Laitetaanpa tähän ketjuun ruokavinkkejä köyhiksille.
Oletan, että ainakin Nälkäkurkiainen pian ilmestyy tänne antamaan kulinaristisa vinkkejä!
Ohjenuora voisi olla vaikkapa että valmistettavan aterian (koko kattilallinen) hinta ei saa ylittää 4 euroa?
Oletetaan kuitenkin, että kaapista löytyy suolaa, sokeria, ketsuppia ja muita perusasiaoita.
Köyhän ruokavinkit
155
3697
Vastaukset
- tukkijätkä6688
Tukkijätkän parempi salaatti.
Kyseessä on ns. lämmin salaatti. Ruoka on mielestäni varsin terveellinen ja edullinen. Riippuen siitä, käyttääkö paistijauhelijaa vai sika-nautaa, aterian hinta on kolmen neljän euron verran.
ainekset
- 400 g jauhelihaa
- 2 pussia pakastevihanneksia (herne-maissi-paprika tai vastaava)
Laita jauheliha kuumalle pannulle ja ruskista. Lisää hetken kuluttua jäiset vihannekset. Anna kypsyä, mutta älä tee ylikypsää. Mausta suolalla, mustapippurilla, chilillä tai maun mukaan esim korianteria ripaus.
Menee riisin tai parin keitetyn perunan kanssa, tai sellaisenaan.- HJUYT5
KÖYHÄN OPISKELIJAN RUOKA HALPAA..
Tänään mennään ihan simppelisti resepteissä. Mikäpä muukaan on halvempi ruoka kuin Oamk:n Sodexon opiskelijahintainen ateria! Vaivaiset 1,25 € maksaa, että saa ruuan nassuun. Vielä parempi on se, että joka ikinen päivä on joko riisiä tai pottua. En muistakkaan päivää kun ei olisi ollut jompaa kumpaa tarjolla :D Kuitenkin positiivista on se, että joka päivä on eri ruokaa tarjolla. Mutta puolestaan huonoa on se, että joka viikko on jotain samaa mitä viime viikolla. Jos kuitenkin haluaa sitten hieman hifistellä niin on vaihtoehtona vähän kalliimpi vaihtoehto nimeltään The Global, joka on yleensä jotain Kievin kanaa tai muuta kallista tai hienoa. Globalin hinta on 2,60 € mikä ei tee siitä vieläkään kallista, kun mietitää raukat yliopistolaiset syö sillä hinnalla joka päivä. Joten jos ei jaksa kaupassa käydä niin eikun oamk:lle vetämään safkaa naamaan!
http://web82.liikeprojektit.net/ - HFGRTE4
aitetaanpa tähän ketjuun ruokavinkkejä köyhiksille.
- kurapaakari
Pasta Napoletana
ainekset:
1 pussi tummaa makaronia (0,30e) tai vaihtoehtoisesti spagettia (0,90e)
2 sipulia (0,50e)
tomaattimurskaa (1e)
ruokaöljyä ja valkosipulia tulee olla köyhänkin kaapissa.
LAita vesi tulille kiehumaan. Joukkoon reippaasti suolaa.
laita öljyä n 3 ruokalusikallista paistinpannulle ja anna kuumentua.
Heitä pilkotut sipulit ja valkosipulit pannulle.
Laita heti lämpö pienemmälle. Joukkoon tomaattimurska ja mausteita.
Tässä vaiheessa vilkaise vesikattilaa. Heti kun vesi kiehuu niin makaronit sinne. Keitä ohjeen mukaan.
Kastikkeen makua voi halutessa (esim. lauantaisin) hieman taittaa ruokakermalla.
Aterian hinta 1,8 euroa- ei.mieleenkään
Jos ei mitään täytteitä niin voihan tuollaisen kerran syödä, mutta ne kyllä joka viikko söisi pastaa ilman täytteitä.
- täytettä-on
ei.mieleenkään kirjoitti:
Jos ei mitään täytteitä niin voihan tuollaisen kerran syödä, mutta ne kyllä joka viikko söisi pastaa ilman täytteitä.
Onhan tuossa täytettä: tomaattia ja sipulia!
- Quuuupu
täytettä-on kirjoitti:
Onhan tuossa täytettä: tomaattia ja sipulia!
Linssejä taisoijarouhetta kun lisäis nin toi olis ehkä jotenkin syötävää, pelkkä pasta ja kasvikset ei pidä nälkää
- qeeqq
Quuuupu kirjoitti:
Linssejä taisoijarouhetta kun lisäis nin toi olis ehkä jotenkin syötävää, pelkkä pasta ja kasvikset ei pidä nälkää
Kyllä toi on ihan oikea italialainen pasta-annos. Ravintolassa maksaa siinä kympin korvilla :)
- Anonyymi
täytettä-on kirjoitti:
Onhan tuossa täytettä: tomaattia ja sipulia!
Niin on ja on terveellistä. C vitamiinia yms.
- Anonyymi
Quuuupu kirjoitti:
Linssejä taisoijarouhetta kun lisäis nin toi olis ehkä jotenkin syötävää, pelkkä pasta ja kasvikset ei pidä nälkää
Mulla on paljon soijarouhetta. Ostin Lidlistä alle euron paketteja. Muualla maksaa samat jopa 3€.
- jojotin
Helppoo ku heinänteko.
Kaupasta kolme kanankoipea ( 2 eur )
uuni päälle ja koivet uuniin tunniksi.
Samaan aikaan riisi riisikeittimeen. Ja hieman vihanneksia.
Ja pian ateria onkin valmis.
Lisukkeeksi voi tehdä myös jonkin valmiskastikkeen. Esim Bearnaise.- Anonyymi
Joo nuokin hyvä ,kanankoivet on maukkaita.
- kokeilevaköyhä
Kaurapuuro, kaupan halvin lenkkimakkara uunissa grillattuna, pannukakku, lihamakaroonilaatikko, munakas, pizzaleivät, uuniperuna jauhelihakäreen kanssa, kanapasta ja monia muita. Ruuan tähteistä saa tehtyä vaikka mitä. Kokeileva ruuanlaitto kunniaan.
- paljonlöytyy
Niin ja erilaiset sopat tietty ja itseleivotut leivät ja sämpylät.
- kokkiwannabee
Mitä on makaronilaatikko?
Kyllä makaronilaatikko on aina jauhelihasta tehtyä joten miksi sanoa erikseen lihamakaronilaatikko, vai tuleeko siihen jotain läskin paloja? - nuukuuskunniaan
Makaronilaatikossa ei ole (välttämättä) jauhelihaa. Tässä ohje: Keitä makaronit, lisää munamaito, mausta suolalla, kypsytä uunissa. Nopeampi versio: Keitä makaronit, kaada ne paistinpannulle, jolla on hiukan rasvaa, riko joukkoon pari kananmunaa, sekoittele, lisää vähän suolaa.
- luetun.ymmärrys
Kattilallinen kanapastaa alle 4 euroa. Olet aika houdini. Et tainnut lukea aloitusta kovinkaan tarkkaan kun luettelit parin lautasen aterioita alle 4 eurolla.
- eläkeukko
kokkiwannabee kirjoitti:
Mitä on makaronilaatikko?
Kyllä makaronilaatikko on aina jauhelihasta tehtyä joten miksi sanoa erikseen lihamakaronilaatikko, vai tuleeko siihen jotain läskin paloja?Makaronilaatikon voi tehdä monella tapaa. Itse teen sen soijarouheella.
- nuukuuskunniaan
Myös hernerouheesta saa mainion makaronilaatikon.
- salaatitpuuttui
paljonlöytyy kirjoitti:
Niin ja erilaiset sopat tietty ja itseleivotut leivät ja sämpylät.
Luin koko ketjun, täällähän on paljon hyviä ohjeita! Köyhän kannattaa katsoa ruoka-aineen kilohintoja, ravintoarvoa ja huolehtia, että kuivamuonaa, mausteita, ruokaöljyä on aina kaapissa. Lisäksi vähän mielikuvitusta ja viitseliäisyyttä!
Päivän ruoka lapsiperheelle:
Aamulla ohrauunipuuro (haudutettu uunissa yön yli), pakastemarjoja/ hedelmä, maitoa, kahvia
Lounaaksi nokkos-vuohenputki-pinaattikeitto (ainekset takapihalta maitoa, vehnäjauhoa ja mausteita), keitettyjä kananmunia, näkkileipä voi
Iltapäivällä keitettyjä perunoita/ pastaa/ riisiä ja kastiketta, jossa esim. jauhelihaa/ nakkeja/ kanaa
Välipaloina porkkanaa, kurkkua, kaalia, voileipä yms.
Illalla aamuista puuroa marjakiisselin kanssa tai velliksi keitettynä
Seuraavana päivänä sämpylöitä puuron jämistä, paistettuja perunoita/perunasalaatti/ perunamunakas jne.jne. - tähteet
Miten teillä jää ruuantähteitä. Asun yksin, ostan vähän, eikä mitään jää tähteeksi. En ymmärrä koko juttua.
- Anonyymi
Kyllä.
- Anonyymi
kokkiwannabee kirjoitti:
Mitä on makaronilaatikko?
Kyllä makaronilaatikko on aina jauhelihasta tehtyä joten miksi sanoa erikseen lihamakaronilaatikko, vai tuleeko siihen jotain läskin paloja?Vegemakaronilaatikossa on jauheliha korvattu tummalla soijarouheella.
- Nälkäkurkiainen-
Ensimmäinen vinkki. Jos jääkaapissa on ketsuppia. Niin ota se pullo käteesi, mene metsään lapion kanssa ja kaiva sille ketsupille paikka vähintään viiden metrin syvyyteen. Tämän jälkeen hae kilo dynamiittiä ja sytytysjärjestelmä. Teippaile ketsuppipurkki dynamiittiin ja peitä kuoppa huolellisesti. Seuraavaksi laukaise ketsuppi maata tai mieluummin kuuta, tai jotain muuta palloa kiertävälle radalle.
Jos kyseessä on chiliketsuppi niin asiaa voi vielä miettiä.
Muutoin hommaa soveltuva BBQ kastike tai chili mauste majoneesi, worchester kastike, orientaali chili kastike tms. suutuntumaltaan napakka tuote alelaarista tai etnisestä kaupasta. Ja käytä esim. dijon sinappia. Ja voi myös itse mixata majoneesia esim. sipsi mausteista
Ruokavinkki:
- hae färskit potut kaupasta (Spaania, Koirien saaret, Kreikka etc.)
- ota alelenkki esim. punaisesta sarjasta Atrialta (alelaarista)
- harjapese putaatit
- kiehuta vesi heitä jo kaupassa valmiiksi valikoidut pienet putaatit veteen (anna veden kuplia joitain minuutteja)
- veden kupliessa lisää makkara noppina pannulle vähällä rasvalla
- miksaa putaatit ja paistetut noppamakkarat sekokepilla kattilassa
- lisää maustelihaliemi
- ropsi keitoksen pintaan suola (jos tahdot smetanoida makkaraa, käytä osana suolasta merisuolaa)
- lisää paahtopaprika jauheena keitoksen pinnalle
- sekokepitä settiä muutama kierros
- lisää ruohosipuli tai tuoretilli keitoksen päälle (ei sekokepitystä)
- keitos on valmis ja sen voi vedellä naamariin jäähtymisprosessin jälkeen.- kurapaakari
Ketsuppi sopii sellaiseen pitsaan jossa on anjovista.
- yölläjääkaappilämpö
tilillä 0,38 käteistä 6.25
rahaa tulossa ensi viikolla
jääkaapissa eilisestä reissusta
salaattia
tomaattia
paprikaa
purjoa
herkkusieniä rasia
1kg kermajuusto
400g edam siivutettu
2pkt oikeaa savukinkkua
3pkt 150g gravilohta
pieni rasia chiliä jossa kolmea eri
vesimelonia
hunajamelonia
silakoita (tänään täytyy paistaa)
2kpl naudan ulkofilettä
4 erilaista leipää
2kg omenoita sama mandariinia granaattiomena ja pussillinen huonohkoja sipuleita.
siinä pääpiirteittäin dyykkausreissu joka maksoi alun toista tuntia.
Mitä söisin silakoiden kanssa?
Lähden ostaan voita ja muutaman perunan
Ruokakuluni on noin 40 € kk, harmi tässä suhteessa kun kesä tulee ja dyykkausta ei voi liiallisen lämmön vuoksi tehdä.- avutonta
Tuossa on paljon mennyt hukkaan. Pitää olla täysin avuton alle kouluikäinen lapsi, jos ostaa valmiiksi siivutettua juustoa.
- yölläjääkaappilämpö
Jaa hukkaan?
Kun on dyykannut kaupan roskiksesta?
Olisi pitänyt jättää se siivutettu juusto kaatiksen lokeille - Uppee
Tuolla yhden kauppakierroksen ostosvalikoimalla epäilen, että ruokakulusi ennemminkin luokkaa 40€ /kauppareissu, koko kuukaudelta moninkertaiset kulut.
- yölläjääkaappilämpö
Eikö siellä nyt tajuta että nuo on kaupan takapihan roskiksesta???
Onko dyykkaus outo sana? - Uppee
Hupsis, kommentoin tuossa palstaa aiemmin auki jääneestä välilehdestä enkä nähnyt sitä ensimmäistä selventävää vastausta. Sana on kyllä yllättävä meikäläiselle pienehkön kaupungin asukkaalle. Ihan ekologinen tapa hankkia ruokaa. :)
- luki.häriöä
yölläjääkaappilämpö kirjoitti:
Eikö siellä nyt tajuta että nuo on kaupan takapihan roskiksesta???
Onko dyykkaus outo sana?Syy köyhyyteen alkaa löytymään. Ei osata edes lukea.
- kuulo.laite
luki.häriöä kirjoitti:
Syy köyhyyteen alkaa löytymään. Ei osata edes lukea.
Vaikuttaa enemmänkin malttamattomuudelta. Pakko on päästä vastaamaan ennen kuin on edes luettu mitä toinen yrittää kertoa. Sellaisella konseptilla päätyy kyllä varmasti köyhäksi.
- Uppee
Niin minulla vanhassa omakotitalossa asuvana remonttirahan tarve on loputon. Ei ole syytä myydäkään näinä huonoina aikoina. Näin säästövinkit ruokien osalta ja missä vaan ovat arvokkaita. Omalta pihalta toisaalta saa "ilmaista" ruokaa, ajankulua ja liikuntaa.
- pettynytdyykkari
Uppee kirjoitti:
Hupsis, kommentoin tuossa palstaa aiemmin auki jääneestä välilehdestä enkä nähnyt sitä ensimmäistä selventävää vastausta. Sana on kyllä yllättävä meikäläiselle pienehkön kaupungin asukkaalle. Ihan ekologinen tapa hankkia ruokaa. :)
Meikäläisen aarreroskiksesta on ruuat hävinneet, enää vaan kaljakuppilan pitsanreunuksia ja tupakkatumppia. Nyt kaikki menee kuulemma Vantaan yhteiseen pöytään ja jaetaan armollisesti erilaisissa hengellisissä yhdistyksissä. Eli täytyy ekaks matkustaa tunnin, jonottaa kolme tuntia ja vielä kuunnella jotain ekstaasissa olevaa maallikkosaarnaajaa. Miksi elämän pitää olla niin hankalaa, helpompi olisi mainostaa että roskiksessa on nyt kelpoa tavaraa tulkaa ja viekää.
- saarnaajat
pettynytdyykkari kirjoitti:
Meikäläisen aarreroskiksesta on ruuat hävinneet, enää vaan kaljakuppilan pitsanreunuksia ja tupakkatumppia. Nyt kaikki menee kuulemma Vantaan yhteiseen pöytään ja jaetaan armollisesti erilaisissa hengellisissä yhdistyksissä. Eli täytyy ekaks matkustaa tunnin, jonottaa kolme tuntia ja vielä kuunnella jotain ekstaasissa olevaa maallikkosaarnaajaa. Miksi elämän pitää olla niin hankalaa, helpompi olisi mainostaa että roskiksessa on nyt kelpoa tavaraa tulkaa ja viekää.
Se on kyykytystä ja hurskastelua, lähetyssaarnaaja mentaliteetilla.
Almuja ja Herran sanaa köyhille vaikka rahat on kerätty köyhintä itseltä. - kansakoulu
Kiva kun huutelet täällä menee taas roskiksia lukkojen taa.
Täällä meuhkaaminen jo lopetti kaikki -50% tuoteet, nyt on enää -30% tai -20%. Kauppa se on joka kannattaa, ei kauppias anna kenenkään viedä omalla luvalla ilmaiseksi.
Mitään millä säästää ei kannat huudella. Ennen ei kerrottu muille marja tai sieni paikkoja kun halusi tietysti itse ne käydä pomimassa, nyt suu suppuun säästö vinkeistä jotka ovat hankintoja.
Yleiseen jakoon vain säästäminen joka tulee; teoilla vertailulla tai omallatyöllä.
- itsetehty
Miten olisi kaalilaatikko, kaalikeitto tai kaalikääryleet ? Samoin keiton saa halvalla kun ostaa keittojuurespussin jossa on potut mukana, riittää kahdellekin useammaksi päiväksi, vaikkei kerralla pussia heitä sekaan. Siihen jauheliha tai halpaa makkaraa, kyllä ihan launtaimakkarakin käy.
- kig922
Osta kaupasta:
- hiiva
- vehnäjauhoja
- jauhelihaa tai tonnikalapurkki tai broilersuikaleita
- juustoa raastettuna
Valmista hiivasta, vehnäjauhosta ja vedestä pitsapohjataikina (ohje netistä). Kun taikina kohoaa kulhossa, niin ruskista liha pannulla. Raasta juusto. Leivo taikinasta uunipellin kokoinen levy, levitä ketsuppia ja sen jälkeen liha/tonnikala ja juustoraaste. Paista uunissa esim. 225 astetta 10-15 min.
Pitsan päälle käy myös esim. sipuli, tomaatti, paprika, ananas, homejuusto, raejuusot, nakit pilkottuina, lihapullan puolikkaat, jauhelihakastikkeen jämät, pekoni, katkaravut ja paljon muuta. Jos haluaa keventää pitsaa vähemmän lihottavaksi, niin lisää pitsaan herkkusieniä ja kasviksia (tomaatti, ananas, persikka, parsa, oliivit jne). Myös juustoraasteen määrää voi vähentää, jos haluaa vähäkalorisempaa.
Hinta jää yleensä alle 5 euron riippuen vähän pitsan koosta ja täytteiden hinnasta. Toisaalta tästä tulee koko pellillinen pitsaa, joten voisi ajatella että neljännespellillinen vastaisi yhtä annosta eli siinä olisi jo neljän päivän ruoat (riippuu täytteiden määrästä ja syöjän vaatimasta annoskoosta). - hyvä.ja.halpa
Makaroonilaatikko. SikanautaJauheliha 2,50 - 2,99, tomaatipyre 0,20 - 0,50, maito 0,69-0,85, 1 kananmuna á 0,10. Mausteet kaapista.
- lisäys.vielä
Makaroonit unohtui koska ostan niitä aina tarjouksesta 5-10 pussia kerrallaan ja niitä on aina kaapissa hätävarana. Alle 0,20 makaroonit siis. Suunnilleen 4 euroa kattilallinen siis.
- tonnikalaa
Ja vaihtelua saa korvaamalla jauhelihan tonnikalalla ja tomaattipyreen tomaattimurskalla. Tulee vähän halvemmaksikin.
- komment
tonnikalaa kirjoitti:
Ja vaihtelua saa korvaamalla jauhelihan tonnikalalla ja tomaattipyreen tomaattimurskalla. Tulee vähän halvemmaksikin.
Tonnikalan hinta on ikävä kyllä noussut, mutta halvempi siltikin toki. Vaan ei mitään entisajan tarjouksiin jolloin sitä myytiin 3 prk kymmenellä markalla. Tuohon olin laittanut vaihteluväliä, eli sillä 0,50 saa jo sitä tomaattimurskaa, eli sikäli oltiin aivan samaa mieltä.
- Uppee
Edellä olikin paljon hyviä ehdotuksia.
Minun aamiais- ja säästöruokani on keitetyllä soijarouheella vahvistettu marjakaurapuuro itse poimituista marjoista. Makeutan yleensä sokerittomilla vaihtoehdoilla, ja lisään myös vähän mineraalisuolaa. Marjat saan "ilmaiseksi" pihan puskista ja välillä metsästäkin keräten pakasteeseen. Myös omppuviipaleet sopivat puuroon. Sekoitan tasaiseksi sauvasekoittimella.
Toinen loppukuun ruoka on letut kaapista löytyvistä jauhonrääppeistä. - halpa.soppa
Kanakeitto kanankoivista. Viskaa koivet uuniin. Ota pois kun on vielä sisältä raakaa, mutta niin että lihat saa revittyä irti. Lihat jääkaappiin odottamaan. Keitä luista lientä muutama tunti, voi lisätä tietenkin kanalientäkin. Laakerinlehtiä, maustepippuria, mustapippuria, osterikastiketta, hunajaa, lusikallinen tai kaksi tomaattipyrettä, valkosipulia tietenkin ja mausteita oman maun mukaan. Itselläni inkivääri, basilika, oregano yms. yms. Kaupasta iso pussillinen pakastettuja kasviksia sekaan, samaan aikaan lisätään kananpalat. Lopussa voi lisätä viinietikkaa/hapanta yms. antamaan kontrastia.. tamarindia yms.
- Uppee
Niin hyvän näköinen keitos. Pihimpi keittää tuohon viereen riisit/makaronit/perunat ja käyttää keitoksen kastikkeena. Voihan perunat tietysti pilkkoa keittoonkin.
- isoilo
Itse teen kolmesta koivesta kolme ruokaa. Yhdestä keiton, yhdestä kanapastan ja yhdestä kastikkeen. Lihaahan ei esim. keittoon paljon tarvitse, jos osaa tehdä maukkaan liemen. Ja kanoista uunissa irronnut liemi maustaa niin keiton kuin valkokastikkeenkin.
- erilaisiakaikki
isoilo kirjoitti:
Itse teen kolmesta koivesta kolme ruokaa. Yhdestä keiton, yhdestä kanapastan ja yhdestä kastikkeen. Lihaahan ei esim. keittoon paljon tarvitse, jos osaa tehdä maukkaan liemen. Ja kanoista uunissa irronnut liemi maustaa niin keiton kuin valkokastikkeenkin.
Minä teen neljä ruokaa yhdestä koivesta.
- Uppee
Kissaako ruokir
- äläyritäolenparas
erilaisiakaikki kirjoitti:
Minä teen neljä ruokaa yhdestä koivesta.
Meillä neljä henkinen perhe, lapset teinejä, syömme yhdestä kanankoivesta kaksi kertaa. Ja koira nuolee lattian.
- kala.erkki
Matikkakeitto. Matikka pyydetään järvestä 0e. Lisätään maitoa ja voita 1e. Kasviksia ja perunoita 1e. Maustetaan tillillä ja muilla mausteilla.
- Nälkäinen.kurki
Toi on hyvä. Matikka vain tuppaa karkaamaan!
- 4_euron_sapuska
Makaroni nuudeli jauheliha/tonnikala porkkana mössö. Makaronit, porkkanat (pilkottuna) , ja jauheliha ensin kattilaan veden kera, vähän ajan päästä nuudelit, ja tonnikala ym. mausteet. n. 1 0 minuuttia , ja helppo, halpa, ja nopea ruoka on valmis..
- rokkaa
Itse teen kerran kuussa viiden litran kattilallisen hernekeittoa. Kilo herneitä n. 1,40 €, sipuli 0,20 € ja 700 grammaa jauhelihaa 3 €. Herneitä kannattaa liottaa yön yli, jolloin keittoaika on vain pari tuntia. Meidän kolmen hengen perheelle tuo määrä riittää viideksi päiväksi, eli niin kauan kuin keitto pysyy jääkaapissa syömiskelpoisena. Kaveriksi vaikka Lidlin ruisnäkkäriä 1,15 € 400 gramman paketti. Eli kokonaiskustannus noin euron/päivä.
- TakaisinLuontoon
Onpa einesvoittoista, ja joku vielä valittelee, ettei voi harrastaa dyykkausta, kun ilmat lämpenee...!
Nyt on luonto vitamiineja täynnä, ilmaiseksi.
Esim. nokkosen lehdet paljon arvokkaampia kuin pinaatti, voikukasta voi käyttää ruoaksi sekä lehdet että kukat, nuoret koivunlehdet, maitohorsman versoilla korvaa parsan jne.
Koko kesän tarjoaa luonto antimiaan ja vielä pitkälle syksyyn. Ennemmin sinne, kuin ruokajonoon hakemaan leipää ja eineksiä!- TakaisinLuontoon
Jatkan vielä, että omalla parvekkeella tai ikkunalaudallakin saa kasvatettua monenmoista.
Sitten vielä yksi hyvä ja halpa, sopii ympärivuotisesti sisällä kasvatettavaksi: ostetaan edullisesti linnuille tarkoitettuja auringonkukan siemeniä. (Eivät ole myrkyllisiä, koska ovat lintujen ravintoa). Liotetaan painon alla yön yli, kaadetaan vesi pois ja annetaan itää vaikka siivilässä 1 vuorokausi, kastellen pariin kertaan hanan alla. Sitten ohut kerros multaa, (esim. isompi kasvin aluslautanen) ja siemenet sinne. Pian on satoa, maukkaita auringonkukan versoja, täynnä antioksidantteja. Leivän päälle, salaatiksi/salaattiin jne. Lähes ilmaiset vitamiinit! - opettelelukemaan
Siis täh? Edellä ei ole mainittu yhtäkään einesruokaa. Tiedätkö mikä on eines? Se on valmisruoka. Edellä on esitetty pelkästään kotiruokia.
- TakaisinLuontoon
Aivan viimeiset olivatkin kotiruokaa, ja esim. hyvä tuo iso kattilallinen hernekeittoa, kaikki tehty raaka-aineista alusta asti itse.
Mutta luin koko ketjun, ja kyllä siellä on paljon einestä, ja tosiaan, olisin voinut sanoa einestä ja teollista ruokaa. Tarkennetaan vielä, että on paljon teollista, ravintoarvoltaan köyhää ruokaa, kuten vaalea makaroni, valkoinen riisi, makkara, melko yksipuolisesti. Se, että sitä kutsuu kotiruoaksi, ei tee siitä ravintoarvoltaan parempaa.
Ihan hyvää tarkoitin ja tarkoitan sillä, että ihminen jaksaa paremmin, kun saa luonnosta arvokkaita ravintoaineita, ja vielä ilmaiseksi. Kannattaa käyttää hyödyksi. Ihan tuli vielä mieleen ilmaisista luonnon mausteyrteistä ruoholaukka, mäkimeirami, suolaheinä ja ketunleipä.
Ja sen proteiinin ei aina tarvitse olla halvinta jauhelihaa tai jotain soijarouhetta.
Erilaiset pavut ovat huippuruokaa, varsinkin liotuksen jälkeen vähän idätettyinä, jolloin niiden volyymi ja ravintoarvo nousee huimasti. Tulee ehdottomaksi halvimmaksi, mutta toisinaan voi ostaa säilykepapuakin. Itse en esim. pidä lainkaan tuoreista iduista (kuten mungpapu), eikä tulisi mieleenikään ostaa mokomia suht kalliilla jostain marketista. Mutta kotona voi idättää halvalla, valita mieleisensä maut, ja käyttää niitä kypsennettyinä. Idättämällä edes päivän, häviää pavusta se ilmavaivaominaisuus, ja ravintoarvo paranee, ilman että mitään "itua" edes vielä näkyy... Siitä sitten vain laadukas papumuhennos valmistumaan! Tai papupyörykät, tai Chili sin Carne jne...
Netti on ohjeita pullollaan... - Uppee
Itse innostun kevättalvesta idättämään lähimarketista ostettuja herneitä, linssejä ja mungpapuja pieniä määriä kerrallaan lasiastioissa. Ne voi syödä raakoinakin kasvisten lisänä. Nytkin meillä on niitä jääkaapissa, tosi halpoja ituja myös vaikka jauhelihan ja makkaran korvaamiseen ruanlaitossa.
Sen sijaan idätetytkin varsinaiset pavut täytyy keittää pitkään myrkyllisyyden poistamiseksi. Onhan niitä ollut lehtijuttujakin joukkosairastumisista, kun ihmiset ovat saaneet myrkytysoireita raakasalaatista. - TakaisinLuontoon
Uppee kirjoitti:
Itse innostun kevättalvesta idättämään lähimarketista ostettuja herneitä, linssejä ja mungpapuja pieniä määriä kerrallaan lasiastioissa. Ne voi syödä raakoinakin kasvisten lisänä. Nytkin meillä on niitä jääkaapissa, tosi halpoja ituja myös vaikka jauhelihan ja makkaran korvaamiseen ruanlaitossa.
Sen sijaan idätetytkin varsinaiset pavut täytyy keittää pitkään myrkyllisyyden poistamiseksi. Onhan niitä ollut lehtijuttujakin joukkosairastumisista, kun ihmiset ovat saaneet myrkytysoireita raakasalaatista.Aivan, kenellä vatsa kestää, siitä vaan! Itse en pysty käyttämään edes kypsennettynä kotimaisen herneen versoja... Sen sijaan uskon, että itse herneet vähän idätettyinä sulavat paremmin ja ovat ravintorikkaampia.
Sen sijaan mungpavun versot sopivat mukana ruoassa, kypsennettyinä...
Versotukseen näyttää itsellä oleva paras jo mainitsemani (lintujen ruokintaan tarkoitettu kuorellinen aurongonkukansiemen), niin tuoreena kuin ruoissa. - Uppee
Oletko muuten kokeillut kasvattaa ulkona niitä siemeniä? Miten korkeita auringonkukkia tulee? Ajattelin nyt kylvää ulos noita kaapin perälle jääneitä kuorellisia linnunsiemeniä (enemmän näkösuojaksi).
- TakaisinLuontoon
Uppee kirjoitti:
Oletko muuten kokeillut kasvattaa ulkona niitä siemeniä? Miten korkeita auringonkukkia tulee? Ajattelin nyt kylvää ulos noita kaapin perälle jääneitä kuorellisia linnunsiemeniä (enemmän näkösuojaksi).
Ei ole tällä kertaa mahdollisuuta kasvattaa ulkona, joten laittelen vain pieniä määriä sisätiloissa, mutta tiheillä kylvöillä. Eikä siis todellakaan ole tarkoitus kasvattaa auringonkukkia, vaan ainoastaan pieniä versoja (muutaman sentin korkuisia), jotka otetaan heti salaatiksi jne. Onko tämä aivan outo ja uusi asia? Jos on, yritän etsiä kuvia ym. ja laittaa tänne.
- Uppee
Kiitos olen kokeillut idättää monenlaista ilman multaa vain, mutta aurinkukansiemenet eivät pitkälle edenneet Taitavat tosiaan vaatia multaa.. Youtubessa on kyllä hauska valikoima erilaisia koti-idättäjien videoita
- TakaisinLuontoon
Huomenta! Juu, auringonkukan versotus vaatii parin sentin multakerroksen alle, ja pari senttiä päälle, sitten pääsee muutaman päivän päästä herkuttelemaan! Parin kilon pakkaus linnuille tarkoitettuja kuorimattomia siemeniä maksaa 3 euroa, ja siitä riittää pitkäksi aikaa.
Tässä yksi linkki: http://www.raakaravinto.net/auringonkukan-versot/
- TakaisinLuontoon
Jos sinulla maata, niin kylvä sinne vaan, riittää yllätysmomenttia!
Tässä elämässä tosiaan laitan kylvökset vain sisätiloissa, ja leikkaan sadon, kun isot sirkkalehdet ovat ilmestyneet...:) Ei yllätyksiä. - TakaisinLuontoon
Tässä vielä korjuukelpoisesta auringonkukkasadosta kuvia, eli korjataan juuri, kun sirkkalehdet puhjenneet, silloin parhaimmillaan. Näitä saa sisätiloissakin muutaman viikon välein.
http://www.http://www.youtube.com/watch?v=vEWcO22X8yw
ja jos ei toimi, niin sitten tuo O on 0. - eikikkailua
Ravintoarvoltaan parasta ja edullisinta on ruoka, joka tulee varmasti syödyksi. Ruoalla konstailu ja kikkailu sopii ehkä aikuiselle lapsettomalle. Mutta jos neljällä eurolla yrittää ruokkia nälkäiset lapset ja teinit, niin kyllä ruoan on oltava semmoista mikä oikeasti syödään ja mikä täyttää mahan. Tässä mielessä erinomaisia ruokia ovat juurikin makaronilaatikko ja muut pastaruoat. Hernekeitto on myös lasten makuun. Neljällä eurolla tekisin myös esim. kattilallisen muusia oikeista perunoista ja itse tehtyjä lihapullia. Kasvikset ja hedelmät kannattaa valita sesongin mukaan. Kesällä tomaattia ja kurkkua. Talvella appelsiinia ja porkkanaa. Banaanit on kohtuullisen edullisia koko vuoden.
- tfgyhjbcn
kaali on halpaa ja terveellistä
- maistuisi
Jep. Neljällä eurolla saa hyvän kaalisopan. Kaali ja sipuli pari euroa ja jauheliha samoin. Tulee viiden litran kattilallinen, eli viikoksi ruokaa pienelle perheelle. Aiemmin tämä oli meidän perheen suosikki hernekeiton lisäksi, mutta nykyään ei tuu enää tehtyä, kun ukon maha ei kestä. Mutta vesi tuli kielelle jo pelkästä kirjoittamisesta.
- maistuisi
Taidankin keitellä tuon sopan, kun olen kesäleskenä viikon. Sitä odotellessa...
- KöyhäAtleetti
Itse kokeilin juuri ekaa kertaa: Uuniperuhat foliossa. Ja täyte Smetanaa ja kinkkusuikaletta, tomaattia, paprikaa, vähän sipulia ja valkosipulia ja jotain vihreää plus mausteita. Noin neljällä eurolla tekee nelihenkiselle perheelle jos peruna löytyy omasta kaapista. Ja jos ei ole aiemmin tehnyt, niin on helppo valmistaa, täyte kannattaa tehdä edellisenä päivänä. Eikä perunoiden ole pakko olla kalleinta Rosamundaa. Silti erilaista ja herkullista. Vaimokin sanoi, että ihan niinkuin ravintolassa.
- TakaisinLuontoon
Tässäpä vielä ohje maailman ensimmäiseen snack-ruokaan, jota jo intiaanit tekivät: oikea popcorn.
Itse tehtynä terveellistä ja uskomattoman halpaa.
K-kaupoista saa vielä 500 g:n Bonnie Lee -popcornjyviä pussin hintaan 1,40. Se riittää tällä ohjeella n. 10:een kulholliseen. Aito itsetehty popcorn hakkaa mennen tullen mikroviritelmät puhumattakaan valmiista pussipoppareista.
Ohje:
Parin litran kannellinen kattila.
1,5 - 2 ruokalusikallista öljyä (oliiviöljyä käytän itse, sen savuamispiste on korkea = jyvät eivät kärähdä pohjaan)
1/2 dl jyviä
Laita öljy kattilaan/kasariin, lisää jyvät, kääntele niitä niin, että ovat kaikki öljyisiä.
Levy neloselle. KANSI PÄÄLLE. Kestää jonkin aikaa, hääräile vieressä lähistöllä/vahdi, kunnes pari ensimmäistä popcornia poksahtaa kantta vasten.
Nyt levy kutoselle, liikuttele kattilaa levyn päällä (sivusuunnassa, pyörivää liikettä), jotta jyvät ovat liikkeessä, mutta kattila levyllä, jotta lämpö säilyy).
Silkkaa ilotulitusta! poks poks poks... Sitten kun hiljenee, niin että poksahdusten välillä on pari sekuntia, ota kattila levyltä, pidä kansi edelleen päällä, ja odota, kunnes ei kuulu mitään.
Valmista! Kaadetaan isohkoon kulhoon ja maustetaan.
Suolaiseen makuun suolaa, valmis. Maksoi siis 14 senttiä jyvät, ja pari rkl öljyä, ripaus suolaa.- poppareista
Minäkin olen tehnyt juuri tuolla tavalla noita Bonnie Lee -poppareita, nyt en tosin vuosiin! Voisi taas pitkästä aikaa tehdä. Ovat hurjan hyviä, nam. :)
- TakaisinLuontoon
Juu, niin ovat! Ovat myös hyvä apu hätätilanteessa: pussi 500 g jyviä ja pari desiä öljyä, pärjää muutaman päivän, kun päälle vielä kauden halvinta vihannesta, nyt esim. kurkku euron kilo, kuten myös porkkana.
Ja lapsiperheen pelastus. aina jotain tarjottavaa, ja popcornien valmistus on kivaa puuhaa, johon lapset iästä riippuen voivat osallista tai valmistaa popparit itse.
Ja maustaa voi joko suolaiseksi tai makeaksi...:)
- vihreää
Nokkospasta:
- hanskat käteen ja nokkosia keräämään! semmonen muovikassillinen on hyvä määrä
- nokkoset siistitään saksilla (paksut varret pois, hämähäkit ja muut)
- pannulle oliiviöljyä, pilkottua sipulia ja valkosipulia kuumaan pannuun, sitten nokkoset mukaan. öljyä voi laittaa paljon
- samaan aikaan spagetti jo kiehuu
- lopuksi vesi pois spagetista ja sekoitetaan kastike sen kanssa. Mukaan voi laittaa pestoa makua antamaan- TakaisinLuontoon
Kokeiluun menee! Ihan tuli vesi kielelle! Huomenna aion tehdä keräilyreissun, eli "hortoilla".
Taitaa muuten netistä löytyä myös nokkospeston ohje... Pestoonhan käy mikä tahansa tummanvihreä, sen vihreän ei tarvitse olla kokonaan basilikaa.
Olen tehnyt pestoa esim. porkkananvarsista, ja samaltahan tuo maistuu, kun mukana ovat muut asiaankuuluvat aineet! - kurapaakari
Netistä tosiaan löytyy paljonkin hyviä ohjeita, ja yleensä netti onkin auki kun kokkaamaan rupean. Sen verran jännitti kun ekaa kerta nokkosia nimittäin käytin (polttaako ne suussa?) mutta eipä niitä kai tarttis edes ryöpätä, suoraan öljyyn vaan paistumaan.. Ruuanlaitossa avainsana mielestäni on valkosipuli, oliiviöljy ja sipuli.. niiden lisäksi voi sitten säveltää mitä vaan, ja lähes aina toimii.
Esimerkiksi porkkanaraaste ja paprika ym. toimii tuossa samassa kastikepohjassa hyvin.
- TakaisinLuontoon
Ei ole tarkoitukseni kaapata ketjua, mutta vielä yhden vinkin laitan, näin Sala-Marttana:
http://www.martat.fi/ruoka/reseptit/?type=ohjeet-10-hengelle
Uskoisin noiden sopivan hyvinkin tuohon 4 euron haarukkaan, ja mausteita ym. ei niin välttämättömiä raaka-aineita voi jättää pois/vaihdella kukkaron/fiiliksen mukaan. - ötökkät
Tuo idätys oli pääsyt unholaan.
http://kaupunkiviljely.fi/mita/idut-ja-verso/
http://www.ekolo.fi/info/idatysopas/25/
Multaa käyttäviä muistutan että mullassa on mm. suolinkaisen munia, joten huolellisuus kunniaan. - ngsnssr
Minä syön ainakin työharjoittelupaikalla, säästää paljon rahaa.
- pölkoiå
Lehtipihvin saa edulisesti, yksi salatin lehti päälle siivu kurkkua siivu tomattia.
- Uppee
Oletko karppaaja? Ilmsnkos köyhien herkkukeskustelun ohjeet kiinnostavat. Vai ihanko lehtiä syöt? Luin joku päivä sitten ohjeen, miten tehdään japanilaisia friteerattuja vaahteranlehtiä. Sorry hukkasin linkin.
- TakaisinLuontoon
Hei, avaan uuden ketjun "Poisheitettävistä uutta ruokaa".
- Halvalla
Rakettimakaroneja, tomaattimurskaa, jauhelihaa, sipulia. Valmis puolessa tunnissa.
- luonnnosta
Heiniä tuolta ulukoa, ja nokkosta ja voi kukan lehtiä. Valmis nopsasti ja terveelistä. Eikä maksa mitään..
- fysoow
Edullisia ruokia esim. perunavelli, porkkanasosekeitto, kasvissosekeitto, kaalikeitto. Niiden kanssa voi leipoa itse sämpylöitä. Myös näkkäriä voi leipoa itse. Noita juureksia kannattaa ostaa silloin, kun kilohinta on edullinen. Ohjeita löytyy netistä vaikka kuinka paljon. Ihmiset syövät yleensä lihaa ihan liikaa. Sen vuoksi on hyvä pitää myös kasvispäiviä tai esim. syödä toinen ateria kevyemmin ja toinen tuhdimmin, niin pysyy painokin paremmin kurissa
Teen myös riisipuuroa ympäri vuoden. Sen kanssa esimerkiksi mehukeitto sopii hyvin. Riisipuuroa teen erityisesti silloin, kun kaupassa on 30 % tarran maitopurkkeja.
Ylipäätään kannattaa ostaa vähemmän lihaa ja korvata lihaa kasviksilla. Se on edullisempaa ja terveellisempää. - Eihän_yksi
ateria yhdelle henkilölle millään voi maksaa neljää euroa. 20 senttiäkin riittää hyvin. Laitoin tässä aamuyön tietämissä veden kiehumaan. Keitän annoksen kaurapuuroa. Lidlin halpaa voita siihen nokare ja puolukkahilloa. Sitten pärjään keskipäivään.
- TeeKutenMinä
Hoida pöytävaraus, soita taksi, istuudu pöytään, valita viinin lämpötilasta, nauti ruuasta, ota pari konjakkia kahvin kanssa, laita lasku veronmaksajien piikkiin.
T. Kansanedustajasi - reetuvaan
TeeKutenMinä kirjoitti:
Hoida pöytävaraus, soita taksi, istuudu pöytään, valita viinin lämpötilasta, nauti ruuasta, ota pari konjakkia kahvin kanssa, laita lasku veronmaksajien piikkiin.
T. KansanedustajasiHyvä neuvo, mutta noinkohan onnistuu!
Seuraavaksi illastat lääninvankilan kabinetissa. - kaurapuuroa
Kaurapuuroa syön aina loppukuusta kun ei ole enää rahaa.
- Nunneli
kaurapuuroa kirjoitti:
Kaurapuuroa syön aina loppukuusta kun ei ole enää rahaa.
Minä syön vaikka olisi rahaa. Maukasta myös suolaisten mausteiden kanssa.
Sekavihanneksia mukaan, vihreää maustetta valmiiseen, voihan siihen jotain liha/makkaraa/kalaakin sekoittaa, jos haluaa, paistettunakin hyvää
juustosiivun kanssa kuin lätty kahvikupin lisäksi. maukkaanpaa kuin pulla.
Ne makaroonit voi keitettynä paistaa sipulin, kananmunan, sienen kanssa.
Maukasta ja Hm.. tuskin kovin ravitsevaa, mutta täyttävää.
- tryutitytou
äs- kaupan x-tra appelsiinileivoskeksit, 300 gr, 1,30 € :)
- Hernerokkaa
Hernesoppaa
1 pussi kuivattua hernettä 500gramaa
1 pussi pizza suikaleita 250grammaa
Laita herneet kattilaan yön yli veteen.
Aamulla 5 litran kattilaan pizza suikaleet ja herneet porisemaan. Mausteita maun mukaan - nuukuuskunniaan
Keitetyt perunat ja kastike.
- meatloaf11
Potut ja kastike kaipaa lisukkeeksi jotain proteiinipitoista, esim. lihamureketta.
- nuukuuskunniaan
Kastike itsessään voi olla proteiinipitoista, esim. kananmunakastike tai makkarakastike.
- kastiketta
Kastikkeet kunniaan. Monikaan ei varmaan edes osaa enää tehdä itse ruskeaa kastiketta ja valkokastiketta. Niihin saa vaihtelua rajattomasti. Valkokastikkeeseen voi tosiaan pilkkoa keitettyjä munia tai lisätä tölkillisen tonnikalaa öljyssä. Tonnikalakastike on muuten herkkua myös pastan kanssa. Ruskeaan kastikkeeseen taas voi lisätä nakkeja, jauhelihaa, papuja, kinkkusuikaleita jne.
- NauravaNakki
nuukuuskunniaan kirjoitti:
Kastike itsessään voi olla proteiinipitoista, esim. kananmunakastike tai makkarakastike.
Meil muksut syö mieluummin nauravii nakkei ja ranskiksia :D
- kptkpt
kastiketta kirjoitti:
Kastikkeet kunniaan. Monikaan ei varmaan edes osaa enää tehdä itse ruskeaa kastiketta ja valkokastiketta. Niihin saa vaihtelua rajattomasti. Valkokastikkeeseen voi tosiaan pilkkoa keitettyjä munia tai lisätä tölkillisen tonnikalaa öljyssä. Tonnikalakastike on muuten herkkua myös pastan kanssa. Ruskeaan kastikkeeseen taas voi lisätä nakkeja, jauhelihaa, papuja, kinkkusuikaleita jne.
Jauhokastikkeet ovat mitä lihottavinta ja epäterveellistä ruokaa.
Söin jauhokastikkeita viimeksi lapsuuskodissani ja nykyään ei niitä edes vanha äitini valmista.
Tonnikalat on järkevämpää ostaa vedessä. Tonnikalapurkkeihin käytetään huonoja öljyjä. Kannattaa ostaa vaikka rypsiöljyä pullossa ja lisätä sitä tonnikalaan, jos öljyä siihen haluaa.
Perunamaitoa syötiin ennen ja syön kyllä vieläkin välillä uusista perunoista. Perunamaito on vain hyvin yksipuolista ravintoa. Pelkkää perunaa, sipulia ja maitoa. Ei siinä keitossa paljoa vitamiinit uiskentele eikä ravintoarvot täyty. - Bror-Erik
kastiketta kirjoitti:
Kastikkeet kunniaan. Monikaan ei varmaan edes osaa enää tehdä itse ruskeaa kastiketta ja valkokastiketta. Niihin saa vaihtelua rajattomasti. Valkokastikkeeseen voi tosiaan pilkkoa keitettyjä munia tai lisätä tölkillisen tonnikalaa öljyssä. Tonnikalakastike on muuten herkkua myös pastan kanssa. Ruskeaan kastikkeeseen taas voi lisätä nakkeja, jauhelihaa, papuja, kinkkusuikaleita jne.
Ja tonnikalaa keitetyn riisin kera.Itse lisään riisin kypsyessä sekaan edullisia
pakastepussivihanneksia,suolaa ym. mausteita käyttäin voi loihtia lukematto-
mia variaatioita riisistä.Ja riisipuurohan kypsyy melkein itsessään vajaassa
tunnissa oivalliseksi evääksi voi/marg. silmällä tai kuten itse tykkään aromi-
suolalla maustettuna.Nam :) - Bror-Erik
kptkpt kirjoitti:
Jauhokastikkeet ovat mitä lihottavinta ja epäterveellistä ruokaa.
Söin jauhokastikkeita viimeksi lapsuuskodissani ja nykyään ei niitä edes vanha äitini valmista.
Tonnikalat on järkevämpää ostaa vedessä. Tonnikalapurkkeihin käytetään huonoja öljyjä. Kannattaa ostaa vaikka rypsiöljyä pullossa ja lisätä sitä tonnikalaan, jos öljyä siihen haluaa.
Perunamaitoa syötiin ennen ja syön kyllä vieläkin välillä uusista perunoista. Perunamaito on vain hyvin yksipuolista ravintoa. Pelkkää perunaa, sipulia ja maitoa. Ei siinä keitossa paljoa vitamiinit uiskentele eikä ravintoarvot täyty.Nyt olet hakoteillä.Jollei perunassa ja raakana silputussa sipulissa vitamiinit
jyllää niin ei missään.Kermaisissa kastikkeissako? - Nunneli
kptkpt kirjoitti:
Jauhokastikkeet ovat mitä lihottavinta ja epäterveellistä ruokaa.
Söin jauhokastikkeita viimeksi lapsuuskodissani ja nykyään ei niitä edes vanha äitini valmista.
Tonnikalat on järkevämpää ostaa vedessä. Tonnikalapurkkeihin käytetään huonoja öljyjä. Kannattaa ostaa vaikka rypsiöljyä pullossa ja lisätä sitä tonnikalaan, jos öljyä siihen haluaa.
Perunamaitoa syötiin ennen ja syön kyllä vieläkin välillä uusista perunoista. Perunamaito on vain hyvin yksipuolista ravintoa. Pelkkää perunaa, sipulia ja maitoa. Ei siinä keitossa paljoa vitamiinit uiskentele eikä ravintoarvot täyty.Käytän soijajauhoa kastikkeessa muiden jauhojen sijasta. Proteiinirikasta.
- Bror-Erik
Tänään herkuttelin lapsuuskotini kesäeineellä mitä oivallisimmalla.En tiedä onko
omanikäisiäni köyhiä enää elossa mutta 1960-1970 luvuilla oli maalla yleisenä
ruokana sipulimaito keitettyjen potakoitten kera.-Valmistusohjeet ovat helpot;
tarpeen mukaan sipulia silputaan hienoksi tarpeelliseksi katsottuun määrään
maitoa,suolaa terävöittämään makua.Ruohosipulia haluttaissa. -No,noin 1/2 lit-
ran muovipilkkumiin hienonsin puolikkaan sipulin melko hienoksi(mutten liian
fiiniksi ruokapöytääni),lisäsin rasvatonta maitojuomaa kulhon reunoja tavoitellen
ja ravautin suolaa ainakin 1tl:sen.Sitten vähän sekoitellaan kunnes suola sulaa
ja koko komeus jääkaappiin pariksi tunniksi tekkeytymmään! Uusien pottujen
kanssa ihan lyömätön eväs mutta kyllä maistui -30% hintaisen kunnon perin-
teisen ruisleivänkin kanssa :) - kjhkjh
Minulle jää juuri ja juuri tuo 4 € ruokaan päivää kohti.
