Jumalan etiikka: "tee lähimmäiselle kuten itselle"

Toivoen.parasta

Jeesus opetti tämän lähimäisen rakkauden: "tee lähimmäiselle kuten toivot itsellesi tehtävän".

28

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ano.ihmisille

      Ano ihmisille sitä, mitä tiedät Jumalan tahtovat jokaiselle ihmiselle ja hyvää varmuudella Jeesuksessa!

    • Jaaa ja sitten päivän jeesustelija lensi taas palstalle.
      Onnittelemme: E....

    • Taikauskonnoton

      Jumalan etiikkaa voi lukea VT:stä. Se on kyllä aika kammottavaa (mikäli siis uskoo VT:n olevan Jumalaista alkuperää ja/tai kertovan Jumalan teoista ja määräyksistä).
      Jeesuksen opetukset olivat sitten aivan toisenlaisia.

    • Pitäiskö nyt mennä kirkkoihin riehumaan ja kaatelemaan pöytiä siellä missä kirkolla on myyntipöytiä?

    • "Jeesus opetti tämän lähimäisen rakkauden: "tee lähimmäiselle kuten toivot itsellesi tehtävän"."

      Ei taida koskevan niitä hihhuleita jotka syrjivät homoja ja vaativat heidän ihmisoikeuksien poistamista.

      • vatiklaani

        Jos olisin homo, toivoisin että joku tulisi kertomaan synnintien vievän sinne paikkaan, mikä on varattu saatanalle ja sen enkeleille. Homoutta tai mitään muutakaan syntiä tietoitoisesti harjoittava ei Raamatun mukaan peri Jumalan valtakuntaa.


      • Rakkaus.kehottaa
        vatiklaani kirjoitti:

        Jos olisin homo, toivoisin että joku tulisi kertomaan synnintien vievän sinne paikkaan, mikä on varattu saatanalle ja sen enkeleille. Homoutta tai mitään muutakaan syntiä tietoitoisesti harjoittava ei Raamatun mukaan peri Jumalan valtakuntaa.

        parannukseen ja Jeesuksen nimessä Jumalan apua pyytävä sen saa homonakin. Rakkaus homoa kohtaan on juuri sitä, että määränpäänsä muuttuu kadotuksesta Jeesuksen valtakuntaan ja tällainen parannuskehotus rakkaudessa on todella hienoa jokaiselta Jumalan lapselta.


      • Rakkaus.kehottaa kirjoitti:

        parannukseen ja Jeesuksen nimessä Jumalan apua pyytävä sen saa homonakin. Rakkaus homoa kohtaan on juuri sitä, että määränpäänsä muuttuu kadotuksesta Jeesuksen valtakuntaan ja tällainen parannuskehotus rakkaudessa on todella hienoa jokaiselta Jumalan lapselta.

        Monet hihhulit eivät vain kykene ihmis- tai lähimmäirakkautta tuntemaan ollenkaan vaan peittävät sen "jeesuksen rakkaudella" ja "jumalan tahdolla," jotka sitten ovatkin mitä sylki suuhun tuo.

        Tuo perkeleestä huutelevan hihhulin käyttäytymisessä on samoja piirteitä kun holokaustin tekevillä natseillakin oli, hekin tekivät "Jumalan työtä"


      • Taikauskonnoton
        vatiklaani kirjoitti:

        Jos olisin homo, toivoisin että joku tulisi kertomaan synnintien vievän sinne paikkaan, mikä on varattu saatanalle ja sen enkeleille. Homoutta tai mitään muutakaan syntiä tietoitoisesti harjoittava ei Raamatun mukaan peri Jumalan valtakuntaa.

        Eivätköhän kaikki homot ole kuulleet ihan riittämiin hihhuleiden puheita. Vaan synnitön heittäköön ensimmäisen kiven, sano. Oletko sinä sellainen?


    • kunhan_vastaan

      "Älä kosta pahaa pahalla!"

    • kunhan_vastaan

      "Olkoon puheesi On on taihi Ei ei" Ei siis liberaalia hössöä.

      • Kaksi.on.sanaa

        tarkoittaa nimenomaan että pysytään totuudessa, ja samoin ei sanan yhteydessä se totuudessa myös tarkoittaa ei.


    • Tietysti.tietomme

      Jeesuksen hyvästä opetuksesta ja hyvä ymmärtää näitä asioita Jumalan uudistaman mielen kautta ja parannus on tätä rakkautta meitä kohtaan ja armoa myös, että saamme uudistua hyvään ja parempaan ja parhaimpaan Jeesuksessa ja Pyhässä Hengessä.

      • Sitten kuitenkin viis veisaatte Jeesuksen opetuksista ja otatte Paavalin opetukset niiden tilalle,


      • nbo

        Taisi mennä vajakeilta yli hilseen;-D


    • Tehdään.hyvin

      kaikille lähimmäisillemme, samoin rakastetaan Jeesusta tekemällä opetuksensa mukaan. Tässä hyvä opetus elää ihmisenä Jumalassa, ja ihan jokaiselle.

      • silkkaasatua

        jumalat ja jeesukset ovat ihmisten keksimiä satuolentoja


    • Jeesus antoi meille ihmisille ohjeeksi rakkauden kaksoiskäskyn. Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Vanha Testamentti kertoo kuinka Mooses sai kymmenen käskyä. Jeesuksen rakkauden kaksoiskäsky pitää sisällään nuo kymmenen käskyn opetukset. Ne ovat myös saman sisältöiset kuin ns. ihmisen sisään luotu luonnollinen laki. Me tiedämme sisimmässämme, mikä on oikein ja väärin. Mutta emme pysty kuitenkaan toimimaan aina oikein. Me teemme pahoja ja vääriä ratkaisuja. Jumala on oikeudenmukainen ja rakastava Jumala. Me emme voi historian tapahtumia vain vierittää Jumalan hartioille, vaan meidän on vastattava teoistamme. Uskonnon nimissä on tehty paljon pahaa ja me ihmiset olemme tehneet sen pahan ja tulkinneet Jumalan tahdoksi vääriä asioita. Siksi on hyvä pitää esillä mikä on oikein ja väärin ja pyrkiä oikeaan, vaikka emme niin aina pysty tekemään. Myös paha ja synti ovat tässä maailmassa ja saavat aikaan pahaa.

      Merja-pappi

      • Miksi Mooseksen "käskyistä" , niin todella käskystä on kuusi ns.käskyttämistä. Älä tee niin, älä tee näin. Tai teet syntiä
        Ei nuo käskyt juurikaan etiikkaa tai moraalia opeta. Vaan siinä mennään ON/OFF systeemillä ja elämä, maailma ja ihmisten välinen vuorovaikutus ei ole on/off järjestelmää vaan monimutkainen verkosto.

        Moraali ja empatia ovat itselleni seur. lainauksen omaisia jos" aikomuksemme on saada aikaan suuria tuloksia, meidän on pantava itsemme peliin". En tiedä ketä lainaan mutta lause on sellainen että sen sanoma sopii ateistille kuin teistille.
        Suuret tulokset ei suinkaan tarkoita taloutta tai teräviä kyynärpäitä jotka on uraohjuksilla.


      • Ehkäpä Jeesus juuri siksi antoi seuraajilleen uuden käskyn eli tuon Rakkauden kaksoiskäskyn. Siinä täyttyy joka tilanteessa pohtia mikä on oikein ja mikä väärin. Eikä mitään ole käskytetty etukäteen tyyliin tee niin ja niin siinä ja siinä tilanteessa.

        Merja-pappi


      • kuunteleva_kirkko kirjoitti:

        Ehkäpä Jeesus juuri siksi antoi seuraajilleen uuden käskyn eli tuon Rakkauden kaksoiskäskyn. Siinä täyttyy joka tilanteessa pohtia mikä on oikein ja mikä väärin. Eikä mitään ole käskytetty etukäteen tyyliin tee niin ja niin siinä ja siinä tilanteessa.

        Merja-pappi

        Minua ihmetyttää monia asia. Eräs niistä on se kun uskonnolliset puhuvat kaksoiskäskystä mutta samanaikaisesti ollaan lähes tukkanuottasilla naapurilahkon kanssa.


      • "Minua ihmetyttää monia asia. Eräs niistä on se kun uskonnolliset puhuvat kaksoiskäskystä mutta samanaikaisesti ollaan lähes tukkanuottasilla naapurilahkon kanssa."

        Älä tee ku mä teen, vaan ku mä sanon :-)

        Pitää siis muistaa kääntää se toinenkin persposki, että karvainen kyrpä saa sutia pyhää spermaansa nuorikon hanuriin, tulevaisuudessakin.
        Ihan jumalan nimeen, blob.


      • Hakeuduhoitoon

        Onko ihan pakko esittää saastainen sisältönsä ja likainen mielikuvituksensa julkisesti?


    • jamppa76b

      Huono ohje. Vaikka minä toivoisin saavani Ferrarin, ei sitä kannata kaikille läheisilleni antaa. Jotkut haluavat mieluummin Mersun.

      Parempi versio tuosta ohjeesta on itämaisissa uskonnoissa: älä tee muille mitä et toivo itsellesi tehtävän.

      • jyri.the.kreationisti

        Itse toivon että mua pantaisiin peppuun. Pitäisikö mun tehdä sama muille miehille.


    • Tärkeä.lisäys

      Jumalan opetuksen ymmärtämiseen on tieysti myös totuudessa ja Jumalan tahdossa pysyminen niissä asioissa, mitä myös itselleen tahtoo tehtävän. Jumala ilmoittanut Raamatussa mikä on hyvää ihmiselle: Jeesus ja vanhurskaus ja hyvät teot Jumalassa.

    • Jumala.ei.tahdo

      Jumala ei tahdo kenellekkään ihmiselle mitään huonoa vaan kaikille vain hyvää. Tietenkään tämä ei sulje pois Jumalan asettamia aikoja ja tuomioita vanhurskaudessaan ja pyhyydessään, sillä Jumala antaa jokaiselle ihmiselle aikaa parannukseen eli hyvään uudistumiseen Jeesuksessa ja Pyhässä Hengessä, vaikka toki ihmiset voivat estää tällaista omilla pahoilla teoillaan myös tässä maailmassa ja vastuussa teoistaan tietysti. Kaiken pahan voi ihminen saada anteeksi, toki ei tule vastustaa Pyhää Henkeä vaan anoa parannuksessa syntiensä anteeksiantamusta ja hyvää armosiunausta.

      • satujumalia

        No ei tietenkään tahdo koska jumala on mielikuvitusolento. Tämä raamatussa seikkaileva jumalaolentoha mässäilee verellä ja lihalla alttarillaan. Jokainen ymmärtää moisen olennon paimentolaismiehen keksimäksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1036
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      60
      770
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      628
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      624
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe