Lopetetaan kellojen siirtely, kesäajalle loppu!

loppusiirtelylle

Kellon päivitys Keski-Eurooppalaiseen aikavyöhykkeeseen antaisi meille jokaiselle todellista pääomaa, monessa mielessä. Nykyinen kesä-talviaika vaihtelu tutkimusten mukaan tarkoittaa sitä, että ihmisen biologinen vuorokausirytmi häirintyy. Siitä on seurauksena pitkäaikaisia väsymystiloja ja terveysriskejä. Esimerkiksi sydän- verisuoniterveyshaitat ja oppimiseen liittyvät ongelmat lisääntyvät, sekä vaikutukset elämän, arjen ja työelämän haasteisiin. Myös koneiden käyttö- ja liikenneonnettomuusriskit lisääntyvät.

Kesä-talviaika vaihdos lisää aamun pimeyttä, jonka takia tekeminen siirtyy myöhemmälle iltaan. Seurauksena on usein univelkaa, mitä terveysriskien lisäksi pitää maksaa pois myös menettämällä rahaa ja työaikaa.

Sovittaisiin, että Suomessa kellot käyvät ympäri vuoden Keski-Euroopan aikavyöhykkeen mukaista aikaa ilman kesäajan käyttöä. Näin aamut olisivat syksyisin ja talvisin nykyistä valoisampia. Suomessa asuvat saisivat sisäisen kellonsa tahdistumaan nykyistä paremmin valoisan ja pimeän vuorotteluun. Univaikeudet siitä johtuvat terveysriskit ja kaamosoireet vähentyisivät.

-Kannattakaa tätä aloitetta ja jakakaa tämä myös kavereillenne. On täysin hyödytöntä siirrellä kelloa edestakaisin talven ja kesän mukaan, lisäksi kellojen siirto aiheuttaa ihmisille terveydellisiä haittoja paljon enemmän kuin tästä pelleilystä hyödytään. On aika lopettaa tämä hulluus ja siirtyä pelkän talviajan eli normaaliajan käyttöön.

79

1204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rauhoituJaUlkoile

      Jos tunti laittaa pojan sekaisin, niin vika on oikeasti ihan itsessä.
      Ja toiseksi mieti uudelleen kuinka aamulla valon määrän käy ja kuinka päin keväällä.
      Taitaa pojalla olla vain jänkkä päällä ja kaikki asiat aiheuttaa vihaa ja turhautumista?

      • jäpölläviraa

        jäpöllä viiraa.nythän saa nukkua tuntiapitempään.mikä jäpöllä viiiraa


      • lullo

        Näin on. Nämä sekaisin olevat valittajat muka käyvät joka ilta samalla minuutilla nukkumaan ja heräävät aina samalla minuutilla. Jos tähän rytmiin tulee muutos, elämä näyttää olevan pilalla.
        Maailma on täynnä tällaisia häiriintyviä, sähköallergikkoja, kuuhulluja, luulohomeilijoita ja muita luulottelijoita jne. Saisivat etsiä vikoja jostain muualta kuin ympäristöstä. Oma pää kuntoon ja sillä selvä.


      • jep kyllä vaan huomaa vuorotyössä normaali-aika ja se ainut ja oikea aika suomessa! aamula kun menee talviaikaan aamu kuudeksi töihin ei ole yhtään väsynytolo herätys normiaikaan klo viisi hyvin nukutun yön jälkeen, mutta kun kesällä herää kuudeksi (oikea aika klo 5 ja herätys klo 4 ja hyvin nukuttu yö ei ole hyvä olo töihin lähteä vaikea tässä selittää, verenpaineet kaakossa,tajuskohan kukaan,ei ainakaan provoilijat,! putin ja kumppanit tässäkin asiassa oikeassa:)


      • Anonyymi

        Ei mitään Kesäaikaa pöllöpää saat työntää sen omaan perseesi pitää käyttää järkeä kaikissa asioissa ei saa olla hullu niin kuin sinä ei se ole kivaa kun illat menevät nopeasti sitä saa melkein nukkua kokoajan kun heräät niin hetken saat taas mennä nukkumaan se aika menee niin nopeasti kello menee yhdessä sekunnissa tunnin välein kello soi ja piippaa ja piippaa tunnin välein ei mitään selaista pysyvä talviaika on kaikista paras vaihtoehto


      • Anonyymi

        Sinä se tässä varsinainen runkkarit olet herra täydellinen kun minä sanon pysyvä talviaika niin se myös on niin et sinä kakara määrää täällä pitää vähän ajatella muitakin


    • ollaanparealistisia

      Ei jaksa jauhaa joka syksy ja kevät tästä samasta asiasta. Joka lehdessäkin samat valitukset aina. EU päättää tästäkin eikä Suomella ole tässäkään asiassa paljonkaan vaikutusmahdollisuutta.

      • suhadirektivi

        dirkettivit märää somipojan työtöt,mikälä viraa jökölä etä kelo on seinälä pikilä kini ja pytyy


    • HakkarainenSoini

      aikas PerSumainen avaus.

      • sinnesuntännemäki

        hiljaa hullu vihervassarin vajakki!!!


    • sdlkfjkldjfdsksd

      Eniten minua hieman harmittaa käydä kaikkien vehkeiden kellot läpi mitkä ei automaattisesti vaihda kesä- ja talviajan välillä.
      Ehkä hankalimpia ovat muutamat pienoisvideokamerat joihin täytyy luoda erityinen tarkasti muotoiltu ja nimetty txt-tiedosto jossa laitteelle annetaan päiväys ja kellonaika, tiedosto on kopioitava micoSD muistikortin juurihakemistoon, sitten laite on irrotettava tietokoneen usb-liitännästä ja käynnistettävä täsmälleen oikealla hetkellä että kellon asetus astuu voimaan oikein.
      Itse ajan muuttuminen tunnilla ei vaikuta meikäläiseen mitenkään.

    • kyllänaurattaa

      Sinänsä kelloaikojen siirtely on turhaa, mutta kaikki nuo perustelut on kyllä täyttä paskaa :D

      • NIKKARJMIKKO

        KAEKKI KESKI-EOROOPAN AEKAAM PYSYVÄST SIIRTYMISEN KANNATTAJAT JA KAKSINKERTASEN, VUOTUSEN, JOUTAVAN, VAHINGOLLISEN KELLONKIÄNTELYN VASTUSTAJAT KÄVÄSJKEE VÄLLEI ALLEKIRJOITTAMASSA ADRESSI KANSALAISALOITE.FI:SSÄ!

        KESKI-EUROOPAN CET-AIKAAN SIIRTYMISELLÄ ON SUOMELLE KYMMENEN PLUSSAA JA VAIN KAKS MIINUSTA. ASIJAHA ON SILLÄ SELEVÄ! EI KUN TOEMEKS!

        50000 OEKEEKS TOETTUVA ALLEKIRJOTUSTA KUN HUHTIKUUHUM MÄNNESSÄ ADRESSIIN SUAHAAN, ASIJA LÄHTÖÖ TOTTEOTUMISTAAN KOHT ETENEMMÄÄ.
        28.10.2015 kiiom mikko tammerforssin nuapurist


    • Pysytäänajassa
      • hyväPerSupoika

        juu, eroon eurosta ja Väyrysestä keisari, hehee!


    • neljästäkolmeen

      Tässä on järkeä. Nytkin tulee jo iltapäivällä pimeää. Kesäajassa pysyminen antaa päivälle pituutta. Onhan kellojen siirrosta monenlaista vaivaa vuosittain. Rasittavinta on keväinen tunnin siirto, silloin on aamulla paljon vaikeampi herätä. Päivälläkin väsyttää. Rytmi pitkään sekaisin.

    • tiuku54

      Jospa kerpele siirryttäis euro aikaan mekin ,nythän olemme lähempänä venäjän aikaa.
      Kahdelta Suomenimaan suurlähettiläältä kysyttiin mitä tekisivät ensiksi suomen nousun eteen,molemmat Britanniassa ja oliko hollanti vai belgia suurlähettiläät olivat
      ajan siirron kanssa lähemmäksi euroaikaa.Nyt esim britanniaan verrattuna 2 tuntia jäl-
      jessä ,suomi poika tulee 7 töihin ,menee kahville 9 tällöin bitti tulee duuniin ja näin jat-
      kuu koko pv. kaupan käynti aikaa jää vain 3-4 tuntia ja tämän kaupankäynnin takiahan
      tämä ajan siirto otettiin käyttöön.

    • ;))) "loppusiirtelylle" , olen kansssi täysin samaa mieltä kellon siirtämisestä keväällä ja syksyllä ;)))
      EI SE AURINKO NOUSE ja LASKE ERI AIKAAN KUIN ENNENKÄÄN JOTEN TÄYSIN TURHAA ON SE "KESÄ- ja TALVIAJAN" ELÄMINEN ;)))
      Venäjähän sanoutui irti siitä kun Putin päätti niin eikä siellä ole kukaan nokkaansa avannut vastalauseeksi JOTEN KYLLÄ SUOMESSAKIN VOITAIS LOPETTAA SE VOUHOTUS ;)))

      • Jatkuvassa käytössä kesäaika on ollut vuodesta 1981 lähtien. Ei ollut silloin vielä EU:ta määräämässä. Me voimme siis ilmanmuuta palata normaaliin aikaan vakituisesti!


    • suomi27

      Minä en halua lopettaa kellojen siirtämistä onko se kesä- vain talviajassa mua väsyttää silti aamulla ja iltapäivästä.

    • kellon

      oliko 82 vuonna kun viisadeita alettiin kääntää euroopan lento liikenteen takia tai niin sanottiin liekö jo eu sopeutusta silloin.

    • seniorita

      Suomessa halutaaan näköjään pitää yllä hullua kesäaikaa, joka aiheuttaa valtavasti valtiolle ja ihmisille kuluja aivan turhaan. Ei ne työpaikat lisäänny seuraamalla muiden maiden aikoja. Säälittää nuoret, joille yksi tunti aamuisin on elinehto. Ne, jotka haluavat herärä aamuvirkkuna on todellisuusessa harvassa.

    • kaskaa

      HULLUN KEKSINTÖ KOKO KELLON SIIRTELY .

    • eijummyu

      Jaa että aamuvirkuille mukavampi töihin lähtö auringon paisteessa. Ollaanko taas ajateltu yötyöntekijöitä ollenkaan??? Itse teen kolmivuorotyötä, ja yövuoro loppuu aamu 7:lta. Silloin (kesää lukuunottamatta) aurinko vasta sarastaa, ja on hyvä mennä aamuhämyssä kotiin nukkumaan.

      Mutta että kelloa siirrettäisiin tästä vielä tunti taaksepäin, sehän tarkottaisi että aamu 7:lta aurinko paistaisi (talvea lukuunottamatta) jo täydeltä terältä (vrt klo8). Mene siinä nyt sitten nukkumaan, kun kotimatkalla piristyy liikaa.

      Kyllä valoisat aamut ovat yötyöntekijälle myrkkyä. Nyt on mietittyä asioita taas kerran pelkästään päivätyöntekijöiden kannalta. Jos on jokapäivä 8-16 työ, niin ei pitäisi kitistä jostain auringosta. Päivätyöntekijä ei kärsi kellonajasta millään tavalla. Yötyöntekijä kärsii. Miksi tällaisen pikkumaisuuden takia, pitää aiheuttaa suurta haittaa sellaisille, joilla on jo valmiiksi työajoista haittaa muutenkin?

      • vai_pikkumaisuus

        Vuorotyö on oma valintasi ja jos siihen ei sopeudu, niin kannattaisiko harkita työ vaihtoa?


      • ent.työntekijä

        Ei tässä ole kyse työ ajasta...vaan kellojen turhasta siirtelystä !


      • eijummyu
        vai_pikkumaisuus kirjoitti:

        Vuorotyö on oma valintasi ja jos siihen ei sopeudu, niin kannattaisiko harkita työ vaihtoa?

        On oma valinta joo. Ja voin vaihtaa työvaihtoakin. Mutta joku sen yövuoroni joutuu kuitenkin tekemään ja kärsii samasta asiasta. Ei tässä nyt itseä ajatella, vaan yövuorontekijöitä yleensä. Vai tarkoitatko, että vuorotyöntekijöillä nyt ei ole niin väliä?


      • Pavosenheska-

        Et sitten koskaan ole kuullut verhoista?
        Sellaisia saa aika hyvin pimentäviäkin...
        T: vuorotyössä 34v.


      • eijummyu
        Pavosenheska- kirjoitti:

        Et sitten koskaan ole kuullut verhoista?
        Sellaisia saa aika hyvin pimentäviäkin...
        T: vuorotyössä 34v.

        No tottakai pimentävät verhot on. Mutta ongelma on siinä, että sisäinen kello käy kuitenkin 7:lta jo sitä 8:aa. Eli toisinsanoen se on sama, jos työvuoro 22-07 muutettaisiin 23-08. Mitä myöhemmälle sisäisen kellon mukaan joutuu nukkumaan yövuoron jälkeen, sitä enemmän se sekoittaa unirytmiä. Moni vuorotyöläinen on juurikin sitä mieltä, että yövuorosta palautuu jotenkin, kunhan pääsee viimeistään 7:lta pois ja kotiin nukkumaan. Mutta jos palautumisunet menee tuonne 8 jälkeen, niin sekaisin on moni kuin seinäkello. Enkä tarkoita tässä nyt itseäni, vaan yleisesti monen vuorotyöläisen mielipidettä.

        Väitän että suurin haitta tästä tulisi nimenomaan yövuorolaisille. Päivävuorolaisille kellojen siirtely tms, aiheuttaa korkeintaan feng-shuin lievää muutosta. Miksi päivävuorolaisten feng-shuin takia pitäisi yövuorolaisille aiheuttaa uniongelmia. Varsinkin kun yövuorojen ergonomia on suunniteltu juurikin siten, että yötyö ei kestäisi liian myöhään, jotta pääsee vielä päivärytmiin jollain tapaa kiinni.

        Mutta se on tietysti helppo sanoa pimennysverhoista, jos ei itse ole koskaan yötyötä tehnyt. Ei se ole niin yksinkertaista, kun oma sisäinen kello tahdistuu kuitenkin sen auringon mukaan, kun ei elämä pelkkää yötyötä ole. Pimennysverho auttaa kyllä nukahtamaan nopeammin, eikä aurinko paista silmään. Mutta kun se ongelma on lähinnä se, että unet venyy sitten turhan pitkään, yli puolen päivän ei kannattaisi tutkijoiden mukaan nukkua yövuoron jälkeen. Eli ennen on saanut nukkua 7.30-12.00. Uudistuksen myötä jäisi tunti vähemmän, eli 8.30-12.00 (auringon mukaan siis). Univajetta tulee siis tunti enemmän.


    • eom

      Kanasalaisaloite.fi
      Allekirjoita mielipide jolla muutos saadaan aikaan

    • kelollo

      miks? Siitä mitään haittaa oo? Mä tykkään!

    • Silirimpsissenslieäntien

      Eihän sitä ole pakko siirtää. Autossani on kesällä "väärä" aika, mutta silti selviän ihan hyvin. Ei minulla ole ongelmaa.

    • siirtelyturhaa

      Venäjällä käytössä ns, normaali aika ja hyvin toimii.

      • turhuuksienturhuus

        Mitään muuta "normaalia" ei venäjällä ei sitten olekaan. Eivät edes tiedä mitä demokratia tarkoittaa ja ovat muka siihen pyrkimässä.

        Kellon siirto on tosiaan ihan turhaa. Kenenkään hyvinvointia se ei edistä. Itsekään en muista vaihtaa auton ajotietokoneen kellon aikaa ja jos sitä ei tee, olen joka paikassa väärään aikaan aina keväisin ja syksyisin.


      • auton
        turhuuksienturhuus kirjoitti:

        Mitään muuta "normaalia" ei venäjällä ei sitten olekaan. Eivät edes tiedä mitä demokratia tarkoittaa ja ovat muka siihen pyrkimässä.

        Kellon siirto on tosiaan ihan turhaa. Kenenkään hyvinvointia se ei edistä. Itsekään en muista vaihtaa auton ajotietokoneen kellon aikaa ja jos sitä ei tee, olen joka paikassa väärään aikaan aina keväisin ja syksyisin.

        kyllä minun autossa kellon aika vaihtuu automaattisesti.


    • Auringonystävä

      Kesäaika on hieno asia. Työssäkäyvä ei tarvitse aamuaurinkoa niin paljoa kuin ilta-aurinkoa jota kesäaika antaa tunnin lisää keväästä syksyyn.

    • Aivanpotaskaa

      Minulle ei ole vaikuttanut ikinä yhtään mitään kellojen siirtely. Tunti sinne ja tunti tänne niin ei ole yhtään mitään merkitystä.

      Niihin varmasti vaikuttaa joilla on aina jotain muita ongelmia elämässään ja luulotauti päälle. Muka sairaudet johtuu kellojen siirtelystä, aivan hevonkukkua. Ihminen omasta tyhmyydestään sairastuu ennemmin kuin jostain kellojen siirtelystä.

      Miksi ei vaan yksinkertaisesti mene ajoissa nukkuu että saa sitä unta tarpeeksi. Univaje johtuu aivan omasta tyhmyydestä. Itselläni apukeinoja hyvään nukkumiseen on viilentää makkari ja ehdoton on pimennysverhot. Hyvä sänky, uusittu n.5v välein ja puhdas, vaihdan petivaatteet joka viikko. Poistaa elämästään sellaiset psyykkeeseen vaikuttavat ongelmat jotka tuovat uniongelmia. Poistaa elämästä kaikki turhat asiat ettei tule koskaan kiire. Ihminen tekee itse itsestään sairaan ja lääketeollisuus tienaa.

    • Lopetetaan

      Täysin samaa mieltä, siis kannatan lopettamista ja HETI!

    • Tik-tak

      Kannatan ehdottomasti kesäaikaan siirtymisen lopettamista. Suomessa on jo muutoinkin kesäaikaan riittävän valoisaa. Tämä nykyinen talviaika on mielestäni ainut "oikea" aika.

    • Pohtija_

      Minä en ainakaan siirrä kelloja vaan ainoastaan viisareita.

      • lehmät-kärsii-eniten

        Jos olisit maidontuottaja-maanviljeliä siirtelisit lypsyaikoja viisareitten siirtelyn asemesta. Lehmät kun ei meinaa millään ymmärtää miksi ne lypsetään yht'äkkiä tuntia myöhemmin tai aijemmin joka syksy ja kevät.


      • Jalehmätlentää

        Voi lehmäparkoja. Vaikuttaakohan tuo maitoonkin?

        En ole ikinä ymmärtänyt näitä valittavia ihmisiä kun on keksitty herätyskello. Tai ihmiset ovat niin uusavuttomia nykyään ettei edes tajua mennä ajoissa nukkumaan. Ei voi olla totta ettei edes herää herätyskelloon ja ihme yö eläjiä nuoret kun niille pitää kaupatkin olla auki öisin jo. Mitenkä me vanhat ei voi olla noin HEIKKOJA? Nykyajan vapaa kasvatus tekee niin jumalattoman heikkoja tulevasta sukupolvesta että on aivan tosissaan ihmeteltävä kun eivät pysty yhtään mihinkään. Kamalaa kun nuorella ihmisellä on jo kaikenmoiset lääkkeet kun ne kuuluvat vasta vanhuuden vaivoihin. Nuoren ihmisen kuuluu tehdä töitä tai opiskella eikä maata kotona millään työttömyysturvalla että rahaa vain tulee tyhjästä. Jos töitä ei ole niin miksi pitää tehdä tänne liikaa lapsia vain itsekkäistä syistä että MINÄ HALUAN? Vaikkei ole sitten niille antaa yhtään mitään vaan haetaan toimentulo sossusta, kyllä on hävettävää esimerkkiä tulevalle sukupolvelle. Niiden opintoja ei edes makseta van sysätään ne sossunluukulle heti kun tuet niistä loppuvat. On syntynyt uusi sukupolvi, sossunluukku sukupovi joka ei tule päivääkään töitä tekemään. Perhettä näidenkin tarvitsee perustaa ja yhteiskunta maksaa koko LYSTIN.

        Kunnioitan niitä joka vielä jaksavat raataa oikeissa raskaissa töissä ja maksavat tämän valittavan lois sakin viulut. Joka saatanan viisarinkäännöstä jaksetaan purnata loputtomiin kun ihmisillä ei ole muutakaan tekemistä tässä yhteiskunnassa. Työtä tekemään tottuneilla ihmisillä ei ole mitään vaikeuksia eikä tule tehtyjä sairauksia kellojen kääntelystä. Nämä valittajat ovat niitä jotka eivät ole elämäsään tehneet päivääkään töitä niin niiden rytmi sekoittuu kummasti kellojenkäännöstä ja saa sairauksia sen takia. Niillä on niin herkkä hipiä joka ei mitään kestä. Jumalatonta juhlintaa ne kestävät kun muut maksavat viulut.


    • illan.virkku

      Siirrytään vaan pysyvään aikaan, nimittäin pysyvään kesäaikaan, että saadaan pysyvästi valoisammat illat, niistä enemmän iloa kuin valosista aamuista.

      Jos mä herään 9:ltä, niin se on ihan sama onko aurinko noussut klo 8 vai 7.

      Ei tää nykysysteemikään mua haittaa, mun on vaikeeta käsittää miten se kellon, siis viisareiden, siirtäminen 2x vuodessa joitakin niin vaivaa. Mut kai me ollaan erilaisia.

      Mul on kyl yks kello joka siirtää viisarit oikeeseen ihan itsestään kauko-ohjauksella, Oliskohan Saksasta kun se signali lähetetään siihen kelloon. Viime vkl:ppunaki toimi ihan moittetta ja itsestään viisareiden siirto tunnilla taaksepäin.

      • illan.virkku

        Toki tässä olis imagohaittana sama aika Suomessa ku Venäjällä.


    • Teneriffan_kävijä

      Hohhoi! Nää valittajat käyvät sitten vuosittain Kanarialla, ja kertovat kuinka sielu lepäsi ja oli niin hyvä olla. Eikä pätkääkään haitannu se tosiseikka, että mennessä piti rukata kelloja 2 (kaksi!) tuntia taaksepäin ja kotia palatessa taas toiseen suuntaan.

      Kaksi kertaa vuodessa yksi tunti. Älkää jaksako valittaa!

    • peseenperse

      Mun mielestä tässä vitun kellojen veivaamisessa ei ole mitään järkeä. Kellot saatana kesä aikaan on valosaa illallakin. Vituttaa kun menee töihin niin on pimeää ja sama toisin päin. Kerkiäs kotonakin jotain tehdä päivän valossa eikä aina ohtalamppu päässä.

    • Ollix10

      Kelloajan siirtely keväisin - syksyisin. No, meillä ei niitä ole joka seinällä. Aikaa kuluu noin 5 min syksyllä, samoin keväällä. Ei paljon rasita. Te, jotka vaahtoatte terveysvaikutuksista: Älkää sitten vaan matkustelko aikavyöhykkeiden yli, se on epäterveellistä. Tallinna riittää? Itse arvostan kesällä valoisia iltoja. Sitten vielä tiedoksi, jos ette tiedä: Täällä pääkaupunkiseudun leveysasteella päivä lyhenee tai pitenee n. 5 min/vrk. Siis ajansiirron vaikutus päivänvalon kannalta kumoutuu parissa viikossa. Pohjoisessa vauhti on vielä paljon suurempi. Joka haluaa, että päivänpituus on vakio, hänen pitää muuttaa päiväntasaajalle!

      • ei tarvitse siirrellä!!!


    • Ookkosinä

      Ihan hyvä idea ois toi kellojen ajan vaihdon poisto, mutta sitten päästäs tuskailemaan niiden laitteiden kanssa jotka päivittävät kellon automaattisesti kesä/talviaikaan. Siis pysytään tässä nykyisessä moodissa. Niin ja kyllä oon useamman kanssa samaa mieltä, että kellojen siirtämättömyys olisi kaikelle parempi ratkaisu. Mutta mennään näillä tämänhetkisillä opeilla, niin pysyy kellot ajassaan. Tämä on ainut syy miksi kelloja siirretään.

    • dojcdicjdi

      Ei kun jäädään kesäaikaan pysyvästi.
      Saadaan valoisuutta hetki lisää iltapäivään. aamuruuhkassa on ihan sama onko pimeetä vai ei.

      Allekirjoittaisin aloitteen heti jos kyseessä olisi kesäaikaan jääminen mutta se onkin päinvastoin kyse tästä talviajasta jossa nyt jo ollaan.

    • markkaa

      Olen samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. Eikö olisi parempi että hämärä tulisi tyyliin klo 15.30 sijaan vasta n. 16.30? eli kesäaika paljon parempi vaihtoehto. Tosin kuka tietää mitä kaikkea lainsäädäntöä ja muuta estettä muutokselle löytyy?

      • NäinhänSeOn

        Jep, itsekin jäisin mieluummin kesäaikaan. Aamuhämärä on ihan mukavaa, kun tietää, että se päiväkin on tulossa, mutta iltahämärä on jokseenkin ahdistavaa, kun rupeaa hämärtämään jo kolmen jälkeen iltapäivällä.


      • vaihda_unirytmiä

        Miksei voi herätä klo 4 ja mennä nukkumaan klo 20. Aurinko olisi korkeimmillaan klo 12 jolloin on keskipäivä.

        Puolestaan jos puolestaan tykkää hämärästä, niin voi valvoa myöhään ja nukkua myöhään. Yleensähän myöhäänvalvojat nimenomaan haluavatkin olla enimmäkseen hämärässä valveillaoloajan, ja kesäaika haittaisi heidän etujaan.


    • unenpöpperössä

      Kellojen siirtely pitää lopettaa. Nyt taas saa kärvistellä monta viikkoa sekaisin menneen unirytmin kanssa. Viime yönä nukahdin kolmelta kun olin ottanut pillerin naamaan. Onneksi on mahdollisuus nukkua kymmeneen aamupäivällä. Keväisin nukun aikaerotuslaput silmillä. Kenenköhän päässä tämäkin älynväläys, että kelloja siirrellään, on syntynyt silloin 80 luvulla, jonkun varajumalan päässä varmaan. Näitähän riittää.

      • turhaavalitust

        Ota herne pois patjan alta ja lopeta valitus. Itse teen kolmivuorotyötä. Koko ajan pitää kääntää sisäistä kelloa 8-tuntia johonkin suuntaan, enkä valita vaikka välillä vähän väsyttää.


    • Nyt_on_normaaliaika

      Meidän normaaliaika on talviaika. Sen tietää siitä että aurinko paistaa (jos nyt sattuu ylipäätään paistamaan klo 12:00 etelästä talviaikaan). Itse en käytä kelloa ollenkaan,joten ei haittaa siirtelyt. Herään kun herään ja nukun kun nukuttaa, helppoa.

    • muistivikaa

      Eiköhän tuon kellon siirtelykokeilu jo ole aika loppua, sitähän on nyt kestänyt 20v.

      Kun jotain Suomessa kokeillaan, siitä tuleekin käytäntö : ) Unohtuu, että pitikin olla vain muutaman vuoden koeaika.

    • Tyytyväinen_siirrosta

      Mikä on ns normaaliaika? Kaikki on ihmisten sopimaa :Suomessakin sama aika koko maassa vaikka Aurinko nousee eri aikaan riippuen siitä asuuko itä- tai länsi-Suomessa. Ihmiset elävät muutenkin täysin omassa rytmissään jotkut menevät töihin kello 7, jotkut kello 8 ja jotkut yhdeksää. Lisäksi erilaisia vuorotöitä, toisilla täysin epäsäännöllisiä toisilla säännöllisiä. Silti kaikilla on sama aika. Maanviljelijät voivat lypsää lehmät aivan samaan aikaan kesät talvet jos haluavat , maito menee tilatankkiin ja monilla on automaattiset lypsykoneet ja lehmät menevät oman rytminsä mukaan koneeseen. Eivät lehmät ole riippuvaisia ihmisten kellonajasta, on sitten kesä tai talvi. Euroopassakin on monta aikavyöhykettä jopa eri maissakin. Venäjä ei millään voisi aikaerojen suuruuden vuoksi olla samassa aikavyöhykkeessä.
      Lopetetaan turha valitus

    • manueli

      Olen vahvasti samaa mieltä !

    • urh

      Kannatan vahvasti samaa mieltä.

    • Tulivaanmiäleen

      Onkohan kukaan miettinyt mitä kellojen siirto maksaa vuodessa? Nyt kun on tää taantuma niin olisko säästökohde lopettaa viisareiden vääntely?

    • päivänvalokuntoilija

      Todella tyhmää heitellä viestiketjun alottajan tuollasia perusteluja että siirryttäs jatkuvaan talviaikaan sillä jos nuo perustelut pitäis paikkaansa niin yhtälailla ne sopis myös perusteluksi talviajan poistolle. Lisäksi kun talviaika poituis tulisi säästöjä kun valoja ei tarvis sytyttää iltasi niin aikasi ja ihmisille jäisi iltasi töistäpäästyä valosampaa aikaa ehdottoman välttämättömälle liikunnalle sillä päivänvalo ehdottoman tärkeää iltasi sillä ei tuonne päivävalottomille lenkkipoluille viitsi iltasi lähteä.

      • jslkfjslkfjskld

        Raiskarit ja murhaajat viitsivät lähteä pimeille lenkkipoluille vaanimaan...


      • normaaliaika_takaisin

        "jos nuo perustelut pitäis paikkaansa niin yhtälailla ne sopis myös perusteluksi talviajan poistolle"

        Wikipediassa puhutaan kesäajasta ja normaaliajasta. "Talviaika" taitaa olla epävirallinen termi, joka tarkoittaa normaaliaikaa.
        Kesäaika otettiin Suomessa käyttöön 1981, sitä ennen kellot olivat aina normaaliajassa. Sitä ennen kesäaikaa on 40-luvulla yhtenä vuotena Suomessa kokeiltu, mutta ilmeisesti perustelluista syistä ei oltu otettu käyttöön. 80-luvulla kesäaika tuli puoliväkisin, vaikka se ei Suomen oloihin kokeillusti sovi, eikä saavuteta merkittäviä energiansäästöjä kesäisin kuten eteläisemmissä maissa.


    • JärkeÄHalOO

      Todellakin pitäisi saaha tälle älyttömyydelle LOPPU!!! Eestaas hinkataan noita viisareita...PERK..:)) Olen jo vuosikausia ihmetellyt tätä touhua..,nyt HERÄTYS lopultakin!!!!!!

      • kehittynyt_kesäaika

        Ainakaan ei kannata siirtyä takaisin vanhaan käytäntöön joka oli vielä 1800-luvulla 1900-luvun alussa käytössä. Aina olisi sama aika. Eihän se ole edistystä.

        2000-luvulla voisi jo siirtyä systeemiin, jossa kelloja siirretään 15min eteenpäin helmi-maalis-huhti-toukokuussa ja 15min taaksepäin elo-syys-loka-marraskuussa. Unirytmit eivät herkemmilläkään mene sekaisin noin pienistä porrastetuista siirroista.

        Sveitsiläiset saisivat myös kehitellä mekaanisia kelloja jotka hoitavat automaattisesti viisareiden siirtämisen 8 kertaa vuodessa. Kännykät siirtyvät automaattisesti muutenkin, joten tekniikka ei ole enää este tuollaiselle kehittyneemmälle kesäajalle.


    • Anonyymi

      Silloin kun aurinko on sentraalissa, niin kello on 12. Keski-Eurooppa on eri leveysvyöhykkeellä kuin Suomi. Näin minun järjelläni. Älkää lauta muutelko kaikkea toimivaa. Kesäaika pois ja normaaliaika vakioksi.

    • Anonyymi

      Kun kyse on EU,sta ja suomesta,niin aikaisintaan vuonna 2025,
      voi tapahtua jotakin,jos edes silloinkaan.
      Aamulla toosan uutisissa oli tälläistä mainintaa asiasta.

    • Anonyymi

      Kannatetaan ! Lopetusta

    • Anonyymi

      Eipä tuo ole iso asia, vaikka jotkut niin haluaa väittää että terveys menee jne...
      Kuka nukkuu ja valvoo aina ja kokoajan läpi vuoden täsmällisesti kellon mukaan? Ei taatusti kukaan. Jos nukkuu riittävästi niin tuohon siirtoon sopeutuu väkisin parissa päivässä jos ei tee siitä isoa numeroa itselleen.
      Me kuulumme EU:n ja siksi on järkevää elää samassa rytmissä.

    • Anonyymi

      Missä EU niin siellä ongelmat.
      Klokuja ei siirrellä vielä vuosikymmeniin.
      Joitakin päätöksiä on tehty,mutta puuttuu vielä kaikkien EU maiden hyväksynnät.
      Että tätä kellojen siirtely leikkiä saamme leikkiä vielä seuraavat 20 vuotta.

      Joskus 2018 / 2019 oli EU,ssa jotakin keskustelua asiasta,
      mutta senjälkeen ei ole kuulunut yhtään mitään.
      Tuskimpa tulee kuulumaankaan.

      • Anonyymi

        No eihän tuo mikään ongelma ole ja pitäähän meillä olla sama systeemi kuin EU:ssa.


    • Anonyymi

      Kun on kysymys EU,sta,niin sen tietää,että jokainen asia / päätös kestää vuosikausia.
      Mikä sen hitaampaa,kun yksinkertaisen asian hoitaminen EU,n byrokratiassa.

      • Anonyymi

        Kyllä siellä joitain asioita nopeastikin hoidetaan, kuten covid.
        Tuo kellojen siirto asia ei ole kovinkaan merkityksellinen ja tärkeä, joten aivan sama vaikka leipovat sitä seuraavat 50 vuotta.


    • Anonyymi

      Eikö siitä kesäajasta voitaisi jo luopua. Näin yksinkertaista asiaa ei eduskunta saa nuijjittua.

      • Anonyymi

        Olemme EU:ssa ja siksi meidän pitää ja kannattaa noudattaa samaa järjestelmää.
        Me emme voi toimia omapäisesti tässä asiassa.
        Onko meillä asiat noin hyvin, että tuo merkityksetön asia on joillekin noin tärkeä?


    • Anonyymi

      Paluu normaaliaikaan. Keski-Eurooppa on lännempänä.

    • Anonyymi

      Kellojen siitely kestää vielä seuraavat 30 vuotta.
      EU,lla on parempaakin tekemistä.
      Kieltää vaikka suomalaisilta silakan pyynti..
      Keksiä uusia veroja kansalaisilleen.
      Vihreetä aatetta levitettävä lisää.
      Kaikkea muuta,mutta ei kellojen siirtelyjä.

      • Anonyymi

        Ehkä tuo asia ei ole kovin tärkeä ja ja kiireysluokaltaan merkittävä. Kallista se ainakin tulisi olemaan jos kaikki järjestelmät muutettaisiin toimimaan ilman kellonsiirtoa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikä on sinun ja rakkaasi ikäero?

      Kirjoita, jos rakkaasi on nuorempi/vanhempi 🥰
      Ikävä
      189
      3452
    2. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      311
      2966
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      138
      2380
    4. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      183
      2315
    5. Mies minkälaisista naisista yleensä

      Tykkäät? Ihan mielenkiinnosta kysyn.
      Ikävä
      104
      2021
    6. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      107
      1855
    7. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      14
      1797
    8. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1562
    9. Voihan J-mies

      Olet ajatuksissani jatkuvasti, voisitko poistua sieltä kun en saa mitään tehdyksi. Seuraavaa kohtaamista odottaessa.. 🤭
      Ikävä
      96
      1487
    10. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      14
      1370
    Aihe