vaatiiko virtsatietulehdus antibiootin?

paruresisko

Vein torstaina virtsanäytteen labraan kun 6 x vrk tehtävä toistokatetrointi tuottaa kipua, verenvuotoa katetroidessa ja sen jälkeen ja haju on paha. Nesterajoitus on max. 1.5 l vrk sillä en tunne rakon tyhjentämistarvetta.
Siellä on todettu joku bakteeritulehdus mutta viljelyvastaus on kesken. Ainoat oireet, mihin pitää kiinnittää huomiota muka on kylkikivut, korkea kuume ja tihentynyt virtsaamisen tarve. Niitä minulla ei ole. Verenvuodosta, kivuliaasta katetroinnista ja hajusta ei kannata kuulemma välittää. Jatkuvasti on ollut verenvuotoa jo kesäkuusta. Hoitajat ovat todenneet verenvuodon itseni ohella, lääkärit sivuttaa vaan sen naureskellen kun heidän mielestään katetrointitarvetta ei ole vaikka spontaanisti ei tule virtsaa tippaakaan. On todettu virtsanäytteestä bakteereita mutta tihentynyttä virtsaamistarvetta ei ole ollut silloinkaan, ei kuumetta eikä kylkikipuja. Antibiooteilla ei ole ollut apua.
Sukupuolielämää ei ole ollut koskaan, ei gynekologista tulehdusta, ei kuukautisia.

En voi käyttää minkäänlaisia maitohappobakteereja ( tekee ripulin ) , enkä karpaloa enkä puolukkaa. Pyrin juomaan vettä ja kahvia, sekä sokeroimatonta appelsiinimehua yli suositusten.

Onko antibiootti välttämätön virtsatietulehdukseen jossa on todettu jotain epämääräistä bakteerikantaa josta ei ole tarkempaa tietoa ja ei ole klassisia oireita kuten korkeaa kuumetta, tihentynyttä virtsaamisen tarvetta jne. ? Hoitajat vain sanoo, ettei verenvuodosta kannata välittää mutta miksi, eivät osaa perustella. Urologi naureskelee muiden mukana eikä ota " oireita " tosissaan. Sanoo vain ettei tarvitse käyttää antibiootteja vaikka oireita olisikin ja bakteereja kasvaisi näytteissä ( kai ettei tulisi antibioottiresistenssiä ) .

14

4706

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • noantibioticos

      No ei vaadi! Toistokatetrointi ei oikein suoritettuna tuota kipua eikä verenvuotoa. Huolehdi hygieniasta eli käsi - ja alapesut ennen ja jälkeen toimituksen vedellä. Kun ei ole fyysistä syytä katetrointitarpeelle todettu, hakeudu psykoterapeutin vastaanotolle jolloin on mahdollista päästä eroon tarpeettomasta katetroinnista eli psyykkisestä virtsaummesta. Hygienian puute ja limakalvokuivuus on sellaiset johon kannattaa kiinnittää huomiota.

    • paruresisko

      Vai voiko jatkuva vaipan käyttö ylläpitää jotain tulehdusta vaikka sen vaihtaa ainakin 2 kertaa päivässä? Syyt rakon verenvuoto ja ulosteenkarkailu myös katetroinnin aikana. Hygienia on ok, ehkä kuivat limakalvot.

      • noantibioticos

        Opettele hallitsemaan suoltasi! Jos vaiva on todellinen, siihen on lantionpohjalihaksia aktivoiva jumppa ja anaalitamponi. Eli usko nyt; et tarvitse minkäänlaista antibioottia kun huolehdit hygieniastasi ja juot riittävästi vettä. Kyllä virtsatietulehdus helpottaa ajallaan. Jos on olevinaan todella fyysistä, hakeudut gynekologin vastaanotolle joka voi ottaa kantaa mahdollisesti kuiviin limakalvoihin ja virtsaamisongelmiin. Vaikuttaa kuitenkin että on vahvasti ulosteinkontinenssi ja toistokatetrointi ilman fyysistä syytä on konversio - oireita eli psyykkiset ongelmat kuten ahdistus ja jännittäminen, stressaaminen heijastuu muka fyysisinä vikoina. Ja eteenkään kun urologi ei ole löytänyt fyysistä syytä, se puhuu jo sen puolesta. Lopeta stressaaminen ja tee aktiivisesti lantionpohjalihasliikkeitä, juo vettä. Et tarvitse antibiootteja! Kokeile tyrniä kapseleina tai sokeroimattomana mehuna. Harkitse psykiatrille menoa.


    • nainenhornasta

      Oli virtsatie ongelma viime viikolla ja terveyskeskuksen lähetteellä vein virtsanäytteen labraan, jossa todettiin kohonneet leukosyyttiarvot yms. ja kehoitettiin juomaan nestettä.... Join parina päivänä 3-3.5 litraa vettä ja vaivat hävisivät ja terveyskeskus totesi, ettei antibiootteja tarvitakkaan. Voiko todella nesteen juomisella olla noin suuri merkitys, että vaiva häviää pelkästään sillä veden kittaamisella?

      • ewrty

        Voi hyvinkin olla, suuri osa ihmisistä juo vettä ihan liian vähän ja se väkevöittää virtsaa, joka taas aiheuttaa jos minkälaista oireilua pidemmällä aikavälillä


      • nainenhornasta
        ewrty kirjoitti:

        Voi hyvinkin olla, suuri osa ihmisistä juo vettä ihan liian vähän ja se väkevöittää virtsaa, joka taas aiheuttaa jos minkälaista oireilua pidemmällä aikavälillä

        Kotona ukko kyllä kysyy, jos vessassa pissani haisee, "että ootko juonut vettä tarpeeksi?" Kai se jonkinasteinen oire on se väkevä haju ja tarkoittaa, että muistappas juoda vettä....


    • taasnäin33

      Kylkikivut viittaavat siihen että tulehdus on noussut jo munuaisiin. hengenvaarallinen tila ja vaatii AINA antibioottihoidon !

      • eqwrtyuio

        Voi olla myös liian vähäisen veden juomisen aikaansaamaa ärsytystä, tai esimerkiksi jonkinlaisia virtsatiekiviä..


      • nainenhornasta

        Viime vuoden marras- joulukuun vaihteessa sain "nauttia" siitä munuaisaltaan tulehduksesta ja olin viikon sairaalassa ja tulehdusarvot olivat todella korkeat. Oli kuumetta, oksentelua ja vilunväristyksiä kuin olisi ollut horkassa..., tuolloin sairaalasta kehoitettiin tarpeeksi ajoissa hakeutumaan terveyskeskukseen ja kokeisiin, mutta nyt ei niitä antibiootteja kuitenkaan katsottu tarpeelliseksi...vähän oon ihmeissäni, että onko kaikki kuitenkaan OK????


    • Kokeileppa

      Betainehydrochlorine with Pepsin. Oikean tyyppinen vatsaneste tappaa sinne kuulumattomia bakteereita. Rajota kahvin ja teen juonti vain aamuun. Aloita maks. puoli tablettia ennen ruokaa päivä-aikaan, vaikka ohje antaa ottaa muistaakseni 3 pilleriä. Jos rupeaa närästämään juo vettä niin vatsahapot laimenee. Luontaistuote jota saa Life kaupasta, valmistaja Solgar.

      • Anonyymi

        Solgarin suolahappo tb. otetaan puolivälissä ateriaa, aloitetaan yhdellä ja lisätään tehoa seuraavalla proteiinipitoisella aterialla (jos tuntuu ettei yksi auttanut).Edistää siis proteiinin sulamista -pissavaivaan ei auta.


    • nainenhornasta

      Kiitos vastauksesta, pitänee kokeilla tuota antamaasi ohjetta.

      • KarpalotAuttaa

        Eikös karpalon pitäisi olla tehokasta näihin vaivoihin? Osta kaupasta pakastekarpaloita, tai 100% karpalomehua (ei niitä laimennettuja sokerilitkuja) ja juo/syö päivittäin jonkun verran. Muista juoda myös tarpeeksi vettä.


    • nainenhornasta

      Varautumista vastaisen varalle

      Ostin apteekista TraneMax Forte 28 kapseleita....ja pidän niitä jemmassa tulevaa keväistä lomamatkaa varten, kun ulkomailla en viitsi lähteä etsimään lääkäriä tai lääkkeitä. Ja ainakin karpalomehua myös varaan sen 3 tölkkiä asuntoautoon....
      http://www.luontaistuotekaupat.com/p/8246/tranemax-forte-28-kapselia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      273
      2760
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      210
      1771
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1482
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1231
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1176
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      237
      1086
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1022
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      953
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      75
      851
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      750
    Aihe