mistä tietää että raamattu on satua

satujahve

14 "Jos joku tahtoo uhrata Herralle polttouhrina linnun, hän tuokoon uhrilahjaksi metsäkyyhkyn tai muun kyyhkysen. 15 Pappi tuokoon linnun alttarin luo, repäisköön irti pään"

Millainen jumalaolento vaatii linnulta pään revittäväksi irti ja veren roiskimisen ympäri omaa alttariaan? ... Arvasit oikein, nimittäin se narsistinen, sadistinen, moraaliton ja paha jumalaolento, jonka paimentolaismies loi oman kuvansa mukaiseksi

29

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ymmärrystä

      Kerropa "viisaudessasi" mikä ero on Uudella ja Vanhalla Testamentilla? Jos et tiedä, voit jättää muutkin Raamatun sanat ymmärtämättömyytesi tähden tulkitsematta.

      • satujahve

        Kummassakin seikkailee sama jumalaolento. Ja tämä jumalaolento kuten kaikki muutkin tämän ajan paimentolaismiesten keksimät jumalaolennot mässäilivät verellä ja uhreilla. Jahve ei mitenkään eroa moolokista tässä suhteessa :)


      • Satuilijalle.jäitä

        Sinä mässäilet tällä asialla, etkä tunne Jumalaa syyttäessäsi.


      • satuajhve

        On päivänselvää että verellä ja uhrilihalla alttarillaan mässäilevä jumalaolento on paimentolaismiehen keksintö.


      • Kirjoittaa

        Jumala ei osannut kirjoittaa oli lukutaidoton.
        Ihmiset tulkitsivat luonnon mullistuksia
        jotta pysyisivät hengissä.
        Vain varakkaat osasivat kirjoittaa ja heillä oli valtaa.
        Köyhät olivat orjia.


    • Tästätietää

      1Moos.8:1. Biblia (kirjakääröt. Ja Herra haisti lepytyshajun, ja Herra sanoi sydämessänsä: en minä silleen enää maata kiroo ihmisten tähden: vaikka ihmisen sudämen aivoitus on paha hamasta lapsuudesta: ja en minä silleen enää lyö kaikkia kuin elävät, niinkuin minä tehnyt olen. 2Moos.29:18. Biblia. Ja poltaman koko oinaan altarilla; sillä se on poltouhri Herralle: makia haju ja tuli Herralle.

      • ihan.satuja.on

        Aika hyvä sätkäpaperi Raamatusta saa hätätilassa


    • Kysymys.aloittajalle

      Mikä kirja ja mikä luku on kyseessä?, jakeet olet jättänyt kyllä.

    • Raamattu.On.Totuutta

      Jumalalta, toki vajavaisten ihmisten kautta, kuten myös aina ihmisten tieto ja profetoiminen on sitä myös Pyhässä Hengessä. Jeesus on Jumalan Sana ja Immanuel, mutta myös sanansa ihmiset väärin voivat tulkita ja siitä loukkaantua ja väärin syyttää Jumalaa tai ketä tahansa, kuten voidaan ymmärtää ihmisten maailmassa paljolti väärää syytöstä ja pahantekijät voivat menestyä ja totuudellisia väärin syyttää myös.

      • satujahve

        3. Moos. 12:6 "Kun pojan tai tytön synnyttämisestä määrätty puhdistumisaika on kulunut umpeen, naisen on tuotava papille pyhäkköteltan oven eteen vuoden vanha karitsa polttouhriksi ja metsäkyyhky tai muu kyyhkynen syntiuhriksi. 7 Pappi uhratkoon ne Herran edessä ja toimittakoon sovitusmenot, ja näin nainen on taas puhdas verenvuodosta. Tämä laki koskee naista, joka on synnyttänyt lapsen, joko pojan tai tytön.

        Sen lisäksi että tämä raamatussa temmeltävä jumalaolento vaati eläinuhreja ja verta alttarilleen, kuvitteli tämä olento myös eläinuhrin puhdistavan naisen synnytyksestä johtuvasta veren vuodosta.

        Sitä voi jokainen miettiä olisiko ikuinen ja äärettömän viisas jumalaolento näin narsistinen, itsekäs, typerä ja tietämätön? Entä olisiko paimentolaismiehen keksimä jumalaolento?


      • Satuja.ovat.lähinnä

        tuhannen ja yhden yön tarinat ja muut vastaavat löpinät ihmisten keskuudessa.


    • 90luvullakeksinyt

      raamattu on lasten satukirja

    • Jeesuksesta.tiedämme

      Israelin juutalaisesta kansasta samoin tiedämme, että Raamattu on Jumalasta, ja sisältää kaiken sen mitä juutalaiset ovat kokeneet maanpakolaisuuden ja muun vainon suhteen, ja jokainen ihminen ymmärtää etteivät juutalaiset olisi kirjoittaneet tällaista tulevaisuuden profetiaa itselleen hyljätessään Messiaansa eli Jeesuksen, ja juuri näin profeetat ovat kaiken ennustaneet ja on tapahtunut myös, samoin Israelin juutalaisten takaisin kokoaminen myös omaan luvattuun maahansa vaikeaan aikaan, ja vielä tämän jälkeen Jerusalemin väkikiveksi nostamisesta on kerrottu, eikä vielä tapahtunut täydellisesti, sillä laittomuuden ihminen ei vielä ole ilmestynyt eikä hävityksen kauhistusta ole nähty ja edessä lähellä, samoin iankaikkisen evankeliumin julistaminen myös, ja kaksi säkkipukuista Jerusalelmissa ja pedon merkki ainoana kaupankäynnin maksuvälineenä, ja siinä luku 666 tai laittomuuden ihmisen nimi.

      Vain totaalisen tyhmät eivät näitä ymmärrä, tai toisaalta ihmiset, jotka eivät ole välittäneet Jumalan ilmoituksesta Raamatussa. Tietysti ihminen voi olla myös oikeasti sairas ja asioiden ymmärtäminen vaikeaa, mutta Jumalassa eivät hullutkaat voi eksyä, kun vain Jeesuksen nimessä turvaavat Israelin Herraan, sillä ei ole toista Luojan Pelastusta jokaiselle ihmiselle, amen, halleluja!

      • >>>Vain totaalisen tyhmät eivät näitä ymmärrä, <<<<
        Ompa veikeä kirjoitus ja varmaan kirjoittaja on laskenut siinä huumoria : D

        Sillä ei kukaan koskaan epäile omaa älyään vaan aina toisten.


      • Ei.tarvita.huumoria

        voidakseen arvioida ihmisten suhtautumista Jumalaan ja ilmoitukseensa eli Raamattuun, toki vajavaisten ihmisten kautta annettuun ja siten myös vajavaiseen siltä osin, mutta sisältää myös Ilmestyskirjan suoraan Isältä Jumalalta ja Jeesuksen sanat ja ovat täyttä totuutta, mutta vain ihmisen ymmärtäessä ne Pyhässä eli Totuuden Hengessä.

        Hyvä ymmärtää Raamatussa oleva todistus näistä asioista, ja omakohtaisesti koettuna eikä vain ulkoapäin opetettuna, toki jälleen aina vajavaista ihan jokaisen ihmisen kohdalla, vaikka ihmisinä kuinka tahtoisimme täydellistä ja täysin vajavuuden hylkäämistä, mutta ihminen on juuri sitä, eikä mitään muuta.


      • Raamatussa.kirjoitettu
        epikuros kirjoitti:

        >>>Vain totaalisen tyhmät eivät näitä ymmärrä, <<<<
        Ompa veikeä kirjoitus ja varmaan kirjoittaja on laskenut siinä huumoria : D

        Sillä ei kukaan koskaan epäile omaa älyään vaan aina toisten.

        "hullu sanoo sydämessään ´Ei ole Jumalaa´. "


      • Tietysti.hulluus
        epikuros kirjoitti:

        >>>Vain totaalisen tyhmät eivät näitä ymmärrä, <<<<
        Ompa veikeä kirjoitus ja varmaan kirjoittaja on laskenut siinä huumoria : D

        Sillä ei kukaan koskaan epäile omaa älyään vaan aina toisten.

        Raamatussa ihmisessä on Mammonan rakastamista ja Jumalan vihaamista, ja siitä syntyy Jumalan kieltäminen ja kaiken totuudellisen hylkääminen samoin. Tietysti jälleen ihmisen voivat omassa näsäviisaudessaan esittää moniakin esimerkkejä ateisteista tiedemiehistä ja -naisista, jotka ovat osoittaneet ettei Jumalan ilmoitus pidä paikkaansa, mutta eivät ymmärrä sitä yksinkertaista tosiasiaa kaikkien ihmisten keskuudessa, ja Jeesus sen opetti, kuinka vain yksi on tärkeä eli Jumalan valtakunta ja tietysti tähän liittyy myös usko Luojaan ja Jumalaan, ja tämän lisäksi ihan keskeisenä Jeesuksen ainosyntyisyys Jumalan Poikana ja Immanuelina, ja kaikki tämä on Raamatun keskeinen ilmoitus eikä mikään muu, toki Israelin juutalaisten (rakkaus)suhteesta tässä on tietysti keskeinen kysymys, sillä Raamatun olemme saaneet lähes täysin Israelin juutalaisten kautta, ja laajemmin Israelin kahdentoista sukukunnan jälkeläisten kautta, kuten Jaakobille annettiin nimeksi Israel. Autuas, joka ymmärtää, mitä Henki tästä ilmoittaa kaikille ihmisille.


      • Raamatussa.kirjoitettu kirjoitti:

        "hullu sanoo sydämessään ´Ei ole Jumalaa´. "

        Niin sanotaan myös,ettei köyhyys aina ole aineellista.


      • Olet.oikeassa.epikuros

        sillä Raamatun mukaan rikkaus on nimenomaan hengellistä.


      • Jeesus.opettaa

        "autuaita ovat hengellisesti köyhät, sillä heidän on . . . "


    • mistä.tietää

      Onko ihminen provoilija vai todellinen Jumalan ja totuuden etsijä?

    • Jokaisella.ihmisellä

      hyvä olla arka tunto Jumalan ja ilmoituksensa edessä, näin on kirjoitettu.

      • satujahve

        14 "Jos joku tahtoo uhrata Herralle polttouhrina linnun, hän tuokoon uhrilahjaksi metsäkyyhkyn tai muun kyyhkysen. 15 Pappi tuokoon linnun alttarin luo, repäisköön irti pään"

        Millainen jumalaolento vaatii linnulta pään revittäväksi irti ja veren roiskimisen ympäri omaa alttariaan? ... Arvasit oikein, nimittäin se narsistinen, sadistinen, moraaliton ja paha jumalaolento, jonka paimentolaismies loi oman kuvansa mukaiseksi.


    • Kaksi.mahdollisuutta

      Luojasta ja ihmisestä, siis myös sinusta, hyvä lukija.

      Aloitetaan jälkimmäisestä, sillä jokaisella ihmisellä on tästä oma todistuksensa. Ihminen on juuri sitä, mikä on, ja lähellä sitä, mitä itse kokee olevansa, ja toki itse voi todistaa itsestään vaikka jo toista ihmisestä todistaminen on vaikeampaa, ja Jumalasta todistaminen voi olla jo paljonkin vaikeampaa ja hajaantuu ihmisten todistukset, sillä eri tavalla voivat kokea Jumalan tai hänen olemattomuutensa myös.

      Jos ihminen julistetaan "saduksi" sanojensa tähden, toki ymmärrän kuten useimmat että jo tämä sinänsä on täyttä teoriaa, niin sitten voidaan tehdä myös näin, ja aloituksessa näin tehdään Raamattuun vedoten ja Jumalan olemukseen johtuen Raamatussa olevista ihmisten kautta kirjoitetuista sanoista. Jos olen missä väärässä aloittajan tai muiden mielestä niin korjatkaa.

      Tietenkään ei yhdenkään ihmisen sanat, vaikka olisivat kuinka mielettömiä toisten mielestä voi yhtäkään ihmistä sinänsä tehdä olemattomaksi, kuten aloituksessa esitetään Raamatusta ja sen johdosta Luojasta eli Jumalasta.

      Luojasta todistaa koko luomakunta, mutta ennen kaikkea luomakunnan kruunut eli ihmiset Luojan kuviksi luotuina, ja juuri näin myös nämä ihmiset todistavat Luojasta ja Raamatun totuudellisuudesta, toki ihmisen vajavaisuuden kautta annettuna, Jeesusta lukuunottamatta, sillä Immanuel on siinnyt Pyhästä Hengestä, eikä Aadamin ja Eevan jälkeläisyydestä, toki näiden noin sadan sukupolven kautta likimäärin nykyisyyden saavuttaen.

      Jos Luojaa sitten ei olisi, niin hyvin todennäköisesti ei enää mitään merkitystä olisi myöskään ihmisillä eikä millään tässä maailmassa, sillä olisi vain satunnaisuutta, ja jokainen järkevä ihminen ymmärtää mikä on satunnaisuutensa syntyä enää tai mitenkään olla enää sen kuolemansa jälkeen missään, kun ei olisi enää Luojaa eikä mitään järjellistä loogisuutta vaan pelkästään järjetöntä luojattomuutta, toki tämä koko asian esittäminen on tietysti juuri tätä jälkimmäistä, sillä on valhetta ja jokainen edes vähän järjellisyyttä omaava ymmärtää, Raamattu on Jumalan antama totuus Jumalan valtakunnasta ja samoin ihmisestä ja Jeesuksesta ja kaikesta siitä, mitä Jumalan pyhät kirjoitukset meille tiedoittaa, ja toki vajavaisesti ja tärkeä ymmärtää tämäkin ettei kukaan erehtymätön ihminen ala käyttää väärin Raamatun ilmoitusta, ja Jeesus osoitti tästä syystä ristinkantamisen ja nisun kuolemisen hyvän tien, ja itsensä kieltämisen eikä toisten ihmisten tuomitsemisen, ja näin Jumala toimii tänäänkin, ja loppuun asti, ja itselleen ainoastaan on jättänyt ihmisten tuomitsemisen, amen, halleluja, ja sinä ja minä olemme sen kohteena, ilman erotusta.

      • satujahve

        11 "Mitään Herralle tuotavaa ruokauhria ei saa valmistaa hapantaikinasta. Mitään, missä on käytetty hapatetta tai hunajaa, ei saa polttaa tuliuhrina Herralle"

        Millainen jumalaolento ei siedä hapantaikinasta valmistettua uhria? Siis, oikeasti? Tämä jumalaolento kirjoitutti pyhään opukseensa miten hän inhosi hapantaikinaa?

        Olisiko ikuinen ja äärettömän viisas jumalaolento niin typerä että ei sietäisi hapantaikinaa? Olisiko paimentolaismiehen keksimä jumalaolento näin typerä?

        Vastaus on selvä, lamppu syttyy ja kilinä käy :)


      • Onko kirjoituksessasi mitään uutta ja uutis arvoista - empä luule.
        Mutta nuo samat asiat tulevat uudelleen ja uudelleen mutta eivät ne muuta todellisuudeksi.
        Kai se on niin kun riittävän kauan jauhaa todistamatonta oikeaksi, uskoo ainakin itse että se on myös todellista.
        Ilmeisesti puhut kristinuskon Jumalasta. Uskot myös luomiseen j.n.e. Mutta loiko Jumalasi koko tämän Telluksen ja nuo tuhannet muut jumalat tulivat pallolle siipeilijöiksi valmiiseen maailmaan.


    • Raamatussa.totuus

      Jumalasta ja luomisesta ja ihmisestä ja Jeesuksesta ja Jumalan valtakunnasta.

      Ihmisten maailmassa satuja paljonkin, mutta Raamattu ei ole sitä vaan ihan hyvää Jumalan ilmoitusta, ja Jumalan Henki opettaa hyvää janoavia ihmisiä sen kautta ja Henkensä on tässä keskeisessä asemassa tietysti ja elävää vettä kannattaa anoa Jeesuksen nimessä kun tahtoo totuutta vastaanottaa Raamatusta ja kiittää hyvästä pyhästä ilmoituksesta ja samoin evankeliumista ja syntiemme sovituksesta ja kaikista hyvistä lupauksista ja mitään ei parempaa, ei edes lähelläkään, ole kenelläkään ihmiselle varmuudella, ja Jeesus opetti "on yksi tärkeä".

      • satujahve

        Ei vanhaa testamenttia tarvitse kauaa lukea kun tajuaa että jumala ei luonut ihmistä omaksi kuvakseen vaan paimentolaismies loi jumalan omaksi kuvakseen.

        5. Moos. 12:27 Kun toimitatte polttouhrin, uhratkaa sekä liha että veri Herran, Jumalanne, alttarilla.

        Vanhassa testamentissa mellastaa uhreilla ja verellä mässäilevä jumalaolento. Onkin hyvä pysähtyä hetkeksi ja miettiä olisiko ikuinen jumalaolento näin narsistinen, sadistinen ja kammottava... entäs olisiko paimentolaismiehen keksimä jumala?


    • erttkkl

      Jumala on tehnyt tämän maailman ja saa itse päättää asioistaan!
      Ilmeisesti Atlantiksen tuho oli niin laaja, että Jumala joutui luomaan uudestaan kaikki! Tuo sijoittuu Raamatun alkujakeisiin, jotka voi kääntää:"Ja maa tuli autioksi ja tyhjäksi!" Atlantksen tuho lienee tapahtunut n. 11000 eKrs.. Kristus syntyi 4000 v. syntiinlankeemuksen jälkeen ja luomista oli 7000 vuota , eli yhteensä 11000 v. "Yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä!" Pietarin kirje. Atlantislaiset lienevät olleet GroMagnon ihmisiä, jotka elivät tuohon aikaan LänsiEuroopassa ja katosivat tuon Atlantiksen tuhon aikoihin. Saksalaiset ovat varmaankin Homo Sapies rotua ja natsit siten luulotautisia, kun uskoivat olevansa atlantislaisia. Jos lienee ollut ennen Vedenpaisumusta 2900 -3500 eKrs jäännöksia atlantislaisista Moseksen kirjan 6. luvussa mainittuja, niitä ei ole mainuttu Raamatussa Vedenpaisumuksen jälkeen.
      Atlantis tuhoutui yli 11000 vuotta sitten ja hyökyaalto tuhosi entisen maailman GroMagnin ihmisineen. Jumala joutui luomaa kaiken uudestaa ja uuden ihmisen Homo Sapiensin! Liekkö viisaam kuin edeltäj vai tuhoutuneeko atomivoman käytöll niinkuin tuo edellinen. Joku suomalainen nuori nähnyt näyn v. 1972:"Atomivoima tuhoaa ihmiskunan 45 vuodessa" eli vuoteen 2017. Ja ihiistilastoissa tuo vuosi 2017 näkyy jonkilaisena "kaiken loppu!, jonka maininnut Apostoli Pietari kirjeessään. Atomiivoimalat vuotavat assantuntijalausunnon mukaan 85 % neuroneista luontoon, jossa nuo hajoavat 17 minuutissa ionisoiviksi säteilyiksi, jotka tuhoavat biologista elämää. Eliölajien uutissa NÄKYNYT TUO KAIKEN LOPPU LUKUISTEN TUTTUJEN KIN ELIÖLAJIEN VÄHENEMISENÄ PITKÄN AIKAA JA MATEMATIIIKKA-ANALYYSI NÄYTTÄÄ TUON KAIKEN LOPUN OLEVAN TILASTOTIETOJEN VALOSSA VUOSI 2017! Luonnon kehitys eksponentiaalista ja sellaisen käyrän logaritmi on suora, josta voi arvioida tulevan tilanteen, eli joku loppu näyttää tulevan v. 2017.
      "Joka uskoo Jeesukseen, pelastuu!" Raamattu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      33
      7571
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4506
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      65
      3047
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2156
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1699
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1677
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      351
      1463
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      14
      1379
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      58
      1109
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      276
      1060
    Aihe