Elämän tarkoitus uskovaiselle.

rauhantekija84

Teen tämän kirjoituksen, jotta kasvettuaan aikuisiksi, lapseni voisivat lukea mitä isi ajatteli elämästä vuonna 2015.

I VAHVAN MIELEN MÄÄRITELMÄ:

Kun mieleltään vahva kohtaa epämiellyttävän tapahtuman elämässään, hän ymmärtää tilanteen ja pyrkii kehittämään toimintaansa, jotta mahdollisuus saman toistumiseen pienenisi.

Tämä on vaikeampaa, miltä kuulostaa:

Ihminen on luonut kaksi pakokeinoa sille, että pudottuaan syvään veteen henkilön ei ole pakko opetella uimaan, vaan voi tarttua näennäiseen pelastukseen.

1. Tilanteesta pakeneminen (päihteet, hetkelliset nautinnot..)
2. Vastuun siirtäminen muille (uskonnot, geenit, kasvatus...)

jos, kuitenkin päättää selvitä omin voimin, pitää ymmärtää, että mieli tarvitsee armahduksen päästäkseen tapahtuneen yli. Tässä onkin uskontojen todellinen polttoaine, eli ulkoinen armahdus ( Ripittäytyminen , Jeesuksen kuolema yms.) Jos mieli turvaa ulkoiseen armahdukseen se ei muokkaa toimintaansa, vaan toistaa huonoksi havaitsemiaan toimintamalleja. Terve mieli hyväksyy sen, ettei ole
täydellinen ja armahtaa itse itsensä.

II TOISEN IHMISEN KUNNIOITTAMINEN:

Kasvattajan tärkein tehtävä on opettaa kunnioittamaan toisen ihmisen omaa tahtoa. Se, että ajattelen asiasta eritavalla kuin sinä ei vähennä ihmisarvoasi ja toisinpäin.

Pehmein tapa opettaa tämä lapselle on turvallisessa kodissa, onnellisessa ilmapiirissä. Kaikille ei satu mainitut olosuhteet lapsena, joten seuraavassa vaiheessa saman pyrkii opettamaan koulu, sekä armeija. Ne käyttävät astetta kovempia keinoja: Ulkoiset erilaisuudet poistamalla ( Kaikilla samat vaatteet, työtehtävät, ruokailut yms.) toivotaan että nuori huomaisi itse ihmisten sisäisen erilaisuuden. Sen voi aikuisenakin oppia, mutta se vaatii tahtoa kehittyä.

III ENTÄ SE USKOVAISUUS?

"Jumala on rakkaus" - lause jonka eri uskonnot ovat omineet itsekkäin tarkoitusperin, vaikka sanoman pitäisi olla universaali.
Molemminpuolinen rakastava yhteys toiseen ihmiseen luo tarkoituksen elämään. Kun sen saavuttaa sen kyllä tuntee.

Vaikka tämä yhteinen liekki palaisi kuinka voimakkaana, sitä ei saa pitää itsestäänselvyytenä vaan sen ylläpito on työ, jota varten me täällä olemme.

Kun rakastan toista ymmärrän hänen inhimillisyytensä, ja annan anteeksi hänen tekemänsä virheet. Tässä pitää olla kuitenkin tarkkana, ettei itse kisko toista vedestä vaan antaa toisen itse oppia uimaan turvallisessa altaassa.

Eli, uskon rakkauteen.

IV MAMMONA

Ihmisen on hyvä käsittää, että tässä maailmantilanteessa käytettävissä oleva varallisuuden määrä ei kulje samassa suhteessa sen hankkimiseen käytetyn ajan kanssa. Eli Suomeksi, keskustakaksion arvoa vastaavan pääoman sijoittamalla pörssiin, tienaa noviisikin parissa kuukaudessa saman mitä tehdastyöläinen vuodessa. Onkin tärkeää, ettei tee työtä palkan orjana, vaan virkistääkseen mieltään.

Hankitulla varallisuudella on arvoa vain sinulle itselleen, siihen on petollista turvata.Täytyy ymmärtää, että poliisi, roisto tai valtio voi viedä kaiken irtoavan, ja nukkua hyvät yöunet päälle. Hedelmällisin sijoituskohde onkin rakkaat ihmiset. Ihmisluonteella on tapana muistaa itseään kohdannut hyvä teko.

Vielä lopuksi tarina, joka ei ole omani mutta kiteyttää asian, niinkuin minä sen näen.
Harvardin businesskoulun oppilas oli lomallaan Karibialla. Aamulla hän näki kalastajan lähtevän pienellä veneellään merelle. Kalastaja palasi jo parin tunnin kuluttua hymyilevänä muutaman pyydystetyn kalan kanssa. Oppilas kysyi: "Miksi tulit jo nyt takaisin, vaikka kala kävi noin hyvin pyydykseen" johon kalastaja vastasi: "Pidän kalastuksesta, minulla on siihen lahjoja. Teen sitä vain sen verran kuin tuntuu mukavalta - Perhe saa syödäkseen ja loput myyn kauppiaalle"
Oppilas innostui: " Sinunhan pitää opiskella liiketaloutta, ja perustaa yritys. Sitten ottaa lainaa ja hankkia isompi kalastusalus. Aina kun tulee mahdollisuus niin laajentaa yritystä, ja jos ahkeroit tarpeeksi pitkää päivää, parinkymmenen vuoden kuluttua joku suuryritys varmasti ostaa yrityksesi vuorellisella rahaa."
- "jotta voin tehdä mitä?" Kalastaja kysyy
- "Sitten voit kalastaa vain sen verran kuin tuntuu mukavalta" vastaa oppilas.

Pidätän oikeuden mahdollisiin mielipiteiden muutoksiin :) Kommentoi, jos jaksoit lukea loppuun. Jos haluat keskustella elämästä niin: [email protected] on sähköpostiosoite.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jokainen-tavallaan

      MInä taas halusin opettaa lapselleni että Jumala on olemassa, halusin että hän oppii luottamaan itseensä ja hyväksyy itsensä sellaisena kuin on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      433
      3130
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2512
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      370
      2359
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2045
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1857
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1277
    7. 166
      1265
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1186
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1111
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      967
    Aihe