Rukoushaaste NYT!

Vastaako Jumala rukouksiin vai eikö vastaa?

Kiperä pulma, johon soisi vastauksen ja se onkin helpompi toteuttaa kuin kissan sanominen, sillä:
_________________________________________________________
"Totisesti: jos teillä olisi uskoa edes sinapinsiemenen verran, te voisitte sanoa tälle vuorelle: 'Siirry täältä tuonne', ja se siirtyisi. Mikään ei olisi teille mahdotonta.

Jeesus vastasi: "Totisesti: jos teillä olisi uskoa ettekä epäilisi, te ette ainoastaan tekisi tätä viikunapuulle, vaan te voisitte sanoa tälle vuorellekin: 'Nouse paikaltasi ja paiskaudu mereen', ja niin tapahtuisi.

Jeesus sanoi heille: "Uskokaa Jumalaan. Totisesti: jos joku sanoo tälle vuorelle: 'Nouse paikaltasi ja paiskaudu mereen!', se myös tapahtuu, jos hän ei sydämessään epäile vaan uskoo, että niin käy kuin hän sanoo. Niinpä minä sanon teille: Mitä ikinä te rukouksessa pyydätte, uskokaa, että olette sen jo saaneet, ja se on teidän.
___________________________________________________________

Olemme keskustelleet siitä että miksi Jumala ei toteuta rukouksia ja vastaus on, että uskovien pyynnöt sattuvat vain olemaan niin typeriä tai lapsellisia että Jumala ei niitä toteuta, niin nyt tässä olisi melkoisen hyvä keino nähdä rukouksen teho, sillä käsi ylös ne, joiden mielestä vuoren paiskaaminen rukouksen avulla mereen on typerä, naurettava ja hölmö ajatus?

Ymmärrän kyllä, että leukemiaa sairastavan lapsen paranemispyyntö rukouksen avulla Jumalalta on typerä, naurettava ja lapsellinen, eikä Jumala sitä tietenkään toteuta tai sairaan äidin syövän parantaminen tai se, että oma lapsi ei jäisi koulutiellä auton alle, niin tässä olisi minusta nyt aika hyvä koe teille, rakkaat ystävät Kristuksessa, eli rukoilkaa vuori mereen vaikkapa huomenna aamupäivästä.

Mietin tässä vuoria, niin jos nimi ratkaisee, niin kaikki uskovat alkavat aamulla klo 10 (sapatin kunniaksi) rukoilla Tahkovuorta Nilsiässä paiskautumaan Itämereen, koska jos sen uskossa teette, se tapahtuu. En vaadi nyt parantamaan lapsen leukemiaa rukoilemalla vaan jotain sellaista, jonka Jeesus itse antoi esimerkkinä useassa jakeessa tapahtuvaksi, jos te olette uskossa ja pyydätte.

Onhan täällä korkeampiakin paikkoja, mutta ne ovat nimeltään tuntureita yms, niin jos Jumala on kirjaimellisen tulkinnan ystävä, hän haluaa ehdottomasti siirtää vuoren. Tahkovuori on siis hyvä.

Sitten jos se ei onnistu, eli Jumala ei pidä Tahkovuorta vuorena, keksitään jotain muuta.

Joten otatteko haasteen vastaan ja alatte uskossa rukoilla Tahkovuorta ponkaisemaan Itämereen huomenna klo 10 aamulla (klo 9 Ruotsissa), joten myös ulkomailla asuvat uskovat saavat osallistua rukoushaasteeseen.

69

271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pyhpyh

      Ei vastaa sinulle.

      • iloinen_naurajaa

        Ei vastaakaan, koska jumala on KUOLLUT hahahahahhaahahahahahahahahahahahaa!!! :-):-):-)


      • >>> Ei vastaa sinulle. >>

        No ei tietenkään, rakas lähimmäinen Pyh, vaan minähän kirjoitin, että te rakkaat ystävät Kristuksessa rukoilette, joilla on uskoa joko sinapinsiemenen verran tai hiukan enemmän, kuten esim. sinulla, niin nyt vain Tahkovuori Itämereen että heilahtaa.

        Jos Tahkovuori ei aseta Jumalallesi tarpeeksi haastetta, niin jos kello 10 huomenna mikä tahansa vuori hyppää mereen, mitä kauempana vuoresta sen parempi, niin perun kaiken sanomani Jumalastasi ja alan hänen innokkaaksi paimenekseen.

        Comprendo?


    • Säälisit nyt nilsiäläisiä sen verran, että valitsisit jonkin muun vuoren mereen heitettäväksi.

      Nilsiäläiset olisivat hyvin, hyvin vihaisia, Sinulle ja Jumalalle, jos heidän matkailukohteeseensa kajotaan.

      Ja se paikka, mihin vuori heitetään, pitäisi huolella valita. Merenkulullisista, kalatuksellisista ja luonnonsuojelullisista syistä.

      Vai jäisikö paikan valinta Jumalan "piikkiin".

      Nimim. "Viikon Tahkovuoren juurella työskennellyt"

      • kalatuksellisista, p.o. kalastuksellisista.


      • >>> Säälisit nyt nilsiäläisiä sen verran, että valitsisit jonkin muun vuoren mereen heitettäväksi.

        Nilsiäläiset olisivat hyvin, hyvin vihaisia, Sinulle ja Jumalalle, jos heidän matkailukohteeseensa kajotaan. >>

        No minä kyllä ajatuksissa varauduin tähän niin, että jos kerran Jeesuksen mukaan vuori voi hypätä mereen rukouksen pyynnöllä, samaa toimii myös toisin päin, eli kun tämä on tehty, nöyränä pyytävät sitten vuorta hyppäämään merestä takaisin Nilsiään omalle paikalleen.

        Koska sittenhän rukouksen voima olisi todistettu täydellisesti ja jos ei muuten kukaan uskoisi, voisi kysyä nilsiäläisiltä?

        Voihan tosin olla, että Paavo Ruotsalainen, Aholansaaren kasvatti, ei päästä Jumalaa melskaamaan takapihalleen, mutta jospa kuitenkin Jumala vs. Paavo väännössä Jumala vielä sanoisi viimeisen sanan, vaikka olihan Paavokin hurskas mies.


    • Täältä voitte sitten seurata rukoushaasteen onnistumista:

      http://www.savonsanomat.fi/

      Jos ei tuolla mitään lue klo 10 jälkeen, niin epäilen vahvasti tämänkin rukoushaasteen epäonnistumista.

      Voihan se sitten olla, että Jumalalla on niin kiire siellä Taivaan teltassaan syntejä ynnätessä, jo vuodesta 1844, että ei vain ehdi nyt ihan joka rukoukseen vastata!

    • 3X7

      Omasta kokemuksesta voin sanoa että Jumala on vastannut moniin rukouksiini.
      Herra ja Vapahtaja Jeesus Kristus on tie, totuus ja elämä.

      • iloinen_naurajaa

        Elät vain vitunmoisessa jumalharhassa, jossa mielikuvitusystävät ovat muuttuneet sinulle todeksi. Vapaat mielet kuten minä nauravat sinulle!! Hahahhahahaaa!! :-):-):-)


      • totuusfriikki7678EiKirj

        Minunkin kokemukseni on, tälläkin viikolla, että Jumala auttaa rukouksiin vastaten. Ei tarvitse heittää vuorta mereen.


      • iloinen_naurajaa
        totuusfriikki7678EiKirj kirjoitti:

        Minunkin kokemukseni on, tälläkin viikolla, että Jumala auttaa rukouksiin vastaten. Ei tarvitse heittää vuorta mereen.

        Täyttä jumalharhaisten paskaa. Vuori ei siirry, koska rukoukset eivät koskaan toimi hahahahahahahahahaahaaa!!!!!


      • >>> Omasta kokemuksesta voin sanoa että Jumala on vastannut moniin rukouksiini.

        Herra ja Vapahtaja Jeesus Kristus on tie, totuus ja elämä. >>>

        Loistavaa!! Varmistit siis Nilsiän Tahkovuoren hyppäämisen Itämereen, koska jos löytyy yksikin oikea uskovainen, jolla on edes sinapinsiemen verran uskoa, Tahkovuori hyppää Itämereen.

        Sinä olet uskossa, jos juttusi pitää paikkaansa ja sinä yksin voit varmistaa Tahkovuoren pienen koikkaloikan.

        Jos näin ei tapahdu, niin sitten sinä valehtelet, etkä ole uskossa ja juttusi rukousten toteutumisesta voi laittaa sinne minne kuuluvat, eli biojätteeseen, tai uuniin.


      • totuusfriikki7678EiKirj kirjoitti:

        Minunkin kokemukseni on, tälläkin viikolla, että Jumala auttaa rukouksiin vastaten. Ei tarvitse heittää vuorta mereen.

        >>> Minunkin kokemukseni on, tälläkin viikolla, että Jumala auttaa rukouksiin vastaten. Ei tarvitse heittää vuorta mereen. >>

        Loistavaa! Nyt teitä on jo kaksi, eli kun kaksi pyytää samaa asiaa, niin homma toteutuu, eli Tahkovuori hyppää Itämereen että loiskahtaa.

        Jos ei tapahdu, olet samanlainen luikurikalle kuin tuo toinen, eli nyt sanoista tekoihin kiitos! Edes yhden kerran!

        Katsos kun minäkin voin rehennellä, että kädessäni on vaalenpunainen yksisarvinen ja jos en näytä sitä, olen vähän samanlainen kuin sinä, että kehuskelen, että juu juu, Jumala vastaa rukouksiin joka kerta, mutta nyt on näytön paikka. Jeesus kertoo, että vuori loiskahtaa mereen, jos sitä uskossa pyytää, niin nyt tarvitaan yksi uskova (tai kaksi, jos ollaan oikein tarkkoja) joka sitä pyytää, niin Tahkovuori on Itämeressä että ei sitten tarvitse jossitella huomenna kello 10 jälkeen.


      • bushmanni
        iloinen_naurajaa kirjoitti:

        Täyttä jumalharhaisten paskaa. Vuori ei siirry, koska rukoukset eivät koskaan toimi hahahahahahahahahaahaaa!!!!!

        Iloinen_nauraja voisi nyt pysyä housuissaan, eikä nuolaise ennen kuin tipahtaa.

        Selkeä haaste on annettu, joka pohjautuu raamattuun 100 prosentin tarkkuudella, niin nyt tarvitaan vain raamatullinen uskova. Yksikin riittää. Sillä vaikka olenkin asian suhteen pessimisti, niin luulisi palstan nk. paremmista uskovaisista löytyvän edes yhden henkilön joka todella on uskossa, vaikka kaikki paremmat uskovat toki luulevat olevansa.

        Nyt ei enää tarvitse luulla.


      • iloinen_naurajaa kirjoitti:

        Täyttä jumalharhaisten paskaa. Vuori ei siirry, koska rukoukset eivät koskaan toimi hahahahahahahahahaahaaa!!!!!

        Raamatun määritelmä hullusta on sellainen, joka sanoo mielessään ettei Jumalaa ole. Fariseuksetkin pyysivät merkkiä, mutta joutuivat tyytymään profeetta Joonaan merkkiin.


