Ihminen ja nisäkkäiden levinneisyys

HiskiJaNaapurinKissa

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos evoluutiolla olisi tavoite ja ajattelukyky, se ei varmaankaan olisi kehittänyt ihmistä.

      Mitähän Jumalalla on mielessä, kun hän antaa ihmisen kiihtyvällä vauhdilla tuhota koko biodiversiteetin? Voisikohan joku Jumalan kanssa välilöissä oleva kertoa?

    • Jyri_ei_opeta_eikä_ymärä

      Olen joskus miettinyt hiljaa itsekseni miten ihmisen älykkyys kehittyi niin nopesti ihmisen loitontuessa apinankaltaisesta esi-isästään. Eriytymisen alkuvaiheessa ihminen oli aikatavalla taikauskoinen. Taikausko oli kuitenkin miedompaa kuin nykyinen kreationismi. Nykytutkijat ovat havainneet myös että kreationisteilla ja Neanderthalin-ihmisillä on geeneissä samoja haitalllisia geenejä jotka johtivat Neanderthalien häviämiseen.

      Nykyihmiseen tultaessa sekä kreationistis-neanderthalilaisen että evoluutikko-geenin omistajat ovat hyötyneet evoluutikoksi käännyttävän geenin leviämisestä pooliin ja sen myötä älykkyys nousee niin nopeasti ettei tutkijat meinaa perässä pysyä.

      Edelleen olen ajatellut että varsinkin evoluutikkojen älykkyys on saanut aikaan sen nopean älykkyyden nousun joka loitontaa nykyihmistä esi-isästään apinamaisesta kreationistista. Älykkyyttä lisääävä geeni on ollut ihmisen selviämiselle ilmastojen kylmentyessä että myös muunlaisessa ympäristön muutoksessa tarpeen. Ihmisen on ollut pakko keksiä vaatteita ja aseita jotta heimot ja muut perhe-yhteisöt ovat pystyneet hankkimaan älykkyydelle tarpeellista liharuokaa. Aseita on tarvittu myös suojaksi petoja ja apinamaisia Neanderthalilais-kreatrionistisia mölyäviä joukkioita vastaan.

      Tutkijat ovat viimeaikoina myös havainneet että evoluutikko pysyy viriilimpänä pidempään, haittana kreationistiin verrattaessa on tietysti se että evoluutikko palelee helpommin koska aivot kuluttavat ajattelutoiminnan vuoksi moninkertaisen määrän kaloreita tai SI-standardin mukaan Jouleja verrattuna kreatinistiseen torveloon.

      Monilla lajeilla on havaittu luonnonvalinnan vastaista loitontumista alkuperästään johtuen juuri lajin sisälle tulleesta geenistä jonka seurauksena luonnonvalinnan kannalta haitallisiksi koetut ominaisuudet korostuvat ja loitontavat lajia alkuperäisestä saaden aikaan jopa eriytymistä. tämä nk. Fisherian runaway...

      https://en.wikipedia.org/wiki/Fisherian_runaway

      on tyypillistä monilla lintulajeilla mm paratiisilinnuilla, fasaaneilla ja riikinkukoilla mutta myös monilla kalalajeilla ja esim hirvillä.

      En ala väittämään että kreationistilais-neanderthalilainen luisuotsaisuus tai karvapeitteisyys aiheutuisi tästä evoluution mekanismista, pois se minusta. Päinvastoin, niinkuin sanottu kreationistiläisetkin hyötyvät tästä älykkyyttä lisäävästä geenistä ja jalostuvat älykkäämmäksi sekoittumisen seurauksena

    • Fiksu_Kreationisti

      Taitaa olla vähän sama asia hirmuisen behemotin, kuin norsujenkin kanssa. Tosin Brachiosaurusta vaivaisivat talvet, joten se ei ole aivan sama asia. Mutta esim. uros norsu-uroksethan menevät säännöllisesti "Bärzerkkiin" jossa niiden hormooniarvot nousevat jopa 60 kertaisiksi tavalliseen verrattuna. Brachiosaurus tai norsu musthissa vähät välittää ihmisistä, ja voi olla jopa vaarallinenkin. Ihmisen pitäisi kunnioittaa näitä olentoja ja antaa niille asumistilaa. Tuskin olisi mukavaa esim Saksassa jonnekin asuinalueelle mentäessä ajaa ohi alueen, jonka Brachiosaurus olisi tallonut.

      Siksi varmaan ainoa paikka, minne Raamatullisia Brachiosauruksia olisi järkevää sijoittaa, olisi Kiina. Kiinassa on vielä isoja asumattomia metsä-alueita, sekä alueita, jossa ei talvia ole.

      Mutta mitä tulee joihinkin kotosuomalaisiin olentoihin kuten karhuihin ja susiin, niin kaikki petoeläimet pitäisi mielestäni hävittää tyystin. Niistä ei ole mitään muuta kuin harmia, eivätkä ne ole muutakuin harmillisia kotosuomalaisten lehtiä syövien eläinten biodiversiteetin kannalta.

      • ghhshhhhh

        "niin kaikki petoeläimet pitäisi mielestäni hävittää tyystin. Niistä ei ole mitään muuta kuin harmia, eivätkä ne ole muutakuin harmillisia kotosuomalaisten lehtiä syövien eläinten biodiversiteetin kannalta."

        Kerrankin olemme samaa mieltä, kissoista olisi hyvä aloittaa ne kun sattuvat olemaan vielä erityisen haitallinen vieraslaji.


      • IlkimyksenTallirenki

        Eikös joissakin Ameriikan kansallispuistoissa kokeiltu pahojen petojen hävittämistä, jotta kiltit kasvinsyöjät pärjäisivät paremmin - sillä seurauksella että kiltit kasvinsyöjät alkoivat lisääntyä holtittomasti mikä lopulta paradoksaalisesti johti kannan romahtamiseen. Sillä lailla käy kun kreationistit yrittävät puuttua luonnon järjestykseen.


      • ghhshhhhh kirjoitti:

        "niin kaikki petoeläimet pitäisi mielestäni hävittää tyystin. Niistä ei ole mitään muuta kuin harmia, eivätkä ne ole muutakuin harmillisia kotosuomalaisten lehtiä syövien eläinten biodiversiteetin kannalta."

        Kerrankin olemme samaa mieltä, kissoista olisi hyvä aloittaa ne kun sattuvat olemaan vielä erityisen haitallinen vieraslaji.

        >>Kerrankin olemme samaa mieltä, kissoista olisi hyvä aloittaa ne kun sattuvat olemaan vielä erityisen haitallinen vieraslaji.<<
        Kissa ei uhkaa yhtäkään uhanalaista eläinlajia Suomessa. Ilmaston takia kissa ei Suomessa voi laajemmin villiintyä, ja ilvekset popsivat ne harvatkin villimmät suihinsa.


      • Miten sinä tyhmä viitsitkin vielä trollata?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      305
      3517
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      252
      1973
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      97
      1414
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1333
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      91
      1285
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1188
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      59
      1164
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1024
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      986
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      904
    Aihe