Selkeä lausunto

Selkeyttä

Osoituksena katolisuuden ja ”mormonismin” suhteesta on Orson F. Whitney kirjoittanut muistiin seuraavan tapahtuman:
”Monta vuotta sitten tuli Utahiin muuan oppinut mies, roomalaiskatolisen kirkon jäsen, ja puhui Suolajärven tabernaakkelissa. Tutustuin häneen hyvin, ja me keskustelimme vapaasti ja vilpittömästi. Hän oli oppinut, joka osasi tusinan verran kieliä ja tuntui tietävän kaiken lakiasioista sekä teologian, kirjallisuuden, tieteen ja filosofian alalta. Eräänä päivänä hän sanoi minulle: ”Te mormonit olette kaikki tietämättömiä. Te ette tiedä edes oman asemanne vahvuutta. Se on niin luja, että koko kristillisessä maailmassa on vain yksi toinen yhtä kestävä, ja se on katolisen kirkon asema. Ratkaisu on tapahtuva katolisuuden ja mormonismin välillä. Jos me olemme oikeassa, te olette väärässä, ja siinä kaikki. Protestanteilla ei ole edes yhtä jalkaa, jolla he voisivat seisoa. Sillä, jos me olemme väärässä, niin hekin ovat väärässä, koska he ovat osa meistä ja ovat meistä lähteneet; jos taas me olemme oikeassa, niin he ovat luopioita, jotka me olemme erottaneet kauan sitten. Jos meillä on Pietarista lähtien apostolinen seuranto (successio apostolica), kuten me väitämme, niin Joseph Smithiä ja mormonismia ei tarvita; mutta jos meillä ei sitä ole, niin silloin sellainen mies kuin Joseph Smith oli välttämätön, ja mormonismin asenne on ainoa oikea. On olemassa joko evankeliumin jatkuminen muinaisista ajoista alkaen tai sitten evankeliumin palauttaminen myöhempinä aikoina.”

Tämä mielipide on selkeydessään ihailtava. Jos todella on niin, ettei näkymätöntä kirkkoa ole, niin onkin vain kaksi mahdollisuutta: joko alkuperäinen on säilynyt tai sitten se on palautettu. Se mahdollisuus, ettei kirkkoa olisi lainkaan maan päällä, ei tunnu enää mahdolliselta kaikkien niiden todisteiden jälkeen, joita palautuksesta on esitettävissä. Se vaihtoehto, että kirkko olisi palautettu, mutta että siitä olisi jälleen luovuttu, ei täytä palautuksen yhteydessä annettuja lupauksia. Näkymättömän kirkon oppi tuntuu mahdottomalta mm. siitä syystä, ettei se voisi täyttää luopumuksesta Raamatussa olevia ennustuksia, sillä onhan näkymättömästä luopumista mahdoton todeta. Ennustukset luopumuksesta annettiin merkiksi alkukirkolle siitä, että Herra ei palaa, ennen kuin luopumus tapahtuu. 2. Tess. 2 : 1- 11 kertoo tästä. Luopumus on siis tämän mukaan havaittava ilmiö.

Mitä palautettiin

Tässä on luettelo siitä, mitä palautettiin. Ensimmäisessä näyssään Joseph Smith sai täynnä Henkeä nähdä Isän ja Pojan samaan tapaan erillisinä olentoina kuin Raamatussa kerrotaan Stefanuksen nähneen Heidät ennen kivittämistään. Täten ensimmäinen palatutukseen kuuluva tieto oli ymmärrys, että Isä ja Poika ovat erillisiä olentoja muutenkin kuin persoonina. Muita palautukseen kuuluvia seikkoja olivat:
Selkeys evankeliumin ensimmäisistä periaatteista
Pappeuden valtuudet
Kirkon järjestys, johon kuului apostolinen johto
Avaimet Israelin kokoamiseen
Abrahamin armotalouden avaimet
Temppelitoimitukset ja kuolleiden pelastuksen toimitukset
Kirkon oikea nimi
Selkeys aikaisemmasta olemassaolosta
Tieto elämän tarkoituksesta
Mihin olemme menossa?
Ylösnousemukset
Kirkkauden asteet

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MormonitKuuseen

      Kaikki edellinen on humpuukia!
      1800-luvulla; Adam Smhih oli suurhihhuli, hänelle ei sopinut että neekeriorjalla on sama uskonto kuin valkoisella miehellä!
      Hänen oli keksittävä uusi "oppi" jotta valkoinen rotu voisi osoittaa parmmuutensa.
      Amerikan etelävaltiot kannattivat orjuutta, mutta sisällisodan hävittyään he joutuivat luopumaan orjista, mutta ei uskonnostaan.
      Perintönä on jäjellä vieläkin mormoni uskonto joka on vallitsevana uskontona USA:n etelävaltioissa nykyään.

      • Hehheheh

        Olipa asiavirheitä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10646
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3023
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2839
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1646
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1458
    Aihe