Myytävissä asunnoissa ilmaa n 20-30%!!

KiinaKaatuu

Muistakaa ihmiset tämä että nyt jos koskaan on ostajan markkinat ja että myytävistä asunnoista voi nyt surutta tinkiä 20-30% ja uskokaa tai älkää ne joudutaan alehintaan myymään nykyään. Asuntokauppa on aivan pysähtynyt kamalan taloustilanteen vuoksi ja pahemmaksi menee vielä kun kiina kaatuu, silloin sortuu koko Eurooppa.

25

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eläkeloinen

      Niin, eihän nyt kukaan täysjärkinen asuntoja ole ostamassa näillä hinnoilla, ostin kaksion keväällä 2015 pyynti oli 92.000e tein sitovan tarjouksen 75.000e asunto jäi minulle :)

    • pussitsuuhun
    • jaajoojaajoojaa

      Aloittaja on aivan oikeassa, kauppa ei ole tosiaankaan käynyt edes v 2012 ja sama hiljaisuus jatkuu ja jatkuu, onneksi myytäviä asuntoja on alettu antaa vuokralaisten tuhottavaksi :) omaisuus rapistuu ja niin se vain on, porvarit itkee verta.

    • kuntoarvio.tarpeen

      Asialla lienee useampi puoli, kun sitä tarkastelee hieman laajemmin. Asunnon, vanhan, saattaa saada edullisesti nyt ja vielä edullisemmin parin vuoden kuluttua, mutta vanhoissa asunnoissa on aina ostajalla riski. Edullinen yhtiövastike taloyhtiössä, eikä isoja remontteja tehty - remontit ovat tulossa tai taloyhtiö lahoaa hiljalleen.

      Uuden asunnon ostossakin on omat juttunsa. Jos saat uuden asunnon edullisesti, niin silloin voi tulevaisuudessa olla yllätyksiä tulossa. Hyvää ja halpaa, molempia samassa paketissa, löytyy hyvin harvoin. Jos pystyy rakentamaan halvalla, halvemmalla, kuin muut, niin jostakin on silloin tingitty.

      Pankit vaativat omaa säästämistä asuntoa varten ja työpaikat vähenevät. Kuka rohkenee ottaa asuntolainaa, jos työpaikka on epävarmalla pohjalla.

      Jos on onnistunut laittamaan rahaa sukanvarteen tai perintö odottaa, niin voihan sitä odotella asuntojen hintojen laskua. Vanhojen asuntojen kunto tuskin paranee odottelulla. Isoja remontteja ei taloyhtiöissä ryhdytä tekemään kovin helposti, koska ne vaativat osakkailta rahaa. Remontoijia olisi saatavilla, mutta remonttien maksajien kukkarot ovat köyhtyneet. Vesivahingot saavat olla aivan kaikessa rauhassa odottamassa tulevaisuutta, jos eivät näy päällepäin.

      Työttömät, eläkeläiset, lapsiperheet yrittävät sinnitellä eteenpäin, sillä jossakin sitä on asuttava. Jos asunto on maksettu, niin siitä pidetään kiinni viimeiseen asti. Asuntoa ei vaihdeta, vaikka tarvetta olisikin. Oma lukunsa ovat ne, jotka ovat rakentaneet kalliin omakotitalon velaksi ja esim. kohtaa työttömyys, avioero tms. - heitä käy sääliksi.

    • MaailmaMuuttuuYstävät

      Väärin, kyllä vanhaan asuntoon sitten lopulta joutuu sen jonkinlaisen rempan teettämään ja näitä asuntoja on hyvä alkaa etsimään ja tekemään tarjous. Ajat vaan ovat kurjat ja näköpiirissä ei oikeastaan ole mitään positiivista valoa, päinvastoin synkkenee entisestään. Euroopassa aloitetut sotatoimet leviävät pian jokaiseen Euroopan maahan ja suomi mukaan lukien, tällä kaikella on suuri vaikutus yleiseen hintatasoon ja varsinkin sellaisiin tuotteisiin joita ei juurikaan tarvita, korut, taide, yleensä arvoesineet ja asunnot. Ihmiset ostavat tilanteen pahentuessaan vain ruokaa ja muut turhat kulutusjuhlat jäävät toisarvoiseksi. Maailmalla pian puhdas vesi on arvokkaanpaa kuin öljy.

      • naapuriasunto.myynnissä

        Voihan sen tarjouksen tehdä, se onkin sitten eri juttu, että tuleeko tarjous hyväksytyksi! Alihintaisilla tarjouksilla on tapana tulla hylätyiksi. Vaikka juuri se myytävänä oleva asunto olisikin suurinpiirtein kunnossa ja sen hinta on edullinen, niin kannattaa selvittää taloyhtiön tilanne.
        Asunto-osakeyhtiössä joudut maksamaan niiden muidenkin asuntojen vesivahinkoja, jotka kuuluvat taloyhtiön korjattavaksi ja maksettavaksi vastuunjakotaulukon mukaisesti.

        Jos on paljon korjausvelkaa, niin niitä remontteja riittää, jos taloyhtiötä ryhdytään kunnostamaan. Edullinen hankintahinta saattaa hämätä ostajaa.


    • köyhyystasku

      Sitä ilmaa on enemmänkin kuin 20-30%. Suomen ilmastossa kun on pakko asua lämmitettävässä kämpässä, niin on kohtuutonta, että niiden hinnat ovat ylisuuret. Vuokratkin karanneet pilviin. Sevasin kuluneet kämpät taloissa, joiden ympäristöt jätetty hoitamatta vuosiksi. Leikkaamaton ruoho, rehottavat puskat ja entisten asukkaiden grillivehkeet/sohvanromut ensimmäisinä vastassa. Vuokrat vaan vähintään 600 euroa. Kuinkahan käynee asuntomarkkinoilla kun suunnitellut heikennykset asumistukiin, työllisyystukiin ym. toteutuu.

      • VankilaanKaikki

        Nyt taas uutisista saimme kuulla synkän totuuden suomen kuralla olevasta taloudesta, onkohan vika meissä kansalaisissa vaiko kenties päättäjissä? Ruotsista meidän täytyisi mallia hakea monessa asiassa! Nämä ministerit jotka on omilla typerillä päätöksillään aikoinaan tilanteen saattanut tähän valoon joutaisivat suuriin vahingonkorvauksiin suomen valtiolle ja linnatuomiot päälle, jaa mutta eihän he ole vielä tulleet pitkältä kesälomaltaan eduskuntaan.....istumaan....


    • Paikanvaihto

      Jos 400 tonnin kämppä maakunnan kalleimmilla paikoilla on liian kallis niin ostakaa mummonmökki maakunnasta korvesta. Voi saada 20 tonnilla asuttavan kämpän jättitontilla.
      Elämä on valintoja ja jos joku on liian kallis niin ostakaa halvempi.
      Minun tekisi mieli puolen millin Ferraria mutta tuntuu että hinnoissa on ilmaa n 20-30%!! joten ostin 15 tonnin Skodan.

    • valtavat.voitot

      Uudessa kaksiossa on ilmaa 40 prossaa.

    • Palajon_ilimaa

      .
      Käväsin kahtomasa uuren karahiaa luukkua ja ette taira uskua,
      .
      notta ristus soli ihan tuvan täyreltä täynnä ilimaa... ei mööpeliä eikä mitää....
      .
      ...pelekkää ilimaa
      .

    • PorvarinPainajainenSOSSU

      Asuntokauppa on totaalisen seis! Porvarit jotka olivat ostaneet asuntoja sijoitusmielessään joutuvat nyt niitä vuokraamaan sossun eläteille ja ne elätit murjoo koko kämpän kuukaudessa kelvottomaksi ja korvauksia heiltä ei saa kirveelläkään :) porvarit itkee ja pieree nykyään verta :)

      • asuntoihin.sijoittanut

        Sijoittajana voin kertoa, että vuokralaisia löytyy: työssäkäyviä, opiskelijoita, avio-tai avoeron kokeneita, mutta harvoin on osunut kohdalle sos.tuilla elämäänsä rahoittavia asunnon etsijöitä. Ja eivät he ole yhtenäinen ryhmä ihmisiä, jotka rikkovat asunnon automaattisesti. Kuka tahansa saattaa joutua turvautumaan sos.tukiin. Joku tilapäisesti, toinen pysyvästi.

        Vuokralaisensa saa valita itse ja samalla tulee selvitettyä hakijan taustat, maksukyky, miksi haluaa vuokrata juuri tämän asunnon jne.


      • OletkosPorvariSijoittaja

        No vaikea kuule ihmisten todellisia taustoja tai luonnetta on alkaa selvittämään kun porvarilla on kiire saada luukut nopeaa vuokrattua, eihän porvari voi suinkaa hävitä rahaa pitämällä luukkua tyhjillään? Ja missäs sinä sijoittaja luulet että nämä sinun sossuihmiset asustelevat? Kyllä ne kuule ihan asuu joko yksityisellä tai kaupungin luukuissa ja mistäs sinä tiedät että kun asunnon vuokrahetkellä hakijan tilanne näyttää normaalilta, mutta voikin muuttua täysin kk päästä kun työt loppuu ja alkaa metelöinti ja viinanjuonti? Silloin sinä oletkin valinnut ihanaan luukkuus nämä juopot jotka hajottavat kämppäsi ja pieret taas verta ;) Kyllä liika varallisuus on hermoille ottavaa elämää :) Vähän rennomminkin elämän kuules voi ottaa, turha alkaa kynttilää polttamaan molemmista päistä.


      • vuokranantajakans
        asuntoihin.sijoittanut kirjoitti:

        Sijoittajana voin kertoa, että vuokralaisia löytyy: työssäkäyviä, opiskelijoita, avio-tai avoeron kokeneita, mutta harvoin on osunut kohdalle sos.tuilla elämäänsä rahoittavia asunnon etsijöitä. Ja eivät he ole yhtenäinen ryhmä ihmisiä, jotka rikkovat asunnon automaattisesti. Kuka tahansa saattaa joutua turvautumaan sos.tukiin. Joku tilapäisesti, toinen pysyvästi.

        Vuokralaisensa saa valita itse ja samalla tulee selvitettyä hakijan taustat, maksukyky, miksi haluaa vuokrata juuri tämän asunnon jne.

        Ei se nyt niin ruusuista ole kuin kerroit. Valtio leikkaamassa kalliinpien asuntojen asumistukia, opiskelijat usein luovuttavat asuntonsa pois kesäksi, seisoo tyhjänä. Asuntojen arvo ei ole vuosiin noussut, päinvastoin ja korot tulevat nousemaan. Vuokralaiset vaihtuvat tiheään, tulee remontointi kuluja ja maksat taas vuokravälittäjälle. Vuokra-asuntoja on seinäjoella jo nyt liikaa ja monet nytkin tyhjinä silti lisää rakennetaan.


    • epämääräistä

      Esittelyissä kiertäneenä pitää ihmetellä muutamaa asiaa. Ensiksikin, miksi tämä teatteripeli myyntihinnan ympärillä? Kaikki (paitsi kovapäisimmät myyjät) tietävät, että ilmoitettu myyntihinta ei ole todellinen hinta. Miksei voi laittaa myyntihintaa lähemmäs tosihintaa? Kaikki eivät halua aloittaa tinkimis/tarjous/vastatarjousruljanssia vaan jättävät mieluummin kohteen sikseen. Myyntitarjontaahan Seinäjoella kyllä riittää. Välittäjät eivät uskalla sanoa, millaisen tarjouksen voisi jättää vaan pyörittelevät kysyttäessä asiaa monisanaisesti.
      Toinen juttu koskee kiinteistöjä. Talossa asunnon puoli on saatettu laittaa myyntikuntoon, mutta miksi homma jätetään puolitiehen? Varastot, tallit ym. jätetty silleen, vain tungettu täyteen talosta tuotua roinaa. Seinissä, katossa, ikkunoissa reikiä, moskaa kaikkialla. Tallin perällä romujen takana voi sitten olla talon sähkökaappi, lämminvesivaraaja tms, jonka esittelyssä käyvät halua nähdä. Tontilta leikataan hätäisesti nurmikko esittelypäiväksi, mutta puut ja puskat saavat rehottaa vuosien takaisessa tilassaan. Pensasaidassa voi kasvaa jopa 10- metristä rankaa ja puiset aidat lahonneina kaatuilleet. Jos kerran kiinteistö on vain puoliksi myyntikunnossa, niin silloin hintapyynnössäkin on lähes puolet liikaa.

    • lslslslslsl

      Kyllä niis on100 rosenttia ilimaa sisällä

    • LKVtampere

      Paikkakuntakohtaiset erot tulevat kasvamaan, es Pirkanmaan talousalueella viedään yksiöt ja kaksiot ja rivikolmiot käsistä, tietyillä paikkakunnilla ne ovat ongelmajätettä

    • Vuokravälittäjä

      Onko vuokranantaja porvari vai sosialisti? Useimmiten vuokranantaja on vakituisessa työsuhteessa oleva työntekijä. Tämä on luonnollista, koska työntekijöitä on enemmän kuin porvareita. Ammattiryhmistä vuokra-asuntoja omistavat usein opettajat, metallimiehet, asentajat, valtion ja virastojen työntekijät kuten ely, avi, te-keskus, vr, poliisi, puolustuslaitos. Myös vuorotyöntekijät Atrialta ovat vuokra-asuntojen omistajia ja toimeksiantajia. Hyvä että asuntojen omistus on laajalla pohjaa.

    • Tilit

      Joidenkin on vaikea ymmärtää, että palkansaajat tienaavat hyvin ja että hekin ovat sijoittajia.

    • järkikäteen

      Mitähän tapahtuu kaikille myymättä jääville asunnoille/taloille? Osa kai saadaan vuokrattua, mutta entäs nuo vanhemmat talot? Päivittäin kuljen muutaman sellaisen ohi. Joitakin myyty jo ainakin kolmena viimeisenä vuotena vähän väliä. Omistaja käy talvisin tyhjässä talossa lykkimässä lumet ja lämmittämässä, kesäisin nurmikonleikkuut, syksyllä haravoinnit yms. Pimeän aikaan poltetaan ajastimella säädettyjä valoja. Maksut tietenkin pitää hoitaa koko ajan, lämmitys, sähkö, vakuutus, kiinteistövero. Mutta voihan omistaja silti vuodesta toiseen onnitella itseään siitä, että on pitänyt ylisuuresta hinnasta sitkeästi kiinni.

    • lähipiirinulkoa

      Ne ovat joko asumiskuntoisia, mutta 50% ylihinnoiteltu tai ne ovat purkukuntoisia ja 50% ylihinnoiteltu. Välittäjät eivät tohdi kertoa totuutta toimeksiantajalle myöskään uudemmissa kohteissa. Useimmat ketjuista roikuttavat näitä kohteita sivuillaan, koska se lisää tarjottavien kohteiden määrää markkinajohtajakilpailussa, eli myynnissä olevien asuntojen määrällä laskettavassa. Valitettavasti sama ilmiö nähdään samoilla liikkeillä maakunnissa.

    • Ylpeänä

      Seinäjoen asuntokupla syntyy esiintymispaineesta olla myös varakas jos ystäväkin on. Ystävä kertoo makkaranuotiolla sijoitusasunnonhankinnasta ja kysyy, oletko sinä ostanut jo! Ei olla mekään köyhiä, lainalla ostetaan asunto vaikka sen hoitokulut ylittävät perheen resurssit.

      • perinyt

        Velkarahalla asuntosijoittajaksi ryhtyneeltä rahat loppuvat nopeasti, etenkin jos on ostanut useamman sijoitusasunnon. Tuotto on niin vähäistä, että menot ovat suuremmat. Perintönä saadut asunnot pystyy pitämään, mutta että esiintymispaineita??? Ei näistä sijoituksista/perinnöistä yleensä tarvitse muille kertoa. Verottaja tietää ja ottaa osansa.
        Taitamaton saa asiansa solmuun, kun velkarahalla ostaa sijoitusasunnon ja kuvittelee "tienaavansa" hyvinkin. Työtä teettää, kun pitää sijoituskohteensa kunnossa ja suorittaa kaikki velvoitteet taloyhtiölle. Tarkistaa vuokralaisten maksuvelvoitteiden suoritukset vuokranantajalle ja taloyhtiölle joka kuukausi.


    • kiinteistöteijuurilaske

      Mulla on käynyt tuuri... ostin 2000 luvun alussa ison talon keskustasta alle 100 000 euroa ja nyt sen hinta on jo noin 250 000 euroa! No eipä mulla ollut muuta nyt kertoa;) Ihanaa kun osaa, siis aiva ihqua...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      423
      2954
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2276
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      348
      1976
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1893
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1747
    6. 158
      1212
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1207
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      95
      1140
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1052
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      927
    Aihe