Mikähän vaivaa?

Jaaaa123

Tiedän etten täältä nyt varmaan mitään oikeaa vastausta saa vaivaani, mutta ajattelin kysellä täältä jos jollakin olisi ollut samanlaisia vaivoja.. Minulla on ollut selkä kipeä muutamia vuosia, välillä enemmän ja välillä vähemmän. On ollut sekä ala- ja yläselkä kipuja ja tunto on välillä lähtenyt jaloista pohkeesta, takareidestä, naamasta,alapäästä ja en muista onko muualtakin. Lääkärissä kävin kerran ja sanoi että flunssan takia lähtee tunto..:Dvähän lääkärikäynnin jälkeen otsassa on ollut vähän niinkuin paine tai semmoinen outo tunne. Pohkeet on ollut viikon ajan välillä kipeät ja ehkä puutuneet ja välillä kipua reidessä ja polvitaipeessa. Kävi mielessä myös veritulppa kun syön e-pillereitä mutta jalat ei kai ole turvonneet ja kipu/puutuneisuus on molemmissa pohkeissa. Olen 21 vuotias perusterve nainen. Onko kellään kokemuksia selkävaivoista jotka aiheuttaisi pohkeitten puutumista? Tai onko nyt jotain ihme flunssaa joka tämmöistä aiheuttaa?Minulla ei ole ollut nyt kuumetta tai flunssainen olo. Vähän nenä vuotanut .. Kannattaakohan lääkärissä käydä ?

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuskinflunssasta

      Enempi tulisi mieleen,että on jossain hermoja puristuksissa.

      • Jaaa123

        Niin mietinkin että outo flunssa olisi kyllä..


    • joskuspinteillyt

      Aika korkealla pitää hermopinteen olla, jotta saa naamankin puutumaan. Jalkaoireet voisivat vielä sinne mennä.

      Onko perusverikokeet otettu? B12-vitamiin tasokin voisi olla hyvä selvittää. Vaikuttaa hermoston toimintaan. Toinen asia joka mieleeni tuli, niin ettei olisi vaikkapa punkin purema? Ja sitten tulee mieleen jokin alkava neurologinen sairaus, kuten MS-tauti.

      Veritulppakin voi olla joskus kohtuullisen epätyypillinen oireiltaan, mutta en vaan usko kohdallasi krooniseen molemminpuoliseen pohjeveritulppaan. Muista liikutella raajoja pitkien istumisten jälkeen. Istuminen sekä puuduttaa että lamaa verenkiertoa.

      En ole ikinä kuullut, että flunssa veisi tuntoa. Itselläni on refluksi, ja vatsani remppaa enemmän flunssan aikaan (eli on koko ajan täyden tuntuinen), mutta puutuminen flunssaan liittyen on huono selitys. Joudutko esim. työssäsi konttaamaan? Alaraajaan voi tulla hermopinne myös jostain polven kohdalta. Siinä pahimmillaan jalkaterä saattaa roikkua. Itselläni reiden ulkosyrjän tunto ei ole täysin palautunut vielä 1,5 v hermopinteen toteamisen jälkeenkään.

      Mitä jos kävisit uudestaan lääkärillä tai vaikka yksityisellä neurologilla?

      • Jaaa123

        Niin naaman puutuminen onkin vähän outoa ja suht uusi vaiva. Verikokeissa kävin heinäkuun alussa ja sillon niistä ei selvinnyt mitään, mutta en tiedä katsottiinko siitä muuta kuin tulehdusarvo mikä ei ollut koholla.

        Punki purema voisi ehkä olla mahdollinen kun koiran omistan ja heinäkuun alussa suihkuun mennessä huomasin punkin kävelemässä minussa, mutta en ole ainakaa puremajälkeä nähnyt. Niin en tiedä miten todennäköistä tämä on. Googlettemalla oireitani olen ms-tautiin törmännyt..

        Niin totta! Pitää yrittää olla istumatta pitkiä aikoja ja muitaaa liikkua.

        En ole itsekään kuullut että flunssa voisi puuduttaa jalat ja naaman,mutta niin lääkäri sanoi vaikka selkäkivuistakin kerroin. En joudu työssäni konttaamaan tai muutenkaa rasitukseen.

        Toivottavasti jalkasi paranee ja kiitos vastauksesta! Pitää varmaan lääkäriin maanantaina mennä, toivottavasti olisi eri lääkäri tällä kertaa..


    • s...s

      Ei kuulosta ollenkaan veritulpasta johtuvalta ja flunssa ei todellakaan aiheuta puutumista. Selkävaiva ei aiheuta oireita yläraajoihin, ellei ole ihan kaularangan tason ongelmasta kysymys, eikä missään kohtaa oleva selkävaiva aiheuta puutumista kasvoihin.

      MS-tauti tuli minullekin mieleen, tietysti harvinainen mutta jos yhtään kuulostaa oireet tutuilta: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00048 niin mene neurologille arvioitavaksi.

      Toinen mikä tuli mieleen on hyperventilaatio: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00905&p_haku=hyperventilaatio tätä voisi ajatella jos puutumiset ovat tulleet stressaavissa tilanteissa ja erityisesti, jos kasvojen puutuminen on ollut nimenomaan suun ympärillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2087
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      118
      1600
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1510
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1226
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      488
      1145
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1135
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      953
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      932
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      876
    Aihe