    • kammioslemmy
    • UskonJumalaan

      Osallistun. Olen uskossa.

      • iloinen_naurajaa

        Hyvältä kuulostaa. Harva uskovainen suostuu siihen, että heidän uskonsa alistetaan empiirisille tieteellisille kokeille.

        Olen itse ehdottanut, että laboratoriossa voitaisiin testata koeputkissa sekä "tavallista" että pastorien siunaamaa "pyhää" vettä. Minun väitteeni on, että laboratoriossa vesistä ei löydetä mitään eroa eivätkä koehenkilöt (pastorit, riviuskovaiset) kykene erottamaan niitä millään konstilla toisistaan.

        Yksikään uskovainen ei ole suostunut vesikokeeseeni, mikä osoittaa, että pastorien siunaukset ovat pelkkää huuhaata. Hahahahahahaahahahahaaaa!!! :-):-):-)


      • iloinen_naurajaa kirjoitti:

        Hyvältä kuulostaa. Harva uskovainen suostuu siihen, että heidän uskonsa alistetaan empiirisille tieteellisille kokeille.

        Olen itse ehdottanut, että laboratoriossa voitaisiin testata koeputkissa sekä "tavallista" että pastorien siunaamaa "pyhää" vettä. Minun väitteeni on, että laboratoriossa vesistä ei löydetä mitään eroa eivätkä koehenkilöt (pastorit, riviuskovaiset) kykene erottamaan niitä millään konstilla toisistaan.

        Yksikään uskovainen ei ole suostunut vesikokeeseeni, mikä osoittaa, että pastorien siunaukset ovat pelkkää huuhaata. Hahahahahahaahahahahaaaa!!! :-):-):-)

        Tieteestä luulen tietäväni yhtä ja toista. Etenkin kemiasta ja fysiikasta.

        Suunnattomasti minua kiinnostaa, millaisia "tieteellisiä" testejä iloinen_nauraja suunnittelisi noille kahdelle vesinäytteelle tekevänsä.

        Eli: jos vedet kuitenkin eroaisivat _vaikutukseltaan_, miten "nauraja" nuo erot havaitsisi vesien koostumusta tutkimalla?

        Jotenkin tulee mieleen potilas, joka vaatii lääkäriä tekemään "kaikki mahdolliset kokeet".

        Jos "pyhä vesi" todella olisi pyhää vettä, se kai olisi muuttunut pyhäksi yliluonnollisella tavalla.

        Miten luonnontieteen menetelmin voidaan tutkia yliluonnollista, jollaista jo tieteen määritelmän mukaan ei voi olla olemassa?

        Miten tutkitaan sellaista, jota ei voi olla olemassa?


      • Tuomas-kuoma kirjoitti:

        Tieteestä luulen tietäväni yhtä ja toista. Etenkin kemiasta ja fysiikasta.

        Suunnattomasti minua kiinnostaa, millaisia "tieteellisiä" testejä iloinen_nauraja suunnittelisi noille kahdelle vesinäytteelle tekevänsä.

        Eli: jos vedet kuitenkin eroaisivat _vaikutukseltaan_, miten "nauraja" nuo erot havaitsisi vesien koostumusta tutkimalla?

        Jotenkin tulee mieleen potilas, joka vaatii lääkäriä tekemään "kaikki mahdolliset kokeet".

        Jos "pyhä vesi" todella olisi pyhää vettä, se kai olisi muuttunut pyhäksi yliluonnollisella tavalla.

        Miten luonnontieteen menetelmin voidaan tutkia yliluonnollista, jollaista jo tieteen määritelmän mukaan ei voi olla olemassa?

        Miten tutkitaan sellaista, jota ei voi olla olemassa?

        <<< Miten tutkitaan sellaista, jota ei voi olla olemassa? >>>>>

        Ja jotkut jopa uskovat sellaiseen, jota ei voi olla olemassa. No toisaalta laskeuduimme puusta vasta pari sataa tuhatta vuotta sitten niin ymmärtäähän tuon.


    • No näillä uskovaisilla on aina se "jumala vastaa ajallaan" kortti hihassa jota vilauttelevat, kun vastausta ei kuulu. Tai sitten on se tavanomainen lisäys siihen ruokoukseen: "Tapahtukoon kuitenkin niin kuin sinä jumala tahdot, eikä niin kuin minä tahdon." Nämä tietysti ovat vain keksittyjä tekosyitä sille, kun mitään ei ala kuulua.
      Tässä Tahkovuoren siirtymisessä Itämereen nimittäin saattaa vierähtää tovi, eli kenties noin 10000 vuotta. Silloin nimittäin Itämeri on tullut Tahkon luokse ja Tahkovuoresta on näkyvissä enää huippu. Ja kun muistamme sen, että jumalalalle 1000 vuotta on kuin yksi päivä, niin tuon ennustuksen pitäisi toteutua jumalan kellon mukaan 10 päivän päästä?

    • Tunti aikaa. Jokos on jalat pesty ja rukousmatot viritetty oikeaan kulmaan?

    • Mikäli mahdollista, toivoisin sopivan kokoisen kukkulan nakkaamista Espooseen Suomenojan voimalaitoksen edustalle. Siihen on kaavassa merkitty uusi saari. Säästyisi aika paljon maansiirtotyötä, jos homma hoituisi rukoilemalla.

      http://www.hs.fi/kaupunki/a1446444352397

      • Taas jotkut kuoriaiset meinaavat jäädä tekosaaren alle ja muutama sinisorsa menettäisi vähän uima-alastaan? Vihreät ovat ilmeisesti käyneet istuttamassa muutaman kuoriaisen lähimaastoon?
        Espoo ottaa Dubain palmusaaresta ilmeisesti mallia ja tekee oman "kuusisaarensa" Suomenojalle?
        Monet lähistöllä asuvat ovat varmaan rukoilleet kuitenkin enemmän sen Suomenojan voimalaitoksen siirtymisen tai poistamisen puolesta? Eihän se mikään erityisen kaunis maamerkki ole veneilijöillekään.


    • Että ei sitten löytynyt uskovaa jolla olisi ollut edes pienen siemenen verran uskoa?

      Kovat puheet on jokaisella mutta siihenpä se sitten jää.

      Vai väittäkö joku että ei edes ihan vähän salaa rukoillut Tahkovuoren hyppäämistä mereen?

      • Minä unohdin koko tämän rukoushaasteen Tahkovuoren mereen siirtymisestä.

        Noin muuten, hengellisesti katsoen, tällaiset ateistien tekemät rukoushaasteet, joissa Jumalaa koetetaan panna koville ja ikäänkuin vaatia näyttämään ihmeellinen voimansa, että sitten se ateisti uskoisi, ovat sopimattomia ja eivätkä perustu uusitestamentiliseen uskoon.

        Jeesus sanoi epäilevälle Tuomaalle:"sinä uskoit, koska näit. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe".


      • totuusfriikki7678 kirjoitti:

        Minä unohdin koko tämän rukoushaasteen Tahkovuoren mereen siirtymisestä.

        Noin muuten, hengellisesti katsoen, tällaiset ateistien tekemät rukoushaasteet, joissa Jumalaa koetetaan panna koville ja ikäänkuin vaatia näyttämään ihmeellinen voimansa, että sitten se ateisti uskoisi, ovat sopimattomia ja eivätkä perustu uusitestamentiliseen uskoon.

        Jeesus sanoi epäilevälle Tuomaalle:"sinä uskoit, koska näit. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe".

        >>> Minä unohdin koko tämän rukoushaasteen Tahkovuoren mereen siirtymisestä. >>

        No ilmankos Tahko pysyi paikallaan, kun palstan ainoa tosiuskova, jolla on edes siemenen verran uskoa, unohti koko tapahtuman. Tämä lienee loogisin selitys.

        >>> Noin muuten, hengellisesti katsoen, tällaiset ateistien tekemät rukoushaasteet, joissa Jumalaa koetetaan panna koville ja ikäänkuin vaatia näyttämään ihmeellinen voimansa, että sitten se ateisti uskoisi, ovat sopimattomia ja eivätkä perustu uusitestamentiliseen uskoon. >>

        Ei pidä paikkaansa. Jeesus kertoo aivan muuta.

        Mutta kyllähän me tiedämme sen, että millainen kaveri pullistelee ja uhoilee ja sitten kun pistetään rautaa tankoon, häviää kuin pieru Saharaan.

        Jumalat ovat juuri sellaisia tyyppejä, joilla on kovat puheet ja aina se sille asteelle jää ja kun pitäisi jotain tehdä, menee pupu pöksyyn tai sitten kannattajat joutuvat selittämään, että ei se meidän jumala nyt jaksa, kun sillä on sitä ja tätä ja ei se ole meidän jumalan hommia näitä tällaisia asioita hoidella.

        Sitten kun pöly on laskeutunut, niin kohta kerrotaan taas suu vaahdossa, kuinka rukous auttoi, rukous paransi, rukouksella tehtiin sitä ja tätä.


    • Tarkkaväännös

      Näin Raamatun väännös. Luuk.17:6. Niin Herra sanoi: Jos teillä olisi uskoa sinapinsiemenenkään verran, niin te voisitte sanoa tälle silkkiäispuulle: Nouse juuriltasi ja istuta itsesi mereen. Biblia (kirjakääröt). Mutta Herra sanoi: jos teillä olis usko niinkuin sinapin siemen, ja te sanoisitte tälle metsäfiikunapuulle: nouse ylös juurines ja istuta sinus mereen, niin se kuulis teitä.

      • "Nouse juuriltasi ja istuta itsesi mereen niin se kuulisi teitä."
        Ja kun otetaan se oikein tarkka käännös, niin ei sellaista kukaan koskaan ole milloinkaan sanonut, vaan kaikki on vain tarinankirjoittajan keksimää.
        Minä muuten sanoin pihallani olevalle omenapuulle, että kun et ole satoa tuottanut ja omenasi ovat mauttomia, niin istutan sinut saunan kiukaan tulipesään. Ja se puu kuuli minua ja toiveeni toteutui.


    • Tarpeeksi lujasti kun uskoo vaikkapa joulupukkiin, niin kyllä se ilmestyy sitten jouluaattoiltana ja ihan vielä ihmisen hahmossa. Lapset ainakin kiljuvat ja jännittävät onnesta, kun odottavat pukin tuloa ja sitä, mitä pukilla on tarjota. Monelle lapselle pukki on kuitenkin pettymys ja lahjat eivät vastaa odotusta. Tuli vain niitä villasukkia ja lapasia, eikä sitä kauko-ohjattavaa helikopteria, jossa on vielä kamerakin. Tähän on varmaankin sopivaa lisätä lapsen huokaus: Tapahtukoon kuitenkin niin kuin sinä pukki tahdot, eikä niin kuin minä tahdon."