Kauppaketjujen lehdissä ja nettisivuilla on ohjeita ruoka-annoksiin 2-8 €/annos. Niissä on vain unohdettu mainita kaikkien raaka-aineiden hinnat kuten mausteet, kermat, maustekastikkeet, yrtit ja muut reseptiin kuuluvat ainesosat. Tosiasiassa ne ruoat ovat paljon kalliimpia, eikä minulla ole niihin varaa.- helppia
Kuten edellä olevista jutuista voit lukea, niin neljällä eurolla teet helposti vaikkapa viiden litran kattilallisen hernekeittoa, jota pieni perhe syö ainakin viisi päivää.
- silakoita
Kyllä tulee keripukki ennenpitkää ja alkaa kyllästyttämään yksinkertainen ruokavalio. Muistan vielä kun opiskeluaikoina syötiin pelkkää makaronia ja tonnikalaa. Silloin tonnikalaa sai 7 tölkkiä 10:llä eurolla. Nykyään on tonnikalankin hinta noussut kovasti.
Ministeri Harri Holkeri sanoi silloin haastattelussa, että köyhien tulee syödä silakkaruokia. Niillä elää ja ne ovat terveellisiä. Taisipa oikein kirjankin julkaista kuuluisista silakkaresepteistään. - helppoaon
Tässä ketjussa on useita ohjeita, joilla teet edullista ja terveellistäkin ruokaa. Esim. hernekeitto on terveellistä. Myös kaalikeittoa ja perunakeittoa voit tehdä neljällä eurolla viiden litran kattilallisen. Samoin vaikkapa ison kattilallisen perunamuusia ja kattilallisen jauhelihakastiketta. Kun vähänkin viitsit nähdä vaivaa, niin ei tarvitse tyytyä makaroniin ja tonnikalaan.
- makujakin
Ja aika pitkälle pääsee maustamisessa suolalla, jauhetulla mustapippurilla ja lihaliemikuutioilla. Nuo kaikki maksaa yhteensä pari euroa lidlissä.
- ktpktp
Elämän ohjeita antaville tiedoksi!
Omavaraisuus, villiyrtit ym. auttavat rahapulassa, mutta ymmärtänet, että toiset elävät kerrostaloissa keskellä kaupunkia. Ympärillä on moottiriteitä ja jatkuva lentoliikenne talon yläpuolella. Saasteita riittää, vaikka toisille jakaa.
Kaikilla ei ole ajokorttia tai varaa pitää autoa. Ystäväpiiriinkään ei kaupungeissa välttämättä kuulu auton omistavia, koska liikkuminen julkisilla tulee halvemmaksi. Eivätkä vieraat ihmiset ole kovin avuliaita muutenkaan näinä aikoina. Saastettomiin metsiin, ei autotta pääse ja ne metsätkin voivat olla suhteettoman kaukana.
Toiset ovat vanhoja, sairaita tai tai huonojalkaisia, eikä liikkuminen onnistu vaikka haluaisikin. Kaikilla ei ole maaseudulla asuvia tuttuja tai sukulaisia, joilta saisi ruoka-apua esim. perunat, marjat, sienet, hirvenlihaa jne. On ihmisiä, joiden on pakko hakea kaikki ruokansa kaupasta. Toistaiseksi olen pystynyt hakemaan tarjoukset eri kaupoista, mutta liikkuminen on vaikeaa minullakin ja pelkään sitä päivää kun en enää pääse itse kauppaan. Sitten en enää tule toimeen yksin, eikä minulla ole varaa maksaa esim. kauppa-avusta.- kaupungissahelppoa
Asiaa on tutkittu, kaupungissa voi kasvattaa ihan hyvin vihanneksia ym. syötävää. Ei ne saasteet siirtyneet niihin kasveihin. Viimeksi taisi olla tanskalaisten kaupunkiviljelystä dokumenttia telkkarista.
Kaupungeissa on mahdollista viljellä vuokrapalstoilla vaikka mitä ja palstojen hinta ei ole mikään este viljelyyn. Parvekkeellakin voi tuottaa syötävää.
Muutenkin kaupunki on oikea "aarreaitta" halvan ruuan suhteen, kun monet halpapaikat ovat juuri kaupungissa, leipomoiden ja tehtaiden myymälät ym. Kalaa on saatavilla halvalla. Lisäksi moneen kaupunkiin on kulkuyhteydet tosi hyvät, että mm. hirvenliha kulkee linja-autolla muutamassa tunnissa pohjoisesta. - TakaisinLuontoon
kaupungissahelppoa kirjoitti:
Asiaa on tutkittu, kaupungissa voi kasvattaa ihan hyvin vihanneksia ym. syötävää. Ei ne saasteet siirtyneet niihin kasveihin. Viimeksi taisi olla tanskalaisten kaupunkiviljelystä dokumenttia telkkarista.
Kaupungeissa on mahdollista viljellä vuokrapalstoilla vaikka mitä ja palstojen hinta ei ole mikään este viljelyyn. Parvekkeellakin voi tuottaa syötävää.
Muutenkin kaupunki on oikea "aarreaitta" halvan ruuan suhteen, kun monet halpapaikat ovat juuri kaupungissa, leipomoiden ja tehtaiden myymälät ym. Kalaa on saatavilla halvalla. Lisäksi moneen kaupunkiin on kulkuyhteydet tosi hyvät, että mm. hirvenliha kulkee linja-autolla muutamassa tunnissa pohjoisesta.Eipä kaupunkilaisen tarvitse keripukista kärsiä, kun ostaa näitä kolmea, ja opettelee idättämään:
1) linnuille tarkoitetut kuorelliset auringonkukan siemenet, idätä versoiksi, 2 kg:n säkki maksaa 3 euroa
2) osta mitä tahansa papuja, ja ensin liota niitä ja sitten idätä niitä. Turpoavat idätyksen aikana vähintään kaksinkertaisiksi ja ainakin tuplaavat ravintoarvonsa.
Ja helpoin homma ostaa kotimaista hernettä, jonka versottaa
3) muut idätettävät/liotettavat siemenet, kuten esim. kokonainen seesam, quinoa, vehnä, chia, idätykseen sopiva tattari jne. - TakaisinLuontoon
Ja lisään vielä, että sisätiloissa voi ympäri vuoden kasvattaa monenmoista. Valikoimaa kasvatettaviksi on, ja itse voi oman mielensä ja ruokavalionsa mukaan kasvatella.
Henk.koht. esim. en ole koskaan pitänyt sinimailasesta enkä mungpavusta ituina.
Versoina pidän todella paljon auringonkukasta, kun taas siementä en missään nimessä söisi, tökkii niin paljon.
Juuri nyt on tarjolla istukassipulia. Minä ostan sitä usein siksi, että pidän sipulin vihreistä varsista. Eli tökkään sipulit parvekelaatikkoon, ja alan nauttia sadosta, kun vihreitä varsia alkaa ilmestyä, ei ole minulla tarkoitustakaan saada sipulia sadoksi, vaan nimenomaan varsia.
Sisällä voi kasvattaa useita yrttejä, mutta eihän sinne kerrostaloon mitään laajamittaista voi saada aikaiseksi ympärivuotisesti.
Mutta opettele idätys ja versotus! Onnea matkaan!
T. Toinen kerrostaloviljelijä - kaupungissahelppoa
TakaisinLuontoon kirjoitti:
Ja lisään vielä, että sisätiloissa voi ympäri vuoden kasvattaa monenmoista. Valikoimaa kasvatettaviksi on, ja itse voi oman mielensä ja ruokavalionsa mukaan kasvatella.
Henk.koht. esim. en ole koskaan pitänyt sinimailasesta enkä mungpavusta ituina.
Versoina pidän todella paljon auringonkukasta, kun taas siementä en missään nimessä söisi, tökkii niin paljon.
Juuri nyt on tarjolla istukassipulia. Minä ostan sitä usein siksi, että pidän sipulin vihreistä varsista. Eli tökkään sipulit parvekelaatikkoon, ja alan nauttia sadosta, kun vihreitä varsia alkaa ilmestyä, ei ole minulla tarkoitustakaan saada sipulia sadoksi, vaan nimenomaan varsia.
Sisällä voi kasvattaa useita yrttejä, mutta eihän sinne kerrostaloon mitään laajamittaista voi saada aikaiseksi ympärivuotisesti.
Mutta opettele idätys ja versotus! Onnea matkaan!
T. Toinen kerrostaloviljelijäKaupungissa viljely on helppoa, parvekkeellakin voi kasvattaa tosiaan vaikka sipulia laatikoissa ja parvekelaatikoita voi laittaa telineeseen päällekin useampia.
Puutarhapalstoja on tosiaan mahdollista vuokrata kohtuulliseen hintaan. Pieneltä palstaltakin saa syötävää runsaasti. http://www.hel.fi/www/Helsinki/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/muu-vapaa-aika/mokit-ja-viljelyspalstat/viljelyspalstat/
Asuin aikoinaan jokusen vuoden Tallinnassa 1990-luvun alussa, sielläkin viljelin kaikenlaista aivan keskustan tuntumassa pienella alalla.
- kurjaa
Täällä toverit käyttää ruokaohjeissaan paljon valkoista viljaa, makaroneja, ranskiksia, pakastevihanneksia, makkaraa ja perunaa.
Itse en käytä kyseisiä raaka-aineita juuri ollenkaan.
Laitan keittoihini aina monenlaisia juureksia. Ennen ostin artisokkia, fenkolia, munakoisoa, kesäkurpitsaa, bataattia, sharoneita, mangoja, kumwatteja, litsejä ym. Nautin monipuolisesta maistuvasta ruuasta. Luen itseni arkikulinaristiksi ja se on nyt tehnyt elämästäni hyvin vaikeaa. En saa enää ruuasta sitä nautintoa mitä ennen sain. Suututtaa keittää kaurapuuroa päivästä toiseen, vääntää makaronilaatikkoa tai keittää kaalikeittoa isossa kattilassa koko viikoksi. Nyt on unohdettava smetanat, ranskankermat, hyvät juustot ja mausteet. Ostettava vain tarjoustuotteita, ei muuta. Uunin käyttäminenkin on liian kallista. Pidän ruuanlaittamisesta ja uusien reseptien kokeilemisesta. Se oli harrastus ja intohimo minulle. Nyt olisi aikaa tehdä vaikka mitä ja harmittaa, kun siitäkin on pitänyt nyt luopua. Tähän olotilaan sopeutuminen vie aikaa ja tekee alakuloiseksi.- TakaisinLuontoon
Hei, kirjoitin samantapaisen viestin noin muutama kymmen viestiä sitten siitä, miksi käytetään vain eineksiä tai teollisia valmisteita. Tähän asti samaa mieltä.
