Muualta muuttaneet: Millainen on Sahalahti?

Landesta

Juu, eli kokemuksia kiitos juuri teiltä, jotka olette muuttaneet jostain muualta Sahalahteen asumaan, etenkin jostain lähempää Tamperetta / muuta suurta kaupunkia? Ja siis uudenkarheaan asuinalueelle muuttaneet eritoten.

Millainen "fiilis" asua Sahalahdella? Rauhallista, ihmiset ystävällisiä? Palvelut riittäviä? Jos käytte töissä vaikka Treella, millaiseksi koette työmatkanne ajallisesti ja muulla tavalla?

Onko Sahalahdessa hyvää kuntosalia? jos on, paljonko maksaa? Entäs valaistut ulkoilureitit (pururadat, jossa siis pehmeä pohja, ei asvalttia)?

Mitä luulette, kasvaako Sahalahden "maine" vielä niin, että sinne laajenee yhä enemmän palveluita ja uusia asuinalueita?

Osaako joku vielä kertoa, mitä eroa on esim. Ponsan tiellä (keso, Tohkala ym.) asuvien fiilikset siitä alueesta / verrattuna Sahalahteen?

Tarkkaan täytyy miettiä kaikkia kuvioita muuton suhteen... Kiitos jos voit johonkin näistä kysymyksistä vastata!

10 kommenttia

Vastaukset

 • Älä ikinä muuta Sahalahdelle ,varsinaiseen peräkylään ,kaikki on kaukana ja palvelut tulevat tulevaisuudessa vain heikkenemään sivukillä, kiitos keskittämispolitiikan jota on harrastettu Suomessa vuosikausia.
  Lisäksi asuntosi arvo tulee vain tippumaan.
  Asukkaatkin ovat niin sisäänpäinlämpiäviä ettei sieltä saa edes ketään ystävää.

 • Lue samalta palstalta kirjoitukseni "Vieläkö Sahalahti on itsemurhatilaston ykkönen".

 • eipä tosiaan sahalahti ole hääppönen kylä. samanlainen kuin kaikki peräkylät, missä ei ole juurikaan palveluita. olen kyllä asunut täällä yli 30v. lähinnä työn takia. nyt ei ole työtä täällä, mutta talo on joten kyllä täällä pärjää jos auton omistaa. pääsee isolle kylälle asioimaan, silloin kun haluaa. mutta jos haluaa maalla rauhassa asua, miksei. mutta ehdottomasti kannatan lähempää kangasalaa ja tre katsomaan asuntoa. niin tekisin minä jos olisi mahdollista muuttaa...palvelut paremmat lähempänä. kyllä täältä kaikki pikku hiljaa loppuu..

  • Sahalahti on hyvä paikka asua. Onhan se syrjässä Tampereesta,mutta 30min hurauttaa isommalle kirkolle. Kuntosali on pieni ja epäsiisti..en tykkää.käyn itse kangasalla. Valaistu pururata on. Ulkoilumaastot on erinomaiset. Ihmisetkin pääosin mukavia,tervetuloa


 • Se varmasti ratkaisee eniten, haluatko asua maalla vai kaupungissa. Mitä palveluita käytät ja tarvitset. (Kaikki on lähellä, kun Tampere on lähellä.) Millaisen tontin haluat, pienen, jossa on naapurit lähellä, syrjämökin isolla laanilla... (vai haluatko sittenkin kerrostaloluukun).

 • kuoleva kylä. ollut jo pitkään. mikään täällä ei menesty. yli 30v täällä asuneena kokemuksia on. k- lähikauppa tosi surkea. valikoima pieni ja huono. ei ole kunnon ulkoilumaastoja. kuntopolku vaivaiset 1,6 km ympyrä, joten ei juurikaan kiinnosta kiertää samaa ympyrää päivästä toiseen. ei kunnon uimarantaa edes. kauhea likainen lutakko jauksa. johon en menisi uimaan vaikka maksettaisiin. kaikki harrastukset joutuu käymään kangasalla sekä tre, en suosittele asumaan. osta kämppä palveluiden läheltä. ei tarvi ajella edes takas. itse muuttamassa lähemmäs harrastuksia sekä palveluita. ja ystäviä täältä kylältä ei saa. kaikki on omissa oloissaan olevia tyyppejä.

 • Siellä tuli 6 vuotta asuttua ja ihan kiva paikka ainakin asua omistusasunnossa. Talojen hinnat halvemmat kuin Kangasalan keskusta alueella ja muutenkin viihtyisämpi kuin se Kangasalan epämääräinen nauhataajama.

 • Varokaa,täällä saat takuulla pummeilta ja nisteiltä turpaan!

 • En kyllä suosittele. Joutunut asumaan jo kauan mutta muutan pois kun mahdollista. Elämäni yksinäisimmät vuodet.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.