    • raamatun.valheet

      Matt.13:31-33 "..sinapinsiemen, jonka mies kylvi maahansa. Se on pienin kaikista siemenistä."
      Sinapinsiemenkö mukamas pienin siemen? Ei ole.
      Raamattu valehtelee.
      Maailman pienin siemen painaa vain 0,0008 milligrammaa eli 0,000 0008 grammaa. Nämä pikkuriikkiset siemenet kuuluvat orkideoille eli kämmekkäkasveille (Orchidaceae)

    • Hän.oli.valehtelija

      Jeesushan tuossa vain valehteli. Aika outoa henkilöltä, joka oli tarinan mukaan ollut luomassa maailmaa, eikä tiennyt siemenistäkään tuon enempää. Tämäkin todistaa, että Raamatun Jeesus ei ollut kuka väitti olevansa. Hän oli pelkkä valehtelija, joka ei tiennyt biologiasta tuon taivaallista.

      • iloinen_naurajaa

        Kyllä. Jeesus oli saastainen valehtelija!!!


    • Ihmeistä minulla on omat vankat mielipiteeni, joista kenties joskus kirjoitankin, God willing.


      Yksi niistä mielipiteistä on se, että ihme on helpompi uskoa, jos se on tapahtunut
      1) itselle (muille tapahtuneet ”ihmeet” eivät voi olla ihmeitä)
      2) suuressa hädässä
      3) ilmeisen toivottomassa tilanteessa

      Sen vuoksi, jos ilmoittaisin, että viikon sisällä kristinuskon Jumala muuttaa maata kiertävän kuun pinnastaan keskipisteeseen asti Emmental-juustoksi (vieläpä niin, ettei kuun paino ja kiertorata muuttuisi),

      mitkään kemialliset tai fysikaaliset testit, jotka todistaisivat tuon juustoksi muuttumisen todella tapahtuneen,

      eivät vakuuttaisi suurta osaa tälle keskustelupalstalle kirjoittavista ateisteista.

      Nekin muutamat, jotka uskoisivat kuun muuttuneen juustoksi, eivät uskoisi (tai eivät ainakaan myöntäisi) ihmeen tapahtuneen.

      Ihmeitä kun ei tapahdu. Jos tapahtuisi, ne eivät olisikaan ihmeitä vaan luonnonilmiöitä.

      Hyvinkin pian tieteen foorumeilla esitettäisiin toinen toistaan tieteellisempiä selityksiä siitä, millä mekanismilla muutos on tapahtunut.

      Yksi suosituimmista olisi se, että äärimmäisen epätodennäköinenkin tapahtuma väistämättä tapahtuu joskus, kunhan tarpeeksi kauan odotetaan.

      • >>> Sen vuoksi, jos ilmoittaisin, että viikon sisällä kristinuskon Jumala muuttaa maata kiertävän kuun pinnastaan keskipisteeseen asti Emmental-juustoksi (vieläpä niin, ettei kuun paino ja kiertorata muuttuisi), mitkään kemialliset tai fysikaaliset testit, jotka todistaisivat tuon juustoksi muuttumisen todella tapahtuneen, eivät vakuuttaisi suurta osaa tälle keskustelupalstalle kirjoittavista ateisteista. >>>

        Tämä minusta on aina hassua, että uskovat itsekään eivät usko, että heidän jumalansa kykenisi ilmoittamaan itsensä meille epäuskoisille niin uskottavasti, että mekin uskoisimme jumalan olevan olemassa.

        Mistähän se johtuu?

        Siis he uskovat johonkin sellaiseen, jonka he eivät usko kykenevän ilmoittamaan itseään uskottavasti sellaiselle, joka ei usko kuin pikkulapsi jokaiseen hölmön ajatukseen, joka heille korvaan supatetaan.

        Jos kerran itsekin olet sitä mieltä, että jumalasi on sellainen taikaukko, joka esim. minulle ei vain keksisi mitään konstia ilmoittaa itseään uskottavasti, niin miksi sellaiseen sitten pitää itse uskoa?

        Heppu joka on luonut tämän kaiken, Auringonkin, tähdet ja ties mitä, hävittänyt kaikki ihmiset, yhtä juoppoa ja hänen perhettään lukuunottamatta yms, ei vain kykene ilmoittamaan itseään uskottavasti vuonna 2015. Mistä se voisi johtua?


    • Väärä.panikointi

      Joku lompakkonsa kadottanut on paniikissa ja ei pysty ajattelemaan rauhoittuen. Tähän paniikkiin todellakin auttaa istuminen alas ja rauhoittuminen.
      Ei ole väliä laittaako silmät kiinni vai ei, mutta se on tärkeää, että rauhoittuu. Ajatus alkaa nimittäin vähitellen toimimaan ja alkaa looginen pohdinta siitä, missä mahdollisesti viimeksi käytin tai ylipäätään näin lompakkoani. Päivä pitää viipaloida osiin ja sitten tuleekin ahaa elämys, jossa muistaa yhtäkkiä, että lompakko on toisten housujen takataskussa, kun tuli käytyä kaupassa ja samalla vaihdettua housuja.
      Uskovainen saman kokiessaan olisi tietysti ylistänyt jumalaansa lompakon löytymisestä ja rukousvastauksesta, vaikka kyse oli vain rauhoittumisesta ja kenties silmien sulkemisesta ja paniikin karkottamisesta ja sillä keinoin selkeä ajatuksen juoksu sai vallan ja asioita alkoi muistua mieleen.

      • Rukous on kokeilemistani tavoista nopeimmin tepsivä keino löytää kadonnut tavara.

        Hypnoosi saattaisi olla yhtä tehokas (en ole kokeillut enkä tiedä, onko asiasta vertailevia tutkimuksi), mutta ei yhtä nopea. Mistä sen hypnotisoijan saa käsiinsä niin pian, kuin hätätilanteessa tarvitsisi?

        Ei etsintärukouksen tehokkuudessa silti tarvitse aina olla kyse yliluonnollisesta ihmeestä. Voihan olla niinkin, että rukoillessa tietyt aivoalueet aktivoituvat toimimaan erityisen tehokkaasti.

        Mutta eihän lahjahevosen hampaita ole tapana tarkistaa.

        Jos se toimii, miksei sitä käyttäisi?

        Minun ei kumminkaan ole tarvinnut katua.

        Jos puolen minuutin rukouksella säästyy kuukausien etsimisestä, miksei siihen ateistikin voisi turvautua, oli vaikuttava mekanismi mikä tahansa?

        Mitä muuta siinä häviäisi, kuin korkeintaan hitusen arvokkuudestaan?


      • >>> Rukous on kokeilemistani tavoista nopeimmin tepsivä keino löytää kadonnut tavara. >>>

        No tällainen väite olisi hyvin helppoa todeta oikeaksi tieteellisin menetelmin.

        Skepsis ry antaa sinulle aika kasan rahaa, jos näytät tuon väitteesi toteen?

        Vai käykö niin, että jumalasi on niin ujo, että hän ei vain halua auttaa sinua, jos joku muukin saisi tietää hänen taikavoimistaan?


      • you.know.who

        Viittaan toiseen kirjoitukseeni, jossa oli tällainen pätkä:

        "Yksi niistä mielipiteistä on se, että ihme on helpompi uskoa, jos se on tapahtunut

        1) itselle (muille tapahtuneet ”ihmeet” eivät voi olla ihmeitä)

        2) suuressa hädässä

        3) ilmeisen toivottomassa tilanteessa"


        Yleensä en ole turvautunut rukoukseen kevytmielisesti vaan kohdissa 2) ja 3)

        Se suuri hätä on ollut esimerkiksi tarve löytää vaikkapa auton avaimet minuuttien sisällä, kun on ollut tosi tarve lähteä tiettyyn kellonaikaan mennessä (eikä aikataulu olisi mahdollistanut Skepsiksen kutsumista paikan päälle)

        ja toivoton tilanne esimerkiksi silloin, kun olen etsinyt jotain tärkeää ja/tai liian-kallista-hukattavaksi jo viikkojen ajan. Kerran oli kyseessä avain, jonka hukkaamisesta olisi peritty noin 40.000 markan sakko.
        Sen palauttamiseen oli 1 - 2 päivää aikaa ja kun "kaikki mahdolliset paikat" olin moneen kertaan kolunnut, lopulta piti nöyrtyä ja esittää pikarukous.
        Tuskin minuuttia enempää oli kulunut, kun aivoihini tuli ajatus: "Mene saunaan".

        Se avain oli saunassa. Ei se ollut missään helposti näkyvässä paikassa, mutta ei sitä minuuttia kauemmin tarvinnut etsiä, näin muistelen.

        Miten se sinne oli joutunut, siihen minulla ei ole mitään järjellistä selitystä, ei edes teoriaa. Poltergeist? Hammajainen?? (luetteloa lienee tarpeetonta jatkaa).

        Kun Vapahtajakin kieltäytyi sen ajan Skepsiksen ehdottamasta kokeesta ja totesi, ettei Jumalaa pidä kiusata,

        en usko, että ehdottamasi Skepsis-koe olisi mielekästä tehdä.

        Ainoa poikkeus voisi olla se, että Skepsis kaappaisi ihmisiä, krissejä ja vertailuaineistoksi ateisteja, ja teloittaisi ne koehenkilöt, jotka joko kieltäytyvät kokeesta tai joiden rukous ei toimi.

        Siinä tilanteessa Jumalakin saattaisi olla kiinnostunut näyttämään "taivaan merkit".

        Mutta muutamaan otteeseen evankeliumikertomuksissa Jeesus antoi ymmärtää, ettei suurikaan ihme saa skeptikkoa uskomaan, ei vaikka joku herätettäisiin kuolleista.


        "Mutta Abraham sanoi: 'Jos he eivät kuuntele Moosesta ja profeettoja, ei heitä saada uskomaan, vaikka joku nousisi kuolleista.'"
        [KR92: Luuk. 16:31]


      • you.know.who kirjoitti:

        Viittaan toiseen kirjoitukseeni, jossa oli tällainen pätkä:

        "Yksi niistä mielipiteistä on se, että ihme on helpompi uskoa, jos se on tapahtunut

        1) itselle (muille tapahtuneet ”ihmeet” eivät voi olla ihmeitä)

        2) suuressa hädässä

        3) ilmeisen toivottomassa tilanteessa"


        Yleensä en ole turvautunut rukoukseen kevytmielisesti vaan kohdissa 2) ja 3)

        Se suuri hätä on ollut esimerkiksi tarve löytää vaikkapa auton avaimet minuuttien sisällä, kun on ollut tosi tarve lähteä tiettyyn kellonaikaan mennessä (eikä aikataulu olisi mahdollistanut Skepsiksen kutsumista paikan päälle)

        ja toivoton tilanne esimerkiksi silloin, kun olen etsinyt jotain tärkeää ja/tai liian-kallista-hukattavaksi jo viikkojen ajan. Kerran oli kyseessä avain, jonka hukkaamisesta olisi peritty noin 40.000 markan sakko.
        Sen palauttamiseen oli 1 - 2 päivää aikaa ja kun "kaikki mahdolliset paikat" olin moneen kertaan kolunnut, lopulta piti nöyrtyä ja esittää pikarukous.
        Tuskin minuuttia enempää oli kulunut, kun aivoihini tuli ajatus: "Mene saunaan".

        Se avain oli saunassa. Ei se ollut missään helposti näkyvässä paikassa, mutta ei sitä minuuttia kauemmin tarvinnut etsiä, näin muistelen.

        Miten se sinne oli joutunut, siihen minulla ei ole mitään järjellistä selitystä, ei edes teoriaa. Poltergeist? Hammajainen?? (luetteloa lienee tarpeetonta jatkaa).

        Kun Vapahtajakin kieltäytyi sen ajan Skepsiksen ehdottamasta kokeesta ja totesi, ettei Jumalaa pidä kiusata,

        en usko, että ehdottamasi Skepsis-koe olisi mielekästä tehdä.

        Ainoa poikkeus voisi olla se, että Skepsis kaappaisi ihmisiä, krissejä ja vertailuaineistoksi ateisteja, ja teloittaisi ne koehenkilöt, jotka joko kieltäytyvät kokeesta tai joiden rukous ei toimi.

        Siinä tilanteessa Jumalakin saattaisi olla kiinnostunut näyttämään "taivaan merkit".

        Mutta muutamaan otteeseen evankeliumikertomuksissa Jeesus antoi ymmärtää, ettei suurikaan ihme saa skeptikkoa uskomaan, ei vaikka joku herätettäisiin kuolleista.


        "Mutta Abraham sanoi: 'Jos he eivät kuuntele Moosesta ja profeettoja, ei heitä saada uskomaan, vaikka joku nousisi kuolleista.'"
        [KR92: Luuk. 16:31]

        <<, Mutta muutamaan otteeseen evankeliumikertomuksissa Jeesus antoi ymmärtää, ettei suurikaan ihme saa skeptikkoa uskomaan, ei vaikka joku herätettäisiin kuolleista.

        "Mutta Abraham sanoi: 'Jos he eivät kuuntele Moosesta ja profeettoja, ei heitä saada uskomaan, vaikka joku nousisi kuolleista.'"

        [KR92: Luuk. 16:31]>>>

        No ehkä jumalan ei kannataisi uskoa noiden kuolleiden äijien juttuja, vaan testata että löytyisikö sitä mielikuvitusta jumalalta sinapinsiemenen verran, jotta skeptikko saadaan omaan jumaluuteen uskomaan.

        Henkiolennolle, joka kykenee sormea napsauttamalla tuhoaman vaikka koko maailmanlaikkeuden sen ei luulisi olevan ylivoimaisen vaikea tehtävä.

        Minä en jaksa uskoa, että oikea jumala olisi niin kyvytön kuin miten sinä oman jumalasi miellät.

        Mutta voihan se olla että olet oikeassa ja jumalasi on sellainen toivoton tumpelo, joka ei siihen kykene.

        Jospa paluukin on viivästynyt siksi että siellä se reppana on jo 2000 vuotta miettinyt että miten oma jumaluus ilmoitetaan uskottavasti epäileväiselle. Olisihan se noloa kun jumala höökää tuolta sitten leijonakasvoisten heinäsirkkojen kanssa ja hänelle nauraisi aidanseipäätkin. Voisi ottaa luonnolle.


    • Tehdäänkö Tuomas-kuoma pieni testi? Minä otan sinun lompakkosi ja piilotan sen ja sinä yrität jumalaasi rukoilemalla saada selville, missä lompakkosi on? Takaan, että mitkään jumalat eivät kykene sinulle paljastamaan lompakon paikkaa. Saat polvet ruvella rukoilla aamusta iltaan ja jumalasi ei pysty lompakon paikkaa sinulle kertomaan. Ennemmin joku selvänäkijä voisi päästä lompakon jäljille ja en nyt tarkoita mitään jumalaan uskovaa selvänäkijää.

    • Oma kokemukseni on se, että pilan päiten tehtyyn rukoukseen on turha odottaa vastausta,

      tai jos se vastaus tulee, se ei kokeilijaa miellytä, pikemmin päin vastoin.

      Yksi rukouksen kuulluksi tulemisen edellytyksistä mielestäni on todellinen tarve ja joko usko siihen, että Jumala kuulee vaikka ei aina vastaakaan,

      tai ainakin avoin mieli, avoin sille mahdollisuudelle, että ainakin teoriassa tämä voisi toimiakin.

      "Huuda minua avuksi hädän päivänä! Minä pelastan sinut, ja sinä kunnioitat minua."
      [KR92: Ps. 50:15]


      Olen rukoillut hyvin monta vuotta tietyn, tärkeäksi kokemani asian takia,
      ja viime yönä rukoukseeni vastattiin.

      Siltä ainakin tällä hetkellä näyttää.

      Sen takia olen tavoistani poiketen ottanut tähän aiheeseen näin voimakkaasti kantaa.

      • >>>>Yksi rukouksen kuulluksi tulemisen edellytyksistä mielestäni on todellinen tarve >>>>>

        Sekö ei ole todellinen tarve, että jumalasi saisi itsensä uskottavasti ilmaistua jokaiselle? Koska jos se ei ole todellinen tarve, niin sitten hän ei ole kaikkien jumala, vaan jokin peräkylän jumala, jollaisia on jumalien hautausmaalla ihan jonoksi asti.


      • 3X7

        Jumala ei ole ihmisen käskettävissä, Hän antaa meille sen mitä tarvitsemme, se ei ole aina sama asia mitä rukoilemme. Hän on vanhurskas ja oikeamielinen.


    • Opettajatar14

      Hey You! I mean really!

      Ihanko tosissaan tarjoat rukoushaastetta, ja jonkin vuoren siirtymisestä?
      Et sitten syvällisempää keksinyt?

      Jumala "kuulee" vain rukoukset, jotka tulevat Hänen omiltaan ja heillä on ymmärräys, että mitä sopii rukoilla. Jumala vastaa kaikkiin rukouksiin, mutta ei meidän oman tahtomme mukaan. Sillä olen kuullut maallikkojen rukouksia, ja olen kovin pahoillani niistä. He pyytävät Jumalalta typeryyksiä kuten parempaa autoa, että naapuri tulisi mustasukkaiseksi. Joten...

      Jos olet kerran lukenut Pyhästä Jumalasta, ja hänen Poikansa opettamasta rukouksesta niin varmaan olet käsittänyt, että meidän tulee rukoilla Isä meidän rukousta:

      Evankeliumi Matteuksen mukaan luku 6
      9 Rukoilkaa siis te näin: Isä meidän, joka olet taivaissa! Pyhitetty olkoon sinun nimesi;
      10 tulkoon sinun valtakuntasi; tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niinkuin taivaassa;
      11 anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme;
      12 ja anna meille meidän velkamme anteeksi, niinkuin mekin annamme anteeksi meidän velallisillemme;
      13 äläkä saata meitä kiusaukseen; vaan päästä meidät pahasta, sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Amen.

      Noh, eikös viime yönä aikamoinen "vuori" siirtynyt Pariisissa? Ole varovainen, mitä rukoilet Jumalalta sillä vastaus saatta olla jotain muuta kuin odotit.

      Ai, merkkiäkö sinä tahdoit? Nyt sait sen.

      Joel 2:30 Minä annan teidän nähdä merkkejä taivaalla ja maan päällä: verta, tulta ja savupatsaita.

      Eikös tämä sinulle vielä riitä? Lisää saat varmasti.

      Aikasi kuluksi voisit vaikka aloittaa rukoushaasteen, että kaikki rakkauden tuhoajat katoaisivat maailmasta! Eli Isä meidän rukousta lausumaan vaan, koko Suomen kansa! AAMEN!

      • >>> Ihanko tosissaan tarjoat rukoushaastetta, ja jonkin vuoren siirtymisestä?

        Et sitten syvällisempää keksinyt? >>>

        No olen pahoillani jos kristinuskon keskeisen henkilön oma esimerkki ei ole sinusta riittävän syvällinen! Niin syytön minä siihen olen, jos Jeesus ei ole makuusi tarpeeksi syvällinen. Et ole ilmeisesti lukenut joko ketjun avausviestiä tai sitten raamattua.

        Katsos kun kaikki jumalille osoitetut rukoushaasteet aina epäonnistuvat siksi, että rukouksen sisältö oli väärä, lapsellinen, typerä, hölmö, liian pinnallinen yms, niin ajattelin, että josko tämä Jeesus olisi jokaisen makuun riittävän henkevä, ei typerä, ei pinnallinen sekä tarpeeksi syvällinen:

        Jeesus vastasi: "Totisesti: jos teillä olisi uskoa ettekä epäilisi, te ette ainoastaan tekisi tätä viikunapuulle, vaan te voisitte sanoa tälle vuorellekin: 'Nouse paikaltasi ja paiskaudu mereen', ja niin tapahtuisi.

        >>> Jos olet kerran lukenut Pyhästä Jumalasta, ja hänen Poikansa opettamasta rukouksesta niin varmaan olet käsittänyt, että meidän tulee rukoilla Isä meidän rukousta: >>

        Emmekö saisi rukoilla mitään muuta?

        Entäpä tämä:

        >> Jeesus vastasi: "Totisesti: jos teillä olisi uskoa ettekä epäilisi, te ette ainoastaan tekisi tätä viikunapuulle, vaan te voisitte sanoa tälle vuorellekin: 'Nouse paikaltasi ja paiskaudu mereen', ja niin tapahtuisi. >>

        Jeesus vitsaili? Haluisi kujeilla opetuslapsten kanssa, jotka tiesi hieman hölmöiksi ja yksinkertaisiksi, jotka uskovat kaiken typeryyden jota Jeesus suustaan päästelee?

        >>> Noh, eikös viime yönä aikamoinen "vuori" siirtynyt Pariisissa? >>

        Ahaa. Se oli jumalasi tekosia? Oletko ylpeä?

        >>> Ole varovainen, mitä rukoilet Jumalalta sillä vastaus saatta olla jotain muuta kuin odotit. >>

        Jeesus ei kyllä aivan noin sanonut vaan mm. näin:

        >> Niinpä minä sanon teille: Mitä ikinä te rukouksessa pyydätte, uskokaa, että olette sen jo saaneet, ja se on teidän. >>

        Vai sanoiko Jeesus tuossa kuten sinä asian näet, eli että mitä ikinä rukouksessa pyydätte, niin paskat siitä, saatte ihan mitä sattuu?

        Olen kyllä huomannut että saatat olla oikeassa, sillä monet ovat uskossa rukoilleet vaikkapa leukemiaa sairastavan lapsensa puolesta ja hän sitten kuitenkin kuoli, niin tällainen rukoksen arpajaiskone jumalasi näyttää toisaalta olevan.

        Eikös ole kuitenkin vähän sitten pelottavaa rukoilla jumalilta apua, jos sieltä saattaa tulla paskaa naamaan koko rahalla, vaikka toivoi vaikkapa terveyttä äidille?

        >>> Joel 2:30 Minä annan teidän nähdä merkkejä taivaalla ja maan päällä: verta, tulta ja savupatsaita.

        Eikös tämä sinulle vielä riitä? Lisää saat varmasti. >>>

        Oletko todellakin sitä mieltä, että eilinen Pariisi oli jonkun uskovan rukouspyynnön vastaus sinun jumalaltasi?

        Joku voisi sanoa että sairas mieli. Minä en, sillä minä ymmärrän sinua kyllä.


      • Opettajatar14

        Kuten varmaan luit kirjoitukseni huolellisesti läpi niin tiedät, että vastaukseni oli vastaava kuin vastaus "Joonan merkistä." Todellakin, se oli tuhoajan seuraajien rukousvastaus. Eli paholaisen lapsien. Jos olet paholaisen puolella niin tämä on sellainen maailma, mitä itse kylvät ympärillesi. Siksi ei pidä Jumalaa syyttää maailman julmuuksista.

        Jeesus opetti opetuslapsian, ja sanoi,

        Evankeliumi Matteuksen mukaan luku 6:33 Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin.

        Pointtini oli se, että antoiko Jumala sinulle mainitsemasi rukouksen henkilökohtaiseksi missioksi vai ihanko vaan provosoit lähimmäisiäsi?

        Kun rukoilet, sinun pitää tietää, että kuka on Herrasi ja kenen oppeja noudatat.
        Rukousvastaus tulee Herraltasi. Kas kun, se mene niin, että "Kenen lauluja laulat, sen leipää syöt."


      • Opettajatar14 kirjoitti:

        Kuten varmaan luit kirjoitukseni huolellisesti läpi niin tiedät, että vastaukseni oli vastaava kuin vastaus "Joonan merkistä." Todellakin, se oli tuhoajan seuraajien rukousvastaus. Eli paholaisen lapsien. Jos olet paholaisen puolella niin tämä on sellainen maailma, mitä itse kylvät ympärillesi. Siksi ei pidä Jumalaa syyttää maailman julmuuksista.

        Jeesus opetti opetuslapsian, ja sanoi,

        Evankeliumi Matteuksen mukaan luku 6:33 Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin.

        Pointtini oli se, että antoiko Jumala sinulle mainitsemasi rukouksen henkilökohtaiseksi missioksi vai ihanko vaan provosoit lähimmäisiäsi?

        Kun rukoilet, sinun pitää tietää, että kuka on Herrasi ja kenen oppeja noudatat.
        Rukousvastaus tulee Herraltasi. Kas kun, se mene niin, että "Kenen lauluja laulat, sen leipää syöt."

        >>> Siksi ei pidä Jumalaa syyttää maailman julmuuksista. >>

        Jumalasi on kaiken tietämäni mukaan arvoasteikolla paholaisen yläpuolella, niin jumalasi sallii hänen tehdä tekosensa, joten kyllä minä sen perimmäisen syyn heitän jumalasi niskaan.

        Mutta en päässyt sitä itse hänelle kasvokkainen kertomaan, kun hän piileskelee jossain luolassa tai missä nyt sitten lymyää.

        >>> Evankeliumi Matteuksen mukaan luku 6 >>

        No en tiedä että mikä painos sinulla on, mutta minulla on muutakin sisältöä kuin Matteuksen 6 luku.

        >> Pointtini oli se, että antoiko Jumala sinulle mainitsemasi rukouksen henkilökohtaiseksi missioksi vai ihanko vaan provosoit lähimmäisiäsi? >>

        Minulla ei ole sinapinsiemen vertaa uskoa mielikuvituskaveriisi, joten siksi minä pyysinkin teitä, joilla on edes sinapinsiemenen verran uskoa, rukoilemaan, koska teidän rukouksenne pitäisi toteutua pilkulleen, mikäli raamattua on uskominen.

        Mutta sinäkään et siis usko, että jumalasi kykenee rukousksesi täyttämään, etkä välttämättä uskalla edes kokeilla, sillä kuten sanoit, niin sieltähän saattaa sitten tulla ihan mitä tahansa vastauksena. Että parempi varuilta pitää suu supussa ja toiveet visusti omana tietona, että ei vain käy kuten Pariisissa eilen.

        >>> Kun rukoilet, sinun pitää tietää, että kuka on Herrasi ja kenen oppeja noudatat. >>>

        En minä jaksa tuollaista, niin siksi minä pyysinkin teitä parempia ihmisiä ja uskovaisia sen tekemään. Mutta ettepä te näköjään luota jumalaanne yhtään sen enempää kuin minäkään.

        >>> Rukousvastaus tulee Herraltasi. Kas kun, se mene niin, että "Kenen lauluja laulat, sen leipää syöt." >>>

        Minä en usko sinun jumalaasi enkä toisaalta siihen sarvipäähänkään, samasta huonosta sadusta ovat karanneet, mutta jos sinä kerran pidät niitä todellisina, niin Tahkovuori Itämeressä eilen kello 10 olisi saanut minut toisiin ajatuksiin.


      • Opettajatar14

        Minun Jumalani ei vastaa kenenkään itkupotkuraivareihin "Mutku mä tahon!" -vaatimuksiin. Enkä vastaa minäkään.
        Joten en rukoillut pyytämääsi rukousta vaan aivan jotain muuta.
        Ja sain vastauksen, juuri sellaisen kuin halusin. Kiitos siitä!

        Tässä keskustelussa itseasiassa ei ole lainkaan väliä siitä, että uskooko Raamatun kirjoitusten olevan tosia vai ei. Vaan kyse on siitä, että mitä on todella Raamattuun kirjoitettu. Kuten varmaan tiedät, että siteeraamalla kirjoituksia sieltä täältä johdattaa ymmärtämättömän harhaan. Vai luetko kaikki kirjasi ottamalla umpimähkään lauseen sieltä ja toisen täältä? Miten olet onnistunut referoinneissasi noin niin kuin yleensä?

        Tuo vuoren siirtyminen oli käsittääkseni vertaus, jossa Jeesus vertasi vuoren siirtymistä meren halkaisemiseen.

        2. Mooseksen kirja 14:16 Kohota sauvasi, ojenna kätesi merta kohti ja halkaise sen vedet, niin israelilaiset voivat kulkea meren poikki kuivaa maata pitkin.

        Jos tarvitsen Jumalan tehtävään vuoren siirtymistä niin sitten sitä rukoilen. Nyt en näe sitä tarpeelliseksi.
        Oletko muuten nähnyt dokkareita, jotka kertovat meren jakautumisesta?
        Ne on aika mielenkiintoisia. Thanks to Google!

        Hyvää Yötä!
        God bless!


      • Opettajatar14 kirjoitti:

        Minun Jumalani ei vastaa kenenkään itkupotkuraivareihin "Mutku mä tahon!" -vaatimuksiin. Enkä vastaa minäkään.
        Joten en rukoillut pyytämääsi rukousta vaan aivan jotain muuta.
        Ja sain vastauksen, juuri sellaisen kuin halusin. Kiitos siitä!

        Tässä keskustelussa itseasiassa ei ole lainkaan väliä siitä, että uskooko Raamatun kirjoitusten olevan tosia vai ei. Vaan kyse on siitä, että mitä on todella Raamattuun kirjoitettu. Kuten varmaan tiedät, että siteeraamalla kirjoituksia sieltä täältä johdattaa ymmärtämättömän harhaan. Vai luetko kaikki kirjasi ottamalla umpimähkään lauseen sieltä ja toisen täältä? Miten olet onnistunut referoinneissasi noin niin kuin yleensä?

        Tuo vuoren siirtyminen oli käsittääkseni vertaus, jossa Jeesus vertasi vuoren siirtymistä meren halkaisemiseen.

        2. Mooseksen kirja 14:16 Kohota sauvasi, ojenna kätesi merta kohti ja halkaise sen vedet, niin israelilaiset voivat kulkea meren poikki kuivaa maata pitkin.

        Jos tarvitsen Jumalan tehtävään vuoren siirtymistä niin sitten sitä rukoilen. Nyt en näe sitä tarpeelliseksi.
        Oletko muuten nähnyt dokkareita, jotka kertovat meren jakautumisesta?
        Ne on aika mielenkiintoisia. Thanks to Google!

        Hyvää Yötä!
        God bless!

        >> Minun Jumalani ei vastaa kenenkään itkupotkuraivareihin "Mutku mä tahon!" -vaatimuksiin. Enkä vastaa minäkään. >>

        Ei tässä ole itkupotkuraivareista kukaan muu puhunut kuin sinä.

        Jeesus sanoo selkeästi että minkä uskossa pyydätte, sen te saatte. Ei edes pientä ehtoa että ei saa.

        Jeesus siis valehteli?

        >>> Joten en rukoillut pyytämääsi rukousta vaan aivan jotain muuta. >>

        No sinähän kiva ihminen olet!

        >> Ja sain vastauksen, juuri sellaisen kuin halusin. Kiitos siitä! >>

        Mahtoiko se tapahtua Pariisissa perjantai-iltana, kuten tuossa ylempänä vihjailit?

        >>> Vaan kyse on siitä, että mitä on todella Raamattuun kirjoitettu. >>

        No mitä Jeesus sitten todella tarkoitti kun sanoi, että minkä te uskossa pyydätte, sen te saatte?

        >>> Kuten varmaan tiedät, että siteeraamalla kirjoituksia sieltä täältä johdattaa ymmärtämättömän harhaan. >>

        Saat nyt yhdistää ihan mitä tahansa Jeesuksen sanoihin, niin kerro minulle sitten ne jakeet, joiden kanssa nuo Jeesuksen sanat pitää lukea ja joiden kautta selviää, että Jeesus ei tarkoittanut mitä sanoi.

        >>> Tuo vuoren siirtyminen oli käsittääkseni vertaus, jossa Jeesus vertasi vuoren siirtymistä meren halkaisemiseen. >>

        Käsitääkseni Jeesus sanoi siinä suorasanaisen esimerkin siitä, että mihin rukous kykenee, jos se uskossa sanotaan.

        >>> Oletko muuten nähnyt dokkareita, jotka kertovat meren jakautumisesta? >>

        No ei paljoa sadut kiinnosta.

        >> Thanks to Google! >>

        Uskosin, että google ja youtube tulee olemaan sinun hukkuvan jumalasi oljenkorsi vielä hetken.

        >>> Hyvää Yötä!>>

        Kiitos ja hyvää huomenta.

        >>> God bless! >>

        Voin varmaan itse valita, että minkä jumalan siunauksia otan vastaan? On vara mistä valita. Taidan valita Kakan, kun se on minusta aika hauska nimi, jopa jumalalle.


      • Opettajatar14

        Kiitos, päivä onkin alkanut mukavasti! Entä sinulla?

        Maailmassa tapahtuneet verenvuodatukset eivät ole minun juhlinnan aihe. Olen kristitty. Uutisissa kerrottiin, että taas jotkut äärimuslimit juhlivat PRSn tapahtumia niin kuin NYCin 9/11 tapahtumia juhlittiin.

        Rukoukseeni vastattiin eli tulit monien muiden kanssa synnintuntoon.
        Vielä olet kuin uhmakas pikkuskidi, joka huutaa vanhemmilleen: "Minä ite!" ja sitten kurapöksyt väärin päin kiukuttelee muille, kun kurahousut hiertää.
        Ei se mitään, sitä kipuilua se kasvu on. Jatka Raamatun tutkimista. Siksi sitä todellisuudessa tutkit, nyt on sinun "etsikkoaika." Käytä aikasi huolellisesti. Etsikkoaika ei ole ikuinen. Ks. Markus 4:1-20. Huom! 4:15.

        Tiedän sen, onhan minullakin ollut hetkeni, kun epäilin Jumalan rakkauden voimaa ja sen merkitystä omaan elämääni. Sain vahvistuksen uskolleni ja minusta tuli kristitty, kun jatkoin Raamatun tutkimista.
        Matt. 7:7 "Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan.

        Nyt etsikkoaikana älä herjaa Jumalaa, vaan osoita kunnioitusta Isää, Poikaa ja Pyhää Henkeä kohtaan. Sinulle ei ole haitaksi puhua siivosti, vaikka et ole kristitty. En usko Joulupukkiin, mutta en silti kirjoittele herjakirjoituksia hänestä.

        1. Kor. 6:9 Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet,
        10 eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, pilkkaajat eivätkä riistäjät.

        Uskosta vähän lisää. Kirjoitin jo, että ne jotka ovat osallisina Jumalan valtakunnassa, saavat pyytää mitä tahansa. Siis opetuslapset. He pyytävät ymmärryksessä ja uskossa. Piru aina yrittää vähän höynäyttä pientä kulkijaa, yrittihän hän höynäyttää itse Jeesustakin (Matteus 4:1-11).

        1. askel kohti uskoa on lukea Raamattua ja pyytää Jumalaa oppaaksi tielle (Luuk. 3:16, Luuk. 11:13).

        Usko on niillä kristityillä, jotka ovat Jumalan lapsia, rakastavat Jumalaa ja pitävät hänen käskynsä. Jumalan oman usko ei tule ihmisestä itsestään, vaan usko on Jumalan lahja. Siksi ihminen pysyy poissa _kuolemansynnistä,_ Jumala pitää huolen omistaan (Ps. 37:24). Kun hän tekee _syntiä_ niin armosta hän saa katua ja tehdä parannuksen (Matt. 11:30, Mark. 1:15, Ap.t. 2:38). Hyvä niin, että meitä testataan nyt, ettemme täydellisessä maailmassa enää horju, ja tuo tätä samaa maailman ryönää sinne (Matt. 18:7).

        Omauskoiset ihmiset yleensä möykkäävät. Oli sitten kyse uskonnosta, ateismista, viherpiiperrykseksestä tms. Heidän täytyy todistaa itselleen ja muille, että ovat oikealla tiellä vaikka eivät välttämättä ole. Ateisit ovat kovimpia öykkäreitä, joita tiedän. He eivät kunnioita toisten mielipiteitä, ja väittävät olevansa fiksuja, kun ihan itse osasivat googlata virherpiipertäjien kaiken parantavan tehojuoman. He luulevat ymmärtävänsä maailman syntymän, koska ovat googlanneet, että semmoinenkin teoria on olemassa, ja siksi se on heidän totuus. Lisäksi he uskovat kaiken sen ryönän, jota media työntää mm. aktiivihiilimäärityksistä. Sen avulla muka voidaan määrittää fossiilien ikä miljardien vuosien päähän, vaikka todellisuudessa esim. C-14 menetelmä ei ole tarkka laisinkaan. Itse olen tehnyt paljon labrahommia ja tiedän, että ihmisiä on höynäytetty ja huolella. Kandee googlata huolella, eikä uskoa eniten möykkäävää.

        Usko tarkoittaa:
        Joh. 3
        3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."
        4 Nikodemos kysyi: "Miten joku voisi vanhana syntyä? Miten joku voisi mennä takaisin äitinsä kohtuun ja syntyä toisen kerran?"
        5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan.
        6 Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä.
        7 Älä kummeksu sitä, että sanoin sinulle: 'Teidän täytyy syntyä uudesti.'

        18 Sitä, joka uskoo häneen, ei tuomita, mutta se, joka ei usko, on jo tuomittu, koska hän ei uskonut Jumalan ainoaan Poikaan.

        Siksi on myös kirjoitettu: Joh. 10:25-30, Room. 5 (Huom! 5:15-17), 1. Joh. 4.

        Koko Johanneksen evankeliumi on hyvä lukea läpi. Se on kirjoitettu jo uskossa oleville, uskon vahvistukseksi. Erityisesti haluan nostaa kohdan:
        Joh. 14:21 Joka on ottanut vastaan minun käskyni ja noudattaa niitä, se rakastaa minua. Ja minun Isäni rakastaa sitä, joka rakastaa minua, ja häntä minäkin rakastan ja ilmaisen hänelle itseni."

        Kun olet Jumalan opetuslapsi eli olet uskossa Jumalan armosta niin et enää ole altis maailman kuvotuksille vaan pysyt poissa asioista, jotka saavat sinut voimaan huonosti. Et enää hekumoi omaa näyttämisen haluasi, ja rukoile pönkittääksesi egoasi. Siksi saat, mitä pyydät.

        Jos oikeasti haluatte kääntyä iljettävistä teoistanne niin kääntykää Jumalan puoleen ja anokaa armoa. Silloin ehkä näette kokonaisuuden, rakastatte ja noudatatte hänen tahtoaan ja rakkaus täyttää teidät.


      • Opettajatar14 kirjoitti:

        Kiitos, päivä onkin alkanut mukavasti! Entä sinulla?

        Maailmassa tapahtuneet verenvuodatukset eivät ole minun juhlinnan aihe. Olen kristitty. Uutisissa kerrottiin, että taas jotkut äärimuslimit juhlivat PRSn tapahtumia niin kuin NYCin 9/11 tapahtumia juhlittiin.

        Rukoukseeni vastattiin eli tulit monien muiden kanssa synnintuntoon.
        Vielä olet kuin uhmakas pikkuskidi, joka huutaa vanhemmilleen: "Minä ite!" ja sitten kurapöksyt väärin päin kiukuttelee muille, kun kurahousut hiertää.
        Ei se mitään, sitä kipuilua se kasvu on. Jatka Raamatun tutkimista. Siksi sitä todellisuudessa tutkit, nyt on sinun "etsikkoaika." Käytä aikasi huolellisesti. Etsikkoaika ei ole ikuinen. Ks. Markus 4:1-20. Huom! 4:15.

        Tiedän sen, onhan minullakin ollut hetkeni, kun epäilin Jumalan rakkauden voimaa ja sen merkitystä omaan elämääni. Sain vahvistuksen uskolleni ja minusta tuli kristitty, kun jatkoin Raamatun tutkimista.
        Matt. 7:7 "Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan.

        Nyt etsikkoaikana älä herjaa Jumalaa, vaan osoita kunnioitusta Isää, Poikaa ja Pyhää Henkeä kohtaan. Sinulle ei ole haitaksi puhua siivosti, vaikka et ole kristitty. En usko Joulupukkiin, mutta en silti kirjoittele herjakirjoituksia hänestä.

        1. Kor. 6:9 Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet,
        10 eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, pilkkaajat eivätkä riistäjät.

        Uskosta vähän lisää. Kirjoitin jo, että ne jotka ovat osallisina Jumalan valtakunnassa, saavat pyytää mitä tahansa. Siis opetuslapset. He pyytävät ymmärryksessä ja uskossa. Piru aina yrittää vähän höynäyttä pientä kulkijaa, yrittihän hän höynäyttää itse Jeesustakin (Matteus 4:1-11).

        1. askel kohti uskoa on lukea Raamattua ja pyytää Jumalaa oppaaksi tielle (Luuk. 3:16, Luuk. 11:13).

        Usko on niillä kristityillä, jotka ovat Jumalan lapsia, rakastavat Jumalaa ja pitävät hänen käskynsä. Jumalan oman usko ei tule ihmisestä itsestään, vaan usko on Jumalan lahja. Siksi ihminen pysyy poissa _kuolemansynnistä,_ Jumala pitää huolen omistaan (Ps. 37:24). Kun hän tekee _syntiä_ niin armosta hän saa katua ja tehdä parannuksen (Matt. 11:30, Mark. 1:15, Ap.t. 2:38). Hyvä niin, että meitä testataan nyt, ettemme täydellisessä maailmassa enää horju, ja tuo tätä samaa maailman ryönää sinne (Matt. 18:7).

        Omauskoiset ihmiset yleensä möykkäävät. Oli sitten kyse uskonnosta, ateismista, viherpiiperrykseksestä tms. Heidän täytyy todistaa itselleen ja muille, että ovat oikealla tiellä vaikka eivät välttämättä ole. Ateisit ovat kovimpia öykkäreitä, joita tiedän. He eivät kunnioita toisten mielipiteitä, ja väittävät olevansa fiksuja, kun ihan itse osasivat googlata virherpiipertäjien kaiken parantavan tehojuoman. He luulevat ymmärtävänsä maailman syntymän, koska ovat googlanneet, että semmoinenkin teoria on olemassa, ja siksi se on heidän totuus. Lisäksi he uskovat kaiken sen ryönän, jota media työntää mm. aktiivihiilimäärityksistä. Sen avulla muka voidaan määrittää fossiilien ikä miljardien vuosien päähän, vaikka todellisuudessa esim. C-14 menetelmä ei ole tarkka laisinkaan. Itse olen tehnyt paljon labrahommia ja tiedän, että ihmisiä on höynäytetty ja huolella. Kandee googlata huolella, eikä uskoa eniten möykkäävää.

        Usko tarkoittaa:
        Joh. 3
        3 Jeesus vastasi hänelle: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa."
        4 Nikodemos kysyi: "Miten joku voisi vanhana syntyä? Miten joku voisi mennä takaisin äitinsä kohtuun ja syntyä toisen kerran?"
        5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan.
        6 Mikä on syntynyt lihasta, on lihaa, mikä on syntynyt Hengestä, on henkeä.
        7 Älä kummeksu sitä, että sanoin sinulle: 'Teidän täytyy syntyä uudesti.'

        18 Sitä, joka uskoo häneen, ei tuomita, mutta se, joka ei usko, on jo tuomittu, koska hän ei uskonut Jumalan ainoaan Poikaan.

        Siksi on myös kirjoitettu: Joh. 10:25-30, Room. 5 (Huom! 5:15-17), 1. Joh. 4.

        Koko Johanneksen evankeliumi on hyvä lukea läpi. Se on kirjoitettu jo uskossa oleville, uskon vahvistukseksi. Erityisesti haluan nostaa kohdan:
        Joh. 14:21 Joka on ottanut vastaan minun käskyni ja noudattaa niitä, se rakastaa minua. Ja minun Isäni rakastaa sitä, joka rakastaa minua, ja häntä minäkin rakastan ja ilmaisen hänelle itseni."

        Kun olet Jumalan opetuslapsi eli olet uskossa Jumalan armosta niin et enää ole altis maailman kuvotuksille vaan pysyt poissa asioista, jotka saavat sinut voimaan huonosti. Et enää hekumoi omaa näyttämisen haluasi, ja rukoile pönkittääksesi egoasi. Siksi saat, mitä pyydät.

        Jos oikeasti haluatte kääntyä iljettävistä teoistanne niin kääntykää Jumalan puoleen ja anokaa armoa. Silloin ehkä näette kokonaisuuden, rakastatte ja noudatatte hänen tahtoaan ja rakkaus täyttää teidät.

        >>> Rukoukseeni vastattiin eli tulit monien muiden kanssa synnintuntoon. >>>

        Ai jaa. Enpä ole itse huomannut tulleeni synnintuntoon, kun se on yhtä hölmö uskontojen kehittämä termi kuin mikä tahansa muukin uskontojen keksimä asia.

        >> Vielä olet kuin uhmakas pikkuskidi, joka huutaa vanhemmilleen: "Minä ite!" ja sitten kurapöksyt väärin päin kiukuttelee muille, kun kurahousut hiertää. >>

        MIhin tämä liittyy? Sinun jumalaasi vai joihinkin muihin jumaliin tuhansista?

        Vai että sinä olet uhmakas pikkuskidi ja kun sinä ryömit polvet verillä jumalaasi nöyristelleen, niin hän tulee kääntämään kurahoususi?

        >> Jatka Raamatun tutkimista. >>

        Ei satukirjat enää kiinnosta tässä iässä, mutta mukavaa, jos sinulle vielä sadut saavat elämään jännitystä.

        >>> Nyt etsikkoaikana älä herjaa Jumalaa, vaan osoita kunnioitusta Isää, Poikaa ja Pyhää Henkeä kohtaan. >>

        Minulla on tieto siitä, että miten sinunkin jumalasi on syntynyt, niin minä en oikein noiden mielikuvituskavereiden puoleen enää viitsi kääntyä. Olematonta ei voi pilkata, eikä sen puoleen kunnioittaakaan.

        >> En usko Joulupukkiin, mutta en silti kirjoittele herjakirjoituksia hänestä. >>

        Mutta jos joku uskoo oikein palavasti ja sydämestään joulupukkiin, niin muuttuko se silloin todeksi?

        >>> esim. C-14 menetelmä ei ole tarkka laisinkaan >>

        Ahaa, no nyt selvisi. Sinä oletkin pekkareinikais-jumalan palvoja ja kannattaja. Olisihan tuo pitänyt arvata.

        >>> Itse olen tehnyt paljon labrahommia >>

        No mutta tämäpä hauskaa! Sinä voit tieteellisen työn kautta kumota minkä tahansa tieteellisen teorian ja sinusta tulee juhlittu sankari. Palkkaa Pekka kumppaniksi, niin tie ties minne on avoinna.

        >>> Kandee googlata huolella >>

        Unohdin jo sinun jumalasi oljenkorren. Sorry.

        >>> Usko tarkoittaa: >>

        Oikea vastaus on kylläkin itsepetosta.


    • Tehdään sitten niin, että teen tuon em. kokeen esim. adventtikirkossa ja kähvellän jonkun seurakuntalaisen lompakon. Takaan, että vaikka seurakuntalainen tai koko seurakunta polvet verissä rukoilisivat lompakon löytymisen puolesta, niin sitä lompakkoa ei vain löydy ja vaikka koko Suomen poliisivoimat valjastettaisiin koirineen etsimään lompakkoa, niin sitä lompakkoa ei löydy.

    • >>>Tämä minusta on aina hassua, että uskovat itsekään eivät usko, että heidän jumalansa kykenisi ilmoittamaan itsensä meille epäuskoisille niin uskottavasti, että mekin uskoisimme jumalan olevan olemassa. >>>

      Kommentti:

      Mahtaako kyse kuitenkaan olla kyvyttömyydestä?
      Miksi ei vaikkapa haluttomuudesta, epäuskoisen haluttomuudesta tulla vakuuttuneeksi ja Jumalan haluttomuudesta vakuuttaa ihminen vasten tämän tahtoa?

      Kalevi Lehtinen, nimen lienet kuullut, kertoo epälukuisia kertoja kyselleensä kohtaamiltaan ihmisiltä, haluaisivatko nämä tulla vakuuttuneiksi Jumalan olemassaolosta. Melkoinen osa oli vastannut ei haluavansa.

      Joten kun Sinä olet esittänyt koko joukon melko henkilökohtaisiakin kysymyksiä, ei liene epäkohteliasta kysyä arviotasi siitä,

      kuinka mielissäsi olisit, jos Jumala ilmaisisi itsensä Sinulle niin, että epäileminen olisi hyvin, hyvin vaikeata?

      Jos huomaat, että ei se olisikaan mieluista vaan hyvinkin vastenmielistä, eikö Jumalalle voitaisi myöntää täydet 10 pistettä teknisestä suorituksesta ja taiteellisesta vaikutelmasta siitä, että hän on visusti varonut häiritsemästä mielenrauhaasi ja on antanut Sinun olla omissa oloissasi?

      Ja olisihan tämä maailma aika tylsä paikka, jos kaikki olisivat ateisteja tai kaikki uskiksia.

      Tarjoaahan tämä uskomusten välinen kädenvääntö ainakin TV-toimittajille runsaasti kuvamateriaalia, kuten tänäänkin on nähty.

      • >> Mahtaako kyse kuitenkaan olla kyvyttömyydestä? >>

        Minä en keksi muuta loogista syytä. Mutta toki jos olet sitä mieltä, että jumalasi on vaikkapa liian ujo yms, niin voihan sitä olla muitakin syitä.

        >>> epäuskoisen haluttomuudesta tulla vakuuttuneeksi >>>

        Siis kuitenkin syy on kyvyttömyys, sillä ei kai jumalasi muuten pelkäisi että hän ei kykene murtamaan epäuskoisen haluttomuuden muuria?

        >> Jumalan haluttomuudesta vakuuttaa ihminen vasten tämän tahtoa? >>

        Tuossa nyt ei ole logiikan häivääkään. Siis jumala haluaa pysyä näkymättömänä, lusmuilla piilopaikassaan, koska pelkää vakuuttaa ihmisiä, epäuskoisia ihmisiä, koska kokisi tekevänsä sen vastoin epäuskoisen omaa tahtoa?

        Jumalallasi taitaa olla enemmän ongelmia mentaalipuolella kuin olen koskaan kuvitellutkaan! Joku tsemppikurssi voisi olla paikallaan! Go jumala go, sinä kykenet, sinä osaat, sinä voit jne. Hänelle voisi joku ostaa jonkin amerikkalaisen oppaan tyyliin kymmenen keinoa itsetunnon kohentamiseksi ja omien voimavarojen löytämiseksi!

        >>> kuinka mielissäsi olisit, jos Jumala ilmaisisi itsensä Sinulle niin, että epäileminen olisi hyvin, hyvin vaikeata? >>>

        Sitä päivää tässä on odoteltu.

        >> Jos huomaat, että ei se olisikaan mieluista vaan hyvinkin vastenmielistä >>

        Lienee sen ajan ongelma, mutta hauskaa on taas se kiemurtelu ja sinun epäuskosi omaan jumalaasi.

        Mutta jos hän olisi pa*ka jätkä, noin kansan kielellä ilmaistuna, niin minä voisin sen sitten hänelle sanoa ihan suoraan, kasvokkain, niin ei jäisi kumpaakan kaivelemaan.

        Sillä jos jumalasi ilmaisisi minulle itsensä niin, että en pitäisi häntä enää taikauskoisten hölmöjen mielikuvituskaverini ja voisin hieman haastatella häntä ja päästä jyvälle määrätyistä asioista, niin meistä voisi tulla ihan hyvät kaverit, jos vastaukset tyydyttäisivät minua.

        Mutta jos eivät tyydyttäisi, niin ei minulla olisi tarvetta silti palvoa häntä, eikä jumalasi tarvitsisi pelätä, että hän saisi vastentahtoisen palvojan riesakseen.

        Selvitämme kasvokkain asiat, mies miehelle (mikäli hän on kuvauksien mukainen vaalea hipiäinen metroseksuaali, hyvin leikatun parran ja tukan kanssa), niin sitten ei ole kummallakaan nokan koputtamista. Ilomielin otan vastaan kadotuspaikkani, jos en olisi kykeneväinen taivaaseen hänen ehdoillaan, jos olen ne oikein ymmärtänyt.

        Jos hän olisi hyvä tyyppi, niin voisin pyytää menneitä kommenteja anteeksi ja tarjota vaikka lounaan.

        >>> että hän on visusti varonut häiritsemästä mielenrauhaasi ja on antanut Sinun olla omissa oloissasi >>

        Minusta sen verran pitää olla jumalassa särmää ja luonnetta, että uskaltaisi piilostaan ryömiä esiin. Jos e siihen kykene, niin enpä vetoa löysi muustakaan.

        >>> Ja olisihan tämä maailma aika tylsä paikka, jos kaikki olisivat ateisteja tai kaikki uskiksia. >>>

        Tämä on toistaiseksi lähes paras kuulemani peruste jumalien piileskelylle! Propsit siitä.


    • >>>Tehdäänkö Tuomas-kuoma pieni testi? Minä otan sinun lompakkosi ja piilotan sen ja sinä yrität jumalaasi rukoilemalla saada selville, missä lompakkosi on? >>>

      >>>Tehdään sitten niin, että teen tuon em. kokeen esim. adventtikirkossa ja kähvellän jonkun seurakuntalaisen lompakon. Takaan, että vaikka seurakuntalainen tai koko seurakunta polvet verissä rukoilisivat lompakon löytymisen puolesta, niin sitä lompakkoa ei vain löydy ja vaikka koko Suomen poliisivoimat valjastettaisiin koirineen etsimään lompakkoa, niin sitä lompakkoa ei löydy. >>>

      Ensivaikutelma on, että yllä nähdyn kirjoittajalla on lompakko-fiksaatio. Ties vaikka hänelle lompakko olisi eräänlainen fetissi, kuten joillekin miehille vaikkapa naisten rintsikat?


      Minun lompakossani on sen verran vähän rahaa eikä yhtään pankki- tai luottokorttia, joten sen varastamisen takia tuskin Jumalaa vaivaisin.

      Ja se jälkimmäinen, a-kirkossa tehty lompakkovarkaus, jota ei pystytä selvittämään, on ihan helppo nakki:

      Kun lompakon polttaa, sitä eivät löydä parhaimmatkaan jälkikoirat.

      Mitä sillä pystyt todistamaan? Kai vain sen, että osaat käyttää tulitikkuja tai kaasusytkäriä.

    • Ilmi.Antaja

      "Kun lompakon polttaa, sitä eivät löydä parhaimmatkaan jälkikoirat."
      En kirjoittanut mitään lompakon polttamisesta, vaan sen piilottamisesta niin, etteivät mitkään jumalat, eivätkä poliisit sitä koirineen löydä.
      "Ensivaikutelma on, että yllä nähdyn kirjoittajalla on lompakko-fiksaatio. Ties vaikka hänelle lompakko olisi eräänlainen fetissi..."
      Mitään lompakkofetissiä minulla ei ole. Yhtä hyvin voin tämän kokeen tehdä vaikkapa sitten, sormuksilla, auton avaimilla, tai ihan millä vain kodin esineellä.

    • Testi.jumalille

      Ilmi.Antaja taisi laittaa liian vaikean kokeen? Tässä vain näkee sen tosiseikan, että jumalia ei ole muualla kuin harhaisessa ihmisen mielikuvituksessa. Raamattu on valhetta alusta loppuun. Tämäkin Raamatun teksti on silkkaa valhetta: "Anokaa minulta mitä ikinä tahdotte ja te saatte sen." Täyttä valhetta. Harhainen ihmisen mieli vain uskoo Raamatun valheita.

    • Heidät.on.sokaistu

      Kuinka sokeita ovatkaan uskovaisiksi itseään nimittävät. He ovat harhaan johdettuja laumasieluja ja kuin jyrkänteeltä alas syöksyvä sopulilauma. Kaiken heidän laumasieluisuutensa takana ovat rahan- ja vallanahneet lahkojen johtajat ja pastorit, jotka ovat valheillaan sokaisseet jäsenistönsä. Lahkojen johtajat ovat valheesta tehneet lahkolleen totuuden ja tiedetyn totuuden he tarkoituksella kääntävät valheeksi ja vain ei-uskovaisten panetteluksi. Kaiken taustalla on maallisen mammonan ja helpon rahan himo, joka yhdistää tuhansia eri lahkoja.
      Nyt kun uskovaisille sitten tehdään Raamatun kirjaan perustuva uskon testi, niin sormi meneekin suuhun ja mitään konkreettista ei pystytä saamaan aikaan. Tämä siksi, että valheellisissa harhoissa ja illuusioissa kun ei ole mitään, mikä voisi saada jotain aikaiseksi. On vain Raamatun valheet, joita yritetään muuttaa totuudeksi. Jokainen kuitenkin tietää, että Raamattu on kokoelma taruja ja tarinoita, jotka ovat huonosti kokoon kyhättyä metaforaa. Pastorit tietävät tämän varsin hyvin, mutta koska Raamatun taruja tulkitsemalla voidaan tehdä paljon rahaa, niin lahkojen on tuhansien ahneiden lahkojen on pidettäväkynsin ja hampain kiinni omista keksimistään Raamatun tulkinnoista, vaikka ne tiedetäänkin olevan täyttä huuhaata.

      • >> Nyt kun uskovaisille sitten tehdään Raamatun kirjaan perustuva uskon testi, niin sormi meneekin suuhun ja mitään konkreettista ei pystytä saamaan aikaan. >>

        On se ihmeellistä ajatella, että jumala, joka tuhosi kokonaisia kansoja silmää räpäyttämättä, tuhosi vedenpaisumuksella koko Maapallon elämän tarkoin valittua lukuunottamatta, sai syttymään läpimärät puut profeettojen tulikilpailussa, saa karhut tappamaan kourallisen lapsia jne, niin sitten hänelle iskee mahdoton ujous kun pitäisi nostaa tulitikku pöydältä todistajien läsnäollessa.

        Jokainen järkevä ihminen osaa tehdä siitä johtopäätökset ja ne jotka eivät osaa, niin se jumala on sitten niitä varten.


      • Raamattu

        On laskettu, että Raamattua on ollut kirjoittamassa noin 40 henkilöä 1600 vuoden aikana. Sellaiselta joukolta voisi odottaa toisistaan eroavia mielipiteitä. Todellisia ristiriitoja ei kuitenkaan löydy. Raamattu on hämmästyttävän yhtenäinen kirja.
        Raamatun ainutlaatuisuuden puolesta todistavat siinä olevat lukuisat ennustukset, jotka ovat toteutuneet täsmällisesti valtakuntien, kaupunkien ja yksityisten ihmisten kohtaloissa. Mikään muu kirja ei ole myöskään samalla tavalla saanut aikaan myönteisiä muutoksia elämässä. Eräänä todisteena Raamatun arvovallasta voidaan pitää sitäkin, että vaikka sitä vastaan on historian aikana hyökätty moneen kertaan ja se on yritetty hävittää, kysymyksessä on edelleen maailman laajimille levinnyt kirja.


    • Raamattu.on.valhetta

      "On laskettu, että Raamattua on ollut kirjoittamassa noin 40 henkilöä 1600 vuoden aikana. Sellaiselta joukolta voisi odottaa toisistaan eroavia mielipiteitä. Todellisia ristiriitoja ei kuitenkaan löydy. Raamattu on hämmästyttävän yhtenäinen kirja."
      Raamattu on hämmästyttävän sekava kirja ja jos ottaa huomioon sen, että sitä olisi ollut kirjoittamassa vain 40 kirjoittajaa, niin Raamatun sekavuus kummastuttaa vielä enemmän. Raamatun sekavuudesta todistaa hyvin ne tuhannet lahkot, joita Raamatun tarinoiden ympärille on syntynyt. Raamattu on niin ristiriitainen, että tuhannet lahkotkaan eivät ole päässeet yksimielisyyteen Raamatun saduista.
      Raamattua on käytetty vain lyöntiaseena ja Raamattua kiihkomielisesti lukeneet ovat Raamatusta tekemiensä päätelmien mukaan tappaneet ja kiduttaneet mielestään vääräuskoisia ja niitä, jotka eivät ole halunneet uskoa Raamattuun ja sen tarinoihin.
      Raamattu on vain ollut keino ja syy alistaa ja tappaa. Raamattu ja sen lukeminen ei ole saanut mitään myönteistä aikaan maailmassamme, vaan päinvastoin.

    • Todettu.ja.vahvistettu

      Jumalat on todettu moneen kertaan vain satuolennoiksi ja harhaisen mielen kepposiksi.
      Suomen adventtikirkossa on rukoiltu, että jäsenmäärä nousisi ja tulisi lisää höynäytettäviä sekä lahkon eliitin makean ja helpon elämän maksajia, mutta turhaan. Väistämätön jäsenmäärän romahtaminen sen kuin vain jatkuu, koska jumalat esiintyvät vain taruissa ja heille on turhaa esittää mitään rukouksia.
      Nekin herkkäuskoiset vähenevät lahkosta, joilta voisi riistää omaisuutta tehtailemalla lahjakirjoja ja testamentteja ja sen vuoksi Suomen adventtikirkossa on yt-neuvottelut käynnissä. Adventtikirkon jäsenet ovat ymmärtäneet, että adventismi on vain petoksille rakennettua liiketoimintaa ja adventtikirkko pelkästään ahneen eliitin pohjaton rahareikä.

    • Vaikea.rasti

      Bushmanni pani jumalalle riman liian ylös? Jumalalle kun tuottaa suurta vaikeutta edes antaa se jokapäiväinen leipä, vaikka sitä miljoonat rukoilevat hartaana. Jokainen tietää, että jumalat ovat ruuan hankkimisessa nälkäisille mahdottoman tehtävän edessä siksi, että jumalat esiintyvät vain taruissa, eivätkä todellisessa elämässä, kuten monille kuitenkin uskotellaan.

      • >>> Bushmanni pani jumalalle riman liian ylös? >>

        Näin tässä näyttää taas käyneen.

        Mutta jospa Jumalalla oli liian kiire ynnäillä syntejä taivaallisessa teltassaan, jossa on niiden parissa jo uurastanut vuodesta 1844, eikä loppua näy. Kyllä siinä Jumalaltakin hiipuu mielestä ihmeiden tekeminen, kun miettii, että mitähän se tuo Virtasen Reiska viime viikolla taas sanoikaan, että oliko vallan syntiä se.

        Ehkäpä Jumalalle pitää laittaa helpompia haasteita, joilla hänet voisi todentaa.

        Seuraava voisi olla sellainen, että laitamme tulitikun pöydälle ja sitten rukoilen kädet hartaana ristissä, että rakas Jumala, älä vain tee tuolle tulitikulle yhtään mitään, vaan anna sen vain olla tuossa pöydällä.

        Sitten kun se tapahtuu, niin Herralle kiitos, Jumalan ihme on tapahtunut!


    • "Seuraava voisi olla sellainen, että laitamme tulitikun pöydälle ja sitten rukoilen kädet hartaana ristissä, että rakas Jumala, älä vain tee tuolle tulitikulle yhtään mitään, vaan anna sen vain olla tuossa pöydällä."
      Jos tulitikku sitten olisikin kadonnut, niin silloinhan se vasta ihme olisi tapahtunut, kun se taivaan valkohapsinen valkeassa mekossaan tepasteleva vanhaikäinen olisi toiminut toisin kuin mitä oltiin niin hartaana rukoiltu. Rukoukseen loppuun kun oli ihan vain varmuuden vuoksi lisätty hokema: " Tapahtukoon niin kuin sinä jumala tahdot, eikä niin kuin minä." Ja stidi oli kadonnut.
      Reiska kuitenkin tiesi hyvin, että hänellä oli ollut tyhjä stidiaski ja hän näki sattumalta, että pöydällä oli yksinäinen tulitikku ja Reiska päätti lainata sitä viimeistä tikkua sytyttääkseen tupakkinsa. No jumalahan se oli Reiskalle näyttänyt sen tulitikun siinä pöydällä, että Virtanen pääsisi vetämään syviä henkosia ja jumalan tahto pääsi jälleen tapahtumaan?

    • Minä.tahdon

      Jumalia ei ole ja siitä syystä rukoukset kaikuvat kuuroille korville.
      Voisin ihan hyvin itse julistautua jumalaksi ja julistaa: "Anokaa minulta mitä ikinä tahdotte ja te saatte sen. Minä annan teille kaiken alttiisti ja soimaamatta." Kunhan vain muistatte lisätä rukoukseenne seuraavan kommentin: "Tapahtukoon kuitenkin niin kuin sinä jumalamme tahdot, eikä niin kuin minä."
      Hahhaaaaaaaaahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
      Arvatkaapa mitä minä teidän jumalanne tahdon?
      Hahhaaaaaaaaahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

      • pelkurit.ja.pilkkaajat

        Siksipä sinua ei jumalana kumarretakaan, koska luotuna olet liha.

        Se, että lukematon määrä ateisteja on uskoontullut, on idea ollut siinä, että he eivät ole peljänneet todella huutaa ja koetella vilpittömästi Herran olemassaoloa.
        He ovat lähteneet tielle ja saaneet uskon, sekä kokemuksen, että Hän elää.

        Nämä toiset, pelkäävät Jumalaa, eivätkä uskalla lähteä kokeilemaan, mitä Herralla on antamista syntien anteeksisaamisen jälkeen, vaan huutelevat puuntakaa, luullen olevansa jotain.

        Siksi Isokirja sanoo myös, että pelkureiden paikka on ....... jne.

        Lyhennettynä, Jumalaa ei löydä, ellei todella lähde tielle.


    • Pastori.Turusta

      Minua palvotaan ja kumarretaan lähes kuin itse Jumalaa, koska olen pystynyt näyttelemään hyvin hurskasta Jumalan palvelijaa adventtikirkon pastorina. Pitkän koulutuksen tuloksena olen kehittynyt niin hyväksi, että kaikki pitävät minua täydellisenä uskovana ja esimerkkikristittynä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      65
      1990
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1347
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1274
    4. 49
      1182
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1002
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      999
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      920
    8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      881
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      878
    10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      873
    Aihe