Jääkiekon mm-kisojen pelisysteemi

väke

Mitä mieltä olette mm-kisojen pelisysteemistä? Kun kukin joukkue pelaa seitsemän alkusarjaottelua ja alkusarjan neljä parasta pääsevät puolivälieriin, näiden voittajat välieriin ja näiden häviäjät pronssiotteluun ja voittajat loppuotteluun. Joskus vähän tuntuu, että alkusarja on loppujen lopuksi merkityksetön. Vaikka pelaisi kuinka hyvin alkusarjassa mutta häviää puolivälierän, joutuu lähtemään kotiin. Esim. Kanadahan oli viime vuoden kisoissa lohkonsa paras, mutta hävisi puolivälierässä Suomelle, joka oli vaarassa jäädä puolivälierien ulkopuolelle.

2

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jyy_jyy

      Reiluintahan se olisi niin, että kaikki pelaisivat toisiaan vastaan yhtä monta kertaa. Tämän perusteella ykköselle kulta, kakkoselle hopeaa ja kolmoselle pronssia. Tosin tämä toimisi tuollaisissa turnauksissa parhaiten, mikäli sarjatasolla pelaa korkeintaan 8-10 joukkuetta kerrallaan. Joukkuemäärä on paisutettu niin suureksi, että pakko jakaa lohkoihin ja peluuttaa pudotuspelejä. Ja toisaalta, pudotuspelejähän on sanottu jääkiekon suolaksi.

      Nykyisen formaatin eduksi verrattuna edelliseen lienee se, että pelaajat saavat pitkän alkusarjan aikana paremman tuntuman turnauksen "tosipelejä" varten. Pelaajat ovat kuitenkin aina hiljattain saaneet kautensa päätökseen seurajoukkuetasolla ja totuttelu yhtäkkiä eri pelaajien kanssa pelaamiseen hitsautunee paremmin näin. Tosin se kyllä pitää paikkansa, miksi joukkueen pitää pelata ensin peräti 7 ottelua alkusarjassa, jos sillä ei loppujen lopuksi ole juurikaan merkitystä. Tappio puolivälierissä niin se on sillä selvä.

      Itse kyllä kyseenalaistan myös sen, miksi kolme parasta joukkuetta pitäisi palkita nykyisellä kaavalla. Kun pronssi saavutetaan voittamalla pronssipeli ja hopea häviämällä finaali, saattaa pronssi tuntua paremmalta. Vaikkakin se mitaleiden oikean arvojärjestyksen pitäisi olla ylhäältä alaspäin lueteltuina kulta-hopea-pronssi. Nykyisellä mallillahan se on helposti kulta-pronssi-hopea. Näin ollen joukkue saattaa helposti löysäillä sen välierämatsin, koska saattaisi mieluummin ottaa pronssin kuin hopean. Mielestäni pitäisi formaatin olla sellainen, jossa tuo ensin mainitsemani arvojärjestys korostuisi. Tosin sen voisi kääntää näinkin päin: Jos tavoitteenasi on voittaa mestaruus mutta tiput välierissä, mitä intoa sinun on enää pelata jostain kolmannesta sijasta. Nykyisellä playoff-formaatilla pitäisi mielestäni luopua pronssipelistä ja palkita vain finaalin voittaja. Mutta todennäköisesti siihen ei kuitenkaan mennä.

    • jyy_jyy

      Toisaalta ei jääkiekon olympiaturnauksenkaan formaatti mikään häävi ole. Alkusarjan jälkeen kaikki 12 joukkuetta saavat mahdollisuuden turnauksen mestaruuteen. Mieluummin päästäisi jokaisen lohkon kaksi parasta ja kaksi parasta lohkokolmosta pudotuspeleihin. Muiden joukkueiden turnaus päättyisi alkusarjaan.

      Yksi vaihtoehto jääkiekon olympiaturnauksen formaatiksi voisi olla se, että jokaisesta kolmesta lohkosta pääsee kaksi parasta otteluparein pelattavaan mitalikarsintaan. A-lohkon voittaja kohtaisi B-lohkon kakkosen, B-lohkon voittaja kohtaisi C-lohkon kakkosen ja C-lohkon voittaja kohtaisi A-lohkon kakkosen. Yhdellä otteluvoitolla pääsee mitalisarjaan. Mitalisarja olisi kolmen joukkueen yksinkertainen sarja, jonka perusteella ykkönen saisi kultaa, kakkonen hopeaa ja kolmonen pronssia. Tiedä sitten poistuisiko siitä se kiima, kun kerta tiedetään ennen mitalisarjan alkamista, että kaikki mukana olevat saavat joka tapauksessa mitalin. Toisaalta, tiedetäänhän nykyformaatillakin finaaliin lähdettäessä, että molemmat mukana olevat pääsevät mitaleille. Ja voisipa tämä ehdottamani malli korostaa mitalien oikeampaa arvojärjestystä paremmin kuin nykyisin käytössä oleva malli.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11273
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3143
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2994
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2187
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1948
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1795
    7. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1774
    8. 86
      1759
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      19
      1758
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe