Setä Sipilä ja Immos -jahti

Suoraselkäisyys ei kuulu kaikkien suomalaisten hyveisiin. Sen sijaan kaikenlainen kieroilu, selän takan puhuminen, panettelu ja lopulta hirveä huutaminen ovat arkipäivää. Tämä jälkimmäinen, suora huuto, kumpuaa tosin vasta siinä vaiheessa, kun tämä suomalainen tajuaa, että huutamisella on saavutettavissa välittömiä etuja. Selän takana myyräntyötä tekeminen on taas viekasta pitkän tähtäimen nakertamista.

Kieroselkäisyyteen kuuluu luonnollisesti myös kaksinaamaisuus. Se, että esimerkiksi puhutaan toista ja tehdään täysin toisella tavalla kuin puhutaan. Vastikään monikulttuurisuudesta virinnyt suoranainen huuto osoittaa, että monella on hinku saada hallitus nurin mahdollisimman kovaa huutamalla eikä niinkään se, että monikulttuurisuutta haluttaisiin lisää. Monikulttuurisuuttahan edustaisi se, että Suomeen haluttaisiin lisää pakolaisia tai jaettaisiin eteläeurooppalaisten taakkaa pakolaisten sijoittamisessa. Mutta ei, tämähän ei käy, mutta sen sijaan jonkun Immosen teilaaminen monikulttuurisuuden vastustamisen vuoksi tuntuu sopivan kuin naula päähän.

Monella suomalaisella poliitikoista puhumattakaan on tuskin edes käsitystä mitä monikulttuurisuus tarkoittaa. Jos Suomi aikoo olla suomalainen, niin ei se voi samaan aikaan olla monikulttuurinen, vaan nimenomaan suomalainen. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö täällä voisi olla myös muista kulttuureista tulleita. Kysymys tässäkin on samasta asiasta kuin surullisen kuuluisassa sekoilussa, jossa avioliittokin ollaan säätämässä sukupuolineutraaliksi. Miten ihmeessä kaksi sukupuolta voidaan edes yrittää tehdä lain voimalla sukupuolineutraaleiksi?

Jos hallituksen toiminta katsotaan epätyydyttäväksi, niin se pitäisi tehdä asiaperustein eikä kyseenalaisin moraalisin ulvahduksin. Luulisi, että Suomessa on sananvapaus eikä kansalaisen saati kansanedustajan puheesta lähtisi käyntiin susijahtiin verrattava ilmiö. Tosin suden oikeudet lienevät maassamme paremmin turvattu kuin kansalaisen, joten asiat Suomessa ovat tältäkin osin enemmän kuin vinossa.

Perussuomalaisten ottaminen hallitukseen oli tiedossa ollut riski. Siksi on turha jälkikäteen ryhtyä meuhkaamaan ja esittämään suuria moraalisia närkästyksiä, kun kaikki on ollut tiedossa jo alusta alkaen. Mutta politiikka näyttää olevan sellainen inhimillisen(?) toiminnan osa-alue, jossa mikään järjellinen ei tule kysymykseen, vaan jossa vasta hirvittävä huutaminen ja meuhkaaminen tuottaa tuloksia, jos ylipäätään. Siksipä ”setä Sipilänkin” hyväksymättömyydet syntyneessä Immos –kohussa ovat lähinnä tekopyhyyttä.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JombenrakasHVjohdolta

      Emme me tarvitse tänne "liian monikulttuurisia" ihmisiä. On parempi, että kristityn elämänkatsomuksen omaavia tulee ja juutalaisia.
      Muslimit vievät väkivallan suuntaan. Se näkyi myös lauantaina kun myin kirpputorilla kahdenkäden vesuria. Siihen tuli kolme tummaa partamiestä, joista yksi teki vesurilla päänkatkaisueleen.

      • Kyllä mielestäni hyvät muslimitkin voivat asua maassamme. Sen sijaan kahdenkäden vesurista en ole kuullut puhuttavan. Toimiiko se samalla periaatteella kuin justeeri? Monikulttuurisuudestakaan en ole kuullut laajemmin puhuttavan kuin nyt vasta tämän Immos -kohun yhteydessä. Vaikuttaakin keppihevoselta koko Immos -keissi.


      • Persut eivät muistaakseni äänestäneet hallitukseen menosta, joten myös Immonen on hyväksynyt hallitusohjelman linjan. Ilmarisen väite tekopyhyydestä on roskaa. Hallituspuolueen edustajan tulee harkita missä ja miten mahdollisen erimielisyytensä johonkin asiaan ilmaisee.

        Oma eduskuntaryhmä tuntuu luontevammalta paikalta kuin facebook


      • DV8_HellRaiser kirjoitti:

        Persut eivät muistaakseni äänestäneet hallitukseen menosta, joten myös Immonen on hyväksynyt hallitusohjelman linjan. Ilmarisen väite tekopyhyydestä on roskaa. Hallituspuolueen edustajan tulee harkita missä ja miten mahdollisen erimielisyytensä johonkin asiaan ilmaisee.

        Oma eduskuntaryhmä tuntuu luontevammalta paikalta kuin facebook

        Heeh,heh? Eivät äänestäneet, siis Timo Soinin mahtikäskylläkö sinne hallitukseen sitten on menty? Eipä ihme, jos savu nousee. Kyllä perussuomalaisten nuttu pyörii siihen malliin, että olisi jo poliittisen hygieniankin vuoksi tervettä lähteä litomaan hallituksesta. Tekopyhyys tarkoittaa tässä yhteydessä perussuomalaisuutta laajempaa kontekstia. Sananvapaus ei tiettävästi rajoitu eduskuntaryhmään.


    • JombenrakasHVjohdolts

      Taas täysin samaa mieltä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      32
      6080
    2. Mitä haluaisit

      Sanoa hänelle tällä hetkellä?
      Ikävä
      276
      3829
    3. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

      Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      276
      3207
    4. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
      Maailman menoa
      143
      2772
    5. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

      Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
      Ensitreffit alttarilla
      21
      2420
    6. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      115
      2080
    7. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

      Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
      Maailman menoa
      219
      1988
    8. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      200
      1902
    9. Hyvin sä olet

      Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
      Ikävä
      58
      1522
    10. Seiska: Suhdekohussa rypenyt Anssi Heikkilä paljastaa - Pernilla Böckermanin kanssa tällaiset välit

      Anssi Heikkilä ja Pernilla Böckerman tanssivat yhdessä TTK:ssa ja heidän ympärillään spekuloitiin suhteesta. Nyt Heikkil
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1496
    Aihe