Sen sijaan muusta en ole samaa mieltä. Tätä ehdotan:
Opettele ymmärtämään jokaisen kasviksen edullisin aika Suomessa. Valmista ruokaa sesonkien mukaan, mitä kulloinkin on tarjolla eniten ja halvimmalla.
Suurimman osan saat edelleen alle 2 € kilo, tai enemmän alle.
Opettele ja inspiroidu uusista resepteistä, joita voit käyttää kauden halvimmilla vihanneksilla. Lähituotantoa. Ja muista yrtit! Niitä voit kasvattaa jopa sisällä!
Kesäkurpitsa ei ole kallista, alle 2 €. Muut mainitsemasi vaihtelevat, ehkä toisinaan...
Oletko trolli vai uusavuton, tai mikä, en tiedä, mutta
googlailepa vaikka frugalliving
moneycrashers
- kokeilen
Hernerouheita makaronilaatikkoon, on mielenkiintoinen vinkki.
Aion kokeilla sitä. Kiitos!- nuukuuskunniaan
Hyvää tulee. Liotetun hernerouheen sekaan porkkanaraastetta ja sipulisilppua, niin tulee vielä parempaa.
- Kokkivinkki
Laitappa leivän päälle kaviaaria. Nam!
- TakaisinLuontoon
Näin Juhannuksen jälkeen tämä on taas hyvä ketju otta esille. Kuinka olette hyödyntäneet luonnonantimia?
- KöyhäKokki
Nostetaanpa tämäkin ketju esille, on hyödyllinen. Nythän on satokausi parhaimmillaan, ja kasviksia ym. saa edullisesti. Kauden vinkkejä olisi kiva lukea!
- nuukuuskunniaan
Mustikkaa ja vadelmaa on edelleen metsissä runsain määrin, sieniä nousee taas kun saadaan sateita. Niihin kannattaa satsata tässä vaiheessa, syödä niin paljon kuin pystyy ja loput säilöä tai myydä. Mustikat menevät paitsi sellaisinaan myös viilin ja rahkan kanssa sekä talkkunajauhon ja sokerin kanssa mustikkapöperönä. Myös tuoresoseena lättyjen ja pannarin päällä. Ei tarvitse aina leipoa mustikkapiirakkaa.
Tähän aikaan vuodesta elää melkein pelkillä uusilla perunoilla ja kastikkeilla. Kananmuna- ja sienikastikkeet ovat herkullisia ja halpoja. Vaihteeksi kaalipataa tai -laatikkoa tai jopa kaalikääryleitä. Puolukkakin on jo sen verran kypsää, että sitä voi survoa kaaliruokien oheen. Makkarasoppaan kun laittaa paljon porkkanaa ja lanttua ja perunaa, vähempikin makkara riittää. Sama koskee jauhelihasoppaa. Kun broilerinsuikaleet ovat tarjouksessa, niin niistä ja kukka- ja parsakaalista saa mainion gratiinin vaikkapa sunnuntailounaalle. Lihapullataikinaan voi lisätä juuresraasteita, sieniä yms. Lindströminpihvejä unohtamatta.
Laskekaapa hinta vaikkapa seuraavalle aterialle: Keitetyt uudet perunat ja Lindströmin pihvit, ruskea kastike, puolukkasurvos. Jälkiruoaksi vispipuuroa.
- NäIkäkurkiainen
Paistan lenkkimakkaroita ja sipulia, makkara noppina ja runsaat suolaropseet päälle. On mukava suutuntuma.
- KöyhäKokki
Jaa, sinulle se sitten sattui hyvä lenkkimakkarasato tänä kesänä... :)
- NäIkäkurkiainen
Alelaarista löysin mässevän makkaralenkin, sellainen tumma ja lihaisa.
- Ouvakkadou
Mene keskiviikkona tai perjantaina Helsinkinkadulla Veikko Hurstin ruokajonoon,saat varmasti HK lihapulla pussin tai X lenkin,pilko kaikki pieniksi ja laita uuniin 20 miniuttia sata 180 asteeseen ja on ruokaa moneksi päiväksi kun sitä sontaa ei voi syödä,eikä maksa mitään,halle lujaa kun Veikolla ja kokoomuksella sekä Renellä menee lujaa(muka persu)eipä oo vaalien jälkeen näkynnyt veikonvalinnassa kun sai äänet kalastettua.
- Kissakeittolehmällä
Minä löysin kaatopaikalta kuolleen lehmän, siitä tulee lehmäkeittoa vuodeksi kun sen pakastaa.
Eilen löysin auton alle jääneen kissan se oli melkein kuollut, täytyy käydä kiinalaisilla sivuilla jos löytyy hyvä kissaresepti. - iltavurkki
Ketju on hyvä ja aihe vakava. Mutta tämä kyllä piristi köyhän päivää :D Meinasi mennä sumpit nenäonteloon ja sitä myöten hukkaan.
Mutta omakin korsi kekoon.
Päivän tai jopa kahden ruoat yhdelle tai yhden jopa kahdelle alle 4€:
-Jauheliha Sika-Nauta 23% Koti-Maista 700g: 2.98€
-Kukkakaali-Parsakaali-porkkana X-Tra. 1kg: 1.99€
Niin paljon vain jauhelihaa tarjouksesta kuin pakkaseen saat ja varaa on. Kanaakin voi sitten välillä ostaa ja eri kasvissekoituksia.
Paista, sekoita, mausta. Erinomaista jos on riisiä kotona, sitä sekaan 150-200g. (kuivapaino) niin ateria on hyvinkin täysipainoinen. Aikuinen ihminen ei tarvitse muuta juomaa kuin vettä. Setistä syö 4 kertaa.
Vertailukohtana itse olen 30v. 90kg. mies. Liikuntavammainen mutta liikun silti, hah. Hyvin jakseloo.
- köyhäliini
Kaalilaatikko on halpaa tehdä ja kannattaa tehdä isompierä, paranee vaan lämmitettäessä.
- ParasHinta
Kyllä, nyt saa kaalia 0,49 kilo, ei kun kokkaamaan isompi kaalipata tai laatikko viikonloppuna!
- TakaisinLuontoon
Nyt mennään reilu viikko vain pakastimen antimilla ja kuivatarvikkeilla , hätätilanne. Nirso teini ei mitään kaalipataa syö, joten mielenkiintoisia hetkiä tiedossa.
Laitan auringonkukan siemenet likoamaan. Niistä tuoretta kelpaavaa, kuin myös Lidlin porkkanasta 69 senttiä/kg, tikkuina maistuvat aina. Jäävuorisalaattia.
Nämä siis lämpimän ruoan lisukkeiksi. Kouluruoan lisäksi kotona laitan luultavasti jauhelihakiusausta, jotain kana-riisiä ja pastaruokaa. Ja leivon sämpylöitä. Tämä viikko näin. Ja Saksasta tilatuista karkeista jemmasta lauantain karkkipäivä. Ja tarpeen vaatiessa itse tehtyjä popcorneja...:)- TakaisinLuontoon
Sellainen huomio vielä,että jääkaapissa on Lidlin luomuomenapaketti. Tuossa yhden kg:n pakkauksessa on toisinaan 6 isompaa omenaa tai 8 pienempää.
Silloi kun ostan, haluan juurikin sen 8 omenan pakkauksen. Siitä riittää enemmän, ja se olennainen, eli kuori, on tarjolla paremmin.
Lapsikin on sanonut noista Lidlin luomuomenoista, että hienoa, kun omena ei maistu saippualta...
Kyllä kerran viikossa voi sen 2,69 maksaa kilosta luomuomenoita... Silloin kun voi. - nuukuuskunniaan
Jos ei kaalipata kelpaa, niin miten olisi kaalisalaatti? Aito amerikkalainen coleslaw tai raikas puolukalla mehustettu? Kaalipiirakka on sekin uskomattoman hyvää. Tämä siksi, että kaali maksaa nyt 39 senttiä kilo ja on tuoreimmillaan ja mehevimmillään.
- TakaisinLuontoon
Hei, nuukuuskunniaan, ja kiitos avustasi!
Valitettavasti teenagerilla on juurikin yhtä hyvä vatsa kuin itsellänikin, ei kestä esim. tuoretta kaalia, sipulia, tomaattia jne.
Voi että, kun mainitsit tuon kaalipiirakan... Sala-Martta -tätini kaalipiirakkaa ei voita mikään. Vei vain reseptinsä mukanaan alakertaan... (:
Mutta kyllä täällä pärjäillään, kotivaran, pienimuotoisen yrtti/salaatti/itu jne. viljelyn turvin jne.
Itselle kelpaavat esim. monet versot, idut ym, ongelma on nuorisoni. Eivät kelpaa myöskään palkokasvit. Allergiaa on esiintynyt, joten on vaikeaa tietää, onko kyseessä vain epäluulo, yliherkkyys vai todellinen allergia...
Mutta kokeillaan ja jatketaan taas.
- näitä_syöty_aina
Meillä kestosuosikki hernekeitto -ollut aina, oltiin köyhiä tai ei. Hernepussin saa eurolla.
Myös maksalaatikko kova sana. Lidlistä sen saa muistaakseni 74 centillä.
Makaronilaatikon tekee helposti alle 4 euron.
Juureskeitto. Porkkanaa, perunaa, sipulia, parsakaalia ja nakit. Nipasti alle 4 euron.
Kaalilaatikko ja puolukkasurvos.
Kaikki vielä herkkuruokia. Meillä ei valmisruoista edes pidetä. - roskistonkija
Kävinpäs tuolla kaupan roskiksella taas katsomassa, että löytyiskö sieltä mitään ruokaa. Eihän siellä taaskaan olluy mitään, niin kuin ei ole ollut koko viikkona. Nyt keitän illalliseksi kaurapuuroa, jota teen myös aamupalaksi. Olisi myös yksi ruisleivän palanen, mutta en tiedä syönkö sen nyt vai vasta huomen aamulla.
Huomisen muista aterioista ei ole vielä tietoa, mutta on tuota puuroa vielä jäljellä, jos ei muuta saa. Maanantaihin asti pitäisi vielä selviytyä, jolloin tulee asumistuki ja saa ostettua ruokaa. - Tuttua.on
Moi roskistonkija! Eikö sielläpäin ole ruokajonoja? Jos ei ole, niin kannattaisi etsiskellä tyhjiä pulloja/tölkkejä, niistä saa kaupassa sen verran rahaa, että pystyy ostamaan jotain halpaa safkaa, esim. kananmunat, makaroni, peruna.
- Plussaton
Raaka-ainevinkki: Lidlissä Myllyn Paras perusmakaroni 400g maksaa nyt 15 senttiä, K-supermarketissa 28 senttiä.
- päivänsaldo
Kävin lenkillä tänään ja tässä päivän saldo, näillä panteilla saan 9 pussia makaroonia Lidlistä! Pari tölkkiä sattui olemaan ilman panttia, mutta näillä mennään! Siis saan noilla 3,6kg makaroonia.
http://aijaa.com/TNKsZ9 - Plussaton
Hienoa, ja kuvakin vielä! Ennemmin lenkille, kuin ruokajonoon?
- päivänsaldo
Plussaton kirjoitti:
Hienoa, ja kuvakin vielä! Ennemmin lenkille, kuin ruokajonoon?
Tänään kävelylenkki antoi tälläisen tuloksen, siis päivän saldo 12.11.2015 http://aijaa.com/Nm1ys9
Tuolla 1,00€ saan vaikkapa nämä -50% tarjouskananmunat, jotka maksaa 0,50€/rasia http://aijaa.com/qnJifn
Niin kyllä pieni kuntoilulenkki on terveellinen vielä tämän lisäksi! - OnneeRoskisJäbä
päivänsaldo kirjoitti:
Tänään kävelylenkki antoi tälläisen tuloksen, siis päivän saldo 12.11.2015 http://aijaa.com/Nm1ys9
Tuolla 1,00€ saan vaikkapa nämä -50% tarjouskananmunat, jotka maksaa 0,50€/rasia http://aijaa.com/qnJifn
Niin kyllä pieni kuntoilulenkki on terveellinen vielä tämän lisäksi!Mä tienaan noin 50e sinä aikana töissä kun jäbä dyykkaa euron roskiksesta. Onnee jäbälle jatkoon ;)
- päivänsaldo
OnneeRoskisJäbä kirjoitti:
Mä tienaan noin 50e sinä aikana töissä kun jäbä dyykkaa euron roskiksesta. Onnee jäbälle jatkoon ;)
En minä dyykkaa roskiksia, vaan olen kävelylenkillä! Tienaamiset on erikseen, ei voi verrata kävelylenkkiin. Tuskin olet jatkuvasti sorvin ääressä sinäkään tienaamassa.
Olen minäkin päiväpalkkani jo tiennannut. - Plussaton
päivänsaldo kirjoitti:
Tänään kävelylenkki antoi tälläisen tuloksen, siis päivän saldo 12.11.2015 http://aijaa.com/Nm1ys9
Tuolla 1,00€ saan vaikkapa nämä -50% tarjouskananmunat, jotka maksaa 0,50€/rasia http://aijaa.com/qnJifn
Niin kyllä pieni kuntoilulenkki on terveellinen vielä tämän lisäksi!Älä anna näiden lannistaa... Hieno vertaus, pantti tyhjästä juomatölkistä 15 senttiä = 400 g makaronia = useampi ateria.
Onhan tämä sosialismia hulluimmillaan... - päivänsaldo
Plussaton kirjoitti:
Älä anna näiden lannistaa... Hieno vertaus, pantti tyhjästä juomatölkistä 15 senttiä = 400 g makaronia = useampi ateria.
Onhan tämä sosialismia hulluimmillaan...En tietenkään anna lannistaa, jatkan kävelylenkkejäni. Tuossa nyt kävelylenkiltä keräämäni pantit, ei paljon, mutta tuolla 0,80€ saan 250g paketin Oltermanni juustoa tarjouksesta 0,65€ ja 400g pussin makaroonia 0,15€. Eli taasen tuli ruokaa...
http://aijaa.com/ePZLMU
- kuituja
2kg lanttupussi oli tarjouksessa, vain 0,98€. Porkkana ja peruna on edullista... Niistä voi tehdä vaikka mitä ja lihan sijasta linssejä tai papuja tomaattikastikkeessa (0,55€/purkki.) Ei köyhän tarvitse pelkästään makaronia vetää, vaikka makaronilaatikko on hyvää ja sitä tulee tehtyä aika usein, lihan sijaan voi käyttää soijarouhetta tai vielä parempaa kotimaista hernerouhetta.
- päivänsaldo
Minullakin oli tuolla edellä vain esimerkkinä nuo makaroonit, joita konkreettisesti saa kävelylenkillä kerätyillä pantillisilla tölkeillä ostettua.
Ruokahan on todella halpaa muutenkin, esim. härkäpapu suuressa säkissä ostettuna maksaa 300€/tn (0,30€/kg!) ja siitä riittää melkoisesti proteiinia ruokien valmistukseen. No, harva ostaa tuollaista määrää kerralla,mutta ei maksa mahdottomia esim. 50kg säkissä ostettuna, samoin ruokaherneet on halpaa.
Ja mainitsemasi juurekset on halpoja näin syksyllä. - Plussaton
Mistä saa ostaa vaikka 50 kg:n säkin härkäpapua kuluttajana? Sellaisen voisin vaikka kuivaan varastoon ostaakin, toisin kuin esim. jotain perunasäkkiä... Vai vaatiiko tuo jäsenyyden jossain ruokapiirissä tms.?
- päivänsaldo
Plussaton kirjoitti:
Mistä saa ostaa vaikka 50 kg:n säkin härkäpapua kuluttajana? Sellaisen voisin vaikka kuivaan varastoon ostaakin, toisin kuin esim. jotain perunasäkkiä... Vai vaatiiko tuo jäsenyyden jossain ruokapiirissä tms.?
Monet viljelijät myyvät suoraan tilalta härkäpapua tai sitten suoramyyntitilalta voi ostaa. Ei tarvitse olla jäsen missään ruokapiirissä, mutta suursäkin voi tietty ostaa kimpassa kavereiden kanssa, että yksi hakee peräkärryllä sen säkin.
Itse olen ostanut tilalta suoraan härkäpapua, ei maksa mahdottomia suursäkissä.
Monet tilat ilmoittelee härkäpapua alan lehdissä ja onhan noita netissäkin ilmoituksia. Pistä google-hakuun sanaksi ; myydään härkäpapua, niin löytyy monta tilaa, jotka myy suoraan härkäpapua. - Plussaton
Hei, kiitos! Löysinkin jo 40 kilon säkeissä hyvään hintaan, ei mahdottoman kaukana. Samaan hakureissuun kun yhdistää muuta, kyllä kannattaa...
- halvallaruokaa
Näin pari päivää sitten tv.s kun joku ammattilainen tekasi linssikeiton. En muista kokkaajan nimeä, mutta on kirjoittanut jonkun ruuanlaittokirjan ja sen käsittääkseni edullisista ruokaaineista. Sanoi kuulleensa kun joku oli valittanut, et ei ole ruokaan kuin 14e viikossa. Hänen piti katsoa, saako sillä viikon ruuat ja kuulema sai/saa , ei tietennkää gourmeeta mutta syötävää. Olisi mielenkiintoista nähä koko viikon ruuat, joiden hinta yhteensä 14e! Jos sillä saa mahansa täyteen jäisi paljon rahaa muuhun.
- Ruoka_on_halpaa
Sehän tällä palstalla moneen kertaan näytetty toteen, että koko vuoden ruoka maksaa yhdelle henkilölle 200€, joten tuolla 14€ selviää ruhtinaallisesti viikon jo koko perhe.
Eihän ihan perus kotiruoka ole kallista!
Tuolla 14€ saa esimerkiksi:
-kaurahiutaleita 500g paketin 0,50€ (Lidlissä tarjous 0,39€)
-makaroonia 400g pussin 0,28€ (Lidlissä 0,15€)
-juureksia 6kg , lanttua, porkkanaa ja punajuurta 2,07 (2kg pussi ,069€ S-market)
-perunaa 5kg pussi 2,00€
-jauhelihaa 800g (2 x 400g) 5,00€
-tomaattia 1kg espanjalainen 1,99
-hernekeittoa purkki 0,62€
-maitoa 2 litraa 1,50€
-kanamunia 10kpl rasia 1,00€
Yhteensä em. emmeet 14,96€, jotka tarjouksista ostettuina saa vieläkin halvemmalla. Oheinen vain esimerkkinä, että mitä tuolla rahalla saa. Osa listassa mainituista ruoka-aineista ei edes kulu yhdellä henkilöllä viikon aikana.
- Pääomatulo
Syökää köyhät meidän rikkaiden paskaa. Siinä on teille ihan tarpeeks. Omaa ulostetta myyn 1e/kilo. Syön vain parhaita ruokia parhaissa ravintoloissa, joten paska on taatusti parempaa kun joku saatanan laiha läskisoosi.
- älähän_ala
syöpä voi sinutkin korjata pois...
- TakaisinLuontoon
Hae ne ilmaiset voikukan lehdet ja kukat, nokkosten lehdet, maitohorsman lehdet, = superruoat, ilmaiseksi!!!
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Työsuhdepyörän veroetu poistuu
Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan2236955Pakko tulla tänne
jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää421239Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."
Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka271032- 75891
Katseestasi näin
Silmissäsi syttyi hiljainen tuli, Se ei polttanut, vaan muistutti, että olin ennenkin elänyt sinun rinnallasi, jossain a61837Hävettää muuttaa Haapavedelle.
Joudun töiden vuoksi muuttamaan Haapavedelle, kun työpaikkani siirtyi sinne. Nyt olen joutunut pakkaamaan kamoja toisaal47834Työhuonevähennys poistuu etätyöntekijöiltä
Hyvä. Vituttaa muutenkin etätyöntekijät. Ei se tietokoneen naputtelu mitään työtä ole.93794Toinen kuva mikä susta on jäänyt on
tietynlainen saamattomuus ja laiskuus. Sellaineen narsistinen laiskanpuoleisuus. Palvelkaa ja tehkää.38781Tietenkin täällä
Kunnan kyseenalainen maine kasvaa taas , joku huijannut monen vuoden ajan peltotukia vilpillisin keinoin.14756- 43733