Opamox vai Stella unettomuuteen

Unetonulla

Olen viiskymppinen nainen ja kärsin unettomuudesta. Työpaikkalääkäri kirjoitti minulle nyt nukahtamiseen sekä Stellaa että Opamoxia. Stellaa olen kokeillut ja nukun sillä noin 3-4 tuntia, jonka jälkeen heräilen loppuyön. Onko kellään kokemuksia Opamoxista? Nukkuuko sillä pidempään ja onko seuraavana päivänä tokkurainen olo? Nämä ovat tietysti yksilöllisiä, mutta kaikista vinkeistä olen kiitollinen. En ole koskaan ottanut mitään rauhoittavia. Kerran kyllä on annettu diapamia ennen leikkausta ja silloin nukahdin jo ennen leikkaussaliin menemistä :-_)

7

2556

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • egegw

      Opamox on parempi. Stella on kuitenki aika kovaa kamaa.

    • Sarkkinen69

      Olen käyttänyt Opamox 15mg jo reilut 10vuotta yleiseen ahdistuneisoireyhtymään sekä paniikkihäiriöön.Alussa se väsytti vähän mutta ei ollut aamulla mitään tokkuraista oloa.Luin jostakin että se poistuu melko nopeasti elimistöstä koska on vesiliukoinen toisin kuin diapam joka on rasvaliukoinen ja vaikuttaa elimistössä pidempään.Opamoxin vaikutusaika on kork.5 tuntia yleensä n.4-5 tuntia vaikuttaa ja sitten saattaa alkuun olla hieman hutera olo jos esim.käytät 30mg tai 50mg niin vaikutus on tietenkin voimakkaampi ja aamuväsymystäkin voi olla.Nukahtamislääkkeitä ei ole tarkoitettu pitkäaikaisen käyttöön.Suosittelisin sinulle melatoniinia ,joka on turvallinen ja oma elimistömmekin tuottaa sitä ,(pimeähormonia).Itse sain aluksi imovanea ,joskus stellaa mutta nukun parhaiten silti melatoniinilla 3mg jota saa nykyisin enää lääkärin kautta .1mg melatoniini on reseptivapaa ja kannattaa kokeilla sitä sillä siitä ei tule varmasti mitään tokkuraa eikä näe painajaisia niinkuin Stellasta.Tämä oli vain oma henk.koht.suositus ja jokainen on yksilöllinen ja toisille sopii ainoastaan vahvemmat ja toisille melatoniini.Ihmettilin kovasti kun melatoniini auttoi paljon paremmin nukahtamiseen kuin mikään ns.uni tai nukahtamislääke jotka eivät ole kovin turvallisia ainakaan pitkäaikaisessa käytössä.

    • melatoniia

      Opamoxin puoliintumisaika on 5 tuntia, joten ei väsytä aamulla.'

      Mutta aiheuttaa riippuvuutta ja toleranssin nousua, joten älä syö kumpaakaan joka päivä.

      Unettomuutta voi myös kokeilla hoitaa melatoniinilla, jolla ei ole sivuvaikutuksia (ei aiheuta aamuväsymystä tai uneliaisuutta eikä vaikuta unen rakenteeseen), ei aiheuta riippuvuutta eikä toleranssi nouse, mutta sopivuus varmistettava omalta lääkäriltä, jos käyttää muita lääkkeitä, on raskaana tai on sairauksia. Suomessa on yksi laboratorio, joka mittaa elimistön melatoniinipitoisuutta.

      Melatoniini auttaa vain, jos siitä on puutetta. Liiallisesta annostuksesta seuraa yleensä päänsärkyä ja aamuväsymystä.

      Melatoniinia on saatavilla reseptillä apteekista 1 mg:n, 3 mg:n ja 5 mg:n tablettia. Yliopiston apteekissa on edullisin reseptillä myytävä melatoniini.

      Lisäksi on myynnissä ilman reseptiä 1 mg:n tablettia, joita myydään apteekeissa, luontaistuotekaupoissa ja isojen markettien luontaistuotehyllyissä.

      Yksi lääkevalmisteista sisältää pitkävaikutteista melatoniinia (Circadin, 2 mg depottabletti), joka on erittäin kallista.

      Annostus on yleensä 0,5-5 mg illalla tunti ennen nukkumaan menoa. Melatoniini otetaan aina samaan aikaan hyvän tehon saavuttamiseksi.

    • farm.as

      Resptillä myytävän melatoniinin hinta on jokaisessa apteekissa tsmalleen sama, ihan jo lain mukaan. Eli ihan sama mistä apteekista sen reseptillä saatavan melatoniinin ostaa.

    • Apoteekjari

      Kyllä yliopiston apteekin oma melatoniini on halvin. Muut apteekit ei taida edes tuntea 3ng vahvuutta.

      • melatoniillanukkuva

        Ei pidä paikkaansa, ostin juuri 3 mg:n melatoniineja, 3xC ja kysyin hintaa, ihan sama mistä sen ostaa (ja kysyin ihan tarkoituksella asiaa erikseen), apteekki maksaa sen toimitusmaksun tms. Eli ihan turhaa täällä höpöttää siitä ettäkö se hinta olisi eri. Jos ostaa sen YA:n apteekista tai mistä muusta apteekista, hinta on ihan sama. En ymmärrä miksi levitellään ihan huuhaata.

        Suomessa on lääkkeille määrätty, siis reseptilääkkeille, hinnat ja ne ovat ihan samat, ostat sitten lääkkeesi Utsjoelta tai Hangosta.


    • höpöhöpönhöpön

      Hinta on tosiaan ihan sama, ostaa sen sitten reseptillä mistä kaupungista tahansa. Ihan höpöä että ei esim. 3 mg:n melatoniinia saisi kuin joka apteekista.

      Miksi käytät nimimerkkiä joka ei tosiaan voi pitää paikkaansa, apt.tietäisit asian.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2679
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      350
      2550
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2168
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1846
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1753
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1744
    7. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      68
      1595
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1583
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      122
      1547
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe