Läheiseni kuoli eilen

ilipo2

miten teillä muilla, onko läheisen kuolema saanu teidät muuttamaan ajattelutapaa elämää kohtaan? Itse koen että oma elämänkatsomus olis kääntynyt täysin ympäri.
Olisi äärimäisen helpottavaa kuulla millä tavalla läheisen kuolema on muuttanu teitä ihmisinä, ja onko elämänkatsomus ollut myös pysyvää jos se on muuttunut.

4

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suruonsuuri2

      Lämmin osanottoni. Toivotan erittäin paljon voimia sekä uskoa tulevaisuuteen. Nyt varmasti tuntuu siltä, että elämässä ei ole enää mitään. Totuus on kuitenkin se, että läheisesi ei ole kadonnut kokonaan, hän elää isona sekä rakkaana osana elämässänne, sydämessänne sekä muistoissanne. Suuressa surussa ei ole helppo löytää oikeita sanoja, varsinkaan tekoja, jotka lohduttaisivat ja antaisivat voimia. Menetin itse myös läheiseni muutama viikko sitten. Suru on suuri, eikä ole vielä helpottanut. Olen vain kuullut sanoja, että aika parantaa haavat, mutta sitä vain miettii, että miten tähän voi ikinä tottua tai hyväksyä asiaa? Hän oli vasta 22v ja koko elämä edessä. Tuntuu niin väärältä. Olen uskonut aina siihen, että kaikella on tarkoitus, mutta jotenkin uskomukseni tähän muuttui. Eihän tällä voi olla tarkoitusta. Olen käynyt todella pohjalla ja miettinyt paljon asioita. Hypännyt syvällisiin asioihin; miettinyt elämän tarkoitusta ja sitä, mitä tapahtuu kuoleman jälkeen. Tiedän, ettei siihen ole vastauksia ennen kuin oma hetki koittaa. On vain eri asioita, joihin uskotaan. Joku uskoo uudelleensyntymiseen, joku taivaaseen, joku ajattelee, että elämää on vielä kuoleman jälkeen jossain. Joku ajattelee, että ei mitään ei tapahdu kun sydän lakkaa lyömästä, ihmine on vain poissa. Itse en tiedä, mihin uskoa. Tälläinen asia pysäyttää kyllä täysin.
      En tiedä, kenet olet menettänyt, mutta uskon kyllä, että tulet kyllä selviämään tästä ja ne onnelliset päivät koittavat vielä aikanaan, kun aktiivisesti pyrit käsittelmään tätä tilannetta ja etsit keinoja tehdä surutyötä ja päästä eteenpäin. Sanotaan, että suru ei ole kuin pesä, johon käperrytään ja jäädään asumaan vaan se on kuin tunneli, jonka kautta kuljetaan uuteen elämänvaiheeseen koettua rikkaampana.

      En tiedä, mitä varsinaisesti halusit kuulla, mutta toivottavasti tästä oli jotain apua sinulle. Kaikkea hyvää sinulle ja tuleviin päiviin voimia! <3

    • Keissa

      Ensinnäkin syvä osanottoni. Olen ollut uskossa lapsuudesta asti ja tiedät, että ainakin uskossa olevat läheiseni tapaan sitten kun kerran astun elämän rajan yli iankaikkisuuteen. Kun tärkeä ihminen lähtee ja ikääkin alkaa tulla, niin kyllä sitä pysähtyy miettimään menneitä vuosikymmeniä ja että milloinka se oma vuoro tulee. Ainahan se muistuttaa. Asun myös lähellä hautausmaata ja kappelinkello viestittää, kun on hautajaiset meneillään.

    • Hei,

      Osanotot minunkin puolestani, ja voimia vaikeaan tilanteeseen.

      Koen että läheisen kuolema on jollakin tavalla avannut silmiäni, ehkä eniten siten, että olen paremmin ymmärtänyt sen kuinka nopeasti kaikki voi olla ohi. Mitään radikaalia muutosta ei kuitenkaan ole tapahtunut, mutta arvojärjestykseni on ainakin väliaikaisesti mennyt uusiksi. Uskon että positiivisten riskien otto on itselleni jatkossa helpompaa kuin tähän asti, juurikin tuon elämän haurauden ymmärtämisen vuoksi.

    • Angel1

      Syvä osanottoni. Menetin isäni äkillisesti vuosi sitten ja monen surun vaiheen (syyllisen etsiminen, viha, epätoivo, masennus, käsittely, hyväksyminen jne. ) jälkeen olen vihdoin löytänyt syyn isäni poismenoon. Hänen aikansa maan päällä oli täysi (jo 73-vuotiaana) ja me muut jäimme kasvattamaan henkistä pääomaamme. Sivutuotteena osasin irrottautua vihdoin henkisesti äidistäni.

      Äitini oli saanut meedion kautta täysin uskottavasti yhteyden isääni ja se lohduttaa minua. Uskon elämän jatkuvan muualla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7917
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      176
      1744
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      61
      1015
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      191
      934
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      910
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      876
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      813
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      704
    Aihe