Määritelkää Pyhä Henki

UteliasUtelija

Mikä Pyhä Henki on? En ole koskaan kuullut siitä minkäänlaista ymmärrettävää määritelmää vaikka muuten ymmärränkin kolminaisuudessa esiintyvät otukset. Rippikoulussa kolminaisuutta verrattiin vedenolomuotoihin, mutta opettajakaan ei osannut kertoa mikä se Henki on.

Youtubesta löytyy pelkästään videoita ölisevistä kristityistä jotka luulee puhuvansa kielillä, joten voiko joku kertoa määritelmän? Onko se persoonallinen vai ei? Miten se vaikuttaa? Onko iso J kolmiyhteinen kuten kirkko väittää? Miksi sen pilkkaaminen on suurempi rike kuin muiden otusten pilkkaaminen?

19

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jari-pekka-65
      • Ei.oikein.vakuuta

        Mistäs tämä Muroma sen mukamas tietää? Ettei vaan puhuisi mutu-tuntumalla.


    • Pyhä henki kirkastaa jeesusksen ominaisuutta jakaa uskoville,parantaa eläväksi tekevä voima.

    • anteeksi_jo_etukäteen

      kuulija4: olen tässä uteliaasti lukenut jo pidemmän aikaa kaikkea sekavaa siansaksaa mitä oksennat näille palstoille. Kun nyt katsoo tuotakin lausetta jonka sait pursotettua uloa, niin merkitys jää selvästi katsojan etsittäväksi.

      Kerrot että pyhä henki kirkastaa jeesuksen ominaisuutta jakaa uskoville. Mikä hittoa se tarkoittaa? Mitä se jeesus jakaa uskoville?

      Pilkun jälkeen tulee jotain sekavaa lisää. Siellä sanotaan "parantaa eläväksi tekevä voima". Siis kuuluuko tuo jotenkin siihen lauseen ensimmäiseen osaan lisäkkääksi???

      Tuosta tulee sellainen käsitys, että pyhä henki mielestäsi ehkä "kirkastaa" sitä, että jeesus jakaa uskovaisille paremman eläväksitekevän voiman kuin mitä heillä olisi ilman kirkastamista. Eräänlaista tislaamista?

      Tietenkin YRITIT sanoa, että mielestäsi pyhä henki olisi parantava ja eläväksi tekevä voima jota uskovaisille jaetaan, ja että tämä laupea jakaminen kunnioittaa, "kirkastaa" Jeesusta.

      Nyt kun on selvä, että olet uskovainen, etkä siis määritelmän mukaan siitä syystä muutenkaan varsinaisesti penaalin terävin kynä, niin olen noita sinun lauserakenteita tavuttaessani alkanut ihmetellä, että mikä muuten olet miehiäsi tahi naisiasi.

      Tähän ei tietenkään sinun tarvitse vastata, tai minun edes pitäisi kysyä, mutta oletko käynyt muuta koulua kuin pyhäkoulua?

      Tämä ei ole tarkoitettu loukkaukseksi, vaikka joku sen varmasti haluaa sellaiseksi vääntää. Minua vaan hämmästyttää että täällä kirjoitetaan näistä maailman isoimmista kysymyksistä, koko maailmankaikkeuden luonteesta ja koko olemassaolon perustasta väitteitä sellaisin lauserakentein, että edes peruskoulusta ei pitäisi valmistua tuolla kirjallisella ulosannilla.

      Ja siltikin ollaan valmiita kumoamaan koko tieteellinen maailmankuva. Vai olisiko niin että ehkäpä juuri siksi?

      • free-witch

        (Seuraavan olen nähnyt kuulija1:n itsensä kirjoittamana, lainaan asioita muististani.)

        Kuulija1:llä on itse asiassa lukihäiriö, ja koulu taisi jäädä kansakoulun tasolle.

        Yritä ymmärtää...


      • TämäkinRaamatusta

        "Älköön teistä moni pyrkikö opettajiksi". No niin.


    • Yksin kertaisesti Jumalan kolmas persoona,joka kirkastaa vain Jeesusta kristusta,hänen ominaisuuttan jakaa omilleen.

    • jaikalii

      Pyhä Henki on Jumala. Jumala on Henki ja Sana.
      Siis,..... Jumala; Sana ja Henki.

      Jumalan kolmiyhteistä olemusta ei voi ymmärtää ihmisen omalla viisaudella ja ymmärryksellä. Jumalan (Sana Jeesus Kristus ja Isä Pyhä Henki) itsensä täytyy olla aktiivisesti mukana ja selittää itseään ihmiselle. Muuten ihminen ei koskaan opi tuntemaan Häntä.


      Uskosta osaton uudestisyntymätön ihminen ei voi tuntea Jumalaa. Se on hänelle mahdottomuus. Uudestisyntynyt uskovakin tarvitsee Jumalan (Jeesuksen Kristuksen ja Pyhän Hengen) Opettajakseen jotta voisi tulla tuntemaan Jumalaa. Uudestisyntymätön ihminen (ei uskova) on Pyhästä Hengestä osaton. Siksi hän ei ymmärrä Jumalan olemusta vaikka toinen ihminen sen hänelle selittäisi.

    • Brina

      JUMALA, "KAIKKEUDEN ISÄ" ON YKSI,
      ajaton, kaikkiallinen, muuttumaton, ehdoton totuus .... Kaikki muu on suhteellista ja tästä YHDESTÄ lähtenyttä ja Siitä riippuvaa.
      Kaikki mitä on, ON SEN IDEAA/ajatusta ja koska Jumala on Kaikkiallinen, niin kaikki on myös SEN OLEMUSTA (niin ilmennyt kuin ei-ilmennyt), kuten myös:

      POIKA ja PYHÄ HENKI.
      Nämä kaksi perustekijää mahdollistavat maailmankaikkeuden ilmentymisen ja olemassaolon:
      POIKA tarkoittaa Jumalan Tietoisuutta (viisautta ja tahtovoimaa)
      PYHÄ HENKI on kaikenlaisen ilmentämisen (="luomisen") mahdollistava jumalallinen viisas Voima (=Energialähde, saattaapi olla kvanttifysiikan ns. nollakenttä, tasapainontilassa oleva kaikkien energioiden "koti").
      Vertauskuva: kuten jing&jang kuvio! Tai kuten tekijä ja materia.

      Lyhyesti: kaikki olevainen/ilmentynyt on yksinkertaisesti TIETOISUUTTA JA ENERGIAA (siis kaikki materia on näistä kahdesta voimasta, mutta ennenkuin mitään materiaa voi ilmetä, on oltava edes jonkunasteisen "tietoisuuden omaava entiteetti tms.).
      Nämä kaksi jumalallista perusominaisuutta eli tietoisuus ja energia ovat mukana kaikessa olemassaolossa erottamattomasti. Ne toimivat luonnossa aina käsikädessä lukemattomissa eri muodoissa ja taajuuksissa. Siis mitään ei voi olla olemassa (oikeammin "ilmentyä") ilman näitä kahta perustekijää.

      Ihminen on ajatteleva olento ja siksi myös "luoja", mutta meidän luomisvoimamme on aina suhteessa tietoisuutemme tasoon. Siis mitä korkeammalle olemme päässeet ymmärryksessämme/tietoisuudessamme, sen nopeammin P.Henki vastaa ajatukseemme. Alhaisimmilla tietoisuuden tasoilla toimimme lähinnä vain alitajunamme "autopilotin" ohjauksella ja pitemmällä viiveellä koska ajatustuksemme ovat yleensä heikkoja häivähdyksiä kuin ohimenevät pilvet.. ja onneksi näin, sillä tietämättömyys ei ole hyve eli voisimme saada (ja olemme saaneetkin) paljon pahaa aikaan maailmassamme.

      Miksi P:Henkeä ei voi pilkata?
      Kun olevainen on saavuttanut yksilöllistymisen tason eli hänellä on "oma sielu" (ei yhteissielu kuten eläimillä tai kasveilla) eli toisin sanoen hänellä on ajatteleva äly joka tuottaa ajatuksia (kristinuskon "sana" tai oikeammin "teonsana, verbi"), niin jokainen ajatus on aina "luovaa" energiaa, jolloin P.HENKI ei voi muuta kuin totella juuri siinä hetkessä (mitään ei voi "luoda" tulevaisuuteen, koska sitä ei ole NYT!). Vastauksena tämän kappaleen kysymykseen siis ei kannata "pilkata P:Henkeä, sillä pilkka osuu aina vain "omaan nilkkaan". Näet yksi "luomisen säännöistä" on se, että mitään ei voi "luoda"/ilmentää toiselle eli olemme itse vastuussa jokaisesta ajatuksestamme ja niiden seurauksista eli joudumme ne kokemaan ennemmin tai myöhemmin.!
      Kuitenkin...koska olemme "YHTÄ", jokainen ajatuksemme ja tekomme ovat vaikuttamassa yhteiseen ns. Kosmisen tietoisuuteen (ns. Elämän kirjaan eli Akashaan) ja samalla meitä lähempänä olevaan tämän maapallon yhteiseen tietoisuuskenttään ja sen tähden kaikkiin tapahtumiin maapallollamme.

    • määrittelyä

      Hän on pyhä ja henki. Jumalan Pyhä Henki.Myös tootuuden Henki, armon Henki.

    • johdasinämeitä

      Totuuden pyhähenki purkautuu peräaukosta ulos aina kun hengen määrä on kasvanut liian suureksi sisällämme.

      • Terv.Marko

        "" Totuuden pyhähenki purkautuu peräaukosta ""
        - Näinhän se on. Jos joku väittää ettei ole koskaan pieraissut niin hän valehtelee. Minä itse päästelen päivittäin pyhää henkeä ulos itsestäni, niin että pärinä kuuluu.


    • Hei!

      Jumaluus oli minulle kristinuskon vaikein kysymys jota pohdin toistakymmentä vuotta, kunnes sain ratkaisevan johtolangan miten selittää jumaluutta, ja minulta puuttuikin vain että ajattelisin monikossa; "Jumaluus;" Kol 2:9, Apt 17:29!
      Ei ole aikajaksoa että Isä, Poika, ja Pyhä Henki eivät olisi olleet olemassa Raamatun ajassa; 1 Moos 1:1-2, Ef 1:12-17, Ilm 1:7-8, Hebr 10:12-17.
      Jumaluus; Isä, Poika ja Pyhä Henki on ilmoitettu ihmiselle Raamatun historiassa näiden kolmen persoonan olemuksessa jotka kaikki ovat aina samaa yhtä eli samaa mieltä.
      Tämän lisäksi ihminen on saanut ilmoitusta taivaan pyhiltä joukoilta; muodossa; profetia; 2 Piet 1:21, Apt 21:9, 1 Kor 12:10, ja enkelit Hebr 1:14, mutta nämä kaksi ovat kaikki Isän, Pojan ja Pyhän Hengen samaa olemusta.
      Em. tavalla ihminen on saanut ilmoituksen Jumalasta, Pojasta Ylipapista, ja Pyhästä Hengestä. Kaikki nämä toimivat ihmisen uskoontulon, pelastuksen ja uskon ylläpitämisen hyväksi, ja puhuttelee jokaisen ihmisen; Hebr 3:7-8.

      Nyt ymmärrät jumaluuden. Minullekaan sitä ei kukaan osannut opettaa eikä kirjallisuutta ollut. Siksi oli pakko selittää itse pitkän mietinnän tuloksena.
      Olen kirjoittanut asiasta lisää tarkemmin; http://jarinhotelli.blogspot.com/search/label/1

      Pyhällä Hengellä on ominaisuuksia, ja löydät perusteellisen selvityksen Pyhän Hengen toiminnasta linkistä minkä annoin.

      Mutta tässä tiivistelmä;
      "Jumala iankaikkinen Henki, toimi yhdessä Isän ja Pojan kanssa luomisessa, ihmiseksitulemisessa ja lunastuksessa. Henki innoitti Raamatun kirjoittajia. Pyhä Henki täytti Kristuksen elämän voimalla. Henki vetää ihmisiä puoleensa ja saattaa heidät synnintuntoon; ne jotka vastaavat hänen kutsuunsa, Pyhä Henki uudistaa ja muuttaa Jumalan kuvan kaltaisiksi.
      Isän ja Pojan lähettämänä Henki on aina Jumalan lasten kanssa, -jakaa hengellisiä lahjoja seurakunnalle, antaa voiman todistaa Kristuksesta ja sopusoinnussa Pyhän Raamatun kanssa johtaa yksilöpersoonaa ja seurakuntaa tuntemaan koko totuuden. 1.Moos. 1:1,2; Luuk. 1:35; 4:18; Ap.T. 10:38; 2.Piet. 1:21; 2.Kor. 3:18; Ef. 4:11,12; Ap.T. 1:8; Joh. 14:16-18,26; 15:26,27; 16:7-13.

      > Muista että teologian tuplatohtorikin löytää selityksen Raamatusta.
      Raamatun asiayhteyksissä- koko Raamatun ilmoituksessa jokainen jae on tärkeä selittäjä oikein ymmärrettynä.
      > Raamatussa on hengellisen Jeesus Kristus mission pelastusopin uskonnon kaikki tieto. Ilman Raamattua ei voi mitään selittää, eli on luettava Raamattua asioiden selvittämiseksi itsellensä.

      Jumalan siunausta
      Jari Laurila
      keskustelija

    • Totuus.Totuus

      " Määritelkää Pyhä Henki "
      Se on suolikaasua.

      Pieru (lat. flatus) on nisäkkäiden ruoansulatuselimistössä elävien symbioottisten bakteerien ja hiivojen tuottamaa suolikaasua. Nimitystä pieru käytetään myös fysiologisesta tapahtumasta, pieraisusta, jossa kyseistä kaasua purkautuu peräaukon kautta nopeasti ja usein äänekkäästi ulos. Pieraisut koetaan usein kiusallisiksi sekä hajun että äänen perusteella.

      Tutkimusten mukaan ihminen vapauttaa keskimäärin 0,5–2 litraa kaasua vuorokaudessa lynkkysuolensa välityksellä. Keskimääräinen kertapäästö vaihtelee 35–90 millilitran välillä. Koostumus vaihtelee suuresti, mutta 99 % kaasusta koostuu hiilidioksidista (5,1–29 %), vedystä (0,06–47 %), typestä (23–80 %), hapesta (0,1–2,3 %) ja metaanista (0–26 %).

      Ruoansulatuselimistössä syntyvä kaasu varastoituu peräsuoleen, mistä se purkautuu ulos peräaukon kautta. Peräsuoli ja anaalikanava annostelevat yhden pieraisun aikana vapautuvan kaasun määrää. Anaalikanavassa on lisäksi reseptoreja, joiden tehtävänä on tunnistaa, virtaako anaalikanavaan kaasua vai ulostetta. Kun paine kasvaa riittävän suureksi, peräaukon sisempi sulkijalihas rentoutuu, jolloin kaasu pääsee esteettä virtaamaan kohti peräaukkoa. Pieraisun aikana ulompi sulkijalihas pysyy kireänä, jotta ulosteen roiskuminen kaasun purkautuessa estyy.
      Pieraisun synnyttämä ääni johtuu peräaukon kudosten värähtelystä. Ääni vaihtelee sen mukaan, miten kireä henkilön rengaslihas on ja kuinka suuri on vapautuvan kaasun paine. Seisomisasento mahdollistaa yleensä istuma-asentoa äänettömämmän päästön.[

    • Sianpaskojakokosakki

      Voisin sen selittää,mutta kaiken rivouden jälkeen,ei tänne kannata osallistua
      sen pitempään.Mitä hyötyä on heittää helmiä sikolättiin,eivät siat niistä
      mitään ymmärrä.Harjoittakaa haureuttanne omienne joukossa.

    • K.T.USA

      Aloitus on heti virheellinen."Kolminainen persoona",sellaista ei ole olemassakaan. Se on yksi vaikuttavimmista harhautuksista,koskaan.
      YAHWEn ja Jeesuksen fysikaalinen ero on niin huomattava ettei sitä
      voi älyllinen olento sivuuttaa.Kirkon sepustukset.että se on SUURI
      SALAISUUS,ei pelitä ollenkaan.PYHÄ henki on voima jota ei kukaan
      näe,mutta sen seuraukset voidaan havaita.Pyhänhengen vuodatuksen
      jälkeen (huomaa,vuodatuksen) apostolit saivat erikoisia lahjoja,osata
      vieraiden kansojen kieltä,eiväthän he muuten olisi tulleet ymmärretyiksi ?
      Pyhänhengen vaikutus muuttaa ihmisen toiminnat,hän ei enää tuhlaa
      aikaansa turhuuksiin,vaan elää totuudessa kristillisesti.Hänellä on siten
      myöskin iankaikkisen elämän toivo.

    • K.T.USA

      Suomi-24 Ylläpito sallii täällä kaiken rivon kielenkäytön,mutta asiakirjoituksia
      pyyhitään pois.Suomen suuntaus on totaalinen tuhoutuminen moraalin
      laskiessa nollalukemille.Hallituksen päätöksetkin jo osoittavat tilanteet.

    • IloveyouJesus

      Pyhähenki on persoona. Isän ja meijän välillä oleva henki. Kun Jumala haluaa puhua meille hän lähettää tiedonvälittäjänsä Pyhänhengen sen meille kertomaan. Kyllä Isä Poika ja Pyhähenki ovat yksi. Mutta me ei kestettäis sitä et Jumala sen meille kertois, me kuoltaisiin. Jeesus ei taas voi olla kaikkialla samanaikaisesti niin Pyhähenki lähetettiin et kaikki voidaan olla Hänen läsnäolossa millon vaan ja nauttii Hänen seurastaan. Pyhähenki toimii meissä Isän välityksellä ja vaikuttaa meissä, jotka olemme ottaneet Hänet vastaan, vuodattamalla rakkauttaan ja muuttamalla meijän sydäntä enemmän Jeesuksen kaltaseksi.
      Itse oon huomannut että Pyhähenki on todella herkkä persoona, ihana persoona. Sellainen ystävä, jota ei vain saa pilkata ja sen ymmärtää kun tuntee Pyhänhengen.

    • Anonyymi

      Pyhä Henki on Jumalan renki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      97
      1824
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1815
    3. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1804
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1563
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1340
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1300
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1276
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1271
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1242
    Aihe