Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

win 8.1 palauttaminen tehdasasetuksiin

HellanJestas

uusi läppäri, uusi Windows käyttäjätili....sitten päätin palauttaa tehdasasetukset....menin sinne asetuksiin ja klikkasin että palautetaan kokonaan (tai miten se siellä lukeekaan). no kone käynnistyi uudestaan ja alkoi raksuttelemaan prosentti kerrallaan tehdasasetusten palauttamista, mutta jossain 50% kohdalla homma loppuu kesken ja kone sammuu... mistäs johtuu?

ennen wanhaan windowsin sentään pystyi asentamaan mutta nykyään ei toimi edes tuollaiset jutut... mihin tämä kehitys oikein menee vielä

15

2892

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minne asetuksiin?

      Yleensä niissä painetaan jotain nappia käynnistyksen yhteydessä ja sitten pääsee palauttamaan koneen tehdasasetuksille.

      Tuon toki pitää toimia. Jos ei toimi niin sitten vaan yhteyttä myyjään. Kuluttajansuojalaki on tässä asiassa sinun puolella.

      Jos sitten et osannut tehdä sitä koneen nollausta oikein kuten tietokoneen käyttöohjeessa lukee, sinua voidaan laskuttaa työstä.

    • ekakirj

      siis tuon ohjeen mukaan tein:


      Sipaise näyttöä oikealta vasemmalle, valitse Asetukset ja valitse sitten Muuta tietokoneen asetuksia.
      (Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa, siirrä hiiren osoitinta alaspäin, valitse Asetukset ja valitse sitten Muuta tietokoneen asetuksia.)


      2. Valitse Päivitys ja palautus ja valitse sitten Palautus.


      3. Valitse Poista kaikki ja asenna Windows uudelleen -kohdasta Aloita.

      ja sen jälkeen ei enää Windowsia saanutkaan asennettua kun jäi aina se kesken... onneksi kone on jo palautettu

      • Tee se niin, että et käynnistä Windowsia missään kohtaa. Heti käynnistyksestä pitää voida päästä palauttamaan Windowsia.


    • vpokfd

      Lue tietokoneen käyttöohjeet, miten laite palautetaan tehdasasetuksiin.
      Ostin taannoin acerin 2-1 laitteen, siinä on ainakin palautusosio.

    • yuntyu

      Kyllä tuon tehdas-palautuksen pitäisi toimia, itse olen sitä käyttänyt, tulee samanlainen kun oli kaupasta haettaessa.

    • hellanjes

      Juu niin pitäisi toimia, mutta kun ei toiminut. Ilmoitti vaan että palautuksessa ilmeni ongelmia ja sitten ei enää se windows toiminut lainkaan.

    • z---

      Miksi kukaan haluaisi palauttaa tehdasasetukset? Ainakaan jos läppäri on uusi, etkä ole sitä myymässä.

      Miksi et vain asenna uudestan tyhjältä pohjalta? Samalla pääsee eroon valmistajan ohjelmakikkareista, joita ei kuitenkaan käytä.

      • kirrrrj

        Juuri siksi halusin palauttaa asetukset koska aikomus oli palauttaa kone takaisin ja saada tuo käyttäjätili poistettua samalla. Niin tarkoitin sitä windowsin uudelleenasennusta, käytin väärää sanaa


      • dgfhghjghkjhkl

        asenna uudestaan, millä??

        Nykyään ei tule koneen mukana minkäänlaista asennusmediaa...
        Ja turha sanoa, että hae ensin asennustiedosto jos neuvoo asentamaan uudestaan...

        Ihan normaalia win-hihhulin neuvoa taas...


      • alkuperrr

        Juu, miksei koneen mukana voisi tulla vaikka usb-tikkua missä on se windows ladattuna. Nythän en tässä tilanteessa olisi voinut muuta kuin lähettää koneen huoltoon tai ladata piraatti versio netistä.


      • optiosanktio1
        kirrrrj kirjoitti:

        Juuri siksi halusin palauttaa asetukset koska aikomus oli palauttaa kone takaisin ja saada tuo käyttäjätili poistettua samalla. Niin tarkoitin sitä windowsin uudelleenasennusta, käytin väärää sanaa

        Jos muutit alkuperäistä käyttäjätilin nimeä jälkitäteen toiseksi niin silloin se taitaa toimia noin. Vaihda käyttäjä alkuperäiseen niin silloin pitäs toimia..... ehkä!


    • 98d09as8da90

      Heti kun laitat koneeseen virrat, niin jollain tietyllä valmistaja- ja mallikohtaisella nappulalla pääsee sinne tehdasasetuksille palautukseen, esim. HP:lla oikea painike on usein F11. Se Windowsin sisältä löytyvä palautushommeli tuskin toimii, jos käyttöjärjestelmä on tarpeeksi pahasti vaurioitunut. Ei välttämättä toimi tuo Windowsin ulkopuoleltakaan tehty, mutta silloin on aika iso mahdollisuus siihen, että koneen kiintolevy on rikki -> takuu hoitaa, jos on voimassa.

      • Takuu ei välttämättä korvaa pilaantunutta Windowsia jos siitä ei ole varmuuskopiota. Eli tietokone voi tulla takaisin tyhjänä ja odottaa asennuslevyä, mikä käyttäjällä pitäisi olla. Nehän tehdään koneen käyttöönoton yhteydessä.

        Tai jos haluaa että huolto tekee sen niin siitä voi tulla sitten laskua.

        Vähän tapauskohtaisia nuo. Näissä kyllä paljon lukee sitä, että takuu ei koske ohjelmia. On niillä varaosat toki (asennusmedioita) ja kuluttajansuojalaki puoltaa kuluttajaa siinä, että niiden myytyjen ohjelmien pitää toimia mutta se ylimääräinen työ voi olla asiakkaan maksettava, koska jokainen vastaa omista varmuuskopioista.

        Tai sitten maksaa sen jonkun kympin että saa asennusmediat mukaan ja sitten itse vaan tunkee sen levyn sisään ja käynnistää koneen. Ja sitten vaan odottelee.


      • MS_sivuilta_ISO

        Kannattaa ennemmin ladata MS:n sivuilta Win8.1 ISO-image (pro tai home sen mukaan kumpi läppärissä oli valmiina), ja asentaa usb-tikulta puhtaana win8-läppäriin. Se ottaa avaimen biosista ja aktivoituu automaattisesti. Pääsee myös eroon kaikesta OEM moskasta, HP:n ohjelmista ym. ja sen jälkeen läppäri toimii todella nopeasti ja hyvin.


    • toimiihyvin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2087
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      19
      1677
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1480
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1433
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1348
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe