Liikkeet selkä suorana?

heikertokaa

Sanotaan että selkää ei saa pyöristää edes roskaa poimittaessa. Miksi salilla sitten on laitteita joissa on pakko tehdä liike selkä käyränä, esim vatsarutistuslaite?

kiitos

4

51

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • MitäVittuaNytTaas

   Häh?? Jos selkää ei saisi pyöristää niin silloin selkärangan ja siellä olevien liikkuvien nikamien tilalla olisi rautakanki.

  • lautaselkä

   Se ohje on nostoissa sitä varten, ettei yhteen nikamaan kohdistuisi kohtuutonta painetta. Yhteen nikamaan kohdistuva paine voi olla vain muutaman kilon.
   Vatsalihasrutistuksia voi ja usein annetaankin ohjeeksi tehdä selkä pyöreänä. Paljon riippuu takareiden venyvyydestä, saako sen selän suoraksi. Toisinpäin sanoen, takareiden venytyksessä pidetään selkä suorana, jotta venytys tehostuu.
   Kyllä sen selän hallinta ja asennon aistiminen on tärkeää, ja sitä kannattaa harjoitella. Jos on kireyksiä takaosastolla, niin sitten liikkuvuusharjotuksia tekemään. Se kannattaa.
   Roskan voi nostaa selkä suorana tai selkä pyöristyneenä. Silti kannattaa harjoitella nostojen tekemistä selkä suorana, vaikka vastus olisi pienikin.
   Selän liikkuvuudesta kannattaa myös huolehtia, joogaliikkeet ovat hyviä, sekä kiertoliikkeet, joita on monia.

  • miksitehdä

   Selkää pitää käyttää monipuolisesti mutta se ei saa olla pyöreänä nostellessa. Mulla on selkävaivoja riittänyt ja jätän suosiolla mm. sen typerän vatsarutistuslaitteen väliin. Paljon parempiin tuloksiin pääset lankuilla ja voimapyörällä ja maassa tehtävillä rutistuksilla.

   • lautaselkä

    näin on


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Oho! Iina Kuustonen ja Mikko Leppilampi "häähumussa", Mikko-isä kuittaa viiltävästi: "Totaalinen..."

   Iina Kuustonen on heittänyt hulvattoman idean Instagramissa. Tällä porukalla on kyllä sarkasmi hallussa! https://www.suomi24.fi/viihde/oho-iina-kuusto
   Kotimaiset julkkisjuorut
   11
   5474
  2. Hämeenlinnassa ammuttu poliisia!

   Alkaa olla Chigagon meininki! Kukas se on paukutellu?
   Hämeenlinna
   62
   3087
  3. Sohvaperunat starttaa! Tiesitkö tämän uusista perunoista? Kaksi ystäväpariskuntaa tulee pohjoisesta!

   Sohvaperunoiden uudet jaksot starttaavat ja tässä ovat uudet (ja vanhat) perunat! Löytyykö suosikkeja tai keitä olisit halunnut mukaan? https://www.su
   Sohvaperunat
   32
   2450
  4. Poliisioperaatio kansanedustajan kotona

   Riikka Slunga-Poutsalon poika säilytti kovia huumeita ja myyntivälineitä äitinsä asunnossa. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a23dec18-05ef-4ab2-b
   Maailman menoa
   298
   1553
  5. Sofiaa hemmoteltu

   Upea kukkakimppu. Kyllä Therman osaa hemmotella rakastaan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   183
   1417
  6. Minä tiedän

   Tiedän että kirjoitit tänne illalla ja että sinä tiedät minun vastanneen sinulle. Silti se ei muuta sitä että sinun on astuttava se askel minun suunt
   Ikävä
   67
   1027
  7. Olen vähän kahden vaiheilla

   Odottaisinko vielä jos meistä tulee jotain. Vai tekisinkö toisenlaisen ratkaisun ja keskittyisin hetkeksi siihen. Ei sekään meitä täysin poissulkisi.
   Ikävä
   81
   973
  8. Upeaa Sofia jaStefan

   Uusi Upea Esoanjan villa .ehkäpä jo jouluksi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   69
   973
  9. Mistä tietää että mies on kiinnostunut?

   Kertokaas mistä voi huomata miehen kiinnostuksen tai oikeastaan ihastumisen? 🥰 Millä tavoin eroaa jos olet vaikka ujompi mies? Miten käyttäydyt kahde
   Ihastuminen
   47
   950
  Aihe