Kabe Vaunut,

kabettajana

Mistä löytyy auton max. vetopainot ja vaununpainot. Eivät ainakaan selviä Kaben sivuilta. Kabe 880 eri malleja katsellut, pitääkö noin ison vaunun vetämiseen olla jo kuorma-auto ajakortti, joskus aikanaan muistaakseni normi AB ajokortin max. paino taisi olla 2500 kiloa.

Saako esim. Mersun paketti-autolla vetää minkäkokoista vaunua ?

Skimbakämpäksi suunnitteilla talveksi vaunun hankintaa.

8

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pitäis.riittää

      880 kokonaispaino 2650kg, silloinhan veturiksi riittää iso maasturi, Pajero tai vastaava.

    • Ilmalämmitämätön

      Kabea ei taida saada Rumatikillä,harkitse vielä.

    • rumatikkialde

      Nyt vähän tolkkua noihin korttiluokkiin. A-kortti on motskarille, se ei kuulu tähän.

      Jos vetoauto on paku tai henkilöauto niin sitten B. Tällöin yhdistelmä max 3500 kg ja kärryn kokonaispainon on oltava pienempi kuin auton omapainon.

      Jos yhdistelmän kokonaispaino menee yli 3500 kilon (tai 4250 kg jos max 750 kg kärry) niin sitten pitää olla BE-kortti. Samoin jos kärryn kokonaispaino menee auton omapainon yli, niin pitää olla BE-kortti.

      Kuorma-autokortilla eli C-kortilla et saa vetää tuota vaunua, oli sitten alla kuorma-auto tai pakettiauto. Jos mielit tuota vaunua kuorma-auton perään niin pitää olla C1E-kortti. Se maksaa muuten reippaasti yli tonnin, kun BE-kortin saat muutamalla satasella.

      BE-kortilla saat ajaa max 3500 kg autoa jonka perässä on max 3500 kg kärry. Riipuen toki mitä siihen auton perään saa laittaa.

      • kevyt-veturi

        Erinomainen ja selkeä vastaus.
        Tuo B-kortin max. 3500 kg:n yhdistelmäpaino on törkeän alhainen, sillä jo henkilöauto tojollani max. kg sallitulla vaunulla yhd.paino on 3450 kg.
        Jos ottaa cittarin, maasturin tai pakun perään sallitun vaunun, niin rajat jo paukkuu selvästi eli pitää mennä BE-kortin puolelle .


    • Kabettajana

      Kiitos perusteellista vastauksestasi. Toisinsanoen kun vauna painaa 2650 kiloa jää veto-autolle maximipainoa enään 850 kiloa jotta normi ajo-kortilla saa vetää. Alkaa kyllä rajoittamaan hommaa aikalailla, jos punnitukseen joutuu kun talvivarusteitakin on helposti mukana jo parilla sadalla kilolla viisi henkisellä perheellä. Noh, E kortin suorittaminen lienee ei kokonaisbudjetissa nyt merkittävä ole, voisi tosin olla aika hauskan näköistä kun 48 vuotias lähtee uudelleen autokouluun.

      • rumatikkialde

        Ei saa vetää edes normi ajokortilla sillä 850 kilon auton omamassa on pienempi kuin kuin 2650 kilon vaunun kokonaismassa, ja se vaatii BE-kortin silloin.


      • rumatikkialde

      • kabettajana
        rumatikkialde kirjoitti:

        Ei saa vetää edes normi ajokortilla sillä 850 kilon auton omamassa on pienempi kuin kuin 2650 kilon vaunun kokonaismassa, ja se vaatii BE-kortin silloin.

        "Ei saa vetää edes normi ajokortilla sillä 850 kilon auton omamassa on pienempi kuin kuin 2650 kilon vaunun kokonaismassa, ja se vaatii BE-kortin silloin."

        Kyllä, lisäksi autovalmistajat ilmoittavat max. vetopainon. Kiitos myös autokouluvinkkaajalle, oletinkin ettei tarvitse 4 viikkoa uudellen istua koulunpenkille. Veto-autoa seuraavaksi ihmettelemään, paketti-auto hakusessa, jokin pidennetty malli nelivetona.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 173
      5109
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4613
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2946
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1947
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1716
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe