Neuvostoliitto kävi sotaa tuen avulla.

ameno

Neuvostoliitto ei olisi koskaan voinut olla niinkin "iskukykyinen" kuin lännen tuki sen mahdollisti.

19

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tietäjä.iänikuinen

      Ihanko totta? Tämä on täysin uutta tietoa. Kukaan ei ole tähän mennessä osannut kuvitellakaan tällaista. Historian professoritkin on ihan äimän käkenä.

    • minulla-ei-muuta

      Neuvostoliitto ei kyennyt rakentamaan itselleen edes vetureita, eikä kuljetuspannssareita tai riittävän nykyaikaisia kuorma-autoja. Usan piti tuossa sille bauksiittia ja valmiiksi käsiteltyä alumiinia jotta se saattoi rakentaalentokoneita. Metallisulattoja tuotiin myös Amerikasta tykkien ja panssarivaunujen valmistusta varten.

    • zxcvbnmk

      Kannaksella 1944 hyökännyt Neuvostoliitto käytti suuta määriä Usalta saamiaa Studebakkereita, purkkilihaa ja Airacobra-hävittäjiä sekä amerikkalaisesta alumiinista valmistettuja omia hävittäjiään eikä silti kyennyt Suomea valtaamaan. Lend lease päättyi aikanaan ja huotoputken länteen katkettua NL eli Nasulampi teki konkurssin 40 v myöhemmin.

      • hghghgfh

        Purkkiliha kun Jenkit kauhistelivat Venäläisten sotilaiden olematonta ruokaa kun päiväannos vodkaa tai korvike kihahti hyvin nuppiin ennen hyökkäystä.
        Amerikalaiset nyrpistivät sitten suolaiselle ja "jokapäivä" ihan samaa ihan häränlihallekkin kun Suomalaisille taas jotakin suurta herkkua kun täällä vanikalla piti pärjätä.


    • Vanha_Sika

      Täyttä asiaa vai mitä O.V. Kuusisen perikunta?

    • itäpärjäsihyvin

      Avauksessa näkyy natsien katkeruus kun Puna-armeija jo loppuvuodesta -19421 hakkasi Wehrmachtin pakottaen se perääntymään verissä päin satoja kilometrejä. Ja tämä tapahtui aivan täysin ilman länttä, lännessähän ei tuolloin kukaan sotinut vaan Saksan koko sotavoima oli idässsä ratkaisemassa sotaa Moskovan valtauksella.

      • itäpärjäsihyvin

        Siis pitää olla 1941...


      • MeAgain

        "Ja tämä tapahtui aivan täysin ilman länttä, lännessähän ei tuolloin kukaan sotinut vaan Saksan koko sotavoima oli idässsä ratkaisemassa sotaa Moskovan valtauksella."

        Mutta etelässä länsiliittoutuneet puolestaan olivat sotimassa Saksan sotavoimaa vastaan ja siellä vastaavasti kokonaan ilman itää ;)


      • huhhuhhhuh

        Useamman palstalaisen mukaan muutaman sadan piloottipojun pörräily englannin kanaalin yllä oli karmea verinen taistelu samalla aikaa kun idässä kuoli satoja tuhansia ja mitään tulosta ei muka tapahtunut.


      • Eetu_Piiri
        MeAgain kirjoitti:

        "Ja tämä tapahtui aivan täysin ilman länttä, lännessähän ei tuolloin kukaan sotinut vaan Saksan koko sotavoima oli idässsä ratkaisemassa sotaa Moskovan valtauksella."

        Mutta etelässä länsiliittoutuneet puolestaan olivat sotimassa Saksan sotavoimaa vastaan ja siellä vastaavasti kokonaan ilman itää ;)

        ------Mutta etelässä länsiliittoutuneet puolestaan olivat sotimassa Saksan sotavoimaa vastaan ja siellä vastaavasti kokonaan ilman itää -----

        Voi kun ihanaa uutta tietoo. Kerro nyt muillekin millä rintamilla etelässä länsi kävi sotaa sakun kanssa syksystä -41 kevääseen -42 eli silloin kun Moskovan edustalla Wehrmachtia tungettiin maanrakoon. Kun kukaan muu ei ole sellaisista etelärintamista kuullutkaan.

        Nyt kiinnostaa kovasti se uusi historiantieto mitä kohta kerrot.


      • MeAgain

        "Voi kun ihanaa uutta tietoo."

        Ole hyvä, autan oikein mielelläni heikompaa ;)

        "Kerro nyt muillekin..."

        Kertoisitko ne muut nimimerkkisi, jotka tuota suurta salaisuutta haluavat tietoonsa? Saattaisin olla halukas auttamaan sinua enemmänkin ;)

        "Nyt kiinnostaa kovasti se uusi historiantieto mitä kohta kerrot."

        Kyseessä voi olla kaltaisellesi tapaukselle uusi ja erikoinen tieto, mutta sinun täytyy ensin täyttää vaatimukseni ;)


    • minulla-ei-muuta

      Puna-armeija ei voittanut sotaa. Sodan voitti länsiliittoutuneiden ilma- ja merisota joka tuhosia puolet Saksan sotakoneistosta ennen kuin se oli ehtinyt edes rintamalle.

      • kerrolisäävaan

        -----voitti länsiliittoutuneiden .... merisota-----

        Mitä Saksan sotakalustoa länsimaiden merisota tuhosikaan? Kun kukaan muu ei ole kuullut mitään moisista tapahtumista paitsi sinä.


    • zxcvbnmk

      "Muutamat pilottipojat" tarkoittaa 15 000 Royal Air Forcen ja USAAF:n/US Navy Air Forcen 100 000 lentokonetta. Pelkästään torjuntahävittäjälaivueita oli tukemassa Normandian maihinnousua 171. Saksalaiset eivät uskaltaneet edes nousta niitä vastaan. Kun Hitler määräsi reservissä (Saksassa) olleet noin 800 hävittäjäkonetta vastatoimiin ampuivat RAF ja USAAF nuo koneet muutamassa päivässä. Galland epäili etteivät saksalaiskoneet ampumaan edes 20 liittoutuneiden konetta alas vastaavasti.

      Samaan aikaan itärintamalla oli vain 270-300 torjuntahävittäjää. RAF ja USAAF kuohivat Luftwaffen.

      • piloottien.pehmosota

        Voi typerys! Ei ne 15000 olleet kokoajan ilmassa taistelemassa vihollista vastaan! Toisin taas itärintamalla oli satoja tuhansia rintamilla taistelemassa hyisessä pakkasessa, kun brittipilootiipojut nukkuivat yönsä lämpimissä paraakeissa ja joivat kuumaa kaakaota!


    • britti-velttoili

      Englanati sai rahassa laskien tuplaten tukea mitä neukku sai vaikka kävikin leikkisotaa neukkuun verrattuna. Mieti tätä.

    • usabanana

      Neuvostoliitto maksoi ylihintaa huonolaatuisesta amerikkalaisesta romusta ja sodan päätyttyä joutui palauttamaan sen romun takaisin amerikkalaisille. Neuvostoliitolla oli muutenkin kymmenkertainen määrä sotakalustoa verrattuna siihen, mitä ostivat amerikkalaisilta.

      Länsirintaman taistelutaso oli muuten täysin riippuvainen tilanteesta itärintamalla. Jos Neuvostoliitto ei taistellut, ei lännessäkään taisteltu. Normandian maihinnousu tapahtui vasta vuonna 1944, silloin kun sodan lopputulos oli jo selvillä.

    • minäpuhuntotta

      Länsi kykeni käymään sotaa vain koska neukku kävi. Ilman neukkua länsi olisi ollut aivan kädetön ja nixmanni olisi miehittänyt Englannin. Siinä sinulle pointteja mietittäviksi. Normandiaan asti länsi kävi vain näennäissotaa, mitä nyt poltteli Saksan siviilejä elävältä kun muuhun ei kyennyt.

      Tämä on tosi.

    • TodistettujaAsioita

      Neuvostoliiton Saksaa vastaan länneltä saama tuki oli ratkaiseva merkitykseltään.
      Tuen jatkaminen sodan loppuun asti ja vähän ylikin oli kuitenkin kohtalokasta Itä-Euroopalle ja Suomellekin (mm. Viipurin menetystä voi pitää tämän tuen seurauksena ja USA:a osasyllisenä)

      Yleisesti oltiin ja ollaan sinisilmäisen myönteisiä sodanaikaista USA:ta kohtaan.
      Siksi jotta suomalaiset ymmärtäisivät syyt ja syylliset USA:n estottomaan tukeen Neuvostoliitolle ja tylyyden Suomen kaltaista syytöntä kohtaan, on syytä todeta:

      FD Roosevelt oli viimeiseen asti NL:n ja Stalinin ihailija. Hän loi jopa YK:n sellaiseksi, että USA ja NL dominoisivat miltei kahdestaan maailmaa ja veto-oikeudellaan estäisivät heidän toimiensa vastustamisen. Tulokset olemme nähneet ja näemme tänäänkin: viraton laitos. Valitettavasti FDR oli lähes seniili parin loppuvuoden ajan ja kuoli siksi liian myöhään. Truman ei voinut enää korjata kuin osan virheistä.

      FDR:n pääneuvonantaja, USA:n toiseksi vaikutusvaltaisin mies oli Harry Hopkins, jolle NL:n etu oli elämän tärkein asia (voitti monasti USA:nkin edun). Hän neuvotteli apusopimukset Stalinin kanssa yksin, siis sivuuttaen USA:n ulkoministeriön sekä ulko- ja varaulkoministerin. Ei edes suurlähettiläs Standley päässyt kuuntelemaan keskusteluja. Hopkins ajoi vaikutusvallallaan aputoimituksia estottomasti.
      Sodan lopulla hän jopa pystyi pimittämään uraanin toimituksen NL:n ydinaseen vakoilu- ja kehitysohjelmaa varten.
      Viime vuosikymmeninä tehdyt ns. Venona-ohjelman tulokset ovat varmistaneet, että Hopkins oli vuodesta 1937 lähtien aktiivinen GRU:n agentti (no. 19). Sinänsä tämä oli Hooverin poliisin, FBI:n selvittämä jo FDR:n aikana, mutta asia ei FDR:ää vaivannut.

      Muita NL:n vakoilija- ja vaikuttamisagentteja olivat mm. Harry Dexter White, joka oli toisella sijalla valtiovarainministeriössä ja Alger Hiss, joka oli toisella sijalla ulkoministeriössä ja toimi puheenjohtajana YK:n perustamiskokouksissa. Paljon muitakin oli, mm. koska FDR:n määräsi avamaan rajat ja yritysten portit NL:n "teknillisille asiantuntijoille"

      Suomelle äärettömän vahingollista ja väärin oli, että juuri nämä NL:n estottomat palvelijat käsittelivät merkittävästi USA:n suhteita Suomeen. Ei ollut siksi yllätys, että jo Talvisodan aikana nämä pystyivät sotkemalla viivyttämään riittävästi Suomen kovalla rahalla ostamien Brewsterien toimitusta. Olisivat olleet suuresti tarpeen Viipurinlahdella helmi-maaliskuussa 1940. Samaan aikaan USA toimitti salaa kansalaisiltaan NL:lle lentopolttoainetta ja muuta sotamateriaalia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2574
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      319
      2355
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      93
      2124
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1807
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1722
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1694
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1420
    9. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      60
      1397
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe