Lue Apostolien teot 10

nenada

Mitä siinä tapahtui?
Kornelius oli hyvä ja hurskas Jumalaa pelkäävä mies, mutta ei ollut juutalainen. Juutalaiset eivät oikeastaan saaneet olla kosketuksissa häneen koska hän ei ollut juutalainen. Niin oli laki silloin.
Kornelius näki näyn keskellä päivää. Enkeli käski hänen lähettää miehiä Joppeen (Jaffaan)
Paavali näki unen ja ihmetteli untaan:
11 Hän näki taivaan avoinna, ja taivaasta tuli alas ikään kuin suuri purjekangas, joka laskettiin maahan neljästä kulmastaan kannateltuna.
12 Siinä oli kaikenlaisia maan eläimiä, nelijalkaisia ja matelijoita, sekä taivaan lintuja.
13 Samassa hän kuuli äänen: "Nouse, Pietari! Teurasta ja syö!"
14 Mutta hän vastasi: "Ei, ei, Herra! En ole koskaan syönyt mitään epäpuhdasta tai kiellettyä."
15 Silloin ääni puhui uudelleen: "Minkä Jumala on puhdistanut, sitä älä sinä sano epäpuhtaaksi."
16 Tämä tapahtui kolmesti. Heti sen jälkeen kangas nostettiin taivaaseen.
17 Kun Pietari vielä ihmetteli, mitä hänen näkynsä oikein tarkoitti, Corneliuksen lähettämät miehet ilmaantuivat portille. He olivat kyselemällä löytäneet Simonin talon
18 ja tiedustelivat nyt kuuluvalla äänellä, oliko talossa vieraana Simon, toiselta nimeltä Pietari.
19 Pietarin yhä pohtiessa näkyään Henki sanoi hänelle:"Kolme miestä kysyy sinua.
20 Mene alas ja lähde epäröimättä heidän mukaansa. Minä olen lähettänyt heidät."
Kornelius oli kutsunut sukulaisensa ja ystävänsä kuuntelemaan sitä jonka Jumala lähettäisi.
28 Hän sanoi heille: "Niin kuin tiedätte, juutalaisen ei ole sallittua seurustella toiseen kansaan kuuluvien kanssa eikä mennä heidän luokseen. Jumala on kuitenkin osoittanut minulle, ettei ketään ihmistä saa pitää epäpuhtaana tai saastaisena.
29 Siksi lähdin vastustelematta, kun minua tultiin hakemaan. Nyt tahtoisin tietää, miksi te pyysitte minua tulemaan."
30 Cornelius vastasi: "Kolme päivää sitten olin tähän aikaan, yhdeksännellä tunnilla, täällä kotonani rukoilemassa. Silloin seisoi yhtäkkiä edessäni mies, jolla oli hohtavan valkeat vaatteet,
31 ja hän sanoi: 'Cornelius, Jumala on kuullut rukouksesi ja muistanut almusi.
45 Kaikki Pietarin mukana tulleet juutalaiset uskonveljet ihmettelivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin myös pakanoihin;
46 he kuulivat, kuinka nämä puhuivat kielillä ja ylistivät Jumalan suuruutta. Silloin Pietari sanoi:
47 "Kuka voi estää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niin kuin mekin?"
48 Hän käski kastaa heidät Jeesuksen Kristuksen nimeen. He pyysivät sitten häntä jäämään sinne vielä muutamaksi päiväksi.
Eli Jumala voi ilmoituksellaan muuttaa kauankin voimassa olleita käskyjään.
Nykyään maanpäällä on mies jolla on oikeus saada tällaisia JUmalan antamia ohjeita, mikäli Jumalalla on jotakin mitä Hän haluaa muuttaa. Tämä mies on MAP kirkon profeetta, joka tänä päivänä on Thomas S. Monson.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samarin

      "he kuulivat, kuinka nämä puhuivat kielillä ja ylistivät Jumalan suuruutta. Silloin Pietari sanoi: "Kuka voi estää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niin kuin mekin?"

      Nykymormonismissa kielilläpuhumisen lahjaan uskotaan, mutta sen tulkitaan ilmenevän nykyään siten, että lähetyssaarnaajat oppivat itselle vieraita (mutta yleisesti puhuttuja) kieliä nopeammin ja helpommin kuin ilman tuota lahjaa oppisivat. Esim. kun nuori amerikkalainen lähetyssaarnaaja oppii puhumaan erityisen hyvin vaikeaa äidinkieltämme, sanotaan että häntä oli siunattu kielilläpuhumisen lahjalla. Joissain karismaattisissa piireissä ilmenevää kielilläpuhumista jossa on kyse meidän korviimme siansaksasta pidetään outona ja jopa paholaisesta lähtöisin olevana.

      Tuollainen täysin tuntemattomilla "kielillä" puhuminen oli kuitenkin yllättävän yleistä ja sitä ilmeni suht pitkään palautetussa kirkossa. Mormoneilla ilmeni myös ns. kielillä laulamista, jossa siis laulaja lauloi kuulijoiden kannalta siansaksaksi ja joka sitten tulkattiin/käännettiin englanniksi. Usein tuon mongerruksen uskottiin olevan puhdasta Aadamin kieltä. Esimerkiksi kun Brigham Young kerran puhui kielillä ja läsnäolijat ihmettelivät Joseph Smith totesi tapahtuneen olleen Jumalasta ja Brighamin puhuneen puhdasta Aadamin kieltä. Joseph Smith itse puhui ja myös lauloi kielillä. Lorenzo Snow´n tiedetään laulaneen kielillä. Wilford Woodruff puhui myös kielillä.
      Kyse ei siis ollut siitä että muutama rivijäsen toi "vanhaa hapatusta" ja "vääriä hengen ilmenemiä" mukanaan vanhoista kirkoista (vaikka tätäkin ilmeni muutaman kerran Kirtlandin alkuvaiheissa) vaan useat vakaat jäsenet kirkon profeettoja ja apostoleja myöten usein ja toistuvasti ja eri tilaisuuksissa useiden vuosien ajan puhuivat kielillä.

      Oheinen on William Claytonin päiväkirjasta ja tässä kuvauksessa Nauvoon temppelissä eräs sisar lauloi kielillä.

      ”Aamu oli miellyttävä ja jo varhain erittäin suuri joukko oli kokoontunut temppeliin odottamaan pesuja ja voiteluja. Heitä oli pyydetty edellisenä päivänä osallistumaan aikaisin aamulla....
      Kun päivän toimet saatiin päätökseen ajoissa, nimittäin puoli yhdeksältä, ajateltiin että olisi sopivaa hieman virkistäytyä. Siispä veli Hans Hansonia pyydettiin ottamaan viulunsa. Hän teki niin ja soitti useita railakkaita melodioita, joiden joukossa oli joitain erittäin hyviä eloisia tanssisävelmiä. Tämä oli liikaa veli Joseph Youngin vastustaa ja hän heittäytyikin hornpipe-tanssin pyörteisiin johon pian useat muutkin yhtyivät ja ennenkuin tanssit loppuivat tanssittiin vielä useampi katrilli (??? ”French-four”). Ensimmäisen katrillin aloittivat presidentti B. Young ja sisar Whitney sekä vanhin H.C. Kimball sisar Lewisin parina. Tanssin huuma kasvoi kunnes koko lattia täyttyi tanssijoista.
      Kun tätä oli jatkunut noin tunnin ajan laulettiin useita erinomaisia lauluja, johon laulantaan useat veljet ja sisaret yhtyivät. Erastus Snow lauloi laulun Upper California.

      Tämän jälkeen sisar Whitney, Brigham Youngin kutsumana, nousi ja anoen kielten lahjaa lauloi kielillä erään kauneimman laulun minkä olen eläessäni kuullut. Aviomies, piispa Whitney, tulkitsi laulun sanat jotka kertoivat ponnistuksistamme rakentaa tämä temppeli ja etuoikeudestamme kokoontua nyt yhdessä siellä sekä lähdöstämme lähiaikoina lamanilaisten maille ja heidän riemustaan kun he kuulevat evankeliumia sekä Israelin kokoamisesta.

      Kaikenkaikkiaan se oli yksi koskettavimmista ja kauneimmista Hengen voiman ilmaisuista koskaan kielilläpuhumisen lahjan avulla.
      Lyhyen yleisen keskusteluhetken jälkeen illan toimet lopetettiin presidentti B. Youngin pitämällä rukouksella ja pian sen jälkeen useimmat henkilöistä lähtivät temppelistä koteihinsa.”

      https://www.dialoguejournal.com/wp-content/uploads/sbi/articles/Dialogue_V24N01_15.pdf

      http://mormon-chronicles.blogspot.fi/2014/03/chronology-speaking-in-tongues-in.ht

    • kakspisteto

      Jumalalla ei ilmeisesti ole totuudenpuhumisvelvoitusta ,ensin ilmoitettuaan lain olevan ikuinen, hän nyt ilmoittaa että on muuttanut mielensä , sika käy ruuaksi siinä kuin mikä muukin, sabatti arjesta ja ympärileikkaus oli kai alunalkaenkin tyhmä idea, sehän olikin lainaa ja alueella tapana jo ennen israelilaisia.

      Kristinusko ei olisi saanut paljonkaan kääntyjiä ei- juutalaisten keskuudesta, jos se olisi vaatinut näiden ensin tulevan juutalaisiksi , joita laki yksin vain koskikin .Ei muita. Silti kiista Paavalin ja nk Jerusalemin ryhmän välillä jatkui kunnes hävitty kapina hävitti myös Jeesuksen sukulaiset .
      Juutalaiset saivat totta kai olla kosketuksissa ei -juutalaisten kanssa niin silloin kuin nytkin, miten elämä diaporassa jossa tuolloin jo valtaosa juutalaisista asui, muuten edes olisi mahdollista?

      Monson ei tuohon kuulu, ei mormonismia tuolloin ollut ja jos olisi, se olisi torjuttu pakanuutena. Kristinuskon jäljiltä ei sen valloittamalle alueelle jäänyt yhtään polyteistista uskontoa, niistä jokaisen se hävitti ja nopeasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      446
      3251
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      410
      2851
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      126
      2765
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      163
      2153
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      1970
    6. 176
      1380
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1327
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1216
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      76
      1172
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1030
    Aihe