Syksyllä autokauppiaan pitää olla hereillä.

prsmerkki

Se on taas syksy saanut, talvi ovelle kolkuttaa... tarkoittaa autokaupoissa sitä, että nyt aasiakkaat nilkuttelee niillä juuri ja juuri kesän yli kasassa pysyneillä ritsoillaan vaihtokaupoille. Muutamia yleisimpiä, taas tänäkin syksynä eteen tulevia:

1) Kesällä se ritsa lähti vielä käyntiin suht helposti, nyt syksyn tultua ei enää ihan joka aamu starttaakaan, puhumattakaan kun pakkaset tulee; takuu varma starttikaapelitanssi joka vtun aamu edessä. Auto vaihtoon, eikä liikkeelle puhuta halaistua sanaa käynnistymisvaikeuksista.
2) Kesällä tulikin hikoiltua vtutukseen asti, kun se ilmastointi ei tosiaankaan toimi. Ja taas nilkutellaan autuaan tietämättömän näköisenä autonvaihdolle, eikä olla tietävinäänkään miten ilmastoinnin pitäisi edes toimia, saati että sitä koskaan olisi ollut tarvetta edes käyttää.
3) Kesäautoksi jobbarilta (ei siis autoliike) ostettu kittipallo rytökasa alkaa todellakin olemaan tiensä päässä ja katsastuskin jo ajankohtainen ja hölmömpikin näkee, ettei toivoakaan että läpäisisi katsastuksen. No eipä hätää; tyrkätään se höpöhöpö pyyntihinnalla, pikkuisen valkoisilla valheilla ryydittäen autoliikkeeseen kovan vaihtohyvityksen toivossa. Valkoisina valheina toimii esim. "ei tartte enää dieseliä / nyt tarviikin dieselin", "ei tartte näin tilavaa / tarvitsee tilavamman", "työmatka lyheni / työmatka piteni"... mikä tahansa muu syy kuin se todellinen; tää pskakasa on ihan loppu.
4) Ehkäpä jo useammankin vuoden palvellut (pitkän osamaksun vihdoin saanut revittyä selkänahastaan ja loppuun maksettua) on vihdoin tilaisuus vaihtaa ehjään autoon. Jouluksi sukulaiskiertueelle kun pitäisi uudempi / hienompi saada, appiukko kun on jo viime vuodet riittävästi vttuillut tästä nykyisestä, eikä sitä kyllä ole osamaksujen jälkeen ollut varaa edes huollossa käyttää, joka ikisellä leimalla on saanut parsia sitä sun tätä kuntoon ja nippanappa leimailtu lähinnä jo paikallisen katsurin säälistä. Niin; muijahan sen aina minihameessa tissit törröllään on leimalla käyttänyt, pennut turvakaukaloissa parkuen. Nyt lisäsääliä autoliikkeeltä kerjäämään vedoten vaikka muijan työttömyyteen tai perheenlisäykseen jota ei taaskaan oltu edes suunniteltu ja parempi / turvallisempi auto pitäis alle saada mielellään ilman välirahaa.

Että näin tänäpänä, tuttua huttua jokaiselle kauppiaalle ja tämän lukeville aasiakkaillekin vain tiedoksi, että on nää niin nähty.

Ps. Yllä siis kuvattu aasiakkaiden tohelointeja. Onneksi on myös asiakkaita.

42

429

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näitäonnähty

      Niin totta, yli 50% autonvaihtajien pontimena on kallis vika vaihdokissa, joka sitten salataan hyvin visusti. Ja poikkeuksetta tälläinen huijari on myös takuu-uskovainen, ja itkee ja mollaa liikettä tällä palstalla kun ei 8kk päästä saakkaa 8vuotta vanhan auton jarrupaloja "takuuseen".

    • kautoauppias

      Tehkää niin kuin minä teen: lisätään kauppasopimukseen lisätietoja kohtaan, että "asiakas vakuuttaa, että vaihtoautossa ei ole mitään vikoja/muita vikoja kuin xxxxx". Tällä tavoin, kun ne viat siinä pian ilmenevät, saa ilmoitella asiakkaalle, että tuletko maksamaan korjaukset kassaan vai laitetaanko lasku. Tämä tapa jarruttaa myös asiakkaan intoa valittaa jokaisesta pikkuasiasta ostamassaan autossa, jos siitä vaihdokista on sitten kuitenkin niitä vikoja löytynyt. Muutaman kerran olen tämän keinon käyttökelpoisuuden saanut todeta ja hyvin toimii.

      • prsmerkki

        Kiitos!
        Tuollaisen asiakkaan allekirjoitettavaksi tulevan "vaihtoautonsa vikojen vakuuttamisen" otan käyttöön heti!
        Noh, ainakin aasiakkaat (ja nehän kyllä tunnistaa) joutuvat tuollaisen vakuutuksen allekirjoittelemaan, asiakkaitahan nyt kuitenkin on isompi osa autonvaihtajista ja heiltä tuo ei nyt ihan välttämätön vakuus ole.

        Se onkin hauska pikku lisä neuvottelupöytään, kun aasiakas / takuu-uskovainen kyselee TAKUUTA ja selvennät asiallisesti ettei takuuta ole, vaan toimimme käytetyn auton virhevastuulakien ehdoilla... ja ai niin muuten, meinasipa ihan unohtua; asiakashan allekirjoittaa meillä kaupanteon yhteydessä tällaisen lomakkeen liitteeksi kauppaan, sen oman autonsa vikojen ja puutteiden vakuudeksi. Siihen vaan rastia ruutuun vikojen kohdalle ja jos vikoja ei ole, kuten kerrot, sittenhän siihen vain nimi alle! Kiittooossh...


    • meolemmekansa

      Kaikista kivointa on nähdä häkkiapina vaihtamassa talvirenkaita koko vaihtoautoriviinsä punaisessa untuvatakissaan....Nolla, vaikka muuta sanookin on aina valmis nuoleskelemaan asiakasta.

      • prsmerkki

        Olet siis stalkkeri, vainoja? Ethän vaan käytä itseäsi samalla seksuaalisesti hyväksi, kun kyttäilet yrittäjän työntekoa, siinä ah"niin lämpöisessä, punaisessa untuvatakissaan? Käytkö myös, kun noin tiedät kertoakin, nuolettamassa itseäsi autoliikkeissä?
        Hyi vttu...


      • huuhaahullu

        Oho? Onhan tuossa harrastusta kerrakseen, stalkkailla ja vainota yksityisyrittäjiä!?


    • prsmerkki

      Häkkiapinat ei palele, onne niin viinalla kyllästettyjä. Tylsää on jobbarilla, kun joutaa paskaa kirjoittelemaan nettiin.

      • mielipite_etelleenkin

        Nooh... aasiakas palelee aina. Päästään. Kesät, talvet.
        Toistettakoon aloituksen loppukaneetti tähänkin:

        Ps. Yllä siis kuvattu aasiakkaiden tohelointeja. Onneksi on myös asiakkaita.


    • tätä_voi_aina_vaihtaa

      Kaupallista huomenta kaikille!
      Lisäilläänpäs vielä tuohon kauppiaan hereillä olon listaan, ihan erään palstapellen kiusaksi ja samalla muiden kauppiaitten ajankuluksi ja viihteeksi, yksi joka syksyinen, Joulun läheisyydestä muistuttava ja joka vuosi samoihin aikoihin kaupoille pompsahtava asiakasryhmä.
      Joulurahankerjääjät.

      Joulurahankerjääjällähän on joko ylivelkainen tai muuten vaan itse ylihinnoittelemansa vaihtoauto jonka haluaisi vaihtaa, poikkeuksetta, tuhansiakin euroja halvempipyyntiseen autoon ja nippuun kahisevaa.
      Joulu kun jo kolkuttelee mielessään, akka määkii joulureissua Kanarialle, pennut listailee Pleikka-nelosta ja muuta kallista Joulupukinlistoihin... ja reppanan prse on ammoisen auki. Tuulen huuhtoma, ei yön vanhaa satasta lompakossa ja tilit miinuksella.
      No eipä hätää! keksii hän, hinnoittelenpas tuon kolmen tuhannen ruoskan kuuteen tonniin, vaihdan autoliikkeessä kolmen tonnin autoon ja saan sieltä kolme tonnia Joulurahaa! (Nooot!)

      Ylivelkaisella uudehkolla ajelijalla sama kaava, tosin ylivelkainen auto prsiin alla on vielä isompi sudenkuoppa kun sitäkään ei saa maksetuksi ja lisäksi vielä puuttuu ne Joulurahat.
      Tuli sitten ostettua uusi auto kun naapurikin osti, tietenkin pienellä käsirahalla ja pienillä kk-maksuilla. Eipä siinä ostokiimassa niin tullut ajatelleeksi, että uuttakin autoa pitää huollossa käytellä ja se maksaa. Eikä edes se herättänyt autokuumeesta todellisuuteen, kun viimeinen "pikkuisen isompi maksuerä" kerrottiin kaupanteossa noin niinkuin ihan ohimennen; 6000euron viimeinen erä, mutta kk-eräthän on vain satasen pari.
      Siinä sitä sitten ollaan. Kymppitonnin vaihtoarvoinen auto, velkaa 12tonnia ja Joulurahaa tekis mieli!? Eipä siinä sitten muuta kuin autokauppiaita puijaamaan! (Nooot! Eipä tule onnistumaan...)

      Selityksinähän näillä ylivelka-joulurahankerjääjillä on yleensä jokin säälintunteisiin vetoava; "ulkomaille muutto", "vaihtui työpaikka ja palkka hieman pieneni", "vaimo otti ja lähti Turkkilaisen matkaan", "lapset muutti pois ja ei enää tarvita näin isoa", "ihan vahingossa tuli ostettua vääränlainen auto" jne. ja tottakai "todella hyvä auto muuten, mutta... en muuten kyllä vaihtais pois, mutta...".
      Ja kuitenkin näilläkin kaupan perimmäisenä syynä; joulurahaa pitäisi saada, loppuvelkakiikusta eroon ja tuhansia rahaa lompakkoon.

      Ehei. Ei autokauppiaat niin hölmöjä ole, että rahoittelevat huvikseen höpönassujen Joululahjat ja -matkat. Kyllä ne hyväntekeväisyys organisaatiot on ihan muualla, kuin autoliikkeet. Toki näissäkin "halvempaan vaihdoissa" on kauppiaille mieluisia helmiä ja ne kyllä osataan poimia pois kuleksimasta, eli ei tuo pelkästään huono asia ole että prseet auki tullaan autokauppaan joulurahan toivossa.
      Realismi vaan hinnoissa mukana, hattu nöyrästi kourassa kuin ennen vanhaan pankinjohtajaa tavatessa, niin joulurahan voi kauppiaalta saadakin! Ei välttämättä tuhansia, mutta jokusen satasen kuitenkin ja pääsee ainakin velkahelvetistään eroon ja Jouluksi kinkun pöytään ostelemaan.

      Ps. Pleikka-kolmosia saa edullisesti (Tori.fi) ja Kanarianmatkan korvikkeeksi rouva vaikka Tampereen kylpylään viikonlopuksi. Siihen riittää ne sataset, jotka kauppias heltyy joulurahaa jakamaan.

      • hyvääjoulunodotusta

        Hyvä kirjoitus, ja erittäin paikkansapitävä, usein vain on niin että autossa on tuhansia ja tuhansia euroja sen myyntihintaa enemmän velkaa ja kun huomioi, että autokauppias saa palkkansa autojen myynnistä, on sisäänostohinnan oltava alhaisempi kuin myyntihinnan. Eli kauppaa ei pysty tehdä mitenkäänpäin hölmikkään kyynel silmäkulmassa esittämistä kerjäysvetoomuksista huolimatta. Jotenki ihmetyttää tämä joidenkin (itseasiassa hyvin monen) päähän iskostunut ajatus, että autokauppias on hyväntekijä ja autokauppa pankkiautomaatti...

        Enpä ole näitä hölmikkäitä kertaakaan esim. prismassa kyynel silmässä itkemässä jouluruokiaan puoleen hintaan, koska elämä on niin kovin kohdellut.....


    • Autoja_piisaa

      Vai että oikein hattu kourassa pitäis autokauppiasta lähestyä. Oli kyllä paras huuli pitkään aikaan.

      • alaomavalinta

        En epäile etteikö nuo tarinat pidä paikkaansa, niitä ns. aasiakkaita on alalla kuin alalla. Mutta jotenkin noista tarinoista rivien välistä luettuna tulee vaikutelma hommaan leipääntymisestä siinä määrin että tuossa tilanteessa itse lähtisin pois alalta katselemaan uusia hommia...


      • tätä_voi_aina_vaihtaa
        alaomavalinta kirjoitti:

        En epäile etteikö nuo tarinat pidä paikkaansa, niitä ns. aasiakkaita on alalla kuin alalla. Mutta jotenkin noista tarinoista rivien välistä luettuna tulee vaikutelma hommaan leipääntymisestä siinä määrin että tuossa tilanteessa itse lähtisin pois alalta katselemaan uusia hommia...

        En missään nimessä vaihtaisi alaa! Mikä tämän hupaisampi ja antoisampi yrittämisen ala?? Höpönassuja kun "palvelee", niin joka ikinen päivä saa luojaansa kiittää, että on näinkin järjissään ja luoja suonut muutamia miljardeja aivosoluja enemmän, kuin aasiakkaille!
        Ps. Se, mitä sinä et kirjoitelmista ymmärrä, on sarkasmia. Sitä on rivien välissä, joskus ihan rivilläkin.

        Joten oikein rattoisaa iltaa ja samalla hyvää yötä, ihan jokaiselle säädylle. (Sille yhdellekin... tottahan toki!) Aamulla on päivä uus!
        (4 autoa tänään valikoiduille asiakkaille luovutettuna. Ei paha?)


      • tätä_voi_aina_vaihtaa

        Totisinta totta, ei mikään huuli. Autoja kyllä riittää, mutta jos tilanne on yllä kuvailtu, niin hattua kouraan vaan jos Joulurahaa mieli tekee kauppiaalta kerjätä. Kun et kirjoitettua sanaa näköjään ymmärrä, tässä lyhennetty versio. Oleppa hyvä.

        "Joulurahankerjääjällähän on joko ylivelkainen tai muuten vaan itse ylihinnoittelemansa vaihtoauto jonka haluaisi vaihtaa, poikkeuksetta, tuhansiakin euroja halvempipyyntiseen autoon ja nippuun kahisevaa. ...joulurahaa pitäisi saada, loppuvelkakiikusta eroon ja tuhansia rahaa lompakkoon.
        Ehei. Kyllä ne hyväntekeväisyys organisaatiot on ihan muualla, kuin autoliikkeet.
        Realismi vaan hinnoissa mukana, hattu nöyrästi kourassa kuin ennen vanhaan pankinjohtajaa tavatessa, niin joulurahan voi kauppiaalta saadakin! Ei välttämättä tuhansia, mutta jokusen satasen kuitenkin ja pääsee ainakin velkahelvetistään eroon ja Jouluksi kinkun pöytään ostelemaan."

        Ps. Tälläkin viikolla, ihan henkilökohtaisesti satasia ja viissatasia halvempaan vaihtajille kouriin latoen, kolme velkahelvetistä pelastettua perhettä.
        Onpa sitten minun avustuksellani ainakin kolmessa perheessä Joulupöydässä kinkku, lapsille lahjat ja emännälle kylpylähierontalahjakortilla facelift, eli edes vähän nätimmäksi.
        Kyllä tässä ammatissa välillä hyväntekijäksi itsensä tuntee, ihan ilman nenäpäivää, pelastusarmeijan joulupataa, Unicefia tai Kummit lahjoituksiakin.


      • tätä_voi_aina_vaihtaa

        Dodiin! Se on taas viikko vierähtänyt ja kaikilla kauppiailla varmaankin TraFin merkeissä... kyllä se siitä.

        Hyväntekijää, pelastusarmeijaa ja joulupukkia on saanut tälläkin viikolla taas leikkiä, tosin "vain yksi" Joulurauhalliseksi pelastettu tällä viikolla ja jo totutulla kaavalla:
        Asiakas nöyrästi "hattu kourassa", eli suoraan ylivelkatilanteensa myöntäen ja tunnustaen, että Jouluksihan tässä olisi rahaa saatava ja vaikka kuinka halpa auto kävisi vaihdossa kunhan sillä nyt edes voisi toivoa nilkuttelevansa ensi kesään... tuhannet siirtäen rahoitusyhtiön tilille ja velkahelvettiläiselle pihan halvin persiin alle. Kauppa-akti on syntynyt. WIN-WIN, voitto-osuudet fifti-sixti.
        Toisekseen onhan sitä perinteiseen tapaan joutunut olemaan/saanut olla myös tyly mulkero, kun törkeimmät pussihousu-jobbarit/höpöhöpö-merkkikerhossa-ollaan-tuunaajat/"kokeilumielessä myyntiin"/"ei pakkomyynnissä" ja muut huru-ukot on intoutuneet (erityisesti jobbarit ja pussipöksyt "16-11-15 TraFi-muutoksen" takia ilmeisen hädissään ja hyvä niin) jo järjettömyyksiin asti ylihinnoittelemaan autonsa tai se perinteinen "Ei hinnoiteltu" ja kysymyksenään "Palijo saisi välilöitä?"

        Näihinhän ei tarvitse vastata mitään tai jos mielenkiintoa riittää, automaattinen vastaushan on: Painu vttuun.

        Hyvää Joulua kuitenkin ja tietenkin.


      • JokaVuosiSamaKerjäys

        Kyllä se on lakki päästä otettava aina, kun on kerjäämässä. Ja kerjäämistähän se on, kun haluaa "vaihto kalliimpaan" tyyppisesti autokauppiaan lompakolla käydä!


      • Se.On.Just
        JokaVuosiSamaKerjäys kirjoitti:

        Kyllä se on lakki päästä otettava aina, kun on kerjäämässä. Ja kerjäämistähän se on, kun haluaa "vaihto kalliimpaan" tyyppisesti autokauppiaan lompakolla käydä!

        Näin.


    • merkkiliikkeenAki

      Ja näitä romuja te häkkiapinat kauppaatte. Toiset myy uusia!

      • pikkuliikkeenpate

        Onhan siinä se että merkkiliikkeen akit omistavat vain sen kulahtaneen tumman puvun joka pönäkän vartalon peittää, pikku liikkeen tiskin takana on usein omistaja joka OMISTAA myös kauppaamansa autot.


      • tätä_voi_aina_vaihtaa

        Se on muuten just näin!

        "merkkiliikkeenAki" on palkollinen, pikkuliikkeiden "pateilla" saattaapi olla satojenkin tuhansien vaihto-omaisuus "niissä romuissa" ja jos vähänkään on kauppaan kyennyt, muutama satatuhatta omaakin omaisuutta.
        Ja olipa sitä omaisuutta sitten kertynyt tahi ei, niin eipä ole YT-neuvotteluja pidettävänä eikä jatkuva pelko oman pallinsa menetyksestä, saati pallien katoamisesta. Yrittäjällä kun pitää olla pallit, olipa sitten mies tai nainen. Munattomana ei yrittäjänä pärjää tälläkään yritysalalla. Duunarina, eli palkollisena voi luistella vuosiakin pelkällä puhtaalla puvunkauluksella, nuoleskelevalla käytöksellä sekä omistajiin ja esimiehiin, että ennenkaikkea myös asiakkaisiin nuolentansa päivittäin kohdistaen.

        Onpa kiva myydä uusia.
        Peiliin katsominenkin hävettää, mutta geeliä tukkaan vaan ja kieltä lipsakaksi! Siellä se nuoltava aamulla taas tervehtii myyntipäällikön kopista ja valmius pitää olla heti aamusta! Saattaapa käydä niinkin harvinainen onnenkantamoinen, että tällä viikolla joku asiakaskin tulisi nuolettamaan itseään, ole valmis! Kättä lippaan ja lipaisemaan!

        Ps. Olipas loukkaantuneeltaAkilta rumasti sanottu. "Häkkiapina"... no hui. Nyt varmaan kaikki pienliikkeiden yrittäjät pahoittivat kovastikin mielensä? Nooooot!


    • Syystarkkuutta

      Jep!
      Erityishuomio kohtiin 1 ja 2.
      Kyllä se siitä, tarkkana vaan pitää olla, kun autonvaihtaja kusettaa lähes poikkeuksetta. Tai ainakin yrittää kusettaa.

      • sunjormas

        Ei taida kusettajia tai kusetettavia näkyä kaupoilla, kiitos verouudistuksen. Taas saa haukkua ihmiset rauhassa palstoilla kun ei asiakkaat vaivaa... nappikauppiaat jyrätään ja isot liikkeet menestyy... vanhat paskat homehtuu kellarivarastoihin... Tulee pitkä ja kylmä talvi.


      • kauppakäykusiimaa
        sunjormas kirjoitti:

        Ei taida kusettajia tai kusetettavia näkyä kaupoilla, kiitos verouudistuksen. Taas saa haukkua ihmiset rauhassa palstoilla kun ei asiakkaat vaivaa... nappikauppiaat jyrätään ja isot liikkeet menestyy... vanhat paskat homehtuu kellarivarastoihin... Tulee pitkä ja kylmä talvi.

        Surkuhupaisaa, kun ihmiset iloitsevat täällä, että autoveron poisto olisi jotenkin kauppiailta pois, ei kauppiaat ole milloinkaan saaneet euron euroa autoverosta. Mikäli vero poistuisi, uusien kauppa jonkinverran kiihtyy, uudehkojen käytettyjen arvot tipahtaa jonkin verran, niin kauppiaan varastossa kuin asiakkaan pihassa->väliraha säilyy ennallaan. Sitten kun mennään hintaryhmään, johon tämän palstan ujeltajien rahkeet riittää eli max 5000€ (jos sattuu vielä luottarit oleen kunnossa...) veron poistuminen ei vaikuta hintoihin mitenkään.

        Enemmän kannattaisi miettiä, kuinka paljon autoilun muut maksut nousevat, voi olla ettei veronpoisto palstauivelon kohdalla tarkoita muuta, kuin että ei pysty enää ajamaan edes sitä nykyistäkään louskua..


      • taashulivilipäiviä
        kauppakäykusiimaa kirjoitti:

        Surkuhupaisaa, kun ihmiset iloitsevat täällä, että autoveron poisto olisi jotenkin kauppiailta pois, ei kauppiaat ole milloinkaan saaneet euron euroa autoverosta. Mikäli vero poistuisi, uusien kauppa jonkinverran kiihtyy, uudehkojen käytettyjen arvot tipahtaa jonkin verran, niin kauppiaan varastossa kuin asiakkaan pihassa->väliraha säilyy ennallaan. Sitten kun mennään hintaryhmään, johon tämän palstan ujeltajien rahkeet riittää eli max 5000€ (jos sattuu vielä luottarit oleen kunnossa...) veron poistuminen ei vaikuta hintoihin mitenkään.

        Enemmän kannattaisi miettiä, kuinka paljon autoilun muut maksut nousevat, voi olla ettei veronpoisto palstauivelon kohdalla tarkoita muuta, kuin että ei pysty enää ajamaan edes sitä nykyistäkään louskua..

        Terve!
        Se on taas "se aika vuodesta", että nostellaanpas edelleen ajankohtainen aloitus esille!

        Veroasioihin kommentointeja sivuttiin, nyt voidaan tutkailla mitä ammattilainen kertoi jo vuosi sitten:

        "Enemmän kannattaisi miettiä, kuinka paljon autoilun muut maksut nousevat, voi olla ettei veronpoisto palstauivelon kohdalla tarkoita muuta, kuin että ei pysty enää ajamaan edes sitä nykyistäkään louskua.. "

        Ja kuinkas sitten kävikään?


    • toinenkaupp

      Kiitos.

    • Muistintin

      Nyt tarkkana taas kollegat: Rikkinäiset vaihtoritsat tulloo!!!
      Talvi ovelle kolkuttaa... tarkoittaa autokaupoissa sitä, että nyt aasiakkaat nilkuttelee niillä juuri ja juuri kesän yli kasassa pysyneillä ritsoillaan vaihtokaupoille ja sehän me jo tiedetään, ettei autonvaihtaja aina ihan kaikkea omastaan muista kertoa.
      Onneksi on myös rehellisiä asiakkaita.

      • Muistintin

        Valehtelijoita liikkeellä, muttan ne ILMEET paljastaa petollisuuden, ollaanpas hereillä!
        Esimerkillistä valehtelijan ilmeilyä: 3:50 kohdalla TODELLINEN vaihtosyy, sitten alkaa opeteltu valehtelu "vaihdon syyksi".
        https://www.youtube.com/watch?v=44DF5-dxs4Y

        Näitähän me osataan vältellä...


    • ämmäpuhelimeen

      Ressukat laittaa naispuolisen soittamaan tai käymään liikkeessä joka "ei tiedä mitään autoista"
      Hetken taitava ihmistuntija menestyjä varakas autokauppias puhuu rvan pussiin ja onkii haluamansa tiedon, taas haukutaan kun eivät maksa mitään eikä piilovikainen romu kelpaa kenellekkään. ( ovat valmiiksi k-pä ottassa kun tietävät jo kymmeniä kertoja p-kaa tarjonneena ettei ketään kiinnosta esim. ranskan rapee. )
      Kunnon autosta kunnon hinta ja kaikki toimii, rahattomat luimistelija rivien välissä valehtelija hiipijät eivät kiinnosta ketään eikä heidän sposteihin tai vaihtotarjouksiin kukaan ole kiinnostunut vastaamaan, kaikki menestyjät sen käsittää, itse ovat autuaan tietämättömiä miksei ketään kiinnosta asioida heidän kanssaan. Koita kestää.

    • HereilläOnOltava

      Aloitus on taas niin ajankohtainen.
      Itseasiassa tilanne on viime vuosina vain pahentunut; asiakkaat hyvin törkeästi valehtelevat oman autonsa kuntoisuuden tiedoista päin naamaa... onneksi ihmistuntemusta on kertynyt sen verran, että tunnistaa kun vaihtoauton tarjoalla alkaa "korvat heilumaan".
      Ei kauppoja näiden kanssa.
      Valitettavasti kaupankäynti on sen verran muuttunut huonompaan suuntaan viime vuosina, että kun ennen "vain noin puolet" vaihtoauton tarjoajista oli kuspäämulkeroita vaihtoautonsa vikojen salaajia, nyt tuntuisi olevan 90% ketkuja joilleoman auton viat tulee liikkeen vaihtotarkastuksessa täytenä yllätyksenä.
      Ei kauppoja näiden kanssa.

      • oikeinon

        Asiallinen ja totuudenmukainen, lisäisin että 99% koska suurin osa "ei tiedä"..........
        Annamme uskoa että olemme ostamassa tai vaihtamassa "ekaa kertaaa" kun välirahalla jätetään romukasa vaihtamatta tai ostamatta vioista asiakkaalle kertomatta.
        Annamme kuvitella ettemme tiedä sitä tai tätä , tai emme huomaa......


      • TarkkanaSyksyyn

        Valitettavasti nykyisin ihan päivittäin joutuu näitä vaihtoautonsa vikojen salaajia kohtaamaan, joka kieltämättä suoraan sanoen joskus vtuttaa hattua myöden, kun itse kuitenkin autoliikkeenä on velvoitettu ihan jo lainkin nojalla (virhevastuu) kertomaan myytävästä autosta kaiken tiedossaan olevan; niin hyvässä kuin pahassa, kerrottava on tai virhevastuu rankaisee.

        Auton vaihdossatuoja on tästä kaupankäynnin rehellisyydestä ja toden kertomisesta lähes täysin vapautettu; saa valehdella, ei ole mikään pakko kertoa vioista, saa piilotella ja pimittää vikoja "tietämättömyyksissään"... täysin villin lännen touhua!

        Ja totta on, että syksyllä nämä piilovikaiset ja niiden vikojen pimittäjät lisääntyy; kesä on rilluteltu visaa vingutellen, nyt luottovelat painaa päälle, autossakin on kallista vikaa, jouluunkaan ei ole pitkä matka ja lompakko täynnä koiperhosia... ylivelkainen, piilovikainen auto yritetään "hävittää" autoliikkeeseen täyttä soopaa vaihdon "syyksi" valehtelemalla.


      • HereilläOnOltava
        TarkkanaSyksyyn kirjoitti:

        Valitettavasti nykyisin ihan päivittäin joutuu näitä vaihtoautonsa vikojen salaajia kohtaamaan, joka kieltämättä suoraan sanoen joskus vtuttaa hattua myöden, kun itse kuitenkin autoliikkeenä on velvoitettu ihan jo lainkin nojalla (virhevastuu) kertomaan myytävästä autosta kaiken tiedossaan olevan; niin hyvässä kuin pahassa, kerrottava on tai virhevastuu rankaisee.

        Auton vaihdossatuoja on tästä kaupankäynnin rehellisyydestä ja toden kertomisesta lähes täysin vapautettu; saa valehdella, ei ole mikään pakko kertoa vioista, saa piilotella ja pimittää vikoja "tietämättömyyksissään"... täysin villin lännen touhua!

        Ja totta on, että syksyllä nämä piilovikaiset ja niiden vikojen pimittäjät lisääntyy; kesä on rilluteltu visaa vingutellen, nyt luottovelat painaa päälle, autossakin on kallista vikaa, jouluunkaan ei ole pitkä matka ja lompakko täynnä koiperhosia... ylivelkainen, piilovikainen auto yritetään "hävittää" autoliikkeeseen täyttä soopaa vaihdon "syyksi" valehtelemalla.

        Pikavaihtaja.
        Erityisesti 99,99% varma ja kallis piilovika on tiedossa silloin, kun vaihtoon tuoja on juuri ostanut auton ja nyt kuitenkin "yllättäen" onkin sitä heti vaihtamassa. Kauppiaan hälytyskellot soi niin että päähän sattuu!
        Pari esimerkkiä 99,99% olettamiksi, jokainen voi itse päätellä olisiko mahdollista, että vikoja salattaisiin? Ainakaan meille ei näitä kelpuutettu vaihdossa:

        Esimerkki 1)
        5.4.2018 myyty:
        https://www.nettiauto.com/toyota/avensis/9500706

        Esimerkki 2)
        26.7.2018 myyty:
        https://www.nettiauto.com/audi/a3/9650267
        Nyt jo "yllättäen" myynnissä:
        https://www.nettiauto.com/audi/a3/9994523

        Perinteisestihän yksityisellä myyjällä/vaihtajalla on myynnin/vaihdon syyksi jokin perustelu, usein täysin keksitty "meriselitys" hämäykseksi. Niin oli näissäkin:

        1) "En taidakaan dieseliä tarvita, vaihtaisin bensa-autoon."
        -niin tosiaan olet 4kk sitten tämän ostanut. Eihän tyyppivika/kansivika 2.2 Toyota-dieselissä ole vaivannut? (Ja olihan se kansivammainen.)

        2) "Hakusessa diesel farmari joten tälle autolle ei ole meillä käyttöä."
        Niinpä niin. Tämä dieselin tarve tuli ihan puun takaa yllätyksenä koko perheelle, kun pari kk sitten tätä ostaessa ei vielä tullut mieleenkään, että farkku dieseliähän sitä tarvittaisiin eikä sportti automaatti nelivetoa kolmella ovella?

        Jäävuoren huippuja, samanlaisia vuositasolla tapaa viikoittain muutamia. Suurimman osan toki jo haistaa kaukaa puhelun tai sähköpostittelun perusteella vikojen salaajiksi, eikä näitä tietenkään edes toivotella tervetulleeksi autoaan näyttämään saati että vaihtokauppaan asti kaupantekoa suunniteltaisi. Mutta aina vaan muutama piilovikailija lipsahtaa pihaan asti kaupoille ja tarkkana on oltava ettei em. kaltainen MUSTA PEKKA lipsahda vaihdokkina.


      • yllätyin

        Hehheh, mitään Citikan paskoja ei tarvita :) Toista vuotta jo C5 dieselfarkulla, yksi jarrusatula on pitänyt vaihtaa. Eipä siinä...


    • Voi

      hellanlettas että autokauppiaan elämä on vaikeeta kun rehellisinä miehinä haluaisivat uskoa kaiken minkä vaihtoasiakas kertoo. Tosiasiassa autokauppias ei juurikaan edes vaivaudu tarkastamaan mahdollisesti sisääntulevaa vaihdokkia, vaan ajaa kierroksen korttelin ympäri ja heittää lonkalta vaihtohyvityksen. Jos asiakas sen hyväksyy niin kaupat syntyy, eikä autokauppias edelleenkään tiedä vaihdokista yhtään sen enempää. Sitten kärry fixaukseen tai ainakin pesuun ja hintalappu lasiin.

    • piereskelyäjalasmökissä

      Just näin, aina löytyy hölmöjä autonostajia, joita voi vedättää autokaupoissa.

    • Hyvänkuntoinen

      Autokauppiaat Kaipaavat Käteisostajia Tosiostajia Häkkitarhaan Jotta Kaikki Pärjää.

      • HyväKuntoinenPriima

        Väärin.
        Käteinen on toki kelpaava maksutapa, paras ja liikkeelle kannattavin on tietenkin autorahoitus, josta myyjäliike pienen provision saa kauppahinnan lisäksi rahoitusyhtiön lahjana.
        Käteinen on liikkeelle kallein ja vähätuottoisin maksutapa.

        Aasinsiltana käteisestä:
        "Mikä tiukka hinta suoraan riihikuivalla käteisellä?" on siten äärimmäisen pässinpäinen tinkiminen, käteistä ei haluta vaivoiksi ja pankkiin kiikutettavaksi välttämättä ollenkaan.

        Näin ainakin oikeissa autoliikkeissä, en sitten tiedä niistä liikkeistä joissa kirjoitusasu on tyyliin "Laitellaan Varmuuden Vuoksi Jokainen Sana Isolla Kirjaimella Ettei Jäädä Kiinni Koulujen Käymättömyydestä".


    • Hereillä_ollaan_Aina

      Tietenkin AINA pitää autokauppiaan olla hereillä:

      Näin autokauppiasta yritetään huijata.
      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001856878.html

      "Enenevässä määrin ihmiset ovat epärehellisiä ja hälytyskellojen täytyy soida. "
      "Käytetyn auton liikkeenkään ei tarvitse niellä mitä tahansa... törkeät harhauttamisyritykset ovat selvässä kasvussa. Puhutaan petoksesta, minkä jälkeen asiakas maksaa korjauksen."

    • Uskomatonta

      Oma kokemukseni 10v.vanhaa autoa myyneenä jolla ajettu sen 120000 ja huollettu jatkuvasti merkkiliikkeessä ja alla kahdet uudenveroiset renkaat hyvät varusteet on se että eipä kunnon auto kelpaakkaan vaan pitää ostaa muutaman satasen pommi jolla pääseminen paikasta A paikkaan B hyvin epävarmaa.

      Ei oo kovin pitkänäköistä ostaa pommia joka ei mee katsastuksesta läpi ja jättää tielle alvariinsa!

      Ei voi kun ihmetellä!

      • Taisit_Olla_Ihan_Unessa

        Uskomatonta on tosiaankin. Ei voi kuin ihmetellä?!

        Sitä sitten tuli kommentoitua ihan puuta heinää jostain 10-vuotiaasta autonraadosta ja vertailtua sitä vielä huonompiin satasten raatoihin, vaikka keskustelun aiheena oli ihan jotain muuta.

        -Se nyt vaan on tyhmää osallistua keskusteluun, jos ei edes ymmärrä mistä keskustellaan.-


    • jaska2

      W123 200D ja kyllä mennää vaikka maailman tappiin asti.

    • Käslyvaöstatakaisin

      Ruskearaitainen Turun Toivo puhelimessa.

      Bunkern ryssän hallussa.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      237
      3671
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2248
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      90
      1675
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe