Aion muuttaa omilleni asumaan

Kerroin aiemmin tällä palstalla, että isälläni on peliriippuvuus, ja että hän ottaa joka tilistäni rahaa yhteisiin menoihin niin paljon, ettei itselleni jää paljon mitään. Tilistä jää itselle noin 100 euroa. Olen kuntouttavassa työtoiminnassa. Saan siis työmarkkinatuen 9€ päivältä.

Laitoin huhtikuussa 2012 pankkiin säästötilin. Sinne olen saanut säästetyksi rahaa noin 1800 euroa. Lasipurkkiin on kertynyt kolikoita 40-50 euroa. Isä ei tiedä mitään säästöistäni.

Aion jättää asuntohakemuksen kaupungille. Jonkun verran jännittää isän reaktio, kun kerron sitten jossain vaiheessa muuttavani omilleni. Varmaan ihmettelee, että millä maksan takuuvuokran,huonekalut jne. Kerron vaan sitten, että säästöillä.

Olen blogiin kirjoittanut elämästäni. Siellä olen listannut asioita, mihin menee rahaa, kun muutan omilleni. Olen myös arvioinut summan, paljonko rahaa pitää olla omilleen muuttaessa.

http://elamaanimun.blogspot.fi

52

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luovuttaja

      Se on hyvä että olet päättänyt muuttaa omaan talouteen/asuntoon ja olet jo onnistunut säästämään hieman rahaa.

      Sinähän saatat saada sitten asumistukea kun teet oman vuokrasopimuksen. Saattaisit mahdollisesti saada toimeentulotukeakin jos ensin käytät säästösi. Tai kylmästi nostat ne paria kuukautta ennen ja sossun ihmetellessä sanot rahojen menneen itsenäisen asumisen aloittamiseen.

      Varaudu siihen että takuuvuokra on kahden kuukauden vuokraa vastaava summa, nykyään on harvinaista että yhden kuukauden vuokrasumma riittäisi. Takuuvuokraan voi saada sossun sitoumuksen. Kunhan ei ole niitä säästöjä tilillä.

      Kerro isällesi vasta viime vaiheessa että olet hakenut ja saanut oman asunnon. Siihen asti totuttele häntä ajatukseen vihjailemalla yleisellä tasolla että haluaisit oman asunnon ja itsenäisen elämän. Ettei isäsi vain rupea vaikeuttamaan itsenäistymistäsi, kun hänellä on niitä peliongelmia jne ja hän tarvitsee sinua niiden rahoittajaksi. Riippuvuus menee aina oman lapsenkin edelle.

      Itse olen kymmenen vuotta vanhempi ja asun vanhempien luona. On meitä muitakin. Olet vielä nuori, mutta älä jää vain suunnittelemaan vaan ryhdy myös toimeen! Itse en ole mielenterveyssyistä siihen vielä kyennyt. Säästöjä minullakin on ja olen ostanut kaikenlaista mitä omassa asunnossa tarvitsen. Nähtäväksi jää pääsenkö omaan asuntoon..

      Onnea itsenäistymiseen, mutta älä jätä asioita vain onnen varaan vaan ryhdy päättäväisesti toimeen!

      • Jotain tavaroita olen jo ostanut valmiiksi. Kattiloita, paistinpannuja, lautasia yms. Osan olen ostanut käytettynä kierrätyskeskuksesta, jossa olen kuntouttavassa työtoiminnassa. Osan olen ostanut uutena kaupasta.

        Asun pienellä paikkakunnalla, ja täällä on yleistä, että yksiön takuuvuokra on yhden kuukauden vuokraa vastaava summa. Saisin kyllä maksetuksi kahdenkin kuukauden takuuvuokran maksetuksi. Mutta sitten jäisi suunittelemani tabletti ostamatta.

        Niin olen suunnitellutkin, että kerron vasta ihan viime hetkellä muutamisestani. Voin kuvitella isän ilmeen etukäteen. Kerran kysyin, että mites pärjäätte äitin kanssa sitten, kun muutan omilleni. Isä vastasi, että no sitten on pienemmät menotkin.

