POTILAAN oikeudet

Koviakinkokenut

Kuinka on mahdollista ettei maassamme potilaalla ole oikeuksia.

Sairasta ihmista saa kohdella kuin sikaa. Tosin tervettäkään sikaa ei saa kohdella samallatavalla kuin sairasta ihmistä.

Potilaanoikeuksien toteutumista ei maassamme valvota lainkaan. Kyllä ikääntyminen näillä kokemuksilla alkaa pelottamaan. Julkiseen terveydenhuoltoon on aivan turha hakeutua.

On valelääkäreitä, huumelääkäreitä ym, ym, ym

57

<50

  Vastaukset

  • Olet aivan oikeassa, Suomessa lääkäreillä on aivan liian suuri valta. Suomessa potilaita kohdellaan törkeästi. Jos sattuu hoitovirhe potilas jätetään hoitamatta. On aivan sama vaikka muutat paikkakuntaa, sinua ei kuitenkaan hoideta. Vaikka et anna lupaa pyytää sairaskertomuksia toisesta sairaalasta, lääkärit kuitenkin soittelee toisilleen kyselevät potilaan tietoja. Leikkauskin voidaan tehdä siten että siitä ei ole mitään apua, tätäkin tapahtuu?

  • Lääkärien oikeudet menee aina potilaan oikeuksien yli ja lääkäreillä on lisäksi ns "omavalvontaan" perustuva systeemi määritellä kaikki mahdollinen toilailu "täysin oikeaoppiseksi menettelyksi". Terveydenhuoltojärjestelmässä on muka "valvova viranomainen", mutta käytännössä tuo valvonta on sitä, että lääkäriltä kysytään "Toimitko oikein?", joho lääkäri vastaan "Kyllä" ja näin kaikki on taas täydellisesti. Potilaan hyvinvointi, terveys, tai henki on ihan toissijainen juttu.

   • potilaan sana olisi laki, niin suomen lääkärikunnasta vähenisi heti 25%.


   • Mutta_jos kirjoitti:

    potilaan sana olisi laki, niin suomen lääkärikunnasta vähenisi heti 25%.

    Jos potilaan sanalla, toiveilla, suostumisilla tai kieltäytymisillä olisi merkitystä, niin Suomen terveydenhoitoa koskevat valitukset, vahinkokäsittelyt jne vähenisi puoleen... laki potilaan oikeuksista on toki olemassa, laki lääkärin oikeuksista tosin mitätöi koko sepustuksen.


   • JosJaJos kirjoitti:

    Jos potilaan sanalla, toiveilla, suostumisilla tai kieltäytymisillä olisi merkitystä, niin Suomen terveydenhoitoa koskevat valitukset, vahinkokäsittelyt jne vähenisi puoleen... laki potilaan oikeuksista on toki olemassa, laki lääkärin oikeuksista tosin mitätöi koko sepustuksen.

    vähenisivät puoleen, niin silti lääkärikunnan väheneminen edes 10% olisi huomattavasti suurempi tappio.


  • Potilaat eivät kyllä tarvitse yhtään lisää oikeuksia.

   Kaikki mitä potilaille annettaisiin lisää, vain lisäisi byrokratiaa entisestään ja vähentäisi näin varsinaista potilaiden hoitoa.

   • Hoidon taso on jo tällähetkellä lähes 0 . Oikeuksien toteutumista ei valvo kukaan. Ei potilalla ole oikeuksia,vaikka laki onkin kirjoitettu. Se on vaan nimellinen juttu paperilla.


   • Kidutettu kirjoitti:

    Hoidon taso on jo tällähetkellä lähes 0 . Oikeuksien toteutumista ei valvo kukaan. Ei potilalla ole oikeuksia,vaikka laki onkin kirjoitettu. Se on vaan nimellinen juttu paperilla.

    Lähde vaikka Kongoon katselemaan, jos haluat nähdä 0 hoidon tasoa.


   • En voi lähtä. Verenkiertoni ei kestä lentämistä. Ja olen nähnyt 0 hoidon tason ihan täällä 'sivistysmaassa'.


   • Kidutettu kirjoitti:

    En voi lähtä. Verenkiertoni ei kestä lentämistä. Ja olen nähnyt 0 hoidon tason ihan täällä 'sivistysmaassa'.

    laivalla.

    Lopetetaan samantien koko julkinen terveydenhuolto.

    Katsellaan sitten kun ihmisten elinikä laskee muutamassa vuodessa kymmenellä vuodella ja köyhät eivät pääse hoitoon ollenkaan kun ei ole varaa yksityiseen.


   • Kun ensin opittaisiin noudattamaan nykyisiä potilasoikeuksia (alla) ja ensisijaisesti ihmisoikeuksia (Perustuslaki LUKU 10 §106-107 ja perustuslain toinen luku)
    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1992/19920785
    Käytännössä potilasoikeuksia rikotaan rajusti julkisella sektorilla.


   • ajantasalait kirjoitti:

    Kun ensin opittaisiin noudattamaan nykyisiä potilasoikeuksia (alla) ja ensisijaisesti ihmisoikeuksia (Perustuslaki LUKU 10 §106-107 ja perustuslain toinen luku)
    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1992/19920785
    Käytännössä potilasoikeuksia rikotaan rajusti julkisella sektorilla.

    Yksinkertainen syy siihen on se, ettei niiden lakiin kirjattujen oikeuksien toteutumista kukaan valvo ja se, että lääkärin oikeudet menee aina potilaan oikeuksien yli. Ihan sama mitä tapahtuu, tai jää tapahtumatta, lääkäri on täydellisen erehtymätön ja määräävässä asemassa potilaaseen nähden! Lääkärin oikeuksilla on valvojansa, Lääkäriliitto!


   • Kyllä nykyisetkin oikeudet riittää, kunhan niitä vain noudatetaan, mutta mistä johtuu, että niitäkään ei noudateta?


   • Potilaanoikeudet kirjoitti:

    Kyllä nykyisetkin oikeudet riittää, kunhan niitä vain noudatetaan, mutta mistä johtuu, että niitäkään ei noudateta?

    niistä muka ei noudateta?


   • Kerroppa_mitä kirjoitti:

    niistä muka ei noudateta?

    niistä, niistä
    Mikä ihmeen niistä?


   • Niistäite kirjoitti:

    niistä, niistä
    Mikä ihmeen niistä?

    noista oikeuksista muka ei noudateta?


  • Tämä on suomi. Itse kuolisin mieluummin johonkin ojaan, kuin joutuisin lääkärien kidutettvaksi.

   • kuole siis, suomessa saa kuolla minne ja miten haluaa.


   • Tämä on Suomi. Suomessa kuolee paljon ihmisiä kun jätetään hoitamatta.


   • törkeää kirjoitti:

    Tämä on Suomi. Suomessa kuolee paljon ihmisiä kun jätetään hoitamatta.

    Tämä on Suomi, jokainen joskus syntymään erehtynyt kuolee...


  • Minusta se on rikos kun jätetään hoitamatta. Suomi kulkee tässä asiassa jälkijunassa. Lääkäri voisi suoraan sanoa potilaalle että on sattunut leikkauksessa hoitovirhe, yrittäisi korjata sitä. Mutta kun aletaan keksiin kaikenlaisia verukkeita.

   • on myös tahallaan ylihoitaa vaikka potilas tai omaiset kuinka sitä haluaisivat.


   • ettet kuollut tuolloin.


   • oletko koskaan ajatellut asiaa siltä kannalta, että sairastuisit itse. Et varmaan. Sitten kun tämä tapahtuu, etkä saa lääkäristä apua, voit ottaa minuun yhteyttä. Autan mielelläni, olethan selvästi jo nyt avun tarpeessa.


   • Exembolikko kirjoitti:

    oletko koskaan ajatellut asiaa siltä kannalta, että sairastuisit itse. Et varmaan. Sitten kun tämä tapahtuu, etkä saa lääkäristä apua, voit ottaa minuun yhteyttä. Autan mielelläni, olethan selvästi jo nyt avun tarpeessa.

    sairastunut, en saanut apua, mutta en ole niin idiootti kuin sinä että ikuisiksi ajoiksi katkeroituisin siitä ja ottaisi sitä säälittäväksi elämäntehtäväkseni.


   • Olen_pahoillani kirjoitti:

    ettet kuollut tuolloin.

    Tämä kirjoittaja on lääkäri, joka vihaa potilaita. Täysin sopimaton lääkäriksi. Varmaan tehnyt hoitovirheitä ja hänestä on valitettu. Sitä ihmettelen kun lääkärit on aina samaa mieltä, kukaan ei uskalla moittia toista lääkäriä. Voisi verrata vaikka lammas laumaan kun johtaja kävelee mereen niin kaikki toisetkin kävelee perässä mereen!


   • Katkeroitunut lääkäri tuo on. Ja ilmeisesti mielenterveys on pettänyt.

    Olen myös vastaanotolla törmännyt kaltaisiinsa. Potilasta syyllistetään kaikesta. Ei sairastunut ihminen rikollinen ole. Virheen tehtyä ei tunneta ANTEEKSI sanaa ollenkaan. Asiakirjoihin kirjoitetaan täyttä p....... Potilasasiakirjoja häviää. Sairaanhoitopiiri ei vastaa virheistään, vaikka potilasvahinko myönnetty pvk.ssa. Jokaisen lääkärin tulisi katso peiliin ja miettiä ,mitä jos itsekin sairastuu.
    En ole katkeroitunut niinkuin hän sanoo, vaan halusta auttaa muita tuon tosiasiat esiin ettei muiden tarvi joutua samaan helvettiin ,johon itse jouduin sairastuttuani keuhkoveritulppaan.

    Monella on kyllä opinnot mennyt pahasti pieleen, kun maanviljelijä lyö erikoislääkärin 6-0 lääketietellisissä asioissa.

    Ja ennenkaikkea käytös. Kyllä meille norm kansalaisille on opetettu jo kotona ennen kouluunmenoa miten toista ihmistä kohdellaan.


   • mitäopimme kirjoitti:

    Tämä kirjoittaja on lääkäri, joka vihaa potilaita. Täysin sopimaton lääkäriksi. Varmaan tehnyt hoitovirheitä ja hänestä on valitettu. Sitä ihmettelen kun lääkärit on aina samaa mieltä, kukaan ei uskalla moittia toista lääkäriä. Voisi verrata vaikka lammas laumaan kun johtaja kävelee mereen niin kaikki toisetkin kävelee perässä mereen!

    Tuollaisia alalle sopimattomia lekureita on yllättävän paljon, kas kun lääkikseen ei ole psykologisia testejä ollenkaan..... joka on sinällään aika jännä, että vaatimattomimpiinkin hoitsun hommiin kouluttautumiseen vaaditaan ne psykotestit ja sitten lääkärit, jotka "päättää kaikesta" (myös siitä mitä hoitajat tekee tai jättää tekemättä) voi olla ihan mitä psykopaatteja tahansa. On tullut huomattua ja valitettavasti kertaalleen olen erehtynyt yhden psykolekurin hoidettavaksi, sitä virhettä kadun lopun elämääni. Monikohan ammatissa oleva lekuri muuten läpäisisi ne hoitsuille teetettävät psykotestit?!


  • Pääministerillä (Sipilällä) oli keuhkoveritulppa, hänet varmaan hoidettiin hyvin. Ei varmaan haukuttu hulluksi. Kyllä lääkäritkin katsoo ketä ne haukkuu hulluksi!

  • Aika ihmisvihamielisiä lääkärit tosiaan ovat, joku sammaloitunut oppi on tärkeämpi kuin ihminen. Jos et mahdu tiettyyn lääketieteen lokeroon, olet huono potilas, vaikka mahtuisitkin, venäläistä rulettia koko hoito.

   • "venäläistä rulettia koko hoito"Ainakin yhdellä terveysasemalla Helsingissä ,kun muita kuin veäjänkielisiä ei ole. Siellä voivat suosia omiaan ,suomalaiset on "savustettu"muualle . Käytöksellä voi tyrmätä "stuhnan",apua hakeva on harvoin niin vahva ,että jaksaisi puolustaa itseään.


  • Sellaisissa tapauksissa jossa hoito on jatkunut pitkään eikä ole mitään ratkaisua tapahtunut. Esimerkiksi hoitovirheen jälkeen jossa lääkärit kiertelee totuutta, jos on vielä tehnyt valituksen. Eikä kukaan lääkäri halua alkaa hoitaan potilasta. Tälläiset potilaat pitäisi laittaa ulkomaille leikkauksiin, kela voisi maksaa kulut. Koska lääkärit jättää sellaisen potilaan hoitamatta joka on valittanut. Lääkärit ovat kuin pikku lapsia suuttuvat kun heistä valittaa. Niin Suomen lääkäreilläkin tekisi mieli hoitaa potilaat, jos ulkomailla pystyttäisiin tämä hoitaan. Soitellaan toisille älä ala hoitaan sitä potilasta kun hän on valittanut lääkäristä.

   • tapahdu tälläistä, että jätettäisiin hoitamatta vaikka olisi tehnyt valituksen eu-tuomioistuimeen asti.

    Ainoa mikä vaikuttaa potilaan hoitoon on sairaus ja sen vaatima kiireellisyys. Kaikki jotka väittävät muuta ovat joko paranoidisia tai heillä on oma lehmä ojassa.


   • Suomessa_ei kirjoitti:

    tapahdu tälläistä, että jätettäisiin hoitamatta vaikka olisi tehnyt valituksen eu-tuomioistuimeen asti.

    Ainoa mikä vaikuttaa potilaan hoitoon on sairaus ja sen vaatima kiireellisyys. Kaikki jotka väittävät muuta ovat joko paranoidisia tai heillä on oma lehmä ojassa.

    Kyllä jätetään hoitamatta jos on valittanut, jos hoidetaan leikkauskin voidaan tehdä siten että siitä ei ole mitään apua.


   • Suomessa_ei kirjoitti:

    tapahdu tälläistä, että jätettäisiin hoitamatta vaikka olisi tehnyt valituksen eu-tuomioistuimeen asti.

    Ainoa mikä vaikuttaa potilaan hoitoon on sairaus ja sen vaatima kiireellisyys. Kaikki jotka väittävät muuta ovat joko paranoidisia tai heillä on oma lehmä ojassa.

    Onkohan sinulla se "oma lehmä" siellä ojan pohjalla?


   • jj-ll kirjoitti:

    Kyllä jätetään hoitamatta jos on valittanut, jos hoidetaan leikkauskin voidaan tehdä siten että siitä ei ole mitään apua.

    missä on todisteesi aiheesta?


   • Suomessa_ei kirjoitti:

    tapahdu tälläistä, että jätettäisiin hoitamatta vaikka olisi tehnyt valituksen eu-tuomioistuimeen asti.

    Ainoa mikä vaikuttaa potilaan hoitoon on sairaus ja sen vaatima kiireellisyys. Kaikki jotka väittävät muuta ovat joko paranoidisia tai heillä on oma lehmä ojassa.

    Ei täällä kannata sairastua
    http://ala-sairastu-vakavasti.blogspot.fi   • No_näytä kirjoitti:

    missä on todisteesi aiheesta?

    Leikkaus tehtiin niin kun leukaa piti siirtää 11-12mm mutta sitä ei jatkettu ollenkaan eihän sellainen leikkaus mitään auta. Tämä leikkaus tehtiin sairaalan hoitovirheen takia,jossa leukaa lyhennettiin otettiin palanen leukaluunpäästä. Joka aiheutti ahtauman. Tämä idiootti lääkäri käyttäityi törkeästi. Leikkaus kertomukseen oli kirjoitettu siirretty 11-12mm. Toinen kirurgi mittasi röngtenkuvista kovan väittelyn hän tunnusti että leukaa ei ole siirretty. Tämä kirurgi oli toisessa sairaalassa. On törkeää tehdä 3-4 tunnin leikkaus turhaan. Tässä oli kysymyksessä kosto kun olin tehnyt valituksen. Tälläiseltä kirurgilta pitäisi lääkärin oikeudet peruuttaa välittömästi. Tälläisiä paskiaisia riittää Suomessa.


   • tayksinleukakirurgiaheik kirjoitti:

    Leikkaus tehtiin niin kun leukaa piti siirtää 11-12mm mutta sitä ei jatkettu ollenkaan eihän sellainen leikkaus mitään auta. Tämä leikkaus tehtiin sairaalan hoitovirheen takia,jossa leukaa lyhennettiin otettiin palanen leukaluunpäästä. Joka aiheutti ahtauman. Tämä idiootti lääkäri käyttäityi törkeästi. Leikkaus kertomukseen oli kirjoitettu siirretty 11-12mm. Toinen kirurgi mittasi röngtenkuvista kovan väittelyn hän tunnusti että leukaa ei ole siirretty. Tämä kirurgi oli toisessa sairaalassa. On törkeää tehdä 3-4 tunnin leikkaus turhaan. Tässä oli kysymyksessä kosto kun olin tehnyt valituksen. Tälläiseltä kirurgilta pitäisi lääkärin oikeudet peruuttaa välittömästi. Tälläisiä paskiaisia riittää Suomessa.

    aivan varmasti paranoidisessa mielessäsi ainakin.

    Voi vittu mitä idiootteja tämäkin palsta on täynnä.


   • Joo_kosto kirjoitti:

    aivan varmasti paranoidisessa mielessäsi ainakin.

    Voi vittu mitä idiootteja tämäkin palsta on täynnä.

    Lääkäreissä on yllätävän paljon narsisteja sadisteja, jotka kuuluisivat johonkin toiseen ammattiin. Esimerkiksi sairaalassa käytävien siivoukseen , niin eivät aiheuttaisi vahinkoa ihmisille.


   • Suomessa_ei kirjoitti:

    tapahdu tälläistä, että jätettäisiin hoitamatta vaikka olisi tehnyt valituksen eu-tuomioistuimeen asti.

    Ainoa mikä vaikuttaa potilaan hoitoon on sairaus ja sen vaatima kiireellisyys. Kaikki jotka väittävät muuta ovat joko paranoidisia tai heillä on oma lehmä ojassa.

    Kyllä muuten tapahtuu, kas kun lääkäreillä on itsellään oikeus määrittää mitä papereihin kirjaa ja mitä jättää kirjaamatta. Kun papereiden mukaan mitään hoidontarvetta ei ole, ei tipu hoitoakaan. Tuota "tarvetta" ei tietenkään sinne kirjata, sehän olisi sama asia kuin myöntää hoitovirhe/potilasvahinko.... ja siihen myöntämiseen ei lääkäreiden selkäranka riitä.


   • Helpostikin kirjoitti:

    Kyllä muuten tapahtuu, kas kun lääkäreillä on itsellään oikeus määrittää mitä papereihin kirjaa ja mitä jättää kirjaamatta. Kun papereiden mukaan mitään hoidontarvetta ei ole, ei tipu hoitoakaan. Tuota "tarvetta" ei tietenkään sinne kirjata, sehän olisi sama asia kuin myöntää hoitovirhe/potilasvahinko.... ja siihen myöntämiseen ei lääkäreiden selkäranka riitä.

    Eikä sinne merkitä sitäkään jos, kun lääkäri purkaa agressioitaan potilaaseensa. Niin psyykkisesti kuin fyysisestikin.


  • On väärin, että pienelle terveysasemalle sijoitetaan idästä tuotetut samaa kieltä puhuvat lääkärit ,he suosivat oman maansa kansalaisia ja suomalaiset ovat toisen luokan kansalaisia. Tsuhnat vain maksavat pikku moskovan ylläpidon . Onko Helsinki tietoinen omista sijoitteluistaan?

  • Harvoin olen käyttänyt julkista päivystystä Sen ainoan kerran kun käytin, menetin terveyteni kokonaan, ja sen jälkeen ihmiset ja lääkärit alkoivat kaikkoamaan elämästä.
   Sellasta.

  • Pitäisi olla puolueeton lautakunta tutkimassa hoitovirheet, jossa olisi myös potilas mukana ja hoitovirheen tehnyt lääkäri. Tänä päivänä potilas ei pysty puolustamaan itseään. Valitukset on aivan turhaa potilasvakuutusyhdistykseen ja muihin tahoihin. Koska nämä ei ole puolueettomia.

   • ei voida perustaa, koska sen pitää aina käytännössä olla kollektio lääkäreitä.


   • Puolueetonta_lautakuntaa kirjoitti:

    ei voida perustaa, koska sen pitää aina käytännössä olla kollektio lääkäreitä.

    Joiden tekemisiä ja sanomisia Lääkäriliitto valvoo, ellei homma mene Lääkäriliiton ehdottomien ohjeistusten mukaisesti, saa liitosta kenkää ja tämän jälkeen kenkää saaneella lääkärillä ei yllättäen enää ovet aukene minnekään...


  • On aivan uskomatonta että lääkärit saa pilata ihmisten terveys, eikä mitään vastuuta ole. Tekisi mieli lähteä pois koko maasta?

   • ja tervemenoa!


   • Hei-vaan painu kommari sinne Venäjälle


   • sinnesäkuulut kirjoitti:

    Hei-vaan painu kommari sinne Venäjälle

    kommari, vaan fasisti.


   • Tieteen mukainen toimintako pilaa ihmisten terveyden? Tieteeseen ja tutkimuksiinhan terveydenhoidon toistellaan perustuvan!


  • Ihmiset välillä luonnollisestikin söhläävät ja sähläävät jotakin suurinpiirtein, ja sitten sekin pitää esittää hyvin tieteellisesti...

   • Kaikille sattuu vahinkoja, toiset myontaa erehtyneensa ,toiset luulevat olevan jumalia. Potilas ei saa oikeuksia tassa maassa


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

   https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   303
   13513
  2. Stefu ylireakoi

   Stefulla on kyllä tosi huono itsetunto tai on tosi epäileväinen luonne jos sen takia jätti Sofian että tää kävi Nikon ovella. Sofian tavaroita vielä N
   Kotimaiset julkkisjuorut
   116
   4857