Evoluution ongelmat: Kilpikonna

natural.observer

Nämä alaspäin tipahtaneet liemikulhot, jotka yrittävä kävellä. Miten voi kehittyä eläin, joka sukupolvi sukupolvelta hitaampi ja paksumpi kuorinen? Kun sen voi kuitenkin aivan helposti kääntää selälleen ja syödä vatsapuolelta.

On aivan selvää, että evoluutio kehittää Nalle Wahlroosin, joka imee köyhät kurttuisiksi rusinoiksi, mutta kilpikonnan ja etanan kehittyminen on yksinkertaisesti mahdotonta. Impossible. Evossa nopeat syövät hitaat, ei päin vastoin!

Lupaan harkita evoteoriaan uskomista, jos voitte jotenkin uskottavasti selittää kilpikonnan olemassa olemisen.

26

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turtlesrules

      Saatat jäädä toiseksi kun lähdet uimaan kilpikonnaa kiinni. Siellä missä elää pelkästään maalle sopeutuneita kilpikonnia, niin sieltä puuttuu monesti petoeläimet.

    • No ensinnäkään maakilpikonnaa ei syödä juuri helpommin vatsa- kuin selkäpuoleltakaan, kun kilpeä on koko konna. Saarnaajako sinulle tuollaista skeidaa syötti?
      Merikilpikonnat taas ovat aika nopeita uimareita.
      Aikuisten kilpikonnien luonnolliset viholliset ovat siis vähissä – ihmistä lukuun ottamatta. Niinpä ne voivat elää tavattoman vanhoiksi.
      Jäikö vielä jotain?

      • Kreationismi_on_sairaus

        Jäihän kyseiselle jeesuksenmorsiammelle vielä tyhmyytensä ja jeesuspörinä. Eivätkä ne taida kreationisteista hevin poistua.


    • evoluutio.hassu.satu

      Montakohan miljoonaa satuvuotta sen kilven 'kehittyminen' itsestään ilman mitään tarkoitusta kestikään?

      • Eipä se kehittynytkään ilman tarkoitusta, vaan luonnonvalinta suosi sitä, että kilpi suojasi kantajaansa saalistajilta.


    • "Lupaan harkita evoteoriaan uskomista, jos voitte jotenkin uskottavasti selittää kilpikonnan olemassa olemisen."

      En jaksa kirjoittaa auki kilpikonnien evoluutiohistoriaa, koska epäilen ettet kuitenkaan sitä uskoisi, mutta voin laittaa linkit tutkimusten uutisointiin, joissa kaikki olennainen selviää.

      http://phys.org/news/2015-09-scientists-key-clues-turtle-evolution.html

      http://phys.org/news/2015-06-key-link-turtle-evolution.html

      http://phys.org/news/2013-07-turtle-shell-mystery.html

      http://phys.org/news/2013-05-evolutionary-turtle-shell.html

      http://phys.org/news/2014-11-turtles-muscle-power-due-rigid.html

      Näillä eväillä sinun pitäisi päästä hyvään alkuun.

      • teroitan.silmälasit

        Lupaan perehtyä, vaikka helpommalla kyllä pääsisi lukemalla Raamatusta. Siellähän koko homma on yhdellä sivulla. Koko luomakunta, aivan kaikki.


      • asdadad

        Solonin eväät on satuja.


      • kjlkjljlj
        asdadad kirjoitti:

        Solonin eväät on satuja.

        Tulihan se palstapellekin ääneen. Ja ihan arvattavalla kommentilla.
        Kaikkia se leipäkin elättää.


      • Ja_evokki_uskoo

        Ja evokki uskoo.


      • asdadad_on_iwukki
        asdadad kirjoitti:

        Solonin eväät on satuja.

        Joko homo iwukki olet löytänyt itsellesi taikauskoisen ja homoseksuaalin simpanssin fantasiasi toteuttamista varten?

        Ethän sinä nikkivoro edes tunnista mikä on satu. Jeesuspörinöissäsi uskot taikauskolahkosi ja Raamatun satuihin totena. Ja toisaalta pidät harhoissasi evoluutiota ja muita tieteellisiä faktoja satuina.

        Toisaalta juuri tuollaista vajakkiuutta voi odottaa homolta kreationistilta, joka voroamansa nikin takaa ilmoittaa haluavansa yhtyä simpanssin kanssa.


    • Epäjumalienkieltäjä

      <>

      Kreationismin suurin ongelma taitaa olla se, että siihen uskovat kaltaisesi sivistymättömät tolvanat jotka eivät edes tiedä, että kilpikonnalla on kilpi myös vatsapuolella.

      Tuskin ymmärrät edes hävetä tuollaisen möläytyksen jälkeen?

      • kehityskehittyy

        no kun nyt ilmaisit kaiken tietosi niin voitkin muutaman päivän odotella uutta kehitysastetta ihan hiljaa kolossasi!

        laita evolamppu päälle kuitenkin että se osaa tull akoloosi.


      • Epäjumalienkieltäjä
        kehityskehittyy kirjoitti:

        no kun nyt ilmaisit kaiken tietosi niin voitkin muutaman päivän odotella uutta kehitysastetta ihan hiljaa kolossasi!

        laita evolamppu päälle kuitenkin että se osaa tull akoloosi.

        No aloittaja kuitenkin tyhmyyksissään kirjoitti:
        "Kun sen [kilpikonnan] voi kuitenkin aivan helposti kääntää selälleen ja syödä vatsapuolelta."

        Mitä tuollaiseen "evoluution ongelmaan" voi kommentoida kun se ei perustu todellisuuteen vaan kirjoittajan (joka ilmeisesti ei koskaan ole edes nähnyt kilpikonnaa) tietämättömyydestä johtuviin väärinymmärryksiin?


    • jokokasvaakilpi

      kun nyt on niin runsaita sotia tällä evoihmisellä mikähän siinä on ettei sitä vihollilta suojaavaa kilpeä ollenkaan ala kasvaa ihmisparan harteille, onko siitä tehty satuja siellä evoleipomossa?

      • konnakilpi

        Eikös sen herraisonherran olisi pitänyt jo moista ajatella,tomusta taikoessa tais unohtua niinkin tärkeä asia kuin kilpi.


    • 5sadsacxc

      Nyt kannattaa varautua yleislakkoon ja tilata NELJÄ täysin ILMAISTA Aku Ankan näytenumeroa ja niitä on sitten kiva lukea kun kaikki on lakossa ja kauppaankaan ei ostoksille pääse, tässä linkki mistä saa ilmaista luettavaa: http://tinyurl.com/4akuankkaa

      Hopi hopi, kohta loppuu jobi :)

    • "Nämä alaspäin tipahtaneet liemikulhot, jotka yrittävä kävellä. Miten voi kehittyä eläin, joka sukupolvi sukupolvelta hitaampi ja paksumpi kuorinen?"

      Niin, sen on varmaan luonut joku päiväkotilapsen tasolla operoiva idiootti, sanotaan nyt vaikka Jumala.

      "Kun sen voi kuitenkin aivan helposti kääntää selälleen ja syödä vatsapuolelta."

      Niin justiinsa. Ja juuri tuon takia kaikki kilpikonnat hävisivät, kun ne oli niin helppo petojen syödä. Tuosta vain.

      Eiku!

      Ei se Jumala ehkä olekaan se päiväkotilapsen tasolla operoiva idiootti, vaan kreationisti joka on älyllisesti niin laiska ettei kykene ymmärtämään mitä se käytännössä tarkoittaisi jos ao. kreationistin lapselliset höpinät olisivat reaalimaailmassa totta.

      Jospa joku kerta miettisitte ihan loppuun saakka mitä te tänne nettiin aiotte suoltaa, ja sitten - kun ymmärrätte millaisesta älyvapaudesta on kyse - jätätte suoltamatta.

      • ei.luotu

        Mistä minä sitten saisin päivän huumoriannoksen jos kretut eivät enään kirjoittelisi näitä päättömiä aloituksia?


      • ei.luotu kirjoitti:

        Mistä minä sitten saisin päivän huumoriannoksen jos kretut eivät enään kirjoittelisi näitä päättömiä aloituksia?

        Niin no. Käyhän kreationismi tosiaan huumorista.


    • adasdas

      Elämä sisältää ateisteille yllätyksen.

      • "Elämä sisältää ateisteille yllätyksen."

        Kreationisti joka ymmärtäisi mitä biologinen evoluutio tarkoittaa?


    • älystäälyttömyyteen

      Kreationistit ja muut luomistarinoihin uskovat hihhulit ovat itsessään todiste siitä, ettei mikään älyllinen voi olla tämän kaiken takana. Miksi mikään älyllinen loisi mitään niin älytöntä, kuin ihmiset, jotka uskovat jonkun psykoottisiin harhakuvitelmiin? Miksi se heidän älyllinen ja kaikkivoipa luojansa antaa ilmoituksia vain yksittäisille hörhöille, joita myös profeetoiksi kutsutaan? Mikä voima se sellainen on, joka ei pysty antamaan julistustaan kaikille ihmisille yhtä aikaa?

      Tapasin Afrikassa henkilön, joka oli koulutukseltaan pastori, teologi ja uskontotieteen historijoitsija. Tutkittuaan asioita tarpeeksi, hänkin oli joutunut toteamaan, ettei luomistarinoissa ja uskonnoissa ylipäätään ole mitään tolkkua. Aivan liikaa ristiriitaisuuksia. Lisäksi hän on nähnyt sen, kuinka paljon uskontojen varjolla riistetään ihmisiä ja tehdään pahaa. Herättyään epäilemään ja löydettyään järkevän selityksen (evoluution), hän erosi kirkosta, kielsi jumalan olemassaolon ja kääntyi ateistiksi. Mantereella, jossa uskonnolla on aivan eri merkitys ihmisten elämään kuin täällä, se on ollut äärettömän rohkea teko. Sen seurauksena ihmiset, nämä hartaat uskovaiset, ovat kääntäneet hänelle selkänsä, eivät katso, eivät tervehdi. Hänen omat vanhempansa ja sisaruksensa kielsivät häntä olemasta missään yhteydessä heihin, vaimo erosi, jne. Vain sen vuoksi, että hän avasi silmänsä ja alkoi nähdä totuuden. Ja uskalsi kertoa sen ääneen. Siitä herääkin kysymys: näinkö uskovaiset rakastavat lähimmäisiään? Näinkö uskovaiset jättävät tuomitsemisen jumalalleen? Näin paljon tyhmyyttäkö on luonut jokin "älyllinen voima"?

      • älystäälyttömyyteen

        Ja lisäksi tuohon vielä: olen itse uskonnoton, eli en usko edes ateismiin (josta on jo kehittynyt oma uskonlahkonsa somen keskustelupalstojen perusteella). Uskon johonkin itseäni suurempaan voimaan, mutta en osaa nimetä sitä. Siksi se ei ole uskonto. Se on sisäinen tunne. Älkää ymmärtäkö väärin: olen etsinyt "jumalaa" ja "totuutta" ulkoapäin, kirkoista, uskonnoista, tieteestä ja teorioista. Löysin paljon kiehtovaa, mutta kaikissa oli jotenkin "päälleliimattu" tunne. Pitää uskoa siihen, mihin joku toinen uskoo ja sen on oltava ainoa totuus. Mitenkäs sitten, kun niitä "profeettoja" ja "valittuja" on 20? Tai 30? Entäs kun jokainen tuhansista saarnaajista sanoo olevansa "sen ainoan oikean jumalan" sanansaattaja? Ja kaikilla on oma totuutensa. Kenen totuus on se "ainoa ja oikea"? Yksi yhteinen asia niistä kaikista kuitenkin löytyi: niillä pyritään hallitsemaan ihmisiä, pienempiä tai ispompia ryhmiä. Hallitaan ihmisten käyttäytymistä ja ajatuksia, ja peritään siitä vielä maksu. Jumalan tai jonkin muun nimessä.

        Uskon, että "jumala" tai jokin "suurempi voima" on meissä jokaisessa itsessämme, että se on sisäinen voima, sisäinen ääni, joka ohjaa meistä jokaista. Se on järjen, tunteiden ja omantunnon ääni. Se on siis jokaisella oma, yksilöllinen, ei kenenkään toisen sanelema, tulkitsema ja vääristämä. Uskon, ettei "jumalaa" tai "totuutta" löydä ulkopuolelta, ja mitä kauempaa sitä etsii, sen kauemmaksi itsestään ja "jumalasta ja totuudesta" eksyy. Ymmärtämällä tämän, ei voi oikein sanoa, että "minun jumalani on se oikea, sinun ei". Ei siis ole yhtä oikeaa jumalaa, ja samalla kuitenkin on - jokaisen oma. Miten minun jumalani voisi olla sinun jumalasi? Pakottamallako? Miten minun uskontoni voi olla ainoa oikea jollekin toiselle? Käännyttämälläkö? Tuskin.

        Mutta, voin toki olla väärässäkin. Mutta se on minun syntini ja taakkani ja sen kestän kyllä.


      • tieteenharrastaja
        älystäälyttömyyteen kirjoitti:

        Ja lisäksi tuohon vielä: olen itse uskonnoton, eli en usko edes ateismiin (josta on jo kehittynyt oma uskonlahkonsa somen keskustelupalstojen perusteella). Uskon johonkin itseäni suurempaan voimaan, mutta en osaa nimetä sitä. Siksi se ei ole uskonto. Se on sisäinen tunne. Älkää ymmärtäkö väärin: olen etsinyt "jumalaa" ja "totuutta" ulkoapäin, kirkoista, uskonnoista, tieteestä ja teorioista. Löysin paljon kiehtovaa, mutta kaikissa oli jotenkin "päälleliimattu" tunne. Pitää uskoa siihen, mihin joku toinen uskoo ja sen on oltava ainoa totuus. Mitenkäs sitten, kun niitä "profeettoja" ja "valittuja" on 20? Tai 30? Entäs kun jokainen tuhansista saarnaajista sanoo olevansa "sen ainoan oikean jumalan" sanansaattaja? Ja kaikilla on oma totuutensa. Kenen totuus on se "ainoa ja oikea"? Yksi yhteinen asia niistä kaikista kuitenkin löytyi: niillä pyritään hallitsemaan ihmisiä, pienempiä tai ispompia ryhmiä. Hallitaan ihmisten käyttäytymistä ja ajatuksia, ja peritään siitä vielä maksu. Jumalan tai jonkin muun nimessä.

        Uskon, että "jumala" tai jokin "suurempi voima" on meissä jokaisessa itsessämme, että se on sisäinen voima, sisäinen ääni, joka ohjaa meistä jokaista. Se on järjen, tunteiden ja omantunnon ääni. Se on siis jokaisella oma, yksilöllinen, ei kenenkään toisen sanelema, tulkitsema ja vääristämä. Uskon, ettei "jumalaa" tai "totuutta" löydä ulkopuolelta, ja mitä kauempaa sitä etsii, sen kauemmaksi itsestään ja "jumalasta ja totuudesta" eksyy. Ymmärtämällä tämän, ei voi oikein sanoa, että "minun jumalani on se oikea, sinun ei". Ei siis ole yhtä oikeaa jumalaa, ja samalla kuitenkin on - jokaisen oma. Miten minun jumalani voisi olla sinun jumalasi? Pakottamallako? Miten minun uskontoni voi olla ainoa oikea jollekin toiselle? Käännyttämälläkö? Tuskin.

        Mutta, voin toki olla väärässäkin. Mutta se on minun syntini ja taakkani ja sen kestän kyllä.

        Tästä asiasta olen kanssasi samaa mieltä:

        "Ymmärtämällä tämän, ei voi oikein sanoa, että "minun jumalani on se oikea, sinun ei". Ei siis ole yhtä oikeaa jumalaa, ja samalla kuitenkin on - jokaisen oma."

        Jokaisen - itsenikin - "ainoa ja oikea totuus" Jumalasta on vain ihmisaivojen tuottama vääristynyt kuva paljon laajemmasta ja mutkikkaammasta todellisuudesta. Ta sitten ei; uskonto on aina tunne eikä objektiivinen tieto.


    • Taikauskonnoton

      Jos kilpikonna vaikuttaa mielestäsi järjettömältä eläimeltä, niin kau muistat syyttää siitä "älykästä suunnittelijaa".

      Oikeasti kilpikonna pärjää oikein hyvin luonnossa ja sillä on varsin vähän varteenotettavia vihollisia. Erittäin hyvä selviytyjä siis, ja ollut selviytyjä jo 200 miljoonaa vuotta. Selvisi siitäkin, mistä hirmuliskot eivät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      124
      1826
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      170
      1133
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1097
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      158
      915
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      84
      822
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      779
    7. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      724
    8. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      700
    9. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      44
      681
    10. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      666
    Aihe