        Olen monesti miettinyt, että miten isä sitten käyttäytyy minua kohtaan, kun olen muuttanut. Varmaan soittelee, ja pyytelee rahaa lainaksi.


    • Hyvänenaika000

      Miksi et poista isäsi käyttöoikeutta sinun tiliisi? Ei isällä pitäisi olla mitään oikeutta ottaa rahaa sinun tililtäsi. Jos et ole itse avannut pankkitiliäsi niin ihan hyvin voisit siirtää työmarkkinatukesi toiselle tilille. Et sinä ole mikään velvollinen maksamaan isäsi tai ylipäätänsäkään vanhempiesi kuluja.

      Olet liian kiltti ihminen isääsi kohtaan. Et sinä ole velvollinen maksamaan heille mitään vain siksi että he saattivat sinut tähän maailmaan.

      • Isä ottaa visa electronilla automaatista rahaa.


    • Olen excel-taulukkoon laskenut ja , paljonko menee suurin piirtein mihinkin rahaa.

    • ovionauki

      Aivan oikein olet ajatellut,kyllä noin järkevillä suunnitelmilla pärjää elämässä!Ja voit olla oikeutettu toimeentulotukeenkin,kannattaa ottaa selvää.Paljonko isäsi ottaa sinulta kuukausittain?Aivan varmasti pärjäät omillasi,ei muuta kuin asuntohakemus vetämään,ja omaan elämään!

      • Kuitenkinne

        Säästöt on käytettävä ennen kuin voi saada toimeentulotukea.

        No joskus joillekin lellikeille annetaan ehkäisevää tukea tai muuta harkinnanvaraista tukea, mutta se on harvinaista kantasuomalaisille joilla ei ole röyhkeä asenne ja paljon itse aiheutettuja ongelmia.


    • vähälläkinpärjää

      Ja sille peliriippuvaiselle isällesi tee selväksi että rahahanat sulkeutuu nyt,äläkä lainaile hänelle,tuo ei ole oikein!Sano että olet hävittänyt kortin,laita se piiloon ettei hän saa sitä käsiinsä!Peliriippuvuus on hyvin tyypillinen sairaus kun lopettaa alkoholin käytön,tosi paha tauti,siinä menee kaikkien rahat kankkulan kaivoon!Jatkossa,säästä vain sinne purkkiin,sitten kun sinulla on se oma asunto,kyllä sinä pärjäät hyvin!

    • ovionauki

      Meijän perheessä asuu myös kolme aikuista,jaetaan asumiskulut siten että kaikki maksaa saman verran.Ollaan kaikki pienituloisia,mutta hyvin pärjätään,kaksi eläkkeellä,yksi työmarkkinatuella.Kysyppä äidiltäsi paljonko isä osallistuu perheenne menoihin vai onko niin että hän pelaa omat rahansa,ja sinun rahat ja äitinne maksaa kaikki laskut?

      • Yleensä menee niin, että olen maksanut noin satasen verran vanhempien laskuja, ja 500 euroa isä nostaa automaatista. Tämän jälkeen itselle jää noin 100 euroa. Sitten vielä lopusta satasesta pitäisi pystyä lainaamaan isälle. Lainojaan isä maksaa joskus äitin tilistä takaisin, joskus omasta tilistään.

        En sitten tiedä, paljonko isä osallistuu yhteisiin menoihin. Ulosotto ottaa hänen tilistä rahaa. En tiedä tarkkaa summaa, paljonko hänellä on ulosotossa. Kymmenistä tuhansista kuitenkin on kyse.


    • En ole seurustellut koskaan, en edes ollut treffeillä. Seksissäkin olen täysin kokematon. En ole pahemmin edes yrittänyt saada parisuhdetta aikaiseksi.

      Isäni on vihjaillut, että voisi niitä naisia jo ruveta kattelemaan. On monesti sanonut, ettei ne naiset kotoa tule hakemaan. Viime vuonna sanoi, että pitäisi jo tuon ikäisen kovasti käydä naisissa.

      Viime vuonna kesällä mietin paljon, että mistä se sopiva vois löytyä. Laitoin tuolloin Suomi24:n treffisivustolle kuvallisen profiilin. Sitten tuli jotenkin outo olo, niin poistin sen profiilin näkyvistä.

      • SIINÄSE

        NO SIINÄHÄN SULLE ON AASINSILTA SANOT MUUTTAVAS MUUALLE KUN OOT PARIKERTAA TAVANNU JOTAKIN TYTTÖÖ JA SE HALUU ETTET ASU VANHEMPIESLUONA SIT ON LUONNOLLISTA ET ON OMA TILI JOHON MUUT EI PÄÄSE
        MITÄ VIÄ ODOTAT


    • ovionauki

      Joo turhan paljon isäsi sinua velottaa asumisesta.Omapahan on asiansa kun on ryssinyt raha-asiansa niin että on ulosotossa.Sinähän olet oikea raha-sampo sille!Helpompihan se tyttöystäväkin on löytää sitten kun on oma asunto!Ärsyttää tuommoset vihjailut,ei se ole kaikille niin helppoa löytää kaveria.Ja miten mukava on asua omillaan,muistan sen itsenäisyyden tunteen,kun itse muutin jo 16v.pois kotoa omaan asuntoon,ja aina olen asiani pystynyt hoitamaan!Uskon että sinäkin pystyt,kun olet noin säästäväinen poika!

    • sami-90

      Pari vuotta ainakin pyörinyt mielessä, että vois ruveta kirjottamaan omasta elämästä muistelmia. Nyt tänä kesänä sitten aloin niitä muistelmia kirjottamaan. Olen ladannut netistä LibreOffice nimisen tekstinkäsittelyohjelman, ja kirjoitan sillä. Noin pari sivua olen jo saanut tekstiä aikaiseksi. Ehkä joskus julkaisen muistelmani jossain muodossa. Ajattelin, että ehkä julkaisen muistelmani e-kirjana netissä.

    • ovionauki

      Aivan mahtavaa!Minä olen pitänyt päiväkirjaa jo vuosia,helpottaa kun kirjoittaa.Ikäänkuin kertoo jollekkin,varsinkin sellaisia asioita joita ei voi kertoa kellekkään!Minulla on elämässä tullut vastaan hankalia käänteitä,olen selvinnyt niistä kirjoittamalla.En vain ole niin taitava netin käyttäjä että osaisin ladata jotain tuollaisia tekstinkäsittelyjä.

    • Kävin eilen katsomassa asuntoa. Tänään vuokranantaja soitti ja lupasi asunnon minulle. Ensi viikolla alkuviikosta tehdään vuokrasopimus. Elokuun alussa pääsen muuttamaan.

    • ovionauki

      Onpa hieno homma!Asioilla on tapana järjestyä parhain päin!Mitäs vanhemmat tuumasi asiasta?Pääset itsenäistymään,pärjäät varmasti hyvin!

      • Isälle aion kertoa, kun on vuokrasopimus tehty. Äiti tietää jo asiasta. Kertoi, että tulee varmaan itku sitten, kun muutan.

        Isä varmaan sitten ihmettelee, että miten minulla on varaa takuuvuokraan yms. Kerron sitten säästötilistä, jonne säästin yli kolme vuotta muuttoa varten.

        Asunto on kilometrin päästä kotoa vanhempien luota. Prisma, Citymarket ja Lidl ovat alle 500 metrin päässä. Lähin Siwakin on alle kilometrin päässä.


    • Uppee

      Mene nyt ensin pankkiin muuttamaan tilisi käyttöehtoja, niin että isälläsi ei ole sille nosto-oikeutta! Jos isukki on vain ominut korttisi eikä hänellä ole nosto-oikeutta tiliin muuten, voit myös ilmoittaa hukanneesi kortin ja tilata uuden uudella tunnusluvulla pankista. Sovi sitten, että haet kortin pankista itse. Voit tietysti myös mummotyyliin elää ilman nostokorttia ja hakea rahaa pankin kassapalvelusta jonottaen.
      Yksin eläminen 700 eurolla on todella niukkaa, senhän monet eläkeläiset tietävät. Siitähän suuri osa ellei kaikki menisi asumiskuluihin. Jos isällä on peliriippuvuus, hänet pitäisi ohjata hoitoon.
      Jos kaikki olette pienituloisia, olisi tosiaan reilua, että tasaisitte keskenänne talouden kulut. Olethan jo kauan ollut täysi-ikäinen.

      • Uppee

        Niin onnea uuteen asuntoon! Äitisi varmaan onkin jo huolehtinut, että isukki ei pääse puuhastelemaan hänen pankkitileillään


      • Mitänyttaas

        "Jos kaikki olette pienituloisia, olisi tosiaan reilua, että tasaisitte keskenänne talouden kulut. Olethan jo kauan ollut täysi-ikäinen."

        Isähän on vienyt omin lupinsa koko ajan suurimman osan pojan rahoista! Ei suinkaan yhteisiin menoihin vaan pelimenoihin.


      • Uppee

        Niin yhteiset menot ovat vanhemmat kustantaneet kertojan mukaan, häneltä yhteiseen kassaan vain 100 euroa/kk, ja 500 euroa/kk isä on lainannut kertojalta käyttääkseen pelikuluihinsa. Liekö perhe sitten kustantanut päivittäisen elämänsä äidin pussista.


    • En edes tiedä, mihin tarkalleen ottaen tuo 600 euroa per tili menee, jonka isä minulta vaatii. Kerran koitin kysyä, että mihin isä tarvitsee noin paljon. Vastaus oli, ettei se raha edes riitä. Isä lainailee myös vanhemmiltaan rahaa, ja entiseltä työkaveriltaan lainailee. Ja varmaan on lainaillut muiltakin tuttavilta.

      Molemmat vanhemmat polttavat tupakkaa, ja vieläpä sisällä. Kerran, kun söin keittiössä ruokaa, niin äiti istui vieressä sätkä huulessa. Käskin menemään muualle polttamaan, minulla on oikeus syödä savuttomassa tilassa. Äiti käärii tupakkansa keittiössä, ja keittiön pöytä on useimmiten ihan tupakan puruissa.

      Tupakan kääriminen itse tulee halvemmaksi, kuin askitupakka. Isä on aikanaan äitin käskenyt vaihtamaan askitupakan itsekäärittyyn, koska tulee halvemmaksi. Kuitenkin isä itse polttaa askitupakkaa.

      • Uppee

        No niin, muuta pois vaan, kun kerran pääset. Toivottavasti sinulla on muuta sukua ja muita hyviä kavereita tukena.


      • pohjanäkyy

        Peliriippuvuus on sellainen sairaus että siihen uppoaa helposti kaikki rahat mitä vain irti saa!Minäkin tunnen isäsi kaltaisen miehen,joka on entinen alkoholisti,ja pelaa nykyisin joka pennin jonka saa pummattua!Pysy tiukkana eläkä lainaile rahaa isällesi,sano että tämä hana sulkeutui nyt kun muutat pois!Tsemppiä sulle!


    • Tänään tehtiin vuokrasopimus. Saan asumistukea, kun olen kuntouttavassa työtoiminnassa ja saan työmarkkinatuen 9 euroa ylläpitokorvausta päivältä. Olen laskenut pärjääväni omillani.

      Isä oli heti, että miten voi ilman palkkatyötä saada asunnon. Väitti, etten saa vuokraa maksetuksi pienillä tuloilla. Kerroin saavani asumistukea. Isä laski kelan asumistukilaskurilla, paljonko saan asumistukea. Väitti, etten saisi yhtään asumistukea. Menin koneelle katsomaan, niin siellä oli tiedot laitettu väärin. Isä oli laittanut tuloihin mukaan ylläpitokorvauksen, vaikkei se vaikuta asumistukeen. Asumistuki niillä tiedoilla olisi ollut 229 euroa, ja isä väitti etten saa sitä. Täytin itse tiedot oikein, ja näytin isälle, että saan asumistukea 289 euroa.

      • pohjanäkyy

        Hyvä!Arvasin että isäsi yrittää jotakin...mitätöidä asunnonhakusi! Nykyään,kun eletään tätä päivää,asunnon saa helpommin,kunhan hoitaa asiansa.Myös asuntolainaa saa ilman palkkatyötä,kun hoitaa asiansa ja säästää sinnikkäästi oman osuuden.Olen niin ylpeä sinusta,vaikken sinua tunnekkaan sen kummemmin!


      • hyi_helvata

        Höh, vai omilleen asumaan. Sinähän alat kunnan elätiksi. veronmaksajat kustantavat sinun asumistasi eli olet osaltasi loispummi. Häpeä itseäsi kun kehtaat elää toisten rahoilla.


    • poiskotoa

      Ei ne suuret tulot,vaan ne pienet menot!Vanha sanonta...Sinulla on asiat hyvällä mallilla,kun olet kuntouttavassa työtoiminnassa eli sinulla on paikka minne lähteä,ja olla tekemisissä muiden kanssa!Se on isän pelirahoihin iso lovi kun muutat pois...Onnea omaan elämään!

    • Tsemppaaja111

      Onnea omaan kotiin!

    • Lyhyen ajan olen vasta asunut omillani. Mutta kaksi kertaa on isä ollut rahaa vailla. En ole lainannut. Isä on saanut lainaksi muualta.

      • 8-2

        Hyvä, älä lainaakaan koskaan enää. Lainaat kerran niin isäsi saa sinusta otteen omassa taloudessasikin. Älä lainaa edes äidillesi. Isällesi se raha menisi suoraan tai epäsuoraan.

        Sosiaalitoimisto, seurakunnat ja avustusjärjestöt huolehtivat ettei kukaan nälkään kuole.


      • envippaa

        Juuri näin pitää toimia peliriippuvaisen kanssa!Miehelläni oli sama ongelma,aina oli lainaamassa,kunnes tein kertakaikkisen stopin!Enää hän ei edes kysy,kun tietää etten lainaa.Miltä muuten on tuntunut asua omillaan?Eikö olekkin mukavaa??


    • Minulla on edelleen se säästötili, jonka avasin huhtikuussa 2012. Mainitsin siitä aloitusviestissä. Sinne pistän säästöön niin paljon kun pystyn. Hyvä olla säästöjä pahan päivän varalle.

      • Nunneli

        sami-90, olen sydän syrjälläni ja itku kurkussa seurannut rohkeaa matkaasi lapsesta vastuuntuntoiseksi nuoreksi mieheksi. Kyllä olet viisas ja kyvykäs!
        Näetkö, miten paljon olet saanut matkallasi lähimmäisiltäsi huomaavaisia neuvoja! Kyllä on ihania ihmisiä, kun kertovat omista kokemuksistaan autttaakseen toisia.
        Minultakin meni huono omatunto, kun en itsekään aikoinani antanut tiliäni suoraan kotiin. Tai onnistuin muuttamaan - sitä ennen en saanut edes autorahoja työhön, vaan kävelin joka päivä yli pari tuntia. Keskikoulun sain maksaa itse - aikoinaan.
        Mutta sitä kadun, että sulkeuduin pelosta vanhempiani kohtaan. Nyt olisin halunnut osoitta kiintymystäni, arvostustani heitä kohtaan. Jos onnistut antamaan äidillesi halit ja isällesi taputuksen olkapäälle niin sinun ei tarvitse myöhemmin katua ja kokea huonoa omaatuntoa, kuten minun nyt...
        Mitä siihen elämänkokemuksiesi kirjoittamiseen tulee, niin se olisi hyvä ajatus! Onnistuit saavuttamaan päämääräsi järkevin toimenpitein. Se auttaisi muita. Kuinkahan monta nuorta on samassa tilanteessa kuin sinä olit?
        Kyllä sinä sen ystävän rinnallesi löydät aikanaan, kun olet päässyt asettumaan. Ensin olisi tärkeää tuntea itseäänkin vähän ja mitä toiselta ihmiseltä odottaa. Lähdepä samanlaisella määrätietoisella kartoituksella ja suunnittelulla miettimään kenen kanssa elämääsi haluaisit jakaa, sillä jos ympärillesi katsot, se ei ole helppoa.
        Hyvää jatkoa sinulle:-)


    • säästäväinen

      Hyvä!Mullakin on säästötili,laitan sivuun koka kuukausi vähän.Pian niistä kertyy noista euroista,jos vaikka tarvii ostaa joskus jotain kodinkonetta,tulee edullisemmaksi maksaa käteisellä.Ja on turvallisempi olokin kun on vähän säästössä rahaa...säästää vaikka omaan asuntoon käsirahan,lainan kyllä sitten saa kun on säästöjä!

    • Nunneli

      Katsoin sinun "Elämääni mun" noin nopeasti ja kopioin sen kahvitaukoa varten. Tiedäthän sinä, että on ihmisiä, jotka voivat huonosti ja he sitten alkavat ilkeillä toiselle? Älä kiinnitä heihin mitään huomiota, sillä heidän näkökulmansa on suorastaan valheellinen, etkä sinä halua perustaa elämääsi ja näkemystäsi itsestäsi valheille. Olen itse yrittänyt voittaa hyvän pahalla, mutta se ei auta heidän suhteensa. Parasta on vetäytyä syrjään hissukseen ja jättää se huomioon ottamatta. Luota itseesi ja toimi kuten tiedät oikeaksi omissa olosuhteissasi. Olet vielä "muovautuvassa" iässä. Etsi hyväsydämisten ja vilpittömien ihmisten seuraa ja pysyttele heidän kanssaan. Rakenna omaa kotiasi ensin välttämätöntä, ja sen jälkeen vaikka säästää johonkin, mitä arvostaa. Olethan tottunut suunnittelemaan määrätietoisesti.
      Luot itsellesi hyvää elämää ja isäsikin tulee olemaan sinusta vielä ylpeä. Äitisi on jo!

      • Nunneli

        Tuli ristiriita ajatuksessa ja kirjoituksessa. Olen joskus katkeruudessani sanonut pahan sanan vastaukseksi läheisilleni ja voinut siitä huonosti jälkeenpäin. Kun minulle on siinä vaiheessa osoitettu ystävällisyyttä ja olen saanut anteeksi sitä itkien pyytäessäni - usein äidin kaulassa roikkuen iltasella, kun uni kaikkosi - Äitini hali takaisin nauraen ja mieleni, sydämeni tuli niin kevyeksi.
        Luonnollisesti yritin voittaa itse myöhemmin PAHAN HYVÄLLÄ! mutta aina se ei onnistu; on ihmisiä, jotka yltyvät siitäkin pahemmaksi ja heistä on parasta vetäytyä syrjään.
        Ajattelen tilannetta kouluissa, joissa toisia kiusaavat eivät rauhoitu opettajan kurintoimenpiteistä tai pahan hyvällä maksamisesta. Mikään ei auta heitä!
        Sami-90, oletko ajatellut lainata kirjastosta jonkun kirjoituskurssin tai ehkä löydät netistä vastaavan tai käyt kauko-kurssin - minulla on meneillään...
        Huomioin lukiessani, että asut pikkuisella paikkakunnalla ja se tietää luonnon ympärillä oloa. Oli kivoja kuvia "Elämääni mun:ssa" - niin oletko ajatellut kokeilla piirustus-, maalaus-kurssi-kirjan avulla ilmaisu-kykyjäsi?
        Asut "Lidelin" lähellä ja sieltä ostin juuri maalauskirjan cd:n pikkusummalla. Nykyisin saa monenlaista maalaustarviketta halvalla.
        "Lidelissä" on uuden almanakin myynti meneillään ja käytän juuri sitä kokoa päiväkirjana, johon kirjoittelen joka päivä tärkeimpiä tapahtumia ja ennenkaikkea, miten ne koin.
        Jopa siivouspäivä voi tuntua lahjalta!, varsinkin, kun saa "puuskan" ja aurinko paistaa ja kultaa niin pölyt kuten mielenkin.
        "Pyykkipäivä ja linnut lauloivat kuorossa ripustaessani niitä koivun vihreydessä. Taas tuli pölyrotat siirrettyä omaan pussiinsa ja nyt otetaan sisälle pari männyn oksaa raikastamaan ilmaa. Juhlatunnelma kynttilän valossa kahvitellen..." Tiedäthän, että havupuista haihtuu aromaattisia öljyjä, jotka lievittävät alakuloisuutta. Rakastat vanhempiasi ja kaipaat heitä vielä monta kertaa toivoen heille hyvää. Entä jos keräisit metsästä jonkun kauniin kaarnan-palan tai käpyjä ja suihkuttaisit hopea/kultamaalia ja sitoisit ne pariin männyn-oksaan ja veisit äidillesi pöytä- koristeeksi? Minulla on lasipurkki jossa hiekkaa ja kiviä, kukka.
        Tai keräisit äidillesi sieniä, marjoja, kun se aika on?
        Tässä on vain joitakin ehdotuksia, kun haluat helpottaa vanhempiesi mielialaa, eivätkä ne vie sinua taloudelliseen perikatoon.
        Minäkin olen kerännyt asutoni kierrätys-huonekaluista ja saanut persoonallisen kodin! Aivan toista luokkaa kuin "Ikean" kylmän teräväkulmaiset "lego-kalut"!
        Sami-90, älä sinä, poju, kerro koko maailmalle säästöpossuistasi! Kylän kaunotar lukee ja tulee veitsen kanssa ryöstämään "säästö-possusi" ja juoksee pois. Veljelleni kävi niin, eikä ikinä enää saanut rahojaan takaisin. Eikä ollut ainoa mies, jolta nainen tunteisiin vedoten vei puille paljaille.
        Meillä, joilla on kokemusta erilaisista riippuvaisuus-suhteista, kotoa asti on vaikeuksia "mukana-riippuvaisuuden" kanssa. Äitisikin voi käyttäytyä kuin humalassa, vaikka ei olisi juonutkaan. Sitä kutsutaan "kuivahumalaksi", kun toimii kuin alkoholisti. Esim. suojelee alkoholistia seurauksilta peittämällä sitä.
        Olen itse kokenut perheessä monenlaisten aineiden väärinkäyttöä ja hankkinut sellaisia kirjoja, jotka kuvaavat riippuvaisuutta. Meillä on tapana vetää luoksemme henkilöitä, joilla ilmenee tämä heikkous - koko elämämme. Kun hankkii tietoa tästä asiasta, niin alkaa ymmärtämään omia tunteitaan, toisia ja miten toimia niissä tilanteissa terveellä tavalla.
        Olen nyt naputellut sinulle monenlaista kuin paraskin "opetajatar".
        Haluan vain sinulle kaikkea hyvää, kun sait minut kokemaan iloista ylpeyttä sinusta, Sami-90!


    • Kolmena päivänä äiti auttoi kantamaan tavaroita tänne asuntooni. Kun muutto oli valmis, niin tarjosin äitille pitsan pitseriassa, joka avattiin viime kesänä.

      Löysin repun taskusta muistitikun, johon olin alkanut kirjoittaa muistelmia viime kesänä, kun vielä asuin vanhempien luona. Kirjoitustyö pääsee taas jatkumaan.

    • Lapsena säästin viikkorahoja pleikkariin, jonka sain ostetuksi. Maksoi muistaakseni noin 600 markkaa. Kaupassa oli alelaari, josta sai pelejä 69 markalla. Ensimäinen pelini oli formula 1 98, jonka ostin synttärirahoilla. Viime kesänä viimeksi pelasin.

      • Elämä_kantaa

        Onnea ja iloa sinulle Sami ja toivotan myös Jumalan siunausta elämääsi. Olet ihana nuori mies.


      • Kiitos.

        Tuossa heinäkuun puolivälin tienoilla alkoi olemaan jo turhautunut olo. Soittelin eri asunnoista, jotka oli keretty jo vuokrata jollekkin. Ajattelin, että olenko niin saamaton, etten saa edes omilleen muuttoa aikaiseksi. Sitten onneksi löysin tämän asunnon, jossa nyt asun.


      • rtsruiu

        Hyvä juttu.


      • toteuttakaahyvää

        Hienoa oli lukea teidän kirjoituksianne. Kiitos ja ONNEA Samille.


      • toteuttakaahyvää kirjoitti:

        Hienoa oli lukea teidän kirjoituksianne. Kiitos ja ONNEA Samille.

        Kiitos.

        Kun olin muuttanut, niin näin unta muuttamisesta. Unessa Löysin asuntoilmoituksen netissä. Puhelimessa välittäjä lupasi asunnon minulle, vaikkei edes ollut tavannut minua. Sitten isä sanoi, että tässä on avaimet siihen asuntoon. No varasin muuttopalvelun, ja muutin asuntoon, johon sain avaimet isältä.

        Sitten jälkikäteen selvisi, että ne avaimet olikin ihan eri asuntoon, josta oli ilmoitus netissä. En kehdannut enää varata uutta muuttopalvelua. Että sellainen uni.


      • Samille.onnea

        Ihanaa lukea näitä Sami-90 juttuja. Isäsi ei ole halunnut, että lähtisit pois eikä hän enää saisi rahaa nyhdettyä sinulta. Kummallista huomata, että aikuinen on kuin lapsi joka ei osaa huolehtia itsestään vaan velkaantuu jatkuvasti rahapelihimonsa takia. Hänen poikansa sitten on ihan toista maata ja huolehtii itsestään kuin aikuisen kuuluukin säästämällä ja suunnittelemalla huolellisesti kaikki siirrot.

        Ei ole epäilystä ettetkö pärjäisi. Kun vielä saisit sen oikean työpaikan ja tietysti sen tyttöystävän josta haaveilet. Jos kuvittelet, että tytöt haluaa jonkun joka jo saanut kaikkea aikaiseksi niin erehdyt. Sitä paitsi sinähän olet hirveän nuori vielä. Ei tuossa iässä normaalisti ole vielä juuri mitään saavutettu. Sinulla on kyllä kaikki mahdollisuudet vaikka mihin luulen näin. Tyttöystävää etsiessäsi persoonasi on tärkein ja uskon ettei sinulla ole ongelmia senkään suhteen. Näitä on hauska lueskella näitä juttujasi.

        Hyvä olisi kyllä myös tehdä rajat sille ettei kukaan käytä hyväksi samoin kuin isäsi teki. On todella väärin, että isä tuhlaa lapsensa rahoja omaan peliriippuvuuteensa. Sitäkin puolta pitää opetella.


      • Nyt kun saan päättää itse, mitä syön, niin on kivaa kokeilla kaikenlaisia uusia ruokia. Isä kun on niin nirso ruuan suhteen. Ja sekin kuulemma menee liian monimutkaseksi, jos laittaa kahta eri ruokaa. Ei siinä mitään monimutkaista ole, kun saa ruuan valmiina nenän eteen. Toki siinäkin on isälle liikaa haastetta ruveta etsimään oikeita aineksia kaupasta. Jos ei hän jotain löydä kaupasta, niin se jää ostamatta. Äiti kertoi kerran, että oli jäänyt kurkkusalaattipurkki ostamatta, kun ei isä viitsinyt etsiä tarpeeksi.

        Taloudellisesti pärjään paljon paremmin yksin, kun en enää anna isälle rahaa. Vaatteita olen ostanut, ja muitakin hankintoja. Sain ostetuksi Samsungin tabletin, kun muuton jälkeen jäi vielä käyttövaraa.


    • 23omilleen

      mielenkiintoista. minä taas laitoin osoitteekseni poste restanten ja väitin olevani koditon. sain kämpän kolmessa viikossa ja sossu maksoi sen sekä 300 eurolla kirpparin huonekaluja. eipä siinä nyt sitten syrjäydyn kämpillä :D no joo ihmettelen vain miksen tehnyt sitä heti kun täytin 18

    • säästäväinen

      Sinä oletkin luuseri ja yhteiskunnan elätti Samiin verrattuna!Pian sitä säästääkin sen verran että saa takuuvuokran kokoaan.Aivan mahtavaa,Sami,pärjäät todellakin omillasi!Isäsi on tosi reppana sinuun verrattuna!Todellakin,kaupasta löytyy vaikka mitä syötävää,edullisempaakin kun vain viitsii etsiä.Itse käyn päivittäin,ja hyödynnän ale-tuotteet,ja tarjoukset.Ja säästän,kun haluan jotain kalliimpaa ostaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1908
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe