virtsateiden limakalvokuivuus

paruresisko

Onko virtsateiden limakalvokuivuus harmitonta tai tarvitseeko sille tehdä mitään? Minulla on toistokatetroinnit olleet jo 9 vuoden ajan ( lääkäri ei ole todennut fyysistä syytä katetroinnille... mitään ei kuitenkaan itsenäisesti tule ) 6 x vrk ja nyt on 3 kuukauden aikana ollut jatkuvaa verentihkuttelua katetroinnin aikana ja sen jälkeen. Sanoin siitä lääkärille, joka arveli että voi olla limakalvokuivuus. Olen 41 vuotias invalidisoitunut nainen, hormonitoiminta jo ehtynyt. En käytä mitään estrogeenia enkä sellaista, ei ole tarvetta ( ei koskaan ole ollut sukupuolielämää eikä tule olemaan ) . Onko virtsateiden limakalvokuivuudesta mitään haittaa kuin vain kivulias katetrointi ( katetroinnin kivuliaisuuteen ei kukaan lääkäri usko ) ja verentihkuttelu?

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gfhngfnjvhmhbc

      Paikallisestrogeenihoito on eri asia kuin sukupuolielämä. Moni leski tai eronnut selibaatissa elävä nainen käyttää sitä nimenomaan virtsatieongelmien vuoksi. Lääkäri on selittänyt sinulle asiat huonosti, jos asia ei mennyt perille. Voit toki katetroida kuivilla limakalvoilla, mutta se lisää vaurio- ja tulehdusriskejä. Emättimeen laitettava paikallistrogeenivalmiste on taatusti terveellisempi vaihtoehto kuin syödä tulehdukseen vahvoja antibiootteja.

      Sitä paitsi voi sinä saada emätintulehduksenkin, vaikkei sinulla ole seksielämää. Olen sinun ikäisesi, ja itselläni ainakin kuivuu sellaiset alueet, jotka hankaantuvat esim. vaatteista, istuessa tai pyöräillessä. Hormonitoimintani on tosin vielä kunnossa, eli hoidan vaivaa ihoöljyllä.

      • lökdasölkd

        Eikä kannata unohtaa sitäkään, että joka kerta vaurioituessaan ne virtsatiet arpeutuu ja mitä enemmän arpeumaa tulee, sitä enemmän alkaa tulla ongelmia...


    • paruresisko

      Huoh! Kiitos vastauksista! Ei lääkärit oo mittään sellaisista puhuneet! Kyllä sen yksi lääkäri uskoo, että verta tulee aina katetroidessa ja jälkeen. Tosin en tiedä, kun kyseessä on kertakäyttöinen katetri jota ei tarvitse kastella, että olenko allergisoitunut sille katetrin pintamateriaalille, mutta aina se sattuu ja tulee verta. Eli ilmeisesti se on aika lailla arpeutunut...? Sen on joku hoitaja sanonut, että ei tarvitse vesipesua kuin kerran päivässä. Onko se emättimeen laitettava paikallisestrogeenivalmiste voiteena vai puikkona? Puikko ei onnistu, kun emättimen aukko on erittäin ahdas. Mutta ei tosiaan ole kukaan puhunut sellaisesta mitään. Toistokatetrointi on yhtä painajaista. Lääkäri ei usko katetrointitarpeen todellisuuteen vaikka rakko ei toimi ilman tippaakaan. Toistokatetrointeja 6 x vrk. Kestokatetria ei urologi suostu laittamaan vaikka tietää tuskallisuuden ja verenvuodon.

      • sdfssfsdf

        Kokeile vaihteeksi niitä kostutettavia katetreja, niissä on kait parempi se geelipinta. Jostain vois kait saada hankittua myös kestokatetreja, apteekista esimerkiksi... ja käyttää niitä vaikka yöaikaan tai kotona ollessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      52
      3857
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2138
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1624
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      1474
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1428
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      20
      1332
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1228
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1154
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1089
    10. 22
      1066
    Aihe