Lokakuun liike?

Että_näin_siis

Lokakuun liike näyttää kiinnostuvan päivä päivältä vain enemmän otsikoista kuin tosiasioista. Kovasti liike mainostaa niin omia tutkimuksiaan kuin sitäkin, ettei koko lastensuojelu heistä ole turhaa ja väärässä. Käytännön toimet ja "jutut" eivät kyllä siltä näytä. Tarkoitus on koko ajan vain päästä syyttämään ja huutamaan suureen ääneen.

Lokakuun liikkeelle näyttäisi kelpaavan mikä vain tapaus. Siitä, että asioihin on edes auttavasti perehdytty on luonnollisesti vain Lokakuun liikkeen sana. Mitään keinoja meillä ulkopuolisilla ei ole todentaa sitäkään, että liikkeen toimijoilla ylipäätään ottaen olisi edes pätevyyttä toimiinsa.

Lokakuun liike on tyypillinen yhden asian liike ja mitään todellista annettavaa sillä ei ole. Liikkeen toimijoiden kirjoja ja yritystoimintaa mainostetaan sivussa sopivasti ja kätevästi. "Jutut" ovat näennäisesti asiapitoisesti, mutta todellisuudessa roskaa ja puolueellista höpötystä ja liioittelua.

Kätevästi liike myös karsii ei-toivotut kommentit jutuista pois edellyttämällä kirjautumista Facebookin kautta.

Tämä juttu on täällä, koska merkittävä osa tämän keskustelun teksteistä on Lokakuun liikkeen ihmisten tuotantoa.

55

1740

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • piiiiiskaaavaan

      Tähän nyt pinnalla olevaan keissiinkin olisivat voineet edes VÄHÄN perehtyä, ei tarttis sit nolona jälkikäteen ihmetellä. Lokakuun liike on sitä mieltä, että lapsia saa kaltoinkohdella miten päin vaan kunhan kyseessä on biologinen vanhempi. Liike ajaa biovanhempien oikeutta lapsiin hinnalla millä hyvänsä!

    • tosiaan

      Tuolla sijaisvanhempien palstalla muuten on mainostettu että Kaks´Plussan palstalla on IHAN eri meininki. Josko sitten vaikka sinäkin siirryt keskustelemaan Plussakerholaisten kanssa?

      Millasta yritystoimintaa LL:llä on?

      • lisääpiiskaa

        En ole kiinnostunut sijaisvanhemmuudesta, enkä liioin vauvakeskusteluista. Mut hei, tällä nyt esilla olevalla äidillä on parikyt vuotta ollut ongelmia lasun kanssa, kovin ovat jaksaneet vainota vaikka paikkakuntakin vaihtunut välillä..


      • sitten_asiaan

        Älä muuta virka! On hei kasvojensäilytyksen paikka toi kun lasu ei päästä irti. Omassa maassamme on oikeasti pakolaisia, eik´s ole huvittavaa hei :D :D -Seuraile toki sivusta noita näytelmiä


    • mikspiiskaa

      "Siitä, että asioihin on edes auttavasti perehdytty on luonnollisesti vain Lokakuun liikkeen sana. Mitään keinoja meillä ulkopuolisilla ei ole todentaa sitäkään, että liikkeen toimijoilla ylipäätään ottaen olisi edes pätevyyttä toimiinsa.

      Lokakuun liike on tyypillinen yhden asian liike ja mitään todellista annettavaa sillä ei ole. "

      Kun luet ls-laitosten esittämiä Huippu -alkuisia ja eri alojen rautaista osaamista sisältäviä mainoksia, niin tokihan siis silloinkin peräät mainostekstien t o d e n t a m i s t a?

      Onhan Lokiksella annettavaa! Paljon onkin. Mutta miksi sinä luet tuollaisen Pyh-sivuston kirjoituksia, jos se ei anna sinulle mitään? Miksi kerrot täällä biovanhempien palstalla, että joku LL ei kosketa sinua?

      • EI_mututiedolle

        Avaus on totta.


    • Perheystävä

      "Mut hei, tällä nyt esilla olevalla äidillä on parikyt vuotta ollut ongelmia lasun kanssa, kovin ovat jaksaneet vainota vaikka paikkakuntakin vaihtunut välillä.."

      Eivät ne kovin ole jaksaneet vainota, menee 5 tai 10 vuotta kun taas suututtaa jonkun joka tekee lastensuojeluilmoituksen ja sitten mennään kun äiti edellyttää suoraselkäisyyttä ja virkamiestoiminnan laillisuutta noilta sossuhaahkoilta ja sehän on sitten punainen vaate joka nyt on herättänyt semmoisen verenhimon että on pirstottu hyvinvoivan ja iloisena hymypoikana tunnetun lapsen elämän.

    • Sossutrollitladontaakse

      Usko on hieno ja tärkeä elämän peruspilari. Moni muistaa saman äidin muutaman vuoden takaa nk. Liftariäitikeissistä. Lammaskansan usko sossuihin oli aukoton, vaikka Jylyn äiti silloin julkaisi kaikki mahdolliset asiakirjat joista näki että perheessä oli asiat enemmän kuin kunnossa ja että sossujen paperit olivat täyttä paskaa. (Liftariäidin blogi, edelleen netissä.) Eihän se näiden sossutrollien huutelua hiljentänyt, aina vaan oli juoppo sossupummi se äiti vaikka laittoi verotodistuksen työtuloistaan blogiin ja muuta vastaavaa loanheittoa loputtomiin.

    • sitten_asiaan

      Olisikos osa kirjoituksista sinunkin laatimia, koska juttusi on täällä?

    • fsfsfsdfsfsf

      varmaan siksi, että valtiota suomessa ei kannata vastustaa. ei voi. siksi on kovat tungut

    • angrybirdinennennennen

      Koska on seuraava suuri mielenosoitus lasten, äitien, perheen puolesta?!

      vanhempainpalkan puolesta 2000-3000 euroa kk ja vapaa valintaisuus hoitaa perhettään

      kotikasvatuksen edistäminen vauvasta isompaan lapseen

      luonnollisen synnytyksen oppi ja tutkimuslaitoksen puolesta

      yksityisen koskemattomuuden puolesta

      erilaisuuden puolesta, kulttuurit, tavat

      rakkauden puolesta

      rintaruokinnan puolesta

      suvaitsevaisuuden

      pehmeiden arvojen puolesta, yli 50% naiskiintiötiä työpaikkoihin syntyvyystilastojen perusteella, myös maahanmuuttajakiintiöitä

      ei rokotteille ja luomun puolesta

      ...

      liput heiluu kun kansa astuu näyttämölle arvojen, jotka kannattavat, puolesta

    • HyväNäinOn

      Lainaan tutota ylhäällä olevaa faktaa: "Lokakuun liike on sitä mieltä, että lapsia saa kaltoinkohdella miten päin vaan kunhan kyseessä on biologinen vanhempi. Liike ajaa biovanhempien oikeutta lapsiin hinnalla millä hyvänsä!"

      Hyvä kuitenkin, että näillä "aina oikeassa olevilla vanhemmilla" on paikka missä purkavat omaa pahaa oloaan!

      • sairasakka

        Törkeäähän lapsia on siirtää sijaisperheeseen hakattavaksi, niin kuin meidän tapauksessa. Onneksi lapset viimein otettiin pois hullulta akalta.


    • Ruokkii_apn_pakkomiellet

      No ainakin aloittajaa itseä kiinnostaa niin paljon, että aloitti jopa ketjun aiheesta, joten eihän liike turha ole.

      • sitten_asiaan

        Liike on hänelle ilmeisesti elämää suurempi myrkky.


      • ratkaisuasiaan
        sitten_asiaan kirjoitti:

        Liike on hänelle ilmeisesti elämää suurempi myrkky.

        On säälittävää, jos jostain tulee pakkomielle. Mutta ehkä ap:lle löytyisi joku psykologiaan erikoistunut liike, johon hän voisi liittyä puhumaan asiasta.


      • Oikea_asiantuntija

        Noinko koville ottaa kun joku sanoo totuuden liikkeestänne?


      • kuvittelet_mitä_sattuu
        Oikea_asiantuntija kirjoitti:

        Noinko koville ottaa kun joku sanoo totuuden liikkeestänne?

        Millä tavalla koville? Mielipiteen vapaus on niin sulla kuin mulla. Liikkeestänne? Kategorioit ihmiset nettipalstalle kirjoittelun perusteella johonkin kuuluvaksi ihan tuosta vaan? Täh.

        Ihan huvikseni kysyn, että millä meriiteillä olet biovanhemmuuden asiantuntija? Kuten varmaan olet huomannut, se on tämän palstan aihe.


      • Pyritään_asiaan

        Esittele sinä ensiksi omat meriittisi palstan aihealueesta. Onko takanasi ongelmalasten kanssa työskentelyä? Ongelmalasten kasvattamista? Työtä sosiaali-, terveys tai opetuspuolella? Yliopisto-opintoja? Tutkimus aiheesta?


      • Sitten_asiaan

        En ole se keneltä kysyt.

        Ongelmia syntyy hyvin hyvin usein ja liikaa silloin kun vanhemman omaa kiintymystä omaan jälkeläiseensä mestaroi joku joka on saanut oppinsa muualta kuin omakohtaisesta kokemuksesta.

        Lapsihan ei ole ongelma vaan se, että tyypit laittaa jalan lapsen ja vanhemman väliin huuhaatietoineen ja lapsi jää yksin. Kautta aikojen on myös osattu ohjata vanhempia; miksei siis nyt? Vain perustavanlaatuisesti yhteistyökyvytön ihminen tulee

        Moni ongelmalapsena pitämäsi yliherkkä nuori, jota on tajuttu oikein jo syntymästä lähtien, hallitsee hienosti vuorovaikutustaidot ja päihittäisi sinut käytöstavoissa, samoin hienotunteisuudessa ja siinä millä keinoin lähestytään erilaisia lapsia: on hei olemassa kunnioittamiskykyisiäkin ihmisiä.

        Taidat olla se Amis, joka heittää kysymyksiä ja vänkää vaatimalla vaatien vastauksia jättäen omaan arvoonsa hänelle esitetyt kysymykset? Olit tai et, niin tyhjää vänkäät.


      • Ikävä_ihminen

        Meinaatko ettei yksikään lasten kanssa työtä tekevä ole itse vanhempi? Kasvattaminen ei ole tähtitiedettä. Jokainen lapsen kanssa toimiva näkee, ovatko hänen asiansa kunnossa vai eivät. Kyse on siitä, suostuvatko vanhemmat sitten näkemään omaa osuuttaan tilanteeseen tai kykenevätkö he mitään tekemään.

        Nykypäivän ongelmalapset ovat usein jotain aivan muuta kuin hyvin käyttäytyviä. Heillä on ongelmia hallita aggressiotaan. He eivät omaa empaattisuutta. He eivät jaksa keskittyä eivätkä kuunnella ohjeita. Pahimmillaan vanhemmat itsekin ovat samalla tasolla lastensa kanssa eivätkä näe mitään outoa siinä, että lapsi käyttäytyy huonosti.

        Vingut aivan sivussa pääasiasta: kyse oli siitä, onko täällä kirjoittavilla kaikkea kritisoivilla itselläänkään mitään pätevyyttä tai osaamista arvioida eri alojen ammattilaisten toimia. Ja mikä kumma se on se biovanhemmuuden asiantuntija?


      • kuvittelet_mitä_sattuu
        Pyritään_asiaan kirjoitti:

        Esittele sinä ensiksi omat meriittisi palstan aihealueesta. Onko takanasi ongelmalasten kanssa työskentelyä? Ongelmalasten kasvattamista? Työtä sosiaali-, terveys tai opetuspuolella? Yliopisto-opintoja? Tutkimus aiheesta?

        Miksi et voi laittaa kaikkia asioita samaan vastaukseen. Ihan oikeasti.

        "Jokainen lapsen kanssa toimiva näkee, ovatko hänen asiansa kunnossa vai eivät."

        Ja osaa toki päätellä mistä ongelmat johtuu, ihan tuosta vaan.

        "Kyse on siitä, suostuvatko vanhemmat sitten näkemään omaa osuuttaan tilanteeseen tai kykenevätkö he mitään tekemään."

        Oletko sitä mieltä, että kyseessä on aina vanhemmasta johtuva tilanne. Entä jos ei olekkaan. Luuletko, että kukaan haluaa tehdä yhteistyötä syyttelijän kanssa. Olet oikeassa, jos tilanne johtuu vanhemmista, mutta jos ei, se oli todennäköisesti siinä.

        Vingut aivan sivussa pääasiasta: kyse oli siitä, onko täällä kirjoittavilla kaikkea kritisoivilla itselläänkään mitään pätevyyttä tai osaamista arvioida eri alojen ammattilaisten toimia. Ja mikä kumma se on se biovanhemmuuden asiantuntija?

        Vingut? Tarkoitat varmaan keskustelet? Kuten tiedät tämä on keskustelupalsta, jonne saa kirjoittaa omia mielipiteitä. Niin minä, kuin sinä. Biovanhemmuuden asiantuntijako ei ole biovanhempi itse? No sovitaan sitten niin. Silloin toki lastensuojelun asiantuntijakaan ei ole lastensuojelutyötä tekevä. Olethan ennenkin vähätellyt biovanhempien tietoja biovanhemmuudesta. Kuka on mielestäsi biovanhemmuuden asiantuntija?

        Kirjoita toki lisää. Minä vastaan mielelläni :)


      • Turhuudet_pois

        Onko jokainen biovanhempi kykenevä ja puolueeton arvioimaan omien toimiensa vaikutuksen eri tilanteissa? Tekeekö vanhemmuus ihmisestä myös ehdottoman rehellisen ja itsekriittisen? Ymmärrätkö lainkaan mitä puhut?

        Some antaa Lokakuun liikkeen tyyppisille yhden asian liikkeille runsaasti tilaisuuksia räkyttää sivusta ja nostaa esille epäkohtia. Se on selvää, että some-maailmasta löytyy aina samanmielisiä ihmisiä ja kannustusta. Se, mikä Lokakuun liikkeeltä oikeasti puuttuu, on kritiikki. Se, että vanhemmat jotakin kertovat, on aina totta? Valitettavasti niin ei vain ole. Toki voi väittää, että taustat tapauksista on tutkittu, mutta käytännössä se ei ole totta. Yhteen näkökulmaan on tutustuttu, kokonaisuuteen ei.

        En tiedä, onko olemassakaan sellaista kuin biovanhemmuuden asiantuntija. Todellisuus muodostuu aina monista palasista. Käytännössä mikään ei takaa sitä, että vanhemmuus onnistuu. Myös lapsi itsessään on aktiivinen toimija ja yhdenkään aikuisen toiminta ei takaa sitä, että kasvatustyön tulokset ovat halutut. Toisaalta, lapsesta saattaa tulla tasapainoinen, vaikka olosuhteet olisivat vaikeatkin.

        Se ajatus, että vanhempi on tilanteessa kuin tilanteessa se ainoa ja paras asiantuntija on typerä. Lapsi voi kyetä vaikkapa kotona toimimaan osana yhteisöä, mutta päiväkodissa tai koulussa ei. Jokin kodin käytäntö voi taata olon kotona, mutta ulkopuolella homma ei enää toimikaan. Vanhemmalla pelissä aina ovat vahvasti tunteet: on lapsellista väittää, että vanhempi todella olisi puolueeton omien toimiensa suhteen, saati oman lapsensa.

        Todellisuudessa hyvin harvoilta viranomaistoiminnan arvostelijoilta löytyy kokemusta itseltä siitä, että he olisivat toimineet siellä toisella puolella "pöytää". Hyvin useiden ihmisten maailmankuvalle tekisi hyvää toimiminen vaikkapa siellä "sossuna", psyk. puolella tai opettajana. Sivusta on aina helppo räksyttää.


      • Sitten_asiaan

        Tyylisi ei vain muutu.

        Mutta hei: toisella puolella "pöytää" istuville ls:n toimijoille on kyllä täytynyt avata sitä miten siinä "pöydän" ääressä oikeastaan kuuluisi käyttäytyä! Ihan totta kuule hei: on psykologi sieltä psyk.puolelta joutunut kääntämään katseensa sos.työntekijän puoleen ja kehottaa häntä eli sitä "sossua" kysymään toki "pöydän" äärellä istuvalta lapselta sekä hänen vanhemmiltaan, että mitä sille lapselle kuuluu siis sen sijaan, että tämä viranomainen tiedustelisi psykologilta mitä lapselle kuuluu. Toki poikkeustapauksia löytyy eikä kukaan ole virheetön, aina ihan joka ikinen viranomainen ei tietenkään jokapaikassa eikä jokaikisessä tilanteessa ymmärrä kaikkea sitä mitä ja miten puhuu.


      • MarraskuunLiike

        Ja sekö, että jossakin on ollut työssä joku epäpätevä tai muuten vain osaamaton sosiaalipuolen ihminen antaa oikeuden yleistää tilanteen samanlaiseksi kaikkialla?

        Ja tarkoittaako edes sekään, että se sossu on osaamaton sitä, että vanhempi olisi automaattisesti hänkään oikeassa?

        Kun Lokakuun liikkeen maanmainiot bloggarit viittaavat teksteissään vaikkapa Venäjän lapsiasiamiehen tai erään surullisenkuuluisan dosentin sanomisiin, sekö on sitä OIKEAA TIETOA?


      • kuvittelet_mitä_sattuu
        Turhuudet_pois kirjoitti:

        Onko jokainen biovanhempi kykenevä ja puolueeton arvioimaan omien toimiensa vaikutuksen eri tilanteissa? Tekeekö vanhemmuus ihmisestä myös ehdottoman rehellisen ja itsekriittisen? Ymmärrätkö lainkaan mitä puhut?

        Some antaa Lokakuun liikkeen tyyppisille yhden asian liikkeille runsaasti tilaisuuksia räkyttää sivusta ja nostaa esille epäkohtia. Se on selvää, että some-maailmasta löytyy aina samanmielisiä ihmisiä ja kannustusta. Se, mikä Lokakuun liikkeeltä oikeasti puuttuu, on kritiikki. Se, että vanhemmat jotakin kertovat, on aina totta? Valitettavasti niin ei vain ole. Toki voi väittää, että taustat tapauksista on tutkittu, mutta käytännössä se ei ole totta. Yhteen näkökulmaan on tutustuttu, kokonaisuuteen ei.

        En tiedä, onko olemassakaan sellaista kuin biovanhemmuuden asiantuntija. Todellisuus muodostuu aina monista palasista. Käytännössä mikään ei takaa sitä, että vanhemmuus onnistuu. Myös lapsi itsessään on aktiivinen toimija ja yhdenkään aikuisen toiminta ei takaa sitä, että kasvatustyön tulokset ovat halutut. Toisaalta, lapsesta saattaa tulla tasapainoinen, vaikka olosuhteet olisivat vaikeatkin.

        Se ajatus, että vanhempi on tilanteessa kuin tilanteessa se ainoa ja paras asiantuntija on typerä. Lapsi voi kyetä vaikkapa kotona toimimaan osana yhteisöä, mutta päiväkodissa tai koulussa ei. Jokin kodin käytäntö voi taata olon kotona, mutta ulkopuolella homma ei enää toimikaan. Vanhemmalla pelissä aina ovat vahvasti tunteet: on lapsellista väittää, että vanhempi todella olisi puolueeton omien toimiensa suhteen, saati oman lapsensa.

        Todellisuudessa hyvin harvoilta viranomaistoiminnan arvostelijoilta löytyy kokemusta itseltä siitä, että he olisivat toimineet siellä toisella puolella "pöytää". Hyvin useiden ihmisten maailmankuvalle tekisi hyvää toimiminen vaikkapa siellä "sossuna", psyk. puolella tai opettajana. Sivusta on aina helppo räksyttää.

        Onko jokainen biovanhempi kykenevä ja puolueeton arvioimaan omien toimiensa vaikutuksen eri tilanteissa? Tekeekö vanhemmuus ihmisestä myös ehdottoman rehellisen ja itsekriittisen? Ymmärrätkö lainkaan mitä puhut?

        Onko jokainen lastensuojelussa työskentelevä kykenevä ja puolueeton arvioimaan omien toimiensa vaikutuksen eri tilanteissa? Tekeekö sellainen työ ihmisestä myös ehdottoman rehellisen ja itsekriittisen? Ymmärrätkö lainkaan mitä puhut?

        En tiedä, onko olemassakaan sellaista kuin biovanhemmuuden asiantuntija.

        Ihminen on aina oman tilanteensa paras asiantuntija, vaikka kuinka jankuttaisit muuta.

        Some antaa Lokakuun liikkeen tyyppisille yhden asian liikkeille runsaasti tilaisuuksia räkyttää sivusta ja nostaa esille epäkohtia. Se on selvää, että some-maailmasta löytyy aina samanmielisiä ihmisiä ja kannustusta.

        Myös biovanhemmilla on mielipiteenvapaus. On täysin oma asiasi jos sinua loukkaa ja rasittaa toisten oikeudet.

        Se, mikä Lokakuun liikkeeltä oikeasti puuttuu, on kritiikki. Se, että vanhemmat jotakin kertovat, on aina totta?

        Asennoidutko aina niin, että toinen valehtelee? Vai vain silloin kun tunnet pakottavaa tarvetta lukea biovanhempien mielipiteitä? Missä muuten on lastensuojelun itsekritiikki, en ole vielä moiseen törmännyt.

        Se ajatus, että vanhempi on tilanteessa kuin tilanteessa se ainoa ja paras asiantuntija on typerä. Lapsi voi kyetä vaikkapa kotona toimimaan osana yhteisöä, mutta päiväkodissa tai koulussa ei. Jokin kodin käytäntö voi taata olon kotona, mutta ulkopuolella homma ei enää toimikaan. Vanhemmalla pelissä aina ovat vahvasti tunteet: on lapsellista väittää, että vanhempi todella olisi puolueeton omien toimiensa suhteen, saati oman lapsensa.

        Kuka tahansa tajua että koti ja koulu ovat eri asia. Toisessa on aikaa ja omaa rauhaa ja hiljaisuutta, toisessa tarkasti määritellyt ajat ja jatkuva melu, joskus myös ihmiset jotka haukkuvat ja häiritsevät ilman puuttumista. Ei ole lapsen tai vanhemman vika jos koululla on ongelmia. Kun erityisopetusta vähennetään, niin miksi lapsi joutuu siitä kärsimään. Ja eivät opettajat ja sosiaalityöntekijätkään ole puolueettomia omien toimiensa suhteen. Turhaan nostat heitä jumalan asemaan.

        Todellisuudessa hyvin harvoilta viranomaistoiminnan arvostelijoilta löytyy kokemusta itseltä siitä, että he olisivat toimineet siellä toisella puolella "pöytää". Hyvin useiden ihmisten maailmankuvalle tekisi hyvää toimiminen vaikkapa siellä "sossuna", psyk. puolella tai opettajana. Sivusta on aina helppo räksyttää.

        Ja teille tekisi todella hyvää tietää miltä tuntuu olla siellä toisella puolella pöytää, ehkäpä se kaipaamasi itsekriittisyyskin heräisi sinulla.


      • Sitten_asiaan

        Kuten mainitsin:
        "Toki poikkeustapauksia löytyy eikä kukaan ole virheetön, aina ihan joka ikinen viranomainen ei tietenkään jokapaikassa eikä jokaikisessä tilanteessa ymmärrä kaikkea sitä mitä ja miten puhuu." Tuo "kaikkialla" tosin jäi puuttumaan sori.

        Ja tässä tapauksessa osaamattoman "sossun" vanhempi oli oikeassa ja vanhemman pitkän pitkä ylämäki sojottavasormisen "sossun" pihdeissä päätyi aivan oikein niin, että nuori asettui kotiin.

        Nuorenkaan mikä siis on tärkeintä ei tarvinnut nähdä sen nyt-mä-en-kyllä-ymmärrä-YHtään-mitä-sä-sanot -hämmennystä eikä muutakaan häpäsevää "pöydän" ääressä.

        Oikaise muuten toki virheellinen info suoraan toimitukseen!


      • Pyritään_asiaan

        "Onko jokainen lastensuojelussa työskentelevä kykenevä ja puolueeton arvioimaan omien toimiensa vaikutuksen eri tilanteissa? Tekeekö sellainen työ ihmisestä myös ehdottoman rehellisen ja itsekriittisen? Ymmärrätkö lainkaan mitä puhut?"

        Ei tietenkään ole. Täällä tai julkisuudessa vain oikeasti on hyvin harvoin - käytännössä ei ikinä - sosiaalipuolen ihmisiä esittämässä omia näkemyksiään tapahtumista. Some on tuonut tyytymättömille . heitähän riittää, uuden kanavan mielipiteilleen. Somea käytetäänkin surutta aseena. Melkoinen joukko ihmisiä kuvittelee oikeasti, että kun jotakin on somessa, se on totta. Viranhaltijoiden niskoilla on vaitiolovelvollisuus ja tästä seuraa se, että äänessä on lähinnä toinen osapuoli. On lapsellista kuvitella, että Lokakuun liikkeen tapauksissa tai ylipäätään ottaen yhdessäkään esillä olleessa jutussa kaikki olennainen olisi kerrottu. Siitäpä vasta sitten huuto alkaisi, jos vaitiolovelvollisuudesta lipsuttaisiin! Täällä sen sijaan on esim. eräs Raision sossujen "ystävä" saanut omaa totuuttaan jauhaa jo pitkään vailla seurauksia...

        "Ihminen on aina oman tilanteensa paras asiantuntija, vaikka kuinka jankuttaisit muuta."

        Valitettavasti ei ole - varsinkaan silloin, kun omaa toimintaa on arvioitava. Kun tunteet ovat pelissä mukana, järki harvoin enää on.

        "Myös biovanhemmilla on mielipiteenvapaus. On täysin oma asiasi jos sinua loukkaa ja rasittaa toisten oikeudet."

        Totta kai mielipiteen vapaus on olemassa. Mielipide on kuitenkin vain mielipide. Se ei ole faktaa läheskään aina. Kun tänne jotakin kirjoittaa, eriäviäkin mielipiteitä voi esiin nousta. Siksi tämä on olemassa, eikö niin?

        "Kuka tahansa tajua että koti ja koulu ovat eri asia. Toisessa on aikaa ja omaa rauhaa ja hiljaisuutta, toisessa tarkasti määritellyt ajat ja jatkuva melu, joskus myös ihmiset jotka haukkuvat ja häiritsevät ilman puuttumista. Ei ole lapsen tai vanhemman vika jos koululla on ongelmia. Kun erityisopetusta vähennetään, niin miksi lapsi joutuu siitä kärsimään. Ja eivät opettajat ja sosiaalityöntekijätkään ole puolueettomia omien toimiensa suhteen. Turhaan nostat heitä jumalan asemaan."

        Asenteellisuutesi nousee esille juuri lainauksen alussa. Oletat, että koulussa on se melu ja kotona rauha ja hiljaisuus? Huh huh. Pikemminkin tilanne on se, että moni lapsi ei koulussa kykene rauhoittumaan. Normaali työrauha tuottaa monille ongelmia. Koululla on ongelmia, jos lapsilla on ongelmia. Yhä enemmän on vanhempia, joille joutuu oikeasti opettamaan vaikkapa sitä, että lapsella on oltava elämässä edes jonkinlaiset rajat ja säännöt. Yhä pienemmille lapsille kännykkä näyttää kasvaneen kiinni käteen. Opettajan työtä et ole tainnut paljoa kokeilla? Kukaan ei ole nostanut ketään jumalan asemaan. Moinen tulkinta on omassa mielikuvituksessasi.

        Moni opettaja, sossu tai terveydenhuollon ammattilainen on itsekin vanhempi. Se ei tietenkään tarkoita sitä ettei ongelmia kasvatuksessa voisi olla kenellä tahansa ja niin onkin.


      • kuvittelet_mitä_sattuu
        Pyritään_asiaan kirjoitti:

        "Onko jokainen lastensuojelussa työskentelevä kykenevä ja puolueeton arvioimaan omien toimiensa vaikutuksen eri tilanteissa? Tekeekö sellainen työ ihmisestä myös ehdottoman rehellisen ja itsekriittisen? Ymmärrätkö lainkaan mitä puhut?"

        Ei tietenkään ole. Täällä tai julkisuudessa vain oikeasti on hyvin harvoin - käytännössä ei ikinä - sosiaalipuolen ihmisiä esittämässä omia näkemyksiään tapahtumista. Some on tuonut tyytymättömille . heitähän riittää, uuden kanavan mielipiteilleen. Somea käytetäänkin surutta aseena. Melkoinen joukko ihmisiä kuvittelee oikeasti, että kun jotakin on somessa, se on totta. Viranhaltijoiden niskoilla on vaitiolovelvollisuus ja tästä seuraa se, että äänessä on lähinnä toinen osapuoli. On lapsellista kuvitella, että Lokakuun liikkeen tapauksissa tai ylipäätään ottaen yhdessäkään esillä olleessa jutussa kaikki olennainen olisi kerrottu. Siitäpä vasta sitten huuto alkaisi, jos vaitiolovelvollisuudesta lipsuttaisiin! Täällä sen sijaan on esim. eräs Raision sossujen "ystävä" saanut omaa totuuttaan jauhaa jo pitkään vailla seurauksia...

        "Ihminen on aina oman tilanteensa paras asiantuntija, vaikka kuinka jankuttaisit muuta."

        Valitettavasti ei ole - varsinkaan silloin, kun omaa toimintaa on arvioitava. Kun tunteet ovat pelissä mukana, järki harvoin enää on.

        "Myös biovanhemmilla on mielipiteenvapaus. On täysin oma asiasi jos sinua loukkaa ja rasittaa toisten oikeudet."

        Totta kai mielipiteen vapaus on olemassa. Mielipide on kuitenkin vain mielipide. Se ei ole faktaa läheskään aina. Kun tänne jotakin kirjoittaa, eriäviäkin mielipiteitä voi esiin nousta. Siksi tämä on olemassa, eikö niin?

        "Kuka tahansa tajua että koti ja koulu ovat eri asia. Toisessa on aikaa ja omaa rauhaa ja hiljaisuutta, toisessa tarkasti määritellyt ajat ja jatkuva melu, joskus myös ihmiset jotka haukkuvat ja häiritsevät ilman puuttumista. Ei ole lapsen tai vanhemman vika jos koululla on ongelmia. Kun erityisopetusta vähennetään, niin miksi lapsi joutuu siitä kärsimään. Ja eivät opettajat ja sosiaalityöntekijätkään ole puolueettomia omien toimiensa suhteen. Turhaan nostat heitä jumalan asemaan."

        Asenteellisuutesi nousee esille juuri lainauksen alussa. Oletat, että koulussa on se melu ja kotona rauha ja hiljaisuus? Huh huh. Pikemminkin tilanne on se, että moni lapsi ei koulussa kykene rauhoittumaan. Normaali työrauha tuottaa monille ongelmia. Koululla on ongelmia, jos lapsilla on ongelmia. Yhä enemmän on vanhempia, joille joutuu oikeasti opettamaan vaikkapa sitä, että lapsella on oltava elämässä edes jonkinlaiset rajat ja säännöt. Yhä pienemmille lapsille kännykkä näyttää kasvaneen kiinni käteen. Opettajan työtä et ole tainnut paljoa kokeilla? Kukaan ei ole nostanut ketään jumalan asemaan. Moinen tulkinta on omassa mielikuvituksessasi.

        Moni opettaja, sossu tai terveydenhuollon ammattilainen on itsekin vanhempi. Se ei tietenkään tarkoita sitä ettei ongelmia kasvatuksessa voisi olla kenellä tahansa ja niin onkin.

        Ei tietenkään ole. Täällä tai julkisuudessa vain oikeasti on hyvin harvoin - käytännössä ei ikinä - sosiaalipuolen ihmisiä esittämässä omia näkemyksiään tapahtumista. Some on tuonut tyytymättömille . heitähän riittää, uuden kanavan mielipiteilleen. Somea käytetäänkin surutta aseena. Melkoinen joukko ihmisiä kuvittelee oikeasti, että kun jotakin on somessa, se on totta.

        Miksi sinua vaivaa niin kovasti se, että ihmiset kertovat somessa omista tilanteistaan? Kummallista. Onko sinusta jotenkin paha asia, että biovanhempi löytää saman kokeneita ihmisiä, ja saa toisinaan neuvoja. Haluaisitko sinä, että hän kiltisti alistuisi kaikkeen, ja ei puhuisi kenellekään mitään? Ja kyllä julkisuudessa sosiaalipuolen ihmiset ovat huomattavasti enemmän, kuin biovanhemmat. Heille jää lähinnä some mielipiteen ilmaisuun. Miksi vedät kauheata stressiä lokakuun liikkeestä ym, kun ei se sinun maailmaasi vaikuta mitenkään.

        On lapsellista kuvitella, että Lokakuun liikkeen tapauksissa tai ylipäätään ottaen yhdessäkään esillä olleessa jutussa kaikki olennainen olisi kerrottu. Siitäpä vasta sitten huuto alkaisi, jos vaitiolovelvollisuudesta lipsuttaisiin!

        Sinä varmaankin kerrot tuntemattomille ihmisille kaiken elämästäsi? No äläpä odota sitä muiltakaan. Ja silloin kun joku on julkaissut kaikki sosiaalitoimen paperit, eli kertoo kaiken, niin sekään ei ole kelvannut vai? Sosiaalityöntekijöillähän on velvollisuus kirjata kaikki, joten niiden paperien ulkopuolella ei pitäisi olla mitään salattua tietoa, jota voisit perätä.

        Täällä sen sijaan on esim. eräs Raision sossujen "ystävä" saanut omaa totuuttaan jauhaa jo pitkään vailla seurauksia...

        No minkä sinä voit sille, että hänen viestejään ei poisteta, vaikka ne välillä sisältävät tappokehoituksia. Todennäköisesti minkä tahansa muun palstan mode olisi puuttunut asiaan. Kuka tahansa voi huomata miksi kyseinen mies on huoltajuuden menettänyt. Tunnen sääliä hänen haukkumiaan henkilöitä kohtaan. Miehen harjoittama piina on kestänyt jo monta vuotta.

        "Ihminen on aina oman tilanteensa paras asiantuntija, vaikka kuinka jankuttaisit muuta."

        Valitettavasti ei ole - varsinkaan silloin, kun omaa toimintaa on arvioitava. Kun tunteet ovat pelissä mukana, järki harvoin enää on.

        Eli sinäkään et kykene arvioimaan omaa toimintaansa. Okei.

        Totta kai mielipiteen vapaus on olemassa. Mielipide on kuitenkin vain mielipide. Se ei ole faktaa läheskään aina. Kun tänne jotakin kirjoittaa, eriäviäkin mielipiteitä voi esiin nousta. Siksi tämä on olemassa, eikö niin?

        Eli sinunkin mielipiteesi on vain mielipide. Et ole sen todennäköisemmin oikeassa, kuin muutkaan. Ja missään nimessä et ole oman itsesi paras asiantuntija, ja lapsiesi asioissa muut ihmiset ovat aina oikeassa,

        Asenteellisuutesi nousee esille juuri lainauksen alussa.

        Aika hassua mainita asiasta, kun itse jatkoit todella asenteellisesti...

        Oletat, että koulussa on se melu ja kotona rauha ja hiljaisuus? Huh huh. Pikemminkin tilanne on se, että moni lapsi ei koulussa kykene rauhoittumaan. Normaali työrauha tuottaa monille ongelmia.

        Ihan kokemuksesta puhun. Lapseni opettajalla oli kummallinen käsitys työrauhasta, tai kurinpidosta. Molemmat olivat täysin tuntemattomia käsitteitä. Melu oli valtava. Tuonkin opettajan mielestä minussa oli vika siihen ettei lapsi pystynyt keskittymään. Peiliin katsomista hän ei harrastanut. Kyllä meillä kotona oli hiljaista ja rauhallista. Onneksi lapseni pääsi kyseisestä koulusta pois. Juuri katselin myytäviä asuntoja, ja ajattelin että ei ainakaan sinne alueelle, ettei pikkuisen tarvitse mennä siihen kouluun (jossa se nainen opettaa vieläkin).

        Opettajan työtä et ole tainnut paljoa kokeilla?

        No toivon ettei kukaan lähde tuollaiseen ammattiin kokeilumielellä. Minä olen oman alani ammattilainen, ja sitä samaa toivon opettajiltakin. Valitettavasti olen toisinaan saanut pettyä. Joskin myös positiivisia kokemuksia on.


      • 20_vuotta_sikana

        Minua EI vaivaa se, että ihmiset kertovat tilanteistaan. Minua vaivaa se, että jotkut oikeasti pitävät kaikkea somesta löytyvää totena, mikä ei tietenkään ole totta! Nykypäivälle tyypillinen ilmiö yhä enenevässä määrin ovat raflaavat otsikot ja puolitotuudet. Somesta ihan oikeasti on tullut lyömäase monilla eri tavoin ja niin sitä jotkut tietoisesti käyttävätkin! Ikävä kyllä Lokakuun liikkeen lasken TÄYSIN tuohon samaan joukkoon.

        Some-maailman "totuudet" ovat mullistaneet ihmisten kuvaa tosiasioista. Väärää tietoa on usein vaikea korjata. Tuntuu siltä, että osa ihmisistä ei edes haluakaan tutustua oikeisiin tosiasioihin! Mehukas juoru kiinnostaa enemmän kuin tylsät tosiasiat. Moni nauttii tilaisuudesta päästä lyömään "järjestelmää". En epäile hetkeäkään, että jokainen julkisuudessa esillä oleva "kovia kokenut" huostatun lapsen vanhempi kertoisi julkisesti vaikkapa sellaisia asioita, jotka olisivat hänen kannaltaan kiusallisia.

        Mistään tapauksesta ne "paperit" eivät kerro läheskään kaikkea. On todella ihmeellistä, jos joku kuvittelee vaikkapa ongelmaperheen todellisuuden hahmottuvan perhettä koskevan lausuntoläjän ja selvittelyjen perusteella. Asia ei niin ole. Juuri tässä piilee Lokakuun liikkeenkin ongelma: ei tosiasioiden kokonaisuus selviä sillä, että liikkeen "tutkija" tutustuu papereihin ja haastattelee perhettä. Maailma on monimutkaisempi kuin luulisi.

        Ihminen EI ole oman elämänsä asiantuntija, kun mennään monimutkaisiin ja tunne-elämää koskeviin asioihin. Kuvitellaan vaikkapa avioerotilanne tai jokin muu vastaava asia. Onko ihminen kykenevä arvioimaan omaa toimintaansa puolueettomasti ja neutraalisti? Tai, oikeasti ongelmainen vanhempi? Onko hänellä välttämättä edes valmiuksia käsittää sitä, mitä hänen toimensa muille aiheuttavat? Onko varmaa, että ihminen edes HALUAA myöntää toimineensa väärin?

        Siinä vaiheessa, kun se lapsi lähtee kodin ulkopuolelle, kouluun, päiväkotiin, harrastuksiin jne, vanhempi ei enää todellakaan olekaan se paras asiantuntija. Kotona tilanne on toinen, mutta kodin ulkopuolinen maailma on eri juttu. Käyttäytyminen, oleminen, toimiminen ym. voivat olla kodin ulkopuolella jotain aivan muuta kuin kodin sisäpuolella. Kotona saatu jakamaton huomio ei jatkukaan enää muualla. Sitä pitää siis saada! Esimerkkejä riittää.

        En epäile hetkeäkään sitä, ettei opettajissa olisi väärälle alalle eksyneitä ihmisiä. Sama koskee toki muitakin aloja. Yleistämään ei kannata silti lähteä. Lapsilla on monenlaisia ongelmia ja sen mukaan tietenkin määrittyy se, millaisia tarpeita heillä on. Jotkut tarvitsevat työrauhaa ja hiljaisuutta kovasti, toiset eivät. Toiset luovat itse aktiivisesti häiriöitä. Nykypäivänä kaikenlaiset oppijat sijoitetaan samoihin luokkiin ja tästä on seurannut valitettavasti ongelmia. Ihan lopullinen totuus se lasten suusta kuultukaan ei ole. Minä olen "kokeillut" opettajan työtä yli 20 vuotta ja voisin kertoa aika monta tarinaa siitä, miten kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

        Oman kokemukseni perusteella väittäisin, että ikinä ennen ei kouluissa ole ongelmista huolimatta kiinnitetty niin paljon huomiota erilaisiin oppijoihin kuin nykyisin. Ikinä ennen ei kiusaamiseen ole niin paljon huomiota kohdistettu. Tästä huolimatta on paljon tyytymättömiä ihmisiä. Miksi? Ovatko ongelmat automaattisesti aina järjestelmän syytä?


      • hulluaporukkaa
        Ikävä_ihminen kirjoitti:

        Meinaatko ettei yksikään lasten kanssa työtä tekevä ole itse vanhempi? Kasvattaminen ei ole tähtitiedettä. Jokainen lapsen kanssa toimiva näkee, ovatko hänen asiansa kunnossa vai eivät. Kyse on siitä, suostuvatko vanhemmat sitten näkemään omaa osuuttaan tilanteeseen tai kykenevätkö he mitään tekemään.

        Nykypäivän ongelmalapset ovat usein jotain aivan muuta kuin hyvin käyttäytyviä. Heillä on ongelmia hallita aggressiotaan. He eivät omaa empaattisuutta. He eivät jaksa keskittyä eivätkä kuunnella ohjeita. Pahimmillaan vanhemmat itsekin ovat samalla tasolla lastensa kanssa eivätkä näe mitään outoa siinä, että lapsi käyttäytyy huonosti.

        Vingut aivan sivussa pääasiasta: kyse oli siitä, onko täällä kirjoittavilla kaikkea kritisoivilla itselläänkään mitään pätevyyttä tai osaamista arvioida eri alojen ammattilaisten toimia. Ja mikä kumma se on se biovanhemmuuden asiantuntija?

        Se on vaan paha, että noilla sijaisvanhemmilla on aika usein asiat pahasti pielessä - lapsia hakataan ja juoksutetaan talon ympäri yms.


      • opettajalle
        20_vuotta_sikana kirjoitti:

        Minua EI vaivaa se, että ihmiset kertovat tilanteistaan. Minua vaivaa se, että jotkut oikeasti pitävät kaikkea somesta löytyvää totena, mikä ei tietenkään ole totta! Nykypäivälle tyypillinen ilmiö yhä enenevässä määrin ovat raflaavat otsikot ja puolitotuudet. Somesta ihan oikeasti on tullut lyömäase monilla eri tavoin ja niin sitä jotkut tietoisesti käyttävätkin! Ikävä kyllä Lokakuun liikkeen lasken TÄYSIN tuohon samaan joukkoon.

        Some-maailman "totuudet" ovat mullistaneet ihmisten kuvaa tosiasioista. Väärää tietoa on usein vaikea korjata. Tuntuu siltä, että osa ihmisistä ei edes haluakaan tutustua oikeisiin tosiasioihin! Mehukas juoru kiinnostaa enemmän kuin tylsät tosiasiat. Moni nauttii tilaisuudesta päästä lyömään "järjestelmää". En epäile hetkeäkään, että jokainen julkisuudessa esillä oleva "kovia kokenut" huostatun lapsen vanhempi kertoisi julkisesti vaikkapa sellaisia asioita, jotka olisivat hänen kannaltaan kiusallisia.

        Mistään tapauksesta ne "paperit" eivät kerro läheskään kaikkea. On todella ihmeellistä, jos joku kuvittelee vaikkapa ongelmaperheen todellisuuden hahmottuvan perhettä koskevan lausuntoläjän ja selvittelyjen perusteella. Asia ei niin ole. Juuri tässä piilee Lokakuun liikkeenkin ongelma: ei tosiasioiden kokonaisuus selviä sillä, että liikkeen "tutkija" tutustuu papereihin ja haastattelee perhettä. Maailma on monimutkaisempi kuin luulisi.

        Ihminen EI ole oman elämänsä asiantuntija, kun mennään monimutkaisiin ja tunne-elämää koskeviin asioihin. Kuvitellaan vaikkapa avioerotilanne tai jokin muu vastaava asia. Onko ihminen kykenevä arvioimaan omaa toimintaansa puolueettomasti ja neutraalisti? Tai, oikeasti ongelmainen vanhempi? Onko hänellä välttämättä edes valmiuksia käsittää sitä, mitä hänen toimensa muille aiheuttavat? Onko varmaa, että ihminen edes HALUAA myöntää toimineensa väärin?

        Siinä vaiheessa, kun se lapsi lähtee kodin ulkopuolelle, kouluun, päiväkotiin, harrastuksiin jne, vanhempi ei enää todellakaan olekaan se paras asiantuntija. Kotona tilanne on toinen, mutta kodin ulkopuolinen maailma on eri juttu. Käyttäytyminen, oleminen, toimiminen ym. voivat olla kodin ulkopuolella jotain aivan muuta kuin kodin sisäpuolella. Kotona saatu jakamaton huomio ei jatkukaan enää muualla. Sitä pitää siis saada! Esimerkkejä riittää.

        En epäile hetkeäkään sitä, ettei opettajissa olisi väärälle alalle eksyneitä ihmisiä. Sama koskee toki muitakin aloja. Yleistämään ei kannata silti lähteä. Lapsilla on monenlaisia ongelmia ja sen mukaan tietenkin määrittyy se, millaisia tarpeita heillä on. Jotkut tarvitsevat työrauhaa ja hiljaisuutta kovasti, toiset eivät. Toiset luovat itse aktiivisesti häiriöitä. Nykypäivänä kaikenlaiset oppijat sijoitetaan samoihin luokkiin ja tästä on seurannut valitettavasti ongelmia. Ihan lopullinen totuus se lasten suusta kuultukaan ei ole. Minä olen "kokeillut" opettajan työtä yli 20 vuotta ja voisin kertoa aika monta tarinaa siitä, miten kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

        Oman kokemukseni perusteella väittäisin, että ikinä ennen ei kouluissa ole ongelmista huolimatta kiinnitetty niin paljon huomiota erilaisiin oppijoihin kuin nykyisin. Ikinä ennen ei kiusaamiseen ole niin paljon huomiota kohdistettu. Tästä huolimatta on paljon tyytymättömiä ihmisiä. Miksi? Ovatko ongelmat automaattisesti aina järjestelmän syytä?

        "Moni nauttii tilaisuudesta päästä lyömään "järjestelmää". En epäile hetkeäkään, että jokainen julkisuudessa esillä oleva "kovia kokenut" huostatun lapsen vanhempi kertoisi julkisesti vaikkapa sellaisia asioita, jotka olisivat hänen kannaltaan kiusallisia. "

        Olet siis opettaja. Miten opetat historiaa lapsille? Opetatko heidän tekevän omia tutkimuksia menneisyyden tapahtumista; pyydät etsimään faktaa faktan takaa; lähdekriittisyyden näkökulmasta itse asiassa mitään ei voi osoitettaa tapahtuneeksi todella/oikeasti; kehotat epäilemään isovanhemman muisteloita...

        Kerro: miten sinä lähestyt menneisyyteen liittyvää kirjoitusta? Ainahan se sisältää erilaista ihmisten käyttäytymistä ja toimintaa ja reagointeja liittyen aikaan ja paikkaan ja oloihin. Sen perusteella mitä olet kirjoittanut, ovat asiat nykyaikana suhteellisen hyvin maassamme ja ainakaan parodiointeihin ei siis ole mitään syytä ryhtyä.


      • lyöntejä
        opettajalle kirjoitti:

        "Moni nauttii tilaisuudesta päästä lyömään "järjestelmää". En epäile hetkeäkään, että jokainen julkisuudessa esillä oleva "kovia kokenut" huostatun lapsen vanhempi kertoisi julkisesti vaikkapa sellaisia asioita, jotka olisivat hänen kannaltaan kiusallisia. "

        Olet siis opettaja. Miten opetat historiaa lapsille? Opetatko heidän tekevän omia tutkimuksia menneisyyden tapahtumista; pyydät etsimään faktaa faktan takaa; lähdekriittisyyden näkökulmasta itse asiassa mitään ei voi osoitettaa tapahtuneeksi todella/oikeasti; kehotat epäilemään isovanhemman muisteloita...

        Kerro: miten sinä lähestyt menneisyyteen liittyvää kirjoitusta? Ainahan se sisältää erilaista ihmisten käyttäytymistä ja toimintaa ja reagointeja liittyen aikaan ja paikkaan ja oloihin. Sen perusteella mitä olet kirjoittanut, ovat asiat nykyaikana suhteellisen hyvin maassamme ja ainakaan parodiointeihin ei siis ole mitään syytä ryhtyä.

        Lyönti on lyönti ja talon ympäri juoksuttaminen rangaistusmielessä on väärin tehty. Siinä ei ole kuin faktaa, jonka huono sijaisvanhempi on tehnyt lapselle. ja todennäköisesti usein ja monelle lapselle.


      • kuvittelet_mitä_sattuu
        20_vuotta_sikana kirjoitti:

        Minua EI vaivaa se, että ihmiset kertovat tilanteistaan. Minua vaivaa se, että jotkut oikeasti pitävät kaikkea somesta löytyvää totena, mikä ei tietenkään ole totta! Nykypäivälle tyypillinen ilmiö yhä enenevässä määrin ovat raflaavat otsikot ja puolitotuudet. Somesta ihan oikeasti on tullut lyömäase monilla eri tavoin ja niin sitä jotkut tietoisesti käyttävätkin! Ikävä kyllä Lokakuun liikkeen lasken TÄYSIN tuohon samaan joukkoon.

        Some-maailman "totuudet" ovat mullistaneet ihmisten kuvaa tosiasioista. Väärää tietoa on usein vaikea korjata. Tuntuu siltä, että osa ihmisistä ei edes haluakaan tutustua oikeisiin tosiasioihin! Mehukas juoru kiinnostaa enemmän kuin tylsät tosiasiat. Moni nauttii tilaisuudesta päästä lyömään "järjestelmää". En epäile hetkeäkään, että jokainen julkisuudessa esillä oleva "kovia kokenut" huostatun lapsen vanhempi kertoisi julkisesti vaikkapa sellaisia asioita, jotka olisivat hänen kannaltaan kiusallisia.

        Mistään tapauksesta ne "paperit" eivät kerro läheskään kaikkea. On todella ihmeellistä, jos joku kuvittelee vaikkapa ongelmaperheen todellisuuden hahmottuvan perhettä koskevan lausuntoläjän ja selvittelyjen perusteella. Asia ei niin ole. Juuri tässä piilee Lokakuun liikkeenkin ongelma: ei tosiasioiden kokonaisuus selviä sillä, että liikkeen "tutkija" tutustuu papereihin ja haastattelee perhettä. Maailma on monimutkaisempi kuin luulisi.

        Ihminen EI ole oman elämänsä asiantuntija, kun mennään monimutkaisiin ja tunne-elämää koskeviin asioihin. Kuvitellaan vaikkapa avioerotilanne tai jokin muu vastaava asia. Onko ihminen kykenevä arvioimaan omaa toimintaansa puolueettomasti ja neutraalisti? Tai, oikeasti ongelmainen vanhempi? Onko hänellä välttämättä edes valmiuksia käsittää sitä, mitä hänen toimensa muille aiheuttavat? Onko varmaa, että ihminen edes HALUAA myöntää toimineensa väärin?

        Siinä vaiheessa, kun se lapsi lähtee kodin ulkopuolelle, kouluun, päiväkotiin, harrastuksiin jne, vanhempi ei enää todellakaan olekaan se paras asiantuntija. Kotona tilanne on toinen, mutta kodin ulkopuolinen maailma on eri juttu. Käyttäytyminen, oleminen, toimiminen ym. voivat olla kodin ulkopuolella jotain aivan muuta kuin kodin sisäpuolella. Kotona saatu jakamaton huomio ei jatkukaan enää muualla. Sitä pitää siis saada! Esimerkkejä riittää.

        En epäile hetkeäkään sitä, ettei opettajissa olisi väärälle alalle eksyneitä ihmisiä. Sama koskee toki muitakin aloja. Yleistämään ei kannata silti lähteä. Lapsilla on monenlaisia ongelmia ja sen mukaan tietenkin määrittyy se, millaisia tarpeita heillä on. Jotkut tarvitsevat työrauhaa ja hiljaisuutta kovasti, toiset eivät. Toiset luovat itse aktiivisesti häiriöitä. Nykypäivänä kaikenlaiset oppijat sijoitetaan samoihin luokkiin ja tästä on seurannut valitettavasti ongelmia. Ihan lopullinen totuus se lasten suusta kuultukaan ei ole. Minä olen "kokeillut" opettajan työtä yli 20 vuotta ja voisin kertoa aika monta tarinaa siitä, miten kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

        Oman kokemukseni perusteella väittäisin, että ikinä ennen ei kouluissa ole ongelmista huolimatta kiinnitetty niin paljon huomiota erilaisiin oppijoihin kuin nykyisin. Ikinä ennen ei kiusaamiseen ole niin paljon huomiota kohdistettu. Tästä huolimatta on paljon tyytymättömiä ihmisiä. Miksi? Ovatko ongelmat automaattisesti aina järjestelmän syytä?

        "Minua EI vaivaa se, että ihmiset kertovat tilanteistaan. Minua vaivaa se, että jotkut oikeasti pitävät kaikkea somesta löytyvää totena, mikä ei tietenkään ole totta! Nykypäivälle tyypillinen ilmiö yhä enenevässä määrin ovat raflaavat otsikot ja puolitotuudet. Somesta ihan oikeasti on tullut lyömäase monilla eri tavoin ja niin sitä jotkut tietoisesti käyttävätkin! Ikävä kyllä Lokakuun liikkeen lasken TÄYSIN tuohon samaan joukkoon."

        Miksi se vaivaa sinua. Maailma pyörii edelleen, ja sinulla lienee omakin elämä elettävänä. Sen sijaan stressaat toisten kirjoittamisia palstalla jota sinun ei ole pakko lukea, eikä kommentoida?Otat tuntemattomien elämän itseesi, kun joku kehtaa arvostella systeemiä... voi voi.

        "Some-maailman "totuudet" ovat mullistaneet ihmisten kuvaa tosiasioista. Väärää tietoa on usein vaikea korjata. Tuntuu siltä, että osa ihmisistä ei edes haluakaan tutustua oikeisiin tosiasioihin! Mehukas juoru kiinnostaa enemmän kuin tylsät tosiasiat. Moni nauttii tilaisuudesta päästä lyömään "järjestelmää". En epäile hetkeäkään, että jokainen julkisuudessa esillä oleva "kovia kokenut" huostatun lapsen vanhempi kertoisi julkisesti vaikkapa sellaisia asioita, jotka olisivat hänen kannaltaan kiusallisia.

        No eikö olekin hirveätä, kun ihmiset kirjoittavat omasta elämästään nettiin. Tiedätkö ettei niitä juttuja ole pakko lukea, eikä uskoa. Ihminen voi valehdella niin paljon nettiin, kuin haluaa. Oma on häpeänsä. Valehtelija häpäisee itsensä, eikä tarvitse siihen jankuttavaa opettajaa kiusaamaan lisää. Toisaalta, jos asenne on se, että "tarina ei voi olla totta, koska sen kirjoitti biovanhempi/huostaanotettu", niin ei mene hyvin ihmisellä silloinkaan. Ja kummasti et tunnu vuosienkaan myötä ymmärtävän, että normaalit ihmiset eivät kerro sinulle kaikkea...

        Ihminen EI ole oman elämänsä asiantuntija, kun mennään monimutkaisiin ja tunne-elämää koskeviin asioihin. Kuvitellaan vaikkapa avioerotilanne tai jokin muu vastaava asia. Onko ihminen kykenevä arvioimaan omaa toimintaansa puolueettomasti ja neutraalisti? Tai, oikeasti ongelmainen vanhempi? Onko hänellä välttämättä edes valmiuksia käsittää sitä, mitä hänen toimensa muille aiheuttavat? Onko varmaa, että ihminen edes HALUAA myöntää toimineensa väärin?

        Eli sinä et ole oman elämäsi ja lastesi elämän paras asiantuntija, vaan se on sosiaalityöntekijä ym. viranomaiset. No kaikki eivät ole sinä.

        Siinä vaiheessa, kun se lapsi lähtee kodin ulkopuolelle, kouluun, päiväkotiin, harrastuksiin jne, vanhempi ei enää todellakaan olekaan se paras asiantuntija. Kotona tilanne on toinen, mutta kodin ulkopuolinen maailma on eri juttu.

        Kukahan se paras asiantuntija on, ellei vanhempi sinäkö? Se millainen lapsi on kotona, on aivan yhtä todellista, ja merkityksellistä kuin se millainen hän on muualla. Se paras asiantuntija ei kyllä ole tuntematon sosiaalityöntekijä sorry vaan.

        En epäile hetkeäkään sitä, ettei opettajissa olisi väärälle alalle eksyneitä ihmisiä. Sama koskee toki muitakin aloja. Yleistämään ei kannata silti lähteä. Lapsilla on monenlaisia ongelmia.

        Ai yleistämään ei pidä ruveta....."lapsilla on monenlaisia ongelmia...." Jos et yleistäisi.

        Nykypäivänä kaikenlaiset oppijat sijoitetaan samoihin luokkiin ja tästä on seurannut valitettavasti ongelmia.

        Se ei ole lasten eikä vanhempien vika, jos erityiskouluja vähemmetään, ja erityisopetuksesta luovutaan. Miksi sitten heitä siitä sitten rangaistaan? Mitä opettajat luulevat saavuttavansa ls-ilmoituksilla ja huolillaan. Ei sosiaalitoimikaan mitään voi säästöille, eivätkä he tule avustajiksi kouluun. Ainoa kuviteltavissa oleva hyöty on huostaanotto, koska hankala oppilas lähtee pois.

        Minä olen "kokeillut" opettajan työtä yli 20 vuotta ja voisin kertoa aika monta tarinaa siitä, miten kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

        Niin tiedän tiedän, Olet jankuttanut sitä ennenkin tänne hyvä ammattikasvattaja, miesope ym.. Asiasi on aina sama. Biovanhemmat/teiniäidit/uusperheet ovat huonoja eivätkä osaa mitään. Noin karkeasti sanottuna siinä se tuli.

        Oman kokemukseni perusteella väittäisin, että ikinä ennen ei kouluissa ole ongelmista huolimatta kiinnitetty niin paljon huomiota erilaisiin oppijoihin kuin nykyisin. Ikinä ennen ei kiusaamiseen ole niin paljon huomiota kohdistettu. Tästä huolimatta on paljon tyytymättömiä ihmisiä. Miksi? Ovatko ongelmat automaattisesti aina järjestelmän syytä?


      • InhottavaRealisti
        opettajalle kirjoitti:

        "Moni nauttii tilaisuudesta päästä lyömään "järjestelmää". En epäile hetkeäkään, että jokainen julkisuudessa esillä oleva "kovia kokenut" huostatun lapsen vanhempi kertoisi julkisesti vaikkapa sellaisia asioita, jotka olisivat hänen kannaltaan kiusallisia. "

        Olet siis opettaja. Miten opetat historiaa lapsille? Opetatko heidän tekevän omia tutkimuksia menneisyyden tapahtumista; pyydät etsimään faktaa faktan takaa; lähdekriittisyyden näkökulmasta itse asiassa mitään ei voi osoitettaa tapahtuneeksi todella/oikeasti; kehotat epäilemään isovanhemman muisteloita...

        Kerro: miten sinä lähestyt menneisyyteen liittyvää kirjoitusta? Ainahan se sisältää erilaista ihmisten käyttäytymistä ja toimintaa ja reagointeja liittyen aikaan ja paikkaan ja oloihin. Sen perusteella mitä olet kirjoittanut, ovat asiat nykyaikana suhteellisen hyvin maassamme ja ainakaan parodiointeihin ei siis ole mitään syytä ryhtyä.

        Historia on aika huono esimerkki absoluuttisten totuuksien suhteen kaiken kaikkiaan. Lienet tietoinen siitä? Jopa lähimenneisyydestäkin löytyy asioita, joista ollaan kovasti erimielisiä.

        En kehoita ketään epäilemään isovanhempien muisteloita, mutta et kai oikeasti kuvittele niiden isovanhempien kertovan lapsenlapsilleen kaikkea elämästään?


      • Turhuudet_pois
        kuvittelet_mitä_sattuu kirjoitti:

        "Minua EI vaivaa se, että ihmiset kertovat tilanteistaan. Minua vaivaa se, että jotkut oikeasti pitävät kaikkea somesta löytyvää totena, mikä ei tietenkään ole totta! Nykypäivälle tyypillinen ilmiö yhä enenevässä määrin ovat raflaavat otsikot ja puolitotuudet. Somesta ihan oikeasti on tullut lyömäase monilla eri tavoin ja niin sitä jotkut tietoisesti käyttävätkin! Ikävä kyllä Lokakuun liikkeen lasken TÄYSIN tuohon samaan joukkoon."

        Miksi se vaivaa sinua. Maailma pyörii edelleen, ja sinulla lienee omakin elämä elettävänä. Sen sijaan stressaat toisten kirjoittamisia palstalla jota sinun ei ole pakko lukea, eikä kommentoida?Otat tuntemattomien elämän itseesi, kun joku kehtaa arvostella systeemiä... voi voi.

        "Some-maailman "totuudet" ovat mullistaneet ihmisten kuvaa tosiasioista. Väärää tietoa on usein vaikea korjata. Tuntuu siltä, että osa ihmisistä ei edes haluakaan tutustua oikeisiin tosiasioihin! Mehukas juoru kiinnostaa enemmän kuin tylsät tosiasiat. Moni nauttii tilaisuudesta päästä lyömään "järjestelmää". En epäile hetkeäkään, että jokainen julkisuudessa esillä oleva "kovia kokenut" huostatun lapsen vanhempi kertoisi julkisesti vaikkapa sellaisia asioita, jotka olisivat hänen kannaltaan kiusallisia.

        No eikö olekin hirveätä, kun ihmiset kirjoittavat omasta elämästään nettiin. Tiedätkö ettei niitä juttuja ole pakko lukea, eikä uskoa. Ihminen voi valehdella niin paljon nettiin, kuin haluaa. Oma on häpeänsä. Valehtelija häpäisee itsensä, eikä tarvitse siihen jankuttavaa opettajaa kiusaamaan lisää. Toisaalta, jos asenne on se, että "tarina ei voi olla totta, koska sen kirjoitti biovanhempi/huostaanotettu", niin ei mene hyvin ihmisellä silloinkaan. Ja kummasti et tunnu vuosienkaan myötä ymmärtävän, että normaalit ihmiset eivät kerro sinulle kaikkea...

        Ihminen EI ole oman elämänsä asiantuntija, kun mennään monimutkaisiin ja tunne-elämää koskeviin asioihin. Kuvitellaan vaikkapa avioerotilanne tai jokin muu vastaava asia. Onko ihminen kykenevä arvioimaan omaa toimintaansa puolueettomasti ja neutraalisti? Tai, oikeasti ongelmainen vanhempi? Onko hänellä välttämättä edes valmiuksia käsittää sitä, mitä hänen toimensa muille aiheuttavat? Onko varmaa, että ihminen edes HALUAA myöntää toimineensa väärin?

        Eli sinä et ole oman elämäsi ja lastesi elämän paras asiantuntija, vaan se on sosiaalityöntekijä ym. viranomaiset. No kaikki eivät ole sinä.

        Siinä vaiheessa, kun se lapsi lähtee kodin ulkopuolelle, kouluun, päiväkotiin, harrastuksiin jne, vanhempi ei enää todellakaan olekaan se paras asiantuntija. Kotona tilanne on toinen, mutta kodin ulkopuolinen maailma on eri juttu.

        Kukahan se paras asiantuntija on, ellei vanhempi sinäkö? Se millainen lapsi on kotona, on aivan yhtä todellista, ja merkityksellistä kuin se millainen hän on muualla. Se paras asiantuntija ei kyllä ole tuntematon sosiaalityöntekijä sorry vaan.

        En epäile hetkeäkään sitä, ettei opettajissa olisi väärälle alalle eksyneitä ihmisiä. Sama koskee toki muitakin aloja. Yleistämään ei kannata silti lähteä. Lapsilla on monenlaisia ongelmia.

        Ai yleistämään ei pidä ruveta....."lapsilla on monenlaisia ongelmia...." Jos et yleistäisi.

        Nykypäivänä kaikenlaiset oppijat sijoitetaan samoihin luokkiin ja tästä on seurannut valitettavasti ongelmia.

        Se ei ole lasten eikä vanhempien vika, jos erityiskouluja vähemmetään, ja erityisopetuksesta luovutaan. Miksi sitten heitä siitä sitten rangaistaan? Mitä opettajat luulevat saavuttavansa ls-ilmoituksilla ja huolillaan. Ei sosiaalitoimikaan mitään voi säästöille, eivätkä he tule avustajiksi kouluun. Ainoa kuviteltavissa oleva hyöty on huostaanotto, koska hankala oppilas lähtee pois.

        Minä olen "kokeillut" opettajan työtä yli 20 vuotta ja voisin kertoa aika monta tarinaa siitä, miten kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

        Niin tiedän tiedän, Olet jankuttanut sitä ennenkin tänne hyvä ammattikasvattaja, miesope ym.. Asiasi on aina sama. Biovanhemmat/teiniäidit/uusperheet ovat huonoja eivätkä osaa mitään. Noin karkeasti sanottuna siinä se tuli.

        Oman kokemukseni perusteella väittäisin, että ikinä ennen ei kouluissa ole ongelmista huolimatta kiinnitetty niin paljon huomiota erilaisiin oppijoihin kuin nykyisin. Ikinä ennen ei kiusaamiseen ole niin paljon huomiota kohdistettu. Tästä huolimatta on paljon tyytymättömiä ihmisiä. Miksi? Ovatko ongelmat automaattisesti aina järjestelmän syytä?

        Tuota... Niin minä kuin sinäkin olemme täällä esittämässä mielipiteitämme. Sinä saat kommentoida minun mielipiteitäni siinä missä minäkin muiden, eikö niin?

        Voisin kirjoittaa sinulle pitkän vastauksen, mutta en nyt viitsi. Sillä ei taitaisi merkitystä olla? Olennaisin osa on se, että minun mielipiteeni ei saisi esillä olla, tai jos on, se on äkkiä saatava mitätöityä?

        "Minä olen "kokeillut" opettajan työtä yli 20 vuotta ja voisin kertoa aika monta tarinaa siitä, miten kaikki ei ole sitä miltä näyttää."

        Jos tuo näkemykseni on väärä, kerro toki vapaasti, missä menen vikaan ja ehkä myös, mikä SINUSTA tekee aiheeseen perehtyneemmän kuin minusta?


      • realistiko
        InhottavaRealisti kirjoitti:

        Historia on aika huono esimerkki absoluuttisten totuuksien suhteen kaiken kaikkiaan. Lienet tietoinen siitä? Jopa lähimenneisyydestäkin löytyy asioita, joista ollaan kovasti erimielisiä.

        En kehoita ketään epäilemään isovanhempien muisteloita, mutta et kai oikeasti kuvittele niiden isovanhempien kertovan lapsenlapsilleen kaikkea elämästään?

        No OHHOH!

        Vetelet kyllä aika maalaavia mielipiteitä faktatiedosta :O Täsmennetään näin, että kuinka kerrot keskitysleirien tapahtumista? Ne jossakin määrin herättävät (jälkikäteen) maailmanlaajuista kauhua ja hiljaista toivoa ettei sellaista eliminointia enää koskaan saisi tapahtua. Kyllä ne "rakenteet" olivat aika hämärän peitossa silloisilta keskivertokansalaisilta, jotka uskoivat natsien tekevän hyvää!

        Mitä ainetta oikeastaan opetat?


      • Pyritään_asiaan

        Voi voi. En ymmärtääkseni sanonut, ettei mikään historian asia ole totta? Vai sanoinko? Tulkitset näemmä tekstejäni aivan miten haluat.

        Kuvitellaan kahden ihmisen välinen kiistatilanne. Kun tunnin päästä tiedustelemme asiasta, kummallakin on oma näkemyksensä kiistan syystä.
        Jos kukaan puolueeton tarkkailija ei ole tilannetta nähnyt, lopullinen totuus jää epäselväksi. Eikö näin ole?

        Menet sivuun pääasiasta. Oletatko niiden isovanhempien muisteloissaan leppoisasti kertovan vaikkapa mahdollisista syrjähypyistään?

        Tai kuvitellaan tilanne, jossa lapsi oireilee koulussa vanhempien jatkuvan riitelyn takia. Oletatko, että vanhemmat heti ensimmäisenä ongelmien ilmi tullessa myöntävät olevansa itse syypäitä?


      • Edellinen_vieläkin

        Tulipa muuten mieleen pari asiaa liittyen noihin keskitysleireihinkin.

        Luuletko, että Ensimmäisen maailmansodan voittajavaltiot ikinä myöntävät omaa osuuttaan siinä, että edesauttoivat Hitlerin valtaan nousua ajamalla Saksan aivan polvilleen 1918?

        Tai, oletatko ikinä täysin selviävän sen, miten monia suomalaisia tuomittiin kuolemaan, jotta paniikki saatiin kuriin Kannaksella 1944?

        Historiassa moni asia valitettavasti käytännössä on kaikkea muuta kuin täysin selvä. SIKSI esimerkkisi oli huono.


      • asiaonkuinsaippua
        Pyritään_asiaan kirjoitti:

        Voi voi. En ymmärtääkseni sanonut, ettei mikään historian asia ole totta? Vai sanoinko? Tulkitset näemmä tekstejäni aivan miten haluat.

        Kuvitellaan kahden ihmisen välinen kiistatilanne. Kun tunnin päästä tiedustelemme asiasta, kummallakin on oma näkemyksensä kiistan syystä.
        Jos kukaan puolueeton tarkkailija ei ole tilannetta nähnyt, lopullinen totuus jää epäselväksi. Eikö näin ole?

        Menet sivuun pääasiasta. Oletatko niiden isovanhempien muisteloissaan leppoisasti kertovan vaikkapa mahdollisista syrjähypyistään?

        Tai kuvitellaan tilanne, jossa lapsi oireilee koulussa vanhempien jatkuvan riitelyn takia. Oletatko, että vanhemmat heti ensimmäisenä ongelmien ilmi tullessa myöntävät olevansa itse syypäitä?

        "Oletatko niiden isovanhempien muisteloissaan leppoisasti kertovan vaikkapa mahdollisista syrjähypyistään?

        "Tai kuvitellaan tilanne, jossa lapsi oireilee koulussa vanhempien jatkuvan riitelyn takia. Oletatko, että vanhemmat heti ensimmäisenä ongelmien ilmi tullessa myöntävät olevansa itse syypäitä?"

        -Isovanhempi tuskin haluaa intiimeistä asioistaan puhua. Menit aiheen ohi. -Mikä IHME oikein saa sinut luulemaan että syrjähypystä kerrottaisiin "leppoisasti"? Karmea mielikuvitus. Huhhuh. Mutta siis minun pappa kyllä puhui sodanaikaisista vääryyksistä joita hän koulussa joutui kokemaan: hän ei muistoillaan kaatanut murheita päälleni, vaan hän valaisi joidenkin opettajien epäoikeudenmukaista toimintatapaa. Pappa oli rauhan mies eikä mässäillyt itsesäälissä.

        -Jos lapsi kärsii vanhempien riitelystä, niin mitä itse luulet, näinä huolentäyteisinä aikoina: kannattaako vanhempien sanoa yhtään mitään mikä kuitenkin saattaa johtaa vaikka huostaan?

        Kun tuota huolivalttia ei vielä ollut kenelläkään tiedoissa, niin kyllä ilmanmuuta ihan tavisvanhemmat toivat erimielisyytensä keskusteluissa esille. Vanhempi on aika hyvä löytämään syitä itsestään hei! Vaikkei olisi aihettakaan.

        Kun kovin haluat biojenkin taustoja tietää, niin sanohan sinä nyt että mitä ainetta oikein opetat.


      • jonnijjoutavaajo
        Pyritään_asiaan kirjoitti:

        Voi voi. En ymmärtääkseni sanonut, ettei mikään historian asia ole totta? Vai sanoinko? Tulkitset näemmä tekstejäni aivan miten haluat.

        Kuvitellaan kahden ihmisen välinen kiistatilanne. Kun tunnin päästä tiedustelemme asiasta, kummallakin on oma näkemyksensä kiistan syystä.
        Jos kukaan puolueeton tarkkailija ei ole tilannetta nähnyt, lopullinen totuus jää epäselväksi. Eikö näin ole?

        Menet sivuun pääasiasta. Oletatko niiden isovanhempien muisteloissaan leppoisasti kertovan vaikkapa mahdollisista syrjähypyistään?

        Tai kuvitellaan tilanne, jossa lapsi oireilee koulussa vanhempien jatkuvan riitelyn takia. Oletatko, että vanhemmat heti ensimmäisenä ongelmien ilmi tullessa myöntävät olevansa itse syypäitä?

        En ymmärtääkseni sanonut, ettei mikään historian asia ole totta?

        Sanoithan, ehdotonta totuutta ei voi tietää. Sinä tunnut "tietävän" kuitenkin asioita joiltakin aiemmilta kausilta. Kuinka NE ovat sinulle faktatietoa?


      • Koetan_ymmärtää

        Se, mitä opetan, ei ole asia, joka sinulle tai tänne kuuluisi. En pidä tarpeellisena jakaa itsestäni täällä muuta tietoa kuin vain välttämättömän.

        Vääntelet jokaisen sanomani lauseen omalla tavallasi, tarkoitushakuisesti. Historiaesimerkkiin takertumisesi osoittaa, mistä on kysymys. Onhan se tietenkin hirveä asia, jos joku rohkenee epäillä Lokakuun liikettä!

        Jokainen, joka lukea osaa, näkee mitä olemme kirjoittaneet. Jos sinun tulkintasi sanoistani on se mikä on, en voi mitään. Jos sinulla on uutta sanottavaa, palataan asiaan.


      • kuvittelet_mitä_sattuu
        Turhuudet_pois kirjoitti:

        Tuota... Niin minä kuin sinäkin olemme täällä esittämässä mielipiteitämme. Sinä saat kommentoida minun mielipiteitäni siinä missä minäkin muiden, eikö niin?

        Voisin kirjoittaa sinulle pitkän vastauksen, mutta en nyt viitsi. Sillä ei taitaisi merkitystä olla? Olennaisin osa on se, että minun mielipiteeni ei saisi esillä olla, tai jos on, se on äkkiä saatava mitätöityä?

        "Minä olen "kokeillut" opettajan työtä yli 20 vuotta ja voisin kertoa aika monta tarinaa siitä, miten kaikki ei ole sitä miltä näyttää."

        Jos tuo näkemykseni on väärä, kerro toki vapaasti, missä menen vikaan ja ehkä myös, mikä SINUSTA tekee aiheeseen perehtyneemmän kuin minusta?

        Ei kukaan ole sinua yrittänytkään hiljentää. Etkö ymmärrä, että tämähän juuri on sitä keskustelua, jota varten keskustelupalstat ovat olemassa. Senkun kirjoitat mielipiteitäsi. Minusta on mukava vastata ja kirjoitella lastensuojelusta ym. kanssasi.


    • eiainakaan

      valehtele tuomioistuimessa kuten Raision kaupungin lastensuojelu perättömässä lausmassaan lapsen olosuhteista, toiveista ja lausunnoista;
      mitä oikeasti on tapahtunut, mitä osapuolet, lapset ja viranomaiset oikeasti
      lausuneet eli yhteishuolto ja lapsen laajat tapaamisoikeudet omaan isäänsä..

      • justjou

        Älä hitto jaksa jankuttaa! Kyllä näistä sun viesteistä saa sen kuvan, että oikein sossut päätti, etkö itse näe kuinka kummallisia sun viestit on?


      • vedäsaatanakuivat
        justjou kirjoitti:

        Älä hitto jaksa jankuttaa! Kyllä näistä sun viesteistä saa sen kuvan, että oikein sossut päätti, etkö itse näe kuinka kummallisia sun viestit on?

        Äläkä hitto itse jaksa jankuttaa! Kyllä sun viesteistä saa sen yhäriruikku maisen/ naisen kuvan, etteivät oikein sossut päättäneet, ei perustetta,
        ei päätöstä, ainoastaan valehtelua ja perätöntä lausumaa tuomioistuimessa lapsen olosuhteista, toiveista ja lausunnoista, lapsen asumisesta tasavertaisesti molemmilla vanhemmillaan ja mitä oikeasti
        on tapahtunut, etkö itse näe kuinka kummallisia sun sairaat viestit on?


      • jankuttajalle

        En ole yksinhuoltaja, vaan avioliitossa elävä mies.


      • kylläolettyhmä
        jankuttajalle kirjoitti:

        En ole yksinhuoltaja, vaan avioliitossa elävä mies.

        mies kun et tajua viranomaisen mielivaltaa; valehtelua ja perätöntä
        lausumaa tuomioistuimessa lapsen olosuhteista, toiveista ja lausun-noista, lapsen asumisesta tasavertaisesti molemmilla vanhemmil-
        laan ja mitä oikeasti on tapahtunut. Jokainen varmasti tietää miten
        miestä ja isää kohdellaan sosiaalitoimessa/ lastensuojelussa, lasten valvojalla, mikäli ei suostu äidin kanssa toimimaan äidin ja viran-
        omaisten haluamalla tavalla naisten mielivallan mukaisesti on ns.
        hullu tai muuten kyvytön vanhempi ja huoltaja vastoin lasten oma-aloitteisia lausuntoja ja ulkopuolisen tenavatuvan sosiaalityönteki-
        jän lausuntoja lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta...


      • KovastiHuolestunut
        kylläolettyhmä kirjoitti:

        mies kun et tajua viranomaisen mielivaltaa; valehtelua ja perätöntä
        lausumaa tuomioistuimessa lapsen olosuhteista, toiveista ja lausun-noista, lapsen asumisesta tasavertaisesti molemmilla vanhemmil-
        laan ja mitä oikeasti on tapahtunut. Jokainen varmasti tietää miten
        miestä ja isää kohdellaan sosiaalitoimessa/ lastensuojelussa, lasten valvojalla, mikäli ei suostu äidin kanssa toimimaan äidin ja viran-
        omaisten haluamalla tavalla naisten mielivallan mukaisesti on ns.
        hullu tai muuten kyvytön vanhempi ja huoltaja vastoin lasten oma-aloitteisia lausuntoja ja ulkopuolisen tenavatuvan sosiaalityönteki-
        jän lausuntoja lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta...

        Koeta ymmärtää ettei toimintasi anna sinusta kovin ylevää kuvaa. Milloin viimeksi olet keskustellut ongelmistasi sellaisen henkilön kanssa, joka voisi antaa lääketieteellistä apua?


    • Aboriginaali

      Lahden ammattikorkeakoulun projektista tasa-arvoa erovanhemmuuteen

      21.05.2010 | Arkistoitu uutinen

      Lahden ammattikorkeakoulussa on tänä keväänä alkanut valtakunnallinen ja hyvin ajankohtainen kaksivuotinen projekti Tasa-arvoa erovanhemmuuteen - isät pois paitsiosta. Projektia rahoittavat sosiaali- ja terveysministeriö sekä Euroopan sosiaalirahasto (ESR).

      - Projektissa tuotetaan koulutus, jonka tavoitteena on lisätä ammattilaisten kykyä harkita isän tai äidin soveltuvuutta huoltajuuteen
      ilman perinteisiä sukupuoleen liitettyjä stereotyyppisiä käsityksiä, kertoo projektipäällikkö Johanna Tuliainen.

      Isät pois paitsiosta
      Hänen mukaansa projektin painopisteenä on isänäkökulman lisääminen viranomaisen työhön, jotta miesten ja naisten tasa-arvoisuus toteutuisi myös erotilanteissa. Työn ja perhe-elämän yhteensovittamisella voidaan parantaa isien osallistumista lasten elämään.

      Koulutuksen kohderyhmänä ovat sosiaalialan ammattilaiset, jotka työskentelevät eroperheiden kanssa. Vuosien 2010-2011 aikana koulutetaan yhteensä 75 sosiaalialan ammattilaista.

      Projektin kuluessa järjestetään kolme kaikille avointa kehittämisfoorumia
      Ensimmäinen foorumi pidetään syksyllä 2010 Lahdessa, johon on pyydetty puhujaksi tasa-arvoministeriä. Alustajaksi on jo lupautunut lastenpsykiatri, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kehittämispäällikkö Jukka Mäkelä aiheesta isyyden merkitys lapselle.

      Projektin aikana toimitetaan tasa-arvonäkökulmasta oppimateriaalia ja erillinen opas ammattilaisille lapsiperheiden erotyöskentelyyn.

      Lisätietoja
      www.lamk.fi/erovanhemmuus
      ---------------------------------------------------------------

      • vuodesta_toiseen

        Lakkaa laittamasta välillä noita typeriä linkkejä. Aina vaan samoja.


      • kannattaisi

        HANNELE ELO-KURUN, ANNE NYRHISEN, MIKKO HULKKOSEN JA JUHA SANDBERGIN RAISION KAUPUNGISTA OSALLISTUA-KLIKKAA NAPPIA- APUA JA VASTAUSTA JO SEURAAVANA ARKIPÄIVÄNÄ EI OLE TOIMINUT
        8 VUOTEEN LASTENSUOJELUPALKINNOISTA HUOLIMATTA.


    • PäätyynJaPerään

      Lokakuun liike näyttää haluavan poistaa mahdollisuuden kommentoida juttujaan. Kannanotto teksteihin on mahdollista yhä useammin vain Facebook-kirjautumisen kautta.

    • "'Jutut' ovat näennäisesti asiapitoisesti, mutta todellisuudessa roskaa ja puolueellista höpötystä ja liioittelua."

      Osaisitko täsmentää, mitä heidän jutuissa on ollut tällaista?

      • aivansamanlaista

        roskaa ja puolueellista höpötystä ja liioittelua kuin Raision kaupungin viranomaistenkin selvitykset, lausunnot; valehtelut ja perättömät lausumat tuomioistuimessa lapsen olosuhteista, toiveista ja lausun- noista..sairasta viranomaismenettelyä ja lapsen edun, oikeuksien pol-
        kemista ja isän mustamaalaamista lapsen elämästä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe