Mopoauto klo. 15:00 jälkeen ajaa 70 km/h Seinäjoel

eitrimmattu

Lähtee Kärjenmäeltä ja ajoin itse lievää ylinopeutta mutta musta mopoauto katosi horisonttiin kaista-ajossa, 40:n alueella. Ajaa vielä punaisia päin, vanhalla vihreällä ja monesti.

On monena päivänä ajanut vaalea nuorimies ja hänellä vielä kaveri vieressä. Lähtee sieltä kurssikeskuksen läheltä.

Ottakaa vanhemmat selvää ettei oma nuori istu tuon kahelin kyydissä. Siinä tulee vähintään rullatuolilla lykittävä lapsi ja lähes aikuinen.

50

996

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huomattu_on

      Lienee sama musta mauto, jonka perässä talvella ajeltiin toyota avensis famarilla ruukintietä ... silti katosi kauas eteenpäin kyseisellä tiellä kun ajettiin nopeusrajoitusten mukaan ja kuskina kaupparatsu joka on elämänsä aikana ajanut miljoona kilometriä ja ei ole mikään maantientukko.
      Joskus huvittaa noiden entisten mauto kuskien tyyli kun saavat sitten ajokortin ensimmäiseen autoonsa joka on joku pikkulohko 1.2 niin mennään jarruttamatta liikenneympyrään ja melkein kahdella pyörällä sieltä pois (ilman vilkkuja tietenkin). Tokihan se ajotaito on jo karttunut, mutta jalankulkijat ja pyöräilijät tuosta kärsivät jos kohdalle osuvat.
      Ylistarostakin on joskus tullut hopeinen mauto, joka kulki noin 60-70 km/h eikä siinä ollut edes puskureita edessä. Korsnäsissä on ollut mauto, joka kulki yli sallitun.
      Olihan tuolla ähtärin suunnalla mauto joka kulki maanteitäkin melkein sataa, mutta poliisi on keskittynyt vain mopopoikiin kun niillä ajelee rahvaan jälkikasvu.
      Se näissä on vikana että vain kansalaiset voivat niitä käräyttää, koska koeajoja ei poliisi suorita (koska teknisesti silloin hitaanpi moodi päällä), joten ei kun perään ja kameralla videolle niin poliisi osaa kyllä katuvalotolppien välien mukaan laskea nopeuden jos sattuu löytymään se laskutaitoinen poliisi.
      Mitään turvaanhan noissa lasikuitukotteroissa ei ole jos tömähtää, ambulanssikin meni sellaisesta läpi niin että jäi vain romua muovipussiin kerättäväksi (Ikaalinen).

      • Hohhoijaaaa

        Eipä taida jäädä Avensiksestakaan montaa mutteria jäljelle, kun 3000 kg:n ambulanssi jyrää kyljestä 140 km/h ...


    • Joopjoo

      Mopoauton virittely on melko monimutkaista verrattuna skoottereiden ja mopojen virittämiseen. Skootterin saa kulkemaan 70-80 km/h pelkästään yhden prikan poistamalla. Kyllä kekseliäisyydellä mopoautokin kulkee, vaihtamalla moottori ja vaihteisto, ei taida olla kuitenkaan kovin yleistä. Kaikista mopoauto -onnettomuustilastoista päätellen mopoauto on kuitenkin melko turvallinen. Pahoja henkilövahinkoja tapahtuu mopoautoilla suhteellisesti melko vähän. Ilmeisesti polkupyöräily ja jalankulku on kaikkein turvattomin tapa liikkua liikenteessä.

    • Heti_vaan-poliisille

      Sovitaan niin että otetaan tään kollin rekkari heti ylös kun mahdollista ja tehdään ilmoitus poliisille, tää kolli on vaaraksi muille tiellä liikkujille ja siis etenkin pyöräilijöille ja jalankulkijoille, tapaahan tuo lapsellinen kolli vielä jonkun pienen koululaisen tuolla menolla! KOTIVÄKI!!! Nyt jos tunnistat oman surkean jälkikasvusi niin TEE JOTAIN ASALLE HETI!!!! Kai tiedät millaisi vahingonkorvauksia joudutte maksamaan jos kolli ajaa ihmisen päälle!!!

    • juutuupi

      Sama auto ohitti kivinavetan kohdalla liikennejakajan toiselta puolelta. Itse ajoin alle 60 kymppiä. Oli jo iltahämärä. Heti poijalta kortti ja mopo pois.

    • ILMOITUS_KIITOS

      Ottakaa hyvät ihmiset rekisterinumero ylös ja ilmoittakaa poliisille. Kyllä tekevät asialle varmasti jotain kun saavat usemman silminnäkijän asialle. Yksikin loukkaantuminen on liikaa. Toisin sanoen asioille pitää tehdä jotain silloin kun vielä voi, eikä murehtia jälkeenpäin. Mistä tuollaisista tietää sattuuko omalle tai perheen jäsenen kohdalle kolaus.? Omasta mielestäni tuollaiset lasikuituiset koirankopit pitäisi lailla kieltää. Mutta kukin tavallaan, kunhan eivät pelleile toisten ihmisten terveydellä ja hengellä!

      Tässä yhteystiedot ilmoittamista varten:
      https://www.poliisi.fi/rikokset/vihjepuhelinluettelo

      Ilmoitushan ei velvoita ilmoittajaa mihinkään, vaan sen tarkoitus on auttaa ja helpottaa viranomaisten työtä.

      Toivottavasti otatte asian vakavasti. Kiitos.

    • Tappajamopot

      Poliisiasemakohtaisen palautteen voi kirjoittaa tänne:
      https://www.poliisi.fi/palaute

      Poliisinkin arvion mukaan kolmannes mopoautoista on viritettyjä mutta poliisi ei tee asialle mitään. Siitä saataisiiin suursaalis kun menisivät koulujen parkkipaikoille odottelemaan iltapäivällä kun koulut päättyy.

      • Viritappi

        Poliisin arvion mukaan varmasti kolmannes kaksipyöräisistä mopoista on viritettyjä. Mopoautojen tutkimiseen ei poliisienkaan asiantuntemus riitä, kun ei löydy sitä kipinää ja silti moottori käy ...


      • Anonyymi

        Myös nettivinkkinä voi jättää poliisille tietoa liikennelain rikkomisista.

        https://poliisi.fi/nettivinkki
        1. Muu turvallisuusuhka
        2. Muu, mikä?
        - avautuu näkymä, johon voi laittaa tarkat tiedot
        - ei välttämättä tarvitse antaa omia tietojaan


    • Voi-himputti

      Niin; mopoautohan pitäisi saada kiinni kun sellaisen näkee ja päästä ohittamaan. Tai edes roikkumaan perässä. Harmittaahan se kun ei itse uskalla ajaa niin lujaa että voisi näyttää mopopojalle että kuka täällä liikenteessä määrää.

      • asennewammainenko

        Niin; kaikki autoilijathan ajattelee samallalailla kuin sinä? Oma ego kunniaan?


    • Ilmoitukset_poliisille

      Joko se kolli on saatu kiinni ja vastuuseen virityksistään? Se kolli aiheuttaa vielä jollakkin jalankulkijalle tai pyöräilijälle suuret vahingot! Nyt sen kollin kavereista vaan joki ilmiantamaan hänet, ei ilmiantaja jää kiinni koska poliisi ei sitä tietoa anna muille! Nyt siis joku kollin kavereista tai se joka vaan asiasta jotain tietään niin suoraan ilmoitus seinäjoen poliisille niin saadaan nulikka kuriin ennenkuin on myöhäistä! Kyllä pitää osata sentään liikenteessä käyttäytyä kun on isiltä kalliin mauton saanut! satasesta vetoa että nulikka ajelee myöskin kännissä sillä!

      • Kellikolli

        Tosta viimesestä lauseesta puuttu se "kolli" -sana, muuten ihan hyvä... :)


    • hyväniin

      Ilmeisesti nokkos-sonni saatu kotona rauhoittumaan, kun mauto pysynyt poissa liikenteestä.

      • KuolenNauruuNYT

        Niin tai paiseet naamassa alkoi olla jo sitä luokkaa että ei kehdannut enää kurvailla kylillä ennenkuin mätäpaiseet poskista rauhoittuu :) Kimakalla äänellä määki poika äidilleen ongelmistaan pärstässään :) Ha ha haaa


    • oooöö

      Kylläpä taas ahistaa.voi v

    • moperi

      Aivan järkyttävää mopoautolla ylinopeutta ennen kuulumatonta

    • Seinajoki1

      Mikäs se sellane puna vihreä valkoisen värinen krossimallinen kevari(?) on mikä ajaa kauheita ylinopeuksia pohjan alueella lähes päivittäin, tänä aamunakin ohitti mut 50 alueella varmaan yli 100km/h kun olin ajamassa pohjasta keskustaan päin ja monesti illalla ajaa mun talon ohi niin perkeleen kovaa...poliisi sais kyllä kortin viedä heti siltä jätkältä!

    • Mautonta

      Näin Hyllykalliolla valkoisen mopoauton jossa musta raita. Ja se ajoi rajoitusten mukaan ja käytti vilkkua. Joku tyttö ajoi.
      En muuten ennen ole nähnyt mopuauton ajavan ihan rajoitusten mukaan ja käytävän vilkkua. Takuulla Seinäjoen ainoa mopouato jossa toimii vilkku ja jossa ei kaasu hirtä kiinni kun ajetaan liikenneympyrään. Kaikki muut kun vetää sen läpi täysillä.

      • Päivittäinajossa

        Katajalaaksoon päin liikennöi myös näitä alle 18-vuotiaita, jotka alueella olevissa kiertoliittymissä ovat keskipakoisvoiman ansiosta ajautumassa ulos. Ja tulevat lliitymään sisällä olevan eteen niin että joutuu lyömään hihnat kiinni. Todella vaarallisia.


    • Pullamössöt

      Rasittavia pullamössö kersoja kaikki! Lellitty tavaralla ja rahalla kaikki pilalle!

    • mauto

      Näin mopoautokortillisena oli ihan pakko liittyä keskusteluun mukaan, vähän myöhässä muttakun ei mautolla nopeamminkaan päässyt ;). Mutta tämä mopoauto viha rupeaa jo aivan ihmetyttämään, itse huomaan liikenteessä kun ajan sitä 40 mikäli rajoitus niin käskee niin äkkiä perässäni on 10 auton letka täynnä vihaisia naamoja. Että mikä nyt on oikein? Tekee miten vaan niin kaikki ei ole tyytyväisiä. Voisin melkein vaikka vannoa että autoiliat tekevät paljon enemmän laittomuuksia kuin mopoautoilijat. Tekin elämäänne kyllästyneet ymmärtäisitte jos olisitte nyt nuoria. Kiitos ja anteeksi!

      • pippelidj

        mautot on homoille


    • kotiovelle

      Olisikohan sama musta mopoauto joka Itikan risteyksessä ryhmittyi oikealle kaistalle, mutta ajoikin suoraan kohti Cittaria.( klo:21.30-
      kiilasivat,kaksi oli kyytissä ja kolissut olisi jos väistö liikettä en olisi tehnyt.
      Rekkari on tallessa, seuraavasta kerrasta tulee Poliisit kotiovelle asti.
      Tämä mopoauto jalkoi matkaansa Ilmajoelle.

      Näissä mopoautoissa on ihan hyviäkin yksilöitä, mutta sitten on näitä kaistapäitä.
      Ei kannata mopoautolla ruveta leikkimään, siinä jää kokonsa puolesta hyvin äkkiä toiseksi, varsinkin kun alkaa kiilausleikkiä pitämään.

      • Aixam

        Minkäslainen rekkari on kyseessä? Jos tuttavapiiristä löytyy...


      • mauto
        Aixam kirjoitti:

        Minkäslainen rekkari on kyseessä? Jos tuttavapiiristä löytyy...

        -CCE, m-auto


    • autollaleikkimistä

      Tavallinen mopokin on tuon ikäisille turvallisempia kuin m-auto.
      Eihän ne siellä mopokorttia ajaessaan saa autokoulu opetusta, vaan ihan mopolla ajo koulutuksen.
      Sitten kersat leikkivät liikenteessä m-autolla. Kelläs sitten on huulipyöreänä, kun kolisee ja vanhemmat itkee ja märisee : =

      • Mauto

        Mopoauto korttia ajaessa istutaan samoilla teoriatunneilla kuin autokorttiakin ajavat:) inssi on myös ihan sama mutta ajetaan mopoautolla.


    • autoilija456

      mopomauto korttia ajaes ei kyl istuta samoilla teoriatunneilla...

      • Mauto

        Itseasiassa kyllä istutaan. Ainakin itse istuin monesti samalla tunnilla tuttavani kanssa joka autokorttia oli hakemassa. Samat liikennesäönnöthän on pakostakin opetettava myös mopoautoilijoille. Toki itse mopoautokortti on tullut voimaan 2013? Sitä ennenhän mopokortilla sai mautoa ajaa. :)


    • ertyui

      mä näin kans ku lentokone meni 700 yli ...oikeesti....

    • gjeg0r9

      Kaikki mopoautoilla liikkuvat on sentään pakostakin opiskelleet liikennesäännöt. Toista on vähän vanhemmat autoilijat joilla ei oikeasti ole tiedossa kun murto-osa voimassa olevista liikennesäännöistä. Ja juuri nämä eniten moittivat muiden liikennekäyttäytymistä. Huvittavaa keskustelua.

      • kaavoihinkagistuneita

        Tarkoitat siis, että monikaan ei pittaa tai välitä liikenne säännöistä.
        Sen huomaan Esim: noissa liikenneympyrä käyttäytymisessä ja kaistanvaihtoa tehtävissä mokissa.
        Se on kuin, kauan samaa työtä tekevä, kaavoihin kangistunut ja ennenkin oon näin tehnyt niin teen vastakin.


      • Anonyymi

        Mopoautokuskien kuuluisi olla vielä hiekkalaatikolla-ei todellakaan liikenteessä


    • seuraavankerransoitan

      Varmaan sama Ruikkoo joka ei nähnyt kuuraiselta tuulilasilta eteensä ja ajeli sillä vitun puhelinkioskilla mihin sattui...

      • Mäensoita

        Sinä se kuulostat viisaalta! Haluatko selkään? :-)


    • Anonyymi

      Joku valkoinen mopoauto ajelee nyt keskustassa aivan pokkana kovalla vauhdilla päin punaisia valoja. Takalasissa keltainen roikkuva kolmio. Varokaa risteyksissä ettei tule kylkeen.

      • Anonyymi

        Rekkarin kannattaa ilmoittaa poliisille tästä lainrikkojasta.

        https://poliisi.fi/nettivinkki
        1. Muu turvallisuusuhka
        2. Muu, mikä?
        - avautuu näkymä, johon voi laittaa tarkat tiedot
        - ei välttämättä tarvitse antaa omia tietojaan


    • Anonyymi

      Laita tiedot nettivinkkinä poliisille,siihen loppuu kaahailu.

    • Anonyymi

      Ny on kamerat mullaki.

      • Anonyymi

        Saatiin kamera myös alueelle jossa ei saa ajaa moottoriajoneuvoilla. poliisi hyväksyi auttaa niitä saamaan mopopoikia kuriin kun rikkovat lakia. Kaupungin kassaan kilahtaa rahaa .


    • Anonyymi

      Rikollisen mielenlaadun omaavat ovat tuhrineet moponsa tai kevarinsa rekisterikilven öljyllä tmv. Suomen toivoja

    • Anonyymi

      Saunakujan suunnalta lähtee punainen kovaääninen mopoauto takalasissa teksti LOW AND LOUD. Seuratkaapa kaverin ajelutapaa. Vastaavanlainen autio Kivistön suunnalla.

      • Anonyymi

        Rekisterinumero vaan ylös kaikista tuollaasista. Jos laista ei piittaa noin nuorena, sitä rikkoo sitten vanhempanakin.


      • Anonyymi

        Kokoontuvat Maitojalosteen suoralla,jossa viritetyillä mopoilla kiihdytysajot. Nämä kaksi punaista mopoautoa tukkivat jalkakäytävän. Mopojen rekkareita töhritty,melkoisia euroopanomistajia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokoontuvat Maitojalosteen suoralla,jossa viritetyillä mopoilla kiihdytysajot. Nämä kaksi punaista mopoautoa tukkivat jalkakäytävän. Mopojen rekkareita töhritty,melkoisia euroopanomistajia

        www.poliisi.fi/nettivinkki , ei tarvi laittaa edes omia tietojaan. Ainakin tuntomerkit, ajankohdat, rekisterinumerot. Jos tunnistat anna myös nimi- tai osootetieto.

        Some-poliisikin on myös tänne laitettuja tiedonantoja huomioinut. Mutta nettivinkin kautta tieto kulukee nopeammin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokoontuvat Maitojalosteen suoralla,jossa viritetyillä mopoilla kiihdytysajot. Nämä kaksi punaista mopoautoa tukkivat jalkakäytävän. Mopojen rekkareita töhritty,melkoisia euroopanomistajia

        Pellehermannit videolle ja viranomaisille


    • Anonyymi

      Tomppelit kuriin!

    • Anonyymi

      Moottoriajoneuvon ikärajaksi 21v. Ratkaisisi lasten aiheuttamat ongelmat liikenteessä. Vai miten se oli, aivot kehittyvät valmiiksi vasta 25v?

      • Anonyymi

        Onko noi samat valopäät käyny revittelemässä Kuortaneella? Viikonloppuna pesäpallokenttä on rallia ajamalla sotkettu rikki autolla, mönkijällä tai luultaviimmin mopoautolla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      452
      3304
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      417
      2975
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      127
      2819
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2182
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2010
    6. 176
      1390
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1347
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1216
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      79
      1190
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1040
    Aihe