Ohjeita karavaanareille

Kuinka pitkään saa kirjoitus olla täällä, mutta olkaa fiksuja ja menkää käyttäytymis kouluun


ohjeita karavaanareille

Karavaanarit on kaikille tuttuja, mutta toisin kuin laulussa sanotaan “kaikkien kaveri” pitää kyllä sanoa toisin ettei ole kaveri, mutta kaikkien tuttu ja teiden tukko. Karavaanarit on varmasti poliisin kanssa vihatuin ryhmä tienpäällä ja molemmat kokonaan omasta syystä. Poliisin viha johtuu siitä että he puuttuvat liian pikkumaisiin asioihin ja karavaanarit siitä että he ei piittaa muista tiellä liikkujista, vaan vetävät kilometrien mittaisia jonoa perässään, kun he vetävät sitä mökkiä autonsa vetokoukkuun kiinnitettynä ja ovat menossa johonkin camping alueelle kokoontumispaikkaan katsomaan kuka kisan tänään voitti. No kisahan oli tietysti se, että kuka sai pisimmän jonon peräänsä tultaessa camping alueelle. No se siitä, mutta ensimmäisen neuvon voisi heille antaa että lopettakaa tuo typerä kisa ja ottakaa muut huomioon näin teidän maineenne paranee muiden silmissä. Silloin jää poliisit yksin pitämään kärki sijaa ja muut tulevat sitten kaukana perässä.

Itselläni on yli 40 vuoden kokemus tienpäältä aina moposta täysperävaunulliseen rekkaan. Olen ajanut kaikissa Euroopan maissa ja Pohjois-Amerikassa ja osassa Aasiaa, että kokemusta on.

Ohjeita voisin antaa seuraavia:

Tiedosta se itsellesi, että minä ajan muita hitaammin ja muiden on tarve ajaa minua nopeammin.

Tiedosta se että minun takanani oleva/olevat auto/autot ovat ajaneet minua nopeammin ja vain minun vuoksi joutuvat ajamaan nyt hitaammin ja heidän on tarve päästä minusta ohi.

Tiedosta se itsellesi, että minulla ei ole kiirettä mihinkään on aivan sama pääsenkö minä sinne camping alueelle klo.18 tai klo.20 tai klo.23 tai klo.04. Sillä ei ole mitään merkitystä, mutta katso seuraava kohta:

Tiedosta se itsellesi, että minun takana olevassa jonossa n. kilometrin päässä minusta saattaa olla auto missä ollaan viemässä sairaalaan synnytykseen vaimoa joka on aivan viimeisillään ja keskenmenon vaaraa saattaa olla suuri tai ollaan viemässä sairaalaan potilasta jolla on vakava sairaus. Ja vain minä karavaanari olen se joka voin jotain tehdä asian eteen.

Tiedosta se että mökkiä vetäessäni minä lisään saastepäästöjä melkoisesti jopa tuplaten muihin verrattuna. Se on paljon kun laskee kaikki karavaanarit yhteensä.

Pyri pitämään tasainen nopeus. Jos ajat esim. 60km/h niin aja sitä. Älä lisää välillä nopeutta ja välillä laske. Esim. sataseen tai yli ja taas laskien 60km/h

Jokaista mäkeä ei ole pakko yrittää suurimmalla vaihteella ylös. Voisin jo alhaalla vaihtaa vaikka kolmoselle.

Seuraa tilanteita missä takana oleva voisi ohittaa sinut, kun sellainen tulee älä missään tapauksessa lisää nopeutta vaan paremmin laske sitä. Jos kyseessä on rekka hiljennä nopeutta vasta sitten, kun se on kokonaan viereisellä kaistalla ei silloin kun se on vielä samalla kaistalla kuin sinä olet.

Ohituskaista osuudelle tultaessa älä lisää nopeutta sieltä 60-70km/h nopeudesta sataan vaan paremminkin vähennä nopeutta, jotta mahdollisimman moni auto pääsisi sinusta ohi.

Jos takana olevat ei jostain syystä ohita vaikka siihen olisi mahdollisuus tai mahdollisuuksia älä silloin jää miettimään syitä kuin HOO Moilanen vaan tee sinä silloin jotain noiden avuttomien eteen. Osoita se että myös karavaanari voi olla herrasmies ja väistä hetkeksi esim. bussipysäkille tai muulle sopivalle paikalle näin pääsee myös avuttomat ohi. Muista mitä oli tuolla ylempänä? Siellä jonon perällä saattaa olla vaikka jollakulla kiire sairaalaan.

Jos jatkuvasti perääni kertyy jonoa, vaikka jatkuvasti väistän heitä sivuun on osoitus että nyt on ruuhka aika. Aja silloin välittömästi sopivaan leiriytymispaikkaan ja odota ruuhkan loppumista, sillä sinulle on aivan sama koska pääset sinne kokoontumispaikkaan. Sen sijaan muilla tiellä liikkujilla saattaa olla vaikka kiire.

Pimeällä ajaessasi muista säätää valoja alaspäin tai muuten ne näyttävät pitkiltä.

Ota huomioon kaikki tiellä liikkujat ja muista että siellä on ammatikseen ajavia ja kiireisessä työtehtävässä ajavia on myös hälytysajoneuvoja ym. Me muut emme millään tavoin viivytä emme häiritse teidän siirtymistänne kokoontumispaikasta toiseen joten älkää tehkö tekään meille muille kiusaa.

On teille oikein pykäläkin asetettu

19 § Hitaasti kulkevan ajoneuvon kuljettajan on kapealla tai mutkikkaalla ajoradalla tai vastaan tulevan liikenteen ollessa vilkasta ohituksen helpottamiseksi vähennettävä nopeutta ja mahdollisuuksien mukaan annettava tietä. Hän saa tällöin tilapäisesti kuljettaa ajoneuvoa pientareella, jos se voi tapahtua vaaratta ja haitatta.

Ts. myös jononvetäjillä on vastuu lain mukaan. Tuosta pykälästä ei karavaanareitten pitäisi päästä mitenkään luistamaan.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ReinohöpöttäjäJoksu

      Jatkan taas puolisostani Reinostani, on on,se niin Reino ja on mieleeni tuo Reino se on Reino, Rumatikistä taas yöllä lisää ,

      • Uskojo

        Koittiko aloittaja kertoa rumatikistä jotain vitsiä? Rumatikki ei ole vitsi , on hyvä kesäajan värkki

        Ilman Reino liitettä


      • PalstavahtiJoksu

        Reinoharhainen jankuttaa Reinostansa,monesko viesti tänään?Rumatikki ,mikä se on onko hyvä puhallin Joksu?


    • liimakäsi

      Mene halvatussa itse, kausipaikkalaisilla on oikeus täällä kommentoida.

    • sakta_farten

      Pitääkö rekkojen sekä mökkimuulin vetäjien myös mennä seisomaan pysäkeille ja levähdyspaikoille, että minä-minä-minä-ihmiset pääsevät ajamaan esteettömästi ?
      Ei tunnu olevan selvää, mikä on "hitaasti kulkeva ajoneuvo" . Lainsäätäjä tarkoittaa sillä selkeästi hitaampaa ajoneuvoa kuten mopoauto, traktori tai työkone, minkä vuoksi niitä ei mm. päästetä moottoritielle. Poliisihallituksen tulkinnan mukaan puuttumiskynnys on siinä, jos joku liikkuu nopeudella "puolet sallitusta" eli silloin nopeuserot muodostuvat vaarallisen suuriksi.
      Moottoritiellä voivat siis ihan sallitusti liikkua 120 ja 80 ajavat ajoneuvot, sillä 40 km/h nopeuserot eivät vielä ole vaaraksi muuta kuin sokeille kaahaajille.
      Kohdistaisin huomion niihin hanurikärpäsiin, jotka ei lähde ohi vaikka näyttää vilkkua ja hidastaa nopeutta. Usein papat ajaa vain sitkeästi vaunun perässä, vaikka ohituskaistan kohdalla ajaisi 60-70 ohituksen helpottamiseksi.
      En ole ikinä mennyt muita väistääkseni pysäkille, sillä sieltä on tosi vaikeaa, jopa vaarallista päästä uudelleen mukaan ruuhkaiseen jonossa-ajoon.
      Hälyytysajoneuvoja pitää tietysti väistää olipa tilanne mikä hyvänsä.
      Ja jos joku aikoo synnyttää tien päällä, niin ryhdyn kernaasti kätilöksi.

    • selvä.syy

      Palstapelle on syntynyt tienpientareella, vierinyt siitä vielä paskaojaan, siksi se on tuollainen vitun paska-aivo.

    • vai.auttaneeko

      Nyt sitten vakavasti mielenvikainen tollo "autoilija" katsoo aiheelliseksi tulla häiriköimään myös tälle palstalle, liikenne palstan lisäksi.
      Kuten tunnettua, autoilijan kaltaiset mielenvikaiset saavat aina keväisin voimakkaita oireita, jotka purkautuvat mm. autoilijan osoittamalla agresriivisellä käytöksellä normaaleja ihmisiä kohtaan.
      Tällä ko. hörhöllä on tapana lähteä "ristiretkelle" milloin mitäkin tiellä liikkuvaa ryhmää vastaan.
      Tällä kertaa "vastutajaksi" on joutunut caravaanarit.
      Toivoa sopii, että kesän edistyessä myös autolijan "pipon" kiristys helpottaisi tai ainakin saisi kipeästi kaipaamaansa mielenterveyshoitoa.

      • Palstavahtijoksu

        Olen täällä taas Se on Reino on se on Reino.T.Palstavahtijoksu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      322
      3393
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      212
      2817
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      143
      2505
    4. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      18
      2029
    5. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2025
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      10
      1676
    7. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1672
    8. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      17
      1578
    9. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      122
      1286
    10. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      246
      1231
    Aihe