millon on hyvä alottaa näyttelyihin kouluttaminen?

mätsäritkiinnostaa

Nii, elikkäs millo on hyvä alottaa harjottelemaan näyttelyihin? Kyseessä itellä on siis 8vko seropi pentu ja haluisin alkaa mätsäreissä käymään.

Entä mitä mun pitää huomioida radalle mentäessä?

Kyllä. Olen tietämätön näistä asioista. Koiranäyttelyissä olen käynyt, mutta en koskaan ole harjotellut mitään näytelyjä varten.

8

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mätsärikauhu

      ensin rokotukset kuntoon ja sitten vaan mätsäriin. Siellä juostaan rinkia, toivoen että koira kulkisi ravilla ja pitäisi kuononsa kiinni, eikä ainakaan purisi tuomaria!. Harjotiuksena kotona on vain se tyläs koirakoulu juttu, eöli seuraamisen opettelu, tai parmeminkin hihna lötysällä kulku. sitä taasen voi harjoitella pitämällä namia kädellsä ja juosettamalla koiraa eestaas. sisällä ja pihalla ja jos pääsee koirakouluun, niin aina parempi.
      Pentu jaksaa opetella 2-5 min kerrallaan noin aluksi ja sitten oppiminuutiti lisääntyy kun ikää karttuu. rohkeasti mukaan mätsäriin, ei haukku haavaa tee, vaikka ensin sinisia nauhoja karttuiskin ilman kiitoksia. Kokemus tekee mestarin. nim 25 kokemus

    • Perustaidot näyttelyitä tai mätsäreitä varten:

      - tavallinen sosiaalistaminen. Eli vie koiraasi pentuaikana myös hälyisiin paikkoihin. Pentua ei pidä viedä edes katsomaan mätsäreitä tms. koiratapahtumia ennen kuin se on rokotettu, koska tapahtumista voi tarttua joku ikävä pöpö (joskin koiratapahtumissa koirat on yleensä rokotettu, mutta esim. ripulia vastaan ei ole piikkiä). Itse vein pentuni ihmispaikkoihin, esim. rautatieasemalle ja ruuhkaiselle pääkadulle. Samaten se sai tavata monia erilaisia ihmisiä, koneita ja ympäristöjä. Kotiseudulla pennun voi antaa tutustua luotettavaksi tiedettyihin terveisiin ja rokotettuihin eri kokoisiin ja näköisiin koiriin.

      - koira on vieraan ihmisen käsiteltävissä. Totuta siis pentusi siihen, että sen hampaat katsotaan ja muitakin ruumiinosia tutkitaan. Myös eläinlääkärisi ja koirasi hoitaja kiittävät, kun koirasi ei pure, kun sitä tunnustellaan tai hoidetaan. Aluksi totutat itse, voit antaa namejakin siitä, että tutkit hampaat, silmät, korvat, hännän alusen ja tassut. Nuo ovat yleensä koiran herkimmät alueet. Näyttelytuomaria kiinnostaa kai yleensä lähinnä hampaat ja että uroskoiralla on pallit. Joissakin lajeissa nartuilta tarkastetaan juoksu ennen kehää (esim. tokossa). Ystäväsi, sukulaisesti ja vastaantulevat koiranomistajat voivat auttaa sinua totuttamaan pentua hiplaamiseen.

      - koira osaa seistä aloillaan. Voit aloittaa seisomisen harjoittelun jo nyt makupalojen avulla. Alkuun ihan lyhyitä hetkiä. Koira kannattaa myöhemmin totuttaa myös siihen, että sitä käsitellään seisomisen aikana.

      Jos koirasi opetetaan istumaan käskystä, opeta se myös (nousemaan) seisomaan käskystä. Niin se ei tarjoa kehässä istumista ja jos se sitten istahtaakin, voit pyytää sitä taas seisomaan.

      - opeta koira kävelemään nätisti hihnassa.

      - opeta koira ravaamaan löysässä remmissä vierelläsi hyppimättä ja pomppimatta. Katsekontaktia ei tarvitse, oikeastaan koiran on ihan hyvä katsoa juoksutettaessa suoraan eteenpäin, jotta sen liikkeet tulevat parhaiten esiin. Kehässä koiraa voidaan juoksuttaa kolmiota, edestakaisin tai rinkiä. Opeta koira juoksemaan myös toisten koirien joukossa jonossa.

      Mätsäripäivänä noudata samoja rutiineja kuin tavallisesti. Varustaudu ajoissa, tarvittavat remmit yms. mukaan, koiralle herkkupaloja ja vettä, mahdollisesti myös häkki. Hakaneula tai pidike numerolappua varten. Varaa riittävästi aikaa koiran pissattamiseen ja kakattamiseen ennen ilmoittautumista ja myös ennen kehään menoa! Ennen kehää voi sitten joutua odottamaan pitkäänkin, jos mätsäri on suosittu. Älä siis lämmittele koiraasi ihan lyttyyn ja väsytä sitä, mutta toisaalta kylmiltään kehään tuotu koira voi olla liian pomppivainen.

    • mätsäriin

      Aloita vain heti. Varsinkin tuo hampaiden katsomiseen totuttaminen, siitä tosiaan on hyötyä myös eläinlääkärillä. Jos koira on pieni (korkeus aikuisena alle 45cm), opeta se myös pöydällä olemiseen, pienet koirat arvostellaan mätsäreissäkin pöydällä. Kun teille tulee vieraita, pyydä heitä katsomaan koiran hampaita ja muutenkin kopeloimaan ympäriinsä kun sinä seisotat, jotta pentu tottuu siihen että vieraatkin voi koskea. Mätsäreihin voit mennä katsomaan heti kun on rokotukset kunnossa, niin pentu tottuu tilanteeseen.

    • Lhkhvnhgbfxkhvlcjg

      Oman näyttelykoiralta treenaaminen aloitettiin sen ollessa pikku pentu kasvattajalla. Heti kun se tuli meille sille opetettiin miten kehä pyörii. Kannattaa opettaa seisomaan käskystä koira. Katsekontaktin saaminen on myös tärkeää. Ola eli meidän koira vietiin heti pari viikko meille tulemisen jälkeen mätsäriin ja siitä tasaisesti n. 2-3krt kuussa

    • oie

      Ei sakemannia noin opeteta liikkumaan, eli sakemanni juoksee aina näyttelyissä edellä ja remmi tiukalla, ei koskaan vierellä, paitsi käyttöihmisillä kun ne ei treenaa koiriaan näyttelyyn, pääsevät helpommalla. Mutta kunnon ravin koira saa aikaiseksi kun se juoksee edellä, opeta koira siihen heti ensimmäiseksi, siihen meneekin aikaa aika kauan, kokeile vaikka, ei ole helppo juttu

    • 1670

      Sitä voi harjoitella kotonakin. Seisottamista, liikuttamista, hamapiden katsomista jne. Ei ihan kaikkeen tarvita "vertaistukea".

    • terreniätreeniäjne

      Treenaa pikkuhiljaa kotona, kylillä, ja koirakoulutkusessa kun ikää tulee.Opeta juoksemaan ravia vierelläsi vetämättä ympyrää ja edestakaisin, niin liikkeet näkyy hyvin.Opeta seisomaan paikallaa, kauuuuaaan.Ja opeta et hampaat saa vieraat katsoa, käytä tuttuja harjoituksissa apuna, käske silitellä koira läpi, ja katsoa suuhun.

    • höpötystäkoirille

      koira näyttely mitä kummaa ketäköhän varten ne on. Ei ainakaan koiria varten. Tuskin koira ymmärtää onko karva ojennuksessa ja luut suorassa. Eiköhän ihmiset vain hae jotain tekemistä itselleen. Vaikka koira on lauma eläin niin ei näyttely ole mitään laumassa olemista.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      102
      3539
    2. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      62
      3197
    3. Kuoleman pelko katosi

      Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä
      Hindulaisuus
      434
      2694
    4. Myötähäpeä kun näkee sut,

      tekisit jotain ittelles. Ihan hyvällä tämä!
      Ikävä
      81
      2479
    5. Viikonloppu terveiset kaivatulle

      tähän alas ⬇️⬇️⬇️
      Ikävä
      85
      2458
    6. Toiselle puolikkaalleni

      Sinulla ei taida olla kaikki nyt ihan hyvin? Minua itketti eilen kauheasti, sinunko itkuja itkin? Kyllä kaikki selviää j
      Ikävä
      42
      2134
    7. Jos sitä keittelis teetä

      Ja miettis mitä mies siellä jossain touhuilee... ☕️
      Ikävä
      96
      2096
    8. Ei mun tunteet

      ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil
      Ikävä
      50
      1742
    9. Kuhmolainen on selvästi kepun lehti

      Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan
      Kuhmo
      22
      1720
    10. Huomenta ........

      Huomenta 💗 Tiedän, että tuntuisit hyvälle.
      Ikävä
      12
      1706
    Aihe