Energiatasot matalat

no_gain

Treenaamisen pitäisi nostattaa energiatasoja ja kehon vireyttä merkittävästi, mutta minulla tuntuu nykyään olevan päinvastoin. Neljän vuotta sitten kun aloin käydä säännöllisesti salilla ja lenkillä, huomasin melko pian muutoksen sekä henkisessä että fyysisessä olotilassa. Energiaa tuntui riittävän fiilis oli muutenkin positiivinen. Nyt viime vuosina energiatasoissa on tullut selvä muutos huonompaan, kirjaimellisesti en enää jaksa. Salille meno tuntuu vaikealta enkä tahdo jaksaa käydä lenkilläkään. Salille olen kuitenkin vääntäytynyt, mutta tulokset tuntuvat heikoilta. Painoja pitäisi saada lisää, mutta ei onnistu, ei ole voimia. Lisäksi tuntuu, ettei keho palaudu treenistä kunnolla ja treeniä seuraava päivä onkin yhtä pilkkimistä, ihan kuin olisin jossain sumussa. Energiavarojen saannissa ei pitäisi olla vikaa, sillä kiinnitän huomiota siihen mitä syön. Eli proteiinia tulee mätettyä ja turhia hiilareita ei tule syötyä. Monivitamiineja syön päivittäin, eli hivenaineista ei pitäisi myöskään olla puute. Nyt olen miettinyt kreatiinin käytön aloittamista, eli jos treenit ovatkin jo siinä vaiheessa, että tarvitaan vähän tehonlisäystä. Mutta mikä aiheuttaa tämän matalaenergisyyden, missä voisi olla vika?

25

179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pääsiäiskäsi

      Päästä kiinni, ei mulla muuta.

      • tuuretitteli

        Rahkaa ja mieti mitä kaikkee voit hyväkuntosena tehdä ja jaksat paremmin tehdä ei tartte puuskuttaa kauppakassin kanssa


    • energiapupu

      Kokeile käydä aamuisin salilla tyhin vatsoin. Toimii ainakin minulla, energiaa riittää vaik kuin prkl.

    • energiapupu

      Entäs muuten rasvat? Energiaa tarttet, jos ei hiilareista, niin vedä rasvaa. Salin jälkeen purkki kermaa.

      toimii, ainakin mulla, ei nukuta päivisin vaikka mieli tekisi ottaa tirsat.

    • muitaoireitaonko

      Oletko käynyt syöpätutkimuksissa? En halua maalata piruja seinille, mutta kaveri joka valitteli samaa kärsi kivessyövästä ja syy väsymykseen löytyi kasseista.

      • kassitheiluen

        Oliko kassit kipeet?


    • huomannut

      aloitaja ei ilmeisesti mainintut omaa ikää. sillä ikäkin tekee tepposet siinä yli 40v kun hormooni tasapaino laskee riittävän alas nuoruus vuosista niin veto ja motivaatio laskee kaikkeen liikuntaan sitten.

    • sasasasaaaqqqqwsaz

      ikä tappaaa hitaasti kuulema. 30 kympin jälkeen se on alamäkeä loppu elämä

      • paikateikestä

        Jep, ei tarvinnu parikymppisenä pelätä kipuja. 30 päälle ei paikat enää kestä samanlaista treeniä. Milloin polvi kipee, milloin käsi kipee rasituksesta, selkäkipuja. Ärsyttää


      • tottuuventorvi2

        Erreys kun tärräys, se alamäki alkaa kun sinut, synnyttäjäsi kera pistetään sairaalasta ulos.


    • ainospillu

      Mistä toi pillumainos tuli? Hyi suomi24

      • adblock.toimii

        Suomi24:ssä EI ole mainoksia. Eikä ole missään muuallakaan. Jos niin haluaa. Haluatko sinä?


      • eihienouksiataasssaa
        adblock.toimii kirjoitti:

        Suomi24:ssä EI ole mainoksia. Eikä ole missään muuallakaan. Jos niin haluaa. Haluatko sinä?

        Ei ole sellaisi hienouksia tabletissa


    • 50v-ukkeli

      Mulla on ihan sama juttu. Toisena aamuna on voimaa ja energiaa tehdä toistoja ja nostoja mutta toisena aamuna ei ole voimia yhtään eikä jaksa mitään.

    • kokemustaon

      Testosteroni tasot laskeneet, otappa muutama sustanon 250mg niin alkaa treeni maistumaan. Sillä se on muutenkin hoidettava jos treenaaminen on säännöllistä seinä tulee vastaan ilman kunnon lepotaukoja. Paras lääke uupumukseen ja myös potkua riittää kotonakin.

    • sfgdhjh

      Ettet vaan olisi treenannut itseäsi ns. ylikuntoon? Toisin sanoen siis treenannut liikaa, minkä seurauksena treenisi ovat alkaneet vaikuttaa hormonitoimintaan päinvastaisesti kuin normaalisti eli laskea testosteronitasoa ja nostaa kortisolitasoa. Ikää kun tulee lisää, niin ylikuntoon voi ajautua entistä helpommin.

      Jos tästä on kyse, niin treenailun jatkaminen entiseen malliin tai jopa entistä kiivaammin ajaa sinut vain huonompaan kuntoon ja tuhoaa lihaksiasi. Kunnon tauon myötä hormonitoiminta normalisoituu, eli kokeile jättää treenit esim. pariksi viikoksi kokonaan väliin ja katso miten se vaikuttaa. Jätä siksi ajaksi myös kaikki rauhallista kävelyä raskaampi lenkkeily.

    • fghgfdjdgfjdfgfj

      Vaihtoehdot ovat ylitreenaaminen tai ruumiillinen sairaus. Suosittelisin käymään lääkärissä varmuuden vuoksi.

      Lukemiseksi suosittelen 4 tunnin keho -kirjaa (Timothy Ferris). Eli oleellista ei ole minkä verran harjoittelee, vaan miten harjoittelee. Ko. kirjaa ei tarvitse edes lukea kokonaan, siitä saa hyviä ideoita selaamallakin ja lukemalla alkutekstit.

    • liikaakuntoa

      Minäkin veikkaisin ylikuntotilaa. Yksi vaihtoehto on myös homealtistus, vie voimat ja aiheuttaa moninaisia oireita.

    • 53_vuotta_treeniä

      Ylikunto tai liian matalat hiilaritasot. Kunnon palatusjakso on ajoittain paikoillaan, eli kevyttä treeniä ja paljon lepoa. Itse treenaan jaksoittain, 3-6 kertaa viikossa, lisäksi uinti ja ulkoilu. Muutaman kuukauden välein vapaa viikko treenistä, pelkkää venyttelyä ja ulkoilua. Liian kova treenaaminen tekee kenelle tahansa tepposet, jossain vaiheessa. Varsinkin jos rasva-% on matala, pitää muistaa myös hiilarit.

    • Sanoit sen itsekin, eli syöt liian vähän hiilaria. Hedelmiä ruokavalioon reippaasti, niin alkaa homma toimia. Muista myös juoda ja nukkua kunnolla. Myös terveellistä rasvaa, mieluiten avocado, kookos, ym.

    • Carter45

      Parempi noudattaa yksinkertaista elämänohjetta: "Rappeudu rauhassa" niin ei tarvitse tuollaisia miettiä...

    • no_gain

      Tulihan tästä keskustelua, vaikka alkuun näytti hiljaiselta.

      Niin mielestäni/tuntemuksieni perusteella mitään muuta fyysistä sairautta ei ole, paitsi korkea kokonaiskolesteroli (sukuvika). Yhdelle vastaajallekien tiedoksi, että kasseissa ei tunnu olevan mitään poikkeavaa ;) Nyt olen ollut viikon ns. pakkolevossa, sillä olen flunssassa. Tuntuu että paikat menevät jumiin kun en ole päässyt liikkumaan ja olokin on levoton.

      Päivittäiseen ravintooni kuulu hedelmiä, eli pari banaania ja omena/appelsiini. Lisäksi rahkaa tulee vedettyä 1-2 purkkia päivässä ja siihen sekoitan erilaisia marjoja. Maitoa (rasvatonta) juon varmaan 2-3l viikossa. Sitten ne hiilarit ja kuidut tulevat leivistä sekä salaatista, joita tulee syötyä päivittäin. Rasvan käyttöä olen hieman lisännyt viimeaikoina, esim. käytän välillä nauta-sikaa pelkän naudan sijasta. Kalaa tulee syötyä varmaan 1-2 krt/kk. Pähkinöitä yms. hyvän rasvan lähteitä ei tule juurikaan syötyä, joten niiden käyttöä voisi myös lisätä. Treenin jälkeen käytän recovery-juomaa ja joskus otan protskujuoman esim. välipäivinä.

    • eimullamuuta

      Koskaan ei ole liian myöhäistä lopettaa urheilua. Vielä vanhemmallakin iällä urheilun poisjättämisellä on merkittäviä vaikutuksia jaksamiseen ja yleiseen vireystasoon. Vaikutusta voi korostaa vielä entisestään runsaalla alkoholinkäytöllä.

    • järkimies666

      Salilla käyminen ei energisoi. Se väsyttää, huonontaa yöunet jne jne. Sen huomaa selvästi kun joskus käy uimahallissa. Sieltä tullessa olo on euforinen ja vanhakin nuortuu. Sillä tunteella ei ole mitään tekemistä salin jälkeisen olotilan kanssa.

    • srth

      > kun aloin käydä säännöllisesti salilla ja lenkillä, huomasin melko pian muutoksen sekä henkisessä että fyysisessä olotilassa. Energiaa tuntui riittävän fiilis oli muutenkin positiivinen. Nyt viime vuosina energiatasoissa on tullut selvä muutos huonompaan,

      Kuulostaa tutulta. Kun voimantuotto kehittyy, niin hermosto väsyy eri tavalla, joka tuntuu konkreettisena väsymyksenä. Samalla aivo tottuu harjoittelun tuottamaan hyvänolon tunteeseen ja vaatii harjoittelua pelkästään, että olo pysyisi normaalina. Kehittävä saliharjoittelu pidemmän päälle on kaikin puolin aika paskamaista touhua.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe