Suomen kehitys maailman kärkimaihin kuuluvaksi dem

AkuPaasi

Suomen kehitys maailman kärkimaihin kuuluvaksi demokraattiseksi hyvinvointivaltioksi alkoi punikkien häviöstä 1918. Terrorin ja murhien päättyminen sekä kapinallisten armahtaminen mahdollisti nopean siirtymisen kansanvaltaan. Kunnallisvaalit toimeenpantiin jo joulukuussa 1918 ja eduskuntavaalit maaliskuussa -19. Mannerheimin johdolla luotiin tasavaltainen Suomi.

1930-luvulla siirryttiin selkeästi pohjoismaiseen leiriin myös poliittisesti. Kehityksen katkaisi harvalukuisten punikkien tukema NL:n hyökkäys 30.11. 39. Sodista kuitenkin selvittiin, kiitos Mannerheimin, Rytin ja koko kansan.

NL:N romahdus merkitsi lopullisesti vapautumista kommunismin painajaisesta. EU:n jäsenenä olemme taloudellisesti, poliittisesti ja sotilaallisesti turvassa.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JaTaasKerran

      Olipa siinä **skaa kerrakseen. Suomi oli sotiin saakka puolifeodaalinen maatalousmaa jonka kansa ei edes ymmärtänyt vastustaa ulkomaisperäistä fasistiluokkaa. Onneksi Stalin tunsi vielä jostain kumman syysrtä lukkarinrakkautta leninismin periaatteilla luotua Suomen valtiota kohtaan ja alkoi sodan jälkeen teknistieteellisellä avulla tukea uutta suomalaispohjaista poliittista johtoa ja sen edistystavoitteita, Siitä syntyi idänkaupan voimalla hyvinvointi-Suomi.

      • KerrataanTaasTiltulle

        "Olipa siinä **skaa kerrakseen. Suomi oli sotiin saakka puolifeodaalinen maatalousmaa jonka kansa ei edes ymmärtänyt vastustaa ulkomaisperäistä fasistiluokkaa. Onneksi Stalin tunsi vielä jostain kumman syysrtä lukkarinrakkautta..."

        Ja se "rakkaus" ilmeni kahdessa sodassa, joiden tarkoituksena oli vallata ja miehittää Suomi! Molemmissa yrityksissä pskatunkion yritys torjuttiin!

        Suomi kehittyi voimakkaasti 20- ja 30-luvuilla ja sama tahti jatkui suotuisissa merkeissä! Sodissa Suomi säilytti itsenäisyytensä länsimaisena demokratiana ja vaurastui vähitellen yhdeksi maailman rikkaimmista valtioista.

        Huonommin kävi voittajan. Neuvostoliitto voitti sodat, mutta hävisi sitä seuranneen rauhan. Sodan hävinneet Saksa, Japani ja Suomi kokivat ennennäkemättömän taloudellisen nousun. Samaan aikaan voittanut Neuvostoliitto riutui seuraavat 47 vuotta kommunismissa, köyhtyi ja lopulta romahti. Jäljelle jäi vain torso, joka on menettänyt merkittävän osan toisen maailmansodan ryöstösaaliistaan.


    • hyvä.Suomi

      Suomen selviytyminen hyvinvointivaltioiden kärkeen on suoritus, josta meidän on syytä olla ylpeitä. Alatyylin solvaukset eivät tätä tosiasiaa pysty muuttamaan.

    • EnPidäTurvana

      Särähti korvaan rumasti tuo "sotilaallisesti turvassa".
      Perustelisitko?

    • EU.lla.on.merkitys

      En ole aloittaja mutta koen EU:n jäsenyyden taloudellisena, poliittisena ja myöskin sotilaallisena turvana Suomelle. Suomalaisilla on tapana kunnioittaa sopimuksia ja lukea niitä toisinaan jopa kuin "piru raamattua", mikä tietysti on yleensä ottaen hyvä lähtökohta luottamuksellisen kanssakäymisen luomisessa.

      Koska EU ei ole sotilaalliseksi toimijaksi suunniteltu järjestö, se ei pysty antamaan sotilaallista turvaa, näinhän me tulkitsemme, sinänsä muodollisesti aivan oikein. Todellisuudessa EU:n jäsenmaat muodostavat hyvin monipuolisen yhteistyöorganisaation, jonka jokainen jäsen ja sen kansalaiset tuntevat ulkopuolisen sotilaallisen uhan mille tahansa toiselle jäsenvaltiolle kohdistuvan myös itseensä.

      EU on Euroopan pääasiallinen voimatekijä ja alueen geopoliittinen hallitsija. Vaikka sen yhtenäisyyttä on koeteltu monin tavoin ja usein myös heikkouksia havaittu, muodostaa Euroopan Unioni alueen jolle ei kannata kohdistaa perinteisen sodankäynnin operaatioita.

      "Sotaa" käydäänkin nyt aivan eri rintamilla ja se onkin näkynyt ja kuulunut viime aikoina.

      • TosiasiatRatkaisee

        """kansalaiset tuntevat ulkopuolisen sotilaallisen uhan mille tahansa toiselle jäsenvaltiolle kohdistuvan myös itseensä"""

        Ajatuksesi sisältää liian paljon toiveajattelua. Tällaiselle kuvitelmalle ei ole mitään konkreettista pohjaa.


      • TosiasiatRatkaisee

        jatkoa
        Suomessa on Euroopan korkein maanpuolustustahto. Miten näitä muita valtioita kiinnostaisi lähteä puolustamaan jotain muuta maata, kun ei välitetä edes omastaan?

        Muuten, ne maanpuolustustahtoluvut olivat todella matalalla. Muistaakseni Saksassakin jotain...
        Löytyihän se kirjanmerkeistä. Siis Saksassa 18%
        http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015050619639778_ul.shtml


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 110
      2136
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      58
      2001
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1925
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe