Elämää LXXVII

Ali-Baba

Pitää käynnistää uusi jotta mahdollisesti pääsisis niistä riivaavista teknisistä ongelmista eroon kuten laina ja kommentti heikkoudesta, mutbsaas taas näkee ellei hörpää sitä ennen metanolia

500

840

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ali-Baba

   Nyt nää sekoilee taas. Saa nähdä monta aloitusta tuli ja valitaan se toimivin

   • Ali-Baba

    Ja nyt tulee perään kommenttitestaus ja sinne menee eli toimii ainakin se


  • Alkuperäinen-Rapu

   Huomenta uuteen "Elämään"!

   Nyt meillä on millä mällätä, kun on kaksi ketjua. Kiitos Cee-Lila entisestä ja kiitos Ali-Baba uusista. Minullakin oli vaikeuksia jo tuon edellisen kanssa, toivottavasti nyt helpottaa taas.

   Ei tällä kertaa ehdi enempää, on mentävä kauppaan. Jääkaappi näyttää hyvin tyhjältä.

   Päivän jatkoja!

  • Cee-Lila

   Kiitoksia Ali Baba. Nuori pari tuli illalla meille ja he lähtivät Itikseen shoppailemaan. Sääkin on sopivan leppeä. Huomiseksi luvattiin myrskyä, saa nähdä tuleeko ja millä voimalla.

   Pojanpoika opetti minulle illalla tablettini käyttöä, kyllä se tuntuu hankalalta tällaisen normaalin tietokoneen käyttöön tottuneelta. Mutta enköhän opi kun aikani harjoittelen.

   • Cee-Lila

    Kas kummaa, kommentoi nappi näyttää nyt toimivan minullakin! Hyvä, Ali B.


   • Cee-Lila

    Laitoin äsken kommentoi-napin avulla tänne viestin, mutta eipä näy. Katsotaan, tuleeko tämä.


   • Cee-Lila

    Siis molemmat tulivat, pienellä viiveellä. Lisäksi nimmarini, jossa on 8 merkkiä, ilmoittaa joka kerta punaisella kirjoituksella, että liian lyhyt, oltava vähintään 3 merkkiä!!


  • Ali-Baba

   Testasin yöllä sen kommentoi painikkeen ja kyllä se sillä toimi. Näitä ketjuja tili sitten kaksin kappalein kun sen ensimmäisen ilmestyminen kesti niin kauan että arvelin sen kadonneet bittiavaruuteen ja tein uuden. Pidetään sitten vaan tämä käytössä

   • Ali-Baba

    Vielä yksi negatiivien digitointi ryntäys niin koko sekin urakka on ohi, kaikki tietokoneella ja voin heittää kalasääskeä tuolla digitointiskannerilla.
    Käyttämättömän tavarankin poistaminen on edennyt hianosti. Siinäkin enää yksi yläkomero ja jo pakatut muuttolaatikot joissa niissäkin on ainakin 80% pois heitettävää.
    Kannattaa olla ahkera! Kääk, matkamuistot sentään on tallella livenä ja konkreettisena huvina eikä vain digicuvina.

    Taitaa alkaa olla aika suunitella aavikoille lähtöä. Valokin vähenee, syysmyrskyt lähenee. Kohta luntakin sataa edestä sekä takaa, eller hyr?


   • Al-raijari

    Ja aivan yllätyksenä kaikille minä kukunkin keskellä yötä ja suunnittelen vielä tekeväni työtä. Yläkomeroon meinaan kiivetä ja sieltä tavarat alas ottaa ja aamulla - siis herättyäni polleen lastata ja pois raijata.
    Sitten olen raijannut niin että minulle nimeksi sopisikin paremmin: raija


  • Alkuperäinen-Rapu

   "Valo vähenee, syysmyrskyt lähenee." Noin kirjoittaa meidän maailmanmatkaaja "raijari". Tänään piti olla täälläkin hirmumyrsky, mutta ei ole vielä kuulunut, ei näkynyt, ja toivottavasti pysyykin poissa.

   Jos nyt Ali-Baba lähtee taas kuukausiksi tuonne lämpöön, niin ei jää muita tähän "Elämään" kuin Cee-Lila ja minä, kun amummukin on kadonnut jonnekin. Toivottavasti ei ole mitään "pahaa" tapahtunut. Koskaanhan ei tiedä mitä kenellekin sattuu elämässä.

   No, mutta, - tänään täällä paistaa aurinko ja viikonloppu on alkamassa, joten ei valiteta tuon enempää. Minulla on pesukone päällä ja täytyy mennä katsomaan, joko voisi ripustaa pyykit kuivumaan. Imuroida piti tänään, mutta huomiseksi sekin jäi.

   Mukavaa perjantai iltaa kaikille!

  • w-peli

   Hellou tai halloo evripoti tu U Elämään !

   Ihan pikaterveiset kaikille täältä helekatan Valion ryskeestä kun nyt jotenkin tänne palstalle pääsi. Mitähän w(valitse) 'ttua täällä foorumilla on säädetty kun parilla yrittämällä taannoin ei ole tänne mikään toiminut ??

   Täällä "kovaa ja rankkaa" ("ravaa ja konkkaa) siis meno on ollut mutta antoisaa ja jopa välillä ehkä liiankin ;)

   Juu että sellaista, kenttä - ja maastohommat pikkuhiljaa loppusuoralla tältä syksyltä mutta sitten se tylsyys odottaakin. Purkaa kaikki tilastoinnit, koota havainnot monelta taholta kasaan , niputtaa kaikki vertailukelpoiseksi raportointiin ylemmälle taholle. Niin ja vielä yhteenvedot eri koulutusryhmien- ja päivien anneista niillä olleilta vierailta. Huoh.....

   Sitä ei nyt sitten "satavarmaksi" voi vielä sanoa tuleeko projektille jatkorahoitus ensi keväästä vuodelle -16-17 kuten alkuperäinen tarkoitus on. Siitä päättävät vähän eri tahot sitten.
   Se nähdään sitten joskus keväällä.

   Harmi tietysti etten ole ehtinyt enkä päässytkään lukemaan teidän juttuja jotka oletettavasti ovat säilyttäneet tasonsa? :)

   Nyt tuntuu taas että "takki on tyhjä" mutta jotenkin hapessa ollaan.

   Lämpöiset terviiset kaikille täältä rajun myrskyn keskeltä ja hyvää vointia sekä syksyn jatkoa.
   Ps. Kivikylään paluusta ei vielä tietoa..
   Ps.Ps. Tulihan turinat, klups ja kääääk !

   • Alkuperäinen-Rapu

    Kun vielä vilkaisin koneelle ennen kuin suljen sen, niin näin että "maastomies" oli meitä muistanut, vaikka Valio mylvii. Mukava kuulla, että muistat tätäkin "Elämää" kiireidesi keskellä.

    Nyt on kyllä kone sammutettava, mutta hyvää yötä sinne, sun tänne, ja missä nyt kukakin unta näkee. Ali varmaan kirjoittelee tuossa aamuyön tunteina, jos ei ole pudonnut tikkailta viimeyönä kun tyhjensi yläkaappiaan.

    Voikaa hyvin ja kauniita unia!


   • Alkuperäinen-Rapu

    Korjaus - ei mikään "desi", vaan kiireittesi keskellä! Tulikohan nyt korjattua? Tää on tätä minua!


  • Cee-Lila

   Hyvää aamuyötä. Ilahtuneena huomasin, että Ali, Rapu ja jopa W-peli on kirjoittanut tänne. Onneksi Ali ei ole pudonnut rappusilta, Rapu on saanut pyykit kuivumaan eikä W-peli ole pudonnut tilastojen suohon, vaikka ei ole kivikylään vielä palaamassa.

   Veimme nuorenparin alkuillasta Pasilaan Pendolinolle ja juna lähtikin ajoissa, mutta matka tyssäsi Tampereelle, kun sähköt raiteilta katkesivat, heidät laitettiin sieltä bussiin Parkanoon ja sieltä taas junaan, olivat vasta äsken kotonaan, kun matka olisi muuten kestänyt vain noin 2½ tuntia, onneksi nuorella vaimolla ei ole aamulla työvuoroa, vaan menee vasta iltavuoroon huomenna. E- ja Keskipohjanmaalla on tuhansia talouksia ilman sähköjä ja joku tukiasemakin on kaatunut. Kun lähettelin tekstiviestejä pojanpojalleni, kesti todella kauan että se meni, nuoli vain lähetti ja lähetti ikuisuuden sitä pientä viestiä.

   Nyt voin minäkin mennä yöpuulle kun tiedän, että ovat onnellisesti omassa kotonansa.

  • Ali-Babanen

   No melkein putosin rappusilta kun näin karkulaisemmekin ilmoittautuneen sieltä korvesta kuhien ja jänösten joukosta.
   Juuri sain valmiiksi viimeisten negojen digitoinnin ja olen saavutukseeni tyytyväinen.
   Välittömästi heitin digiskannerin roskapussiin poistettavaksi kun enää ei ole dioja eikä negatiiveja vaan kaikki kuvat ovat jo vuositolkut tulleet diginä.
   Vielä on kaksi pahvilaatikollista setvittävänä, sitten olen poistanut kaiken turhan ja huushållissa on vain sellaista mille mahdollisesti on jotain oikeaa käyttöä ainakin jossain vaiheessa ja tietysti ne oman ilmapiirin vaatimat matkamuisto tms pölynkerääjät

  • Alkuperäinen-Rapu

   Ei minulla ole mitään kerrottavaa, mutta ajattelin nyt kuitenkin päivittää ylös ketjumme.

   No sen verran, että olen tehnyt kovan siivoushomman tänään minäkin. Kuitenkin vain näitä tavallisia siivouksia. Petivaatteet tuuletettu ja vuode imuroitu. Lakanat vaihdettu ja sitten vielä sekä yläkerran, että alakerran imurointi. Muutaman puhelun olen myös tuossa töiden lomassa puhunut ja kirjoitellut jotain HS.fissä.

   Nyt vain lepäilen. Lattioiden pyyhkiminen kostealla saa odottaa huomiseen. Seuraavaksi laitan saunan lämpenemään ja nautin.

   Aurinkoista ja lämmintä lauantaita kaikille!

   • Cee-Lila

    Kommentoi-nappula odotutti, saa nähdä, tuleeko läpi, mitä skrivaan.

    Olimme katsomassa appea ja hän oli varmaan nähnyt juuri unta ja heräsi meidän tuloomme. Kehotti asettumaan vierasjonoon, harmi, että kaikki osuvat tulemaan samaan aikaan. Sanoi, että joku naapurimaan pariskunta oli juuri tullut häntä tapaamaan ja mukanaan oli professoripoikansa. Olimme ikään kuin ulkona, mutta sanoimme, että nyt paikalla olemme vain me, hänen poikansa ja miniänsä. Sitten tyttärensä soitti ausseista ja sai kuulla ja keskustella rakkaan ihmisensä kanssa. Tytär on tulossa Suomeen kahden viikon kuluttua. Olimme sopineet soittoajan kun olemme isänsä luona sairaalassa.


   • Alkuperäinen-Rapu
    Cee-Lila kirjoitti:

    Kommentoi-nappula odotutti, saa nähdä, tuleeko läpi, mitä skrivaan.

    Olimme katsomassa appea ja hän oli varmaan nähnyt juuri unta ja heräsi meidän tuloomme. Kehotti asettumaan vierasjonoon, harmi, että kaikki osuvat tulemaan samaan aikaan. Sanoi, että joku naapurimaan pariskunta oli juuri tullut häntä tapaamaan ja mukanaan oli professoripoikansa. Olimme ikään kuin ulkona, mutta sanoimme, että nyt paikalla olemme vain me, hänen poikansa ja miniänsä. Sitten tyttärensä soitti ausseista ja sai kuulla ja keskustella rakkaan ihmisensä kanssa. Tytär on tulossa Suomeen kahden viikon kuluttua. Olimme sopineet soittoajan kun olemme isänsä luona sairaalassa.

    Kommentoi lainaten pelasi.

    Ei ole naurunasia, mutta naurahdin kyllä kun luin tuon appesi käskyn käydä vierasjonoon. Minun appeni oli kerrankin sanonut pojilleen, että "mitäs miehiä te olette"? Lääkityskin saa joskus sekavuutta aikaan. Onhan se hyvä, kun tytär saa hänet aina ilostumaan, mutta ilman teitä ja käyntejänne olisi varmasti hyvin yksinäistä, joten mitään arvokkaampaa "lahjaa" ei voi enää olla kuin teidän käyntinne hänen luonaan.


  • Cee-Lila

   Sunnuntaipäivää. Joku on ahkeroinut taas aloituksia pilvin pimein. Ulkona näkyy olevan vain 12 astetta lämmintä. Syksy hiipii hiljakseen.

   Huomasin, että jääkaappimme on lähes tyhjä. Mentävä tänään kauppaan. Kaupassa käyntipäivätkin ovat meillä muuttuneet, kun ei tarvitse hakea apelle ruokaa.

  • Ali-Baba

   Juupa juu, jutenkin on ankean tuntuista tämä saapuvan syksyn haistelu. Kyllä täytynee pohtia sääskien temppua eli matkoille mänövä etelän suuntaan. No onhan varmuudella jo ohjelmassa se Saksan reissu Kuun vaihteessa. Sieltä kun palaa niin pahimmoillaan alkaa olla talvirengaskelit marrascuun eka viikon lopuilla. Kääk.
   Onneksi on melko suorin sanoin ilmaistu että Pärsiin alaisella torilla olisi kysyntää. Mutta se, kuten aina, on varmaa vasta sitten kun lentolippu on plakkarissa,.

   No jos ei sinne niin sitten jonnekin muualle missä hiukka enemmän aarinko paistaa. Vaikka rusketusstudioon :)

  • Alkuperäinen-Rapu

   Aurinko paistaa tänään, mutta eipä taida juuri ruskettaa. Siksi minäkin "kesänlapsi" laitoin tänä aamuna Chanelin Face Self Tanner rusketusta kasvoilleni ja nyt on aivan luonnollinen, hehkeyttävä väri kasvoilla. Yksi laittokerta jo saa virkeän värin naamaan. Kun sitä muistaa laittaa muutaman kerran viikossa, niin aina on kesäväri piristämässä kasvoja.

   Minä tein tänään hieman pihatöitä. Männyt kylvää neulasiaan taas aivan tolkuttomasti käytäville ja jokapaikkaan. Haravoitavaa olisi vaikka kuinka paljon, mutta hiljaa hyvä tulee ja päivä se on vielä huomennakin. Näin voi selitellä, kun ei oikein nyt viitsi, eikä jaksa haravoida koko päivää.

   • Cee-Lila

    Saatko sinä todellakin oikean luonnollisen näköisen rusketuksen värin noista Chanelin rusketusaineista? Itse kerran nuorena kokeilin ja tulin aika keltaisen läikikkääksi. Se ei tosin ollut välttämättä Chanelia, mikä on tietenkin laatutuote. U:n serkun vaimokin käyttää aina tekorusketusaineita ja hän oli kesälläkin melko keltainen kasvoiltaan, kun olimme Viron matkalla. Arvelin, että hän käyttää tekorusketusaineita tai sitten hänellä on joku maksasairaus.

    Sinulla on varmasti helposti ruskettuva iho muutenkin, joten sellaiselle iholle se varmasti sopii. Minä ja U:n serkun vaimo olemme valkonaamoja, vaikka emme ole vaaleita emmekä punahiuksisia, vaan tummatukkaisia luonnostaan, mutta ihot eivät rusketu, varsinkaan kasvoista. Olemme kuin keskiajan naisia, joilla oli kunnia olla vaaleaihoisia, ettei sekoitu rahvaaseen. Käyttivät aurinkovarjoja rusketuksen ehkäisyyn. Sisareni ruskettui helposti nuorena, nyt vanhemmiten hänkään ei enää niin herkästi. Ruskettunut iho on hyvän näköinen, mikäli se ei ole ryppyinen. Ja sitä se on esim Ruotsin prinsessa Birgitalla, joka on paahtanut itseään Mallorcalla vuosikymmeniä. Sinulla ei ole vielä sitä rusinaihoa, joten saat olla onnellinen sileistä kasvoistasi.


   • Alkuperäinen-Rapu
    Cee-Lila kirjoitti:

    Saatko sinä todellakin oikean luonnollisen näköisen rusketuksen värin noista Chanelin rusketusaineista? Itse kerran nuorena kokeilin ja tulin aika keltaisen läikikkääksi. Se ei tosin ollut välttämättä Chanelia, mikä on tietenkin laatutuote. U:n serkun vaimokin käyttää aina tekorusketusaineita ja hän oli kesälläkin melko keltainen kasvoiltaan, kun olimme Viron matkalla. Arvelin, että hän käyttää tekorusketusaineita tai sitten hänellä on joku maksasairaus.

    Sinulla on varmasti helposti ruskettuva iho muutenkin, joten sellaiselle iholle se varmasti sopii. Minä ja U:n serkun vaimo olemme valkonaamoja, vaikka emme ole vaaleita emmekä punahiuksisia, vaan tummatukkaisia luonnostaan, mutta ihot eivät rusketu, varsinkaan kasvoista. Olemme kuin keskiajan naisia, joilla oli kunnia olla vaaleaihoisia, ettei sekoitu rahvaaseen. Käyttivät aurinkovarjoja rusketuksen ehkäisyyn. Sisareni ruskettui helposti nuorena, nyt vanhemmiten hänkään ei enää niin herkästi. Ruskettunut iho on hyvän näköinen, mikäli se ei ole ryppyinen. Ja sitä se on esim Ruotsin prinsessa Birgitalla, joka on paahtanut itseään Mallorcalla vuosikymmeniä. Sinulla ei ole vielä sitä rusinaihoa, joten saat olla onnellinen sileistä kasvoistasi.

    Aivan täydellisen aidon näköinen rusketus tulee, mutta vain tällä Chanelilla ja toinen on Clarins. Clarinsia ostin nyt laivalta ja Chanelia minulla vielä on puolipulloa. Moni on kysellyt jopa tuolla bussipysäkillä, että oletko ollut etelässä kun on hyvä rusketus? Olen kokeillut jotain muitakin, mutta ei, niillä tulee juuri tuo keltainen väri. Huh, huh. Käyttämättä ovat jääneet. Nämä kaksi on tarkoitettu nimenomaan kasvoille ja kaulan alueelle. En laita kovin usein, mutta kun tuntuu siltä, että nyt olisisi pieni rusketus paikallaan, niin silloin. Minä en osaa käyttää mitään värillisiä meikkivoiteita, niin kun näitä käytän (aina kun muistan), en tarvitse muuta kuin sipaisu punaa poskipäihin. Tietysti sitten ripsivärit, sun muut.

    Mitä taas tulee "sileisiin kasvoihin", niin kuka näkee ne mitenkin ja missä valossa. Tosin tuolla tiistain risteilyllä yksi tanssittaja sanoi, kun seisoimme odottamassa seuraavaa kappaletta, että "sinä olet kaunis". Tuntui kivalta, kun usko aina horjuu, että kelpaanko enää! Toinen mies taas kysyi minulta, että "missä se toinen missi on"? Tää ei ole mitään kehumista, mutta täytyy sanoa, että "hyljätty" ilostuu vähästäkin!

    Hyvää yötä!


  • Cee-Lila

   Oletko Ali muuten nähnyt sääksien syysmuuton edistymistä? Katsoin äsken Tommi-sääksen syksyn muuttoa, niin kartan mukaan se edelleen jossain Ukrainassa. Onkohan se ammuttu alas? Helenalle niin taisi käydä.

  • Sääski-päivitys

   Sääskistä:
   Ukko on Turkissa ja matkalla Egyptin suuntaisesti Itä afrikkaan
   Tommi on Moskovasta kaakkoon lähestymässä Georgiaa eli myös matkalla Itä afrikkaan
   Tero on samoissa kohdissa matkalla samaan suuntaan niin kuin teki viime vuonnakin
   Helena jäi verkkoon Ukrainassa ja koira söi. Lähetin on saatu takaisin
   Kaikki muut ovat matkalla tai saapuneet talvialueilleen Länsi afrikkaan, Ilpo ensimmäisenä

   Samun lähetin ei toimi joten viimeinen näköhavainto on Unkarista ja viimeinen satelliittihavainto Liettuasta matkalla Unkarin suuntaan

  • Ali-Baba

   Sain ennakkoaikataulun mukaisesti kaikki laatikkoni käytyä läpi ja rojut heitettyä pois. Sen jälkeen totesin, että jäipä vielä liikaa rojuja ja etenkin käyttämättömiä tekstiilejä eli kunhan on pahvilaatikon kokoon taitetun kasankin saanut hävitettyä niin on vielä kierros tehtävä jo setvityissä rojuissa ja toteutettava toinen poistotornaaaado, oikea valkotornaaado, eller hyyyr?

  • Sääskitarkastus-Ali

   Sääskitarkennus:
   Iida on Etelätunisiassa
   Ahti on aika mielenkiintoisen matkailun jälkeen saapunut Algeriaan 01.10 eli nyt varmaan jo Saharan eteläpuolella
   Jaska on saapunut Egyptiin ja on ilmeisesti matkalla kuitenkin Päiväntasaajan Guineaan.

   Niitä nimittäin tuulet hiukan kuljettelevat eri vuosina eri tavoin. Ahtikin on varmaan joutunut siihen tuuleen mikä aiheutti tulvia Cannesin aluella eli matalan kierto on painanut sen Baleaarien kautta Espanjaan asti ennen Algeriaan lentoa kierteen eteläpuolella

  • Cee-Lila

   Huomenta. Kiitos Alille kattavista sääksitiedoista. Ulkona paistaa upeasti aurinko ja partsilla on 30, kuin olisi kesä.

   Onkohan A-mummu muuttanut mökille ja siellä ei netti toimi, kun on tukiasemiakin kaatunut? Eilenkin meni todella hitaasti tekstiviesti puhelimestani, samoin edellisenä päivänä. Luulin jo, ettei lähde ollenkaan.

   • Ali-Baba

    Kyllä minullakin on netti viime päivinä selvästi hidastunut eli jotain yhteyksiä ei toimi normaalisti


  • Cee-Lila

   U kävi tänään töistä tullessaan isänsä asunnossa katsomassa onko tullut laskuja, ei ollut, mutta yksi kirje oli. Se oli HUS:ilta missä on apelle annettu aika ensi viikon maanantai-aamuksi sairaalaan, asia on Kanta.fi -tiedostoon hänen tietojensa saaminen ajan tasalle, koska hänen tietojaan ei siellä ennestään ole. Mukana oli nippu papereita, jotka voi täyttää ja lähettää HUS:iin 4 päivää ennen vastaanottoaikaa, netillä olisi nopeampi ja parempi, mutta ei apella ole nettiä. Ei myöskään näkökykyä vastata mihinkään kyselyihin, ei varmaan tarpeeksi muistiakaan niihin vastata. Vastaukset pitäisi olla jo huomenna postissa, jos aikoo ne saada perille 4 päivää ennen vastaan ottoa, eihän posti kulje lainkaan viikonlopulla. Ihmeellisen nopeata toimintaa vaaditaan, kirje oli päivätty 2.10. , eli viime perjantaina, eikä posti kulje viikonlopulla.

   Toinen taho stadissa ei tiedä, että appi on ollut Malmin sairaalassa kohta kaksi kuukautta, aika hänelle vastaanotolle jo 12.10. Onkohan joku sijainen ollut asialla, eikä tajua yhtään ajan kulua. Malmihan on Helsingin kaupungin sairaala kuten Mariakin, joten välissä on eri organisaatio. Yritän soittaa huomenna sinne ja perua apen ajan, muussa tapauksessa mentävä Malmille ja annettava peruutustehtävä sairaanhoitajalle tai lääkärille, sillä perumaton vastaanottoaika laskutetaan 32, 10 euroa. Ja appi on vietävä sinne lanssilla tai inva-taksilla, joka on tilattava etukäteen, minkä kyllä sairaala tässä tapauksessa hoitaa. On appi jo kerran käytetty Jorvissakin, erikoislääkärin vastaanotolla ollessaan Malmin sairaalassa. Apen vastauksiin niihin kolmeen paperiin ei riitä lähiomaisen nettiyhteys, paperiversio on potilaan itse allekirjoitettava.

  • Ali-Baba

   Minäkin kävin tänään kolleegaani "Eikkaa" tapaamassa kolleega "Örjanin" kanssa. Eikka oli hyvässä vedossa. Joimme pullakahvit Liidelistä tuomieni juuri uunista otettujen rahkapiirakoiden kanssa.
   Kertasimme yhteisiä kokemuksiamme aina vuodesta 62 alkaen eli olemme aitoja kolmea muskettisoturia. Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta.
   Päivän paras muistomme oli maatuskat lastaamassa kakkosnelosia silloisen Leningradin satamassa vietäviksi Pozzuoliin Italiaan. Sofia Lorenin kotikaupunkiin

   • Cee-Lila

    Appikin kaipaisi kovasti puhekaveria, mutta kaikki hänen entiset ystävänsä ovat kuolleet, varsinkin miespuoliset. Muutama naisystävä on, mutta hekin ovat jo niin huonokuntoisia, etteivät jaksa matkustaa häntä katsomaan. Sairaalassa olevatkaan ei ole monesti hänen kanssaan samalla aaltopituudella. Eilenkin käydessämme vieruskaverin puheesta ei saanut mitään selvää.

    Aikoinaan apella oli myös sellainen 5 -7 miehen porukka, jotka tapasivat lenkillä maastossa, istuivat jossain penkillä ja turisivat siellä. Osa oli kavereita jo sodan ajalta, osa siitä kodin kulmilta. Lisäksi hän kävi kerran kuussa tapaamassa nuoruuden aikaisia naapureita, se oli sellainen kundien ja friidujen poppoo. Hekin harvenivat yksi toisensa perään, kun kuolivat. On se varmaan melkoista, kun elää niin vanhaksi, että kaikki tutut poistuvat patikoimaan tuonne yläilmoihin. Eikä itse pääse patikoimaan edes muutamaa metriä täällä alailmoissa.

    On teillä kolmella muskettisoturilla ollut taas mukavaa muisteloa.


   • Ali-Baba

    Se onkin tärkeää, että jokainen kokee olevansa osa jonkunlaista yhteisöä niin kauan kuin ajatus vielä kiitää ja muisti toimii. Tietysti ikääntymisen yksi suuri ongelma on, että vanhat "toverit" lakoavat ympäriltä. Aika lailla on kadonnut meidänkin kavereita vaikka Örjanin kanssa olemme näin nuoria eli 71 vuotiaita Marraskuussa. Osa koulukavereitamme on aika lailla vanhempia kun silloinen merikapteenin koulutus edellytti ns. praktiikkaa aika lailla ja opisto käytiin aloittaen yleensä aika vanhana ja jotkut pitäen vuosiakin luokkien väleissä.
    Minä ja "Örjan" olimme vuosikertojemme nuorimpia ja kävimme opiston nopeimmassa mahdollisessa tempossa. Minä vielä sen päälle lisäkoulutusvuoden kansainvälisessä kaupassa Lontoossa.
    Opiskeluaika oli kivaa ja ylen helppoa. Elämä välttämättä ei helppoa aina.


   • Ali-Babanen

    Mutta talvet ovat yleensä katkenneet mukavasti nilviäisiä syöden kohtalaisen lämpimässä ja aaringonpaisteessa as you know!


  • Cee-Lila

   Huomenta päivää. Nilviäiset saavat puolestani madella muiden lautasilla, ei omallani. Joskus vuosia sitten ostamani salaatinkerä sisälsi varmaan 10 pientä etanaa, mutta en syönyt niitä. Kerran U;n lautasella luikerteli salaatin lehden alla pieni kastemato. Hän siirsi sen vain lautasen reunalle, ei sanonut tarjoilijalle mitään ja katsoi, kun ruuan syötyään tarjoilija kauhistunut ilme kasvoillaan kiikutti lautasen keittiöön, jolloin kohta keittiön luukusta kurkki saliin päin pari kokkia.

   Sain puhelimitse peruttua apen ajan, hoitakoon sairaala asian eteenpäin jossain vaiheessa, jos katsovat tarpeelliseksi käyttää häntä Töölössä.

  • amummu

   Hellou, pitkästä aikaa!

   En enää muista, missä järjestyksessä kaikki tapahtui, mutta mummu tilttas, kone tilttas ja vielä tämä meidän as oy:n maankaivuutyöt pistivät välillä johtoja poikki. Puhelin sentään on toiminut (sen jälkeen, kun mokkulan toimimattomuuden syy selvisi - olivat Elisassa oma-aloitteisesti katkaisseet sopimukseni!), mutta sillä on niin hankala näitä pitkiä ketjuja selata, kirjoittamisesta puhumattakaan, että lopetin ketju"työskentelyn" tykkänään.

   Ketjutauko kyllä teki hyvää. Selvisi, että en ihan addiktoitunut ole.

   Se, miksi mummu tilttas oli tuo peijoonan lonkkahomma, joka äityi niin pahaksi, että istuminen loppui kokonaan, kävely onnistui vain seinistä ja erilaisista pinnoista tukea ottamalla, pitelemällä tai toisen tuella. Makoilu oli ainut, mikä onnistui jotenkuten aina sen aikaa, kun kipulääkkeet vaikuttivat. Sain tervariin lääkäriajan, ja siippa käytti siellä. Lekuri tuikkasi kortisonipiikin lonkkaan ja sanoi, että kyllä se siitä tokenee. Rajuksi bursiitiksi nimitteli. Pyysin päästä kuviin, mutta "katsotaan nyt ensiksi, miten piikki vaikuttaa".

   No, pari päivää siinä meni vähemmillä kivuilla, mutta sitten pääsikin helvetti irti. Tervarissa vain neuvottiin jatkamaan särkylääkkeiden syöntiä; ei ollut lääkärinaikoja antaa, ja lääkäri tarvitaan esim. röntgenlähetteeseen.

   Onneksi sitten löytyi aika läheisen lääkäriaseman ortopediltä. Siippa minua taas sinne raahaamaan. Siellä sitten otettiin kuvat, joista lääkäri totesi, että niin on lonkkanivelet kuin nuorella tytöllä, ei kuluman häivää. Itse olin varma, että pian puukko heiluu. Syy on alaselän skolioosissa. Lisäksi parit talviset, liukkailla suorilta jaloilta persuksilleni putoamiset ovat ruokkineet "vammaa". Siitä nuo hirveät lonkkakivut.

   Nyt sitten ravaan fysioterapeutilla ja opettelen mm. kumartumaan takaperin. Kohta kai istuttelen kukkasipuleita silta-asennossa.

   Kaipa tämä tästä hyväksi muuttuu. Konekin on taas kunnossa. Joku sisäelinvamma silläkin oli. En kyllä muista mikä, taisi liittyä prosessoriin tjms. Ei kauheesti kiinnostakaan. Siippa hoiti koneenkin kuljetukset ja haut lääkärille/-ltä.

   Kettislenkillä kävin jo viime perjantaina, ja tänään jatkoin harjoituksia. Pari viime vuorokautta vietin siipan kanssa Ruotsin laivalla, missä kyllä jouduin aika paljon istuskelemaan, mikä taas lisäsi kipuja. Mutta aamulla menen taas jumppaamaan valvovan silmän alla, niin eiköhän tuo taas tokene. Opettelen tosiaan vaikka tekemään sillan, jos sillä tavoin vältyn selkäleikkaukselta. Näillä ikävuosilla mikä tahansa leikkaus on niin iso rasitus, että monella kunto siinä rupeamassa romahtaa tykkänään, eikä toipuminen ennalleen ole ollenkaan taattu.

   No, nytpäs tuli taas juttua enemmän kuin laki sallii. Mutta ymmärtänette, että sitä himpun on kertynyt näinä välipäivinä.

   Kaunista syksyn pitelyä!

   • Ali-Baba

    No hyvä, että oli tekninen vika joka tavalla poissaolon syy. Joku ---oosi taitaa meidän kaikkien selkiä vaivata. Minäkin kävin niiden hirmu iskiaskipujen jälkeen siinä mikä lie enng tutkimuksessa eli hermoratojen sähköisessä tutkinnassa silloin viime vuonna ja minulla todettiin selässä stenoosi. No onneksi se on välillä ihan hyvässä kunnossa mutta välillä ei. Sama on vähän kaikkien nivelien kanssa välillä ovat pitkiä aikoja hyvin hallinnassa ja sitten taas välillä nikottelevat.
    Itse olen saanut ensimmäisen rojujen poistokierroksen täysin valmiiksi tänään poistettuani viimeiset pahvilaatikkojen rungot ja kassillisen kahvikuppeja ja lautasia.
    Seuraava projekti onkin rojunpoistokierros 2. Se on onneksi paljon helpompi kuin tämä eka kieros


  • Cee-Lila

   Voi että on ihanaa, että A-mummukin on taas rivissä. Kaiken maailman tilttien takaa olet palannut taas jonkinlaiseen ruotuun, vaikka selkäkipujen , piuhojen katkonnat maankaivuukoneiden että operattoreiden toimesta tapahtuneet murphyn lakien mukaiset lait taas kerran tapahtuneena näen sinut kettiksen kanssa liikkeellä pihallasi kaikenlaisten maavallien yli loikkimassa. Oletin jo, että olet pudonnut johonkin kuoppaan ja taittanut jalkasi. Nyt tuli todella hoonoo soomea, olen kuin varsa, joka pääsi juuri kevätlaitumelle, kun ilostuin niin kommentistasi. Onneksi lonkkasi ja siippasi ovat kondiksessa. Oltu jopa ruotsinristeilyllä, ei kuitenkaan notkuttu siis yökerhossa.

   Alillakin todettu stenoosi selässä. Minunkin lapsenlapsellani, nuorella miehellä todettiin skolioosi jo murrosiässä. Ei juuri näy päälle päin. Aiheuttaa varmaan vanhemmiten kaikenlaista vaivaa.

   Alin rojunpoisto jatkuu. Olet ollut todella ahkera. Tarjositko kahvikuppeja ja lautasia huutokauppaan, siellä Arabian vanhat astiat ovat haluttuja. Varsinkin, jos ovat oikeita Arabian astioita lapsuudestasi. Sinun astiasi taitavat olla kaukomailta tai Lähi-Idästä. Saattavat olla vielä arvokkaampia. Kaikki tiet vievät Roomaan, mutta Hämeentie vie Arabiaan.

   • Ali-Baba

    En vienyt kuppejani ja tassejani mihinkään huutokauppaan vaan jätin ne eräälle kierrätyspaikalle esiin niin että joku sellaisten tarpeessa oleva voi ne siitä korjata talteen. Eivät sentään olleet aitoja Arabiasta tuotuja, mutta ihan käyttämättömiä ja mielestäni kauniita.
    Jos tarkemmin ajattelette niin huomaatte, että kaikilla ihmisillä on suuret pinot ihan käyttämättä olevia kahvi yms. kalustoja, lautasia, ruokailuvälineitä jne


   • Cee-Lila

    Totta puhut. Toisen roina on toisen aarre. Monilla nuorilla, jotka muuttavat yhteen, ei ole tarpeeksi mitään tavaraa. Muistan, kun itse muutin pois tädiltäni omaan vuokra-asuntoon, sain häneltä muutamia astioita, joilla pääsin alkuun. Minulla on edelleenkin olemassa häneltä saatu musta rautaveitsi, joka on erittäin sopiva esim kuoria keitetty peruna ennen pannulla paistoa. Nykyään sellaisia veitsiä ole enää edes myynnissä, se on ruostuvaa terästä, jota en ikinä pese pesukoneessa, koska siinä on puuvarsi.

    Muistan kun vuonne 2008 tyhjensimme apen asunnosta tarpeettomat tavarat pihalle tuodulle siirtolavalle eräänä viikonloppuna, suurin osa tavaroista hävisi, ennen kuin maanantaina se lava haettiin vietäväksi minne veivätkin. Lavan vuokra oli enemmän kuin siinä kaatopaikalle lähteneen tavaran paino, kelpasivat niin hyvin naapuruston ihmisille.


  • Cee-Lila

   Jatkan vielä "Oltu jopa ruotsinristeilyllä, ei kuitenkaan notkuttu siis yökerhossa". Siellä notkuminen ja tanssiminen olisi varmasti helpottanut selkäkipuasi. Istuit tietysti jotain seminaaria kuuntelemassa, ei hyvä. Itsekin muutamalla työristeilyllä ollut, tylsiä tilaisuuksia.

  • amummu

   Mukava kuulla, että "paluuni"aikaansai ilahdusta! Kiitos! Minustakin on taas kiva olla täällä "Jalon jengissä".

   Aika merkillistä, cee, tuo appesi sairaanhoito. Ei taida tiedonvälitys eri instanssien välillä toimia lainkaan.

   Jokohan Rapunen on saanut haravoitua neulaset. Meidänkin pihassa niitä on varmaan tonni. Nyt en niitä haravoi yhtäkään. Kohta kaivuri kaivaa nurin koko pihan, joten hukkaan menisi työni. Sopii minulle oikein mainiosti.

   Niinpä, tekninen häiriö tämä tauko on/oli. Juuri äsken tulin fysioterapiasta. Pitää vain jatkaa ohjeiden mukaan jumppaamista kotonakin. Vaikka laiskahko liikkuja olen, niin luulen, että taannoisten kipujen uusiutumisen pelko ajaa minut harjoittamaan noita fys.terapeutin antamia ohjeita tunnollisesti.

   Ei oltu laivan yökerhossa! Siipallakin polvi on ollut jo pitkään semmoisessa jamassa, ettei sillä tanssata. Rapusen tapaan tykkäisimme siitä kumpikin, mutta nyt on vain tyydyttävä musan kuunteluun. Tosin diskomusa ei ole meitä varten.

   Alibabbarainen on ollut tarmokas! Kunpa minäkin pääsisin samaan: että kaikki turha olisi jo poissa kaapeista. Siihen tähtäävän hommanhan jo aloitin jo kesällä, mutta tuli tuo pakkotauko. Kolmisen viikkoa vielä olisi aikaa viedä tehtävä loppuun ennen kuin remonttireiska alkaa urakkansa.

   Eilen alkoi taas NY:n MET:in oopperasarja. Olipa taas sellainen elämys, että siinä riittää sulattelemista pitkäksi aikaa, etten sanoisi loppuelämäkseni. Aivan järkyttävän upeaa katsottavaa/kuunneltavaa oli Dimitri Hrostovskyn paluu näyttämölle Lunan herttuana aivosyöpähoitojen jälkeen.

   Kaunista syyspäivää!

  • Cee-Lila

   Aurinkoista päivää. Mahtavaa, että DH on toipunut ja laulaa taas. Hän on nykyajan yksi parhaista oopperalaulajista.

   Lähetin juuri sähköpostia Ausseihin käynnistämme illalla apen luona, eli viimeisimmät tiedot. Olisin tarvinnut apen nimmarin yhteen paperiin, mutta ei siitä tullut mitään. Hän on kokenut sairaalassa ollessaan aivoinfarktin pari viikkoa sitten ja hänen oikea kätensä on halvaantunut. Hän itse tokaisi olevansa nyt elävä ruumis.

  • Ali-Ahkera-vai-laiska

   Ali-väliraportti:
   Tartuin itseäni ponnarista ja suoritin loputkin rästityöt kerrasta eli:
   Vein vuosireseptit uusittaviksi
   Ostin apteekista Melatoniinia
   Kävin hankkimassa Mehiläisestä flunssapiikin
   Kävin tankkaamassa bensaa hintaan 1.354 Hyrylän Nesteeltä ennen kuin hinnat taas ehtivät nousta kun raakaöljyn hinnassa oli pieni hetkellinen liikahdus ylöspäin

  • Alkuperäinen-Rapu

   Tervehdys taas Elämään!

   Mukavaa että amummu on taas tässäkin menossa mukana. Hieman rupesi jo huolettamaan, että onko joku "pahakin" este tullut. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

   Ihmettelen sitä kun Ali kertoo vieneensä vuosireseptit uusittavaksi. Onko sinulla vielä paperireseptit? Minulla on kaikki sähköisinä ja apteekki hoitaa niiden uusinnan puolestani. Eikä maksa mitään tuo palvelu.

   Cee-Lila jaksaa pitää huolta apestaan. Hyvä niin. Ihailen myös Alin ja kaverinsa Örjanin tavasta käydä ystävänsä Eikan luona tervehtimässä ja entisiä muistelemassa. Käykö Örjan sitten yksin Eikan luona, kun/jos sinä häivyt taas lämpöisempiin maihin? Minua jo rupesi huolettamaan Eikan puolesta!

   Minulla riittää noita männynneulasia haravoitavaksi. Huomenna aion taas jatkaa sitä hommaa. Tänään en ehtinytkään ollenkaan.

   Nyt sitten taas kirjan kanssa seurustelemaan ja miettimään siellä kerrottuja kohtaloita, kunnes Nukku-Matti noutaa lukijan uniseikkailuihin.

   Kauniita unia!

   • Ali-Baba

    Juu, silloin kun minä olen etelässä, niin Örjan käy Eikkaa tapailemassa ja vie minulta terveisiä aavikolta.

    Minun apteekkini on Yliopiston apteekki mikä oli ennen Diacorin pihalla Kalliossa ja muutti sitten Tammistoon.

    Koskaan eivät ole maininneet palvelevansa millään tavalla. E-resepteistäni jäi yksi lääke pois viime vuonna ja erityisesti kysyin heiltä että voivatko he hoitaa sen kun se oli lääkärin e-lääkemääräys paperilistassa mutta vain unohtanut näpytellä e-reseptiin. Tällaisiin kysymyksiin olen aina saanut vastauksen että ei voida tehdä täytyy mennä lääkärille hoitamaan.
    Nyt hoitui tosin vastaanoton hoitajan kautta joka näpytteli kaikki siitä listasta tietokoneelle, mukaan lukien sen vuosi sitten unohtuneen.

    Tosin on tunnustettava että enpä juuri muuten ole kysellyt miten niitä saisi joustavammin hoidettua. Joka vuosi olen hoitanut ne lääkärin vuositarkastuksen yhteydessä eikä silloinkaan ole mainittu että niitä voisi muutenkin hoitaa.

    Minua ei nyt niin hirvesti kiinnosta tuo lääkäri tai lääkebyrokratia ja siksi en mitään kysele vaan kiitän luojaani kun pääsen laboratorioista ja tarkastuksista eroon.

    Nyt on saattanut käydä niin hyvä säkä ettei uutta laboratorioaikaa ole annettu ja saan olla rauhassa, ellei baareilla kanneta joskus, ainakin ennekuin joku huomaa että hetkinen, meillähän on tämänkin niminen asiakas.

    Minä kyllä menen lääkäriin sitten kun olen kipeä enkä itse pysty asiaa hoitamaan. Jäi semmoinen turhaan apua haet traúma niista entisistä kuudesta sappikipukäynnistä joihin yhteenkään en saanut mitään apua ennen kuin sitten Omanissa missä heti todettiin että tulehdushan siellä on ja parannettiin kunnolla oikeilla lääkkeillä eikä ole sen koommin vaivannut


   • Alkuperäinen-Rapu
    Ali-Baba kirjoitti:

    Juu, silloin kun minä olen etelässä, niin Örjan käy Eikkaa tapailemassa ja vie minulta terveisiä aavikolta.

    Minun apteekkini on Yliopiston apteekki mikä oli ennen Diacorin pihalla Kalliossa ja muutti sitten Tammistoon.

    Koskaan eivät ole maininneet palvelevansa millään tavalla. E-resepteistäni jäi yksi lääke pois viime vuonna ja erityisesti kysyin heiltä että voivatko he hoitaa sen kun se oli lääkärin e-lääkemääräys paperilistassa mutta vain unohtanut näpytellä e-reseptiin. Tällaisiin kysymyksiin olen aina saanut vastauksen että ei voida tehdä täytyy mennä lääkärille hoitamaan.
    Nyt hoitui tosin vastaanoton hoitajan kautta joka näpytteli kaikki siitä listasta tietokoneelle, mukaan lukien sen vuosi sitten unohtuneen.

    Tosin on tunnustettava että enpä juuri muuten ole kysellyt miten niitä saisi joustavammin hoidettua. Joka vuosi olen hoitanut ne lääkärin vuositarkastuksen yhteydessä eikä silloinkaan ole mainittu että niitä voisi muutenkin hoitaa.

    Minua ei nyt niin hirvesti kiinnosta tuo lääkäri tai lääkebyrokratia ja siksi en mitään kysele vaan kiitän luojaani kun pääsen laboratorioista ja tarkastuksista eroon.

    Nyt on saattanut käydä niin hyvä säkä ettei uutta laboratorioaikaa ole annettu ja saan olla rauhassa, ellei baareilla kanneta joskus, ainakin ennekuin joku huomaa että hetkinen, meillähän on tämänkin niminen asiakas.

    Minä kyllä menen lääkäriin sitten kun olen kipeä enkä itse pysty asiaa hoitamaan. Jäi semmoinen turhaan apua haet traúma niista entisistä kuudesta sappikipukäynnistä joihin yhteenkään en saanut mitään apua ennen kuin sitten Omanissa missä heti todettiin että tulehdushan siellä on ja parannettiin kunnolla oikeilla lääkkeillä eikä ole sen koommin vaivannut

    Huomenta!

    Hyvä ettei Eikka jää kokonaan paitsi ystäviään pitkäksi aikaa.

    Minunkin apteekkini on Yliopiston Apteekki. Minulla on tuo apteekin Uniikki kortti ja siihen kuuluu nuo ilmaiset reseptien uusimisetkin, plus joku prosentti alennus muista kuin resepti lääkkeistä. Sen kortin saa ilmaiseksi apteekista. Viimeksi kun asioin apteekissa, pyysin tarkistamaan, onko joku uusinnan tarpeessa? mutta kaikki olivat voimassa ensi vuoden alkuun. Jos joku olisi tarvinnut uusintaa nyt, niin apteekki olisi hoitanut sen ja se tapahtuu yleensä hyvin nopeasti. Ilmoitus uusinnasta tulee minulle tekstiviestinä kännykkään.

    Nyt lähden kävellen lähikauppaan. Tänään oli Hesarissa juttua, kuinka jo korttelin ympäri kävely palauttaa jalkojen verenkierron hyväksi pitkän istumisen jälkeen.

    Aurinkoista pakkaspäivää kaikille!


  • Cee-Lila

   Aurinkoista aamupäivää. Minäkin luin tuon, että pienikin kävelylenkki parantaa jalkojen verenkiertoa pitkän istumisen jälkeen. Töissä ollessani sain joka päivä liikuntaa, kun piti kävellä toimistosta käytävällä olevalle kopiokoneelle kopioimaan jotain papereita, kahvihuone oli käytävän toisessa päässä ja yläkertaankin piti välillä kiivetä hakemaan nimmareita osastojen päälliköiltä jne.

   Tänään oli hauska kirjoitus Hesarissa Tommi-sääksestä, että se uhmaa vaaroja, koska se on valinnut vaarallisimman reitin Ukrainan kautta etelään. Ukko-sääksestäkin mainittiin.

  • Cee-Lila

   Olen hoitanut tänään apen erilaisia asioita, mihin kului aikaa niitä papereita etsiessä, löysin ne noin tunnin kuluessa, huh huh, onneksi. Yksi niistä löytyi minun hallustani, eli turhaan apen paperipinosta etsin. Minullakin alkaa olla valikoiva muisti. Pitäisikö tehdä muistitesti itselleni?

   Systeri soitti äsken ja puhuimme varmaan puoli tuntia, olin juuri aloittanut kirjoittamisen tänne, kun puhelimeni soi. Puhelun loputtua tulin tänne ja koneeni ei totellut mitään, oli aivan tiltissä. Piti mennä pois S24:stä ja tulla uudelleen tänne.

  • Ali-Baba

   Myö muut vaan ollaan laiskoiteltu kuin Koalat Eucalyptuspuissa siellä Austraaliassa. On mullakin tuoss baarikaapin peräseinällä Australiasta vuonna 1965 ostamani pikku bumerangi. Itse taas olen melkein kuin orangi eli orang utan = metsän ihminen

   • Cee-Lila

    Meilläkin on yksi puinen melko iso bumerangi, toinen pikkuinen jääkaappimagneettibumerangi sekä kengurumagneetti jääkaapin ovessa. Pari pikkukoalaa on partsilla kiipeilemässä, yksi automme kauhukahvasta kiinni pitelemässä. Yhdessä vaiheessa meillä oli eucalyptuspuun tuoksuöljyä, jota laitettiin tuikun avulla lämpiämään sellaisen savituikkukuppiin, cd-soittimeen laitettiin australian lintujen ääniä sisältävä cd-levy, oli mahtava konsertti kun kakadut rääkyivät sinne sekaan.

    Sinä olet siis ponttaripäinen orangi tällä hetkellä. Olet varmaan kuin Eduardo Cappussi, argentiinalaisen tangon taitaja tanssijana. Huumorimies myös tanssissaan, niiden koreografioissa.


  • Cee-Lila

   Netti näyttää, että täällä on enää 1 aste lämmintä, menee yöllä varmaan pakkasen puolelle. U laittoi automme lämpöpistokkeeseen kiinni ja sisälämmittimen päälle, että lasit ovat sulat, jos aamulla on lähtö. Tänäkin aamuna monen auton lasit olivat jäässä. Automme oli huollossa tänään, samoin katsastuksessa, oli erittäin hyvässä kunnossa katsastusmiehen mukaan. Automme on ollut käytössä pian 9 vuotta, mutta sillä on ajettu vasta 60000 km. Ja joka vuosi huollettu merkkihuollossa.

  • Ali-Babanen

   Karmeeta, hesari ilmoittaa että on pakkasta vaikka vasta oli kesä. Hyi, mitenkä voisin jäädä tänne jos tääl näin kylmää on jo alkusyksystä. Ei lämmitä edes bumerangi seinällä tai balilaiset puunaamarit

  • amummu

   Jaahas, taas on uusi päivä käynnissä, ja vasta eilen oli sellainen! Ihan kamalaa vauhtia tämä aika kulkee. Olikohan ennenvanhaankin niin.

   Tänään olisi meininki taas lähteä mökille. Lapsenlapset tulevat mukaan. Tai en tiedä, mikä lopulta illalla on tilanne. Eilen tyttö ilmoitusluontoisesti kertoi veljelleen, että kaverinsa tulee mukaan. Sepä ei pojalle sovikaan -likkojen kanssa samaan autoon ja vielä samalle penkille!! - ja nyt on sitten kova setviminen, miten hänet saadaan retkelle mukaan. On semmoinen persoona, että kun jotain päättää, niin pitää sen myös. No, eiköhän tuo päivän mittaan selviä. Illalla vasta lähdetään liikkeelle, kun tytöllä on vielä kuuden maissa soittotunti.

   Meilläkin on muutama pikkukoala kiipeilemässä keittiön lampussa. Lapset halusivat ne siihen laittaa. Lapset ovat kovia tutkimaan hyllyjämme ja laatikoitamme, joista yhdestä nuokin matkamuistot löytyivät. Eläviä otuksia A:ssa käydessäni en nähnyt, mutta kaikennäköisiä muita elukoita kyllä, Kakadu-luonnonpuistossa.

   Eilen kävin minäkin aputeekissa. Kassalla ennen minua kävi eräs mummeli kyselemässä onko hänen kela-korttiansa näkynyt. Manasi vanhenemista, kun muisti ei enää pelaa. Siinä muutama sana vaihdettiin noista/näistä iän tuomista ongelmista.

   No, minäkin siten maksoin rohtoni ja läksin kotiin, kaupan kautta. Kaupan parkkiksella kaivelin kassejani, ja ihmettelin, kun lääkepussiani ei näkynyt missään. Mukana oli pari muutakin ostoskassia, ja niitä siinä parkkiksella sitten pengoin. Eikä purkkia löytynyt. Eikun apteekkiin takaisin kysymään ostoksiani. Ei ollut jäänyt sinne. Kotona sitten tyhjensin kaikki kassit, ja löytyihän vihdoin apteekinkin pussukka. Kun mietin asiaa, niin minulla ei ollut minkäälaista muistikuvaa siitä, että olin tunkenut lääkkeeni yhteen kauppakasseista. Se ikä ja huonontuva muisti!

   Hyvää päivää!

   • Alkuperäinen-Rapu

    Hyvää päivää täältäkin!

    "Jaahas, taas uusi päivä käynnissä, ja vasta eilen oli sellainen!"

    Tulipa mieleeni tuosta amummun "huomiosta" yksi vitsi, minkä aion nyt kertoa. Sen kertoi minulle viime risteilyllä yksi tanssittajani.

    "Mies meni kahville johonkin kahvilaan. Osti kahvin ja olisi halunnut myös pullan, mutta valitti, että olisin halunnut tämän päiväisen pullan. Myyjä sanoi tuohon että tule huomenna, niin saat tämän päiväisen."

    Mitä tulee unohtamiseen, niin minä en yleensä hukkaa mitään tavaroitani (kop, kop), mutta tällä viikolla kun olin käynyt kirjastossa ja sitten menin hammaskiven poistoon (samassa rakennuksessa, onneksi), niin hain silmälasikoteloani kassista, eikä sitä ollut missään. Yritin miettiä missä vaiheessa laitoin lasit silmilleni, kun en käytä niitä koko ajan. Kun "kivet" oli saatu hampaista ultrattua, menin kirjastosta kysymään, ja sieltähän se kotelo löytyi. Tiskille olin unohtanut sen.


  • Cee-Lila

   Muisti pätkii meillä itse kullakin. Itsekin etsin yhtä apen paperia eilen hänen asunnostaan ja löysin sen omasta kotoani, koska tein hänelle joitakin hakemuksia tietokoneen avulla, koska apella ei ole enää itsellään tietokonetta. Hänen koneensa oli myös niin aatamin aikuinen, ettei sen toimimista jaksanut odottaa.

   Kävimme tänään appea katsomassa, hän oli tiputuksessa, punasoluja lisätään, U vitsaili hoitajalle, onko hän punaviinitiputuksessa. Appi juo punaviiniä puoli lasillista jouluaterialla. Oli kuitenkin kotiin lähdössä taas. Pärjään kyllä, jos hanasta tulee kylmää vettä janoon. Sanoin, miten pääset hanalle, kun et pääse edes sängystä itse pyörätuoliin, kyllä minä pääsen, kun yritän. Miten pääsisi, kun jalkojen lisäksi myös oikea käsi on täysin voimaton. Ottaa maito- ja vesilasinkin vasempaan käteensä. On todella vahva usko itse pärjäämiseen, minkä olemme todenneet mahdottomaksi parin viimeisen kuukauden aikana. Hänen puheensakin meni aivan puuroksi tänään yhtäkkiä, palautui taas 10-15 minuutin kuluttua.

  • Ali-Baba

   Vai, että muisti pätkii!
   En tunnusta!
   Sillä en muista unohtaneeni mitään
   :)

   • Cee-Lila

    Hih, en minäkään muista unohtaneeni mitään:-) Tänäänkin apen viereiseen sänkyyn tuotiin uusi potilas. Minun mielestäni hän oli aivan uusi tapaus, U taas sanoi, että oli sama mies kuin aiemmin, hän on vain käytetty jossain muualla välillä. Minä olin täysin eri mieltä. Mutta kinastelu päättyi siihen, että olimme eri mieltä ja sillä siisti. (Tiedän, että minä olen oikeassa:-)).


  • Ali-Baba

   "Mummot" kuorsaa ja lonkkaa vetää kun täällä ei kirjoita ketään.
   Ali aamunvirkkuna vaan riehuu
   Kun kattilassa aamupuuro kiehuu

  • Alkuperäinen-Rapu

   Kirpeän kaunis päivä tänään. Huomenta kaikille "heränneille"!

   Minä aion taas lähteä ulkotöihin. Sisäpiha on punaisten villiviininlehtienpeitossa. Vielä kiinni roikkuvat aion karistella maahan haravanvarrella. Pojantytär, piipahtaessaan taas täällä, sanoi että kyllä hän voi haravoida pihan, mutta hän on vielä niin pieni, että ei taitaisi aivan voimat vielä siihen yksin riittää, mutta onhan se apu aina tarpeen - mummille.

   Tiistaina, ensiviikolla, on sisar tapaaminen Espoossa. Meitä on neljä sisarusta siellä ja tiedän, että aika kuluu taas kuin siivillä. Puhetta riittää.

   Nyt kuitenkin on lähdettävä ulos, ja töihin.

   Mukavaa lauantaita!

  • Cee-Lila

   Huomenta, kyllä minä mummikin nousin ylös vähän ennen yhdeksää, mutta ensin juon aina teetä ja luen Hesarin, ennen kuin avaan koneen. U katsoo töllöä, parasta aikaa National Geographikista tulevaa ohjelmaa Dubain lentokentältä. On Alille tuttu lentokenttä.

  • Cee-Lila

   Kävimme appea katsomassa ja heti ensimmäiseksi U sanoi minulle: olit oikeassa. Viereisen punkan mies ei ollut se, joka oli ollut siinä pari päivää aiemmin. Soitimme ausseihin ja appi sai puhua tyttärensä kanssa. Oli juuri ruokailemassa mennessämme, me jatkoimme syöttämisen loppuun. Hyvin oli mennyt lautasellinen kaalilaatikkoa ja sitten jälkiruoka meni myös hyvin, oli jotain keltaista sitruskiisseliä.

   Ilma oli aurinkoinen ja kylmä.

   • Alkuperäinen-Rapu

    Asiat selviää, vaikkapa viiveellä. Appi on myös saanut puheannoksensa tyttärensä kanssa, mikä on hyvä asia.

    Minä haravoin pihaa ja myöskin tuota yhteistä pihaa autokatoksen takaa. Vein kaksi tiukkaan pakattua ja korkeaa kuormaa kottikärryillä tuonne aika kauas meidän kaatopaikalle, ei niitä voi laittaa tavallisiin roskiin.

    Luin tänään jostakin Iltalehdestä, että Eino Gröhnin vaimo on joutunut hoitolaitokseen muistisairauden takia. Eino on lähdössä Floridaan heidän toiseen kotiinsa golfaamaan. Tuntuu jotenkin "oudolta", kun vaimo ei ole vielä ollut kovin kauan siellä hoitolaitoksessa, että eikö nyt olisi tärkeää miehen olla maisemissa. Elämä on, niin mitä se on...?

    Minä tulin juuri saunasta ja nyt on mentävä föönaamaan hiukset, ennen kuin kuivavat liikaa.


   • Alkuperäinen-Rapu

    Lipsahti väärin nimi. Tietysti Grön, eikä mikään Gröhn.


   • Ali-Babanen

    Minullakin jokin heilahti lukiessani tuon jutun että sain vaimoni juuri hoitolaan ja palaankin poikamiehenä Floridaan golfailemaan.
    Voihan asia olla jo pidempään kehittynyt ja tarpeellinenkin hoitolaitokseen siirto, mutta jotenkin se kalskahti niin huonolta ja jopa iloisen tuntuiselta että nyt pääsin lastista eroon ja voin alkaa uuden iloisen elämän appelsiinilehdossa lämpimässä pina coladaa ryystäen kavereiden kanssa.
    Itse olisin keksinyt jonkun talonhoidon vaatimaan syyn palata hetkellisesti Floridaan ja sitten jatkanut siellä ilman kummempia tarinoita julkisuuteen.


   • Alkuperäinen-Rapu
    Ali-Babanen kirjoitti:

    Minullakin jokin heilahti lukiessani tuon jutun että sain vaimoni juuri hoitolaan ja palaankin poikamiehenä Floridaan golfailemaan.
    Voihan asia olla jo pidempään kehittynyt ja tarpeellinenkin hoitolaitokseen siirto, mutta jotenkin se kalskahti niin huonolta ja jopa iloisen tuntuiselta että nyt pääsin lastista eroon ja voin alkaa uuden iloisen elämän appelsiinilehdossa lämpimässä pina coladaa ryystäen kavereiden kanssa.
    Itse olisin keksinyt jonkun talonhoidon vaatimaan syyn palata hetkellisesti Floridaan ja sitten jatkanut siellä ilman kummempia tarinoita julkisuuteen.

    Pahalta tuntui minustakin, kun pari on ollut yhdessä aivan nuoresta alkaen. Tuo vaimon sairaus oli alkanut vasta pari vuotta sitten, joten aika pian kyllästyi vaimon "muistamattomuuteen"! Nyt hän oli juuri esiintymässä Espanjassa Fuengirolassa ja kehui tyytyväisenä, että "sali oli täynnä". Heti kun palaa sieltä, niin lähtee sinne Floridaan golfaamaan. Luulisi, että ei se vaimon muisti voi olla niin kokonaan pois näin alkuvaiheessa, etteikö miestään muistaisi ja kaipaisi. Jossakin jutussa sanottiinkin, että Grönin äänestä ei kuulunut mikään huoli, vaan hän vahvisti "rauhallisella" äänellä vaimonsa hoitokotiin "muuttamisen". Sekin kalskahti oudosti, aivan kuin vaimo olisi halunnut muuttaa eroon miehestään itse.


  • Cee-Lila

   Minäkin ihmettelin, miksei hän ota vaimoa mukaan Floridaan ja laita vaikka siellä johonkin kodin lähellä olevaan hoitokotiin, että pääsee usein tätä katsomaan.

  • Yiddische-Ali
  • sori_

   VUONNA 1925 MURHAAJA KURISTI ERÄÄN TYTÖN. NYT KUN OLET LUKENUT TÄMÄN TÄMÄ TYTTÖ ILMESTYY TALOOSI KELLO 00.00 ELI KESKIYÖLLÄ. HÄN TAPPAA SINUT AIVAN SAMALLA TAVALLA KUIN ITSEKIN KUOLI ELI HÄN TUKEHDUTTAA SINUT. VOIT PELASTUA LÄHETTÄMÄLLÄ TÄMÄN ETEENPÄIN. VOIT OTTAA RISKIN MUTTA EN SUOSITTELE!

  • Ali-Baba

   Jaha, meillä on ollut vampyyrin ja vlad seivästäjän sekä nostradamus ilkeän perillinen. No joukkoonhan mahtuu jos se helpottaa!

  • Ali-Babanen

   Missä ovat ketjumme rouvat. Vai onnistuiko vieraillut tuomiopäivän kellokas pelottamaan pihalle lehtiä haravoimaan?
   Onko rouva Ceekin peloiteltu vai anoppia kuitenkin tapailemassa?

   Tein joutessani pyynnön valvomoon, että palauttaisivat sen kuva ja musiikkilinkin entisen toimivuuden. Lisää kommentti toimimattomuudestakin tein pyynnön aikoinaan ja se on jotenkin palautunut vaikka nikotteleekin

   • Cee-Lila

    Kun aloitin äskeistä viestiäni kirjoittamaan, ei ollut Ali-Babasen viestiä näkyvillä. Vastaukseni missä olen ollut näkyy 18:15 viestissäni. Ei minua kummitukset pelottele, en ole niin taikauskoinen. En tosin uskalla katsoa kummitusleffoja, minua eivät sellaiset edes kiinnosta. Tuo oli tosin ketjukirjeen oloinen, jos et jatka tätä, niin...

    Minustakin on tuo uusi linkitys tosi outoa, en muista, miten sinunkn musiikkisi saataisiin kuulumaan tässä nykyisessä "uudistuksessa". Pitikö se maaalata ja liittää jonnekin huitsin nevadaan?


  • Cee-Lila

   Kävimme kummipojan synttäreillä, jolle U on myös setä, tarjottavat olivat todella hyviä. Ensin lasillinen kuohuviiniä, muutama pikku puhe, arvolahjan anto, sitten kahvia, voileipäkakkua ja mansikka kakkua, karjalanpiirakoita ja munavoita. Olivat maukkaita kaikki. Arvolahja oli apen isän kultainen taskukello jostain 1900-luvun alusta. Se oli käytetty kellosepällä, kunnostettu ja kävi aikaa. Toinen arvolahja hänelle olivat hopeiset kalvosinnapit äidin isän perua, joka oli saanut ne 50-v lahjaksi itse v -64. Nekin oli käytetty puhdistettavana, eli olivat kirkkaan hopeiset.

   Niin ne vaan suvun lapsetkin lähestyvät, hui kauhistus, 50 ikää yksi toisensa jälkeen. Tämä oli jo toinen. Ensi vuonna taas seuraavat.

  • Ali-Baba

   Hui kauheeta miten vanhoja lapsia. Meillä pojat ovat vasta 47 ja 45 eli parhaassa kasvuiässä!

   • Cee-Lila

    Niin se on kun nuorena aloittaa ehtivät lapset jo melkein ohittaa vanhempiensa iän. Meidän poikamme täyttää ensi vuonna 50 ja jos toinen poikamme eläisi, täyttäisi seuraavana vuonna eli 2017.

    Nuorna vitsa väännettävä! Olikohan Aleksisi Kiveä eilisen Kiven päivän kunniaksi, vai peräti Elias Lönnrothia sieltä kansan runouden keruumatkalta joltain vuosikymmeneltä tai -sadalta. U:n sukua on tällä hetkellä 5 polvea elossa. Toinen lapsi viidettä polvea syntyy tammikuussa, kun pojanpoikamme (22 v) lapsi syntyy ensi tammikuussa, vaimonsa on silloin vielä 20 v.


  • Alkuperäinen-Rapu

   Ei pelota kummitukset, koska en usko niihin. Ei pelota pahemmin merelle menokaan, vaikka nyt on uutisoitu Mariellan vesivahingosta merellä. Minä olen kyllä joskus risteillyt Mariellallakin, mutta "minun" laivani on Gabriella. Oli huvittavaa, kun kirjoitin lyhyen kommenttini tuonne Hesarin juttuun, koskien tuota kyseistä vesivahinkoa Mariellalla. Kerroin vain, että risteilen aina Gabriellalla, eikä pelota, niin minua aina "erimieltä pisteillä" muistava oli taas laittanut tuon eri mieltä pisteensä. Tietää varmaan paremmin kuin minä itse mitä laivaa käytän ja pelkäänkö kuitenkin, vaikka toisin sanon.

   No, meitä on joka "junaan" tai laivaan.

   Tänään ei ollut minulla haravointipäivä, vaan pyykkipäivä. Pesuineen ja silityksineen. Sitten luin oikein urakalla, kun sain kirjastosta yhtäaikaa kaksi paksua kirjaa, eikä tuota laina-aikaa ole kuin vajaa kuukausi. Ei voi laina-aikaa jatkaa, kun muutkin odottavat niitä jonossa. Toinen on nyt luettu ja toisen aloitan kun menen nukkumaan. Tämä ei ole nautinnollista lukemista, kun jättää useamman tilauksen ja odottaa monta kuukautta kirjaa ja sitten niitä tulee yhtäaikaa monta, mutta kaikki on luettava sen yhden kuukauden aikana.

   Nyt sitten vuoteeseen. Nukkukaa hyvin!

  • amummu

   Kummituksista tuli mieleen, että tänään HS:n mielipideosastolla joku kirjoitti lasten halloween-asuista, jotka todella vuosi vuodelta ovat tulleet aina vain suositummiksi ja kaameammiksi: verta, luita, pääkalloja, puukkoja silmissä, jne.

   Moni aikuinen vain naurahtaa, ja pitää po. "juhlaa" mukavana vaihteluna ja lasten leikkinä. Aikuisistahan koko systeemi kyllä on liikkeelle lähtenytkin ja lapset sitten perässä, tietysti, ymmärtämättä koko "juhlan" ideaa. Onko sitä edes; nykymuodossaan!

   Ei kai yhden illan kaameuskekkereissä mitään sen pahempaa ole, mutta monet kaameudet - eivät edes välttämättä halloweenistä peräisin- ovat tulleet jäädäkseen lastenkin jokapäiväiseen elämään. Vaatteissa, nimenomattain poikien, on jo pitkään ollut printteinä luurankoja, pääkalloja ja kaikenlaisia muita hirmuhahmoja. Itse en periaatteesta yhtäkään sellaista kuviovaatetta ole lapsille ostanut. Omien poikieni ollessa pieniä niitä ei ollut, mutta nyt sellaisia vaatteita on kaupoissa hylly-ja rekkikaupalla. Ja näkeehän noita pääkalloja ja luurankoja aikuistenkin vaatteissa. Minusta kyllä mauttomia, lähes säälittäviä, aikuisten(kin) päällä.

   Sujuvasti lapset nykyään puhuvatkin tappamisista ja murhista. Taannoin, kun kuskasimme autolla lapsenlapsiamme ja yhtä heidän kaveriaan, niin tämä kaveri (tyttö , voi olla kyllä nyt kiellettyä tämä nimittely sukupuolen perusteella) kertoi, kuinka kerran isovanhempiensa kyydissä alkoi pelätä, että kohta auto pysähtyy, isovanhemmat pukevat naamiopuvun päällensä ja murhaavat kaikki auton matkustajat. Sanoi, että seuraavana iltana ei uni tullut, kun pelotti.

   Hieno on taas ollut päivän sää. Minä vain en ole ollut ulkona. Kettis läks lomalle Lappiin - onnen poika - ja minulla viikonlopun jäljiltä on vielä selkä niin töötti, että fys.terapeutti, jolla aamulla kävin, suositteli parin päivän lepuutusta lenkeistäkin. Mutta heti, kun kipu hellittää pitää ryhtyä kävelemään.

   Mökillä tosiaan lauantain vietin vallan seinähirsien suuntaisessa ojossa, muuhun en kyennyt. Lonkkakipu siirtyi selkään. Syytä en tiedä, mutta luultavasti viime viikolla saamani uudet jumppaliikkeet pistivät selän sellaiseen asentoon, missä se ei ole tottunut olemaan. Ja kun on kiero ranka, niin reaktio voi kuulemma olla hyvinkin raju. Ja sitä se tosiaan oli. No, ehkä se tästä vielä selkäkin tokenee, kun lonkka jo sen teki.

   Mainiota maanantai-iltaa!

  • Ali-Baba-Praktikko

   Olematta terapeutti, naprapaatti tai kieropraktikko, niin kokemuksesta suosittelisin sitä änkyröivien nivelien lepuuttamista ja ketoprofeenia 100 mg päivässä todellakin niin kauan että rustot taas palautuvat ja liikkuminen omin ehdoin mahdollistuu.

   Ne suositellut jumpat ja venyttelyt suosittelisin jättämään pois ja liikkumaan sen kivun ehdoilla sillein että se jää minimiin. Liika liikkuminen on "pahasta" ja liika venyttely voi vain pahentaa tilaa. Laiska aina selviää helpoimmalla, eller hyr? Siis oo nyt omantunnontuskitta laiska tarpeellinen määrä.

   Minä juuri palasin Eikkaa helssaamasta Örjanin kanssa. Örjan lähteen vaimonsa 70 vuotispäivien kunniaksi Portugalliaan viikoksi mutta yllättäen vaimo "Onneli", jonka myös tunnen jo merenkulkuopiston ajoilta sai mahdollisen ruokamyrkytyksen eilen ja matka onkin nyt riskillä.

   • amummu

    Kiitos PraktikkoBaba! Vihdoinkin järkipuhetta: "liika likkuminen on pahasta" ja "laiska selviää helpommalla"!

    Minulla on useampikin tuttava/ystävä, jotka hikuliikkujia. Näillä suht samoilla vuosilla ovat jopa kipeämpiä kuin minä, ja jo moneen kertaan raajoistaan leikeltyjäkin. Yhdellä on sydänkin suht loppu; vissiin jatkuvien maratonien ryydyttämänä. Onhan olemassa sanontakin, että ei urheilija tervettä päivää näe!

    No juu. Jos ihan totta puhutaan,niin kyllä minäkin voisin ehkä himpun verran enemmän liikkua. Mutta ortopedikin sanoi, että kävely on parasta liikuntaa. Ja sitä minä harrastan, mutta nyt sitten pidempi loma siitä, kun tuo kettis-kaveri läksi Lapin lumoihin.


  • Cee-Lila

   Iltaa. Mekin kävimme appea katsomassa kuten Ali ja Örjan Eikkaa. Mitähän Onneli oli syönyt? Ettei vain vahingossa myrkkysieniä?

   Onko Lapissa enää hyvä sää patikoida, menivätkö laskettelemaan? Kummipoika oli patikoimassa Vuokatilla toissa viikon lopulla, mutta sehän ei olekaan vielä Lappia. Esitteli meille todella kevyttä rinkkaansa, painaa vain 800 g, mutta täytettynä sitten paljon enemmän, kun sisältää teltan, patjan, makuupussin, ruuantekovälineet, ruokailuvälineet ja ruuat. U:n rinkka painoi aina noin 25 kg tavaroineen.

  • Ali-Baba

   "Onneli" ol syönyt jonkinlaista kanapataa. Muut eivät siitä ongelmia saaneet, joten on jopa mahdollista, että Onneli olisi saanut kananluun väärään kurkkuun tai poikittain ruokatorveen.
   Toivottavasti ei mitään pahempaa vaan ohimenevää.

  • Cee-Lila

   Hyvää alkuiltapäivää. Olen tekemässä inhaa hommaa, nimittäin siivoamassa meidän kämppää, koska U:n sisar Ausseista tulee meille neljäksi viikoksi perjantaiaamuna. Onhan täältä ainakin enimmät pölyt saatava pois, vaikka ei hän ole astmaatikko. Viime vuonnakin kun hän oli meillä, olin putsannut sähköhellan levyjen reunat valkoisiksi K2R-nimisella myrkyllä, että eivät olleet ruskeat ylikiehuneista potuista esimerkiksi, niin hän kysyi, enkö olisi voinut putsata sillä myös valurautaisen patani valkoiseksi emaloidun ulkopuolen ja kannenkin sillä? No ei tullut mieleenikään, että vanhan valurautaisen emaloidun padan ulkopuolikin pitäisi säihkyä edelleen valkoisena. Asia tuli esiin, kun olin tehnyt karjalanpaistia siinä padassa. Niin taidan tehdä nytkin, mutta pataa en aio kuurata täysin valkoiseksi. Hellan päällysen kylläkin.

   Kun eilen kävimme appea katsomassa, hän sanoi, että tytär tulee vain kahdeksi viikoksi. Sanoin, että mistäs niin päättelet? Minulle hän sanoi, että tulee neljäksi viikoksi, minulla on lentoaikataulunsakin myös paluustaan jo tiedossa. Appi ilahtui, sittenhän hänellä on vielä kaksi viikkoa lisää elinaikaa! Aivan kuin olisi päättänyt kuolla heti tyttären lähdettyä! Ei se kyllä niin vain onnistu.

   Tulemme kyllä erittäin hyvin toimeen keskenämme U:n sisaren kanssa, vaikka välillä he nahistelevat, edelleen. Lapsena sisar aina kanteli isälleen, että K kiusaa, jolloin U sai kyytiä isältään. Heillä on kahdeksan vuoden ikäero, sisar on perheen lellikki isälleen ollut aina, kun sai lopulta tytön kahden pojan jälkeen. Ovat sitä edelleen, kun tytär muutti Ausseihin jo vähän yli kaksikymppisenä ja näkevät siis suht harvoin, mutta tytär on soittanut isälleen kerran viikossa, nykyään vielä useammin kun me mahdollistamme sen. Appi ei itse osaa soittaa mihinkään, ei moneen vuoteen.

  • Ali-Babanen

   Sillä U siskolla on kyllä melkoinen matka lenneltävänä. Miltäs kulmaa Ausseja hän tulee. On jo unohtunut. Tuleeko tuttuja reittejä Singaporen kautta-Dubain kautta-Istanbulin kautta vai peräti Kuala Lumpurin kautta.
   Taitaa Qantas lennellä suoraan jopa Lontooseenkin tai jos ei suoraan niin välitankkauksella Singaporessa.

   Voi hirveetä tuota puunaamista. Se on se uuninkin valkaiseminen kova hommaa. Onko se omaa häveliäisyyttä vai vaatiiko U sisko sellaista näkymää itselleen. Siis ihan steriiliä?

   Olisi kyllä ihmiselle paljon terveellisempää olla altistettuna sille itselleen enemmän. Eikä olis oleminenkaan niin "hysteeristä"

   • Cee-Lila

    Ei meidän oleminen hänen kanssaan ole hysteeristä, kunhan huomautti. Ei hänen lapsuudenkodissaan ollut todellakaan paikat puunattuina, ei sinne päinkään. Ei ainakaan kotoaan saanut bakteerikammoa. Ei tarvitse siis olla kamalan steriiliä. Vaikka itse kyllä vaatii kodissaan käyvältä siivoojalta, ettei käytä pölynimurissaan samaa pussia kuin edellisessä paikassa. Hänellä on omat pölypussit siivoojan imuriin. Palkkaa siis silloin tällöin siivoojan kotiinsa, kun on itsellään niin paljon töitä siellä tilalla. Eivät kylläkään viljele mitään. Eikä heillä ole lapsia.

    Tulee Sydneystä Singaporeen ja sieltä Finnairilla Helsinkiin. Samaa reittiä palaa takaisin.


  • Ali-baba

   Tähyilen tässä ikiliikkujana, että koska ilmestyvät ensimmäiset "hellankiilloittajat" keittämään aamukahvia ja puuroa.

  • Cee-Lila

   Huomenta. Nousin yhdeksältä. U keitti aamuteen. Luin Hesarin. Siellä ei ollut oikein mitään mielenkiintoista. U suihkutti illalla hellalle K2R vaahtoa. Se vaahtoaa vieläkin. Kohta vain pyyhin vaahdot pois. Ei tarvitse hinkata yhtään.

  • amummu

   Minäkin nousin yhdeksältä. Siippa oli silloin jo siipaissut matkaansa. Enkä ollut kuullut mitään. Pitkästä aikaa nukuin aika hyvän yön, setsemisen tuntia, koska viimeksi alkuyöllä valvoessani katsoin kelloa hieman kahden jälkeen. Sen ja yhdeksän väliltä en muista mitään.

   Äsken kävin lenkillä. Hieno oli/on keli. Jotenkin kyllä tuntui tyhmältä kävellä ilman tarkoitusta - tai onhan minulla tarkoitus, saada selälle oikeansorttista liikettä - . Kettiksen kanssa lenkkeily on mielekästä. Mutta vielä tyhmemmältä aikoinaan tuntui kokeillessani kuntosalilla ähkimistä. Se loppuikin kuin kanan lento, lyhyeen. Neljä kertaa taisin siellä käydä, ja se oli nähty: ei ollut minun lajini. Kävely kuitenkin on minulle sopivin liikuntamuoto.

   Ortopedi kyllä suositteli uimakävelyäkin - eikun vesijuoksua - ja ajatus on itämässä. Vyön minulla on ollut monta vuotta, ja käytinkin sitä jonkun aikaa, mutta nyt se on maannut kylppärin kaapissa jo pitkään. Ties vaikka murentuisi pieniksi pipanoiksi, kun sen kaapista taas kaivan.

   Tänään pitääharrastaa valokuvausta. Meinaan laittaa muutaman tavaran myyntiin nettiin, ja kuvia siellä tarvitaan kaupankäynnin pönkittämiseksi. En kyllä tykkää moisesta vaivasta. Mieluiten vippaisin sorttiasemalle, mutta en oikein sitäkään saa tehdyksi, kun olisi ihan käyttökelpoista tavaraa kaupan. Ilmaiseksikin voisin antaa mennä, jos joku vain tulisi hakemaan.

   Nyt ryhdistäydyn, kaivan kamerani ja alan laukoa. Hyvää päivän jatketta!

   • Cee-Lila

    Meilläkin olisi olkkarin lasipöytä tummalla, mutta silti läpinäkyvällä lasilla antaa ilmaiseksi, joka haluaisi, jalat ovat messingin väriset, samoin pöydän reunat, mitä vasten painava lasi pysyy paikallaan, koko 90 x 90 cm. Pöytä on 70-luvun alkupuolella ostettu apen asuntoon, saimme sen häneltä vuonna 1984, kun itse muutti takaisin omaan lapsuudenasuntoonsa , mikä oli pienempi kuin se missä asui työsuhdeasunnossaan ennen eläkkeelle jääntiään, meillä oli kookkaampi asunto silloin, nyt pienessä asunnossamme se on liian suuri, varsinkin kun Aussi-systeri tulee meille neljäksi viikoksi ja joutuu nukkumaan olkkarin avatulla sohvalla, on olkkarimme todella ahdas. Sortti-asema taitaa olla tälläkin pöydällä seuraava määränpää. Kukaan lähisukulainenkaan ei halua sitä, koska asunnot ovat pieniä ja vaikka olisi isompikin asunto, on ehkä liian vintage nykyisiin kalusteisiin. Nykyisin nuorilla on puiset arkkupöydät ja niin edelleen. On se meilläkin yhdistettynä luun/kerman väriseen nahkasohvakalustoon, eikä häpeä yhtään.

    Appi järjesti tänään näytelmän sairaalassa, haluaa kotiin, koska tytär tulee Ausseista niin hän haluaa kotiin. Lääkäri soitti minulle. Menimme sairaalaan vaatimaan, että appi ei tule kotiin, koska ei selviä siellä hetkeäkään, mutta ei myönnä sitä edelleenkään itselleen, on todella sitkeä jääräpää. Yritän selvitä, sanoi, ei onnistu, minä sanoin, on jo testattu monen lääkärinkin toimesta. Kaksi lääkäriä oli vieressäni, molemmat samaa mieltä, samoin moni muukin hoitohenkilö. Apella on muistissa viime vuoden tyttären Suomessa olo, jolloin tämä kävi päivittäin isällään paitsi viikonloppuisin, jolloin oli Sipoon sukulaisilla. Hyvä muisti hänellä edelleen tiettyihin asioihin. Ei ole siis dementikko. Mutta viime vuonna apen kunto oli aivan eri luokkaa. Pääsi itse sängystä pyörätuoliin, meni ulos hissillä, lämmitti itse ruokansa mikrossa, nyt ei pysty itse edes kylkeä kääntämään sängyssään ilman hoitajien apua. Mutta jäärä mikä jäärä. Samoin oli hänen oma isoisänsä. Oikein nauratti, kun kertoi omasta isoisästään, joka oli kuulemma leipuri, poltti itsensä kerran saunassa, sen jälkeen ei koskaan mennyt saunaan eläessään. Oli myöskin erikoinen tapaus, juoksi kesälläkin turkki päällään lenkin, että sai itsensä hikeen lyhyellä lenkillä.

    Tänään appi sitten kuitenkin suostui, että 24/7 hoitoa aletaan etsiä hänelle, ei hän voi sairaalassa koko aikaa olla, mutta ei voi palata kotiinsakaan. Lääkäri vielä sanoi, että saat sitten hyvää hoitoa, johon appi, ettei se ainakaan parempaa voi olla kuin täällä. Oli siis hyvä kiitos heille. Appi on päättäväinen jäärä, mutta kuitenkin kohtelias, inhimillinen ja melko vaatimaton ja kiitollinen hoidettava, sanottiin meille, eikä ensimmäistä kertaa. Mutta nyt tyttären tulo on taas sekoittanut ajatuskuviota, paluuta jonnekin joka ei ole enää mahdollista.


  • Ali-Pabba

   Kaikki iso ja painava vaan sumeilematta sortti asemalle jos ei itsellä ole käyttöä tai tilaa ja kukaan ei ilmoita haluavansa.
   Huvittaa tavallaan tuo U siskon joutuminen olkkarin sohvalle. Se on niin 60 lukulaista, että tulee oikein hyvä mieli ajatellessa!

  • amummu

   Het aamusta pääsin kuuntelemaan Muistojen bulevardilla Malageniaa, jota enää niin harvoin kuulee, ainakaan Trio los Paraguayosin laulamana. Hieno alku päivälle. Korvaa hyvin aurinkoisen aamun.

   Tänään tuli aikainen herätys, kun eilen myyntiin pistämiäni tavaroita kyseltiin. Yleensä hoidan asiat eemelitse tai SMS:ien välityksellä, mutta nyt oli pari niin sitkasta soittajaa, että oli pakko vastata kirjallisten yhteydenottojen välissä. Hyvä näin. Kamppeet lähtevät tänään. Taas tuli pari pölyistä nurkkaa tyhjäksi. Jos tämmöinen kaupanteko jatkuisi, niin kohta olisi koko huushollimme tyhjä; kun siippa on poissa niin hiiret hyppii pöydällä:)

   Kohta pitää lähteä heittämään keikka lentokentälle. Poika ja miniä lähtevät Lappiin - kettishän meni sinne jo viikonlopuna eri kuljetuksella. Onnen tyttöjä, poikia ja koiranpoikia. Siellä, minne menevät on kuulemma kaunis ruska. Itse on koskaan vielä ole ollut siellä ruska-aikaan, vain talvella, keväällä ja kesällä. Pitäisi varmaan syysreissukin tehdä, ties vaikka kohtalo (=ikä) piankin alkaa pistää hanttiin kaikenlaistakin matkantekoa. Tänä syksynä en vielä kumminkaan Lappiin mene.

   Eilen aloin kaamean työn: irroittelin kirjoista kansia, jotka rokeen ja sisältö lehtirokeen. Sydän itki verta, kirjoja ei saisi hävittää, mutta pakko on, kun eivät kertakaikkiaan enää mahdu hyllyihimme. Kasasin kyllä myös pinon, jonka tänään tai huomenna aion viedä Hesy:n kirppikselle. Ties vaikka löytäisivät tiensä A-ran yöpöydälle.

   Nyt toivorikasta torstaita!

  • Cee-Lila

   Huomenta! Nopeasti on A-mummu saanut kamat kaupaksi.

   Kyllä U:n sisko sohvalle joutuu, kun ei ole kahta makkaria, ei edes ns vierashuonetta, kuten meillä aiemmissa asunnoissa oli.

   • Cee-Lila

    U:lla oli aina tapana isänsä ynnä muutamana sukulaisnuoren kanssa käydä Lapissa patikoimassa syyskuun toisella, joskus kolmannella viikolla ja aina oli upea ruska, mutta kerran satoi jo ensilumi maahan ja maaruska peittyi. Jos siellä nytkin, lokakuun puolivälissä on upea ruska, on syksy myöhässä sielläkin. Ja muutenkin, ilmasto on lämmennyt näiden reissujen jäljiltä. Meillä on tolkuton määrä valokuvia näistä Lapin kuolpunoista. Kerran eräs poro lähti seuraamaan heitä, oli ikään kuin porukan johtaja, kuopi ja uhitteli teltan ulkopuolella, kun yöpyivät siellä. Nimittivät sen Petteriksi. Oli irrallaan jostain tokasta. Saivat hätistettyä sen pois jossain vaiheessa.

    U:n sisaren tullessa huomenna Suomeen, täällä on vihreät nurmikot ja puissa suurin osa lehdistä. Samoin taisi olla viime vuonnakin, mutta olikohan 2011 vuosi, kun täällä oli valtavat hanget ja pakkaset hänen tullessaan.


   • amummu

    Taas on toisessa iltapäivälehdessä raflaava otsikko: sittenkin hyytävä talvi. Että noi lehdet jaksaa revitellä säästä juttua jos jonkinlaista. Nyt kun helle ei enää toimi, niin pitää yrittää löytää jotain muuta, mieluiten verta seisauttavaa, mikä myisi. Nuo monen kuukauden ennusteet ovat lähes huuhaata, sanoisin kuten Matti N., että todennäköisyys on fiftisixti.

    Porot on jotenkin hauskoja otuksia, sanovat, että tyhmiäkin. Tyhmyydestä en tiedä, kun en tunne muita kuin Petterin:). Kerran Pallaksen juurella ystäviemme mökillä ollessamme kopotteli poro sisälle tupaan. Yksi porukastamme kun lähti aamulla huussireissulle, niin poro seisoi portailla, ja heti kun ovi avattiin, tunki sisälle. Oli kova työ saada se lähtemään. Ei onneksi sentään "asioinut" sisälle. Eli se otus ainakaan ei kovin tyhmä ollut, kun halusi lämmittelemään. Silloin oli aikamoiset pakkaset.

    Cee, mikä on kuolpuna? En ikään ole sanaa kuullut.


   • Cee-Lila
    amummu kirjoitti:

    Taas on toisessa iltapäivälehdessä raflaava otsikko: sittenkin hyytävä talvi. Että noi lehdet jaksaa revitellä säästä juttua jos jonkinlaista. Nyt kun helle ei enää toimi, niin pitää yrittää löytää jotain muuta, mieluiten verta seisauttavaa, mikä myisi. Nuo monen kuukauden ennusteet ovat lähes huuhaata, sanoisin kuten Matti N., että todennäköisyys on fiftisixti.

    Porot on jotenkin hauskoja otuksia, sanovat, että tyhmiäkin. Tyhmyydestä en tiedä, kun en tunne muita kuin Petterin:). Kerran Pallaksen juurella ystäviemme mökillä ollessamme kopotteli poro sisälle tupaan. Yksi porukastamme kun lähti aamulla huussireissulle, niin poro seisoi portailla, ja heti kun ovi avattiin, tunki sisälle. Oli kova työ saada se lähtemään. Ei onneksi sentään "asioinut" sisälle. Eli se otus ainakaan ei kovin tyhmä ollut, kun halusi lämmittelemään. Silloin oli aikamoiset pakkaset.

    Cee, mikä on kuolpuna? En ikään ole sanaa kuullut.

    "Cee, mikä on kuolpuna? En ikään ole sanaa kuullut".

    Se on sellainen punaisena loistava kangasmaasto, jossa kasvaa variksenmarjaa jne.


   • amummu
    Cee-Lila kirjoitti:

    "Cee, mikä on kuolpuna? En ikään ole sanaa kuullut".

    Se on sellainen punaisena loistava kangasmaasto, jossa kasvaa variksenmarjaa jne.

    Onkohan sanan etymologia sanoissa kuollut ja punainen, kuollut puna, kuolpuna. Jännää. En tosiaan ikinä ole tuota termiä kuullut tai edes nähnyt kuin vasta täällä. Kiitos Cee, asian valaisusta. Teillä sitten pientä tohinaa maapallon toiselta puolelta saapuneen tutun vieraanne kanssa. Mukavia yhdessäolon hetkiä!

    Niin, ja huomenta!

    Minäkin olin tänään jo ruokottoman aikaisin liikkeellä. Piti mennä kahdeksaksi fys. terapiaan. Eikä madon matoa! - aikainen lintu madon löytää. Kaikki varmaan tönkkönä kylmästä maan alla. Hyvää tässä aamussa (sitten kun olin vihdoin herännyt) on se, että nyt jo olen käynyt kaupassa. Normaalisti väännyn sinne vasta myöhään iltapäivällä.

    Siippa tuo illemmalla pari päämiestään meille syömään, joten tänään pitää laittaa jotain vähän nakkikastiketta (joka kyllä meidän, mutta ei ehkä ulkomaan elävien herkkua) "parempaa". Ajattelen tehdä kanttarellirisottoa ja possun sisäfileetä, vihersalaatin kera. Juomaksi hyvää roseta. Jälkkäriksi suomalaisia marjoja jätskin kyytipoikana.

    Onpa AliBabbanen ehtinyt jo monessa paikassa tänä syksynä viipottaa, ja lisää pukkaa! Vierivä kivi ei sammaloidu, sanotaan. Mutta mitäs sitten, jos ei pääse siitä vierinnästä eroon, vaan matka jatkuu, jatkuu ja kiihtyy. No, sitten vain: "Antaa mennä kun on alamäki taas. Eilen kuljin jalan Milanosta varmaan..." Ihan selvästi Kuju Hyttinen siinä laulaa Babbaselle. Jos , B., Saksan matkallasi tapaat Riitun, niin kerrohan terveisiä!

    TGIF!


  • Cee-Lila

   Tässä dokumenttiä Lapin kuolpunasta

   Luomusjoen kuolpuna

   Koodi

   FI 130 2010

   Kunta

   Utsjoki

   Pinta-ala

   2 ha

   Aluetyyppi

   SCI

   Alueen kuvaus:

   Luomusjärven harjujensuojeluohjelma-alueen itäpuolella sijaitseva Luomusjoen kuolpuna on hiekkamaalle muodostunutta harvakseltaan katajaa kasvavaa nummimaista tunturikangasta. Valtalajina on variksenmarja, ja pohjakerroksessa esiintyy paikoin myös jäkäliä. Heinät eivät ole vallitsevia, mutta lampaannataa esiintyy paikoin runsaasti. Tärkeä ruijannokiperhosen esiintymisalue.

   Meillä on paljon valokuvia tällaisesta maastosta.

  • Kukku-Baba

   No mutta kukas se taas vahtii, että kaikki muut nukkuu kun se itse kukkuu?

  • Ali-Haxe

   Taas ollaan tässä julmetun aikaan keskellä aamuyötä valvomassa että räystäiden maalaajat pääsisivät sisään. On maalattu koko talo ja vielä on räystäät jäljellä kun koko talossa eivät kaikkia pystyneet ulkopuolelta hoitamaan.

   Saksan matkaan vain 8 päivää. Johan tulikin jäykistyttyä kuukausikaupalla vain muutamalla pikku matkalla Kemiin, Naantaliin, Lappeenrantaan, Punkaharjulle, Eestiin, Puolaan ja Ruotsiin. On jo aika antaa pollelle kunnon kyytiä ja käydä syömässä aitoa schweinshaxea Saksassa, jos sieltäkään enää löytää.

  • Ali-Baba

   Mielestäni on perjantai, mutta äänestä päätellen on sunnuntai! ;)

   • Alkuperäinen-Rapu

    Oikeassahan sinä olet, mitä tulee viikonpäiviin. Onneksi ei ole vielä sunnuntai. Oli taas kauppapäivä Malmille.

    Lähetin juuri sähköpostia Amerikkaan, missä vanhempi tytär ja hänen miehensä ovat nyt parinviikon lomamatkalla. Sain tyttäreltä tänään sieltä viestin ja pari valokuvaa. Nyt he olivat Hollywoodissa. Ei kuulema näytä esimerkiksi tuo Oscar-juhlien pitopaikka niin kovin upealta kuin näyttää tv:ssä, vaan on kuulemma paljon vaatimattomamman näköinen. Seuraavaksi he suuntaavat Los Angelisiin ja sitten on vuorossa Las Vegas. En tiedä minne sitten.

    Matkailu avartaa, niinhän sanotaan ja toki se pitää paikkansa. Minä huomasin yhtäkkiä, että passini menee vanhaksi tuossa marraskuun alkupuolella. Tytär tuli eilen tänne ja raahasi kaikki studiovalot ym. että otti nuo pakolliset valokuvat siihen. Miks niitä ei saa yhtään "käsitellä"?

    Sitten tilaamaan netin kautta passia, mutta kun olen niin "jääräpää", en ole ottanut verkkotunnuksia, jos ne olisi ollut, niin sen anomuksen olisi voinut lähettää vaivatta. No, sen "voi" lähettää myös aivan tavallisella matkapuhelin tunnisteella, jos tuo puhelin ei ole kovin vanha. Eipä onnistunut poliisin tiedostot löytämään minun puhelintani. Sieltä ja Elisalta tuli koodeja, mitä pitäisi päivittää puhelimeeni, mutta ei onnistunut.

    Sitten aikaa tilaamaan ja tänä massatyöttömyyden aikana, sain sen ajan vasta 19.11. Joten eipä sitten ole asiaa edes risteilylle, kun passi tai joku henk.tod. pitää olla mukana. Poliisien aika taitaa mennä nyt aivan muissa hommissa!

    Tästä tuli taas novelli. Menen nyt syömään eilen keittämääni kalakeittoa ja puolukka-ruis-vispipuuroa.


  • w-palapeli

   "No mutta kukas se taas vahtii, että kaikki muut nukkuu kun se itse kukkuu?"

   No, kukas se ? Onkos kunkku nukahtanut, jee, nyt vallankaappaukseen alamaiset äkkiä vikkelään, hopi hopi.....

   Ei vain mutta huomenet Elämä silti. Kyllä kyllä, eilen illalla myöhään sitten tänne isolle kirkolle ja nyt on yritettävä hieman "henkeä vetää" väliin, noin jopa ehkä pari päivää ennenkuin "kirjallisia" aloittelee, ja niitä sitten riittääkin.
   Toki ensin on otettava "kurmuutukset köniin" hurmarilta ja tulevalla viikolla parin vrk:n vierailut toisaalta. Ihan "karseeta", eiks ookkin ? :)

   Kuten arvata saattoi, kyllähän tämä paikkojen äkkimuutos vei täysin unet ja onkin yö mennyt täysin valveilla, mutta tulipahan kaksi konetta päiviteltyä ajantasalle. Olihan noita, noin 30 eri päivitystä kertynyt "varastoon" sitten viime käynnin.

   Täällä onkin kaikennäköistä "uutta" taas, siis palstalla. Kaikkea ei vielä ole edes varmaan hoksinutkaan mutta mikä hiton massapostaaja tuo linkittelijä eri striimeille lie? Totesin että niitä on jokapaikka tulvillaan ja eikö ylläpito tee mitään ? Jospa sitten kun aika tulee mutta jos Tor-verkosta postaa niin vähän kinkkisempi homma.

   Onkos täällä kaikki pysynyt "muodostelmassa" ? Ali karkaamassa jonnekkin, Rapunen lähettänyt vispipuurot polliisille passia varten Pasilaan , Cee " tykittää" uudella kympillä ja a-mummu huitoo susia luudalla mökin nurkilta vai ? Siis noin useimmiten ja pääpiirteittäin. Onkos Akentti Riitukka palannut muonavahvuuteen sieltä jostain maansiirto- ja tomaattitarhastaan?

   Huh, tässä tais iskeä "kyselyikä" päällensä mutta suotakoon kun ei ole kelkassa mukana ollut. Toki kaikkea ( kaikkia) ei kerralla parane "utsia" ettei informaatioähky iske. Yritän ajan puitteissa sitten "lypsää" vähitellen lisää jos sitä aikaa nyt sitten liikenee miten.

   Mutta nyt ( taas) aamupalaa kohti ääntä ja jäitä klappiin, jos sillä sitten jotenkin... murmurmur...... pirulainen sitäkin yhä..

  • Alkuperäinen-Rapu

   Huomenta!

   Mukavaa, kun w-palapeli on taas maisemissa, ei kaukana maastossa. Väki Elämässä on käynyt vähiin, mutta "sinnitellään".

   "Hurmari" on varmaan onnessaan, kun pääsee taas yökylään ja kurmuuttamaan vaaria. Meidänkin pikkukaveri oli täällä paripäivää sitten. Ei kelvannut edes tuo puolukka-ruis-vispipuuro, nyt oli sellainen päivä. Ei se taitaisi auttaa edes passianomuksen nopeuttamiseksi, vaikka hyvää olikin.

   Mukavaa kuitenkin, että "palapeli" ei ole hukannut palojaan maastoon. Välillä niitä (paloja) on tietysti mukava(kin) sekoitella.

   Lauantaipäivää kaikille!

  • amummu

   Nythän mä hokasin: Weepelille käynyt entisen porsaan lailla, routa on iskenyt. Terve vaan tuloa tänne hermannin nuorisoseuraan! Täällä ei lysti lopu, vaikka välillä vähän hengähdystaukoa pitääkin:D

   Tänään onkin minulla vetelehtimispäivä. Eilen sain käytyä kaupat, siivottua huushollin, tehtyä viikonlopun sapuskat ja as oy:n syystalkoot jätän tällä kertaa väliin. Jo eilinen siivous, minkä tuiskeessa jouduin taas köykkimään ja kumartelemaan (pitäisi fyssarin mukaan välttää viimeiseen asti) pisti iltasella ottamaan tuhdin buranan.

   Asoy:n vuotuinen, suurimittainen haravointiurakka peruuntuu tänä vuonna. Sitä voisin kyllä nytkin tehdä, mutta tällä kertaa ei itsepäisten mummojen energiaa tarvita: rakennuksia lukuunottamatta kaikki tontillamme on kaivettu ylös, eikä siis haravoitavaa pintaa ole - lehtiä kyllä piisaisi. Sen sijaan puun kaatoa on työlistalla. Siihen en osallistu selkäni takia. Siis lymyilen sisätiloissa ja vain katselen toisten ahkerointia. Hikihän tulee jo siinäkin.

   Kettis kuulemma tehnyt eilen Lapin maisemissa 12km:n kävelylenkin. Ei sillä 11-vuotiaaksi sitten ihan rapakunto ole! No, oli sitä kyllä vähän kannettukin: tunturin huipulle menevät portaat olivat sille liikaa alaspäin tultaessa. Tänään nuo kovakuntoiset koiran isäntä ja emäntä ovat - ilman kettistä kylläkin - jollakin vielä paljon pidemmällä patikkaretkellä. Voin vain kuvitella tuntemuksia: pitkä retki upeassa luonnossa, sen jälkeen sauna, saunamakkara. Ei varmaan Unimattia tarvitse kauan huhuilla. Jaksavat taas loman jälkeen täällä lapsia ja roistoja vahtia!

   Nyt pyykin kimppuun. Sitä piisaa. "Mistä näitä senttejä tulee!" Sitä minäkin ihmettelen.Vaikkei mitään tekisi, niin aina tuntuu olevan pesukoneen täyttö tai tyhjennys menossa, ja niiden välissä puhtaan pyykin seulominen.

   Siis laadukasta lauantaita kaikille. Ja Weepel: ota varovasti, ettei kultturishokki pääse kovin pahasti yllättämään.

   • w-epeli

    Jahas että päivät vaan susirajalle ja böndellekin. Se shokki kyllä iski jo viime yön valvomisena,pirullisen nilkkakivun lisänä. Sillä siis jäitä "klappiin" eikä klabbiin, puujalaka mikä puujalaka. No varaosia saa mettästä kun pitää retkikirveen mukana ?
    Aamulla jopa sitten väsy iski niin että 1 ½ tuntia urvahti kuuden jälkeen. Eipä ihme kun eilisaamun herätys oli 04.00 ja juna täällä vasta 22:48, kotona puolituntista myöhemmin.

    Böndellä siis "maisemointi" käynnissä? Varmaan ne sit noudattaa hyvää makua ja piilottaa ne teitin houset maan alle, vai. :)

    Juu, kyllä jostain oli mullekin pyykinpesun tarvetta laukkuun tarttunut, kuka lie viimeiset rytkyt siellä liannut (:o, häh, kysynpä vaan. Ja täällä sitten tuota "kenneliä" kasvattanut jota piti klabbi paketissa puimurilla harventaa. Ei yhtään kiva ei.

    Hurmari ei nyt yötsyyn tulekaan vaan kurmuuttamaan illaksi, viikon päästä sitten on "kovemmat" oltavat meikällä. Kunhan ny ensin viikolla "hoitaa" parin yön vieraat ensin.

    Tänne osallistuminen voi olla sitten hyvin satunnaista ja harvemminkin tapahtuvaa sillä on pakko painaa pitkää päivää. Etenkin jos viel tulee käpälän restaurointi ajankohtaiseksi, tai edes jonkinmoinen fiksaus-ohjelmointi. Aika näyttää, toki nyt yritän olla teille välillä riesana sillointällöin.


   • amummu

    Onpa aikoihin eletty, kun ihminen nukkuu vielä kuuden jälkeen aamulla! Kuka helvata on sanonut, että jo kuudelta pitäisi paahtaa satasella ellei vallan satakympillä? Jos ei tartte kellokallen töitä tukea, niin nukkuu silloin kun nukuttaa. Se vaan tää luterilainen meininki meitä piiskaa: "otsasi hiessä pitää sinun leipäsi ansaitseman" ja "aikainen lintu löytää madon", joista ainakin jälkimmänen silkkaa huijausta. Matoja ei näkynyt suurennuslasillakaan, vaikka esim. eilen olin hyvin, hyvin poikkeuksellisesti liikkeellä jo ennen kahdeksaa!

    Noh, tuo "tänne osallistuminen" kyllä kannattaa ehdottomasti liittää päivittäisiin rutiineihisi. Mistäs muualta elämänohjeita, sapuskareseptejä, kurmuutusvinkkejä, ynnä muita "olemisen sietämättömään keveyteen" kannustavia neuvoja saat kuin täältä. Sanosse!


   • w-peli
    amummu kirjoitti:

    Onpa aikoihin eletty, kun ihminen nukkuu vielä kuuden jälkeen aamulla! Kuka helvata on sanonut, että jo kuudelta pitäisi paahtaa satasella ellei vallan satakympillä? Jos ei tartte kellokallen töitä tukea, niin nukkuu silloin kun nukuttaa. Se vaan tää luterilainen meininki meitä piiskaa: "otsasi hiessä pitää sinun leipäsi ansaitseman" ja "aikainen lintu löytää madon", joista ainakin jälkimmänen silkkaa huijausta. Matoja ei näkynyt suurennuslasillakaan, vaikka esim. eilen olin hyvin, hyvin poikkeuksellisesti liikkeellä jo ennen kahdeksaa!

    Noh, tuo "tänne osallistuminen" kyllä kannattaa ehdottomasti liittää päivittäisiin rutiineihisi. Mistäs muualta elämänohjeita, sapuskareseptejä, kurmuutusvinkkejä, ynnä muita "olemisen sietämättömään keveyteen" kannustavia neuvoja saat kuin täältä. Sanosse!

    Jovain sanon, se! Ei pirujakaan, onks mulla ollu tiatovuoto? Et luterilaisetkin jo piiskaa taas, mitenkä?

    Juu, tuo vain "olemisen sietämätön keveys" se rankinta onkin tässä kun jotain pitäis tehräkin. Että mitäh ? Ennen kahdeksaa mummu liikkeelle, kyl se nyt kohta myötyriin meitit sitten vie sitten.

    Vaikka ny huono matosato olikin niin tossa malli ahvenalle, marolla tai iliman. Tollasii joista tulee soppa kahelle yhestä, ainaskiin.

    http://kuvapilvi.fi/k/ytGV.jpg

    "Kaunokaisen" mitat pituutta 44 cm, painoa 1200 grammia. Sitten paaaljon vähän pienempiä "sinttejä".


   • w-epeli

    " meitit sitten vie sitten."
    Voihan tuota noin että silleen... sanosse! (twice? )


  • Laiska-Ali

   Parempi onkin herätä vasta sitten kun madotkin ovat jo niin väsyneitä etteivät ehdi karkuun

   • w-peli

    Hih., Laiska-Ali ryömi kolostaan, sienien suuri ystävä, muistaakseni. Kai muistit kerätä ja syödä, tässä mallia että niissä on poweria. Jopa kivet nousee !

    http://kuvapilvi.fi/k/ytGd.jpg

    Njaa? Linkit ovatkin kaikki avattava uudella ( jostain kopsatulla) sydeemillä, ilmankos ne mustana näkyvät. Jopa taas hiano "uudistus" tuokin taas. Muistaakseni silloin "Valion"-aikaan kun tänne pääsin niin ei oikein mikään toiminut normitavalla vai oliko se vaan meikälle takkuamista.

    Mutta ny, jatkakaa ! Kohta meikää pöllytetään....


  • Laiska-Ali

   Arrgh, nyt voin ottaa lomaa kun Peeweli on palannut palstalle! :))))

  • Cee-Lila

   Hyvää iltaa! Olen ollut tämän päivän lietsussa, S in L:n ja U:n kanssa, käyty Itiksessä, appea katsomassa, ruokaa tehty, syöty jne touhuamista ja pälätystä on riittänyt.

   Täällä ovat kaikki olleet paikalla, Rapunen, A-mummu, Ali ja kakun kermana jopa W-palapeli pitkästä aikaa. Et ole kokonaan unohtanut meitä kaikkien työtaakkojesi alle. Se on ihanaa huomata näitten vuosien jälkeen, että "vanha kamu" ei jätä" :-)
   En ole täällä Win 10:n avulla, vaan palasin 8.1.seen, kun kymppi buuttaili konettani muutaman minuutin välein, kun löysi aina mukamas jonkin virheen, viiden päivän kuluessa kyllästyin tähän virheiden löytymiseen ja palasin takaisin 8.1.:seen, jolloin koneestani hävisi kaikenlaista, jopa sähköpostin palauttamiseen tarvitsin ystävän apua, joka tietää enemmän koneen sielunelämästä kuin minä.

   Ali on lähdössä Saksaan muutaman päivän kuluttua ja haikailee taas etelän lämpöön. Aikoo siis jättää meidät pienemmälle huomiolle, kunnes löytää sopivan "tukiaseman" mistä kirjoittelee meille silloin tällöin.

   Sinä Palapeli olet kuitenkin lähempänä, mutta silti kauempana, vaikka olet täällä suomenniemen sopukoissa piilossa tukiasemilta. Tutkimattomia ovat tukiasemien tiet tuolla yläilmoissa. Hyvä, että pikku-kurmuuttaja pöllyttää sinua olan takaa, pääset välillä tänne maan pinnalle:-)))

   • w-epeli

    Moro myös rannikko! Oletkin näemmä saanut kaukaisia vieraita joten eilen aloin jo "epäillä" siun nukkuneen rokuliin. Mutta hyvä noin.

    Siis noin kävi sen kympin kanssa, etpä ole eka, toka, sadas tai edes ehkä kymmenestuhanneskaan joilla samat ongelmat. En ehtinyt (muistaakseni) silloin "varoittaa" että älä aloita sitä päivitysrumbaa ennenkuin käyt Dellin omalta tukisivulta (pc-tohtori) tutkituttamassa koneesi yhteensopivuuden. Sillä Micciksen ja Winin ilmoituksella kun ei ollut oikein mitään tekemistä todellisen tilanteen kanssa.
    Tuolta ´valmistajan sivulta piti lähes kaikkiin koneisiin ( Dell) päivittää useimmassa tapauksessa näytönohjaimen ajurit, omassa myös piirisarjan päivitykset ennenkuin yhteensopivuus löytyi. Samoja ongelmia on ollut lähes kaikkien muidenkin koneiden valmistajien kohdalla. Siksi niitä kämmejä on tapahtunut pilvinpimein.

    Nuo sinun koneen ongelmat viittaavat juuri esim. näytönohjaimen epäsopivuuteen sen kympin kanssa. Eli päivitystarpeeseen ajureille, toki muitakin voi olla useita.
    Jos noita päivityksiä ei sieltä valmistajan tukisivulta löydy niin kuten omassani, (näytönohjain boostattu/vaihdettu), ne löytyvät sen "osan" valmistajan sivuilta. Esim. Intel, AMD tai jokin muu, mutta ne ehkä kannattaa katsoa sitten jonkun "osaajan" kanssa.

    Nyt huomasin että tuo hitsin Miccis yrittää pakkotuputtaa päivitystään kympiksi joka raossa, esim. juuri seiskassa, samaa varmaan kaseissa. Saattaa jopa lähteä itse sitä päivittämään koneeseen ellet estä sitä. Kuinka estät ?
    Vaikkapa kahdella tapaa:
    Otat automaattiset päivitykset pois päältä eli muutat resurssienhallinnan kautta asetuksiin : * Hae ja lataa päivityksiä mutta minä päätän asennetaanko*. Tuo varmin mutta voi jäädä joitain sitten poiskin ellei ole varma mitä tekee.

    Toinen tapa on että hakee * asennetuista päivityksistä* päivityksen [KB 3035583] ja poistaa sen, sen jälkeen menee WinUpdateen ja valinnaisista päivityksistä hakee* Win 10 ohjelmisto päivitys* ja tuon edellä mainitun myös ,ruksaa ja *piilota päivitys*.
    Voi olla että tämän saman joutuu tekemään aina joka kuukauden 0-päivän päivityspakettien jälkeen koska pakkopullan syöttöyritys on todella aggressiivista.

    Itse en kyllä aio edes tätä seiskaa kympiksi mennä päivittelemään koska tämänkin tuet jatkuvat v. -20:een asti, saati kaseissa kun tuet riittävät aina v.-23:een saakka.

    Jos joku aikoo tuon päivityksen tehdä, siihen löytyy parempi työkalu (päivitysmedia) tuolta tukisivuilta joista voi ladata asennusmedian joko tikulle tai polttaa levyille. Niillä ovat useimmat onnistuneet kertalaakista ilman takkuja. Sen asennustyökalun voi ladata ja tallentaa vaikka tiedostoihin täältä ja siirtää sitten vaikka tikulle.

    Tuossakin on tietysti omat "niksinsä" mutta lukemalla niiltä tukisivuja ei ole ylivoimainen homma. Lopulta on kuitenkin kaikissa tapauksissa tehtävä nk. "puhdas asennus" jolloin entisen käyttiksen roskat ja jämät poistuvat haittaamasta.

    https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

    Ohooops ! :)


  • Ali-Babanen

   Kyllä tässä vielä pitää kärvistellä "pakkasessa" ensi lauantaihin asti. Näyttää kuitenkin siltä että koko Sakan reissun alueen ja jan on melko samanlainen ilma eli enimmillään 13 Saksassa ja Puolassa ja alimmillaan muutama aste vielä Suomessakin kun palaa joskus 5-6 päivän paikkeilla Marrascuuta eli lähes "synttäreille"
   Pärsiinalaiselle torille lähtö on sitten Joulukuun asia, mutta kuten aina se on varma vasta sitten kun on lippu buukattu. Toki kaikki merkit kuten edellisinäkin vuosina viittaavat sinne menoon kun viimeinen kommunikaatio luki: see you soon!

   Se on varmaan ollut aika vilinää kun on U sisar tullut pitkästä reissusta appea katsomaan. Voin kuvitella sen "kalkatuksen"

   Luulen olevani niitä harvoja jotka eivät missään tilanteessa juurikaan kalkata vaan puhuvat pelkän asian ja sitten vaikenevat. Kirjoituskalkatus on sitten asia erikseen. Joskus voin ehkä selittää miksi näin on. Sitten kun jään "eläkkeelle",

   • w-peli

    Päivän huomenet kun ei ton Alin yöllisiä huomioida ! Okei, huomioidaan. Vai ei äijä "kalkata"? Hyvä se täällä bollywoodia vetää, mää luulen et siellä pärsiinalaisella äijä kalkattaa kuin uroshaahka keväällä :) No se siitä mutta juu.... aamulla taas täällä " Oi voi, nyt se on rikki", nämä sivustot meinaten. Ja taas toimii, ei toimi, toimii.......

    Jaa, Ceelle onkin heitettävä läpäntynkää vähän, no vähän siinä ehkä muillekin mutta älkää sen antako häiritä jos ei "kosketa" sen lukijaa...


  • w-peli

   Hai, ei tuon (lähinnä) Ceelle tarkoitetun "pikkujutun" pitänyt olla Elämälle "kuolinisku", vaikka juuri kävin tekemässä Hoitotahtoni sekä Elinluovutus-tahtoni tuolla Kanta.fi :n Omakanta- osiolla.
   Siis ne voi tehdä sinne ja tallentaa Potilastieto-arkistoon. Myös halutessaan tulostaa ne sieltä ja toimittaa vaikka omalle terveydenhoidon yksikölle. Kätevää tämä nykyaika?

   Hyvä tietysti ilmoittaa myös niiden olemassa olosta vaikka omaisille. Todistajia ei tarvita kuten paperiläpysköissä, kun on tunnistautunut pankkitunnuksin/ tai sähköisellä id-kortilla/ tai mobiilivarmenteella. Jees, nyt nekin hoidettu näin "lomapäivänä".

   Juu, tukka sentään pysyi päässä kurmuuttajasta huolimatta joten huomenna sitten leikkaukseen. Pyytäisköhän nukutuksen ? ;)

   • Cee-Lila

    Et sinä mitään kuoliniskua tänne ole aiheuttanut, kituliaasti on toiminut koko kesän, mutta hengissä pysynyt. Olemme sitkeitä sissejä. Emme lannistu niin kauan kun koneemme eivät tilttaa taikka S24:n sivut pysyvät pystyssä heidän uudistuksiltaan.


  • Cee-Lila

   Hyvää iltaa kaikille, varsinkin W-pelille hyvistä ohjeista, siitä huomaa, että kun lähdit sinne periferiaan niin heti meni koneasiat täällä, ainakin minulla, persiilleen.

   Kiitos A-Baballe Saksaan ja Pärsiinalaiselle torille menoinformaatiosta. Rapu ja A-mummu huitelevat taas jossain muualla. Minä olen taas huidellut Malmin sairaalassa S in L:n ja U:n kanssa heidän isäänsä katsomassa, joka väitti että hänellä oli vyö kiinni yöllä ja ei saanut sitä auki tai kiinni, jäi vähän epäselväksi, mikä vyö ja miten sen olisi pitänyt olla.

   W-peli on tehnyt nettiin Kanta.fi -tiedostoon hoitotahdon ja elinten luovutustestamentin mikä olisi meidän itse kunkin tehtävä. Apellakaan sitä ei ole, mikä olisi nyt tarpeen, kun sanoo itsekin olevansa jo kalkkiviivoilla ja elävä ruumis. Hänellä ei toimi tällä hetkellä juuri mikään muu kuin järki, sekin osittain pätkittäin. Kamalin olotila ihmiselle.

  • Ali-Baba

   Eikkakin oli melkein vuoden Malmin sairaalassa kun eräässä vaiheessa halvautui erään syndrooman vuoksi melkein kokonaan mutta toipui siitä pääosin vuodessa ja pääsi kotiin.
   Kävimme sielläkin Örjanin kanssa usein. Minä itse asiassa tykkäsin siitä paikasta ja jos siellä olisi ollut yhden hengen huoneita paremmassa ajattelukunnossa oleville niin sehän olisi käynyt melkein vanhainkodista.
   Kyllä huononpaankin paikkaan voisi joutua (luultavasti kun ei muita paikkoja ole nähnyt)
   Tosin kyllä oikea vanhainkoti olisi paras paikka sellaisille jotka ovat järjissään ja jotenkin liikuntakykyisiä, mutteivat halua enää "kodin turvattomuusessa" olla.

   ps. Täytyypä laittaa sinne kanta.comin potilastahto osioon että jos tarvitsen uusia elimiä niin peewelin elimiä ette saa käyttää kun enhän mää kuhaks haluu muuttua! :)

   • w-epeli

    "ps. Täytyypä laittaa sinne kanta.comin potilastahto osioon että jos tarvitsen uusia elimiä niin peewelin elimiä ette saa käyttää kun enhän mää kuhaks haluu muuttua! :)"

    Hehhehee, kuules Baba, sullekin vois kidukset olla tarpeelliset jos "lahoava puupää" ei pidäkään pinnalla, vai?

    No leikki leikkinä tietenkin mutta jokaisen olisi hyvä tehdä ne oman tahtonsa ilmaisut ja dokumentaatiot talteen niin ei jättäisi ikäviä ja todella vaikeita päätösten tekoja (yksin) lähiomaistensa harteille. Ne eivät ole koskaan helppoja.

    Jaa niin et huomenet kans ja nyt täytyy lähteä hetkohta sinne leikkaukseen, ja huoh, sitten aloittaa valmisteluja oikeiden töiden aloittelemiseksi vaikka tämän viikon voi ottaa vielä vähän "löysin rantein".


  • Ali-Baba

   Piti oikein kaivella muistia muistaakseni sen "Eikan" kokonaan halvaannuttaneen syndrooman. Se oli Guillain-Barre syndrooma.
   Vieläkin pari vuotta myöhemmin Eikalla eivät ole kaikki käsivoimat palanneet mutta varsin siedettävästi kuitenkin. Ei kuitenkaan pääse pyörätuolista sänkyyn omin voimin tai sängystä pyörätuoliin siitä alkuperäisestä työtapaturma alaruumishalvauksesta johtuen.
   Pää kuitenkin pelaa ja me pidetään sitä osaltamme miettimässä muutakin kun ruokaa.

  • Cee-Lila

   Aurinkoista maanantaita. W-peli on varmaan ollut jo tukanleikkuussa, Ali tekemässä elinsiirtotestamenttia, jossa vaatii, ettei hänelle saa siirtää kiduksia. Katsoin jo Guillain-Barren, millainen se on, apella alkoi AV-Malformaatiosta selkäydinkanavassa, josta seurasi parapareesi ja virtsapareesi. Pystyi kävelemään lyhyitä matkoja rollaattorilla reilut 10 vuotta, sitten siirtyi kokonaan pyörätuoliin 5 vuotta sitten, tänä kesänä sitten ei pääse enää itse edes kylkeä kääntämään sängyssään. Ei pysty myöskään enää kirjoittamaan nimeään, oikea käsi halvaantui muutama viikko sitten, pystyy kyllä heiluttelemaan sitä jonkin verran.

   U lähti äsken systerinsä kanssa Malmille vanhoja asuinpaikkoja katsastamaan ja kuvaamaan, samalla käyvät sairaalassa isäänsä katsomassa. Siellä on kyllä aivan ihanat hoitajat, lääkäritkin tosi mukavia.

   • w-peli

    Jep, käyty on siellä enkä viittinny pyytää nukutusta kun niin mukavat flikat joiden kanssa hölistä puutaheinää. Kesäkuulumisia toki lähinnä vaikka piipahdinhan silloin heinäkuun lopulla edell. kerran.

    Ja niitä "valmistelevia" puuhiakin sai tehtyä jo hiukan ennenkuin kunnon "pöhinän" tästä aloittaa. Voe wee sitten.
    Pari vierastakin pitäis "hoidella" puolesta viikosta parin päivän verran ensin alta pois.

    On tainnut appesi kunto mennä siihen ettei paluuta kotiinsa ole enää? Sehän se voi toki olla useimmalla joskus edessä ja tuo sairaalassa pitkäaikaisolo ei niitä parhaita ole vaikka hoito olisi hyväkin.

    Itseasiassa sen hoitotahdonkin tekemiseen tuli sysäys itselleni kun vielä periferiasta lähtöaamuna tulin katolta alas ettäs mätkähti. Sain sen verran "salaman nopeana" tyyppinä käännettyä onneks itteni siten että tällin vastaanotin tolle ennestään vammaselle nilkalle ja toiselle olkapäälle. Silti oli aika mätky, kieltämättä. Nooh, tekevälle tapahtuu ja klenkataan ny sitten mitenkuten. :(
    Ei se putous mutta se pysäys, äääääh :)

    Oliskos toi Rapunen lähtenny taas purjehtimaan ja a-mummu huutelee jostain pihamontusta mutta kukaan ei kuule ? Siippakin tietty työmatkalla toispualjokke.
    Akentista ei kait ole kuulunut mitään ?


   • Alkuperäinen-Rapu
    w-peli kirjoitti:

    Jep, käyty on siellä enkä viittinny pyytää nukutusta kun niin mukavat flikat joiden kanssa hölistä puutaheinää. Kesäkuulumisia toki lähinnä vaikka piipahdinhan silloin heinäkuun lopulla edell. kerran.

    Ja niitä "valmistelevia" puuhiakin sai tehtyä jo hiukan ennenkuin kunnon "pöhinän" tästä aloittaa. Voe wee sitten.
    Pari vierastakin pitäis "hoidella" puolesta viikosta parin päivän verran ensin alta pois.

    On tainnut appesi kunto mennä siihen ettei paluuta kotiinsa ole enää? Sehän se voi toki olla useimmalla joskus edessä ja tuo sairaalassa pitkäaikaisolo ei niitä parhaita ole vaikka hoito olisi hyväkin.

    Itseasiassa sen hoitotahdonkin tekemiseen tuli sysäys itselleni kun vielä periferiasta lähtöaamuna tulin katolta alas ettäs mätkähti. Sain sen verran "salaman nopeana" tyyppinä käännettyä onneks itteni siten että tällin vastaanotin tolle ennestään vammaselle nilkalle ja toiselle olkapäälle. Silti oli aika mätky, kieltämättä. Nooh, tekevälle tapahtuu ja klenkataan ny sitten mitenkuten. :(
    Ei se putous mutta se pysäys, äääääh :)

    Oliskos toi Rapunen lähtenny taas purjehtimaan ja a-mummu huutelee jostain pihamontusta mutta kukaan ei kuule ? Siippakin tietty työmatkalla toispualjokke.
    Akentista ei kait ole kuulunut mitään ?

    Minäkin lainaan! Googlen viestiä minulle!

    "Google-tilillesi kirjauduttiin äskettäin sisään sovelluksesta Chrome Linux-laitteella.
    Terveisin Google-tilien tiimi.

    Tuo viesti kertoi vielä koska, ja mihin kellonaikaan tuo kirjautuminen oli tapahtunut.

    Siis minulla on taas ollut vaikeuksia tämän koneeni kanssa. Tämä oli eilen ja vielä tänäänkin nettitikku "nukuksissa" tai iski aina joskus silmää korkeintaan. Voi kun oliskin ollut purjehtimassa, mutta valitettavasti ei.

    No Googlella ollaan hereillä, kun tänään oli tuo "kantelu" sähköpostissani. Käytän yleensä aina tuota kettua, mutta se ei eilen toiminut. Aamupäivällä hetken. Sitten avasi kyllä otsikot Hesariin, mutta ei avannut mitään juttuja. Sen takia kokeilin eilen illalla tuota Chromea, en ole käyttänyt sitä pitkiin aikoihin ja siitä johtui tuo Googlen huomio. Chrome toimi. Nyt olen taas "ketun" kanssa jonkunlaisissa väleissä, joten Chrome on vapaalla.

    No olet sinäkin kun menet tippumaan katolta tai jostakin puusta (muistelen, että olet joskus pudonnut puustakin, ilman mitään "vinoilua"). Ja vielä "usutit" ennestään kipeälle puolelle tuon maahan tulon. Onhan se tietysti hyvä asia, että edes toinen puoli on kunnossa!

    Eiköhän toisiltakin "kadonneilta" löydy hyviä syitä poissaoloonsa. Mutta - kyllä harmitti eilen kun kone ei toiminut. Luulin jo, että naapuri rajan takana oli napannut koneeni, kun kirjoitin jotain siitä heidän toiminnastaan tietoliikenteen tiimoilta ja olin aistivinani jonkunlaisen "uhkauksen" yhden minulle vastanneen kommentissa. Voi olla että ymmärsin väärinkin.

    Nyt "tikku" kävi taas iskemään silmää. Väri on sama kuin minun silmissäni, vihreä, mutta kun pitäisi olla sininen. Saas nähdä saanko tätä lähtemään?


   • w-peli
    Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

    Minäkin lainaan! Googlen viestiä minulle!

    "Google-tilillesi kirjauduttiin äskettäin sisään sovelluksesta Chrome Linux-laitteella.
    Terveisin Google-tilien tiimi.

    Tuo viesti kertoi vielä koska, ja mihin kellonaikaan tuo kirjautuminen oli tapahtunut.

    Siis minulla on taas ollut vaikeuksia tämän koneeni kanssa. Tämä oli eilen ja vielä tänäänkin nettitikku "nukuksissa" tai iski aina joskus silmää korkeintaan. Voi kun oliskin ollut purjehtimassa, mutta valitettavasti ei.

    No Googlella ollaan hereillä, kun tänään oli tuo "kantelu" sähköpostissani. Käytän yleensä aina tuota kettua, mutta se ei eilen toiminut. Aamupäivällä hetken. Sitten avasi kyllä otsikot Hesariin, mutta ei avannut mitään juttuja. Sen takia kokeilin eilen illalla tuota Chromea, en ole käyttänyt sitä pitkiin aikoihin ja siitä johtui tuo Googlen huomio. Chrome toimi. Nyt olen taas "ketun" kanssa jonkunlaisissa väleissä, joten Chrome on vapaalla.

    No olet sinäkin kun menet tippumaan katolta tai jostakin puusta (muistelen, että olet joskus pudonnut puustakin, ilman mitään "vinoilua"). Ja vielä "usutit" ennestään kipeälle puolelle tuon maahan tulon. Onhan se tietysti hyvä asia, että edes toinen puoli on kunnossa!

    Eiköhän toisiltakin "kadonneilta" löydy hyviä syitä poissaoloonsa. Mutta - kyllä harmitti eilen kun kone ei toiminut. Luulin jo, että naapuri rajan takana oli napannut koneeni, kun kirjoitin jotain siitä heidän toiminnastaan tietoliikenteen tiimoilta ja olin aistivinani jonkunlaisen "uhkauksen" yhden minulle vastanneen kommentissa. Voi olla että ymmärsin väärinkin.

    Nyt "tikku" kävi taas iskemään silmää. Väri on sama kuin minun silmissäni, vihreä, mutta kun pitäisi olla sininen. Saas nähdä saanko tätä lähtemään?

    Nooh, Googlen uudet käytännöt (t-turva) tekevät tuon että ilmoittelee s-posteihin kun esim. gmailiin kirjaudutaan. Ilmoittaa ajan ja selaimen( ip:n)ja jopa laitteen millä on kirjauduttu. Toisaalta vähän "ärsyttävää" kun on kuitenkin ainakin itselläni se kaksivaiheinen tunnistus käytössä.

    Kuten totesin tuossa edellisessä niin tekevälle sattuu ja tapahtuu :) Nou hätä, odotellaan ny sitä keväällä tehtyä konsultaatiota ja vastaanottoa julkisen ortopedialle. Hommahan on tiedossa mikä siellä klabbissa kränää mutta leikataanko, ei leikata, leikataan, ei leikata? "Sievästihän" se mukana siteessä laahaa kun vaan sitkeesti raahaa.

    Vai tikut "iskee silmää" yhä edelleen ja kone takkuaa? Ne on vähän joskus sellasii, etenkin nuo langattomat joskus. Hyvin operaattori ja laitekohtaisia kuinka toimivat, yhä "nopeampia" yhteyksiä olevinaan tehdään ja sitten ne ovatkin tukossa, hitaammat sekä nopeammat.

    Äh noista "naapureista", niistä mitään väliä.


  • Ali-Babarof

   Mitenkäs rouva Cee mahtaa pärjätä kun on talo täynnä "maahanmuuttajia" kaukaa aboriginien mailta.
   Kannattaa muistuttaa että ne aboriginit maalailivat jo kalliotauluja yli 60000 vuotta sitten Australiassa. Niiden taide on muuten erittäin hienoa. Minulla on iät ajat ollut melkoinen kuvakokoelma niitä.
   Sivumennen sanoen myös neandertalilaisilla oli erittäin kehittynyt silmä ja käsi taiteelle.
   Ilmankos venäläisissä taitaa olla tavallista enemmän neandertalilaisten geeniperimää.

  • Alkuperäinen-Rapu

   Huomenta!

   Täytyy kokeilla toimiiko kone. Heräsin tänä aamuna jo viiden maissa. En tiedä miksi? Nyt on jo Hesari luettu ja huomasin, taiteesta puheenollen, että Guggenheimia taas yritetään Ritva Viljasen toimesta tyrkyttää Helsinkiin. Hintakin on nyt kuulemma tarkistettu! Kyllä on Viljanen hyvin "voideltu" kun ei periksi anna sitten millään.

   No, sepä siitä nyt tällä kertaa. Ulkona näyttää vielä kovin pimeältä, mutta eiköhän se tuosta pian valostu, ainakin hieman.

   Päivän jatkoja kaikille. Hyvän sellaisen!

   • w-peli

    Morot vaan ennenkuin pitäis.....

    Kuuntelin tuota vasemmalla jalalla ohimennen niin taisivat aamu-uutisissa siitä mainita että nyt yli 50% kaupunginvaltuutetuista olisi vastaan hanketta? Toivottavasti tuo määrä vielä kasvaa ja hölmöily ja hörhöily sen tiimoilta loppuu.

    Jos se on ihan väkisin pakko tänne ajaa, hankkikoot täysin yksityisen rahoituksen , ostakoot kaupungilta tarvittavan tontin, ja rakentakoot ja ylläpitäkööt hankkkeensa.
    That´s it, Ugh...!

    Ny klenkaten>>> ja rollaten?


   • w-peli

    "nyt yli 50% kaupunginvaltuutetuista olisi vastaan hanketta?"

    Täytyy itse oikaista hieman tuota vasemmalla jalalla kuunneltua. Eli siis vastustajien määrä on tuplaantunut valtuustossa, nyt 31 vastustaa ( ennen 14) ja vain 9 on suoraan ilmoittanut puoltavansa hanketta.

    Siis ei vielä yli 50% vastustajia koska jäseniä on 85.


  • Kuka-Mitä-Hä

   Helsingin apulaiskaupunginjohtajissa on pari tosi pahaa ämmää kuten Viljanen ja Räty joista kyllä kunnon kansan pitäisi päästä eroon. No nuo siis vain ihan vuoren huipulta esimerkkeinä

  • w-epeli

   Pläjäytetään nyt tässä vielä "joutoajan" puitteissa jonkimoinen tietoisku kaikille (etenkin Ceelle) jotka siis haluavat estää sen Win10:n pakkopäivitysten tyrkyttämisen lähinnä Win7/8. koneisiinsa. Miccis on syöttänyt jo "salaa" sellaisia päivityksiä myös näihin järjestelmiin jotka liittyvät 10:ssä mahdollistavia tiedonkeruu- ja vakoilukomponetteja.

   Tässä ottamassani ja muokkaamassani "kaappauksessa" ne näkyvät. Tässä ne ohjeen mukaan poistetaan komentokeskuksen kautta eri kehottein ( kuvassa) mutta ne voi hakea jo asennettuista päivityksistä ja poistaa sieltä manuaalisti. Ja sitten sieltä WinUpdatesta vielä valinnaisista ruksata ja "piilota".
   Itse poistin kaikki nuo seiskasta löytyneet ja muut lienevät 8/8.1:n, (tästä en ihan varma), mutta tutkimalla se selviää.

   Nämä toimet kannattaa tehdä ellei aio nyt eikä myöhemmin tuota 10:n päivitystä koneelleen tehdä. Ja tietysti jokainen toimii omalla vastuullaan. Noita "kyttäyselemettien" päivityksiä on dumpattu koneisiin jo ainakin vuodenvaihteesta lähtien!
   Tässä "purtavaa" hieman :)

   http://kuvapilvi.fi/k/yt3A.jpg

  • amummu

   En ole vielä pudonnut monttuun. Tästä illasta en kyllä sitten tiedä. Joudun kulkemaan illalla, pimeässä (pihavalaistuskin nyt poissa) parkkikselta kotiovelle oopperaillasta palatessani (huom. Weepel, en mene Hesaan, joten katujen kulutus ei tänä iltana kuulu ohjelmaani:). Fikkari minulla on mukana, mutta jos siitäkin patterit simahtaa juuri, kun olen astumassa käytävämme pimeään osioon, niin ties vaikka pohjalla käväisisinkin.

   Muuten tässä remonttiin valmistautumisrumbassa ei paljon taukoja ole. Tietsikkakin taitaa vallan ruostua, kun se on alvariinsa kiinni. On nimittäin niin, että kun tietsikan kanssa alan touhuta, niin eipä aikaakaan kun jo voi kauhistus ja pari tuntia vilahtaa huomaamatta. Siis netti/tietsikka on nyt jos ei ihan pannassa niin ainakin puolipannassa. Minullehan nämä rempan juoksevat jutut lankeavat, kun siipan aika tuhraantuu työntekoon; jonkun on hankittava rempparahatkin:). Onneksi sentään varsinaisen työn tekee ammattilainen, joten olen vain jonkinlainen hanslankari ja asioiden toimittaja.

   Minullekin tulee lähes aina, kun koneen avaan tarjous W10:n imaisua varten. Vielä en sitä ole tehnyt, enkä tiedä teenkökään. Kiitos Wp neuvoista. Kun kerkiän ja viitsin (paino jälkimmäisellä sanalla) niin tutkiskelen, mitä muutoksia, vai onko mitään, koneeni sielunelämässä tapahtunut sen tiimoilta.

   Nyt häätyy lähteä kaivelemaan jääkaapista jotain lounaaksi sopivaa. Varmaan se on vain eilistä lihamureketta. Mitään uutta en ala nyt kokkailla. Pitää tässä vielä pakata vaate- ja lumppukasseja, kun otan ne mukaan oopperaan:))) No, ei vais. Vien romppeet samalla matkalla keräyspaikkaan. Lyön kaksi kärpästä yhdellä kertaa, keruupaikka kun on samassa kompleksissa kuin tämän iltainen ooppera. Kyseessä ei kylläkään ole kerjäläisooppera.

   Iloista iltapäivää!

   • w-peli

    " Lyön kaksi kärpästä"........ Auuuts !
    " tämän iltainen ooppera." Kääääääk ! Auuuts auuts, apuuuva!

    " niin tutkiskelen," ? :) Juu, hyvä niin. Tarkennan vielä että tuossa kuvakaappauksessa se "pääpiru" 10-päivitys on poistettu ja muut vaklauspäivitykset estetty asentumasta.

    Ps. Ota varaparistot mukaan !
    Ps. ps. On tää syvältä tääkin postin tulon odottelu :(


  • Ali-Babanen

   Turha se on täällä kivikylissä valitella postin kulkua kun on juuri palannut kuukausien lymyilystä niin korvesta etteivät sinne ole kunnolla yltäneet edes gsm tolpat. Ja ainoa posti mikä joka päivä ilmestyy on karhunpaska porstualla.

   • w-epeli

    Hihhohhei, muutas kuule "mikro-mikko" vaikka Petäjävedelle (pirussako lieneekin) niin sinne ei tule edes enää aikamerkkiä. Énnen kuulema tuli kerran viikossa postiautossa. :]

    Ps. Karhunpaskassa onkin enemmän sisältöö ja tietoo kuin nykylehdissä....


  • Ali-Papana

   En muista itsekään liukastuneeni karhun kökköön, mutta sensijaan olen nähnyt kaikenlaisia pyöreitä ja hiukan soikeita papanoita Etelä-karjalaisissa metsissä. Sellasia noin peukalonkynnen halkaisijan papanoita vaalean ruskehtavia. Usein pienissä läjissä
   Mahtavatko olla jussin papanoita vai teeren papanoita. Tuskin sentään valkohäntäpeuran papanoita!
   Mitä tähän tunnistaisi mies joka tuntee kuhien papanat?

   • w-peli

    Once ny jo mallillaan kun pitäis tuosta "tunnistaa" :) Melko satavarmasti jäneksen tai rusakonhan ne lienevät olleen. Jos tuo koko olisi noin peikalonpään kokoisia niin voisi veikata jo metsäkaurista tai huom.( nykyään) valkohäntäkaurista.

    Teeret ja etenkin kuhat jää pois papanantekijöistä, niil on eri muotti :) Nyt kattoon Lewandowskia montako papanaa mättää tolppien väliin...


  • Ali.Babana

   Rouva Ceekin on varmaan ihan poikki kaikkien ulkolaisten passaamisesta.Ties vaikka olisivat vaatineet grillattua kengurua tai "kodok manis"

  • Ali-babana

   Tuossa oli ajankohtaisella kakkosella ohjelma yksinäisyydestä. Hetken mietiskelin että onko kukaan yksinäinen vaikka yksinään olisikin. Minä ainakin haluan olla yksin paitsi silloin kun en halua ja silloin käynkin sen seuran hakemassa.

   Weepelikään ei le yksinäinen; sillä on pahassakin tilantessa aina se karhun kökkö seurana ja parempana hurmari ja polakit. a-mummulla on kokonainen eläin seurana ja kaks jos siippa lasketaan eläimeksi. Rouva Ceellä on puoli Australiaa koaloineen seurana ja Raputi rallattaa Gabriellalla aina jos tulee seurantarvetta ja kotijoukot on liikaa.

   Mutta varmaankin on ihan oikeaakin tahdonvastaista yksinäisyyttä. Luulen että se on rankempaa mitä nuoremmasta on kysymys.

   Ja jos ei muuta niin onhan meillä jokaisella eläväinen sosiaalinen keskustelupiiri jonka kanssa on mukava jorista joskus harvoin niinkun meikäläiset!

  • Cee-Lila

   Hyvää iltaa ja yötä saman tien. Täällä on aika kulunut hyvin, on pulistu maailman tapahtumista abojen ja finnien kesken, käyty appea katsomassa, syötykin, mutta ei hyppylihaa, rasvatonta ja hyvää lihaa on kuulemma. Krokotiilikin maistuu kuulemma melkein kanalle, eikä kalalle, kuten luulisi.

   Hyvin on porukka ollut koolla tänään, huomaan, on Rapunen, A-mummu, Ali Papana, W-peli, jopa Sleeppari:-)))

  • w-epeli

   Aamupäivät.

   Eipäs tässä isompia, Ceekin on käynyt illat ja yöt toivottelemassa ja Ali vielä pohtinut yksinäisyyttä. Sitäkin varmaan on itsehaluttua yksinäisyyttä tai ehkä paremminkin haettua yksityisyyttä, eli oman rauhan ja ajan hakemista. Joka on ihan hyvä asia jos ihminen osaa niin tehdä ja olla. Nk. ottaa ajan ja tilan haltuunsa, ei pelkästään fyysisesti vaan myös henkisellä tasolla keskittyen itseensä ja ajatuksiinsa, menneistä, nykyisestä, tulevasta.
   Tuon tilan saamisen perusedellytys on vain siinä että täytyy tulla toimeen itsensä kanssa :) Kaikilta se ei onnistu vaan ahdistus ja muut oireilut voivat lisääntyä haitaksi asti.

   Äh, no se siitä. Tulin just "vuodattamasta" jaloa elämäni eliksiiriä muutaman putkilon ja hitsi kun näytti et se nyt oli punaisempaa ent. siniseen verraten, missä vika? Voihan rähmä...
   No juu. Siis siitä "yksinäisyydestä" vielä et ei tässä taida hetkohta päästä siihen tilaan vaikka piti nyt pientä huilia vetää. Tänään tulee 2 vierasta pariksi yönseuduksi /päiväksi ja sittenhän jo hurmari tuleekin lauantaina kurmuuttamaan taas, ja nyt yötsyyn samalla.

   Ja ne työtkin pitäis aloittaa....mutta nyt on lähdettävä haalaamaan jääkaappi täyteen jotain mistä vieraita kestitä.

   Päivänjatkoja.

  • amummu

   Kahvitauko just nyt. Pikapikaa kerkiän tarkastaa "Jalon jengin" tilanteen. Kaikki olleet äänessä viimeisen vuorokauden aikana, joten siltä osin hyvältä näyttää.

   Itse en kohta näytä hyvältä: olen pölyn ja roskan peitossa kiireestä kantapäähän. Mutta kyytiä ovat sen vastineeksi saaneet kaikenmaailman romppeet, joita kaappien perukoilta olen kaivellut. Monta kassillista suoraan roskikseen, ja vielä enemmän lajiteltua kamaa eri järjestöjen keräyspaikkoihin. Huomenna sitten onkin ajelua pitkin Uuttamaata.

   Heh, kyllä minulla on (eläin)seuraa(kin). Tällä haavaa tosin vain yksi -rapu, joskus kyllä muuli tai orava -mutta toinen, aina sama oma itsensä, tulee taas kotinurkille viikon päästä Lapin lomiltaan. Lenkkikaveria olen vähän kaipaillut, mutta sen poissaolo on ihan hyvä ikskjuus olla nyt sisähommissa, kun tuota rättivalssia ja rompepolkkaa tuntuu aina vain riittävän. Ja vielä jää jälkipolvillekin,kun ihan kaikkea sentään en minäkään raaski hävittää; joku tolkkuhan se pitää mummuillakin olla.

   Jahas, kahvi oon nyt ryystetty, nyt jatkamaan.

   PS. Fikkari toimi oikein hyvin, vaikka ei varapattereita ollutkaan mukana.

  • Cee-Lila

   Hyvää iltaa kaikille, jotka linjoilla ovat olleet tänään. Itse olimme taas appea katsomassa, joka oli mielestään romu ja loppuun asti väsynyt, oli nähnyt unta, että kuolee huomenna tai ylihuomenna. Hänellä oli taas tosi huono päivä. Ainakin omasta mielestään. Oli häneltä otettu taas happisaturaatiot, lämmöt ja kaikki, annetaan hengitystä helpottavia lääkkeitä ja silti nukutti kovasti.

   Veimme S in L:n sen jälkeen Sipooseen yökylään, palaa huomenna taas meille apen eli isänsä käynnin jälkeen. Sitten taas jatkamme tätä elämää apen ehdoilla. Eli joka päivä käydään katsomassa. Olemme ajatelleet käydä E-Pohjanmaallakin, mutta sekin on jo vaakalaudalla, voimmeko olla päivän käymättä appea katsomassa, on tyttärensä mielipide.
   A-mumulle: U sai todella vahvan fikkarin kesällä kaveriltamme, niin pimeätä ei voi olla, että se ei valaisisi koko maisemaa.

   W-pelille: minullakin on verta pakkiin -päivä ensi viikolla. Saa nähdä onko Hb enemmän kuin 115.

   • Ali-babana

    Verta pakkiin. No more, lähden kohta maailmalle. Viimeksi tiputin verta pakkiin syyskuun lopussa ja nyt tais käydä niin hyvä säkä, että ter-arvauskskuksen lääkäri taas vaihtui ja kommunikaatiot sotkeutui eli minulla ei olekaan nyt ohjelmoitu seuraavaa veren ja virtsan luovutusta ennenkuin päätän itse mennä ehdottamaan että mitenkäs olisi!
    Siihen en taas ryhdy ennen ensi sykyn reseptin uusimista ellei tule omasta takaa joku tarve mennä luovuttamaan eli praimmillaan olen valutusvapaa ensi lokakuuhun asti. Vau!
    Tulee siinä kuitenkin pari ihan ter-arvauskeskuksesta riippumatonta tarkkailututkimusta ensi kesän ja kevaan kuluesa. En pidä niistäkään. Olenhan suomalainen "perus"mies joka ei lääkäriä kaipaa ennen ambulanssia!
    Va säjer nu då?


   • w-peli
    Ali-babana kirjoitti:

    Verta pakkiin. No more, lähden kohta maailmalle. Viimeksi tiputin verta pakkiin syyskuun lopussa ja nyt tais käydä niin hyvä säkä, että ter-arvauskskuksen lääkäri taas vaihtui ja kommunikaatiot sotkeutui eli minulla ei olekaan nyt ohjelmoitu seuraavaa veren ja virtsan luovutusta ennenkuin päätän itse mennä ehdottamaan että mitenkäs olisi!
    Siihen en taas ryhdy ennen ensi sykyn reseptin uusimista ellei tule omasta takaa joku tarve mennä luovuttamaan eli praimmillaan olen valutusvapaa ensi lokakuuhun asti. Vau!
    Tulee siinä kuitenkin pari ihan ter-arvauskeskuksesta riippumatonta tarkkailututkimusta ensi kesän ja kevaan kuluesa. En pidä niistäkään. Olenhan suomalainen "perus"mies joka ei lääkäriä kaipaa ennen ambulanssia!
    Va säjer nu då?

    Joopati soon morot! Varohan Ali-papana ettet siel maailmalla joudu sitten tervauskeskukseen kun terveyskeskuksessa käynti on "väkinäistä".. :) Mihis päin muailimoo tarkoitus sitten?

    No hyvä että a-mummun peris......paristot kesti taas yhden kidutusreissun kun uupperaan joutui menemään, ja taas käääääk!

    Hankala on Ceen ja U:n tilanne, tiedetään, ei voi oikein lähteä vaikka olisi menoakin kun apen tilanne voi olla hetkessä mitä tahansa. Ja S in L:n tottakai myös. Tuollaista ne "loppuajat" voi ikävimmillään olla kenen kohdalla tahansa johon emme paljoa voi itse vaikuttaa. Päivä kerrallaan hetki hetkeltä.

    Sainpas vieraat "häädettyä" päiväksi tuonne keskustaan seikkailemaan mutta sitten koko illaksi on taas loppupäivästä ohjelmointi täynnä, ainakin huomiseen asti. Täytyy tehdä pari vierailua illalla niin "helpommalla" selviäis itse . :) Tai sitten ei.

    Tuulisen päivän jatkoja kaikille..
    Ps. Rapunen, potkaise sitä konettas välillä jos heräis vaikka ?


   • Alkuperäinen-Rapu

    Keskipäivät vaan kaikille!

    Kyllä tätä konetta onkin saanut melkein "potkia" taas tänään. Tikku iskee vain silmää, mutta nyt kylläkin sinistä! "Vilkkusilmistä" en nyt kyllä välittäisi, ne eivät toimi!

    Ali se ei pysy juuri paikoillaan, mutta nyt hänellä taitaa olla aikomus reissata vain näissä lähimaissa?

    Cee-Lila ja U:nsa ovat kyllä pitäneet hyvää huolta läheisestään. Kuinka moni noin tekisi? No, tiedän kyllä toisenkin, joka ansaitsee ihailun, Ali ja kaverinsa käyvät jatkuvasti tervehtimässä kaveriaan Ekiä hoitopaikassa.

    Unohtamatta tietysti vaaria, jonka luona tuntuu olevan aina yökyläpaikka valmiina ainakin yhdelle pikku-hurmarille. Ei meidän vaari vaan tarjoile mitään, joten "kateilen", mutta en pahantahtoisesti.

    amummu siivoaa ja touhuaan niin kovasti, että minä aivan hengästyn! Omat kaapit ja varasto kaipaisivat samanlaista ahkerointia, mutta kun en viitsi. En saa aikaan. Olen joskus kyllä yrittänyt. Minulle on myös vaikea heittää mitään roskiin ja nythän ei mikään käytetty vaate kelpaa kenellekään - varsinkaa vanhat "tanssimekot", jotka minun ylläni ovat kokeneet tosi hauskojakin tanssi-iltoja.

    Nyt on taas mentävä tuonne alas. Siellä on kylmä, noin 18-19 astetta. Patterit vain haileat. Meillä säästetään.


  • Cee-Lila

   Hyvää torstaita. Meidänkin talossamme säästetään, patterit ovat tuskin edes haaleat, paremminkin kylmät. Sisällä oltava fleece päällä, että tarkenee, mikäli ei touhua jotain. Ulkona näkyy olevan melkoinen tuuli, puiden lehdet tippuilevat kilpaa kuka ekana ehtii maahan.

  • amummu

   Taas pidän lounas- ja kahvitaukoa. Hommat jatkuvat. Ja kun huomenna vielä pitää lähteä mökille kyysäämään isoa kasaa rompetta - siis jotain jää jäljellekin - pois remontin jaloista, niin pakkaamista piisaisi vaikka muille jakaa.

   Tässä melkein kateeksi käy teidän muiden "rauhallinen rinnakkaiselo", vaikka vipinää näyttää ainakin Ceellä, Babbaraisella ja Wp:lläkin piisaavan. Rapunen taitaa meistä parhaiten osata rauhoittumisen - kyllä minäkin sitten, kun viimeinen tavara on remontin jälkeen taas paikoillaan, jolloin taatusti avaan skumppa- eiku samppuspullon ja istun persiilleni sohvan pohjalle, ja tuumaan tuota ihanaa eliksiiriä särpien, että mitä tulikaan tehtyä.

   Pitää tässä Wp:lle kertoa, että miniä ja pojantytärkin olivat eilen oopperassa!! Hiukan kuluttivat muutamaa Hesan katua, mutta vielä on kesärenkaat alla, joten jälki ei ihan pahaa:))

   Tässä hoosaamisessa on se hyvä puoli, ettei kerkiä tulla vilu. Meilläkin, kylläkin ihan omasta tahdostamme, ovat patterien termostaatit aika vilpoisella, ja vanhaan tapaan makkarissa nollalla, sen lisäksi, että ikkuna on kaiken aikaa auki. Toisen ikkunan siellä sentään jo suljimme, ettei nyt aamulla ihan ripset ole huurteessa.

   Olemme opettelemalla opetelleet alhaisempiin sisälämpötiloihin. Energian säästö sinä ei kuitenkaan ole driving force, vaan ihan oma olotila: viileämmässä on virkeämpi olo. Tämä kyllä kostautuu tuplasti, kun menemme käymään muiden huusholleissa. Kaamea hiki tulee heti jo eteisessä, takkia päältä riuhtoessa ja jatkuu, vähän vain miedompana, vaikka vain istuisi sohvalla ja olisi hiljaa ja puhuisi. Joskus mietin, miten noissa kuumissa huusholleissa ollenkaan ihmiset saavat nukuttua.

   Nonni, nyt taas hommiin. Ei luoja laiskoja elätä.

  • Ali-Babana-No-Kekana

   Täällähän on taas koko komppania ollut Eino Leino tuulella.
   Se kesä loppu siis eilen kun eilen puhalsi tuuli suurimman osan ruskettuneista lehdistä irti puista ja tänään katosi aarinko.
   Lauantaina suunataan Polle Gabriellaan ja sitten kohti Hansakaupunkia.
   Ja takaisin Marraskuun ensimmäisen viikon lopulilla eli joskus 5-6 päivän tietämillä. Ilmeisesti niin että jos ajais tämän kerran Frankfurt A Oder kautta motaria Warsovan ohitustielle asti ja sieltä Bialystokin kautta Liettuan rajoille. Sahan siihen taas kymmenkunta päivää kadotettua. Sen jälkeen on alettava pohtia sitä missä pakenee keskitalwen pakkasia.
   Oopperoita olen kuunnellut mutta vain kuulokkeilla omasta U-Tube koneestani.
   Minun suosikkilaulajiani on Elina Garanca. Eilen toki kuuntelin minäkin Cesaria Evoraa

  • Cee-Lila

   Minulla tämä S24 takkuvaapi tuasiinsa ihan olan takkoo, yritin kommentoida Alin jutun perään, mutta kone jumittui ja väitti että on liian pitkä komentosarja. Eikä taatusti ollunna, tulin juuri koneelle ja avasin vain ja ainoastaan S24:n meitin ketjun.

   Muinakin päivinä, kun vastaan tänne alas, pääsen lähettämään yhden viestin ja sitten taas kone juntturoi, eli on palattava pois S24 sivuilta ja mentävä ihan muualle.

   S in L:llä ja minulla on ollut iso projekti nyt tänä iltana, teimme nimittäin porkkanakakun aussireseptillä. Ei hertsileijaa meillä mitata jauhoja millilitroina ym muilla oudoilla mitoilla. Samoin kuin jotain grammoina, esim 57,6 g, ei minulla ole edes kirjevaakaa. No, se on nyt uunissa ja hyvältä tuoksuu, kun se hitaasti paistuu 150 asteessa. Tiedä sitten, pitikö olla kelvineinä tai farenheit päällänsä.

   Tommi-sääksi on jo Turkissa, isänsä Ukko taisi olla jo Afrikassa.

   Cecaria Evora on yksi lempparini, mitä Alikin eilen oli kuunnellut. Viehän terveisiä Riitulle Saksaan, jos satut näkemään häntä.

  • w-peli

   Kosteaa aamupäivää mutta ei sillai "kosteaa" kuin jo monella usein menee,ainakin jos katsoo mikä tuote on aika suosittua kaupoissa heti klo. 9:n kilahdettua.

   Voi mahoton teitinkin kanssa ! Rapusen kone pitää melkein "potkimalla" herätellä eli jotain olisi jo ehkä sen kanssa viimeinkin tehtävä? No juu juu..... ei sitten :)

   Mites ton a-mummun touhut? Heräsi jo vähitellen "eppäilys" et hää taitaa tohinassaan tyhjentää koko rivarin huushollien komerot ja kaapit, tai sitten taitaa olla se oma huusholli ainakin yli 150 neliöö josta "komeroita" ja kaappeja 100 ?
   Ai niin juu, antaa vain miniän toki käydä uupperassa, ei teittiä viitti enää "kurmuuttaa" kuin noi kokkarit ja vihreet "suojelevat" jo muuten niin tehokkaasti näitä viimeisiä kunnon viheralueita, kuten rakentamalla Vartiosaaren ja Merirastilaa täyteen. Sellasii ne.

   Papana-Ali starttailee taas, vinkuaanipäällikkö Tulivarvas, pakko olla, tai sitten lapsena/ aikuisena hoitamatta jäänyt AC/DC ! Tai joku sellainen mikäsenyolikaan?

   Mites duodas duoda noin? Nyt ei kyllä Ceen kone ole antanut palauttaa sitä kasia puhtaasti sinne enää jos se noin takkuilee. Komentosarja-ilmoitukset (lakkasi toimimasta tässä osoitteessa/ liian pitkä) johtuua vain että S24-palvelin on tukossa, tai sitten koneen toiminnassa keskusmuistin osalta (RAM) on jotain hämminkiä, eli se ei riitä tälle sivustolle. Näin ei pitäisi kyllä olla (oliko 4 GBittiä RAM ? ) joten tuntuu että sinne on jäänyt nyt siitä 10:stä se päivitysversio sekaan? Pahoin pelkään että joudut tekemään joko uuden, täysin puhtaan asennuksen sillä kasilla, tai sitten luomalla (lataamalla sen yhden linkin mukaisen 10:n päivitystyökalun vaikka tikulle ja päivittämään kympin siitä.
   Jos se tuntuu liian vaikealle tehdä itse, jompikumpi, kasin uusi asennus tai sen kympin uusi yritys, kannattaisi ehkä ottaa joku it- ammattilainen tekemään se. Tai kysellä hintaa ja käyttää jossain huoltofirmassa. Siellä sitten katsoisivat myös uudet ajureiden/ ohjainten päivitykset ym. vastaavat. Se tietty kustantaa (en uskalla arvioida) mutta voisi tulla sitten kuntoon.

   Ellen ihan väärin muista niin ne luodut kasin (varmuuskopiot/ palautuslevyt) taitavat palauttaa sen kuitenkin sille peruskasille vaikka se 8.1 päivitys siellä olikin, eli tehdasasetuksille. :( Tästä en ihan varma ole kuinka se oli.

   Jeps, sain vieraat "potkaistua matkoihinsa" tällä erää mutta eipä tässä juuri huilia ehdi, vähän edes henkeä vetäistä sentään.

  • Cee-Lila

   Iltapäivää. Tuota minäkin epäilen, mitä W-pelikin, että koneessani on jotain härpäkettä vielä kympistä, taikka 8.1. ei palautunut ennalleen kaikilta osin. Kyllä minulla sitä RAMiakin on 6 vai peräti 8 GB. Olen jo katsonut netistä yhtä ammattikorjaajaa, ottaa 60 e tunti. Kun minulta hävisi myös outlook.com sähköpostikin, sain luotua uuden itselleni Bingin sivuilla. Muuten minulla on Win Liven sähköposti. Me teimme kyllä varmuuskopion, kun koneessani oli jo se 8.1.

   • w-peli

    Tervehdys.
    Jos joutuu kokonaan uudelleen asentamaan, hakemaan sille ne kaikki tuoreet ajuri-ym. päivitykset sekä tekemään muut asetukset niin siinä helposti voi mennä useampi tuntikin :( Mutta jotain outoa ja ihmeellistä siinä nyt on, ja olen lukenut/ kuullut että monelle on käynyt samalla tavalla, eli se kympistä paluu entiseen ei ole mennyt kuten Strömsössa. Koneet alkaneet sekoilla useilla tavoilla.

    Tuossa olisi muutama keino (helpompi) joita voisi yrittää. Tietysti ensin pitäisi yrittää koneen palautusta ( palautustoiminto) siihen tilaan mitä se oli ennenkuin sen päivityksen teit. Siinäkin sitten sen valitun palautuspisteen jälkeiset tehdyt asetukset poistuvat ja uusia ( vanhoja) päivityksiä pitää sitten koneen antaa tehdä.
    Siis tuo mitä on kohdan >Palauta tietokone aikaisemman ajankohdan mukaiseksi <, tai tällä tavoin mikä on tässä avoinna > Tietokoneen siivoaminen vaikuttamatta tiedostoihin <.

    Vaikka se onkin päivitetty siihen vers. 8.1 (varmuuskopiot) niin tuosta huomautuskohdasta näkyy että siellä koneella voi olla silti se peruskasin palautusosio ? Kun emme tiedä millä medialla myyjä on käyttiksen asentanut, valmiilla 8.1:lla vai päivittänyt sen kasin päälle?

    Ps. "Tutkititko" muuten sen koneen sieltä Dell´n tukisivulta, luulen että se tarjoaa useita ajuri/ohjainpäivityksiä. Juurikin yhteensopiviksi vaikka sen kympin kanssa. Muutenkin ne kannattaisi sillointällöin valmistajan sivuilta tarkistaa, öööbaut 1x vuosi.


   • sama-epeli

  • Alkuperäinen-Rapu

   Tervehdys kaikille!

   Nyt vasta istahdin hetkeksi koneelle. On niiiin kiire! Kone taitaa taas toimia. Lapset "pelottelee" uuden koneen hankinnalla, mutta minä niin tykkään tästä Liinuxista. En ymmärrä yhtään mitään noista teidän koneidenne hankaluuksista. Jos se joulupukki vaikka tuo sen uuden koneen, niin se ei ole silloin Linux, koska tätä ei kukaan "ymmärrä" - minä tykkään, vaikka en noita päivityksiä osaa. Muuta "vikaa" tässä ei olekaan. Roskapostit se hävittää itse, vaivaamatta minua niillä, eikä tähän pääse aivan kuka tahansa häiriköimään.

   weepeli on saanut vieraansa lähtemään. Ei niitä kyllä kovin kauan kestäkään, vieraita meinaan! Tuo "kurmuuttaja" on sitten toinen asia, eikä ole vieras. Meidän samanikäinen poika on päättänyt tulla isona koodaajaksi ja harrastuksena taiteilee. On se hyvä kun jo noin nuorena tietää mitä haluaa!

   Minulla on nälkä, mutta liha on vasta kypsymässä, joten vielä kestää. Puhuin niin kauan puhelimessa yhden siskoni kanssa, että hommat nyöhästyivät. Malmillakin meni aikaa. Minulla on taas komea ruusukimppu olhuoneen pöydällä, 10n kappaletta, kun lankesin ostamaan noita "riisto" ruusuja! Valko-punertavia väriltään.

   Alille mukavaa matkaa. Kateeks käy, kun saa seilata Gabriellalla. Ei edes tuule nyt. Minuakin yrittää Viking taas houkutella risteilemään. Eilen tuli tarjous marraskuun loppuun asti kestävä. 36 euroa A-hytti. Kirjoittivat, että tämä on sinulle M.... - en voi lähteä marraskuussa, kun passi menee vanhaksi ja uusimisajan sain vasta marraskuun loppupuolelle. Poliisit taitavat olla nyt muissa töissä.

   Nyt on lopetettava, ettei rönsyile tämän enempää yli äyräiden. Voikaahan hyvin näin viikonlopun alkaessa!

   • w-peli

    Päivvä.
    No "vieraat" ja "vieraat", miten sen ny ....... No matkassa ovat ja kurmuuttaja tulee sitten huomenissa, hups, taas "tukka pöllyää", onneks se on ny leikelty kuosiinsa.

    Ne Ubuntut ja muut Linux-jakelut ovat vähän sellasii "legopalikoista" kasattuja kyhäelmiä jotta enpäs paremmin sano, ja johon suuntaan on myös Winit menossa.Siis ihan peehen kun kohta joka sovellus on haettava sovelluskaupan kautta. Jos meinaa että ne toimivat. Aika monopolia Microsoft yhä yrittää eteenkinpäin.

    Eikös muuta henkkaria ole kuin passi, eihän sitä tarvita jos vaikka sähk. ID-kortti on olemassa, ainakaan Eu-maissa. Tietty jos sitä ei ole niin sitten tarvitset sen passin. Mitkään ajokortitkaan kun eivät ole virallisia henkilöllisyystodistuksia vaikka ne poliisi myöntääkin. Kauan eläköön byrokratia.......

    Niin, ehkä kannattaisi harkita jopa Anroid-pohjaista tabsia tai iPadia tietsikaksi ellei mitään isompia hommia sillä tee. Tuosta Win 10:stä kun ei vielä tiedä mihin suuntaan se menee oikein. Voi tulla jopa vuosimaksullinen lisenssi tai sitten joku 2-4 vuotta voimassa oleva maksettava käyttölisenssi. Tulipa mikä tahansa niin ainahan ne maksullisia ovat, tavalla tai toisella.

    Sellaisia rönsyjä "vaihteeksi"ja nyt täytyy ryhtyä jo tekemään huomisen "eväitä" valmiiksi.


  • Cee-Lila

   Ostin itselleni pari kk sitten android-tabletin, Huawei MediaPad T1 10:n, mutta olen käyttänyt sitä vain pari kertaa. On sitä outo käyttää verrattuna tietokoneeseen.

  • Androidi-Ali

   Minullakin on Android pohjainen Lenovo pad ollut jo vuoden ja vain kerran se on avattu.

   • w-epeli

    Jaa että Cee ja Ali on hankkinut "Anterot" ilmeisesti Cee varakoneeksi ja Ali reppureissuille?
    Kyllähän ne vähän voi olla aluksi "outoja" mutta lopulta samoja (samantapaisia) sovelluksiahan nekin pyörittävät. En oo kyllä ittekään hommannu muuta kuin mikä antero on kännyssä.

    Mutta kyllä niihin oppii, ainakin kun seuraa kuinka kähevästi jo hurmarikin hakee jutut esille ja sormet käy kuin singerin neulat. Sekä "anterosta" ja "omenasta", meikää voi varmaan kohta kouluttaa :)

    Ny sitten naama kampaamaan välillä taas.......


  • Cee-Lila

   Minullakin pojanpoika sen laittoi käyntiin meillä ollessaan lokakuun alussa parin päivän ajan. Sen jälkeen olen kerran avannut, akun myös latasin toiseen kertaan. Tyhjenee siis vaikka kiinni ollessaan. Elokuussa sen avasi ystävämme, joka asensi tietokoneeseeni takaisin sähköpostin. Siksi minulla on Win Live, kun hänkään ei saanut takaisin entistä Outlook.comiani. Pojanpojaltani tablettini käyttö kävi kuin tyhjää vain. Itselläänkin on minun maksamani Applen Ipad, vai onko Ipod, joka tapauksessa tabletti ja paljon kalliimpi kuin omani. Varmaan Kurmurikin kohta osaa paremmin kaiken kuin vaarinsa? Lapsenlapsillani on myös molemmilla älykännyt, joita naputtelevat salamannopeasti. Pojantyttären älykänny jäi automme oven väliin, joten tuli todella kalliiksi meille.

   Itsellämme on vanhat tavalliset kännyt, U:lla vielä vanhempi, jopa sisältää matopelin... Vanhassa vara parempi.

   • w-epeli

    Niinpä ne vempaimet tahtovat akkuaan kuluttaa vaikka ovat olevinaan suljettuna. Tuotahan on selitetty siten että niissä on jotain komponentteja jotka lähettävät "tietoa" bittiavaruuteen koko ajan. Lähinnä siis vaklaamista valmistajille koneen käytöstä/ tilasta/ sijainnista jne. Eipä tuo mitään uutta ole eikä välttämättä kantsi foliohattua päähänsä vetää.

    Minnekkähän se hävitti sen outlookin sillä jossain sen täytyy olla. Ellei se tosiaan löydy mistään sen start-valikon kautta sovelluksista niin perin outo homma. Eikä hakuruudun avulla search Outlook.com> enter käskyllä, jos tuo nyt siinä kasissa yleensä toimii? Ja eikö saa hankittua uudestaan sieltä sovelluskaupasta sillä se "tilihän" sinulle kai silloin on tehty joka varmaan oli se s-postiosoite siihen.
    Voihan se toki olla että päivityksen /palautuksen epäonnistuminen hävitti koko tiedostokansion, kuka tietää sillä monella ovat jotkut ohjelmat hävinneet. Etenkin sellaiset vanhemman tekniikan versiot joita se kymppi ei pitänyt yhteensopivina enää.
    Ainakin näissä vanhemmissa wineissä saa cmd-komentokehote ikkunassa näkymään listan toimivista komentokehotteista, kirjoittamalla pelkästään siihen esillä olevien rivien loppuun Help ja sitten enterillä klikki. Sieltä pitäisi löytyä sellainen komentokehote millä saa kansiot/tiedostot levyltä näkymään. Ja tuon cmd:n saat esille laittamalla nuo kolme kirjainta siihen hakuruutuun ja enteriä perään.

    Voi olla että menee liian vaikeaksi noin, eli katseles sieltä päivällä aiemmin postaamaani "pikkujuttua". (*o*) ? Ny öitä kaikille :) ja cucuut....


  • w-peli

   Luannikasta lauantaita, vai kuis se "amummeli" pruukas sanomaan?

   Eipä tässä ihmeitä edelleenkään mutta niitä odotellessa pitänee taas kiskoa koneesta ulos noita yöllä tupanneita voittoseteleitä :)
   Ja Ali-Papanalle piti eilen toivottamani hyvät reissut ! Mutta jos ei eilen niin tässä nyt sitten, ja ehjänä takaisin sielt sitten, Pollesta ei niin välii. Myy pois jos hyvän hinnan saat.

   • Alkuperäinen-Rapu

    Siivous- ja lakanoiden vaihtopäivän keskeltä huomenet myös täältä Su-Si kaupunginosasta (tuo oli jossakin paikallislehdessä lyhenne Suutarila-Siltamäestä).

    Kyllä sitä taas kehutaan noilla "voittoseteleillä". Minä en ole voinut kehua niillä aikoihin nyt. Tänään oli vai "viitonen" oikein!

    Nyt hommia jatkamaan taas.

    Ali on juuri tullut tai tulossa Tukholmaan. Gabriella on Tukholmassa muistaakseni kello 10n paikallista aikaa. Kummin päin se tuo aika onkaan siellä verrattuna Suomen aikaan, en nyt taas muista sitä?

    Lauantaipäivää ja aurinkoista sellaista kaikille. Täällä ainakin aurinko paistaa kirkkaasti.


   • w-peli

    "Kyllä sitä taas kehutaan noilla "voittoseteleillä".

    Se noilla Änärin pitkävedoilla niitä tyrkkii :) Mutta hyvin ne meni tonne markettiin joten jos pelkästään niillä pitäis niin.....? Vois joskus nälkä tulla.
    Äääh, taas joutuu hurmarin kans illan sitten herkuttelemaan........ aika "inhaa".


   • Alkuperäinen-Rapu

    Juu, kyllä tuo herkuttelu työstä käy, eihän sitä nyt haluaisi millään!

    Keno ei ole muuta kuin vienyt, mutta kun eilen tuli taas sähkölasku, niin olin varautunut siihen, että kyllä se on noin 150 euroa, mutta se olikin 110 euroa joten "voittoa" tuli sen kautta.


   • w-peli
    Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

    Juu, kyllä tuo herkuttelu työstä käy, eihän sitä nyt haluaisi millään!

    Keno ei ole muuta kuin vienyt, mutta kun eilen tuli taas sähkölasku, niin olin varautunut siihen, että kyllä se on noin 150 euroa, mutta se olikin 110 euroa joten "voittoa" tuli sen kautta.

    Voihan vihne! Enpäs olekaan ikinä meneviä laskuja "älynnyt" voitoiksi laskea ! Tässähän sitten ollaan jo miljonäärejä, vähintäin :)

    Dodih, ny tuli viesti et herkkuja pöytään, täältä tullaan......

    Lauantaki-iltoja kaikille sitten, herkuilla tai iliman.


  • Cee-Lila

   Huomenta täältä rannikoltakin, aurinko porottaa täälläkin. Olemme U:n kanssa kahdestaan, kun S in L lähti illalla Susi-kuntaan yökylään. Tulee huomenna takaisin.

   • w-peli

    Jahas , vai osoite oli siis Sibbo Vargarna... Vähän hengähdystaukoa Alin olettamaan "kalkatukseen" :) Vaikka kyl se uroshaahka on se kalkas rannikkolaisten kielellä.

    Kyllä mollikka paistaa mutta ei aamulla kovin lämmin enää ollut, eiliseen verrattuna ja sateesta huolimatta, tai tuulesta. Ensi viikolla sitten jo vällyhoussut ylle, eikun alle, no jonnekkin. Taitaa kylmetä siihen malliin.

    Vieläkös U ehtii ja jaksaa niitä kybän lenkkejä tehdä? Kyl ne meikältä jää ny elleivät tota klabbia joskus leikkaa tai muuta keksi. Eilen kävin vaan pikkulenkin yrittämässä, ½ kilsaa meni jopa ilman irvistelyjä, loput kolme sitten äänettä hokien aakkosia, aahoopeeärrkooäll......... ja sitten kotona heti koipi jäihin. Voe wistit.


  • Cee-Lila

   Voe tokkiisa. Ei tee U:kaan juuri lenkkejä minkäänlaisia, on heittänyt pyyhkeen kehään, on vallan lepsuuntunut. Ei jaksa töiden jälkeen mitään ja vaikka ei olisi työpäivä, ei jaksa silloinkaan. Yksi päivä kävi systerinsä kanssa Uutelassa, muuten löhöää tv-tuolissaan katsoen jotain helskutin autojen korjausprojekteja, talojen parannusprojekteja ym meikämannea kiinnostamattomia juttuja, isäänsä käymme katsomassa päivittäin, tänäänkin huomasimme erään tutun oloisen miehen samassa huoneessa, mutta emme tajunneet, että on hän, kotiin tultuamme U sai puhelun, että se oli hän. Emme ole nähneet 10 vuoteen. Hän täyttää huomenna 65 v, joten viemme hänelle palan kakkua, samoin kuin apelle, joka eilen piti kovasti tyttärensä tekemästä porkkana-saksanpähkinäkakusta, mitä ähräsimme yksi ilta meillä aussireseptin mukaan, missä on kummallisia millilitroja ja outoja määriä grammoja ohjeessa.

   Minullakin on klabbit niin arat tällä hetkellä, ettei juuri tee mieli kävellä. Päkiät ja kantapäät ovat arat kuin pelkillä luilla kävelisi. Jalkapöydän luutkin, joita meillä on paljon, tuntuvat joka askeleella.

   Kysyimme apelta tänään, jaksaako hän viettää synttäreitään, niin, että hänet kuskataan asuintalonsa alakerran kerhohuoneeseen invataksilla istumaan pyörätuolissa pariksi tunniksi ottamaan vastaan lähisuvun onnitteluja, arveli heti, ettei jaksa. Joten se asia unohdetaan, mikä tapahtui viime vuonna, jolloin hän oli paljon paremmassa kunnossa, kuin nykyään. Silloin hänet tuotiin omasta asunnostaan sinne alakertaan pariksi tunniksi, nyt olisi invataksimatkatkin mennen tullen, mikä vie ½ tuntia suuntaansa.

  • w-epeli

   "Annan toisten mä talletella suuret setelit,ne multa pitkät vain saa"...... :(

   Jooo´o, siltikin huomenet pimeän perään ja nenä kohti uutta päivää. Ja ny sitten yhdelle "hyrrälle" aamupalan tekoon että jaksaa lähteä "temppukouluun" treeneihin.

  • e-a
   • w-epeli

   • e-a
    w-epeli kirjoitti:

    Mikä ettei veispuukki-hititkin mutta jotain truuta elämästä :

    https://www.youtube.com/watch?v=AGluazDO0PA

    Jo vain ja vielä, ku tosta kalakuvasta ei selvinnyt tuon kalan sukupuolikaan.


  • e-a

   Kyl rokki (iskelmä ja tangokin) on raaka laji

   Myllykoski ... Juice ... Rauli Badding ... Irwin ... Sorsakoski ... Kari Tapio... Jamppa Tuominen ... Eki Mantere ... Rautavaara ... Virta ... Laila K (joka muuten asui loppuaikoinaan melkein naapurissa tutun talossa juu) ...

   Mut raaka se on kalastajankin meri.

  • Alkuperäinen-Rapu

   Keskipäivää!

   Harmi etteivät mitkään linkit enää aukea - ainakaan minulle. Ennen oli kiva kun yhdellä klikkauksella sai ne auki. Kai siihen avaamiseen nytkin on joku keino, mutta ei sovi minulle.

   Kyllä ennen oli kaikki paremmin! Minunkin pitäisi mennä "temppukouluun" että osaisin joitain "temppuja" edes tämän koneeni kanssa tehdä ilman ylivoimaisia vaikeuksia.

   Mukavaa sunnuntaita joka tapauksessa ja joka ainoalle.

   Ei tullut suuria, eikä pieniä seteleitä "talletettavaksi", eikä edes kulutukseen.

   • w-peli

    Tuotas noin, etkös siinä Ubuntussa saa "ketulla" avattua siten että maalaat hiiren vasenta painaen linkin ja oikealla klikkaat sitten *avaa* tai * avaa uudessa välilehdessä* ?
    IE:lla se täytyy kopioida ja liittää siihen selaimen hakuruutuun (ylös) ja nuolta klikkaamalla se avautuu, luultavasti Chromella samoin.
    Google-hakuun se kopioitu antaa liikaa turhia ja vääriä osumia.

    Jep, "temppukouluun" kuten hurmari :) No se on sellainen jumppa yhdistetty treenaus jossa kaikkia "sirkustemppuja" treenaavat.


   • Alkuperäinen-Rapu
    w-peli kirjoitti:

    Tuotas noin, etkös siinä Ubuntussa saa "ketulla" avattua siten että maalaat hiiren vasenta painaen linkin ja oikealla klikkaat sitten *avaa* tai * avaa uudessa välilehdessä* ?
    IE:lla se täytyy kopioida ja liittää siihen selaimen hakuruutuun (ylös) ja nuolta klikkaamalla se avautuu, luultavasti Chromella samoin.
    Google-hakuun se kopioitu antaa liikaa turhia ja vääriä osumia.

    Jep, "temppukouluun" kuten hurmari :) No se on sellainen jumppa yhdistetty treenaus jossa kaikkia "sirkustemppuja" treenaavat.

    Voi vitsi! Se avaaminen onnistui, eikä ollut sitten edes vaikea, kun se osasi tehdä. Kiitos! No, eihän "rumia" naisia olekaan, mutta aina saa olla erimieltäkin - asiasta kuin asiasta.

    e-a ei avautunut. Ilmoitti vain sitten että on joku probleema avauksessa.

    Kyllä minä tiedän mikä tuo "temppukoulu" oikeasti on, mutta kyllä "temppukoulu" auttoi nyt minuakin linkkien avaamisen suhteen. Temppu ja miten se tehdään!

    Nyt syömään, kun tuli temppuilessa aivan nälkä.


   • w-peli

    "Voi vitsi! Se avaaminen onnistui, eikä ollut sitten edes vaikea, kun se osasi tehdä. Kiitos! No, eihän "rumia" naisia olekaan, mutta aina saa olla erimieltäkin".....

    Sitähän minäkin meinasin et kyllä ne pitäis avautua vaikkei "vitsi" ollutkaan, ja myös se e-a:n samalla tavoin ellei siinä ole jotain asetuksista estetty. Laitan jonkin kuvalinkin tuon kuvapilven kautta niin testaa se sitten, luulen että se voi olla "vieras" Ubuntulle, tai sen koneen asetuksille.
    Vaikkapa tuota:

    http://kuvapilvi.fi/k/ytd9.jpg

    Juu, samaa mieltä, naisista meinaten, on vain kauniita ja vähemmän kauniita :)


   • Alkuperäinen-Rapu
    w-peli kirjoitti:

    "Voi vitsi! Se avaaminen onnistui, eikä ollut sitten edes vaikea, kun se osasi tehdä. Kiitos! No, eihän "rumia" naisia olekaan, mutta aina saa olla erimieltäkin".....

    Sitähän minäkin meinasin et kyllä ne pitäis avautua vaikkei "vitsi" ollutkaan, ja myös se e-a:n samalla tavoin ellei siinä ole jotain asetuksista estetty. Laitan jonkin kuvalinkin tuon kuvapilven kautta niin testaa se sitten, luulen että se voi olla "vieras" Ubuntulle, tai sen koneen asetuksille.
    Vaikkapa tuota:

    http://kuvapilvi.fi/k/ytd9.jpg

    Juu, samaa mieltä, naisista meinaten, on vain kauniita ja vähemmän kauniita :)

    "Problem loading page"

    Eipä auennut tämäkään. Noin se ilmoitti myös e-a:n kuvapilvi-kuvan kohdalla.

    "Freud Marx Engels aukesi kuitenkin, joten nyt tiedän, ja osaan kokeilla jos joku aukeaa minulle(kin).

    Olisko niin, että vain musiikit aukeaa minun asetuksillani?


   • w-peli

    Jaa että sillai? Se voi johtua sitten tuosta ettei välttämättä se Ubuntu nyt hyväksy esim. tuota .jpg-tiedostopäätettä, tai sitten on "ketusta" liian vanha versio käytössä.
    En muista avasiko se ennen tuota olleen Kuvaton.com-kuvalinkit? Avaako se esim. noita aikaisempia laittamiani microsoft/windows-linkkejä. Tai sitten vaikka tämän.

    http://www.luontoportti.com/suomi/fi/perhoset/isonokkosperhonen

    Jos se noita avaa niin silloin se "ongelma "on sen kuvapilven osoite tai tiedostopääte.


   • Alkuperäinen-Rapu

    Lisää temppuja ja kokeiluja.

    Tuolla kun klikkasin Open Link in New Tab, ei auennut muuta kuin tuo laulu "rumista naisista". Nyt sitten kokeilin tuota Open Link, niin sillä aukesi kuvatkin, joten eipä tässä sitten mitään hätiä!


   • Alkuperäinen-Rapu
    w-peli kirjoitti:

    Jaa että sillai? Se voi johtua sitten tuosta ettei välttämättä se Ubuntu nyt hyväksy esim. tuota .jpg-tiedostopäätettä, tai sitten on "ketusta" liian vanha versio käytössä.
    En muista avasiko se ennen tuota olleen Kuvaton.com-kuvalinkit? Avaako se esim. noita aikaisempia laittamiani microsoft/windows-linkkejä. Tai sitten vaikka tämän.

    http://www.luontoportti.com/suomi/fi/perhoset/isonokkosperhonen

    Jos se noita avaa niin silloin se "ongelma "on sen kuvapilven osoite tai tiedostopääte.

    Huomasin nyt, että olit ehtinyt jo vastata minulle. Silloin aukesivat kaikki kun oli se vanha systeemi, ja aukeavat nytkin, kun klikkaan tuota Open Link. Aukesi lähettämäsi perhosjuttukin. Kiitos taas avusta.

    Tämä minun koneeni on kaksikielinen, joten siitä tuo "vieraskielisyys" aina ajoittain.


   • w-peli
    Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

    Lisää temppuja ja kokeiluja.

    Tuolla kun klikkasin Open Link in New Tab, ei auennut muuta kuin tuo laulu "rumista naisista". Nyt sitten kokeilin tuota Open Link, niin sillä aukesi kuvatkin, joten eipä tässä sitten mitään hätiä!

    No hyvä niin että avaa noin sitten. Ei periaatteessa aivan samoin kuin winissäkin ja "kettua" käyttäen. Näin siis kokeilut ovat "opintojen äitejä" kun vaan tarttuu toimeen rohkeasti.

    Huomen onkin sitten todella tartuttava toimeen eli purkamaan tiedostoja noilta levyiltä joissa on dataa kyllä nin maan perr....perusteellisen paljon. Käääääk! Ny jo "hikeä" pukkaa ja voi olla etten paljon ehdi tänne mukaan, tai jaksa, mutta yritän toki jotain aina sitten väliin "heitellä". Toisaalta siitä hyvä että saa itse "komentaa" itseään työajoissa, tekee sitten yöllä tai päivällä, kunhan jotenkin aikatauluissa pysyy. Siis kunhan:

    https://www.youtube.com/watch?v=UV0Cyth6QCY


   • Alkuperäinen-Rapu
    w-peli kirjoitti:

    No hyvä niin että avaa noin sitten. Ei periaatteessa aivan samoin kuin winissäkin ja "kettua" käyttäen. Näin siis kokeilut ovat "opintojen äitejä" kun vaan tarttuu toimeen rohkeasti.

    Huomen onkin sitten todella tartuttava toimeen eli purkamaan tiedostoja noilta levyiltä joissa on dataa kyllä nin maan perr....perusteellisen paljon. Käääääk! Ny jo "hikeä" pukkaa ja voi olla etten paljon ehdi tänne mukaan, tai jaksa, mutta yritän toki jotain aina sitten väliin "heitellä". Toisaalta siitä hyvä että saa itse "komentaa" itseään työajoissa, tekee sitten yöllä tai päivällä, kunhan jotenkin aikatauluissa pysyy. Siis kunhan:

    https://www.youtube.com/watch?v=UV0Cyth6QCY

    Hyvin aukesi myös Kake Randelinin Pakko painaa pitkää päivää! En muista että olisin sitä ennen edes kuullutkaan.

    Onhan se aivan tutkittua tietoa, että työn lomassa on hyväksi hieman myös rentoutua ja puhua myös muita asioita kuin työasioita. Ystävätär soittaa aina minulle, kun työ meinaa ruveta näännyttämään, että sitten jaksaa taas.

    Yritä sinäkin vaan jättää aina välillä raportointisi työasioista ja tule tänne ketjuun rentoutumaan. Eihän tuo "Pakko painaa pitkää päivää", sulkenut myöskään ajatuksia pois muustakin "elämästä" kuin vain töistä.


   • w-peli

    " Eihän tuo "Pakko painaa pitkää päivää", sulkenut myöskään ajatuksia pois muustakin "elämästä" kuin vain töistä."

    Eipä tietenkään, eikä niin tiukalle enää vedetä etteikö muutakin "säpinää" väliin sopisi, kohtuullisin määrin. Kyllä nytkin olisi taas tarjolla "reissua" mutta nyt ei vaan passaa mitenkään lukujärjestykseen.

    Itsessään kyllä homma on sitten sellaista että kun tekee, niin siinä on sitten oltava satasella mukana. Muuten voi tulla sellaisia floppeja että saa tehdä uusiksi taas.

    Cee on tainnut olla siellä "kakkumaisterina" pitkän päivän S in L:n ja U:n kanssa. Aika rankkaa touhua se sairaalassa päivittäin reissaaminenkin on.


   • Alkuperäinen-Rapu

    Minulla on täällä "säpinää" kun olen taas saanut tänne "joulukärpäsen". viime syksynä kerroin samasta asiasta, kärpäsestä mikä "asusti" luonani "syksystä jouluun" ja sitten katosi. Tuskin tämä on tuo "kadonnut" kärpänen, mutta samoin toimii kuin se viime vuotinenkin. Seuraa minua minne menenkin. Tulin äsken tänne ylös, kärpänen oli alhaalla, mutta kun istahdin tähän koneelle, niin kärpänen pyöri jo ympärilläni. Mukavahan se on kun on seuralainen, mutta kunhan ei tuo kavereitaan.

    Cee on varmasti täystyöllistetty, kun on U ja U:n sisko sekä appi sairaalassa. Hyvää huolta he pitävät apesta. U:n siskokin jo toista kertaa tänä vuonna tullut isäänsä tervehtimään Australiasta asti. amummu on varmaan remonttia paossa mökillä. Missä huiteleekaan Ali nyt? Maalimalla!

    Minäpä otan nyt kirjan ja kärpäsen seurakseni tuonne toiseen kamariin. Taidan kuitenkin vielä "harjoitella" tuota juuri oppimaani vinkkien aukaisua.

    Mukavaa illan jatkoa - palataan taas!


   • Alkuperäinen-Rapu
    Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

    Minulla on täällä "säpinää" kun olen taas saanut tänne "joulukärpäsen". viime syksynä kerroin samasta asiasta, kärpäsestä mikä "asusti" luonani "syksystä jouluun" ja sitten katosi. Tuskin tämä on tuo "kadonnut" kärpänen, mutta samoin toimii kuin se viime vuotinenkin. Seuraa minua minne menenkin. Tulin äsken tänne ylös, kärpänen oli alhaalla, mutta kun istahdin tähän koneelle, niin kärpänen pyöri jo ympärilläni. Mukavahan se on kun on seuralainen, mutta kunhan ei tuo kavereitaan.

    Cee on varmasti täystyöllistetty, kun on U ja U:n sisko sekä appi sairaalassa. Hyvää huolta he pitävät apesta. U:n siskokin jo toista kertaa tänä vuonna tullut isäänsä tervehtimään Australiasta asti. amummu on varmaan remonttia paossa mökillä. Missä huiteleekaan Ali nyt? Maalimalla!

    Minäpä otan nyt kirjan ja kärpäsen seurakseni tuonne toiseen kamariin. Taidan kuitenkin vielä "harjoitella" tuota juuri oppimaani vinkkien aukaisua.

    Mukavaa illan jatkoa - palataan taas!

    Huomenta!

    Kertomus "joulukärpäsestäni" sai sitten surullisen lopun. Kun se seurasi minua kaikkialle, niin myös makuuhuoneeseen kun kävin nukkumaan. Vaikka en juo juuri koskaan yöllä vettä, niin minulla on aina vesilasi yöpöydälläni. Tänä aamuna, vesilasissani oli hukkuneena tämä minun siivekäs seuralaiseni. Elämä on, niin sitä mitä se on...kärpäselläkin!

    Aamu on valjennut kylmänä ja kuulaana ainakin täällä päin. Aion mennä tänään tekemään pihatöitä. Lehtiä on taas haravoitavaksi. Naapuri tuntuu jo olevan ulkona, koska jotain kolistelua kuuluu hänen pihaltaan.

    Mukavaa ja joillekin myös "työntäyteistä" viikon alkua!


  • Cee-Lila

   Aurinkoista huomenta. Aamuteet on juotu ja S in L aloitti ähräämään uutta kakkua. On siinä hommaa, kun raastetaan porkkanat, murskataan saksanpähkinät, laitetaan jauhoseokset, johon tulee kanelia, kardemummaa, leivinjauhetta, vehnäjauhoja ja jos jotain. Sitten vatkataan munat ja sokerit ym.

   Ulkona on valtavat määrät pudonneita puun lehtiä joka puolella, että kyllä talojen omistajilla haravointia riittää. Rapukin on niitä jo haravoimassa, hyvä sää ainakin on sitä tehdä, toisin kuin eilen, jolloin satoi.

  • amummu

   Aamua (vielä tunnin verran)!

   Hitaasti taas tämä päiväni alkaa. Yö meni pyöriskellessä, aamulla uni olisi maittanut, mutta onneksi havahduin siipan makkarissa hiippaamiseen, enkä sitten enää antanut itseni nukahtaa. Kuitenkin vasta jokin aika sitten sain aamukahveet juotua ja lehdet luettua. - hämäläisyyttäni kunnioittaen!!

   Rapunen on vissiinkin jo ulkotöisssä, Babbarainen missä lie Euroopan uumenissa. Cee perustanut kaikkien appivierailujen oheen SiL:n kanssa leipomon? Monipolviselta mutta herkulliselta ainakin kuullostaa=näyttää tuo kakkuresepti. Onkohan hurmari kurmuuttanut WP:n hiljaiseksi.

   Tänään opin uuden sanan: kvaalautua. Luin jotain hevosjuttua ja siinä käytettiin po. sanaa. Aattelin, että on joku johdannainen sanasta kvaliteetti. Ja niin kai onkin. Hevosurheilussa pitää usein ensin selvittää joku alempi taisto, että pääsee jatkamaan korkeammalle. Pitää siis kvaalautua. Aika väkinäiseltä sana kuullostaa, tavallaan ninku.

   Kaiken kiireen keskellä meinaan nyt lähteä käymään lounaalla systerini luona. Oli eilen emännöinyt porukoilleen kolmen nuoren yhteissynttärikalaasit, ja ruokaa kuulemma jäi vaikka komppanialle venäläissotilaita (ennen vanhaan käytettiin toista ilmaisua). Siis en tietenkään mene omaa hyvääni hakemaan, vaan pelastamaan läheiseni ruoan turhalta hävittämiseltä:)). No, onneksi sinne tulee muitakin rääppijöitä, joten ei muonia pelkästään kahteen mahaan pumpata.

   Iloista päivää!

  • Alkuperäinen-Rapu

   Hoh hoijaa - harava on heilunut ja kottikärryt kolisseet. Haravoin ja kärräsin pois enemmänkin kuin vain omilta pihoilta. Taloyhtiön yhteisiltäkin alueilta, mutta jäi vielä runsaasti haravoitavaa muillekin. Sää on hyvä, mutta tuulee ja se yritti riepotella kuormastani lehtiä lentoon. Tuntuu kuitenkin, että sain aika paljon aikaan, ja nyt voi taas vaikka lueskella hyvillä mielin.

   Eipä tässä nyt muuta. Huomenna tulee tyttäreni ja vävyni kotiinsa USAsta. Ovat nähneet paljon. Viipyivät tuolla reissullaan 15 päivää, joten kyllä siinä on jo ehtinyt moneen paikkaan. Kuvia olen saanut sähköpostiin. Mahtavia maisemia ja kaupunkikuvia.

  • w-epeli

   Hyvät illat ( yöt) ja entex huomenet :)
   Sentään naisset ollut linjalla, hyvä niin, kun ei tässä ole ehtinyt edes vilkaisemaan vaikka aamulla 05:30 aloittelin "puuhastella", voi rähmä :(
   Piti nääs ensteks siirtää kaikki tiedostot varmuuskopiointiin yhdelle levylle ja sitten vasta aloitella. Nooh, sitä näin "nuorna" jaksaa viel! Öhh, huomisesta ei tiedäkään enää :)

   Hih, Rapunen onnistunu hukuttamaan kärpäsen vai totesiko kärpänen et "toivotonta" ja hyppäs itte ? Vitsi vitsi.......
   Ja "Mummeli" hönkäissy mökiltä kylille kun kuuli ettäs valmiille sapuiskoille pääsee, aika vihmerää äksöniä.
   Montakohan päivää Ceen pitää niitä kuakkuja paistella kun tuntuu aina porkkanoita raastavan? Muistaa vaan että missä se porkkana loppuu niin siitä sormet alkaa. Ettei käy kuin entiselle tukkisahurille.

   Peeweli että kalliiks käyp tää töiden tekokin vaikka "tienata" pitäis mukamas? Piti mennä sitten jo tilaamaan uus ja rivakampi älykänny kun ei olevinaan entisellä kerkii. No puhumaan kerkiis mutta kun pitäis silläkin "työstää" niin hämäläiseltä entinen (nykyinen) alkoi tuntumaan. Tukossa het kuin kilon pussi kun kahen kilon kalakukkoa tungettiin. Ei sitä Kilon polliisia kuiteskaan.

   Tässähän ne tärkeimmät joten eikun niitä kauniita painajaissii vaan kaikillen ! :)

   • Alkuperäinen-Rapu

    Huomenta!

    Hauska aamun avaus.

    Kärpäseni kuolema, näin tutustumisemme alkuvaiheessa, oli varmaan vahinko. Kuvitteli, että meillä on yhteinen vesilasi ja niin siinä sitten kävi! Onneksi en juonut yöllä, pimeässä, joten ei tullut liian intiimiä "hautausta".

    Nyt on minunkin taas paneuduttava tekemään jotakin, mutta aivan aluksi on tehtävä kauppareissu.

    Hyvää työpäivää, se on mukavaa että työ maistuu, vaikka sitten hieman "väkisten". Verkkokauppa. comin toimitusjohtajakin kertoo nauttivansa niin kovasti työstään, että tekee työtä kuutena päivänä viikossa, mutta ottaa vain kahden kuukauden palkan itselleen ja jakaa kymmenen kuukauden palkkansa työntekijöilleen. Niin sitä pitää innostaa työntekijöitä ja näyttää esimerkkiä.

    Hyvää lokakuista päivää myös meille vähemmän innokkaille ahertajille.


   • e-a

    Oon kainosti pyytänyt sinua kommentoimaan erästä puhelinvalintaan liittyvää keskustelua tuolla tuubaa 2. Ei pakko missään tapauksessa, sillä niinku jo Tolkku monesti muistutti, että pakko ei ole kivaa tai jotenkin sinne päin.


  • Cee-Lila

   Hyvää aamupäivää. Löysimme jo S in L:n kanssa uuden kakkureseptin yhdestä lehdestä, joka sisältää myös porkkanaa, teemme sen varmaan seuraavaksi. Kohta meillä kasvaa naatit päästä ja joriinin juuret jaloista:-(

   Soitin tänään jo vikapaikkaan johon jätin jopa soittopyynnön, sitten peruin sen, kun huomasin, ettei ollut oikea numero. On apen asioita, ei omiani.

  • Alkuperäinen-Rapu

   Minä olen nyt ollut "nostamassa" Suomen taloutta nousuun! Ostin nimittäin kauniin, viininpunaisen, polvipituisen ulsterin itselleni. Minä, joka käytän aina mustaa, päätin nyt repäistä värillä. Ainakin vielä olen tyytyväinen ostokseeni.

   Nyt täytyy ensin syödä ja sitten on sulkeuduttava kodinhoitohuoneeseen silityslaudan ääreen silitysrauta kädessä. Se siitä seuraa kun antaa ensin pesukoneen hyrrätä.

   Pitäisi minunkin leipoa jotain, onhan tulossa kaksi pyhääkin. Cee ahkeroi, ja ehtii sinne sun tänne - Malmille, appea tervehtimään on tuo tänne.

  • amummu

   Just tänään en tykkää yhtään auringosta. Seinän kokoiset ikkunamme pestiin vasta parisen kuukautta sitten ja jo nyt ne ovat kuin koiran oksennus tuossa, kirkaassa, lähes vaakaan tulevassa auringon paisteessa.

   Aina ikkunoita pestessämme on kyllä hyvin tiedossa, että ensimmäinen tuulella tuleva sade tekee koko homman turhaksi. Muutama sadepäivä nyt sitten oli, ja lähes itkuun purskahdan, kun ikkunoitamme katselen. Se hentoinen, ikkunoiden pesun hoitanut 4H-tyttönen varmaan tekisi samoin, jos ikkunat nyt näkisi. Vaan kestihän kirkkautta tänä syksynä poikkeuksellisen pitkään, kun sateet tulivat vasta nyt. Ja saihan se tyttönen työstään palkankin. Ei tosin minulta, vaan juuri tuolta 4H-järjestöltä.

   Täällä Leijonat tukevat 4H:n työtä avustamalla rahallisesti murkkuikäisten koululaisten pieniä työrupeamia. Siis minä, eläkeläinen, sain elämäni ensimmäisen "vanhuspalvelun" ilmaiseksi (eivät ehkä tienneet, että meillä vielä toinen raataa työssä). Odotukset tämän kokemuksen rohkaisemina ovat suuret tulevaisuutta silmälläpitäen:))). Toivottavasti vaippojani ei kuitenkaan silloin ole vaihtamassa lapsi, vaan vaikka sitten robotti.

   Äsken olin taas pitkästä aikaa kettislenkillä. Kyllä oli ukko iloinen, kun menin sitä hakemaan; meinas vallan mennä solmuun ja hyvä ettei turkistaan ulos tullut. Jälleen näkeminen oli todella riemukas - molemminpuolista! Välillä kävellessämme se pysähtyi ja kääntyi katsomaan minua, että tuleeko se mummu perässä. Tai saattoihan tuo sanattomasti ihmetellä minulle, kun ei missään näkynyt poroja. Niitä kun tottui katselemaan lenkeillänsä Lapissa lomaillessaan.

   Monta muutakin asiaa olen taas tänään hoitanut, ja nyt, vasta lounaan syötyäni taidan hetkeksi löhähtää sohvan uumeniin. Yö meni taas ihan äitiinsä, ja uni painaa niin silmää, että joku aika sitten tuolta a-ran kotikulmilta kotiin ajellessani meinasin vallan rattiin nukahtaa. Kävin viemässä lisää kirjoja HESY:n kirpparille.

   Leppoisaa päivän kulkua!

  • amummu

   Piti vielä kertomani erään verkkokaupasta tilaamani paketin aukaisusta. Meinaan pistää po. kauppaan palautetta, että pistävät tästä lähin paketin oheen pussin dynamiittia. Teipeillä päällystetyn pahvisen paketin avaaminen oli niin työläs homma, että meinasin jo heittää sikseen. Joku minua vielä huonompisorminen ihminen ei sitä olisi saanut auki. Tarvittiin "puukkoja ja puntareita, ynnä muita virvokkeita", että tuon, ilmeisesti rekan yliajonkin kestämään tarkoitetun pakkauksen sain avattua. No, eipähän paketti sitten hajonnut matkalla; taisi olla pakkaustyöntekijän bravuuri.

  • Ali-purilainen

   Varisseiden lehtien määrästä ette tiedä mitään, ennen kuin tulette Hampuriin näkemään oikean pudonneitten lehtien määrän

  • w-epeli

   Päivät, ja kuules Ali-pirulainen ? Voin kyllä väittää että siellä jossakin sain tarpeekseni niistä "lehdistä" sillä niitä uutisia riitti nilkkaan asti kahlata lähes joka toiselle päivälle. Ja kun aika oli rajallista vielä tehdä niitä omia pihaduuneja niin maan perusteellisesti niitä sinne jäikin :(

   Vai Hampurissa ny? Mikä ettei kun varpaita polttelee....
   Pakko oli nyt tältä päivältä duunit laittaa jo jäihin kun alkaa silmät kattella ihan minne sattuu... Niistä voi johtua näppisvihreetkin sitten kuten huomasin eilisillan jutussa. Ei vaarallista kai tässä Jalon jengissä ( a-mummun) mukaan. Ei tästä kumminkaan selviä hengissä, vai?.

   Nooh, "flikat" ovat nostaneet jalosti taloutta, leiponeet taas kuakkuva ja "mummeli" pitkästä aikaa työnnelly kettistä ulkona. Silleen ne toiset. Huomasin kun vilkaisin että e-a kyseli Rapuselta puhelimesta mutta sitten hokasin että tarkoitti varmaan minua kuitenkin. Kävin sitten tarkistamassa "kylässä" ja näinhän se olikin.

   Näin, taas pimeetä ja vasta aamulla oli kuudelta kun aloittelin "työstämään", mutta ny riitti. On pakko kyl yrittää lähteä klabbia raahaamaan muutaman kilsan verran että sais happeakin välillä. Ja johan tässä tämmösistä päivistä pe*suskin on turrana. Ei liittynyt päivän politiikkaan tuo :)

  • w-peli

   https://www.youtube.com/watch?v=UZ8Su21oa0o

   Tässäpä Alille & muille myös.....
   Ettekä sitten varoittanut että tuol ulkona oli kylymä kun sipiriassa. Soon pertsana vällyhoussu- kelit, niin ja pipo myös ! Onkohan ees porstuassa sukset ja porkat tallessa?

   Öitä tässä jo samalla .

  • w-epeli
  • Alkuperäinen-Rapu

   Ohoh, olipa hyvä saada tietää tuosta S24 katkosta. Mikähän "katko" HS.fissä on taas kohdallani, kun se väittää taas että pitää kirjautua, vaikka olen kirjautunut. Kyllä se päästää lukemaan juttuja ja kiertoteitä sinne omiin kommentteihinikin, mutta ei päästä kommentoimaan, eikä antamaan pisteitä?

   Minäkin jäin ensin tuossa aamulla "huulipyöreenä" miettimään hetkeksi, että miten e-a kyselee minulta neuvoja kännyköiden hankintaan, mutta sitten tajusin kyllä, että tuo ei ollut minulle tarkoitettu.

   Olipa kiva kuulla tuo "lehtisoitto", kun tässä on joutunut yksi jos toinenkin ihailemaan ja myös haravoimaan niitä pihoiltaan.

   Nyt minäkin toivottelen öitä ja otan hetkeksi kirjan seurakseni - kun se kärpänenkin hukkui vesilasiini. Luulikohan sitä uima-altaaksi!

  • w-peli

   Kokeillaas jokos toimii, tässä kalasopan keiton lomassa. Hitto kun on pakko syödäkin ja menee hyvää työaikaa hukkaan :)

   Sitten se yritys lähettää tämä.......

  • w-peli

   Kokeillaas jokos toimii, tässä kalasopan keiton lomassa. Hitto kun on pakko syödäkin ja menee hyvää työaikaa hukkaan :)

   Sitten se yritys lähettää tämä....... Pöh, ilmoittaa Palvelinvirhe ja pukkaa uutta laskua vaan?

   • w-peli

    Ja sitten kuitenkin on tupannut tuon ekankin. No varmistus on aina hyvä :d ?

    Hih ja nyt ei anna laskua, hypätkööt pituutta.....

    Pitää kait potkaista persuksille tätä?


   • amummu

    Saas nähä joko toimii. Ainakin laskutoimitus näyttää puuttuvan.

    No, eipä tässä kyllä mitään viisasta taaskaan ole plakkarissa, joten mitään ei kukaan menetä, vaikka tämäkin lätinäni häviäisi bittiavaruuteen (jos sinnekään).

    Tulin just kettislenkiltä ja nyt pitää ruveta terottamaan kaupunkikenkiä. Kohta nimittäin tää maalaismummu lähtee moikkaamaan kaupunkilaismummoja ja
    -vaareja ihan stadin sentrumiin. Tapaan pitkästä aikaa, kesän jälkeen taas vanhoja työkavereita syyslounaan merkeissä, edellisessä tapaamisessamme nautiskelimme kesälounasta.

    Autolla kyllä meinaan stadiin mennä; inhoan aikataulujen ja kellon kyttäämistä. Näillä kulmilla kaiken lisäksi on vähennetty bussivuoroja, ja aikataulut ovat entistä epäsopivammat niihin aikoihin, jolloin tämmöinen vapaaherratar kulkisi. Junallakin voisin mennä, mutta tuolla naapurikaupungin aseman parkkiksella voi joutua ajamaan rallia pitkäänkin ennen kuin loosi löytyy, ja sinä aikana on juna jo mennyt pariinkin kertaan.

    Siis kepeätä keskiviikkoa!

    Ps. ilmaantuipa laskutoimituskin näppäimiä kurittaessani


  • e-a

   Joissakin tapauksissa laatikossa on "kommentoi lainaten", joissain vain pelkkä "kommentoi" ja siksi weepelille lähettämäni kysely oli osoitteeton juu. Toisaalta saatoin erehdyksessä laittaa "osastolle" kommentoi, mutta epäilen virheettömänä ihmisenä virhettäni, hih juu. Kiitän kuitenkin vastauksesta

  • Ali-Pabbara

   HH-Riitu ilmestyi juuri kirkon kahvilaan. Kerroin hänelle terveiset kaikilta ja kun hän oli ihan hyvässä vedossa niin kyllä hän pyydettynä tulee varmaan jonain päivänä itse kertomaan terveisiä lehtisadon keskeltä.
   Valitteli vain kirjoituslaiskuuttaan ja huonontunutta Suomi 24 tekniikkaa mikä onkin totta kuten kaikki olemme havainneet. Ehkä seuraavas´sa seisokissa parantavat niin että Peewelikin ymmärtää miten se toimii!
   Ali Baba der Alte

   • w-epeli

    Iltoi vaan ,ja juu, kyllä näyttää olevan "kehittäjillä " vähän legot sekaisin. On lootaa kommentoi, lisää kommentti, kommentoi lainaten ja mitähän vielä? Ny mää Alille "kommentoin" siinä kuin muillekin.

    Kiva tieto että Riitu on kunnossa ja koetas vähän "ripittää" että vois aina viestiä nakata tänne.

    Vai että jos sitten seuraavassa "seisokissa" peewelikin alkais älytä jotain?? :) Joopati sanoi hän.
    Nyt minäkin nakkasin pelivälineet ( legot) pakettiin tältä päivää ja siirryn kyllä maar studioon. Pertsana oo ehtinny yhtään futea seurata mutta ny se tehdään, jos hereillä pysyn.

    Klikkasín ekaks ihan eri "Elämää"-ketjua ja vähän olin hoo moilasena ettäs mitä pirua. Olikin Alin eka vai toka vai monesko aloitus tälle? :) Täähän se sitten olikin se oikee ketku vaikka hiljaista näyttää olleen tässäkin.

    Ötyjä vain sitten kuka erehtyy vilkaisemaan vielä kenties.


  • Cee-Lila

   Hyvää iltaa ja yötä, minä vilkaisin, enkä kommentoi, en lisää kommenttia, enkä kommentoi lainaten, koska ne eivät ikinä toimi minulla vaan kone menee juntturaan. Kun kirjoitan yhden viestin ja lähetän, koneeni menee silti juntturaan.

   Meillä on siivottu tänään S in L:n kanssa, U meni partsille karkuun, paistoin ohrarieskan, kävimme appea katsomassa ja siinä se päivä vierähtikin.

   Kiva, että Ali näki Riitun hyvissä voimissaan, A-mummu on ulkoiluttanut kettistä ja itseään peräti Centrumissa asti ja W-peli vetäytynyt jalkapallistudioon päivän legopalojen asettelun jälkeen, rakensitko isonkin tornin?

   Nyt minä lähden lukemaan "rannikon pulustajaa" sekä syön kenties yhden puikulan.

  • Alkuperäinen-Rapu

   Huomenta - pääsin minäkin tähän "parannettuun" palveluun.

   Nyt huomasin, että kaikki ovat jo eilen kirjoitelleet tänne aivan aamupäivästä asti, mutta kun minä yritin, niin aina tuli vain sininen ruutu ja siinä viesti "parannamme palvelua"! Treffeille ja sähköpostiin siinä ilmoitettiin kyllä pääsevän silloinkin, kun "palvelu" oli vielä parannusvaiheessa - minun koneellani!

   Yritin vielä myöhään illalla, mutta sama viesti vain tuli edelleen. Nyt tulin kokeilemaan, ja "toimii"! Palvelun muusta "paranemisesta" en osaa vielä sanoa mitään.

   Joku on "kaapannut" toisen "Elämä-ketjumme"! Miksi on niin vaikeaa elää aivan omaa "elämää" ja käydä keskusteluja siellä missä toisetkin, ettei tarvitseisi kaapata Elämän kaksosketjua. Vaikka olisivat vokaalitkin hukassa?

   Mukavaa, että Riitu on voimissaan. Toivottavasti kirjoittelee Elämään kuulumisiaan.

  • w-epeli

   Aamupäivät, tässä kaffetauon lomassa.
   Oon tuossa hetken kattellu noiden palsta"kehittäjien" touhuja ja yrittänyt etsiä jotain logiikkaa noista kommentoi, lisää kommentti, kommentoi lainaten , mutta mutta, ei meikän äly riitä löytämään niistä mitään selkeää sellaista?
   Tuntuvat jotenkin toimivan "sattumanvaraisesti" mikä ei tietenkään pitäisi olla varmasti mikään tarkoitus, vai voiko?

   Oli miten oli mutta ei tässä sessiossa "parannamme palvelua" näin äkkiä huomaa kyllä mitään parempaan menoa. Mutta elämäähän kai tämäkin sitten on.
   Sitä taas ei kannata kauhiast ihmetellä jos joillakin koneet täällä takkuilevat ja hidastelevat koska ellei mainostenestoja ole selaimessa, niin sivut( ketjut) eivät aukea kokonaan ennenkuin koko mainospumaskat ovat latautuneet.
   Etenkin pienitehoisissa laitteissa ja varsinkin mobiileissa todelliset riesat.

   Ja mistä ne mainostajat tietävät ostaa ja kohdentaa mainostilaa eri palstoille , jopa eri ketjuihin "täsmäiskuin" ? Peace of cake, sano, katsoin illalla ja nyt toistuvasti tuo Ghostery- lisäosa estää 11 eri "kyylääjää" vaklaamasta minun(kin) selaintietoja tässäkin ketjussa, ja AdBlockPlus estää mainosten silmille pomppimisen muuten.

   Tässä nyt kuvakaappaus tuosta illalta ja sama 11 näyttää siellä olevan nyt myös estoissa. :

   http://kuvapilvi.fi/k/ytc8.jpg

   Tulipas taas höpinää mutta jotain "känny urkinnoista" olin kuulevani aamulla, tietty vaan taas toisella jallaalla.
   Juu ja tuo peace of cake ei tarkoitttanut tietenkään Ceen kuakkuja jotka oletettavasti maistuvat paremmalle, siis luulisin.
   Ja niin, ei tullut korkeaa tornia eilisistä "legoista", hyvin mahtui "tungettuna" varmuuskopioon noin sentin (cm:n) matalaan levyyn.

   Hooops, meinaa tauko venähtää ! Päivänjatkoja....

  • amummu

   Jaahas. Tässä se on päivä mennyt jo puoleen odotellessa kaappifirman mittamiestä. No, tulihan hän lopulta. Tarkkoja mittoja poika ottikin, millin puolikaskin tuli mukaan.

   Vaan niine hyvineen lähti mies meiltä. Mitat hän kirjoitti ylös suunnitelman kuviin. Eli sentään dokmentointiín. Lähtiessään kysyin että etkö ota näitä papereita mukaasi. Ei, ne eivät kuulu hänelle, vaan sille joka kaapit tilaa, eli meidän remonttisuunnittelijalle. Ja nyt pitää minun ruveta naputtelemaan eteenpäin noita millejä eemelillä. Auta armias, jos naputtelen jotain väärin, niin sitten on minun mokani, jos lopulta kaapit eivät asennusvaiheessa sovikaan koloihinsa. Hitsi.

   Jotenkin tämä remppaprojekti alkaa jo ryydyttää. Mutta lohdutan itseäni sillä, että sitten on huushollimme valmis vanhentumisprojektiimme. Noh, mahdollisesti jotain koneita joudumme hyvällä onnella vielä vaihtamaan (riippuu elinpäivistämme), ja vielä yhden asuntomme oven ja oviaukon leventämään tarvittaessa pyörätuolin mentäväksi. Mutta se on sitten sen ajan murhe.

   Nyt palttoot niskaan ja kettislenkille! Ihan pikkuisen nyt, juuri tällä hetkellä kyrsii erään ystäväpariskuntamme joka syksyinen siirtyminen pahimmaksi rospuutoksi Floridan lämpimiin: tässä pimeässä ja koleassa/kylmässä jaksossa on se vaivaannus, että ulos pitää välillä pakata nuttua nutun päälle, että tarkiaa. Muuten vuodenajat ovat minulle ehdoton välttämättömyys. Ikuisesta kesästä en edes uneksi.

   Eikun mukavaa torstaita! (Ylihuomenna on jo lauantai, siitä vuorokauden päästä alkaa jo uusi viikko häämöttää, ja joulu on taas lähempänä kuin arvata saattaa).

  • Cee-Lila

   Iltapäivää. Ylihuomenna on siis lauantai ja pyhäinpäivä, eli kaupat eivät ole auki, joitain poikkeuksia lukuun ottamatta.

   A-mummu, onko tulevat kaappinne terästä vai puuta? Tietysti ehkä puoli milliäkin merkitsee, mutta puullahan on taipumus turvota tai kuivua, riippuu asunnon kosteudesta ym tekijöistä.

   Meillä kuului pari vuotta sitten karsea pamaus illalla klo 11 aikaan. En löytänyt syytä mutta muutaman päivän kuluttua huomasin, että pesuhuoneen seinässä oli halkeama neljän kaakelilaatan matkalta. Talossamme on kuulemma monessa asunnossa sama juttu. Meillä on myös olohuoneen katossa halkeama, ei se hyvin näy, mutta näkyy tietyssä valossa. Talo on rakennettu täyttömaan päälle 20 vuotta sitten.

   U:n lapsuudenkodissa Malmilla ei mennyt ikkunat eikä ovet kunnolla kiinni, talo oli suon päälle rakennettu puutalo, vierestä kulki junarata, aina kun juna meni ohi, koko talo tärisi.

  • amummu

   Kaappimme ovat pääasiassa puuta mutta metallia on myös mukana.

   Puu todellakin elää, äänekkäästikin, ja sen huomaamme mekin kämpässämme talvisaikaan toisinaan kyllä kesälläkin äänehtii. Joskus oikein kylminä öinä saatamme herätä ja hypätä suoraan unesta puoli metriä ilmaan, kun katto tai puupalkit, joita asunnossamme on, paukahtavat lämpötilamuutoksissa. Joskus kettiskin on ollut meillä yökylässä juuri tuollaisen pamauksen aikana ja lähes vauhkoontunut, kun on paukkuherkkä ja vauhko muutenkin koville äänille.

   Äsken tein itselleni ahvenpataa juustokastikkeessa ja pannussa, oliiviöljyssä paistettuja ruusukaaleja, paprikaa ja tomaattia lempeällä chilikastikkeella maustettuna. Hyvää oli. Uskalsin taas laittaa kalaa, kun siippa on poissa pari päivää, eikä siis ole kukomassa kalan hajua. Hän on allerginen kalalle ja saa jo hajusta huonon olon.

   Nyt menoksi laittamaan lapsille ruokaa, kun vanhempansa jossain liesussa.

  • Ali-Parka-Arka

   Tämän kerron teille saksalaisesta terveydenhuollosta tippaakaan liioittelematta, edes värittämättä:

   Olin etukäteen kysäissyt että voisikohan yksi vanha tuttu lääkäri poistaa nenäni Viereen kasvamaan innostuneen syylän.
   No menin lääkärin talolle ja sielläodotti kahvit ja pullat jotka piti juoda ja jorista lääkärin ja hänen uusimman rouvansa kanssa. Sitten kun kahvit oli juoto jatkettiin istumista keittiössä ja lääkäri kaivoi sopivan skalppelin esiin ja vähän tumppua ja leikkas pyynnöstä syylän juurinen ilman puudutusta siinä keittiössä. Sehän vuoti kuin sika kun se pyynnöstäleikattiin oikein eli riittävästi. Sitten päälle vaan lääkärillä ollutta hyydytysnestettä ja tiukka paino tumpulla vähän aikaa ja lopulta sellainen medikalisoitu laastari päälle.

   Hinta nolla euroaja kahvit pullineen päälle.

   Vertailkaapa tätä suomalaisen terveydenhuollon hintaan ja palvelun nopeuteen ja tarvittaviin rakennuksiin jotta tällainen kirurginen operaatio saataisiin tehtyä

   Kaikista lujimmille otti alkaa 25 vuoden jälkeen puhumaan sujuvaa saksaa. Aika hyvin näytti onnistuvan sekin.

   Miotäs nyt sanotte?

   • w-epeli

    Jokos riittäs (14h) tälle päivälle? Juu, kyllä, ja nyt on jo hommat hyvin etuajassa :)

    "Miotäs nyt sanotte?" kyselee Ali-parka. Njooh, vanhalle tutulle pieni operatsuuni ilmaatteks, mitäs tuohon nyt sanos? Eihän tuolla mitään tekemistä ole verrata meidän terveydenhuoltoon. Meinaten kyllä ne tuolla muailimalla leikkelevät ihan koko päitä juurineen ja ihan tuntemattomilta, ei kai niitäkään voi oikein soveltaa meitin yhteiskunnan hommiin,vai mitenkä, kyssyy hän?

    Öhöh no joo, on taas aapelimummu täpinöissään tohunnut niin että varmana sauhu jalakapohjista noussut, ja Rapunenkin päässyt koneella "läpi", ainakin kerran?
    Ihan samaa vikaa on ollut vähän tässäkin houssissa havaittu kuin Ceenkin. Vaikka talon sisäpihan puoli on kalliolla niin rannanpuoli on ilmeisesti hiukan "periksi" antanut. Ontelolaatoissa (seinät, katot) jonkin verran pieniä halkeamia on tapahtunut. Etenkin länsiseinän partsien osilla.
    Ja olipa tässäkin kämpässä lähes "uutuuttaan" (2 vee) olkkarin seinässä halkeama, samoin peilaa katosta korjattu jälki.

    Ja kyllä ääntäkin lähtee, helteellä ja kovemmilla pakkasilla pellit paukahtelevat ulkosalla.

    Hih, sitten vähän kun taas tästä "parannuksesta" täällä :) Kun yritin nyt tulla niin "voi voi, sen on nyt rikki"- taas, mutta heti sitten aukeni kuitenkin. Ja kun katsoin yhdellä osiolla niin siellä viestien perässä on se kommentoi / kommentoi lainaten kun taas täällä (ketjussa ainakin) on vain tuo kommentoi, ja sitten tuo tyhjä loossi alhaalla ? No kuhan ny jotenkin söin, eikun toimii. (hiijen amummu ! ).

    Ny oikeen kautta kiertäen iltaruiskuun, aamulla aurinko luultavasti taas noussee?


  • Alkuperäinen-Rapu

   Olipas hauska tuo Alin kirurgilla tehty toimenpide. Minä olen tehnyt itse itselleni monta vuotta sitten yhtä ronskin leikkauksen, kylläkin epähuomiossa, mutta patti lähti sen siliän tien eikä ole palannut. Minulle oli ilmestynyt tuohon vasemman käden peukalontyveen sellainen aivan "kiltti" patti (nestekeräymä). Töissä näytin sitä meidän lääkärille ja hän sanoi, että voishan sen tyhjentää neulalla, mutta ne tahtovat tulla uudestaan. Ei sille sitten tehty mitään, mutta kun leikkasin kesällä sahalla omenapuun oksia, niin kerran saha lipsahti ja viilsi aivan keskeltä sitä pattia. Eipä ole patti uusinut, vaikka siitä on jo monta vuotta. Ei tarvittu lääkärin tekemää toimenpidettä. Eikä sekään "leikkaus" maksanut mitään. Sahakin on vielä tallessa - jos tulee vaikka tarvetta!

   Minullekin tuli äsken, kun yritin tänne, tuo "voivottelu" kun on rikki. Ajattelin, että pääseeköhän toiset, niin kuin eilen, kun minä vain en päässyt koko päivänä?

   Nyt hyvät yöt kaikille!

   E

   • Alkuperäinen-Rapu