Sana lapsen uskon tuhoojille

Uskoainoastaan

Eräs julistaja totesi kerran puheessaan, että vasta koeteltu usko on uskoa. Siinä hän varmasti oli oikeassa. Tuntuu kuitenkin pahalta, jos jo pienten lasten täytyy joutua uskossaan koetteelle ennen muuta aikuisten taholta. Jeesus sanoo Matteuksen evankeliumin luvussa 18: "Joka taas viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, hänelle olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen. 7. Voi maailmaa viettelysten tähden! Viettelysten täytyy kyllä tulla, mutta voi sitä ihmistä, jonka kautta viettelys tulee!"
Jeesus tietää, mihin hänen omansa, erityisesti pienimmät ja heikoimmat joutuvat maailmassa. He tulevat kohtaamaan ihmisiä, jotka viettelevät heitä hylkäämään uskonsa. Jeesus käyttää viettelemisestä sanaa, joka tarkoittaa ansan asettamista. Ymmärrämme hänen tarkoituksensa, kun ajattelemme rautoja, joilla elämiä on aikanaan pyydystetty. Kun uhri astuu ansaan, se laukeaa. Raudat kiristyvät jalan ympärille, eikä onneton uhri pääse ansasta millään pois.
Mitään pahempaa ihminen ei voi Jumalan näkökulmasta lapselle tehdä, kuin vietellä hänet uskomasta Jeesukseen. Viettelijät voivat olla hänen kaikkein lähimpiä ja rakkaimpia ihmisiään. He voivat viedä lapsilta, eivät vain uskoa Jeesukseen, vaan jo mahdollisuuden uskomiseen vaikenemalla hengellisistä asioista. Jeesusta kohtaan voidaan jo kotona osoittaa välinpitämättömyyttä ja halveksuntaa. Häntä ja Raamatun sanaa saatetaan pilkata ja ihannoida kaikkea muuta. Lapset voidaan opettaa suhtautumaan Jumalaan ja Jeesukseen piittaamattomasti ja elämään Jumalan sanan vastaisesti. Lapset voivat saada jo kodistaan tai lähiympäristöstään kielteisen asenteen Jeesusta kohtaan. He katsovat vanhempiaan, heidän uskoaan, elämäntapaansa ja ratkaisujaan ja seuraavat heitä. Esimerkin, ja erityisesti isän esimerkin voima on suuri.
Entä mitä tapahtuu kotona, kun lapsi ilmoittaa uskovansa Jeesukseen tai peräti tulleensa uskoon. Olen kuullut lapsista ja nuorista, puolisoista ja jopa vanhuksista, joita on kohdeltu kaltoin heidän uskoontulonsa tähden ja yritetty taivuttaa heitä luopumaan uskostaan. Heitä ja heidän uskoaan on hävetty. Heitä on pidetty ymmärtämättöminä tai sanottu seonneiksi tai seniileiksi, mutta Jumalan silmissä he ovat arvokkaita. He ovat hänen omiaan, hänen rakkaitaan.
Vastuullisia Jumalan edessä eivät ole vain vanhemmat, vaan myös opettajat, seurakuntien työntekijät ja kaikki muut, joilla on asema ja vaikutusvaltaa. Joku Jeesukseen uskovista voi tulla kadotetuksi auktoriteettina pidetyn henkilön harhaan johtavan opetuksen tai Jumalan sanan vastaisen elämäntavan tähden.
Viettelijöitä on myös kaveripiireissä ja luokkatovereissa. Lapset ovat riippuvaisia toisistaan. On vaikea olla millään tavalla erilainen kuin muut, ja usko Jeesukseen tekee erilaiseksi. Moni tahtoo kaveripiirin paineiden alla luopua uskosta, jonka on ehkä saanut uskovassa kodissa, tai ainakin peittää uskonsa. Kukaan ei halua tulla erilaisuutensa tähden muiden kiusaamaksi. Olen usein miettinyt, kuka kantaa vastuun näiden kiusaajien sanoista ja teoista. Eivätkö ne, jotka ovat heihin kylväneet epäuskon tai Jeesusta vastustavan siemenen.
Kuka tahansa viettelijä on, hän saa osakseen Jumalan pyhän ja ankaran vihan eli tekonsa mukaisen tuomion. Lankeemukseen houkutteleminen on Jeesuksen silmissä niin vakava asia, että viettelijälle olisi parempi tulla heitetyksi mereen myllynkivi kaulassaan. Ilmaisu on äärimmäinen. Ajatus on, että viettelijän olisi parempi kuolla, ennen kuin hän on ehtinyt tehdä hallaa jonkun uskolle. Silloin hänen ei tarvitsisi kohdata Jumalan ankaruutta, joka kohdistuu viettelijään.
Sitten Jeesus katselee maailmaa ja opetuslastensa tulevaisuutta ja hän huudahtaa: "7. Voi maailmaa viettelysten tähden!" Jeesuksen voi-huudot sisältävät tuomion. Tähän voi-huutoon sisältyy koko Jumalan valtakunnan ulkopuolelle jäävä maailma. Jeesus on kuollut jokaisen ihmisen puolesta. Jumala on niin paljon rakastanut maailmaa, että hän antoi ainoa Poikansa, mutta maailma kääntää hänelle selkänsä. Maailma asettaa ansansa uskoville ja saa joitakin loukkuun.
Vielä Jeesus sisällyttää voi-huutoonsa häntä ja hänen omiaan vastustavat yksilöt, ei vain maailmaa kokonaisuutena. Jokainen saa oman voi-huutonsa sen hengellisen tuhon mukaan, jota hän tekee tai yrittää tehdä. Tähän joukkoon kuuluu myös monia sellaisia, jotka tekevät tuhoa kristillisyyden ja hengellisyyden nimissä, ne, joita Jeesus toisessa yhteydessä sanoo susiksi lammasten vaatteissa.
Voisitko sinä tänä aamuna miettiä, mihin joukkoon itse mahdollisesti kuulut? Onko sinulla paikka niiden vähäisten joukossa, jotka uskovat Jeesukseen vai kuulutko kenties viettelijöihin? Vaikka kokisit olevasi kuinka vähäinen opetuslapsi tahansa, Jeesus on sinun kanssasi. Olet hänen silmissään kallis ja suuriarvoinen.
http://www.liisijokiranta.fi/avaimiaosio/ohjradiossa_30.htm#Torsta

11

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yuiljk

      Kristityn, uskovan raamatunopettajan näkemys lapsen uskon tuhoamisesta.

    • Tähän liittyy vahvasti omakohtainenkin kokemus iästä joka alkaa 27-vuotiaana ja päättyy 33-vuotiaana. Tänä aikana ihminen tekee jonkin omituisen ratkaisun se vanhan ja alkuperäisen uskonsa suhteen. Se joko jää alkuperäiseen, tai sitten siihen tulee aikuisuusvivahde, jonka jälkeen usko itseasiassa murenee käsiin.
      En viitsi kertoa esimerkkejä, koska uskon että löydätte ne omasta lähipiiristä ja itsestänne. Minä rukoilin tuossa iässä että saan säilyttää lapsen uskon ja niin kävi. Tämän saman neuvon olen antanut lapsilleni, jotka lähestyvät koht akovaa vauhtia tuota ikää. Jeesushan vihjaisi, ettei ihmisen ole hyvä elää 30 vuotta pidempään. Se tarkoitti juuri sitä.

      • InhottavaRealisti

        Hieman koomista, Jarmo, että Sinä osallistut tähänkin typerään ketjuun. Sama avaus on tehty tänne lukuisia kertoja ja siitähän ei ile mitään epäselvyyttä, kenen toimesta.

        Toki minäkin sen virheen tein, että tähän ketjuun täytettä loin.


      • Kiitoslinkistä

        Autosta sukellusveneeksi. Ketusta karhuksi.
        Hyvää asiaa kerrotaan ymmärrettävästi.

        Tämä teksti Thomas Kämper:n:

        Pekka Reinikainen - Genesis, Osa 1/2, todellista historiaa vai toiveajattelua? Vantaa 10.4.2015

        Tämän takia evoluutiotarinoiden kertominen täytyy lopettaa, koska ne eivät ole tieteellisiä: evoluutiota ei tule opettaa 'annettuna totuutena' ja pitää luonnollisesti sallia keskustelu älykkään suunnittelun tunnusmerkistöstä. Mikäli tämä estetään, niin evoluution opetus muuttuu uskonnon opetukseksi, mitä se on ollutkin tähän asti.

        Tämän kanssa on kehitetty myös "uusi uskonto" nimeltään teistinen evoluutio, jonka mukaan Jumala olisi askarrellut erilaisten eliöiden kanssa 3,5 miljardia vuotta saadakseen lopulta aikaan ihmisen? Darvinistinen evoluutio ei eroa mitenkään teistisestä evoluutiosta, missä Luojalla on pelkkä takapirun rooli.

        Tämän ateistisen uskonnon takia nuoret ovat maassamme hylänneet raamatullisen uskon eikä vastakääntyneitä tulvi seurakuntiin. Nuorista miehistä jopa 90 prosenttia on hylännyt isiensä uskon. Alle 30 vuoden ikäisistä suomalaisista enää 15 % uskoo Raamatun Jumalaan. Luvut ovat samanlaisia muissakin länsimaissa. Tämä luopumus on seurausta uusateistien julistustyöstä ja kirkon valitseman teistisen evoluution opettamisesta.

        Kirkoissa teistisen evoluution julistaminen johtaa näin samaan tulokseen, sillä se ei ole kyennyt patoamaan nuorten ulosvirtausta kirkosta vaan päinvastoin(!) lisännyt sitä, koska se ei vahvista Pyhän Raamatun arvovaltaa.

        Entä mitä Darwin sanoi teistisestä evoluutiosta? "Sellainen näkemys, että sallimus olisi järjestänyt kaikki eliöiden muunnelmat, tekee luonnonvalinnasta täysin tarpeettoman, ja poistaa uusien lajien syntymekanismista kaiken tieteellisyyden. Jos tulisin vakuuttuneeksi, että tarvitsen tällaisia lisäperusteluja luonnonvalinnan ohjaamalle evoluutiolle, hylkäisin moisen roskana ... pitäisin teoriaa luonnonvalinnasta täysin arvottomana, jos katsottaisiin, että se tarvitsee ihmeenomaista asioihin puuttumista missään polveutumisen vaiheessa."

        Asia ei ole muuttunut miksikään ja on outoa, että eräät tahot käyttävät ateistien tehokkainta ja ainoata perustelua, millä he torjuvat Jumalan olemassaolon ja samalla luomisen, lankeemuksen ja lunastuksen.

        Kysymys kuuluukin, että miksi tätä ateistien tehokkainta ja ainoaa keinoa mitätöidä Jumala sitten julistetaan kirkoissa?

        Näin tekemällä julistaja säästyy siltä pilkalta, mikä kohdistuu luonnossa havaittavan älykkään suunnittelun esille tuojiin.

        Tämä seminaari haastaa suunnittelulle sokeat evolutionistit, joilta tulee selitykseksi vain tarinaa - satuja!

        Ovatko evolutionistien tarinat uskottavia? Tarinat ovat
        tarinoita, kertoi ne sitten kuinka arvostettu ateistiprofessori tahansa. Tärkeintä on ajatella itse eikä uskoa ihmisjärkeilyyn, joka on aina osoittautunut virheelliseksi. Jumalan viisaus tulee kyllä Hänen teoissaan esiin. Sen havaitsemiseen ei tarvita mitään oppiarvoja!

        Paras tapa vastata tähän haasteeseen on kyseenalaistaa kaikki evolutionistinen julistustyö, koska se on uskontoa eikä tiedettä.

        Tämä onnistuu luonnontieteellisen havaintoaineiston avulla. Uskon ei missään tapauksessa tarvitse olla sokeaa! Parempi argumentti voittakoon. On syytä ryhtyä ajattelemaan itse. Humpuuki on humpuukia, vaikka sen esittäisi kuinka arvostettu
        auktoriteetti tahansa.

        Jokainen tehköön itse omat johtopäätöksensä tässä seminaarissa tarjolla olevan aineiston perusteella.

        Jumala kehottaa meitä oppimaan Hänen luomakunnastaan. Usko älykkääseen suunnitteluun ei suinkaan ole sokeaa, kuten ateistit mielellään väittävät, vaan perustuu luonnosta tehtyihin havaintoihin ja evoluution ilmeiset rajat perustuvat kokemusperäisen tieteen tutkimustuloksiin (Room.1:19,20).

        Lääkäri Pekka Reinikainen tuo esille kumoamattomia tosiasioita, joilla evoluutioteorialle annetaan Siperiaakin kylmempää kyytiä ja osoitetaan, että Pyhä Raamattu on kirjaimellisesti totta ja tieteellisesti tarkka! Seminaarin alustaa teologi Thomas Kämper. Seminaari on pidetty Vantaan Minttukirkossa 10.4.2015.

        Rohkenetko katsoa ja päivittää tietokantasi 2015 päivitykseen näissä asioissa?"


      • omituinensaivartelija
        Kiitoslinkistä kirjoitti:

        Autosta sukellusveneeksi. Ketusta karhuksi.
        Hyvää asiaa kerrotaan ymmärrettävästi.

        Tämä teksti Thomas Kämper:n:

        Pekka Reinikainen - Genesis, Osa 1/2, todellista historiaa vai toiveajattelua? Vantaa 10.4.2015

        Tämän takia evoluutiotarinoiden kertominen täytyy lopettaa, koska ne eivät ole tieteellisiä: evoluutiota ei tule opettaa 'annettuna totuutena' ja pitää luonnollisesti sallia keskustelu älykkään suunnittelun tunnusmerkistöstä. Mikäli tämä estetään, niin evoluution opetus muuttuu uskonnon opetukseksi, mitä se on ollutkin tähän asti.

        Tämän kanssa on kehitetty myös "uusi uskonto" nimeltään teistinen evoluutio, jonka mukaan Jumala olisi askarrellut erilaisten eliöiden kanssa 3,5 miljardia vuotta saadakseen lopulta aikaan ihmisen? Darvinistinen evoluutio ei eroa mitenkään teistisestä evoluutiosta, missä Luojalla on pelkkä takapirun rooli.

        Tämän ateistisen uskonnon takia nuoret ovat maassamme hylänneet raamatullisen uskon eikä vastakääntyneitä tulvi seurakuntiin. Nuorista miehistä jopa 90 prosenttia on hylännyt isiensä uskon. Alle 30 vuoden ikäisistä suomalaisista enää 15 % uskoo Raamatun Jumalaan. Luvut ovat samanlaisia muissakin länsimaissa. Tämä luopumus on seurausta uusateistien julistustyöstä ja kirkon valitseman teistisen evoluution opettamisesta.

        Kirkoissa teistisen evoluution julistaminen johtaa näin samaan tulokseen, sillä se ei ole kyennyt patoamaan nuorten ulosvirtausta kirkosta vaan päinvastoin(!) lisännyt sitä, koska se ei vahvista Pyhän Raamatun arvovaltaa.

        Entä mitä Darwin sanoi teistisestä evoluutiosta? "Sellainen näkemys, että sallimus olisi järjestänyt kaikki eliöiden muunnelmat, tekee luonnonvalinnasta täysin tarpeettoman, ja poistaa uusien lajien syntymekanismista kaiken tieteellisyyden. Jos tulisin vakuuttuneeksi, että tarvitsen tällaisia lisäperusteluja luonnonvalinnan ohjaamalle evoluutiolle, hylkäisin moisen roskana ... pitäisin teoriaa luonnonvalinnasta täysin arvottomana, jos katsottaisiin, että se tarvitsee ihmeenomaista asioihin puuttumista missään polveutumisen vaiheessa."

        Asia ei ole muuttunut miksikään ja on outoa, että eräät tahot käyttävät ateistien tehokkainta ja ainoata perustelua, millä he torjuvat Jumalan olemassaolon ja samalla luomisen, lankeemuksen ja lunastuksen.

        Kysymys kuuluukin, että miksi tätä ateistien tehokkainta ja ainoaa keinoa mitätöidä Jumala sitten julistetaan kirkoissa?

        Näin tekemällä julistaja säästyy siltä pilkalta, mikä kohdistuu luonnossa havaittavan älykkään suunnittelun esille tuojiin.

        Tämä seminaari haastaa suunnittelulle sokeat evolutionistit, joilta tulee selitykseksi vain tarinaa - satuja!

        Ovatko evolutionistien tarinat uskottavia? Tarinat ovat
        tarinoita, kertoi ne sitten kuinka arvostettu ateistiprofessori tahansa. Tärkeintä on ajatella itse eikä uskoa ihmisjärkeilyyn, joka on aina osoittautunut virheelliseksi. Jumalan viisaus tulee kyllä Hänen teoissaan esiin. Sen havaitsemiseen ei tarvita mitään oppiarvoja!

        Paras tapa vastata tähän haasteeseen on kyseenalaistaa kaikki evolutionistinen julistustyö, koska se on uskontoa eikä tiedettä.

        Tämä onnistuu luonnontieteellisen havaintoaineiston avulla. Uskon ei missään tapauksessa tarvitse olla sokeaa! Parempi argumentti voittakoon. On syytä ryhtyä ajattelemaan itse. Humpuuki on humpuukia, vaikka sen esittäisi kuinka arvostettu
        auktoriteetti tahansa.

        Jokainen tehköön itse omat johtopäätöksensä tässä seminaarissa tarjolla olevan aineiston perusteella.

        Jumala kehottaa meitä oppimaan Hänen luomakunnastaan. Usko älykkääseen suunnitteluun ei suinkaan ole sokeaa, kuten ateistit mielellään väittävät, vaan perustuu luonnosta tehtyihin havaintoihin ja evoluution ilmeiset rajat perustuvat kokemusperäisen tieteen tutkimustuloksiin (Room.1:19,20).

        Lääkäri Pekka Reinikainen tuo esille kumoamattomia tosiasioita, joilla evoluutioteorialle annetaan Siperiaakin kylmempää kyytiä ja osoitetaan, että Pyhä Raamattu on kirjaimellisesti totta ja tieteellisesti tarkka! Seminaarin alustaa teologi Thomas Kämper. Seminaari on pidetty Vantaan Minttukirkossa 10.4.2015.

        Rohkenetko katsoa ja päivittää tietokantasi 2015 päivitykseen näissä asioissa?"

        Päivittäin näkee ja kuulee samoja argumentteja joista Reinikainenkin kertoi. Ei mitään uutta auringon alla sikäli. Ateisti venyttää loppuun saakka sokeaa mielipidettään faktana, vaikka sille on jo 100% kaiken tyrmäävä todiste.


      • Sitähänseon
        omituinensaivartelija kirjoitti:

        Päivittäin näkee ja kuulee samoja argumentteja joista Reinikainenkin kertoi. Ei mitään uutta auringon alla sikäli. Ateisti venyttää loppuun saakka sokeaa mielipidettään faktana, vaikka sille on jo 100% kaiken tyrmäävä todiste.

        Niin kuulee ja sitä vaan ihmettelee kuinka aivopesu toimii. Ei edes haluta tutustua faktoihin.


      • InhottavaRealisti
        Sitähänseon kirjoitti:

        Niin kuulee ja sitä vaan ihmettelee kuinka aivopesu toimii. Ei edes haluta tutustua faktoihin.

        Kreationismille on aiheena oma keskustelunsa. Miksi ette äärimmäisen asiantuntevina osallistu siihen?


      • Lapsenuskontuhoojalle

        Ateismille on oma palstansa ja Jumalan profetaallinen sana kattaa koko Raamatun ja sen, mitä siihen onn kirjoitettu.
        Ateismi palsta kattaa kaiken, mikä liitty ateismiin ja siitä keskusteluun.

        >>>Minä en yritä lyödä mitään "kiilaa" mihinkään. Minusta vain tuntuisi ihan loogiselta ja perustellulta olettaa<<<


      • Jeesusyksin

        Jumalan luomistyöstä alkaa Raamattu, samoin sen profetiat.
        Atet saa pohtia omiaan toisaalla.


      • 4563
        Jeesusyksin kirjoitti:

        Jumalan luomistyöstä alkaa Raamattu, samoin sen profetiat.
        Atet saa pohtia omiaan toisaalla.

        Amen amen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      63
      2351
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      181
      1752
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      18
      1446
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1293
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      165
      1238
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      81
      1088
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      939
    8. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      760
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      740
    10. Oletko joskus pieni ja haavoittuva

      vai oletko aina vahva, miltä aina vaikutat? Nainen, oletko koskaan väsynyt ja haavoilla? Yritätkö silti pitää julkisivua
      Ikävä
      52
      677
    Aihe