "onnittelisi" itseään -, jos kykenee ymmärtämään B.H:n, R.H.B:n ymv. kauhistuttavan ja paatuneen menestysteologisen eksytyksen.
    Siinäpä se. Eikö ole siis monin verroin käsittämättömämpää, ettei esim. TV7:n toimitusjohtaja Martti Ojares näytä ollenkaan ymmärtävän minkäkaltaisesta eksytyksestä ja saastasta on kysymys edes mainittujen B.H:n ja R.H.B:n kohdalla.
    Siis jopa näiden suureksyttäjien kauhistuttava toiminta menee täydestä kuin väärä raha.
    Onko siis koko TV7:n toiminnasta vastaava henkilö täydellisen vapaa vähäisimmästäkin henkien koettelemisen ja erottamisen lahjasta!?
    Silloinhan tilanne on liki katastrofaalinen.


   • juttututtu

    Uskaltaisin jopa väittää, että Ojareksen perustaman kanavan jälkeen hengellinen toiminta on karannut käsistä, eikä ole kenenkään hallinnassa - vaikka hän väittääkin saaneensa tehtävän Jumalalta.


  • enskansivut

   Uskoo kuka haluaa, mutta tiedän Jari Koivulla olevan sama uskon perusta, kuin Jyväskylän Vapaaseurakunnalla. Olen kirjoittanut tästä sivuillani www.enskansivut.fi

  • eksytys

   Vapaakirkko tuntuukin olevan Toronton eksytyksen vallassa.

   Samaten tämä new Wine konfrenssit jne ovat voimissaan Vapaakirkossa.

   New Wine on jo aikapäiviä sitten todettu eksytykseksi jonka vallassa ihmiset pitvät samanlaisia äännähdyksiä ja korinoita kuin hindujen ja muiden liikkeiden tilaisuuksissa.

   • DoctorT

    Ja miksei olisi! Olihan vapaakirkon seurakunnat ensimmäisiä,jotka 1995 hajosivat; Joensuu, Jkl, Järvenpää kärjessä!!

    Eikä kirkko ole puhdistautunut harhastaan. Kuulin taannoin Hankoniemen opiston sisäisistä sotkuista ja teologian muutoksesta. Avioliittoja kariutunut useita hlökunnan sisällä. Ukkomiehet riiaavat nuoria tyttöjä jne jne. Vieläkö näin on tänään, sitä en pysty sanomaan, mutta menneinä vuosina kyllä. Tyypillinen torontolaisuuden sivutuote.


  • NewAgeCityseurakunta

   Jari Koivu löytyy myös Citymedia Helsinki YouTube-kanavalta

  • armonsaanut

   Koska olin vanhemmistoveli Jyväskylän vapaaseurakunnassa, niin tiedän tapauksen. Jari kävi "opiskelemassa" Torontossa. Sen jälkeen hän käyttäytyi niin kuin riivattu. Eli hän ei enää pystynyt hallitsemaan itseään. Minä jäin pois Jyväskylän vapaaseurakunnan toiminnasta. Mitä sen jälkeen tapahtui, niin sen voit lukea sivuiltani www.enskansivut.fi

  • armonsaanut

   Sivuillani pohtinut mm. karismaattisuutta. Kun karismaattisuuden myötä Pyhä Henki nostettiin kaikkein suurimmaksi, niin silloin unohdettiin suurin, eli Jumala ja Hänen Sanansa. Tästä kaikesta voi lukea sivuiltani www.enskansivut.fi

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohupari pongattu Kupittaalla.

   Totta vie. Martinna ja Tommi ovat näkyneet hiihtelemässä.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   2205
  2. Martina lähtenyt Lontooseen ....

   .....Luuleeko sieltä saavansa rikkaan miehen. Kauas täytyy lähteä kun maine Suomessa mennyt😂 Suomesta sai vain työttömän, köyhän, raiskaussyytetyn.😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   292
   2015
  3. Sofia sairastui kuitenkin koronan, vaikka toisin väitettiin.

   Niin käy kun hillutaan ilman maskia jokapaikassa ja ei noudateta sääntöjä jotka on meille kaikille annettu.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   1918
  4. Vaaratilanne viitostiellä

   Tukkirekka ajautui mehtään kun joku humalainen oli seisonu keskellä vitostietä pilkkopimeällä. Mikä tämä juttu on?
   Suomussalmi
   22
   1569
  5. Mitä ajattelet siitä

   että toimintasi takia yritin tehdä itsemurhan?
   Ikävä
   117
   1198
  6. Valtakunnansyyttäjä armahti Al-Holin naiset mutta Räsänen tuomitaan homojen solvaamisesta?

   Koska A-Holin leiri on ulkomailla, terrorismirikoksien tutkinnan aloittamiseen vaaditaan valtakunnansyyttäjä Toiviaisen päätös. Supo mukaan Isis-alue
   Maailman menoa
   416
   908
  7. Tiedän ettei sua enää kiinnosta

   Roikun tässä vielä hetken ja sitten päästän irti kokonaan. Ei tämä helppoa ole kun ei ole muuta päähän mahtunut kuin sä sen jälkeen kun olit hetken me
   Ikävä
   54
   886
  8. Naiset kiinnostuvat tietynnäköisistä miehistä

   On totta, että naiset kiinnostuvat tietynnäköisistä miehistä. Se tavismieskin voi tietysti saada naisen kunhan on yritteliäs asenne ja käy lukuisilla
   Sinkut
   162
   861
  9. Jussi uhkaa Twitterissä laitavansa lapun luukulle

   https://twitter.com/jussipesonenupm ” Lakko ja tukilakot vaikuttavat eniten UPM Communication Paperin henkilöstön tulevaisuuteen. UPM Suomi visio 203
   Jämsä
   53
   812
  Aihe