Koulukiusaamisella rahastetaan

VitunPuhelinmyyjät

Lehdet ovat tulleet osaksi myös varainkeruuta. Toisten auttaminen on hieno asia ja kun siihen ryhtyy niin toivoo, että apu myös menee sinne minne se on tarkoitettu. Törmäsin vastikään lehteen nimeltä Koulurauhaa. Heiltä soitettiin ja kysyttiin olisinko halunnut olla auttamassa tärkeässä asiassa, koululaisten hyvinvoinnissa. Puhelinmyyjä kertoi kuinka he tukevat lasten hyvinvointia eri kampanjoilla ja ylläpitävät tukipuhelinpalvelua. Se kuulosti hienolta. Kukapa ei lastensa ja tämän yhteiskunnan parasta haluaisi. Jostain muistin kuitenkin lukeneeni tai kuulleeni lehdestä jotain negatiivistä, joten kerroin kohteliaasti että aion miettiä vielä hetken ja tutustua ensin hieman lehden toimintaan ja pyysin heitä palaamaan asiaan seuraavalla viikolla.

http://www.lehtitarjoukset.com/varo-naita-lehtia/

Mikä on Koulurauhaa-lehti?

Kokemuksia Koulurauhaa- lehdestä ja toiminnasta

http://www.vauva.fi/keskustelu/4467302/ketju/kokemuksia_koulurauhaa_lehdesta_ja_toiminnasta

Mikä on Kouluturvaa-lehti?

Kouluturvaa-lehti - rahastusta koulukiusaamisen torjumisen nimissä?

http://murobbs.muropaketti.com/threads/kouluturvaa-lehti-rahastusta-koulukiusaamisen-torjumisen-nimissae.1220282/page-2

Satakunnan Kansa 21.07.2015

http://m.satakunnankansa.fi/satakunta/hyvantekevaisyytta-vai-bisnesta-sosiaalinen-media-varoittelee-lehtimyyjista?v=1

Koulujen alkamisajan lähestyminen on tuonut ikäviä lieveilmiöitä. Facebookissa kiertää varoitus, jonka mukaan Kouluturvaa-lehteä kauppaavat puhelinmyyjät ovat alkaneet soitella ihmisille yhä kiihtyvällä tahdilla.

Kyseessä on lehti, joka väittää auttavansa koulukiusattuja. Tarjolla on lehden vuosikerran tilausta, auttavaa puhelinta ja luentoja sekä tietopaketteja koulukiusaamisesta. Neljä numeroa lehteä maksaa huokeat 79 euroa. Rahojen väitetään menevän avustustoimintaan.

Myyntipuheluita saaneet ihmiset kertovat sosiaalisessa mediassa, että myyjien sävy on puheluissa ollut hyvin syyllistävä. Puhelinmyyjät tivaavat puhelimessa vastaajien henkilökohtaisia kokemuksia koulukiusaamisesta ja suhtautumista siihen. Myös tilauksesta kieltäytyminen on saanut myyjät syyttelemään ihmisiä koulukiusaamisen hiljaisesta hyväksymisestä.

Ylen ja Seura-lehden tekemien selvitysten mukaan lehtiä kauppaavalla firmalla ei vaikuta olevan aivan puhtaat jauhot pussissa. Tukipuhelin ei ole toiminnassa ja tietopaketit ovat tyhjää täynnä.

Sivuilla ei mainita kenenkään firmassa toimivan ihmisen nimeä, eikä lehden toimitukselle anneta yhteystietoja. Ainoa mahdollisuus ottaa julkaisuun yhteyttä on sivuston kontaktilomake.

Sivuston ja lehteä julkaisevan Suomen KT -kustannusorganisaation nokkamiehenä häärii Seura-lehden selvityksen mukaan Antti Alastalo, jonka menneisyydestä löytyy lukuisia rikossyytteitä eri vuosikymmeniltä, myös talousrikoksista. Alastalo kommentoi Seuralle olevansa syytön osaan rikosväitteistä, ja kärsineensä rangaistukset lopuista.

Kouluturvaa.fi-sivujen konsepti on melko tarkkaan kopioitu Koulurauhaa-lehdeltä, joka sanoutuu irti imitoijastaan omassa tiedotteessaan. Koulurauhaa-sivuilta löytyy jonkin verran materiaalia koulukiusauksen uhreille, mutta tässäkään ei ole kyse hyväntekeväisyydestä, vaikka sivusto antaa niin olettaa.

Ylen tietojen mukaan Ylioppilaslehti tutki Koulurauhaa-lehden toimintamallia vuonna 2012 ja Hufvudstadsbladet kaiveli firman asioita tämän vuoden toukokuussa. HBL:n toimittaja penkoi sittemmin myös Kouluturvaa-lehden taustoja ja sai selville muun muassa, ettei KT Kustannus -nimistä firmaa ole lainkaan sille ilmoitetussa osoitteessa Helsingin Kaisaniemessä.

Kouluturvaa-lehden tilauksia ovat kaupitelleet puhelinmyyjät, joiden palkat telemarkkinointifirma jätti maksamatta. Lehteä on tähän mennessä ilmestynyt yhden numeron verran.

Seuran tietojen mukaan Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on saanut useita ilmoituksia Kouluturvan harhaanjohtavasta markkinoinnista ja Koulurauhan tilauksen kestoon liittyvistä epäselvyyksistä ja tilausten lopettamisvaikeuksista.

KKV:n mukaan lehtien tulisi kertoa avoimesti tuottojen käytöstä.

– Avoimuutta tarvitaan, kun ei kaupata vain lehteä, vaan annetaan ymmärtää että siinä on eettinen tarkoitus. Kuluttajalle pitäisi kertoa, miten suuri osa rahasta menee aidosti tällaiseen toimintaan, KKV:n lakimies Katri Väänänen sanoo.



Laadukasta lukemista päätoimittajaa myöten

Lehteä päätoimittaa V###n puhelinmyyjät -ohjelmastakin tuttu Miksu (Mihail) Kulechov

0

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

        Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
        Sinkut
        71
        5062
      2. Haistoin ensin tuoksusi

        Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
        Ikävä
        17
        2347
      3. Olet sä kyllä

        ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
        Ikävä
        25
        1857
      4. Hiljaiset hyvästit?

        Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
        Ikävä
        12
        1561
      5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

        Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
        Maailman menoa
        44
        1558
      6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

        Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
        Särkynyt sydän
        5
        1348
      7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

        Oot mikä oot ja se siitä
        Suhteet
        9
        1267
      8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

        "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
        Yhteiskunta
        7
        1187
      9. Kyllä poisto toimii

        Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
        80 plus
        3
        1185
      10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

        Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
        Ikävä
        14
        1173
      Aihe