Olisi aika vaihtaa hallitus

Suomi näkyy saavan yhä oudompia piirteitä. Ei ennen Linnan juhlintaa pidetty pakollisena, eikä kukaan ministeri valehdellut, ainakaan niin, että olisi joutunut katumaan valhettaan moninkertaisten anteeksi- ja sori –pyyntöjen muodossa. Ei ennen kenenkään mieleen olisi edes juolahtanut pyrkiä lisäämään tuottavuutta sen vuoksi, että epäkuranttia tavaraa saataisiin markkinoille entistä enemmän.

Vain siinä suhteessa Suomi on vielä Suomi, että vaikeuksista yritetään jälleen kerran selvitä luomalla lisää köyhyyttä. Köyhyyshän on kirjoitettu sisään jo Maamme –lauluun. Suomi ei kerta kaikkiaan voi olla rikas. Muuten joutuisimme kirjoittamaan Maamme –laulunkin uusiksi. Uudistumisen merkiksi olisi kuitenkin toivonut, että Sipilä olisi ottanut kärkihankkeekseen köyhdyttämisen sijasta rikastuttamisen. Nykyisellä menolla Suomen kukoistus korkeimman kaiun osalta jää pahasti vaiheeseen.

Tietysti voi väittää, ettei rikastuminen ole mahdollista ellei nykyisestä kulutuksesta luovuta tulevan kulutuksen hyväksi. Tämä on yksi taloudellisen ajattelun kulmakivistä, mutta kannattaa huomata, että kysymys on taloudesta. Sen sijaan aina silloin, kun poliitikot ryhtyvät toimimaan markkinoiden apupoikana, saattaa käydä niin, että syntyy virhe. Sitä suurempi mitä suurempia mullistuksia yritetään saada aikaiseksi.

Yksi suurimmista mullistuksista maailmanhistoriassa lienee ollut kommunistinen kokeilu, jota aikanaan kutsuttiin Neuvostoliitoksi. Luultavasti senkin tuhosivat nimenomaan poliitikot ilman että itse järjestelmä olisi ollut sen huonompi kuin kapitalistinenkaan järjestelmä. Kapitalismissa, joka päivä päivältä liikkuu yhä enemmän ja rivakammin itse- ja hirmuvaltaisempaan suuntaan. Periaatteessa sosialistinen yhteiskunta on oikeampi yhteiskunta kuin kapitalistinen, jos yhteiskunnan pyrkimyksenä on ensisijaisesti kansalaisen etu harvalukuisen poliittisen ja kapitalistisen eliitin edun sijaan.

Suorastaan irvokkaalta tuntuu lukea lehdestä, että maassamme turvapaikasta nauttii peräti kolme terroristia. Terroristia, joita ei saada maasta pois, koska he eivät halua lähteä. Kaiken huippuna on poliisi, joka julkisesti kertoo pelkäävänsä maahanmuuttajia, koska heidän joukossaan on muiden muassa ammattisotilaita rikollisten lisäksi. Sen sijaan autoilijoiden vaino liikenteessä kiihtyy. Liikenteen valvontaan riittää väkeä. Luultavasti kohta ylinopeuksia valvoo jopa armeija.

Rahaa niin ikään riittää miljarditolkulla muukalaisten ravitsemiseen, mutta kotimaan vähäosaisten asemaa vain kiristetään. Eikö meneillään olevaa kansainvaellusta Suomeen voi pysäyttää vain toteamalla, ettei Suomi pysty tarjoamaan tulijoille sellaista ruokaa, joka heille maistuisi? Suomessa on syöty perinteisesti perunoita ja läskisoosia, ruokaa, joka aiheuttaa sydän ja verisuonitauteja. Näin ollen muukalaisten terveyden suojelemiseksi Suomi tekisi suorastaan humanitaarisen teon kertomalla asiasta julkisesti ja kansainvälisesti.

Jo nyt Suomi muistuttaa enemmän kuulalaakeritehdasta kuin itsenäistä valtiota. Siksi olisi aika vaihtaa päätöksentekijät. Kaiken maailman ”koijarit” pois ja tilalle ihmiset, joilla on täysi ymmärrys ja tolkku tekemisissään.

35

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mielipijepankki

      "Kaiken maailman ”koijarit” pois ja tilalle ihmiset, joilla on täysi ymmärrys ja tolkku tekemisissään."

      Kenellä on täysi ymmärrys ja tolkku tekemisistään? Tuskimpa sinä ketään oppositiopuolueiden ihmisiä tarkoitat?

      Vastahan se Jutta ja Arhi on saatu pois.

      • Vaikeaahan se on, mutta jos nyt alkajaisiksi poistettaisiin hallituksesta Kokoomus ja otettaisiin Vasemmistoliitto tai SDP hallitukseen. Rinteellä voi olettaa olevan kokemusta työmarkkinoiden johtamisesta, joten nähdäkseni Rinne olisi Stubbia hedelmällisempi vaihtoehto.

        Myös EK voisi vaihtaa johtajansa hallituksen uudelleenkokoamisen yhteydessä. Johto nimittäin punertaa porvarillisesti siihen malliin, ettei mitään järjellistä ole odotettavissa sielläkään.


      • 2we32u
        Seppo_Ilmarinen kirjoitti:

        Vaikeaahan se on, mutta jos nyt alkajaisiksi poistettaisiin hallituksesta Kokoomus ja otettaisiin Vasemmistoliitto tai SDP hallitukseen. Rinteellä voi olettaa olevan kokemusta työmarkkinoiden johtamisesta, joten nähdäkseni Rinne olisi Stubbia hedelmällisempi vaihtoehto.

        Myös EK voisi vaihtaa johtajansa hallituksen uudelleenkokoamisen yhteydessä. Johto nimittäin punertaa porvarillisesti siihen malliin, ettei mitään järjellistä ole odotettavissa sielläkään.

        Kepun kenttäväki halusi demarit kokoomuksen sijaan hallitukseen. Mutta kun Sipilä on kaappikokkari,, hän sivuutti kepulaisten mielipiteet.


      • Monesti ihmettelen mistä Keskustaan on pesiytynyt työreformit ja muut porvarilliset kotkotukset. Keskustanhan pitäisi jo aatteellisestikin olla köyhän asialla. Onko puolueessa myyriä?


      • Kauke
        Seppo_Ilmarinen kirjoitti:

        Vaikeaahan se on, mutta jos nyt alkajaisiksi poistettaisiin hallituksesta Kokoomus ja otettaisiin Vasemmistoliitto tai SDP hallitukseen. Rinteellä voi olettaa olevan kokemusta työmarkkinoiden johtamisesta, joten nähdäkseni Rinne olisi Stubbia hedelmällisempi vaihtoehto.

        Myös EK voisi vaihtaa johtajansa hallituksen uudelleenkokoamisen yhteydessä. Johto nimittäin punertaa porvarillisesti siihen malliin, ettei mitään järjellistä ole odotettavissa sielläkään.

        Kyllä tuollainen mainitsemasi vaihto voisi olla mahdollista. Mutta sitä ennen pitäisi suorittaa ainakin pari pikku juttua. Ensimmäinen olisi SAKn liittojen kommunisti ja sossu johdon sekä luottojen vaihto. Keskusta ja Perssu johdoksi ja luotoiksi.
        Toinen olisi puna Yle 1 johdon ja toimittajien vaihto. Keskusta ja perssu johtoon ja toimittajiin. Kun nuo hommelit olisi tehtynä, niin voitaisiin harkita, onko sosuilla mahkuja hallituksiin.
        Ilman noita tai muita vastaavia toimenpiteitä sossuilla ei ole asiaa hallitukseen. Tai jos yrittävät laillisen hallituksen kampitusta, tai muuta Myyrän työtä. Se vie heiltä mahdollisuuden hallituksiin pitkäksi aikaa.
        Hyvää itsenäisyys päivää kaikille..


      • Luultavasti viimeisimpien perustuslakirukkausten jälkeen hallituksesta on tehty ikiliikkuja. Sitä ei kaada mikään, kaikkein vähiten presidentti, jonka valtaoikeudet ovat lähinnä puhuvan pään luokkaa. Joten luultavasti hallitus tyrii aina hamaan maailmantappiin eli seuraaviin vaaleihin saakka.

        Jonkinlaista vaihtoa saataisiin tietysti aikaan, jos joku ministereistä hyppäisi rivistä pois vaikkapa eettisiin syihin vedoten. Esimerkiksi Alexander voisi ajella päänsä, ripotella tuhkaa ylleen ja vetäytyä harjoittamaan katumusta.

        Kauhulla seuraan myös perussuomalaisten ministerien edesottamuksia. Kohta meillä on valvontakameroiden lisäksi kuolemantuomio, risusavotat (työleirit) ja ties mitä kaikkea muuta.

        Myöskään tämän kuulalaakeritehtaan johtamisopin käyttö valtakunnan johtamisessa ei ole tästä maailmasta.


      • Näinsemenee--
        Seppo_Ilmarinen kirjoitti:

        Monesti ihmettelen mistä Keskustaan on pesiytynyt työreformit ja muut porvarilliset kotkotukset. Keskustanhan pitäisi jo aatteellisestikin olla köyhän asialla. Onko puolueessa myyriä?

        Nimenomaan köyhät sitä työreformia tarvitsee. Sitä' ei isotuloiset duunarit hyväksy.

        Kun tehdään työelämä joustavaksi siitä köyhätkin saavat edes pienen duuniopaikan välillä.

        Lakakoilemalla kiristetyt ylöettömät saavutetut edut on niin tärkeitä niille jotka sattuvat arvalla säilyttämä'än työpaikkansa että työreformia ei voida saada aikaan.

        Topisaalta Lipposen hallitus titeutti jo 90% Keskustan työreformista. Se loppukin pitäisi toteuttaa että saataisi sitä joustavaa työllistämistä aikaan.

        Lopulla työreformilla saataisi 100 000 työpaikkaa ihan kevyesti. Se pelastaisi100 000 ihmistä köyhyydeltä.


      • Jaksan epäillä kaikkia työreformeja. Jos kauppa ei käy, se ei sitten käy, joten palkan nirhaaminen ei luo yhtään lisätyöpaikkaa, korkeintaan entiset työpaikat säilyvät, jos ylipäätään. Tuo hinku paikalliseen sopimiseenkin lähtee olettamuksesta, että työnantaja voisi voimallaan sanella palkat ja saada näin käärityksi lisää tuohta omaan taskuunsa. Se taas vaikuttaa kansantalouden tasolla pelkästään haitallisesti. Raha kerääntyy kasoiksi, piilotetaan ulkomaille ja on näin poissa kierrosta ja taloudellisesta toimeliaisuudesta.


      • Jombenrakasaitopäälikkö
        Seppo_Ilmarinen kirjoitti:

        Jaksan epäillä kaikkia työreformeja. Jos kauppa ei käy, se ei sitten käy, joten palkan nirhaaminen ei luo yhtään lisätyöpaikkaa, korkeintaan entiset työpaikat säilyvät, jos ylipäätään. Tuo hinku paikalliseen sopimiseenkin lähtee olettamuksesta, että työnantaja voisi voimallaan sanella palkat ja saada näin käärityksi lisää tuohta omaan taskuunsa. Se taas vaikuttaa kansantalouden tasolla pelkästään haitallisesti. Raha kerääntyy kasoiksi, piilotetaan ulkomaille ja on näin poissa kierrosta ja taloudellisesta toimeliaisuudesta.

        Miksi Ruotsi sitten menestyy vaikka siellä on menty paikallisen sopimisen suuntaan?
        Eri vientiyrityksillä on erilainen konsepti ja myös volyymi. Eikö se vaikuta mitään tulokseen ja sen myötä palkanmaksukykyyn?


      • Ruotsilla on monipuolisempi tuotantorakenne, enemmän vientimahdollisuuksia, Ruotsi on kruunumaa (ei euro), Ruotsi on myös entinen suurvalta, siis kansainvälisempi jo lähtökohdiltaan kuin entinen alusmaa (?) Suomi. Paikallinen sopiminen Ruotsissa näyttää byrokraattiselta, joten luultavasti Suomen keskitetty järjestelmä olisi yksinkertaisempi ja tarjoaisi Ruotsia paremmat mahdollisuudet koordinoidun talouspolitiikan harjoittamiseksi.

        Porvarien mielestä talouspolitiikka on kuitenkin sosialismia, joten tämän vuoksi porvarit haluavat tehdä asiat aina vaikeimman kautta.


    • Jombenrakasaitojoht

      HO HOO, HO HOO. Homo Seppo on HHVmkaV Paloheinästä, punikki ruuna.

      • Siinäpä se porvarillinen maailmankuva tulikin ihan kakkaraksi puristettuna.


    • lkjhgfddtyu

      Jooo eiii...

      LIpponen valehteli ja haukkui laidasta lukien lähes kaikki mutta ei pyydellyt anteeksi...Ennen ei kukaa tullut julkisuuteen kertomaan että aikoo jäädä pois linnan juhlista:D Eikä kukaan toimittaja lähtenyt kyselemään muilta että pistääkö sen pois jäävän osallistua:D

      Toimittajat saavat vastauksen kysymyksiin jota ihmisille esitetään.

      "Ei ennen Linnan juhlintaa pidetty pakollisena, eikä kukaan ministeri valehdellut, ainakaan niin, että olisi joutunut katumaan valhettaan moninkertaisten anteeksi- ja sori –pyyntöjen muodossa. "

      • Maailmanmeno on nykyään outoa sikälikin, että moni ihmettelee, miksei juuri häntä kutsuttu Linnan juhliin. En muista ennen esiintyneen tällaista yhteiskunnallista epäkohtaa: syrjintää kutsukorttien lähettämisessä.


    • Kummastelen pääministerin huolta joidenkin kansalaisten koventuneesta asenteesta pakolaisia kohtaan. Pääministeri itsehän on valinnut muiden muassa Perussuomalaiset hallitukseen. Ja kuten olemme kuulleet kuolemanrangaistuksista ja risusavotoista (työleireistä?) on kuultu puhetta.

    • Hallitus vaihdetaan aikanaan seuraavien vaalien jälkeen. Seppo_Ilmarinen taitaa kaipailla Kataisen mitään tekemätöntä hallitusta. olihan siellä pari vasuria mukana.

      Nykyhallituspohjalle ei ollut vaihtoehtoa, Rinne ilmoitti jo ennen neuvotteluja ettei demarit mahdu samaan hallitukseen kokoomuksen kanssa. Demarit taas oli niin riitainen neuvottelujen aikana ettei Sipilä sitä voinut edes harkita hallitukseen vaikka kepussa punamulta kannattajia onkin.

      Vasurit ja vihreät taas erosivat Kataisen hallituksesta vaalitaktisista syistä. Mahtaa mennä aikaa ennenkuin niitä kysytään hallitukseen.

      Mitä hallituksen tekemisiin tulee niin arvostelijoita riittää, muuta ei ketään joka osaisi esittää mitään toteuttamiskelpoista vaihtoehtoa. Syömävelanotto ei ole järkevä vaihtoehto.

      • NäinoN--

        Niion Eihän Vasemmisto AKT ja Demarit halunneet vaihtoehtoa hallituksen esityksille.

        Ehkä ne parasta mitä Suomessa pitää tehdä. Sitähän se tarkoittaa jos ei parempaa 7 kuukauden neuvotteluilla löydä.


      • Kyllähän vaihtoehtoja aina on, kuten taisin jo äsken esittääkin. Jos hallituksessa paikka jostakin syystä avautuu, niin kyllä siihen aina puolue löytyy.

        Kyllä syömävelkakin tarpeellinen on, vaikka moni äveriäs kuvittelee, että köyhä elää syömättäkin. Myös talouskasvu Euroopassa on viimevuosina ollut velkaantumisen vauhdittama. Suomi ei vain fobioissaan ole tätä tajunnut. Orjalliset säästöt ovat syöneet kasvun.

        Oma toiveeni hallitukseksi olisi ollut Perussuomalaisten sijaan Vihreät ja Vasemmistoliitto. Olisi saatu nykyistä dynaamisempi vaihtoehto.


      • Seppo_Ilmarinen kirjoitti:

        Kyllähän vaihtoehtoja aina on, kuten taisin jo äsken esittääkin. Jos hallituksessa paikka jostakin syystä avautuu, niin kyllä siihen aina puolue löytyy.

        Kyllä syömävelkakin tarpeellinen on, vaikka moni äveriäs kuvittelee, että köyhä elää syömättäkin. Myös talouskasvu Euroopassa on viimevuosina ollut velkaantumisen vauhdittama. Suomi ei vain fobioissaan ole tätä tajunnut. Orjalliset säästöt ovat syöneet kasvun.

        Oma toiveeni hallitukseksi olisi ollut Perussuomalaisten sijaan Vihreät ja Vasemmistoliitto. Olisi saatu nykyistä dynaamisempi vaihtoehto.

        Toivettasi ei varmaan Sipilällä käynyt edes mielessä.


      • Näinon--
        Seppo_Ilmarinen kirjoitti:

        Kyllähän vaihtoehtoja aina on, kuten taisin jo äsken esittääkin. Jos hallituksessa paikka jostakin syystä avautuu, niin kyllä siihen aina puolue löytyy.

        Kyllä syömävelkakin tarpeellinen on, vaikka moni äveriäs kuvittelee, että köyhä elää syömättäkin. Myös talouskasvu Euroopassa on viimevuosina ollut velkaantumisen vauhdittama. Suomi ei vain fobioissaan ole tätä tajunnut. Orjalliset säästöt ovat syöneet kasvun.

        Oma toiveeni hallitukseksi olisi ollut Perussuomalaisten sijaan Vihreät ja Vasemmistoliitto. Olisi saatu nykyistä dynaamisempi vaihtoehto.

        Ne olisi jo lähteneet hallituksesta kasvattamaan kannatiustaan seuraaviin vaaleihin:D.

        Ainoa etu tuossa sinun vaihtoehdossasi olisi ollut se että se yhteikuntasopimus olisi voitu saada aikaan ennen kuin vasemmistoliitto olisi jättänyt hallituksen. Mutta Demarit oppositiossa olisi sen varmaan saaneet torpattua AKT:n avulla sittenkin.,

        Sinäkin tiedät että ainoa vaihtoehto saada Suomi nousuun on saada työmarkkinat toimimaan sillä hinnalla ja sillä tavalla että Suomessakin tuotanto kannattaa. ELI lakkoilemalla kiristettyjä saavutettuja täytyy purkaa. Muuta tietä ei ole.

        Se on tehtävä työmarkkinaosapuolten sopimuksella tai hallitusken päätöksillä. Suomi ei kestä yli 400 000 työttömän joukkoa. Tämöä on vain yksinkertainen FAKTA:


      • NäinoN--

        ....lakkoilemalla kiristettyjä saavutettuja etuja täytyy purkaa...


      • ppanukoot-vittuun

        sipilä ja orpo mamujen palautuksen mukana irakkiin ei täällä maan pettureita tarvita


      • novoivoivoi
        Näinon-- kirjoitti:

        Ne olisi jo lähteneet hallituksesta kasvattamaan kannatiustaan seuraaviin vaaleihin:D.

        Ainoa etu tuossa sinun vaihtoehdossasi olisi ollut se että se yhteikuntasopimus olisi voitu saada aikaan ennen kuin vasemmistoliitto olisi jättänyt hallituksen. Mutta Demarit oppositiossa olisi sen varmaan saaneet torpattua AKT:n avulla sittenkin.,

        Sinäkin tiedät että ainoa vaihtoehto saada Suomi nousuun on saada työmarkkinat toimimaan sillä hinnalla ja sillä tavalla että Suomessakin tuotanto kannattaa. ELI lakkoilemalla kiristettyjä saavutettuja täytyy purkaa. Muuta tietä ei ole.

        Se on tehtävä työmarkkinaosapuolten sopimuksella tai hallitusken päätöksillä. Suomi ei kestä yli 400 000 työttömän joukkoa. Tämöä on vain yksinkertainen FAKTA:

        höpön höpön, ei Suomessa tarvitse tennissukkia valmistaa, tule jo pois sieltä 70 luvulta, se meni jo 40 vuotta sitten.
        Suomessa ei ole muuta tapahtunut kuin nokian romahdus (elektroniikkateollisuus) ja Venäjä-pakotteet, kilpailukyky kyllä on työvoimakustannnusten osalta kunnossa verrattuna keskeisiin kilpailijamaihimme. Siinä sinulle todellista FAKTAA.


      • Näinon-- kirjoitti:

        Ne olisi jo lähteneet hallituksesta kasvattamaan kannatiustaan seuraaviin vaaleihin:D.

        Ainoa etu tuossa sinun vaihtoehdossasi olisi ollut se että se yhteikuntasopimus olisi voitu saada aikaan ennen kuin vasemmistoliitto olisi jättänyt hallituksen. Mutta Demarit oppositiossa olisi sen varmaan saaneet torpattua AKT:n avulla sittenkin.,

        Sinäkin tiedät että ainoa vaihtoehto saada Suomi nousuun on saada työmarkkinat toimimaan sillä hinnalla ja sillä tavalla että Suomessakin tuotanto kannattaa. ELI lakkoilemalla kiristettyjä saavutettuja täytyy purkaa. Muuta tietä ei ole.

        Se on tehtävä työmarkkinaosapuolten sopimuksella tai hallitusken päätöksillä. Suomi ei kestä yli 400 000 työttömän joukkoa. Tämöä on vain yksinkertainen FAKTA:

        Taloutta ei saada nousuun ostovoimaa leikkaamalla. Kustannusten yleisessä leikkaamisessa ei ole mitään järkeä. Talous kasvaa kyllä, jos vientiä saadaan lisätyksi, mutta jo nyt joillakin yrityksillä menee hyvin ja niillä, joilla ei mene, niiden osalta kustannusten leikkaukset eivät varmaan kovin paljoa auta.

        Talous saadaan käyntiin tai kasvuun myös investoimalla. Investointeja ovat paitsi yksityiset investoinnit niin myös julkiset. Tilastojen mukaan yritykset eivät ole investoinneet vuosikymmeniin, vaan ovat keskittyneet rahan jakamiseen omistajille. Julkinen valta on ottanut enimmäkseen kuuluisaa syömävelkaa ja jättänyt muiden muassa infrastruktuurin retuperälle. Tiestö esimerkiksi on kuin perunapeltoa.

        Myös syömävelalla taloutta saadaan kasvatetuksi, joskaan ei välttämättä kovin kestävästi, mutta jos ruisleipää saadaan kulutetuksi siinä määrin että saadaan aikaiseksi uusia leipomoita ja makkaratehtaita, niin onnistuuhan tämäkin.


      • NäinoN--
        novoivoivoi kirjoitti:

        höpön höpön, ei Suomessa tarvitse tennissukkia valmistaa, tule jo pois sieltä 70 luvulta, se meni jo 40 vuotta sitten.
        Suomessa ei ole muuta tapahtunut kuin nokian romahdus (elektroniikkateollisuus) ja Venäjä-pakotteet, kilpailukyky kyllä on työvoimakustannnusten osalta kunnossa verrattuna keskeisiin kilpailijamaihimme. Siinä sinulle todellista FAKTAA.

        Nooo...kerro sitten se vaihtoehto! Jos ei muuta ole niin sitten täytyy tyytyä siihen mitä on. NE mahdollisuudet on MOKATTU Kokoomus/Demarihallituksien aikana.


        Ei siihen voi vedota että Suomessa ei kannata sukkahousuja tehdä jos muuhun ei pysty. Silloin pitää sopeuttua siihen elintasoon johon mahdollisuus. Niin on tehtävä kotitaloudessakin. Jos on työtön ei voi vaatia että työttömänä eletään kunikaallisella elintasolla.
        JO Esko AHON hallitus käynnisti korkean teknologian bioenergiahankkeet. Samaan aikaan kun SaKSA. sUOMESSA lipposen HALLITUS veti kaiken bioteknologian rahoituksen pois. Vanhsen hallitus TAAS köynnisti nuo samat hankkeet. Kat/Urpin hallitus tAAS lopetti nuo hankkeet.

        Siihen elintasoon jossa Suomessa HALUTAAN ollaan 20 vuotta jäljessä. Se aika on tuhalttu HiTech tekonologian kanssa. SAKSA on tuon 20 vuotta Suomesta edellä juuri sen vuoksi että siellä kun aloitettiin 1990-luvun alussa asiaa on viety määrätietoisesti eteenpäin. Suomessa on VAIN SAMA AIKA keskitytty asutuksen ja yritysten keskittämiseen, johon ei ole sopinut BIoenergiateknologia hankkeet. Nuo hankkeet lopsii keksittämispolitiikkaa korville.


      • Näinsemenee--
        Seppo_Ilmarinen kirjoitti:

        Taloutta ei saada nousuun ostovoimaa leikkaamalla. Kustannusten yleisessä leikkaamisessa ei ole mitään järkeä. Talous kasvaa kyllä, jos vientiä saadaan lisätyksi, mutta jo nyt joillakin yrityksillä menee hyvin ja niillä, joilla ei mene, niiden osalta kustannusten leikkaukset eivät varmaan kovin paljoa auta.

        Talous saadaan käyntiin tai kasvuun myös investoimalla. Investointeja ovat paitsi yksityiset investoinnit niin myös julkiset. Tilastojen mukaan yritykset eivät ole investoinneet vuosikymmeniin, vaan ovat keskittyneet rahan jakamiseen omistajille. Julkinen valta on ottanut enimmäkseen kuuluisaa syömävelkaa ja jättänyt muiden muassa infrastruktuurin retuperälle. Tiestö esimerkiksi on kuin perunapeltoa.

        Myös syömävelalla taloutta saadaan kasvatetuksi, joskaan ei välttämättä kovin kestävästi, mutta jos ruisleipää saadaan kulutetuksi siinä määrin että saadaan aikaiseksi uusia leipomoita ja makkaratehtaita, niin onnistuuhan tämäkin.

        EIPÄ sitä vIENTIÄ ole saatu lisästtyä. Turha itkeä sellaista mitä ei ole.

        Silloin sopeuduttava siihen mitä on!

        Elistasoa leikaamalla hintasokin leikaantuu. Elintasoa nostamalla hintatsokin nousee.

        VVO on nostanut asunt0jen vuokriA 120%, miKSI? odotti ETTÄ ASUMISTUKIIN TULEE KOROTUS. Luuli että asumistuet seuraa asumiskustannusindeksiä. Luuli että kun ihmisillä ei ole varaa asua palkoillaan asunnoissaan niin valtio maksaa lisää tukea..

        VVO odotti että kun Keskustajohtoinen hallitus se huolehtii siitä pienipalkkaiset ja opiskelijat saavat asumistuen korotuksen Niin on ennen tapahtunutkin, mutta nyt vuokrat on jo niin älyttömissä korkeuksissa että valtiolla ei ole enää varaa kompensoida tuolaisia vuokria.

        Ei se ihme ole jos Vasemmistolla pitää aina vaan saada lisää ja lisää ostovoimaa palkoille.

        Samaan aikaan kun VVO nosti vuokria nosti luottamusmietensä palkkioita 110%. Kun Rehula sanoi että ARA-rahoisten asuntojen vuoksriin tulee sääntely. Voitto saa olla korkeintaan 4% liikevaihdosta VVO myi ARA-rahoitteiset asunnot pääomasijoitusyhtiölle.

        Ainaki ara-rahoitteisten asuntojen vuokrat laskee.


      • hjklöiuy
        Seppo_Ilmarinen kirjoitti:

        Taloutta ei saada nousuun ostovoimaa leikkaamalla. Kustannusten yleisessä leikkaamisessa ei ole mitään järkeä. Talous kasvaa kyllä, jos vientiä saadaan lisätyksi, mutta jo nyt joillakin yrityksillä menee hyvin ja niillä, joilla ei mene, niiden osalta kustannusten leikkaukset eivät varmaan kovin paljoa auta.

        Talous saadaan käyntiin tai kasvuun myös investoimalla. Investointeja ovat paitsi yksityiset investoinnit niin myös julkiset. Tilastojen mukaan yritykset eivät ole investoinneet vuosikymmeniin, vaan ovat keskittyneet rahan jakamiseen omistajille. Julkinen valta on ottanut enimmäkseen kuuluisaa syömävelkaa ja jättänyt muiden muassa infrastruktuurin retuperälle. Tiestö esimerkiksi on kuin perunapeltoa.

        Myös syömävelalla taloutta saadaan kasvatetuksi, joskaan ei välttämättä kovin kestävästi, mutta jos ruisleipää saadaan kulutetuksi siinä määrin että saadaan aikaiseksi uusia leipomoita ja makkaratehtaita, niin onnistuuhan tämäkin.

        "Myös syömävelalla taloutta saadaan kasvatetuksi, joskaan ei välttämä"

        Lyhyellä taantumalla ja ylimenokauden toimena tuo on järkevää mutta seitsemän vuoden lamassa siihen ei enää ole mahdollisuutta. Syämävelalla elvytystä voi käyttää 2-3 vuitta, mutta jos lasku ei sihhen pysähdy täytyy alkaa sopeuttaa elämää uuden talouden tasoon.

        Se vaatii elintason laskua...sille tasolle johon on varaa...Se ei tarkoita sitä että n'l'änhädässä olevilta otetaan, vaan sitä otetaan niiltä jotka saavat ylimääräistä etua. Eli Suomessa SAAVUTETTUJA ETUJA. Pitkät lomat, ylisuuret osingot, ylisuuret hallituksien palkkiot, Ylimääräiset vapaat, loma(ltapaluu)rahat...On paljon sellaisia etuja joiden poistamisella ei edes leikata ostovoimaa mutta pienennetään yritysten työvoimakustannuksia.

        ja voi niistä ns: työturvallisuusvaatimuksistakin vähän tinkiä. Ne pukukopeissa olevat työntekijöiden täyttämät omien tavaroiden varastot joita suihkutiloiksi kutsutaan voisi ottaa sieltä työsuojeluvaatimuksista pois. Vanhimmat suihkutilat on jo 40 vuotta vanhoja ei niiden suihkuhanoja ole kertaakaan aukaistu. Vesivuotojen vuoksi siitä suohkuhanoja ja putkia on jouduttu korjailemaan. Kuivuvat lattiakaivot päästävät vain viemärinhajut pukeutumistiloihin.

        Yksi iso asia olisi Kvartaalitalouden purkaminen. Lainsäädännöstä pitäisi poistaa pykälä että kuplatalous yrityksen taseissa laskettaisi yrityksen pääomaan. Köytännössä se kupla on Pörssien ja sijoittajien hallussa. Mutta...kun eläkeyhtiöiden ja monien muiden yhtesikunnallisten toimijoiden talous on rakennettu tuolle kuplalle se on vaikeaa, vaikka sen kuplan aiheuttaa yksittäiset sijoittajat. Yirtysten pitäisi lopettaa se kuplan seraaminen ja tehdä omaa yritystoimitaansa omilla ehdoilaan, ei sijoittajien ehdoilla.


      • Ei asia ole ihan niin, että Rinne sanoi, etteivät demarit sovi samaan hallitukseen Kokoomuksen kanssa. Jo ennen Rinnettä Stubb arveli, että Kokoomuksen ja demarien välillä ei ole riittävästi ideologista liimaa. Siis taisi olla enemmän niin, että nämä molemmat katsoivat, etteivät sovi toistensa kanssa samaan hallitukseen.

        Vaihtoehto oli varmasti olemassa. Kepun kentällä punamultavaihtoehto näytti olevan jopa suosituin. Ei tämä mihinkään demarien riitelyyn kaatunut. Sipilähän ei edes katsonut tätä vaihtoehtoa, vaan halusi porvarihallituksen. Vaalituloksen vuoksi demareilla oli luonnollisesti haluttomuutta lähteä hallitukseen, vaikka olisi kysytty. Ei halua ollut ainakaan miksikään takuumieheksi sellaiselle politiikalla, joka ei vastannut demarien tavoitteita. Nyt kun Sipilän linja on nähty, on selvää, etteivät demarit olisi sopineet Sipilän vetämään hallitukseen. Niin oikeistolaista politiikkaa Sipilä ajaa.

        Politiikan sisällön suhteen on tietysti olemassa vaihtoehtoja. Leikkauksia olisi ollut mahdollista toteuttaa toisin ja pakkolakipolitiikalta olisi ollut mahdollista välttyä. Esim. SAK:n tekemä esitys nollalinjasta ja siihen liittyvistä muista toimista, on niin hyvä ehdotus, että todella käsittämätöntä, kun EK ja hallitus hukkaavat tämän mahdollisuuden. SAK:n ehdotustahan ovat pitäneet todella hyvänä mm. Sixten Korkman, Raimo Sailas ja Erkki Virtanen. Kaikki entisiä VM:n keskeisiä virkamisejohtajia.


      • Nykyhallitus on omalaatuinen sekoitus kansallista metsäsuomalaisuutta ja kansainvälistä kapitalismia. Yhteinen nimittäjä on äärioikeistolaisuus. Tämä selittää niin pakkolait kuin kansalaisiin kohdistuvan valvonnan ja rankaisemisen kiristämisen. Myös tekopyhä hurskastelu on kautta aikain tunnusomaista nimenomaan porvareille.

        On valitettavaa, että porvarit kaatoivat yhteiskuntasopimukseksi kutsutun aikeen yhteiskunnan vakauttamiseksi. Jos hallitus olisi toiminut johdonmukaisesti, niin pakon olisi pitänyt koskea myös porvarillista EK:ta. Olisi voitu hyvin asettaa ehto, että sovun on löydyttävä.

        Muinoin armeijassa annettua käskyä oli toteltava. Jos käskettiin laulamaan, niin sitten laulettiin. Jos laulua ei kuulunut, niin sitä lähdettiin etsimään. Laulua etsittiin muiden muassa ojan pohjalta, turpeen ja kantojen alta ja ylipäätään paikoista, jonne laulun saattoi olettaa piiloutuneen.

        Johdonmukaisuus ja oikeudenmukaisuus kuuluu hyvään hallintoon. Pakkokeinot eivät. Mutta jos kerran pakkokeinoihin turvaudutaan, niin keinojen on syytä kohdistua oikein tässäkin tapauksessa.


      • Oikeistodemari
        Seppo_Ilmarinen kirjoitti:

        Nykyhallitus on omalaatuinen sekoitus kansallista metsäsuomalaisuutta ja kansainvälistä kapitalismia. Yhteinen nimittäjä on äärioikeistolaisuus. Tämä selittää niin pakkolait kuin kansalaisiin kohdistuvan valvonnan ja rankaisemisen kiristämisen. Myös tekopyhä hurskastelu on kautta aikain tunnusomaista nimenomaan porvareille.

        On valitettavaa, että porvarit kaatoivat yhteiskuntasopimukseksi kutsutun aikeen yhteiskunnan vakauttamiseksi. Jos hallitus olisi toiminut johdonmukaisesti, niin pakon olisi pitänyt koskea myös porvarillista EK:ta. Olisi voitu hyvin asettaa ehto, että sovun on löydyttävä.

        Muinoin armeijassa annettua käskyä oli toteltava. Jos käskettiin laulamaan, niin sitten laulettiin. Jos laulua ei kuulunut, niin sitä lähdettiin etsimään. Laulua etsittiin muiden muassa ojan pohjalta, turpeen ja kantojen alta ja ylipäätään paikoista, jonne laulun saattoi olettaa piiloutuneen.

        Johdonmukaisuus ja oikeudenmukaisuus kuuluu hyvään hallintoon. Pakkokeinot eivät. Mutta jos kerran pakkokeinoihin turvaudutaan, niin keinojen on syytä kohdistua oikein tässäkin tapauksessa.

        Mitään yhteiskuntasopimusta ei ollut tarkoituskaan saada aikaan. Tarkoitus olikin saada pakkolait ja aloittaa Suomen putsaaminen. Muualla maailmassa rosvokapitalismia on alettu jo suitsimaan. Suomi sopii erittäin hyvin isojen poikien putsattavaksi. En haluaisi kuulostaa kyyniseltä mutta nyt kannattaa jokaisen vain pitää huolta itsestään. Pian viedään tuhkatkin pesästä myös ns. Keskiluokalta.


    • EIVät_kotoudu

      Tässä myös hyvin käsitelty, ajankohtainen ongelma, tätä tasoa ei ole aina täällä. Kulttuurista on tietoa.

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13966863/suomalaiset-tytot-ovat-vaarallisia?_ga=1.154525112.1676764520.1442928342

      Hallituksen pitää ottaa neuvoista vaarin, ei kai sitä riitelyn kautta synny oikein tuloksia.

      Ote tekistä, jonka mahdollisimman monen päättäjän pitäisi alkaa oikeasti tajuta, muuten he tuhoavat omaa kansaa.

      "Eivät sitten osanneet opettaa länsimaiseen demokratiaan ja Suomen perustuslakiin kuuluvaa 7§ ensimmäistä lausetta?

      "Jokaisella on oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen."

      Ohjaajat käyttivät mieluummin vihapuhetta, eli pelottelivat loisijoita maalaamalla kuvaa vihaisista suomalaisista, jotka ovat uhka loisijoiden turvallisuudelle.

      On se niin vaikea selittää kehitysmaalaisille, mitä on demokratia ja tasa-arvoinen yhteiskunta. Oikeudet osataan tulijoille selittää vähän liiankin hyvin, mutta velvollisuuksista on sitten varmaan niin ikävä puhua, että ne sivuutetaan?

      Mistä kehitysmaamuslimimiehen pitää identiteetissään luopua, jotta sopeutuisi suomalaiseen yhteiskuntaan? -Harhaluulostaan, että muslimimies olisi muita ylempänä käsityksestään, että naisilla ei ole ihmisarvoa. Harva kykenee, siksipä ei kotiutuminenkaan onnistu.

      Niin, sisäministeri Orpokin on sanonut, että suurin turvallisuusuhka olemme me, tavalliset suomalaiset.

      Isis-iskua odotellessa otamme tässä turpiin vielä muutaman kerran matuilta, muutama nainen/tyttö raiskataan, muutama vanhus/lapsi ryöstetään jne. Tässä on syksyn aikana ainakin yksi kantasuomalainen saanut pysyvän aivovamman jouduttuaan matujoukon pahoinpitelemäksi...Käsittääkseni vielä yksikään matu ei ole suomalaisen taholta tullut vammautetuksi tai raiskatuksi, puhumattakaan ryöstöstä.

      Eipä ole suomalaisille uhreille tullut myötätuntoa, eikä ole törkeitä matujen tekoja paheksuttu. Tämä tapaus Kempele oli ensimmäinen, ja nyt sekin on median taholta käännetty alaikäisen uhrin viaksi. OKSETTAVAA.

      Pitäisikö koulujen suvaitsevaisuuskasvatus lopettaa, koska matut käsittävät näköjään lasten ystävällisyyden väärin eivätkä vokkien ohjaajat osaa opettaa kultamuniaan maan tavoille?"

      • Kun kansainvaellukset eivät ole olleet hallinnassa tähänkään saakka, niin miksi ne vielä muotoutuvatkaan. Ei hyvältä näytä. Tekopyhä hurskastelu tuskin poistaa ongelmia minnekään.


    • rillaaja

      minne kommetit nyysitään.

    • rillaaja

      monta kommettia katosi.. kuka nyysii onko muille käynyt samalla tavalla....esim. maahanmuutosta eikä ollut edes rasistinen kommetti.

    • braaaaaaaaaaaa

      Nyt hyvää toimintaa hallitukselta ,vain todelliset avuntarvitsijat saavat jäädä ,hyvä Soini.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      26
      4663
    2. Mitä haluaisit

      Sanoa hänelle tällä hetkellä?
      Ikävä
      218
      2430
    3. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

      Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      230
      1961
    4. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
      Maailman menoa
      45
      1954
    5. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

      Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
      Ensitreffit alttarilla
      18
      1744
    6. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

      Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
      Maailman menoa
      182
      1375
    7. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      51
      1214
    8. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      141
      953
    9. Hyvin sä olet

      Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
      Ikävä
      56
      945
    10. Ohhoh! Robert Helenius yllättää - Näin hän vastaisi Tanssii Tähtien Kanssa -kutsuun: "Ura..."

      Robert Helenius olisi kyllä komea näky TTK-parketilla vai mitä olet mieltä? Ja olikos se Viivi Pumpanenkin jo siellä...
      Suomalaiset julkkikset
      9
      931
    Aihe