Joensuun vapaaseurakunta

0nni7

Mitä mieltä olette Joensuun vapaaseurakunnan ja cityseurakunnan yhdistymisestä?

21

3566

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varmaan toisaalta haastava ja toisaalta käytännöllinen ratkaisu. Vapis tarvitsi tiloja ja citysrk tarvitsi tuloja. Kulttuuri on jonkinverran erilaista, uskon että nuoremmat citysrk:laiset voivat tuoda intoa ja vanhemmat vapislaiset tasapainoa ja viisautta. Uskoisin, että ovat yhdessä vahvempia kuin erikseen.

    • kjus4

      Kun cityläiset aikanaan lähtivät Vapaaseurakunnasta oli keskeisenä tekijänä ymmärtääkseni suhtautuminen uuskarismaattisuuteen. Mielenkiintoista olisi nyt tietää kumpi osapuoli on luopunut silloisista näkemyksistään. Onko Vapaaseurakunta omaksunut cityläisten teologian vai ovatko cityläiset "tehneet parannuksen" kääntämällä katseensa Jeesukseen.

      • mikämenoVallitsee

        Eivätko Cityseurakuntalaiset eronneet aikoinaan nimenomaan helluntaiseurakunnista, koska Cityseurakunnat kannattivat torontolaisuutta ja helluntaiseurakunnat enimmäkseen eivät.

        Vapaakirkkohan on suurelta osin jo Toronton herätyksen ajoista kannattanut torontolaisuutta. Ainakin suurin osa kirkon johtoa ja iso osa seurakunnista ja jäsenistä. Näin ajatellen yhdistyminen on luontevaa, mutta kertoo huonoa Vapaakirkon nykytilasta eli uuskarismaattinen eksytys jyllää, torontolaisuus yms

        Tässä linkissä taustaa uuskarismaattisuuden (mm torontolaisuus, uusapostolinen liike, menestysteologia jne) Suomeen tulosta. Nyt se on pitkälti luikerrellut jo suureen osaan Vapaakirkon seurakunnista.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Tunnustuskuntiin_sitoutumaton_uuskarismaattisuus


      • juulia2

        kiinnostas tietää kun olin siihen aikaa tuolla kans


    • sarana1

      Onko kokouksissa mukana ns. torontolaisuutta?

      • pimeäänkatsova

        Menee vähän ohi Joensuun tilanteen, mutta yleisemmin kannattaa erottaa pari asiaa toisistaan. Toinen on kokouksissa esiintyvät manifestaatiot ja toinen on taustalla vaikuttava teologia. Syviä liikutuksia, psyykkisiä katarsioita on esiintynyt kautta aikain, mutta niiden taustalla ei välttämättä ole ollut mikään harhaoppi vaan yksilön voimakkaat tunteet, jotka reagoivat julistettuun sanaan. Uuskarismaattisen liikehdinnän suurin "ongelma" eivät ole nämä sielulliset ilmiöt vaan pahasti vinoutunut teologia, joka rakentaa täysin virheellistä ihmiskuvaa, jumalakuvaa ja käsitystä uskovan identiteetistä ja loppuviimein myös pelastusopillisista kysymyksistä. Äärimmillään tämä esiintyy avoimesti "uusapostolisessa" ajattelussa, joka rakentaa täysin irrelevantin hengellisen "todellisuuden" jossa ihmispolo sitten hapuilee etsien olemattomia asioita. Todellinen hengellinen erämaa, josta todellinen elävä vesi puuttuu.


    • loooooooop

      Se kuvaa kummankin kirkkokunnan tilaa. Niitä yhditää torontolaisuuden yms uuskarismaattisen eksytyksen hyväksyminen.

      • lvs

        Kuka laivaa ohjaa!


    • pttk

      Eihän siinä yhdistymisessä mitään väärää ole. Jos kyseessä olisi aito Jumalan Seurakunta jossa julistetaan oikeaa evankeliumia sitä missä on parannuksenteko ja synnin hylkääminen mukana. Liittykööt ja Pitäkööt yhteyttä toisiinsa niin paljon kun haluaa. Mutta näillä ei ole mitään tekemistä aidon Jumalan Seurakunnan kanssa jos eivät tee parannusta.

    • pttk

      Ja vaikka liittyivätkin jo yhteen, Niin ei siellä kuitenkaan yhteyttä näkynyt eikä tuntunut, vaan enemmänkin kaaos kiire ja hajaannus.

    • Monota

      Voi voi. On se niin surullista. On vaan rukouksin pyydettävä Jumalaa asettamaan kaikki suht kohdalleen ja eksytyksen poistuminen jos sitä on. Se kun vaanii meitä Jumalan lapsia tämä eksytys.He eksyvät koska eivät tunne kirjoituksia. Eikun sanaa lukemaan ja kuulemaan. Jeesuksen nimessä väistyköön eksyttävä henki vapaaseuraluntaa hajottamasta.

    • pttk

      Eksytys on tunnistettu. Ja Rukoiltu on. Ihmisten täytyy nyt vaan tunnistaa eksytys, ja huomata se, että on eksyksissä. Jotkut on tunnistanut sen, ja huomanneet olevansa eksyksissä, ja päässeet eroon siitä. "Se viisas Seurakunta. Seurakunnan vanhimmat ja jotkut jäsenet, eivät ole tunnistaneet tai tunnustaneet sitä. Eksytyksen huomaa siitä että: Seurakunnassa ei Julisteta, eikä opeteta, Vanhurskautta ja Pyhyyttä. Ja sitä, mikä Seurakunnassa on soveliasta ja mikä ei. Ei tuoda esille syntiä, jotta voisi välttää sitä, ja tehdä parannuksen siitä. Vaan keskeisinä asioina on muut asiat. Jokainen voi tunnistaa eksytyksen. / en tiedä mitähän virkaa tuolla kysymyksellä on, jos ajattelee yhtään sitä, missä tilassa nuo Seurakunnat pitkään on ollut/ ja jotkut on jääneet sen pauloihin kuuntelemaan kaikkea ihmisviisautta, ja järkeilyä, niin että ovat sokaistuneet täysin totuudesta. Ja jääneet istumaan vangeiksi, Sunnuntai kokouksiin, ja rukous iltoihin, hiljaa, etsimään vastauksia, ja saamatta vastauksia, omaan onnettomaan tilanteeseensa, ja elämäänsä. "Pyörimään jossain kuvitelmissa ja unelmissa, Ja unelmoimaan jotain sellaista, mitä Raamatussa on jo luvattu. Vuosikausiksi. Kuuntelemaan Pastoreiden saarnoja ja opetuksia. Ja sitä miksi evankeliumi ei mene eteenpäin. Niin että heidän itsetuntonsa, ja oman arvon tuntonsa, on alkanut romahtamaan ja murentumaan, ja viety melkein kokonaan pois. Kuunnellessa kaikkea sitä pohdintaa, arvostelua, ja vertailua, painaen alaspäin. Koskaan tuomatta esille omia tuntemuksiaan, näkemyksiään, ja todistuksia. Muutamien ihmisten ympärille. / laaja väkevä eksytys, joka levisi Suomeen, ja vaikutti monien Seurakuntien tilanteeseen. Monet uudet kristityt on menneet siihen. Ja jos joku haluaa puhua jotain, mikä liittyy Seurakunnan tilaan tehdä parannus, koetaan se uhkana niin että aletaan riisumaan työkaluja, ettei ole enää millä rakentaa, saatikka puolustaa itseään ja muita.

    • pttk

      Lauluissa ylistetään kyllä Jumalaa ja hänen Armoaan ja muuta. Mutta pastorit eivät opeta Vanhurskautta ja Pyhyyttä Ihmisille. "Ja jos joku tulee sanomaan että on tehnyt syntiä. "Sanotaan sille heti, ettei kukaan ole täydellinen virheetön eikä synnitön. Vaikka kyse olikin siitä, että tämä henkilö tuli sen vuoksi että saisi avun ja tunnustaa synnit, että vapautuisi niistä, ja saisi ne Anteeksi. "Sanotaan vaan että kyllä Jeesus on maksanut kaikki sinun syntisi jo Golgatan ristillä, menneet ja kaikki tulevatkin. Että ole vaan huoleti äläkä ruoski itse itseäsi, Et voi itse itseäsi muuttaa, ei kukaan ole täydellinen, Vain Jeesus oli ja on täydellinen ja synnitön pyhä ja virheetön. Niin pitkään kun me täällä ollaan, niin me kaikki tehdään syntiä joka päivä kuolemaan asti. Eikä kenestäkään tule täydellistä ja pyhää, vain Jeesus on täydellinen ja pyhä. " Aina kuulee sanottavan jotain tuohon tyyliin. Ja vielä Sillä hetkellä, kun Ihminen tulee katuvana parannuksen tekoon, mutta kuulee sitten jotain edellä mainittua, jotka menee täysin ohi eikä liity mitenkään vapauttamiseen. Sen Ihmisen kohdalla sillä hetkellä. Niin että alkaa kokemaan ajan mittaan väärää syyllisyyttä ja huonoa omaa tuntoa, joka asiasta, aiheesta tulevan huonon oman tunnon ja syyllisyyden sijaan. kääntäen katseensa pois terveestä synnin tunnosta. oikeuttamalla tekemään jatkossakin syntiä. ( ei useat näin ensin ajattele ) Hämmentää se niin että evankeliumin perus sanoma: tehkää parannus hyljätkää synti ja ottakaa vastaan Armo, alkaa hämärtymään. ( luopumuksen alku) / sitten ihmetellään välillä sitä miksi ihmiset ei ole vapaita ja iloisia, ja aletaan sitten arvostelemaan, ja yritetään saada jotain elämää ja liikettä niveliin.

      • Uuras

        Vähän samoja kokemuksia itselläni. Ei puhuta enää parannuksen tekemisestä synneistä vaan tarjotaan armoa ja Jumalan rakkautta ja täydellistä hyväksymistä vaikka juuri synnin kautta sielunvihollinen pääsee sotkemaan uskovien elämää yksilönä ja seurakuntana.

        Olen nykyisin tutkinut itse Raamattua paljon ja siellä ei suhtauduta kevyesti uskovien synteihin vaan pitäisi jopa verille asti tehdä vastarintaa taistellessa syntiä vastaan. Raamattu ei myöskään lupaa että tahallaan syntiä tekevä pelastuisi vaikka olisi uudestisyntynyt.

        Sielunvihollinen toimii hyvin pitkälti ihmisen sielun kautta. Ajatusten, tunteiden jne. Siksi on tärkeää ettei anneta perkeleelle sijaa, niinkuin Raamattu asian ilmaisee. Saatanan tarkoitus on johdattaa pois uskosta , viedä paatumukseen ja lopulta iankaikkiseen tuhoon.

        Lankeemuksia tulee kaikille joillain alueilla mutta on tärkeää tunnustaa Jumalan edessä rehellisesti synnit ja hylätä, tehdä se rehellisesti niin usein kun lopulta onnistuu. Jeesuksen veri puhdistaa kaikesta synnistä kun tuomme ne Hänen valkeuteensa.

        Seurakuntayhteys on myös tärkeä ja seurakunnassa uskovat ovat esimerkkinä toisileen. Varmaan siksi Raamatussa käsketään poistamaan seurakuntayhteydestä sellaiset jotka elävät synnissä haluamatta parannukseen. Vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan.
        Asenne siihen että voi olla uskossa ja pelastettu vaikka eläisi julkisynneissä leviää jos ei tunne Raamattua. Seurakunnissa taas harvoin opetetaan koko Raamattua vaan valikoidusti.

        Rukoillaan seurakuntiemme puolesta! Rukoillaan langenneitten ja eksyneiden uskovien puolesta että Jumalan rakkaus ja totuus pääsisi uudistamaan!


      • kjjllogql
        Uuras kirjoitti:

        Vähän samoja kokemuksia itselläni. Ei puhuta enää parannuksen tekemisestä synneistä vaan tarjotaan armoa ja Jumalan rakkautta ja täydellistä hyväksymistä vaikka juuri synnin kautta sielunvihollinen pääsee sotkemaan uskovien elämää yksilönä ja seurakuntana.

        Olen nykyisin tutkinut itse Raamattua paljon ja siellä ei suhtauduta kevyesti uskovien synteihin vaan pitäisi jopa verille asti tehdä vastarintaa taistellessa syntiä vastaan. Raamattu ei myöskään lupaa että tahallaan syntiä tekevä pelastuisi vaikka olisi uudestisyntynyt.

        Sielunvihollinen toimii hyvin pitkälti ihmisen sielun kautta. Ajatusten, tunteiden jne. Siksi on tärkeää ettei anneta perkeleelle sijaa, niinkuin Raamattu asian ilmaisee. Saatanan tarkoitus on johdattaa pois uskosta , viedä paatumukseen ja lopulta iankaikkiseen tuhoon.

        Lankeemuksia tulee kaikille joillain alueilla mutta on tärkeää tunnustaa Jumalan edessä rehellisesti synnit ja hylätä, tehdä se rehellisesti niin usein kun lopulta onnistuu. Jeesuksen veri puhdistaa kaikesta synnistä kun tuomme ne Hänen valkeuteensa.

        Seurakuntayhteys on myös tärkeä ja seurakunnassa uskovat ovat esimerkkinä toisileen. Varmaan siksi Raamatussa käsketään poistamaan seurakuntayhteydestä sellaiset jotka elävät synnissä haluamatta parannukseen. Vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan.
        Asenne siihen että voi olla uskossa ja pelastettu vaikka eläisi julkisynneissä leviää jos ei tunne Raamattua. Seurakunnissa taas harvoin opetetaan koko Raamattua vaan valikoidusti.

        Rukoillaan seurakuntiemme puolesta! Rukoillaan langenneitten ja eksyneiden uskovien puolesta että Jumalan rakkaus ja totuus pääsisi uudistamaan!

        Eikös juuri noin ole ollut luterilaisessa kirkossa iät ajat??? Ympäripyöreätä ällynlällyä, peace and love, and so on...


      • pttk
        Uuras kirjoitti:

        Vähän samoja kokemuksia itselläni. Ei puhuta enää parannuksen tekemisestä synneistä vaan tarjotaan armoa ja Jumalan rakkautta ja täydellistä hyväksymistä vaikka juuri synnin kautta sielunvihollinen pääsee sotkemaan uskovien elämää yksilönä ja seurakuntana.

        Olen nykyisin tutkinut itse Raamattua paljon ja siellä ei suhtauduta kevyesti uskovien synteihin vaan pitäisi jopa verille asti tehdä vastarintaa taistellessa syntiä vastaan. Raamattu ei myöskään lupaa että tahallaan syntiä tekevä pelastuisi vaikka olisi uudestisyntynyt.

        Sielunvihollinen toimii hyvin pitkälti ihmisen sielun kautta. Ajatusten, tunteiden jne. Siksi on tärkeää ettei anneta perkeleelle sijaa, niinkuin Raamattu asian ilmaisee. Saatanan tarkoitus on johdattaa pois uskosta , viedä paatumukseen ja lopulta iankaikkiseen tuhoon.

        Lankeemuksia tulee kaikille joillain alueilla mutta on tärkeää tunnustaa Jumalan edessä rehellisesti synnit ja hylätä, tehdä se rehellisesti niin usein kun lopulta onnistuu. Jeesuksen veri puhdistaa kaikesta synnistä kun tuomme ne Hänen valkeuteensa.

        Seurakuntayhteys on myös tärkeä ja seurakunnassa uskovat ovat esimerkkinä toisileen. Varmaan siksi Raamatussa käsketään poistamaan seurakuntayhteydestä sellaiset jotka elävät synnissä haluamatta parannukseen. Vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan.
        Asenne siihen että voi olla uskossa ja pelastettu vaikka eläisi julkisynneissä leviää jos ei tunne Raamattua. Seurakunnissa taas harvoin opetetaan koko Raamattua vaan valikoidusti.

        Rukoillaan seurakuntiemme puolesta! Rukoillaan langenneitten ja eksyneiden uskovien puolesta että Jumalan rakkaus ja totuus pääsisi uudistamaan!

        Just noin se on. Tuntuu pahalta se että se on niin. Ja niin se on ollut monessa paikassa. Ja jos siitä yrittää sanoa pastoreille tai jollekin johto henkilöille sivuuttavat he asiat heti, eivätkä edes kuuntele, ja luikertelevat pakoon heti kokouksien jälkeen. Rukoillaan.


    • pttk

      Seurakunnasta otetuissa kuvissa annetaan hyvä kuva Seurakunnan ilmapiiristä. Eikä tunnusteta ja kerrota todellisesta tilanteesta. Tai sitä ei huomata, niin kuin ei huomata monesti Ihmisiäkään jotka sinne tulee. kokoontumiset pyörii yhden tai muutaman ihmisen ympärillä jatkuvasti, eikä Ihmisille anneta tilaa olla Ihmisiä, ja sanoa mitään, tai puhua mitään. Paitsi valvotuissa ja tismalleen aikataulua noudattavissa keskusteluissa, jossa aiheen valitsee yleensä tai aina ylimmät Seurakunta jäsenet. Jotka ohjailevat laivaa ja keskustelua ja aiheita, melkein miten haluaavat, mitä saa puhua ja mitä saa sanoa ja mistä aiheesta saa puhua. Jos keskustelu poikkeaa vähänkin aiheesta, keskeytetään se. "kenelläkään ei siis ole tilaa olla oma itsensä ja tuoda esille jotain mikä voisi rakentaa, ja hajottaa sen ilmapiirin vapaammaksi. Jos joku haluaisi saada tilaa kertoa omia tuntemuksiaan ja näkemyksiään, koetaan se heti uhkana, ja vaiennetaan se. Seurakunnan jäsenellä on oikeus enemmän saada tilaa ja huomiota, mutta Seurakunnan jäseneksi johtotehtäviin, ja muihin tehtäviin valitaan usein sellainen henkilö, joka täyttää Seurakunnan johdon ja sisäpiirin vaatimukset. / Ja suostuu tottelemaan pastoria ja johtajia Seurakunnan jäseneksi, siunaus tilaisuudessa perässä lausutuilla sanoilla / Ja on suurin piirtein saman mielinen. Seurakunta systeemi pyörii siis Seurakunnan johto portaan ja joidenkin jäsenten ympärillä. Niin että tavalliset Ihmiset ovat vaan kuuntelijoita, jotka istuvat tuoleissa ja kuuntelevat aina, hyväksymällä kaikki asiat mistä puhutaan ja mitä päätetään, saamatta koskaan kunnolla osallistua keskusteluihin. Ja jos keskusteluissa alkaa tulemaan ilmi jotain mikä koskettaa seurakunnan tilaa, suljetaan sen ihmisen suu. "Paperi lappusten välityksellä saa enemmänkin tuoda ilmi asioita, mutta niitä ei pahemmin kommentoida. Niistä vaietaan. Tilaisuudet on ohjelmoituja ja tarkalleen aikataulua noudattavia tilaisuuksia, kuka saa puhua ja mitä saa sanoa. Ja kaikki asiat käsketään tekemään, niin kuin jossain jumppatunnilla. Siinä tavallinen Ihminen tuntee olonsa tyhmäksi, kun käsketään ja opetetaan tekemään jotain sellaista, mikä jo muutenkin tulee luonnostaan. Myös mitä pidempään seurakunnassa istuu, sitä enemmän on vaarana, alkaa hyväksymään kaikki epäoikeudenmukaisuudet. Ilmapiiri on rakennuttu manipuloivalla puheella, niin että ajan mittaan saadaan hyväksymään kaikki asiat mitkä eivät ole oikein. Mitä puhutaan ja mitä sanotaan, jos ei selvästi pidä puolia. Työkalujen riisuminen on se taktiikka saada hyväksymään asiat. Seurakunnassa tapahtuu hyvääkin, ruokajakelut.

    • pttk

      Toivottavasti asiat muuttuisi parempaan suuntaan. Ja jos joku kertoo noista asioista ei sitä kuunnella. Jos vähänkään kuunnellaan, koetaan se uhkana tai häiritsevänä tekijänä, Seurakunnan toiminnalle ja systeemille. "Sille sanotaan vaan, että jokainen pitäisi hyväksyä, sellaisena kuin se on, että ketään ei saisi tuomita. "Tämä on se yleinen jota käytetään monessa paikassa. Vaikka kyseessä olisi ihan aiheellinen huomautus, siltä ihmiseltä siitä, mitä seurakunnassa tapahtuu " eikä koskaan näe, eikä kuule, kenenkään puolustavan toista, missään tilanteessa, eikä mistään asiasta, vaan annetaan kaiken tapahtua. Joku kohtuus ja oikeuden taju pitäisi olla. "Toinen yleinen jota käytetään on, sellaista vastaan, joka yrittää suojautua, ja puolustautua, ja puolustaa muita, väärin käytöstä, tai jostain asiasta, mikä ei ole oikein, on! "Ei meillä ole taistelu verta eikä lihaa vastaan, vaan Henki valtoja ja voimia vastaan. "On se toinen yleinen vastaus sille, joka haluaisi oikeutta itsellensä ja muille, mitä kokee Seurakunnassa joskus tapahtuvan. Ja ennen pitkään alkaa jo luulla, ettei mistään asiasta voi sanoa mitään, tai varottaa mitään, tai vastustaa mitään, tai huomauttaa mitään. Luulee aina taistelevansa Ihmisiä vastaan (verta ja lihaa vastaan ), jos sanoo jotain, vaikka olisi ja on sanonutkin aiheesta. Se on se puolustus mekanismi, jota käytetään Seurakunta tilanteissa monet kerrat. Ihmisiä vastaan jotka koetaan uhkana seurakunnassa. / aiheellisessa tilanteessa se on oikein / Ja Henki valtoja vastaanhan meillä taistelu onkin, monet sen tietää.

    • Ruubeni

      Raikasta Raamatun mukaista puhetta youtubella. Kuopion Vapaasrk:sta haulla: Teppo Lehtomäki - Mitä on eksytys? Tämä nuorisopastori tuo ensimmäisen kirkkaan valonpilkahduksen synkkääkin synkempään Vapaakirkon eksytysten ja harhojen yöhön. Mutta onhan kaveri tullutkin vapikseen babtisteista.

      • pttk

        Kiitos paljon tuosta. Kuuntelin ja katoin äsken ensimmäisen osan. Selvää hyvää opetusta mitä on eksytys.


    • ProFide

      Joukossahan tyhmyys tiivistyy...on aivan sama valehdellaanko isolla vai pienellä porukalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe